Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 18 Γενάρη
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 17 Γενάρη
  • Γουίτκοφ: Θα πείσουμε τη Χαμάς να αφοπλιστεί! Καλόοοο, το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;
  • Γιατί γεμίσαμε «ξαφνικά» με στρατόγκαβλους;
  • 32 κατηγορούμενοι, 3.307.631,97 ευρώ παράνομα εισπραχθείσες κοινοτικές επιδοτήσεις, οι 7 παραδέχτηκαν την ενοχή τους και ζήτησαν «ντιλ» με την Εισαγγελία
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»ή οι πιρουέτες αστικής πολιτικής του ΝΑΡ/Ρήγματος στην Λέσβο
Πολιτική

ΠΙΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙ ΚΑΙ ΤΖΑΤΖΙΚΙ

ή οι πιρουέτες αστικής πολιτικής του ΝΑΡ/Ρήγματος στην Λέσβο

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr2 Σεπ 2006, 00:00
Σύμφωνα με δημοσίευμα της καθημερινής εφημερίδας Εμπρός της Λέσβου, που δεν έχει διαψευσθεί, φύλλο της 13/07/06, με τίτλο «Φεστιβάλ Λεσβιακού Πολιτισμού», συστάθηκε «επιτροπή πολιτισμού» της Νομαρχίας Λέσβου που θα αναλάβει την διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων. Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Νομαρχία διοργανώνει πολιτιστικές εκδηλώσεις, οι οποίες υποτίθεται πως θα διακριθούν και θα καλύψουν κάποιο κενό από αυτό που αφήνουν αντίστοιχες χαμηλής ποιότητας που διοργανώνει κάθε καλοκαίρι ο επίσης δεξιός Δήμος Μυτιλήνης. Δεύτερος την τάξη στην επιτροπή εμφανίζεται ο Αριστείδης Σγατζός, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του ΝΑΡ, νεοεκλεγμένο στο πρόσφατο Συνέδριο «ενότητας και προοπτικής» και μέλος της Εκδοτικής Ομάδας της τοπικής «ριζοσπαστικής φωνής», εφημερίδας Ρήγμα.

Στην «επιτροπή πολιτισμού» της Νομαρχίας συμμετέχουν επίσης εξέχοντα μέλη των λεγόμενων «Καφελογίων», μια ουδέτερη άχρωμη και άοσμη, συνάθροιση «διανοούμενων» της Μυτιλήνης (στην οποία το στέλεχος του ΝΑΡ/Ρήγματος συμμετέχει).
 

Ο δεξιός Νομάρχης Λέσβου κ. Βογιατζής δεν είναι τυχαίος παράγοντας, είναι αυτός που έδωσε «λαϊκό βάθος» στην Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών ΣΕΑ (μετωπικό σχήμα ΚΚΕ) και αχρήστευσε την αγροτική του πολιτική στην Λέσβο (αντίστοιχα στην Λάρισα ο Κοκκινούλης κοκ), ενώ παράλληλα καλλιέργησε το προφίλ του λαϊκού και σύγχρονου υπερκομματικού πολιτικού. Η διοργάνωση «ποιοτικών» πολιτιστικών εκδηλώσεων τον Σεπτέμβριο, ένα μήνα πριν τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, είναι μία ευφυής, καθόλου συγκυριακή-καθόλου τυχαία πολιτική κίνηση που προσδίδει κύρος, διεμβολίζει άλλους πολιτικούς χώρους στα αριστερά του και παρέχει άφθονη δωρεάν προβολή.

Χαρακτηριστική ήταν η επιτυχημένη προσπάθεια του Νομάρχη να είναι διαδοχικά το ίδιο βράδυ τόσο στην υποδοχή του Πατριάρχη στην Αγιάσο… όσο και στην συναυλία του Β. Παπακωνσταντίνου στην Καλλονή. Με την κίνηση αυτή ο δεξιός Νομάρχης κάνει άνοιγμα συνεργασίας στην «τοπική διανόηση» η οποία τσιμπάει χωρίς αντιστάσεις κολακευμένη, ενδεικτικό δε για το κλίμα που διαμορφώνεται είναι ότι ακόμα και οι βαμμένες πράσινες-εκσυγχρονιστικές νέες πρυτανικές αρχές (η… άλλη διανόηση) συλλέγουν υπογραφές στήριξης και στηρίζουν εμπράκτως Βογιατζή. Με το καρότο του ύψους 250.000 ευρώ προϋπολογισμού, το άλλοθι «της ανάδειξης της τοπικής καλλιτεχνικής δημιουργίας» κοκ., ο κ. Βογιατζής εξαγοράζει αριστερό και διανοουμενίστικο άλλοθι ενόψει των εκλογών του Οκτωβρίου. Αν αυτό το άλλοθι κοστίζει πολλά ή λίγα μένει να αποδειχθεί στην συνέχεια. Στην ίδια κατεύθυνση είναι επαναλαμβανόμενες εκδόσεις στελεχών των Καφελογίων με χρηματοδότηση της Νομαρχίας ή της… Αγίας Ηγουμένης κας Κλειδαρά ή ακόμα και του Πατριάρχη. Ενα είναι βέβαιο, με παρόμοιες στάσεις και συμπεριφορές η «κοινωνία των «υπεύθυνων» πολιτών» βρίσκει την αυθεντική έκφρασή της.

Στο πρόσφατο Συνέδριο του ΝΑΡ το στέλεχος του ΝΑΡ/Ρήγματος ξεδιπλώνει την σκέψη του επισημαίνοντας «…η ανάλυσή μας για τον ολοκληρωτικό καπιταλισμό είναι μισή, μιλάει μόνο για τις αλλαγές στο επίπεδο της βάσης και για τις πολιτικές συνέπειες αυτών. Κι εδώ ίσως βρίσκεται η μεγάλη αναντιστοιχία των συνδικαλιστικών, πολιτικών, κοινωνικών μας μορφωμάτων με την εποχή μας» (Πριν 23/07). Το στέλεχος του ΝΑΡ/Ρήγματος με την συμμετοχή του στην «Επιτροπή Πολιτισμού» δείχνει ότι εξειδίκευσε και εμβάθυνε στην παραπάνω θέση για το εποικοδόμημα και συμμετέχοντας… κάνει ένα βήμα προς την αποκατάσταση της διαταραγμένης «αναντιστοιχίας μεταξύ βάσης και συνδικαλιστικών, πολιτικών και κοινωνικών μορφωμάτων της εποχής μας».
 
Το ΝΑΡ/Ρήγμα από καιρό επιχειρούν να παίξουν ρόλο στην τοπική αστική πολιτική σκηνή. Επιπροσθέτως και ενδεικτικά θα αναφέρουμε την πρωτοσέλιδη θέση που πήρε το Ρήγμα (φ. 86, Μαΐος 2006) στην διαμάχη κομματικών παραγόντων της ΝΔ υπό το πρόσχημα αποκαλύψεων στο ΙΚΑ Μυτιλήνης (περσινά ξινά σταφύλια για δευτερεύον θέμα). Στο φύλλο του Αυγούστου 2004 με πρωτοσέλιδο «Ειδικό καθεστώς επιδότησης για τα νησιά του Αιγαίου», που αναφέρεται στους ελαιοπαραγωγούς, το έντυπο συμπαρατάχθηκε με όλους τους θεσμικούς παράγοντες, από την Νομαρχία έως το ΚΚΕ, ακόμα και το Υπουργείο σ’ ένα ενιαίο διαταξικό τοπικιστικό μέτωπο, αναπαραγωγή των γνωστών αδιεξόδων του αγροτικού κινήματος (ποιου κινήματος;). Η εφημερίδα αρέσκεται και σε παιχνίδια με παράγοντες, «συγκροτημένη δουλειά με πρόγραμμα, θέσεις και στόχους» (φ. 69) για την βουλευτή της ΝΔ κ. Καλογήρου, «εξαιρετική υπάλληλος» η προϊσταμένη της Δ/σης Γεωργίας κ. Χρυσούλα Τζαννή (φ. 74) κλπ. Υπάρχει ποικιλία άλλων δημοσιευμάτων των ίδιων πάντοτε συγγραφέων που επιχειρούν δήθεν να διεμβολίσουν το τοπικό σύστημα εξουσίας, αλλά το μόνο που πετυχαίνουν είναι να αυτο-διεμβολίζονται. Ιδιαίτερη πολιτική σημασία έχει η εχθρική στάση και υπονόμευση από το ΝΑΡ/Ρήγμα και ιδιαίτερα συγκεκριμένου στελέχους του και συντάκτη τοπικής φυλλάδας, νεοσύστατου ταξικού σωματείου για το σύνολο των τοπικών ΜΜΕ και όλους τους εργαζόμενους ανεξαρτήτου ειδικότητας, μια επιλογή που επιχειρεί να σπάσει την λογική των δημοσιογραφικών και λοιπών συντεχνιών, των κλαδικών περιχαρακώσεων και των τεχνητών διαχωρισμών. Είναι πολιτική του ΝΑΡ τα στελέχη του να γίνονται μέλη των Δημοσιογραφικών Ενώσεων/κλαμπ με κάθε πολιτικό κόστος;

Συμπερασματικά θα λέγαμε, ότι το φλερτ με πολιτικο-οικονομικούς παράγοντες (παραγοντισμός) και η «υψηλή πολιτική» (πολιτική κορυφής) αποτελούν (;) μεθόδους πολιτικής παρέμβασης για τα στελέχη του ΝΑΡ/Ρήγματος στην Λέσβο (μόνο στην Λέσβο;).
 

Στο πρόσφατο συνέδριο του ΝΑΡ στην «Απόφαση» κάνει λόγο σε «Αντικαπιταλιστικό Εργατικό Μέτωπο (Α.Ε.Μ.)», «αναγεννημένο εργατικό κίνημα» και «εργατικές συσπειρώσεις», τα οποία θα μετασχηματίζονται σε «ανώτερη και συνολική πολιτική παρέμβαση», «ανώτερη πολιτική ενοποίηση» κλπ. Πριν μερικά χρόνια ο μετασχηματισμός της Ασυνέχειας σε Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας (ΚΟΕ) σηματοδότησε την δεξιά στροφή της Οργάνωσης παρά τα αντιθέτως εκ του τίτλου «θρυλούμενα». Κατά αντιστοιχία η Απόφαση του Συνεδρίου για τον σταδιακό μετασχηματισμό του ΝΑΡ σε Οργάνωση (;) και η ουσιαστική εγκατάλειψη του «Πόλου της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς» γεννάει σκέψεις για την συνέχεια. Ο χαρακτήρας του ΝΑΡ ως κλασσικό τριτοδιεθνιστικό Κ.Κ. αντιστρατεύεται στην ουσία της την υπόθεση του Πόλου και την νέα επιδιωκόμενη σύνθεση και μετασχηματιζόμενο σ’ ένα ακόμα «Κόμμα» του διασπασμένου από το ΚΚΕ χώρου είναι απορίας άξιο ότι θεωρείται πώς κατ’ αυτό τον τρόπο θα συμβάλλει στην ταλαίπωρη υπόθεση της επαναστατικής αριστεράς; Νομιμοποιούμαστε να εικάζουμε ότι οι εξάρσεις «ριζοσπαστικού» λόγου στο Συνέδριο δεν σηματοδοτούν – ούτε εγγυώνται την ριζοσπαστική πολιτική και επαναστατική φυσιογνωμία του ΝΑΡ (τουλάχιστον στην Λέσβο) και για άλλη μια φορά λειτουργούν ως άλλοθι για πεπραγμένα και μελλούμενα.

 

Μυτιλήνη, 22/07/06
 
Αβραάμ Θράσος, Δοξαριώτης Νίκος, Τσορμπατζόγλου Μιχάλης (πρώην μέλη ΝΑΡ/Ρήγματος)

 
ΥΓ: Το παραπάνω άρθρο δημοσιεύεται με καθυστέρηση ενός μήνα καθώς η «Κόντρα» πήγε διακοπές. Η εφημερίδα Πριν αν και το παραπάνω κείμενο (ελαφρά τροποποιημένο) της στάλθηκε επίσης ήδη από τις 26/06 προτίμησε να μην το δημοσιεύσει (αν και οι υπογράφοντες έχουν διατελέσει μέλη του ΝΑΡ και του Ρήγματος και το Πριν κατά δήλωσή του είναι η φωνή της… Ανεξάρτητης Αριστεράς). Αντίθετα δημοσίευσε την επιστολή των επτά στελεχών του που… νοστάλγησαν το ΚΚΕ και μάλιστα χωρίς ουσιαστικό αντίλογο (…άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε).
 

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

ΠΙΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙ ΚΑΙ ΤΖΑΤΖΙΚΙ

Μαζί στην ιμπεριαλιστική πολιτική
Επόμενο άρθρο

ΠΙΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙ ΚΑΙ ΤΖΑΤΖΙΚΙ

Γαρίδες σαγανάκι με σος αρσενικό!

Σχετικά Αρθρα

Γιατί γεμίσαμε «ξαφνικά» με στρατόγκαβλους;

Πολιτική 16 Ιαν 2026, 14:01

32 κατηγορούμενοι, 3.307.631,97 ευρώ παράνομα εισπραχθείσες κοινοτικές επιδοτήσεις, οι 7 παραδέχτηκαν την ενοχή τους και ζήτησαν «ντιλ» με την Εισαγγελία

Αγροτικά 16 Ιαν 2026, 11:41

Η ΝΔ, οι σιωνιστές επαγγελματίες προβοκάτορες, το Predator…

...και στην κορφή Παπασταύρου

Πολιτική 14 Ιαν 2026, 11:02

Οι κτηνοτρόφοι της Καβάλας… αποθεώνουν τον Μακάριο Λαζαρίδη

«Μπορείς να κοροϊδέψεις λίγους για πολύ, πολλούς για λίγο, αλλά δεν μπορείς να κοροϊδεύεις τους πάντες για πάντα»

Πολιτική 13 Ιαν 2026, 21:58

Ελεγκτική εταιρία καταγγέλλει τη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ της ΑΑΔΕ ότι αρνήθηκε να της χορηγήσει στοιχεία για να ασκήσει το ελεγκτικό της έργο

Πολιτική 13 Ιαν 2026, 21:01

Διωγμός Τυχεροπούλου: Ο Πιτσιλής της ΑΑΔΕ νομίζει ότι απευθύνεται σε Χαχόλους

Πολιτική 8 Ιαν 2026, 22:46
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Γενάρη

18 Ιαν 2026, 00:01
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

17 Ιαν 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Γενάρη

17 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Γουίτκοφ: Θα πείσουμε τη Χαμάς να αφοπλιστεί! Καλόοοο, το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

16 Ιαν 2026, 19:58
Πολιτική

Γιατί γεμίσαμε «ξαφνικά» με στρατόγκαβλους;

16 Ιαν 2026, 14:01
Αγροτικά

32 κατηγορούμενοι, 3.307.631,97 ευρώ παράνομα εισπραχθείσες κοινοτικές επιδοτήσεις, οι 7 παραδέχτηκαν την ενοχή τους και ζήτησαν «ντιλ» με την Εισαγγελία

16 Ιαν 2026, 11:41
Αγροτικά

Εντολή από την Κομισιόν: Κάντε εμβολιασμό για την ευλογιά

16 Ιαν 2026, 10:04
Διεθνή

Λευτεριά στον Αχμαντ Σααντάτ και όλους τους Παλαιστίνιους Κρατούμενους

24 χρόνια από την απαγωγή και φυλάκιση του ηγέτη του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης

16 Ιαν 2026, 08:51
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Γενάρη

16 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Οι Αμερικάνοι ανακοίνωσαν την έναρξη της δεύτερης φάσης της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα

Από καλύτερες θέσεις ο αγώνας της Παλαιστινιακής Αντίστασης

15 Ιαν 2026, 21:35
Κόντρες

Νέο unfair από τον Τασούλα

15 Ιαν 2026, 14:53
Διεθνή

Αμερικάνοι και σιωνιστές είναι οι μεγάλοι «χορηγοί» του ιρανικού καθεστώτος

Το Ιράν δεν είναι Συρία ή Βενεζουέλα

15 Ιαν 2026, 11:58
Ιστορία

«Τάξη επικρατεί στο Βερολίνο»

107 χρόνια από τη δολοφονία της Ρόζα Λούξεμπουργκ και του Καρλ Λίμπκνεχτ

15 Ιαν 2026, 00:03
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Γενάρη

15 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Κορίνα Ματσάδο: Η χρήσιμη ηλίθια των Αμερικανών

14 Ιαν 2026, 22:40
Διεθνή

Κύπρος, Videogate: Μετά τον μπατζανάκη του προέδρου, παραιτήθηκε και η «πρώτη κυρία»

14 Ιαν 2026, 20:50
Κόντρες

Αθλιες γλάστρες στο σόου του Κούλη

14 Ιαν 2026, 14:49
Πολιτική

Η ΝΔ, οι σιωνιστές επαγγελματίες προβοκάτορες, το Predator…

...και στην κορφή Παπασταύρου

14 Ιαν 2026, 11:02
Καταστολή

Προσφυγικό: πενταετές σχέδιο απελάσεων, στρατοπέδων και ψηφιακής επιτήρησης από την Κομισιόν

14 Ιαν 2026, 07:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Γενάρη

14 Ιαν 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Γενάρη

Τυνησία: Ημέρα επανάστασης (1956).

Ταϊλάνδη: Ημέρα ενόπλων δυνάμεων.

1947: Ναυάγιο «Χειμάρας», πνιγμός εβδομήντα πολιτικών κρατουμένων που ταξίδευαν δεμένοι.

1974: Βόμβες σε αυτοκίνητα ξένων αποστολών στο κέντρο της Αθήνας (“Λαϊκές Απελευθερωτικές Ομάδες Σαμποτάζ”).

1989: Πυροβολείται και τραυματίζεται στα πόδια ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Παναγιώτης Ταρασουλέας (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη στιγμή πίστεψα και τάχθηκα στο πλευρό του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, στην κοινή προσπάθεια να αναβαθμίσουμε την πατρίδα μας και να ενισχύσουμε, με σχέδιο και σοβαρότητα, όλους τους παράγοντες ισχύος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δεν υπήρξα ποτέ άνθρωπος πολιτικών φιλοδοξιών, ούτε επιδίωξα πολιτειακό ή άλλο αξίωμα. Η συμμετοχή μου στην Κυβέρνηση δεν ήταν αυτοσκοπός, αλλά συνειδητή επιλογή προσφοράς, ως συμβολή σε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα διακυβέρνησης που στοχεύει στην ενδυνάμωση της χώρας μας, στη θωράκιση των θεσμών και στην πρόοδο της κοινωνίας μας. […] Για μένα, πρώτιστο καθήκον είναι η προστασία της χώρας, της Κυβέρνησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας. Σε μια περίοδο που η πατρίδα μας έχει ανάγκη από σταθερότητα, αξιοπιστία και καθαρό πολιτικό λόγο, επιλέγω για σκοπούς διαφάνειας να παραιτηθώ, ώστε η δική μου παρουσία να μη συνεχίσει να εργαλειοποιείται εις βάρος των εθνικών μας επιδιώξεων και της συλλογικής προσπάθειας.

Χαράλαμπος Χαραλάμπους

(Μας δουλεύει ο μπατζανάκης του κύπριου προέδρου. Δεν βρήκε τίποτα πιο πρωτότυπο να πει, πέραν της «εθνικής προσφοράς». Αυτό, δηλαδή, που λένε όλοι οι αστοί πολιτικοί. Δεν καταλαβαίνει καν ότι αυτοδιαψεύδεται μέσα σε λίγες γραμμές, όταν λέει ότι δεν είχε ποτέ πολιτικές φιλοδοξίες, ούτε επεδίωξε πολιτειακό ή άλλο αξίωμα, ενώ έχει καταλάβει το Νο 2 πολιτειακό αξίωμα. Νο 2 όχι βάσει πρωτοκόλλου, αλλά βάσει πολιτικής πράξης. Ακόμα και οι πρωτάρηδες στην πολιτική ανάλυση γνωρίζουν πως στα προεδρικά συστήματα ο «προσωπάρχης» του προέδρου είναι ο αντ’ αυτού, ο άνθρωπος μπροστά στον οποίο «βαράνε προσοχές» οι υπουργοί και οι κρατικοί παράγοντες. Οταν λοιπόν καταλαμβάνεις τέτοιο πόστο, είσαι «τίγκα» στις πολιτικές φιλοδοξίες. Και όταν υποστηρίζεις το αντίθετο, είσαι -απλούστατα- ένας χαμηλού επιπέδου υποκριτής. Αλήθεια, δεν υπήρχε άλλος για ν’ αναλάβει το πόστο του αντ’ αυτού, εκτός από τον μπατζανάκη του προέδρου, που δεν είχε μάλιστα πολιτικές φιλοδοξίες; Πόσο φτηνό… Αμ το άλλο; Παραιτήθηκε, λέει, για να προστατέψει τα εθνικά συμφέροντα. Ωπα, ρε μεγάλε. Επειδή παραιτήθηκες, θα πάψει η «εργαλειοποίηση εις βάρος των εθνικών επιδιώξεων», αν υπάρχει κάτι τέτοιο; Το επιχείρημα δεν στέκει ούτε σε διαγωνισμό… μωρίας. Αν αναλάμβανες κάποια ευθύνη προσωπίκά, θα το συζητούσαμε. Αλλά εσύ παραιτήθηκες δηλώνοντας ότι φεύγεις «με αίσθημα υπερηφάνειας για όσα επιτεύχθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια». Οπότε, αν υποτεθεί ότι η επίθεση αφορά τις «εθνικές επιδιώξεις» -αν, λέμε- αυτοί που την οργανώνουν δεν έχουν κανένα λόγο να τη σταματήσουν. Ούτε τα αποτελέσματα της επίθεσης θα είναι λιγότερο οδυνηρά για τον μπατζανάκη σου)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • ΠΙΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙ ΚΑΙ ΤΖΑΤΖΙΚΙ

    17Ν
    • ΠΙΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙ ΚΑΙ ΤΖΑΤΖΙΚΙ

      Εφετείο 17Ν
  • ΠΙΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙ ΚΑΙ ΤΖΑΤΖΙΚΙ

    ΕΛΑ
    • ΠΙΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙ ΚΑΙ ΤΖΑΤΖΙΚΙ

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • ΠΙΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙ ΚΑΙ ΤΖΑΤΖΙΚΙ

      Εφετείο ΕΛΑ
    • ΠΙΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙ ΚΑΙ ΤΖΑΤΖΙΚΙ

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • ΠΙΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙ ΚΑΙ ΤΖΑΤΖΙΚΙ

    Επαναστατικός Αγώνας
    • ΠΙΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙ ΚΑΙ ΤΖΑΤΖΙΚΙ

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • ΠΙΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙ ΚΑΙ ΤΖΑΤΖΙΚΙ

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • ΠΙΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙ ΚΑΙ ΤΖΑΤΖΙΚΙ

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • ΠΙΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙ ΚΑΙ ΤΖΑΤΖΙΚΙ

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • ΠΙΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙ ΚΑΙ ΤΖΑΤΖΙΚΙ

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • ΠΙΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙ ΚΑΙ ΤΖΑΤΖΙΚΙ

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • ΠΙΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙ ΚΑΙ ΤΖΑΤΖΙΚΙ

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • ΠΙΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙ ΚΑΙ ΤΖΑΤΖΙΚΙ

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • ΠΙΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙ ΚΑΙ ΤΖΑΤΖΙΚΙ

      ΠΙΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙ ΚΑΙ ΤΖΑΤΖΙΚΙ

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • ΠΙΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙ ΚΑΙ ΤΖΑΤΖΙΚΙ

      ΠΙΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙ ΚΑΙ ΤΖΑΤΖΙΚΙ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • ΠΙΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙ ΚΑΙ ΤΖΑΤΖΙΚΙ

      ΠΙΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙ ΚΑΙ ΤΖΑΤΖΙΚΙ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • ΠΙΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙ ΚΑΙ ΤΖΑΤΖΙΚΙ

      ΠΙΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙ ΚΑΙ ΤΖΑΤΖΙΚΙ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • ΠΙΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙ ΚΑΙ ΤΖΑΤΖΙΚΙ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • ΠΙΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙ ΚΑΙ ΤΖΑΤΖΙΚΙ

    ΠΙΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙ ΚΑΙ ΤΖΑΤΖΙΚΙ

    Ποιοι είμαστε
  • ΠΙΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙ ΚΑΙ ΤΖΑΤΖΙΚΙ

    ΠΙΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙ ΚΑΙ ΤΖΑΤΖΙΚΙ

    Επικοινωνία
  • ΠΙΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙ ΚΑΙ ΤΖΑΤΖΙΚΙ

    ΠΙΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙ ΚΑΙ ΤΖΑΤΖΙΚΙ

    Όροι χρήσης
  • ΠΙΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙ ΚΑΙ ΤΖΑΤΖΙΚΙ

    ΠΙΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙ ΚΑΙ ΤΖΑΤΖΙΚΙ

    Ποιοι είμαστε
  • ΠΙΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙ ΚΑΙ ΤΖΑΤΖΙΚΙ

    ΠΙΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙ ΚΑΙ ΤΖΑΤΖΙΚΙ

    Επικοινωνία
  • ΠΙΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙ ΚΑΙ ΤΖΑΤΖΙΚΙ

    ΠΙΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙ ΚΑΙ ΤΖΑΤΖΙΚΙ

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo