Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 25 Ιούλη
  • Σαουδική Αραβία: Δεν μπαίνουμε στις Συμφωνίες του Αβραάμ
  • Tέσσερις Παλαιστίνιοι και δύο σιωναζιστές στρατιωτικοί νεκροί σε συγκρούσεις στη Δυτική Οχθη
  • Η Ιαπωνία δηλώνει ότι η διεθνής στήριξη προς την Παλαιστίνη θα συνεχίσει να ενισχύεται
  • Απαλλάσσονται πλήρως από κάθε κατηγορία οι διωκόμενοι/ες εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στην Απεργία-Αποχή από την αξιολόγηση
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτικές Δίκες»Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς»3η Δίκη Σ.Π.Φ.»Νέα δίκη για τη ΣΠΦ, πακέτο με άλλες υποθέσεις – 31η συνεδρίαση, Παρασκευή 1.3.13
3η Δίκη Σ.Π.Φ.

Νέα δίκη για τη ΣΠΦ, πακέτο με άλλες υποθέσεις – 31η συνεδρίαση, Παρασκευή 1.3.13

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr3 Μαρ 2013, 00:00

Πρόεδρος και εισαγγελέας ξεπέρασαν κάθε όριο σ’ αυτή τη συνεδρίαση. Τσαλαπάτησαν σε τέτοιο βαθμό τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας (ΚΠΔ), ώστε να τίθεται το ερώτημα αν έχει κανένα νόημα να συνεχίζεται η δίκη υπ’ αυτές τις συνθήκες. Ας ανακοινώσουν την ειλημμένη απόφασή τους να τελειώνουμε και να μη σπαταλάμε εργατοώρες για την παρακολούθηση μιας ούτε κατ’ επίφαση «δίκαιας δίκης». Δεν έχουμε καμιά αμφιβολία ότι και αυτή η τρομοδίκη είναι μια δίκη πολιτικών αντιπάλων του μισητού, απάνθρωπου και εκμεταλλευτικού καπιταλιστικού συστήματος.

Η 31η συνεδρίαση εξαντλήθηκε με την εξέταση του στελέχους της Αντιτρομοκρατικής Ε. Χαρδαλιά, ο οποίος κατά δήλωσή του, ύστερα από σχετική ερώτηση της προέδρου Μ. Τζανακάκη, ισχυρίστηκε ότι οργάνωσε και σχεδίασε τις παρακολουθήσεις και τις έρευνες και στη συνέχεια ήταν παρών στις συλλήψεις. Κάθε φορά, όμως, που δεχόταν ερωτήσεις στις οποίες δεν ήθελε να απαντήσει, προκειμένου να πλανάται η ενοχή κατά κατηγορουμένων, φρόντιζε να απαντά ότι δεν γνωρίζει, γιατί δεν συμμετείχε ο ίδιος στη σύνταξη της δικογραφίας! Η πρόεδρος, όμως, και ο εισαγγελέας Σ. Μπάγιας θεώρησαν καθήκον τους να τον προστατεύσουν, ενώ θα έπρεπε, σύμφωνα με τις διατάξεις του ΚΠΔ, να τον εξαιρέσουν από μάρτυρα, όχι μόνο γιατί έκανε ανακριτικό έργο, αλλά και γιατί ήταν ο οργανωτής και ο κατασκευαστής των παρακολουθήσεων, ερευνών και συλλήψεων, αλλά και της ίδιας της δικογραφίας. Εκαναν σαν να μην ακούνε και να μην καταλαβαίνουν.

Ρωτούσε η πρόεδρος το στέλεχος της Αντιτρομοκρατικής, αν η παρακολούθηση έγινε από άριστες ομάδες ή από αυτόν τον ίδιο. Απαντούσε ο Χαρδαλιάς: Εγώ σχεδίαζα, οργάνωνα και εν πάση περιπτώσει τις έρευνες και τις παρακολουθήσεις. Ξανάπαιρνε το λόγο η πρόεδρος και κατέληγε στο συμπέρασμα: επομένως, ομάδες της υπηρεσίας σας έκαναν την έρευνα και την παρακολούθηση! Και ζητούσε από τον ασφαλίτη να επιβεβαιώσει το συμπέρασμά της. Σαφώς, απαντούσε μονολεκτικά ο Χαρδαλιάς!

Στο καπάκι παρενέβη ο συνήγορος Ι. Φωτόπουλος (επειδή δεν ακούστηκε στα έδρανα των συνηγόρων η απάντηση του Χαρδαλιά) και ζήτησε διευκρίνιση από την πρόεδρο εάν συμμετείχε και ο ίδιος στις παρακολουθήσεις, για ν’ απαντήσει η πρόεδρος, ότι προΐστατο του σχεδιασμού και όχι των παρακολουθήσεων. Αμέσως, όμως, τη διέκοψε ο Ε. Χαρδαλιάς για να προβάλει νεότερη εκδοχή, σύμφωνα με την οποία μετείχε σε κάποια στάδια των παρακολουθήσεων!

Αυτές οι δύο εξόφθαλμα αντιδιαμετρικές απαντήσεις του Χαρδαλιά δόθηκαν με διαφορά μερικών δευτερολέπτων. Η πρόεδρος, όμως, έκανε πως δεν άκουσε και δεν αντιλήφθηκε αυτά που εξέθεταν τον ασφαλίτη (ενώ «ακουμπούσαν» και τις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα) και συνέχισε να υποβάλλει ερωτήσεις στο στέλεχος της Αντιτρομοκρατικής. Ενήργησε κατ’ αυτόν τον τρόπο, γιατί τον ήθελε και αυτόπτη μάρτυρα και όχι μόνο οργανωτή και εμπνευστή των παρακολουθήσεων, των συλλήψεων και των κατασκευών της δικογραφίας.

Εδώ πρέπει να θυμίσουμε μερικά πράγματα που είπε άλλο στέλεχος της κακόφημης Αντιτρομοκρατικής, ο Κ. Τζανετάκος, κατά την εξέτασή του στην 24η συνεδρίαση του τρομοδικείου (30.1.13). Το κάνουμε γιατί η πρόεδρος «ξέχασε» να υποβάλει σχετικές ερωτήσεις στον Ε. Χαρδαλιά, μολονότι οι δύο ασφαλίτες αλληλοδιαψεύδονταν. Ο Κ. Τζανετάκος είχε καταθέσει ότι πήγε δύο φορές, με εντολή του προϊσταμένου του, από την Αθήνα στο Βόλο, στις 9 και 11 Μάρτη του 2011, με κλιμάκιο («δε θυμόταν», όμως, από πόσους αποτελούνταν!), συνέλεγαν σακούλες απορριμμάτων και επέστρεφαν αυθημερόν στην Αθήνα όπου τις παρέδιδαν στην υπηρεσία. Είχε καταθέσει ακόμη, ότι δεν έκανε παρακολούθηση, αλλά επιτήρηση (μάλιστα, η πρόεδρος τον ρωτούσε τότε ποια είναι η διαφορά επιτήρησης και παρακολούθησης).

Ενώ, όμως, όπως είδαμε, ο Χαρδαλιάς δήλωσε ότι οργάνωσε και τις παρακολουθήσεις, η πρόεδρος περιορίστηκε μόνο στην αναπαραγωγή της δήλωσή του και δεν αισθάνθηκε την υποχρέωση να του υπενθυμίσει, ότι ο συνάδελφός του Τζανετάκος, στέλεχος κι αυτός της Αντιτρομοκρατικής, επέμενε, παρά τις επανειλημμένες ερωτήσεις της, ότι η υπηρεσία του δεν έκανε παρακολούθηση, αλλά επιτήρηση. Και να του ζητήσει και καμιά εξήγηση για τις αλληλοσυγκρουόμενες απαντήσεις. Ούτε αφελής είναι η πρόεδρος ούτε κουτόχορτο τρώει. Κατά τη γνώμη μας, η στάση της ήταν σκόπιμη, γιατί δεν ήθελε να δημιουργήσει προβλήματα στους βασικούς μάρτυρες του κατηγορητηρίου, τους ασφαλίτες της κακόφημης Αντιτρομοκρατικής.

Ο Τζανετάκος έφτιαξε το σενάριο για δύο επισκέψεις «επιτήρησης» στο Βόλο και αυθημερόν επιστροφή στην Αθήνα με σακούλες σκουπιδιών, ενώ ο Χαρδαλιάς, που δεν παρέλειπε να δηλώνει με στόμφο και αυτάρεσκα χαμόγελα καθ’ όλη τη διάρκεια της κατάθεσής του, ότι ήταν ο οργανωτής και της παρακολούθησης, μίλησε για συνεχή παρακολούθηση από τις 4 μέχρι τις 14 Μάρτη του 2011, μέρα που έγινε το ντου στο διαμέρισμα της οδού Ελλησπόντου 53 στο Βόλο. Και σ’ αυτό  η πρόεδρος επίσης «δεν διέκρινε» τις αλληλοσυγκρουόμενες καταθέσεις τους και δεν αισθάνθηκε την υποχρέωση να ζητήσει εξηγήσεις από τον Χαρδαλιά.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Θ. Μαυρόπουλου Ι. Φωτόπουλος ξεκίνησε την εξέταση του Χαρδαλιά ρωτώντας τον σε ποιες συγκεκριμένα παρακολουθήσεις συμμετείχε προσωπικά και ο ίδιος. Ο συνήγορος επέμενε φορτικά, ως όφειλε, και ο Χαρδαλιάς έδινε διάφορες απαντήσεις. Στο τέλος απάντησε, ότι συμμετείχε σε όλες τις παρακολουθήσεις που έγιναν στον Βόλο! Κι ενώ θα περίμενε κανείς, για να τηρηθούν κάποια προσχήματα, να παρέμβει αμέσως η πρόεδρος και να βομβαρδίσει τον Χαρδαλιά με ερωτήσεις, για να δώσει εξηγήσεις σε σχέση με την αρχική του εκδοχή, ότι αυτός σχεδίασε και οργάνωσε τις έρευνες και τις παρακολουθήσεις, όμως δεν πραγματοποίησε τις παρακολουθήσεις ο ίδιος, αλλά ειδική ομάδα, όχι μόνο δεν παρενέβη, αλλά αισθάνθηκε την ανάγκη να μεμφθεί τον συνήγορο υπεράσπισης που επέμενε φορτικά με τις ερωτήσεις του να πει ο Χαρδαλιάς ποιες ακριβώς μέρες συμμετείχε στην παρακολούθηση, και να του πει ότι είναι ανθρωπίνως αδύνατο να ήταν εκεί όλη την ημέρα.

Η υπηρεσία του Χαρδαλιά και αυτός προσωπικά οργάνωσαν τα πάντα (έρευνα, παρακολούθηση, συλλήψεις και κατασκευή της δικογραφίας), φτάνοντας στο σημείο να δίνουν προανακριτικές καταθέσεις σε στελέχη της ίδιας της υπηρεσίας τους (Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει, δηλαδή). Στην περίπτωση του Χαρδαλιά έφτασαν στο σημείο να εκτελεί η Αντιτρομοκρατική ανακριτικό έργο για λογαριασμό του ειδικού εφέτη ανακριτή Κ. Μπαλτά, ενώ τα γραφεία τους βρίσκονται σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων! Η σκοπιμότητα αυτής της τακτικής είναι προφανής. Οι επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής ήθελαν να έχουν τον πλήρη έλεγχο ακόμη και στο στάδιο της τακτικής ανάκρισης, για να μην δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα στην κατασκευή και στην όλη δίωξη των πολιτικών τους αντιπάλων.

Ο συνήγορος Ι.Φωτόπουλος υπέβαλε ένσταση κατά της εξέτασης του μάρτυρα Ε. Χαρδαλιά, γιατί άσκησε ανακριτικό έργο (απαγορεύεται από το άρθρο 211 του ΚΠΔ). Ζήτησε να μη συνεχιστεί η κατάθεσή του και να μη ληφθούν υπόψη όσα κατέθεσε στην ακροαματική διαδικασία, καθώς και οι δύο καταθέσεις του στην Αντιτρομοκρατική, τότε που στελέχη της λειτούργησαν ως ανακριτές και στην προανάκριση και στην τακτική ανάκριση.

Το δικαστήριο απέρριψε την ένσταση, με το επιχείρημα ότι δεν αποδείχτηκε η συμμετοχή του Χαρδαλιά στην εκτέλεση προανακριτικού έργου! Η σκοπιμότητα αυτής της απόφασης γίνεται φανερή ακόμη και σε πρωτοετή της Νομικής, γι’ αυτό και δεν χρειάζεται να προσθέσουμε τίποτα.

Είναι δικαίωμα του εισαγγελέα Σ. Μπάγια να υπερασπίζεται ατόφιο το κατηγορητήριο και να δηλώνει ότι δεν κατάλαβε σε τι συνίσταται το προανακριτικό έργο του Χαρδαλιά! Οπως είναι και δικό μας δικαίωμα (και υποχρέωση) να σχολιάζουμε. Δεν είναι όμως δικαίωμα του εισαγγελέα να παίρνει συνέχεια το λόγο, χωρίς να τον ζητά από την πρόεδρο (αυτή είναι η διευθύνουσα τη διαδικασία), να κάνει υποδείξεις στους μάρτυρες πώς θα καταθέσουν και στους συνηγόρους υπεράσπισης πώς θ’ ασκήσουν τα καθήκοντά τους. Μπορεί ο εισαγγελέας να ζήλεψε τη θέση της προέδρου, όμως δεν πρέπει να ξεχνά, ότι όλοι οι διάδικοι έχουν τα ίδια δικαιώματα και γι’ αυτό οφείλει να ζητά το λόγο από την πρόεδρο και όχι να τον παίρνει από τη σημαία. Είναι κι αυτό σημάδι για το χαρακτήρα και το σκοπό αυτής της δίκης που δεν είναι παρά η εκδίκηση επί πολιτικών αντιπάλων του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος.

ΥΓ: Κάποια στιγμή, κατά τη διάρκεια της εξέτασης του Ε. Χαρδαλιά από τον εισαγγελέα, οι συνήγοροι υπεράσπισης διέκοψαν λέγοντας ότι δεν άκουσαν την απάντηση του μάρτυρα. Εκνευρισμένος ο Σ. Μπάγιας, διέκοψε τον Χαρδαλιά, λέγοντάς του: όταν ρωτάω εγώ, να απευθύνεστε στο δικαστήριο! Δηλαδή, δεν έχει καμιά σημασία αν ακούνε οι αυνήγοροι, αρκεί να ακούει το δικαστήριο. Κατά τα άλλα, μιλάνε για δημόσια δίκη. Αυτή η προσβλητική φράση του εισαγγελέα προκάλεσε, όπως ήταν επόμενο, «μουρμούρα» στα έδρανα των συνηγόρων.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Τετάρτη 6 Μάρτη.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΠαιχνίδια
Επόμενο άρθρο Δίκη “Επαναστατικού Αγώνα” – 47η συνεδρίαση Δευτέρα, 4.3.13

Σχετικά Αρθρα

3η δίκη Χαλανδρίου: Κουρέλιασαν τη νομοθεσία τους!

3η Δίκη Σ.Π.Φ. 28 Ιούν 2016, 00:00

3η δίκη ΣΠΦ, πακέτο με άλλες υποθέσεις, Πέμπτη 9.1.2015

3η Δίκη Σ.Π.Φ. 9 Ιαν 2015, 00:00

Προκλητικές ποινές στην 3η δίκη της ΣΠΦ

3η Δίκη Σ.Π.Φ. 29 Δεκ 2014, 17:35

3η δίκη ΣΠΦ, πακέτο με άλλες υποθέσεις, Πέμπτη 18.12.14

3η Δίκη Σ.Π.Φ. 18 Δεκ 2014, 00:00

3η δίκη ΣΠΦ – πακέτο με άλλες υποθέσεις

3η Δίκη Σ.Π.Φ. 2 Δεκ 2014, 00:00

Νέα δίκη ΣΠΦ, πακέτο με άλλες υποθέσεις – Πέμπτη 30.10.14, Αγόρευση Φραγκίσκου Ραγκούση

3η Δίκη Σ.Π.Φ. 31 Οκτ 2014, 00:00
Ροή Ειδήσεων
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

25 Ιούλ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Ιούλη

25 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Σαουδική Αραβία: Δεν μπαίνουμε στις Συμφωνίες του Αβραάμ

24 Ιούλ 2026, 19:48
Διεθνή

Tέσσερις Παλαιστίνιοι και δύο σιωναζιστές στρατιωτικοί νεκροί σε συγκρούσεις στη Δυτική Οχθη

24 Ιούλ 2026, 19:28
Διεθνή

Η Ιαπωνία δηλώνει ότι η διεθνής στήριξη προς την Παλαιστίνη θα συνεχίσει να ενισχύεται

24 Ιούλ 2026, 09:22
Εργατικά

Απαλλάσσονται πλήρως από κάθε κατηγορία οι διωκόμενοι/ες εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στην Απεργία-Αποχή από την αξιολόγηση

Νίκη του εκπαιδευτικού κινήματος

24 Ιούλ 2026, 08:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Ιούλη

24 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Σφυροκοπά τους ξενόδουλους αστούς της Βηρυτού η κοινοβουλευτική ομάδα της Χεζμπολά

23 Ιούλ 2026, 20:03
Διεθνή

Η CIA εκτιμά ότι δεν υπάρχει προοπτική νίκης των ΗΠΑ επί του Ιράν

23 Ιούλ 2026, 19:45
Πολιτική

Δεξιός να ντουφεκάει δεξιό;

23 Ιούλ 2026, 18:50
Διεθνή

Χαλίλ αλ-Χάγια: Οι καταιγίδες της αδικίας δεν θα μας νικήσουν και δεν θα κάνουμε συμβιβασμούς στο χώμα της ευλογημένης Παλαιστίνης

Η πρώτη δημόσια ομιλία του νεοεκλεγέντα ηγέτη της Χαμάς

23 Ιούλ 2026, 14:10
Περιβάλλον

(Και) οι γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας πυρπολούν τα δάση

Ενα αποκαλυπτικό βίντεο έκανε σκόνη το αφήγημα περί «εμπρηστών»

23 Ιούλ 2026, 12:21
Καταστολή

Το πρώτο ναυάγιο για το Σύμφωνο-έκτρωμα για τη Μετανάστευση: κακοδιοίκηση, ψευδής συμμόρφωση και άνθρωποι σε νομικό κενό

23 Ιούλ 2026, 10:12
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Ιούλη

23 Ιούλ 2026, 00:01
Παιδεία

Κραυγή αγωνίας των εκπαιδευτικών μουσικής

«Η άδικη μη αναγνώριση της προϋπηρεσίας μας ισοδυναμεί με ολοκληρωτική καταστροφή, δεκαετίες εργασίας πάνε στα σκουπίδια»

22 Ιούλ 2026, 20:06
Εργατικά

Νέο κρεσέντο γκεμπελισμού για τις συντάξεις χηρείας, που τις είχε πετσοκόψει η κυβέρνηση Μητσοτάκη με παράνομες εγκυκλίους των Βρούτση και Τσακλόγλου

Τώρα παριστάνουν τους γενναιόδωρους, αλλά δεν επιστρέφουν αναδρομικά στους/στις συνταξιούχους που πετσοκόπηκαν οι συντάξεις τους.

22 Ιούλ 2026, 19:16
Κόντρες

O μεγαλύτερος τίτλος τιμής

22 Ιούλ 2026, 14:10
Παιδεία

Σύλλογος Οικοτρόφων Φοιτητικής Εστίας Αθηνών: Nα ζούμε και να σπουδάζουμε αξιοπρεπώς με σύγχρονους όρους

22 Ιούλ 2026, 13:08
Παιδεία

ΕΛΑΣ-Τσίπρα: Καρικατούρα ελεύθερης πρόσβασης στα ΑΕΙ και διατήρηση της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών

22 Ιούλ 2026, 11:50
Αθλητισμός

Μουντιάλ: Κάτω από τα ραντάρ των κυρίαρχων μίντια

22 Ιούλ 2026, 11:22
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Ιούλη

Ολλανδία: Ημέρα ανεξαρτησίας.

Τυνησία: Ημέρα δημοκρατίας (1957).

1917: Καταδικάζεται σε θάνατο η κατάσκοπος της Γερμανίας Μάτα Χάρι.

1929: Ψηφίζεται ο Ν.4299 γνωστός ως “ιδιώνυμο“.

1934: Ναζί δολοφονούν τον aυστριακό καγκελάριο Eνγκελμπερτ Ντόλφους

1944: Εκτελείται από δωσίλογους ασφαλίτες μετά από φριχτά βασανιστήρια η Ηλέκτρα Αποστόλου.

1949: 24 έμποροι και βιομήχανοι συλλαμβάνονται ως ενισχυτές του ΚΚΕ.

1995: Βομβιστική επίθεση σημειώνεται στο μετρό του Παρισιού, επτά νεκροί και ογδόντα τραυματίες.

2000: Δολοφονείται 22χρονος πρόσφυγας από αξιωματικό του στρατού στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

2002: Συλλαμβάνεται ο Πάτροκλος Τσελέντης για συμμετοχή στη 17Ν.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…
Δεν θα κουραστώ να το λέω, βλέπω εδώ και δημοσιογράφους οι οποίοι παρακολουθούν την συνεδρίασή μας: οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027. Αυτή η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει την συνταγματική της θητεία. Ομως, αν μου επιτρέπετε, επειδή άκουσα και τον Μάξιμο και να κλείσω με αυτό, μου έδωσε μια ωραία ιδέα, έκανε κάποιες ποδοσφαιρικές αναφορές. Ισως με έναν τρόπο και εμείς να θυμίζουμε λίγο τη νικήτρια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, την Ισπανία. Προσέξτε, τι έκανε η Ισπανία; Ηθελε να έχει κατοχή της μπάλας, άρα, δηλαδή, την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οταν έχεις την μπάλα, εσύ μάλλον θα βάλεις γκολ. Οταν κυνηγάς να πάρεις την μπάλα κάποιος άλλος μάλλον… Εμείς, λοιπόν, έχουμε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Εχουμε σίγουρα καλή φυσική κατάσταση, το έχουμε αποδείξει, οπότε μπορούμε να αντέξουμε αυτόν τον «μαραθώνιο» μέχρι τις εκλογές της άνοιξης του 2027. Και βέβαια, έχουμε αντοχή στο σκληρό παιχνίδι και ψυχραιμία απέναντι στους προπηλακισμούς. Ταυτόχρονα, είμαστε πρώτα και πάνω απ’ όλα ομάδα. Ομάδα. Οι ομάδες κερδίζουν, όχι οι δήθεν μεμονωμένοι σταρ.
Κυριάκος Μητσοτάκης
(Τον είπαν Μωυσή, Τσόρτσιλ, Ηρακλή, γκόμενο και άλλα που δεν τα θυμόμαστε. Ε, να μην αυτοχαρακτηριστεί και Ρόδρι; Εμμεσα και… με σεμνότητα και ταπεινότητα, αλλά όταν ένας χαζοχαρούμενος πορφυρογέννητος παριστάνει τον σεμνό και ταπεινό, ξεβρακώνεται αμέσως. Τα λέει και χαχανίζει αυτάρεσκα. Δε θα σχολιάσουμε την παρομοίωση της ΝΔ με την ποδοσφαιρική ομάδα της Ισπανίας, γιατί θα ήταν ιεροσυλία. Η Ισπανία είναι ο ορισμός της ομάδας, ενώ η ΝΔ είναι ένα τσούρμο παρτάκηδων που το διαφεντεύει δικτατορικώ τω τρόπω ένας αυτοκρατορίσκος με τους αυλικούς του. Το αφεντικό και εκείνοι που έχουν ως καθήκον να «φάνε τη σφαίρα», όπως λέει ο πρωθυπουργικός ανιψιός Γρηγόρης Δημητριάδης. Κι όχι μόνο να «φάνε τη σφαίρα», αλλά να ράψουν το στόμα τους, υπακούοντας στην ομερτά που απαιτεί η αυτοκρατορική αυλή. Θα θέσουμε ένα απλό ερώτημα: αν τα γκάλοπ – όχι αυτά που δημοσιεύονται, τα άλλα, τα κυλιόμενα, που τα βλέπουν μόνο ο αυτοκρατορίσκος και οι επιτελείς του – έδειχναν ότι «βγαίνουν τα κουκιά», θα είχε κανένα δισταγμό ο Μητσοτάκης να κάνει πρόωρες εκλογές; Μόνο αφελείς μπορεί να πιστεύουν τις μπούρδες περί «θεσμικότητας». Επειδή «τα κουκιά δε βγαίνουν» και επειδή οι δυναμικές που καταγράφουν αυτά τα μυστικά γκάλοπ δεν επιτρέπουν αισιοδοξία, επαναλαμβάνει συνεχώς «οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027». Τους θέλει, όμως, σε ετοιμότητα, γιατί αν για κάποιο ή κάποιους λόγους παρουσιαστεί ένα «παράθυρο ευκαιρίας», θα μπουμπουνίσει τις εκλογές πρόωρα. Θα πάρει το ρίσκο. Αλλιώς, θα το πάει μέχρι το τέλος, ολοκληρώνοντας όσες αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις απομένουν, ώστε να εξακολουθήσει να έχει στήριξη από την αστική τάξη. Οχι σώνει και καλά για να ξαναγίνει άμεσα πρωθυπουργός, αλλά για να μείνει ο ίδιος και η «φαμίλια» στο παιχνίδι)
Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo