Συνέχεια στην εξέταση των μαρτύρων υπεράσπισης που έχει καλέσει η εισαγγελία με δυο μάρτυρες της Ειρ. Αθανασάκη και έναν του Α. Κανά.
Η Αγγελική Μαργαρίτη στέλεχος του ΚΚΕ μέχρι το 1981, υπήρξε συντρόφισσα της Ειρ. Αθανασάκη στην ΚΝΕ και στενή φίλη της για πολλά χρόνια. Κατοικούσαν, άλλωστε, σε διπλανά διαμερίσματα. Κατέθεσε αυτά που έχει καταθέσει και στις δυο προηγούμενες δίκες. Για τη συμμετοχή της Αθανασάκη στην ΚΝΕ και την αποχώρησή της για προσωπικούς λόγους (δεν είχε χρόνο να διαθέσει στην οργάνωση), για το όνομα Μυρτώ με το οποίο την γνώριζαν και την προσφωνούσαν όλοι οι φίλοι και σύντροφοί της στο Περιστέρι, για το δεσμό της με τον Κ. Αγαπίου το 1985. Η Αθανασάκη της είχε πει, επίσης, για την ιστορία με τον πράκτορα Αλεξ Περάκη (την πλησίασε και της πρότεινε χρήματα, για να καταθέσει ενάντια στον Αγαπίου), χωρίς όμως να της έχει πει λεπτομέρειες. Κάποιες ερωτήσεις από την έδρα αφορούσαν τις τυχόν συζητήσεις που είχε κάνει με την Αθανασάκη σε σχέση με εκρήξεις από οργανώσεις του ένοπλου. Η μάρτυρας απάντησε ότι τότε είχαν τη γνωστή άποψη του ΚΚΕ, που πάντοτε αποδοκίμαζε αυτές τις ενέργειες.
Η Γεωργία Ανδρουλάκη υπήρξε επί πολλά χρόνια συνάδελφος και εξακολουθεί να παραμένει στενή φίλη της Αθανασάκη. Η γνωριμία τους χρονολογείται από το 1978. Μίλησε για την προσωπικότητά της, για τη δουλειά της που συχνά κρατούσε μέχρι αργά το βράδυ (τουριστικά επαγγέλματα), για το όνομα «Μυρτώ», που της είχαν κολλήσει από την εποχή που ήταν στην ΚΝΕ και με το οποίο τη γνώριζε όλο το Περιστέρι και για το δεσμό της με τον Κ. Αγαπίου, τον οποίο και η ίδια είχε γνωρίσει και συχνά σαν ζευγάρια έκαναν παρέα.
Ομως, η κ. Ανδρουλάκη γνώριζε και το επεισόδιο με τον πράκτορα Περάκη, δεδομένου ότι αυτός έστελνε ανθοδέσμες στο γραφείο όπου εργαζόταν η Αθανασάκη και η ίδια και κάποια στιγμή την κάλεσε να συναντηθούν σε καφέ της πλατείας Συντάγματος. Οταν η Αθανασάκη επέστρεψε στην εργασία της ήταν ταραγμένη και αποκάλυψε στη φίλη της ότι ο Περάκης της είχε προτείνει αμοιβή για να καταδώσει τον Κ. Αγαπίου.
Ο εισαγγελέας προσπάθησε να κάνει τη γνωστή σπέκουλα (την έχουμε ακούσει και στις προηγούμενες δίκες), γιατί η Αθανασάκη δεν κατήγγειλε το περιστατικό αυτό στην προανακριτική της κατάθεση. Παρεμβαίνοντας η Αθανασάκη, είπε ότι η ίδια δεν είπε τίποτα γιατί δεν ρωτήθηκε, όμως δυο μάρτυρες υπεράσπισής της το είπαν στην προανάκριση από την πρώτη στιγμή. Αν είναι έτσι, αυτό έχει τη σημασία του, σχολίασε η πρόεδρος.
Ο εισαγγελέας υπέβαλε επίσης ερωτήσεις στη μάρτυρα, σχετικά με συζητήσεις που έκανε με την Αθανασάκη και τον Αγαπίου για εκρήξεις και τη γνώμη που εξέφραζαν όλοι τους! Τότε παρενέβη ο Χρ. Τσιγαρίδας και σε έντονο ύφος είπε στον εισαγγελέα, ότι αυτές είναι φρονηματικού τύπου ερωτήσεις. Δηλαδή –σχολίασε– όσοι μιλούσαν στα καφενεία και εκφράζονταν υπέρ μιας ενέργειας του ΕΛΑ, σημαίνει ότι ήταν μέλη του ΕΛΑ;
Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με την κατάθεση ενός 81χρονου παππού (δυστυχώς δεν ακούσαμε το όνομά του), γείτονα του Κανά στην Κίμωλο. Ο μάρτυρας αναφέρθηκε στα όσα ο ίδιος γνώριζε για την προσωπικότητα και το χαρακτήρα του Κανά, τον οποίο χαρακτήρισε καλό άνθρωπο και καλό οικογενειάρχη. Θυμόταν επίσης πολύ καλά τις καθόδους της Κυριακίδου στην Κίμωλο από το 1980. Ποτέ δε ζούσαν σαν ζευγάρι, πάντα τσακώνονταν, ενώ η Κυριακίδου δεν δίστασε, μια μέρα που η σύζυγος του παππού την κάλεσε στο σπίτι τους για καφέ, να βρίζει χυδαία και να απειλεί τον Κανά.