Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Ασυμβίβαστο βουλευτή-υπουργού: Να ζήσουμε να τη θυμόμαστε τη μακαρίτισσα την παπάρα του Μητσοτάκη
  • Ο Γιάχια Σινουάρ «επιλέγει»… υποψήφιους στο Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ
  • Χρύσα Χοτζόγλου: Την έθεσαν σε δυνητική αργία για συνδικαλιστική δράση αλλά δεν τολμούν να το ομολογήσουν
  • Δημήτριος Μελάς, «γαλάζιος» πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ: Οποια πέτρα του σκανδάλου κι αν σηκώσεις, από κάτω θα τον βρεις
  • Τα πιο «in» ψαράδικα στον κόσμο
  • Σαν σήμερα 22 Απρίλη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτικές Δίκες»Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς»Δίκη Σ.Π.Φ.»Δίκη ΣΠΦ – 6η συνεδρίαση, Τετάρτη 1.2.12
Δίκη Σ.Π.Φ.

Δίκη ΣΠΦ – 6η συνεδρίαση, Τετάρτη 1.2.12

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr1 Φεβ 2012, 00:00
Για την Παρασκευή 3 Φλεβάρη διακόπηκε η δίκη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, προκειμένου ο εισαγγελέας της έδρας Ι. Λιακόπουλος να ετοιμάσει την πρότασή του επί των ενστάσεων και των αιτημάτων που κατέθεσαν οι συνήγοροι υπεράσπισης. Αν και ο εισαγγελέας επέμενε να διακοπεί η δίκη για την Τρίτη 7 Φλεβάρη, ζητώντας να του δοθεί ο χρόνος να προετοιμαστεί, δεδομένου ότι ο συνήγορος υπεράσπισης αγόρευε επί τρεις ώρες, ο πρόεδρος Χ. Βρυνιώτης ήταν ανένδοτος. Διέκοψε μάλιστα για μερικά λεπτά, μετά την επιμονή του εισαγγελέα, και όταν ξανάρχισε η συνεδρίαση ανακοίνωσε ότι το δικαστήριο διακόπτει για την Παρασκευή, μέρα που θα τοποθετηθεί ο εισαγγελέας, και μετά θα διακόψει για άλλη μέρα. Είπαμε, ο πρόεδρος «καίγεται» για μια fast track διαδικασία.

Χαρακτηριστική αυτής της βιασύνης είναι η απόφαση –με τη σύμφωνη γνώμη και του εισαγγελέα– να καταθέσουν υποχρεωτικά οι συνήγοροι όλες τις ενστάσεις και τις προτάσεις τους, να τοποθετηθεί συνολικά σ’ αυτές ο εισαγγελέας και μετά ν’ αποφασίσει το δικαστήριο για να μη χάνεται χρόνος! Είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεται αυτή η πρακτική σε δίκες σαν αυτή. Στις δίκες για τη 17 Νοέμβρη και τον ΕΛΑ οι ενστάσεις υποβάλλονταν η μία μετά την άλλη, συζητιόταν και το δικαστήριο αποφάσιζε σχετικά. Το ίδιο έγινε και στην εν εξελίξει δίκη για τον Επαναστατικό Αγώνα, γεγονός που εκθέτει ακόμα πιο πολύ το δικαστήριο του κ. Βρυνιώτης.

Ο συνήγορος Φ. Ραγκούσης, υπερασπιστής των Χρ. Τσάκαλου, Μιχάλη και Γιώργου Νικολόπουλου, κατέθεσε τρεις ενστάσεις και δύο προτάσεις:
– Ενσταση απόλυτης ακυρότητας στο ακροατήριο, που λαμβάνεται υπόψη και αυτεπάγγελτα ( άρθρο 171 παρ.1 περ. δ ΚΠΔ) .
– Ενσταση Αναρμοδιότητας.
– Ενσταση κακής σύνθεσης.
– Αίτημα τήρησης πρακτικών με φωνοληψία (άρθρο 142Α ΚΠΔ).
– Αίτημα για την κατάργηση του αστυνομικού μέτρου της λήψης και παρακράτησης ταυτοτήτων όσων προσέρχονται για να παρακολουθήσουν τη δίκη.

Με τις ενστάσεις συντάχθηκαν και οι άλλοι τρεις συνήγοροι: Ο Χ. Σύψας, δεύτερος συνήγορος των τριών κατηγορούμενων, και οι διορισμένοι συνήγοροι του Δ. Μπολάνου, Ι. Καρανδρέα και Δ. Καρυώτης.

Μετά τους συνηγόρους, πήραν το λόγο οι Μ. Νικολόπουλος και Χ. Τσάκαλος.

Ο Μ. Νικολόπουλος ξεκίνησε την τοποθέτησή του αναφερόμενος στην αναρμοδιότητα του δικαστήριου και στην αοριστία του κατηγορητήριου. Ούτε εσείς ούτε κανένα θεσμικό όργανο της εξουσίας είναι άξιο να κρίνει εμάς, είπε απευθυνόμενος στους δικαστές. Πολύ απλά, συνέχισε, δεν είστε άξιοι να κρίνετε πολιτικά τις επιλογές της αναρχικής επαναστατικής οργάνωσης ΣΠΦ, αλλά και οποιουδήποτε επαναστατημένου και πραγματικά ελεύθερου ανθρώπου. Δεν μπορείτε να μας κρίνετε ό,τι δικαστήριο και να κάνετε, ό,τι προπαγάνδα και ενα ασκήσετε από τα ΜΜΕ. Συνέχισε αναφερόμενος στις τρεις ενέργειες που περιλαμβάνονται στο κατηγορητήριο, για τις οποίες ανέλαβε την ευθύνη  η ΣΠΦ και οι οποίες, σύμφωνα με το Μ. Νικολόπουλο, έστησαν για άλλη μια φορά στον τοίχο το πολιτικό σύστημα. Τρεις ενέργειες αναρχικής τρομοκρατίας, όπως είπε, που είχαν σκοπό να μεταφέρουν τον τρόμο μέσα στα σπίτια τους και έξω από τα υπουργεία. Τρεις ενέργειες που ανέδειξαν για μια ακόμη φορά τις θέσεις της οργάνωσης και πρόταξαν την αναρχική επανάσταση.

Εμείς, είπε ο Μ. Νικολόπουλος, προφανώς συντασσόμαστε, στηρίζουμε, ταυτιζόμενοι με τις ενέργειες της οργάνωσή μας, όπως αυτές οι τρεις, για ν’ αναφερθεί στη συνέχεια στο σχολιασμό των ενεργειών της οργάνωσης από τον εχθρό. Η αλήθεια είναι, συνέχισε, ότι το μόνο στοιχείο που έχετε για μας είναι η δική μας δήλωση ανάληψης ευθύνης για τη συμμετοχή μας στην οργάνωση. Τίποτ’ άλλο. Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι. Η ανάληψη αυτή δεν έγινε ούτε γιατί εγκλωβιστήκαμε ποτέ σ’ έναν ιστό στοιχείων ούτε γιατί πιστεύουμε ή θέλουμε να μπούμε σε μια λογική ομολογίας στο κράτος για την επαναστατική δραστηριότητά μας, αλλά και ούτε γιατί πιστεύουμε ότι η αναρχική επαναστατική οργάνωση ΣΠΦ έχει τελειώσει κάπου εδώ. Είναι γιατί σαν αξιοπρεπείς επαναστάτες έχουμε την ευθύνη της υπεράσπισης του αγώνα μας και των προταγμάτων μας και εντός των τειχών. Μια ιστορική αναγκαιότητα που δεν θέλει νικητές ή ηττημένους, αλλά αξιοπρεπείς και υποτακτικούς. Αν εμείς δεν αναλαμβάναμε την ευθύνη της συμμετοχής στην οργάνωσή μας, τι θα κάνατε; Απολύτως τίποτα. Εμείς, συνέχισε, δεν μπαίνουμε ποτέ στο δίπολο αθωότητας ή ενοχής της αστικής νομιμότητας. Είμαστε άνομοι, ένοπλοι πολέμιοι του καθεστώτος. Απλώς τοποθετούμαστε σ’ αυτά, γιατί μας αρέσει να φανερώνουμε τις πραγματικές τακτικές που έχει το κράτος για τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Εκλεισε την τοποθέτησή του αναφερόμενος στους ασφαλίτικους ισχυρισμούς, ότι δήθεν το σπίτι του Χαλανδρίου ήταν γιάφκα της οργάνωσης. Με στοιχεία απέδειξε, ότι αυτό δεν υπήρξε ποτέ γιάφκα της οργάνωσης (η οποία είχε πολλές γιάφκες, όπως είπε, καμία από τις οποίες δεν κατάφεραν να βρουν τα λαγωνικά της Αντιτρομοκρατικής). Προς επιβεβαίωση του ισχυρισμού του διάβασε απόσπασμα από τοποθέτηση του συντρόφου του Χ. Χατζημιχελάκη.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είπε ο Χρ. Τσάκαλος, η ΣΠΦ είναι μια τρομοκρατική οργάνωση. Οι λέξεις δεν ήταν, δεν είναι και δεν θα γίνουν ποτέ ουδέτερες. Αποκτούν το νόημα που τους δίνει αυτός που τις χρησιμοποιεί. Εμείς δεν μιλάμε τη γλώσσα των δικαστών και των εισαγγελέων, αλλά τη γλώσσα εκείνων που δεν γονάτισαν ποτέ απέναντι στην εξουσία. Αλληλεγγύη, αξιοπρέπεια, αντάρτικο πόλης, αναρχία, αυτές είναι οι δικές μας λέξεις που εξαπολύουμε ως προσβολή απέναντι στο σύστημά σας. Είμαστε αναρχικοί αντάρτες πόλης και είμαστε περήφανοι που συμμετέχουμε στη ΣΠΦ, ενώ για σας είμαστε τρομοκράτες, γιατί η ψυχή σας είναι μια φοβισμένη σκιά που νιώθει ασφαλής μόνο πίσω από τους μπάτσους και μέσα στα βιβλία των νεκρών σας νόμων. Είμαστε τρομοκράτες ενάντια στα συμφέροντα και στην εξουσία σας.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε σε μια διαφορετική τρομοκρατία που πλανιέται πάνω απ’ τις ζωές των περισσότερων ανθρώπων, την τρομοκρατία της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης, στις οποίες αναφέρθηκε αναλυτικά, για να καταλήξει: οι τρομοκράτες είστε εσείς και η εξουσία. Αναφέρθηκε στην ένταση της καταστολής, τους τρομονόμους, τα έκτακτα στρατοδικεία, που τα χαρακτήρισε φόβο της εξουσίας. Γι’ αυτό, κατέληξε, διορθώστε το κατηγορητήριό σας και συμπληρώστε στα έγγραφά σας ότι η ΣΠΦ είναι μια αναρχική τρομοκρατική οργάνωση κι όλοι εμείς που συμμετέχουμε σ’ αυτή είμαστε περήφανοι που είμαστε μέλη της και η οργή μας είναι τσεκούρι πάνω από τα κεφάλια σας που όλο γυρίζει… γυρίζει… γυρίζει…

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΔίκη “Επαναστατικού Αγώνα” – 12η συνεδρίαση Δευτέρα, 30-1-12
Επόμενο άρθρο Οι θεοί του Ολύμπου ήταν 11…

Σχετικά Αρθρα

Τρομοκρατική και συνάμα προβοκατόρικη απόφαση για τους τέσσερις αγωνιστές της ΣΠΦ

Δίκη Σ.Π.Φ. 2 Οκτ 2012, 00:00

Δίκη ΣΠΦ – 30η συνεδρίαση, Τετάρτη 19.9.12

Δίκη Σ.Π.Φ. 19 Σεπ 2012, 00:00

Δίκη ΣΠΦ – 29η συνεδρίαση, Τρίτη 11.9.12

Δίκη Σ.Π.Φ. 11 Σεπ 2012, 00:00

Δίκη ΣΠΦ – 28η συνεδρίαση, Παρασκευή 7.9.12

Δίκη Σ.Π.Φ. 9 Σεπ 2012, 00:00

Δίκη ΣΠΦ – 27η συνεδρίαση, Τετάρτη 5.9.12

Δίκη Σ.Π.Φ. 5 Σεπ 2012, 00:00

Δίκη ΣΠΦ – 25η Συνεδρίαση Τετάρτη, 25.7.12

Δίκη Σ.Π.Φ. 26 Ιούλ 2012, 00:00
Ροή Ειδήσεων
Πολιτική

Ασυμβίβαστο βουλευτή-υπουργού: Να ζήσουμε να τη θυμόμαστε τη μακαρίτισσα την παπάρα του Μητσοτάκη

22 Απρ 2026, 14:37
Διεθνή

Ο Γιάχια Σινουάρ «επιλέγει»… υποψήφιους στο Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ

22 Απρ 2026, 12:58
Εργατικά

Χρύσα Χοτζόγλου: Την έθεσαν σε δυνητική αργία για συνδικαλιστική δράση αλλά δεν τολμούν να το ομολογήσουν

22 Απρ 2026, 12:04
Αγροτικά

Δημήτριος Μελάς, «γαλάζιος» πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ: Οποια πέτρα του σκανδάλου κι αν σηκώσεις, από κάτω θα τον βρεις

Σκάνδαλο «Βοοτρόφοι Τρικάλων» με επικεφαλής τον Μαγειρία - Πώς ο Μελάς και η βουλευτίνα Παπακώστα «βόλεψαν» βοοτρόφο ονόματι Μπαλάφας

22 Απρ 2026, 11:47
Πολιτισμός

Τα πιο «in» ψαράδικα στον κόσμο

22 Απρ 2026, 10:50
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Απρίλη

22 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Χεζμπολά: Απάντηση στα ίσα σε κάθε σιωναζιστική πρόκληση

21 Απρ 2026, 22:06
Διεθνή

Επί της ουσίας τζούφιος ο αμερικάνικος ναυτικός αποκλεισμός των ιρανικών λιμανιών

21 Απρ 2026, 20:56
Εργατικά

Η κυβέρνηση κλιμακώνει την τρομοκρατία απέναντι στους αγωνιστές εκπαιδευτικούς

Μαζί με την Χρύσα Χοτζόγλου οδηγούν σε δυνητική αργία και τον Δημήτρη Χαρτζουλάκη

21 Απρ 2026, 18:27
Διεθνή

Βρετανικά πανεπιστήμια πλήρωναν ρουφιανο-εταιρία να παρακολουθεί φιλο-παλαιστίνιους και παλαιστίνιους φοιτητές και ακαδημαϊκούς

Αποκαλυπτική έρευνα του Al Jazeera English

21 Απρ 2026, 10:34
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Απρίλη

21 Απρ 2026, 00:01
Καταστολή

Ο Εβρος των επαναπροωθήσεων, των μασκοφόρων και της κρατικής βαρβαρότητας

20 Απρ 2026, 19:17
Διεθνή

Γάζα: Κρίσιμος ο αγώνας ενάντια στους ρουφιάνους των δωσιλογικών συμμοριών

20 Απρ 2026, 14:44
Διεθνή

Σκληρό μάθημα από τη Χεζμπολά στους σιωναζιστές: Χτύπησε φάλλαγα αρμάτων, κατέστρεψε τέσσερα

20 Απρ 2026, 13:27
Κόντρες

Κούλης ο μουλωχτός

20 Απρ 2026, 10:21
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Απρίλη

20 Απρ 2026, 00:01
Πολιτική

Ποιος Λαζαρίδης; Ο Μητσοτάκης!

19 Απρ 2026, 21:23
Διεθνή

Χεζμπολά: Η Αντίσταση παραμένει με το δάχτυλο στη σκανδάλη και θα απαντά σε κάθε παραβίαση της εκεχειρίας από τον εχθρό

19 Απρ 2026, 10:46
Πολιτισμός

Ρομπέρτο Σαβιάνο: Η τράτα των παιδιών

19 Απρ 2026, 09:19
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Απρίλη

19 Απρ 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Απρίλη

Ημέρα της Γης.

Βραζιλία: Ημέρα ανακάλυψης (1500).

1870: Γεννιέται ο Λένιν.

1969: Μαγνητόφωνο του ΠΑΜ τοποθετημένο στο προαύλιο του Πολυτεχνείου μεταδίδει επί ώρα απαγορευμένα αντιστασιακά τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη.

1979: Βόμβα στην Εισαγγελία Ανηλίκων Αθήνας και σε φασιστικό βιβλιοπωλείο στην Ιπποκράτους (ΕΛΑ).

1979: Βόμβα στο αυτοκίνητο συνταγματάρχη συνεργάτη της χούντας στην Καλαμάτα.

1986: Αιματηρή επιδρομή ΕΠΕΝιτών υπό τον Μάκη Βορίδη στη Νομική Αθήνας, εννιά τραυματίες.

1997: Αστυνομική επέμβαση τερματίζει την ομηρία 71 ατόμων που κρατούνταν αιχμάλωτοι στο σπίτι του ιάπωνα πρεσβευτή στη Λίμα (Περού) από δεκατέσσερις αντάρτες Τουπάκ Αμάρου. Κατά την επιχείρηση ένας όμηρος πεθαίνει από καρδιακή προσβολή, δυο κομάντο τραυματίζονται και σκοτώνονται και οι δεκατέσσερις επαναστάτες.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

«Η παράταξή μας υπηρετεί διαχρονικά μια αξία: διαφάνεια, δικαιοσύνη, νομιμότητα, ευθύνη παντού. Αυτό οφείλουμε να κάνουμε πράξη όλοι μας», επισήμανε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στην εκπομπή “Σήμερα” στον ΣΚΑΪ με τους Δημήτρη Οικονόμου και Ακη Παυλόπουλο. Αναφορικά με την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως «πρόκειται για ένα διαχρονικό σκάνδαλο, όπου εκατοντάδες άνθρωποι πήραν περισσότερα χρήματα απ’ αυτά που δικαιούνταν…» […] αποτελεί σοβαρό ερωτηματικό για ποιο λόγο αυτό το θέμα έρχεται τμηματικά στη δημόσια ζωή από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία. […] Ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε πως «η ηθική απαξίωση που επιχειρείται  από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης κατά της ΝΔ και της κυβερνητικής πλειοψηφίας δε θα περάσει και είναι κάτι που πλήττει και τη δημοκρατία μας». Τόνισε επίσης ότι κανείς δεν πρέπει να σιωπηλός απέναντι σε αυτή την επιχείρηση απαξίωσης της παράταξης. «Ο χαρακτηρισμός πλειοψηφία των υποδίκων είναι απαράδεκτος, άθλιος και αστήρικτος…».

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης

(Ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός υπουργός Μπουμπούκος απέκτησε ανταγωνιστή. Ο Τάκης (παλιά ήμουν ΚΚΕ, μετά Συνασπισμός, μετά ΠΑΣΟΚ, τώρα ΝΔ) Θεοδωρικάκος είναι ο δεύτερος που ισχυρίζεται δημόσια η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία υλοποιεί σχέδιο απαξίωσης της ΝΔ. Αν είχε έστω και στοιχειώδη νομική μόρφωση θα ήξερε ότι ο συλλογισμός πάσχει. Οταν αποδίδεται σε κάποιον – εν προκειμένω στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία – κατηγορία, θα πρέπει να συνοδεύεται και από την αποκάλυψη του κινήτρου: για ποιο λόγο η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία να έχει βάλει στο στόχαστρό της τη ΝΔ, την κυβέρνησή της, τον Μητσοτάκη και υλοποιεί ένα τόσο βρόμικο σχέδιο σε βάρος τους; Ποιες είναι οι… σκοτεινές δυνάμεις που υπηρετεί ένα θεσμικό όργανο της Ευρωλάνδης, που δεν είναι δα επαναστατικό ή λαϊκό δικαστήριο; Οταν δεν δίνεται απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα, τότε η κατηγορία που εκτοξεύεται κατά της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας είναι σκέτος γκεμπελισμός, που αναζητά ευήκοα ώτα σε ηλίθιους πολίτες. Τα άλλα δε θα τα σχολιάσουμε. Τι να σχολιάσουμε, μας λέτε; Οτι η Δεξιά του μοναρχοφασισμού, των έκτακτων στρατοδικείων, της φυλακής, της εξορίας, των εκτελέσεων αγωνιστών υπηρετεί την αξία της δικαιοσύνης; Οτι η δεξιά του Predator και των «νόμιμων επισυνδέσεων», που παρακολουθούσε ακόμα και τους υπουργούς της, ακόμα και τους ανώτατους στραταίους, υπηρετεί την αξία της διαφάνειας; Αυτά είναι για τους εν υπηρεσία δημοσιοκάφρους, τους και ΑΡΔάκια αποκαλούμενους, που παρακολουθούν σαν χάνοι τον κάθε Θεοδωρακόπουλο να ξεστομίζει τέτοια «φίδια»)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo