Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 20 Αυγούστου
  • Αμάν πια με τους εθελοντές
  • Αγκαλιά με τους γενοκτόνους εγκληματίες πολέμου και κατά της ανθρωπότητας ο αρχιστράτηγος του Μητσοτάκη
  • Μετά τη Γροιλανδία, ο Τραμπ προσάρτησε και το Στενό του Ορμούζ!
  • Πολιτική Ανάλυση: Η ηγεσία της ΟΑΠ και η αρχιτεκτονική του αποκλεισμού
  • Σαν σήμερα 19 Αυγούστου
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτικές Δίκες»Επαναστατικός Αγώνας»Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα»Δίκη “Επαναστατικού Αγώνα” – 2η συνεδρίαση Δευτέρα 24.10.2011 (πρώτο μέρος)
Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

Δίκη “Επαναστατικού Αγώνα” – 2η συνεδρίαση Δευτέρα 24.10.2011 (πρώτο μέρος)

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr24 Οκτ 2011, 00:00

Σ’ ένα δριμύτατο κατηγορώ κατά του καπιταλιστικού οικονομικο-κοινωνικού συστήματος και του αστικού συστήματος εξουσίας, του κράτους του και των διωκτικών του μηχανισμών προχώρησαν τα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα κατά την πρώτη (επί της ουσίας) μέρα της δίκης τους, όταν ο πρόεδρος τους έδωσε το λόγο για να τοποθετηθούν σύντομα επί των κατηγοριών. Κάθε άλλο παρά σύντομες ήταν οι τοποθετήσεις τους. Για πάνω από μισή ώρα, οι Νίκος Μαζιώτης, Πόλα Ρούπα και Κώστας Γουρνάς (τους αναφέρουμε με τη σειρά που αναγράφονται στο κατηγορητήριο, κατά την οποία πήραν το λόγο)  απηύθυναν κατηγορίες κατά του συστήματος και υπερασπίζονταν τις πολιτικές τους επιλογές, μετατρέποντας την αίθουσα του τρομοδικείου σε βήμα για τις απόψεις τους.

«Αν κάποιοι αποδειχτούν αθώοι, να είσαστε βέβαιοι ότι αυτό θα το φωνάξουμε δυνατά», ήταν το μοναδικό σχόλιο που έκανε ο πρόεδρος Ν. Δαύρος, μετά το τέλος των τοποθετήσεων όλων των κατηγορούμενων. Κλασική ατάκα έμπειρου δικαστή, που βλέπει το σύστημα το οποίο υπηρετεί (εννοούμε και το δικαστικό σύστημα) να βρίσκεται υπό κατηγορία και η θέση του (και η διάθεσή του, μάλλον) δεν του επιτρέπει να αρθρώσει αντίλογο. Η πορεία της δίκης θα δείξει, αν ο πρόεδρος θα προσπαθήσει να μιμηθεί τον Μαργαρίτη, ο οποίος στη δίκη της 17Ν έκανε συνεχείς ιδεολογικές και πολιτικές παρεμβάσεις, ή αν θα περιοριστεί στα τυπικά δικονομικά όρια. Σ’ αυτή την πρώτη ιδεολογικοπολιτική επίθεση των μελών του ΕΑ, πάντως, ο κ. Δαύρος περιορίστηκε σ’ αυτό το αμήχανο και επί της ουσίας απολογητικό σχόλιο.

Προηγουμένως, ο εισαγγελέας Α. Λιόγας παρουσίασε συνοπτικά το «πακέτο» των κατηγοριών, αποφεύγοντας οποιονδήποτε προσωπικό «χρωματισμό». Ομως, πλέον το ποινικό οπλοστάσιο της αστικής εξουσίας έχει συμπληρωθεί και είναι από μόνο του πολιτικά και ιδεολογικά φορτισμένο. Ετσι, για πρώτη φορά μετά τις μεγάλες πολιτικές δίκες της 17Ν και του ΕΛΑ, κατά την περίοδο των οποίων οι οργανώσεις ένοπλης επαναστατικής βίας εμφανίζονταν ως «εγκληματικές ομάδες» και οι δικαστικές τους υποθέσεις υποτίθεται ότι δεν είχαν κανένα πολιτικό περιεχόμενο, αλλά χαρακτηρίζονταν από πλήρη κοινωνική και πολιτική απαξία (παρουσίαζαν τα πράγματα σαν να δίκαζαν μαφιόζους, ανθρώπους «του κοινού ποινικού δικαίου») πλέον, στο Ποινικό Δίκαιο έχει περάσει η έννοια της «τρομοκρατίας» και της «τρομοκρατικής οργάνωσης», οπότε η υπόθεση γίνεται ευθέως πολιτική, μιας και η έννοια της «τρομοκρατίας» έχει  εξ ορισμού πολιτικό περιεχόμενο.

Οπως πολύ σωστά επεσήμανε η Π. Ρούπα στην τοποθέτησή της, η πρώτη κιόλας κατηγορία που τους βαρύνει, δηλαδή ότι είχαν συστήσει τρομοκρατική οργάνωση και στόχευαν στην ανατροπή της καθεστηκυίας τάξης, αποτελεί την καλύτερη ομολογία ότι έχουμε να κάνουμε με μια πολιτική δίκη, ότι οι κατηγορούμενοι είναι πολιτικά υποκείμενα και ότι είχαν πολιτικούς στόχους. Δεν πρόκειται να το αναγνωρίσετε αυτό, όμως, συνέχισε η Π. Ρούπα, γιατί αν το αναγνωρίζατε θα ήταν σαν να παραδεχόσαστε ότι υπάρχουν άνθρωποι που πρεσβεύουν και αγωνίζονται για μια άλλου τύπου κοινωνική οργάνωση.  Ομως, ολόκληρο το καπιταλιστικό σύστημα παρουσιάζεται σαν το τέλος της Ιστορίας και οι θεωρητικοί του, όπως ο Μάλθους και ο Ανταμ Σμιθ, θεωρητικοποίησαν το αδύνατον να υπάρξει οποιοδήποτε άλλο οικονομικό και κοινωνικό σύστημα πέρα από τον καπιταλισμό. Ολόκληρο το σύστημα προσπαθεί να αποδείξει ότι η φτώχεια των προλετάριων είναι η μοίρα τους και όχι το αποτέλεσμα ενός συστήματος ιστορικά παροδικού.

Οι τοποθετήσεις των Ν. Μαζιώτη, Π. Ρούπα και Κ. Γουρνά κινήθηκαν πάνω σε μερικούς βασικούς άξονες: Πρώτο, σε μια δριμεία καταγγελία του καπιταλισμού, των καπιταλιστών, του κράτους, των μηχανισμών του, των πολιτικών του εκπροσώπων, της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και του παγκόσμιου συστήματος του ιμπεριαλισμού. Δεύτερο, σε εξειδίκευση αυτής της καταγγελίας στη σημερινή περίοδο της κρίσης, διεθνώς και στην Ελλάδα (για το ρόλο του χρηματιστήριου που βγάζει κέρδος ακόμα και με το μαζικό θάνατο ανθρώπων μίλησε η Π. Ρούπα, για σύγχρονους Τσολάκογλου και Ράλληδες μίλησε ο Ν. Μαζιώτης, μεταξύ των πολλών άλλων που είπαν). Τρίτο, σε υπεράσπιση του προλεταριάτου και των αγώνων του, της προοπτικής της κοινωνικής επανάστασης και της επικαιρότητας του ένοπλου αγώνα. Τέταρτο, σε υπεράσπιση της οργάνωσής τους ως οργάνωσης που ουδέποτε στράφηκε ενάντια στον εργαζόμενο λαό και της αντιστροφής όλων των κατηγοριών (συνοπτικά αποδίδοντας το νόημα των τοποθετήσεών τους θα λέγαμε το εξής: εγκληματίες και τρομοκράτες δεν είμαστε εμείς, αλλά εσείς και το σύστημά σας). Πέμπτο, σε επίθεση κατά της αστικής Δικαιοσύνης ως θεσμού του αστικού συστήματος εξουσίας, γεγονός που δείχνει ότι θα έχουν καθαρά ανταγωνιστική στάση έναντι του δικαστήριου.

Πέρα από το αναμφισβήτητο πολιτικό ενδιαφέρον τους, δυο επισημάνσεις της Π. Ρούπα παρουσιάζουν και νομικό ενδιαφέρον. Πρώτο, απέρριψε μετά βδελυγμίας την κατηγορία ότι η ίδια και οι Μαζιώτης-Γουρνάς είναι και αρχηγοί του ΕΑ, διότι όλοι τους είναι αναρχικοί και απεχθάνονται την ιεραρχία. Οταν παλεύουμε να καταργήσουμε την ιεραρχία στην κοινωνία, είπε, δεν θα την είχαμε στην οργάνωσή μας. Οπως χαρακτηριστικά συμπλήρωσε, τον Γουρνά τον προσέθεσαν στους αρχηγούς σε δεύτερη φάση, όταν ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για τη συμμετοχή του στην οργάνωση. Αν υπήρχαν κι άλλοι πέντε που αναλάμβαναν την πολιτική ευθύνη, κι αυτούς σαν αρχηγούς θα τους παρουσίαζαν. Δεύτερο, αναφέρθηκε στις ποινικές κατηγορίες για όλες τις ενέργειες της οργάνωσης, οι οποίες αποδίδονται συλλήβδην σε όλους τους κατηγορούμενους, χωρίς να υπάρχει κανένα στοιχείο για τη συμμετοχή του καθένα. Εχουν παραδεχτεί δημόσια, είπε, ότι παρακολουθούν τον Μαζιώτη τουλάχιστον από το 2003, επομένως κι εμένα, αφού είναι σύντροφός μου και μέναμε μαζί. Φέρτε τους εδώ όλους, πολιτικούς όπως ο Μαρκογιαννάκης που έχει μιλήσει για την οργάνωση της συνεχούς παρακολούθησής μας, ασφαλίτες, πράκτορες της CIA, να ‘ρθουν και να πουν ότι τους κουρελιάσαμε τα μέτρα ασφάλειας και τους ξεφτιλίσαμε, και τότε εγώ θα παραδεχτώ και τις ενέργειες. Δεν έχω καμιά αμφιβολία, κατέληξε, ότι θα μας καταδικάσετε και για τις ενέργειες και για την «αρχηγία», χωρίς να έχετε κανένα στοιχείο, γιατί αυτή είναι η πολιτική εντολή που έχει το δικαστήριο.

Ο Χριστόφος Κορτέσης δήλωσε λακωνικά ότι αρνείται το σύνολο των κατηγοριών και πως η δίωξή του οφείλεται στην πολιτική του ταυτότητα ως αναρχικός και στη συμμετοχή του στους αναρχικούς αγώνες.

Ο  Bαγγέλης Σταθόπουλος δήλωσε, το ίδιο λακωνικά, ότι αρνείται όλες τις κατηγορίες και θεωρεί τη δίωξή του πολιτική.

Πιο εκτενής ο Σαράντος Νικητόπουλος, δήλωσε ότι επί ενάμιση χρόνο βρέθηκε φυλακισμένος σ’ έναν υπόγειο τάφο (έκανε και μια γενικότερη καταγγελία του συστήματος των φυλακών), χωρίς κανένα στοιχείο σε βάρος του. Μίλησε για την ένταξή του στον αντιεξουσιαστικό χώρο από τα εφηβικά του χρόνια και αναφέρθηκε στην κατηγορία του «τρομοκράτη» που του προσάπτουν, η οποία οφείλεται στο γεγονός ότι ξεκαθάρισε πως δεν υπογράφει δηλώσεις μετάνοιας και νομιμοφροσύνης, στο ότι υπερασπίστηκε τη φιλία του με τον νεκρό Λάμπρο Φούντα και με άλλους κατηγορούμενους. Τρομοκρατία είναι η φτώχεια, η πείνα, η εκμετάλλευση, κατέληξε.

Ο Κώστας Κάτσενος δήλωσε ότι αρνείται την κατηγορία της συμμετοχής στην οργάνωση, που του αποδόθηκε.

Η Μαρία Μπεραχά δήλωσε ότι αρνείται την κατηγορία, ότι δεν είναι μέλος του ΕΑ και ότι θεωρεί τη δίωξή της εκδικητική για τον σύζυγό της Κ. Γουρνά.

Μετά το τέλος των πρώτων τοποθετήσεων των κατηγορούμενων, εκφωνήθηκε ο κατάλογος των μαρτύρων του κατηγορητήριου (οι «φίρμες», όπως Βουλγαράκης και Κόκκινος, απουσίαζαν και πάλι). Μετά από ένα διάλειμμα, ο συνήγορος Σ. Φυτράκης ζήτησε την ανάγνωση του κατηγορητήριου (παραπεμπτικό βούλευμα). Ο εισαγγελέας, όπως είδαμε, είχε περιοριστεί σε μια συνοπτικότατη παρουσίαση των κατηγοριών και χαρακτήρισε το αίτημα του συνήγορου να διαβαστεί ολόκληρο το κατηγορητήριο, διότι αλλιώς υπάρχει απόλυτη ακυρότητα της διαδικασίας, «καψώνι»! Αν η διαδικασία είναι καψώνι, τότε βάλτε τους μια ποινή από τώρα να τελειώνουμε, απάντησε εύστοχα ο Σ. Φυτράκης. Ο πρόεδρος αντέδρασε με δικονομική τυπικότητα, δηλώνοντας ότι η ανάγνωση του βουλεύματος δεν είναι καψώνι. Γι’ αυτό, μετά την άρνηση του εισαγγελέα, ξεκίνησε ο ίδιος την ανάγνωση του ογκώδους κατηγορητήριου, η οποία στη συνέχεια ανατέθηκε στη γραμματέα της έδρας.

Το δεύτερο μέρος θ’ ακολουθήσει αργότερα 

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΕχθροί του λαού
Επόμενο άρθρο Δίκη “Επαναστατικού Αγώνα” – 2η συνεδρίαση Δευτέρα 24.10.2011 (δεύτερο μέρος)

Σχετικά Αρθρα

Δίκη “Επαναστατικού Αγώνα” – 52η συνεδρίαση Τετάρτη, 3.4.13

Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα 3 Απρ 2013, 00:00

Δίκη “Επαναστατικού Αγώνα” – 51η συνεδρίαση Παρασκευή, 15.3.13

Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα 15 Μαρ 2013, 00:00

Δίκη “Επαναστατικού Αγώνα” – 50η συνεδρίαση Πέμπτη, 14.3.13

Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα 14 Μαρ 2013, 00:00

Δίκη “Επαναστατικού Αγώνα” – 49η συνεδρίαση Δευτέρα, 11.3.13

Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα 11 Μαρ 2013, 00:00

Δίκη “Επαναστατικού Αγώνα” – 48η συνεδρίαση Παρασκευή, 8.3.13

Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα 8 Μαρ 2013, 00:00

Δίκη “Επαναστατικού Αγώνα” – 47η συνεδρίαση Δευτέρα, 4.3.13

Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα 4 Μαρ 2013, 00:00
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Αυγούστου

20 Αυγ 2026, 00:01
Κόντρες

Αμάν πια με τους εθελοντές

19 Αυγ 2026, 19:42
Πολιτική

Αγκαλιά με τους γενοκτόνους εγκληματίες πολέμου και κατά της ανθρωπότητας ο αρχιστράτηγος του Μητσοτάκη

19 Αυγ 2026, 14:12
Διεθνή

Μετά τη Γροιλανδία, ο Τραμπ προσάρτησε και το Στενό του Ορμούζ!

19 Αυγ 2026, 10:28
Διεθνή

Πολιτική Ανάλυση: Η ηγεσία της ΟΑΠ και η αρχιτεκτονική του αποκλεισμού

19 Αυγ 2026, 08:42
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Αυγούστου

19 Αυγ 2026, 00:01
Κόντρες

Αμα ξύνεσαι στη γκλίτσα του τσοπάνη

18 Αυγ 2026, 19:48
Ιστορία

Eτσι σφυρηλατήθηκε τ’ ατσάλι

18 Αυγ 2026, 08:16
Παιδεία

Ξεγυμνώνονται οι άρπα κόλλα αδειοδοτήσεις των ιδιωτικών «πανεπιστημίων»

18 Αυγ 2026, 07:10
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Αυγούστου

18 Αυγ 2026, 00:01
Κόντρες

H πονηρή πορτοκαλιά

17 Αυγ 2026, 19:56
Διεθνή

Συνάντηση Αλ-Χάγια – Κούσνερ στην Αίγυπτο | Εντονη διπλωματική κινητικότητα για τη Γάζα

17 Αυγ 2026, 14:04
Διεθνή

Aπό εκεί που δεν το περιμένεις…

17 Αυγ 2026, 11:53
Καταστολή

Η Ευρωένωση ψάχνει χωματερή για τους «ανεπιθύμητους» – τώρα στη Ρουάντα

Η Μελόνι διαπραγματεύεται με το Κιγκάλι για return hubs, ενώ η ΕΕ μετατρέπει την Αφρική σε υπεράκτια ζώνη απελάσεων

17 Αυγ 2026, 07:49
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Αυγούστου

17 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Η Κολομβία συντάσσεται με το Μαρόκο για τη Δυτική Σαχάρα, καθώς ευθυγραμμίζεται με την ισραηλινή εξωτερική πολιτική

16 Αυγ 2026, 08:51
Διεθνή

JPMorgan: Ιράν και Ομάν «δικαιολογούνται νομικά» να επιβάλουν τέλη ναυσιπλοΐας στο Στενό του Ορμούζ

16 Αυγ 2026, 08:36
Διεθνή

Νότιος Λίβανος: Ξαναέσπασαν τα μούτρα τους οι σιωναζιστές στον λόφο Αλι αλ-Τάχερ

16 Αυγ 2026, 08:11
Κόντρες

Από τους κομμουνιστάς στους τζιχαντιστάς

16 Αυγ 2026, 07:48
Η παπάρα

Οταν χτυπάς ένα φουσκωμένο μπαλόνι με μια καρφίτσα

16 Αυγ 2026, 05:42
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Αυγούστου

Ημέρα κατά των κουνουπιών.

Σενεγάλη: Ημέρα ανεξαρτησίας (1960).

1940: Δολοφονείται ο Λέων Τρότσκι.

1946: Δολοφονείται ο δημοσιογράφος Κώστας Βιδάλης από δεξιούς παρακρατικούς (Θεσσαλία).

1948: Οι μαχητές του ΔΣΕ εγκαταλείπουν τον Γράμμο και με ελιγμό περνούν στο Βίτσι.

1968: Εισβολή Ρώσων στην Τσεχοσλοβακία, τριάντα νεκροί και τριακόσιοι τραυματίες.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από το 2019 έχω βιώσει επαναλαμβανόμενα και συστηματικά -όπως και πολλά άλλα μέλη της κυβέρνησης- την προσπάθεια αποδόμησής μου ως προσώπου. Πρόκειται για μια τακτική που έχει ως βασικό στόχο να σπιλώσει το πρόσωπο επειδή δεν μπορεί να αποδομήσει το έργο. Τα παλαιοκομματικά οχυρά δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις απαιτήσεις της πολιτικής τού σήμερα που ζητά λύσεις. Τι κάνουν λοιπόν; Οταν κάποιος παράγει απτό έργο με ισχυρό κοινωνικό αντίκτυπο -όπως είναι για παράδειγμα το «Προλαμβάνω»- το οποίο δεν μπορούν να αμφισβητήσουν, τότε επιχειρούν να σπιλώσουν το πρόσωπο. Η βασική τους προσέγγιση είναι να παρουσιάσουν άξιους ανθρώπους ως διεφθαρμένους, φαύλους, αναξιόπιστους για να πλήξουν την εμπιστοσύνη των πολιτών. Λες και ο πολίτης θα αμφισβητήσει την ίδια την πραγματικότητα, τα ίδια του τα μάτια και θα πιστέψει αυτά που λέει ή γράφει κάποιος για την πραγματικότητα που ζει ο ίδιος.

Ειρήνη Αγαπηδάκη

(Η κυρία μάς λέει για τον εαυτό της ότι είναι άξια, αδιάφθορη, αυτοδημιούργητη, αξιόπιστη και κυρίως ότι παράγει σημαντικό έργο με ισχυρό κοινωνικό αντίκτυπο. Ο ίδιος ο πολιτικός της προϊστάμενος, ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός-υπουργός Υγείας του Μητσοτάκη φαίνεται πως έχει διαφορετική γνώμη. Γι’ αυτό και δεν την παίρνει ποτέ μαζί του στις φιέστες κοπής κορδελών που πραγματοποιεί συνεχώς σε όλη τη χώρα. Παίρνει μόνο τη γενική γραμματέα του Βιλδιρίδη. Ενίοτε και τον υφυπουργό Θεμιστοκλέους. Την αναπληρώτρια υπουργό Αγαπηδάκη την έχει στο ψυγείο. Γι’ αυτό και η «δόλια» προσπαθεί να μείνει στον αφρό αυτοαποθεούμενη. Χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι οι «πλάτες» που έχει και που την εκτόξευσαν σε αριστίνδην εκλογή στη Βουλή, μέσω της πρώτης θέσης στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ, ενώ μέχρι τότε ήταν ένα δεξιό διαδικτυακό τρολ που ασχολούνταν με τα «κακάκια του Πολάκη», δεν είναι ικανές να της εξασφαλίσουν άκοπα και μια θέση στην επόμενη Βουλή μέσω σταυροδοσίας)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo