Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Νίκος Ζαχαριάδης: Πάντα παρών
  • Σαν σήμερα 1 Αυγούστου
  • Ο γκροτέσκος πολιτικός κλόουν για τις βρόμικες δουλειές του Μητσοτάκη
  • Ο Χλύκας που πάει με όλα (και με όλους)
  • Τις θέλουν τις κλωτσιές τους τα σιωναζίδια
  • Ειδική Αγωγή: Οι ανάγκες των παιδιών λογίζονται ως κόστος
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Εξω οι βάσεις του θανάτου!
Πολιτική

Εξω οι βάσεις του θανάτου!

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr25 Φεβ 2022, 22:55

Εκεί που οι συνήθεις… εθνικά ανησυχούντες είδαν στην επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία έναν επικίνδυνο αναθεωρητισμό και στο διάγγελμα Πούτιν με τις αναφορές στα «ιερά ρωσικά εδάφη» μια στρατηγική αναβίωσης της τσαρικής αυτοκρατορίας, που μπορεί ν’ ανοίξει την όρεξη και στον Ερντογάν να επιχειρήσει την αναβίωση της οθωμανικής αυτοκρατορίας, ήρθε ο Λαβρόφ και τους… αποτελείωσε.

Η πρώτη σχετική αναφορά του Λαβρόφ έγινε στις 21 Φλεβάρη στο Κρεμλίνο, στο τηλεοπτικό σόου της «συνεδρίασης» του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, υπό την προεδρία του Πούτιν. Αλλά τα ελληνικά σαΐνια δεν το πήραν χαμπάρι. Εντάξει, δεν είναι πολλοί αυτοί που ξέρουν ρωσικά, για να καταλάβουν τι είπε ο ρώσος ΥΠΕΞ, αλλά μην μας πείτε ότι οι υπηρεσίες του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών (η ελληνική πρεσβεία στη Μόσχα καταρχάς) δεν έκαναν μετάφραση όλων των τοποθετήσεων. Απλά, επέλεξαν να το πνίξουν. Βλέπετε, ο Δένδιας μόλις είχε επιστρέψει από τη Μόσχα, απ’ όπου έφερε… καλά νέα για τις ελληνορωσικές σχέσεις (συν την… «ευθεία τοποθέτηση του συναδέλφου μου, κ. Σεργκέι Λαβρόφ, ότι η Ρωσία δεν πρόκειται να εισβάλει στην Ουκρανία»!).

Τι είπε ο Λαβρόφ στο τηλεοπτικό σόου της «συνεδρίασης» του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας; «Η μόνη σύγκρουση όπου το ένα από τα μέρη αρνείται να μιλήσει με το άλλο, και αυτό υποστηρίζεται πλήρως από τη Δύση, είναι η σύγκρουση στην ανατολική Ουκρανία. Πάρτε την Κύπρο: Η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου, υπάρχει διαπραγματευτική διαδικασία, μεσολαβούν τα Ηνωμένα Εθνη. Πάρτε ακόμη και το Μάλι, όπου οι Γάλλοι έχουν τώρα προβλήματα, η κυβέρνηση μιλάει με τους αντάρτες. Το ίδιο ισχύει και στην Αιθιοπία. Βελιγράδι – Πρίστινα, υπάρχει διάλογος υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ενωσης και όλοι προσπαθούν να βοηθήσουν».

Ο πολύπειρος και δεινός διπλωμάτης Λαβρόφ ξέρει ασφαλώς ότι η διαπραγματευτική διαδικασία στο Κυπριακό δεν περιλαμβάνει τη λεγόμενη Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου. Ο εκάστοτε ηγέτης της συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις υπό την ιδιότητα του ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας. Βέβαια, και ο πρόεδρος της αναγνωρισμένης Κυπριακής Δημοκρατίας συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις υπό την ιδιότητα του ηγέτη της ελληνοκυπριακής κοινότητας. Η διατύπωση που έπρεπε να χρησιμοποιήσει, λοιπόν, είναι «η αποκαλούμενη Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου».

Μήπως του ξέφυγε εν τη ρύμη του λόγου; Πολύ δύσκολο για έναν τόσο έμπειρο διπλωμάτη (18 χρόνια βρίσκεται στη θέση του ΥΠΕΞ της Ρωσίας). Φρόντισε, όμως, ο ίδιος να ξεκαθαρίσει ότι τίποτα δεν του ξέφυγε, επαναλαμβάνοντας την ίδια τοποθέτηση σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Rossiya 1. Η συνέντευξή του διανεμήθηκε από το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών στα αγγλικά, οπότε δεν υπήρχε πλέον περιθώριο να την πνίξουν η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της. 

Είπε ο Λαβρόφ στη συνέντευξή του στο ρωσικό κρατικό κανάλι: «Κοιτάξτε την Κύπρο. Η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου έχει ανακηρυχθεί μονομερώς στον βορρά. Αρνείται να συμμορφωθεί με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, αλλά κανείς δεν αρνείται στους εκπροσώπους της Βόρειας Κύπρου το δικαίωμα να συμμετάσχουν στο διάλογο». 

Το ‘πιασαν το… υπονοούμενο στην Αθήνα. Η Ρωσία, που από την εποχή της Ε«Σ»«Σ»Δ είχε σταθερή θέση στο Κυπριακό, μετατρέπει αυτό που θεωρούνταν δεδομένο σε ζητούμενο. Ανοίγει το παιχνίδι. Και μάλιστα με κυνικό τρόπο. Δεν υποστηρίζουμε, φυσικά, ότι αύριο το πρωί η Ρωσία θα σπεύσει να αναγνωρίσει την ΤΔΒΚ, προσφέροντας στους Ερντογάν-Τατάρ έναν θρίαμβο. Αυτή τη στιγμή φροντίζει να πετάξει μια απειλή για να… σφίξουν οι κώλοι σε Αθήνα και Λευκωσία, κατά το κοινώς λεγόμενο. Ιδιαίτερα στην Αθήνα.

Γιατί ιδιαίτερα στην Αθήνα; Γιατί η Ελλάδα είναι μέλος του ΝΑΤΟ και η κυβέρνηση της Αθήνας έχει προσφέρει στους Αμερικανούς ολόκληρο το ελληνικό έδαφος για να εγκαταστήσουν στρατιωτικές βάσεις όπου αυτοί θεωρούν απαραίτητο για τα πολεμικά τους σχέδια.

Γιατί εκτός από τη Σούδα, τη μεγαλύτερη στρατιωτική βάση της Μεσογείου, οι κυβερνήσεις της Αθήνας έδωσαν στους Αμερικανούς και την Αλεξανδρούπολη. Τη διαπραγμάτευση ξεκίνησε και ολοκλήρωσε η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και υπέγραψε η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Τα παραμύθια περί δημιουργίας «αναχώματος έναντι της Τουρκίας» δεν κράτησαν πολύ. Φρόντισαν οι ίδιοι οι Αμερικανοί να τα διαψεύσουν, δηλώνοντας ανοιχτά και με κάθε ευκαιρία ότι η Αλεξανδρούπολη είναι ο βασικός διαμετακομιστικός κόμβος για την προώθηση των στρατευμάτων τους προς την πολεμική γραμμή τους στην Ανατολική Ευρώπη.

Μια πολεμική γραμμή στο μαλακό υπογάστριο της Ρωσίας, που τη στοχεύει ευθέως. Οι ρώσοι ιμπεριαλιστές έχουν ονοματίσει την Αλεξανδρούπολη σαν εχθρικό στόχο. Στις 13 Οκτώβρη του 2021, ο ρώσος πρέσβης στην Αθήνα, Αντρέι Μασλόφ, έλεγε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, πως για τη Ρωσία η Ελλάδα είναι «πολύ φιλική χώρα» κι αμέσως μετά το καρότο έπιανε το μαστίγιο, χαρακτηρίζοντας την αμερικανική βάση της Αλεξανδρούπολης ως μέρος «της επέκτασης του ΝΑΤΟ προς Ανατολάς», για να καταλήξει χωρίς να μασάει τα λόγια του: «Θα έλεγα πως το πλησίασμα των στρατιωτικών υποδομών του ΝΑΤΟ προς τη Ρωσία, θα προκαλέσει τα απαραίτητα ρωσικά στρατιωτικά αντίμετρα»!

Πιο πρόσφατα, στις 14 Γενάρη, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Δένδια, ο Λαβρόφ είπε στους δημοσιογράφους τα γνωστά καλά λόγια (μέχρι στον… Ιωάννη Καποδίστρια αναφέρθηκε), για να καταλήξει: «Ναι, θίξαμε το θέμα των νέων βημάτων που έγιναν στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις για την ενίσχυση του καθεστώτος του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης για τους σκοπούς του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ και ναι, φυσικά, διαβάσαμε σε ποιες κατευθύνσεις θα χρησιμοποιήσουν αυτό το λιμάνι οι Αμερικανοί». Οπότε μπορούμε να φανταστούμε πώς μίλησε ο Λαβρόφ στον Δένδια, όταν συναντήθηκαν πριν από μερικές μέρες στη Μόσχα.

Δε χρειάζεται καμιά ιδιαίτερη αναλυτική ικανότητα για να συνειδητοποιήσουμε όλοι πως η σύγκρουση των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων της Δύσης με τη Ρωσία, που περνά σε νέα φάση μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, μετατρέπει τις αμερικάνικες βάσεις στη χώρα μας σε πυριτιδαποθήκη που σε κάποια επόμενη κρίσιμη καμπή αυτού του άγριου ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού, που πλέον γίνεται και με πολεμικά μέσα, μπορεί να εκραγεί και να κατακάψει τον ελληνικό λαό.

Γι αυτό, το σύνθημα ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ αποκτά νέα επικαιρότητα. Ο ελληνικός λαός δεν έχει βλέψεις εναντίον κανενός λαού. Η ελληνική αστική τάξη, όμως, στενά προσδεδεμένη στο αμερικανονατοϊκό άρμα, έχει μετατρέψει τη χώρα μας σε ορμητήριο ιμπεριαλιστικών πολεμικών τυχοδιωκτισμών, εκθέτοντας το λαό στους κινδύνους των αντιμέτρων από την πλευρά της ιμπεριαλιστικής Ρωσίας.

Εκτύπωση 🖨
ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΡΩΣΙΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο65 νεκροί – 52 νέες διασωληνώσεις
Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 26 Φλεβάρη

Σχετικά Αρθρα

Ο γκροτέσκος πολιτικός κλόουν για τις βρόμικες δουλειές του Μητσοτάκη

Πολιτική 31 Ιούλ 2025, 21:01

Τις θέλουν τις κλωτσιές τους τα σιωναζίδια

Κρήτη: Χοροπηδάνε και φωνάζουν «θάνατος στους Αραβες»

Πολιτική 31 Ιούλ 2025, 10:11

Ο Μητσοτάκης σε ρόλο κλεφτοκοτά ενώπιον επαρχιακού Ειρηνοδικείου τη δεκαετία του ’50

Πολιτική 30 Ιούλ 2025, 21:09

Σύρος, Ρόδος, Αγιος Νικόλαος. Next?

Μητσοτάκης, ο αρχιμπάτσος του Νετανιάχου

Καταστολή 29 Ιούλ 2025, 19:29

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Αθλια δικονομικά κολπάκια λίγο προτού εκδοθεί η δικαστική απόφαση για παράνομες επιδοτήσεις

Ενοχοι όλοι κατά το κατηγορητήριο

Πολιτική 29 Ιούλ 2025, 11:09

Στο κενό θα πέσουν οι κυβερνητικές απειλές για καταστολή στο αντι-σιωνιστικό κίνημα

Πολιτική 23 Ιούλ 2025, 18:31
Ροή Ειδήσεων
Ιστορία

Νίκος Ζαχαριάδης: Πάντα παρών

52 χρόνια από τη δολοφονία του

1 Αυγ 2025, 08:23
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Αυγούστου

1 Αυγ 2025, 00:01
Πολιτική

Ο γκροτέσκος πολιτικός κλόουν για τις βρόμικες δουλειές του Μητσοτάκη

31 Ιούλ 2025, 21:01
Κόντρες

Ο Χλύκας που πάει με όλα (και με όλους)

31 Ιούλ 2025, 13:13
Πολιτική

Τις θέλουν τις κλωτσιές τους τα σιωναζίδια

Κρήτη: Χοροπηδάνε και φωνάζουν «θάνατος στους Αραβες»

31 Ιούλ 2025, 10:11
Παιδεία

Ειδική Αγωγή: Οι ανάγκες των παιδιών λογίζονται ως κόστος

31 Ιούλ 2025, 06:42
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 31 Ιούλη

31 Ιούλ 2025, 00:01
Πολιτική

Ο Μητσοτάκης σε ρόλο κλεφτοκοτά ενώπιον επαρχιακού Ειρηνοδικείου τη δεκαετία του ’50

30 Ιούλ 2025, 21:09
Παιδεία

Βία και ανομία δημιουργεί η κυβέρνηση με την πολιτική της

Κινητοποίηση φοιτητών στο Σύνταγμα, την Πέμπτη 31/7 στις 10:00

30 Ιούλ 2025, 10:41
Κόντρες

Οσα δε φτάνει η (σιωνιστική) αλεπού τα κάνει… παραμύθια

30 Ιούλ 2025, 10:37
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Ιούλη

30 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Σκότωσαν τους φύλακες της λιγοστής βοήθειας και άνοιξαν πυρ κατά αμάχων που περίμεναν βοήθεια

29 Ιούλ 2025, 21:55
Πολιτισμός

Ζιάντ Ραχμπάνι: Ο Λίβανος αποχαιρέτησε έναν σπουδαίο καλλιτέχνη και διανοούμενο

Πάντα κομμουνιστής, πάντα με την Αντίσταση

29 Ιούλ 2025, 21:33
Καταστολή

Σύρος, Ρόδος, Αγιος Νικόλαος. Next?

Μητσοτάκης, ο αρχιμπάτσος του Νετανιάχου

29 Ιούλ 2025, 19:29
Διεθνή

Εσπρεσάκι και μπινελίκια στους σιωνιστές σε βενζινάδικο στο Μιλάνο

Θα τους χαρακτηρίσετε κι αυτούς «αντισημίτες»;

29 Ιούλ 2025, 11:13
Πολιτική

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Αθλια δικονομικά κολπάκια λίγο προτού εκδοθεί η δικαστική απόφαση για παράνομες επιδοτήσεις

Ενοχοι όλοι κατά το κατηγορητήριο

29 Ιούλ 2025, 11:09
Διεθνή

Κι άλλο «κάρφωμα» βόμβας από παλαιστίνιο μαχητή μέσα σε σιωναζιστικό τανκ (εκθαμβωτικό video)

29 Ιούλ 2025, 10:21
Διεθνή

Σιωναζιστής έποικος δολοφόνησε παλαιστίνιο αγωνιστή στη Δυτική Οχθη

Ο Οντεχ Χανταλίν ήταν εκ των πρωταγωνιστών στο ντοκιμαντέρ Νο Οther Land

29 Ιούλ 2025, 09:20
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 29 Ιούλη

29 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Σιωναζιστής αξιωματικός: «Χάνουμε τους στρατιώτες μας μάταια στη Γάζα καθημερινά και ο χρόνος δεν είναι υπέρ μας»

28 Ιούλ 2025, 20:18
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Αυγούστου

Ημέρα πολυτέκνων.

Ημέρα προσκοπικού μαντιλιού.

Ελβετία: Ημέρα συνομοσπονδίας (1291).

Ζαΐρ: Ημέρα γονέων.

1834: Καταργείται η δουλεία στη βρετανική αυτοκρατορία και στις αποικίες, 770.000 σκλάβοι αποκτούν την ελευθερία τους.

1912: Ιδρύεται το πρώτο εργατικό συνδικάτο στην Ιαπωνία.

1927: Ιδρύεται ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας.

1973: Πεθαίνει (δολοφονείται) ο Νίκος Ζαχαριάδης, εξόριστος στο Σοργκούτ της Σιβηρίας.

1978: Βόμβες καταστρέφουν τέσσερα λεωφορεία σε γκαράζ της ΕΑΣ (ΕΛΑ).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ή ένδειξη που να με αφορά. Δεν υπάρχει υπουργική απόφαση με την υπογραφή μου. Δεν υπάρχει ούτε email, ούτε μήνυμα, ούτε τηλεφωνική επικοινωνία που να αποδεικνύει παρέμβασή μου. Aρα, δεν υπάρχουν στοιχεία που να συνιστούν ποινικό αδίκημα. Το να ζητήσεις από έναν υφιστάμενό σου την παραίτησή του δεν συνιστά ποινικό αδίκημα. Ο κ. Σημανδράκος είχε θητεία περίπου ενός έτους στον ΟΠΕΚΕΠΕ πριν αναλάβω εγώ. Κατά τη διάρκεια αυτής της θητείας υπήρξαν σωρεία προβληματικών αποφάσεων και κακών διοικητικών πρωτοβουλιών. Αυτή τη στιγμή, οι ελληνικές Αρχές διεξάγουν έρευνα για τις πρακτικές που ακολουθήθηκαν. Η πρόθεσή μου ήταν ξεκάθαρη: να ελεγχθούν όλα αυστηρά. Δεν είμαι εγώ το πρόβλημα — ούτε ο κ. Βορίδης. Το πρόβλημα του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι διαχρονικό. Αν κάποιοι τρίτοι επικαλούνται το όνομά μου, δεν με εμπλέκει αυτό. Αρκετά με τη στοχοποίηση της Κρήτης. Δεν είναι η Κρήτη οι 5, 10 ή 15 παραβατικοί που μπορεί να υπάρχουν. Εκπλήσσομαι που ο κ. Ανδρουλάκης, προσπαθώντας να καλύψει την πολιτική του ανεπάρκεια, στοχοποιεί την Κρήτη. Το ΠΑΣΟΚ διοικούσε τη χώρα για μεγάλο χρονικό διάστημα, συμπεριλαμβανομένης της περιόδου ίδρυσης και λειτουργίας του ΟΠΕΚΕΠΕ. Αν θέλουμε να ερευνήσουμε πραγματικά τι συνέβη, ας γίνει εξεταστική επιτροπή σε βάθος χρόνου. Oχι άλλη υποκρισία. Oχι άλλη πολιτική εκμετάλλευση.

Λευτέρης Αυγενάκης (σε Οικονόμου-Παυλόπουλο, ΣΚΑΪ)

(Να ρωτήσουμε: ο Φραπές, ο Χασάπης, ο Γρύλλος και μερικά ακόμα λεβεντόπαιδα που -όπως προκύπτει από τη δικογραφία- πίνουν νερό στ’ όνομά του είναι «παραβατικοί», οι οποίοι ανακάτευαν το όνομά του για να τον εκθέσουν; Πώς ήξεραν ότι τα τηλέφωνά τους παρακολουθούνται και μιλούσαν έτσι για να εκθέσουν αυτόν τον αδάμαντα της πολιτικής; Οταν τρωγόπινε μ’ αυτά τα καλόπαιδα δεν ήξερε τι κάνουν; Με το ποου σιγουρεύτηκε ότι ο Μητσοτάκης θάβει την ποινική πλευρά του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ, της δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, ο Αυγενάκης έτρεξε στο προστατευμένο περιβάλλον του ΣΚΑΪ και άρχισε να μας φτύνει κατάμουτρα. Να μας λέει ότι η γίδα στην πλάτη του δεν είναι κλεψιμαίικη, αλλά ήταν άρρωστη η κακομοίρα και την πήρε για να την πάει στον κτηνίατρο. Και κάνει σπέκουλα με την Κρήτη, προσπαθώντας να «δέσει» την εκλογική του πελατεία, εκθέτοντας ταυτόχρονα τον Ανδρουλάκη. Σε μια αθλια λογική συμψηφισμού και συγκάλυψης, που πρέπει να εξοργίσει κάθε έντιμο άνθρωπο σ’ αυτή τη χώρα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo