Συνέχεια με την υπόθεση Ανδρουλιδάκη. Ο μάρτυρας Καραγιώργος, αυτόπτης στο περιστατικό, αναφέρθηκε σε δυο άτομα που είδε να κάθονται σ’ ένα παγκάκι και να φεύγουν τρέχοντας αφού πυροβόλησαν τον Ανδρουλιδάκη (τη σκηνή δεν την είδε, δεν είχε οπτική επαφή με το αυτοκίνητο του Ανδρουλιδάκη, άκουσε μόνο τους πυροβολισμούς). Περιέγραψε με επιφύλαξη ένα άτομο κοντό με ξυρισμένο κεφάλι και ένα πολύ ψηλότερο, που φορούσε περούκα. Δεν αναγνώρισε κανένα από τους κατηγορούμενους. Εντιμη στάση.
Η μάρτυρας Βαβουράκη ανήκει επίσης στην ίδια κατηγορία των μαρτύρων, που δεν θέλοουν να πουν ψέματα και προσπαθούν να ανασυνθέσουν τα γεγονότα όπως τα έζησαν, με τις αντιφάσεις που είναι λογικό να κουβαλούν στη μνήμη τους, εξαιτίας του σοκ που υπέστησαν όταν βρέθηκαν μπροστά σε ένα τέτοιο γεγονός. Αναφέρθηκε σε τρία άτομα, εμφανώς μεταμφιεσμένα, χωρίς να αναγνωρίσει κανέναν από τους κατηγορούμενους. Ηταν, επίσης σαφής ως προς την περιγραφή του τραυματία Ανδρουλιδάκη: το αίμα είχε ποτίσει τα ρούχα, όμως δεν έβγαινε με τη μορφή πίδακα. Εχει, μάλιστα, σημασία η περιγραφή της, διότι είναι φαρμακοποιός και έχει εξοικείωση με τέτοια φαινόμενα. Οπως είπε, μέλημά της ήταν να στηρίξει ψυχολογικά τον τραυματία, παρά να κάνει οποιαδήποτε ενέργεια παροχής πρώτων βοηθειών.
Φώναξε μόνο στους περίοικους να ειδοποιήσουν ασθενοφόρο. Στη διάρκεια της εξέτασής της από το συνήγορο του Τζωρτζάτου προκλήθηκε έντονο επεισόδιο, διότι πότε η πολιτική αγωγή και πότε η εισαγγελέας διέκοπταν, επειδή προφανώς δεν ήθελαν να ακουστούν οι σαφείς απαντήσεις της μάρτυρα ως προς την περιγραφή των εξωτερικών χαρακτηριστικών των δραστών. Ο πρόεδρος, αντί να απαγορεύσει οποιαδήποτε διακοπή –όπως έχει καθήκον από τη Δικονομία- πήρε το… καθιερωμένο διάλειμμα.
Στη συγκεκριμένη μάρτυρα έκανε μερικές ερωτήσεις και ο Δ. Κουφοντίνας, επικαλούμενος την ιδιότητά της ως πολίτη και αναφερόμενος στα σκάνδαλα της εποχής και ειδικά στο σκάνδαλο των Τσάτσων, που ο ίδιος ο υπουργός Οικονομίας τους έστειλε στον εισαγγελέα και η Δικαιοσύνη τους απάλλαξε. Συνέδεσε μάλιστα αυτά τα σκάνδαλα με το σημερινό λεγόμενο παραδικαστικό σκάνδαλο. Η μάρτυρας δεν ήταν σε θέση να απαντήσει, απάντησε όμως ο πρόεδρος, με σαφώς απολογητική διάθεση.
Πρόεδρος: Κύριε Κουφοντίνα, μια παθογένεια έχει η κοινωνία και προσπαθεί να τη συμμαζέψει.
Κουφοντίνας: Δεν προσπαθεί να τα διορθώσει, να τα κουκουλώσει προσπαθεί. Οταν η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων ζητά από την κυβέρνηση να φέρει νομοθετική ρύθμιση για να απαλλαγούν τόσες εκατοντάδες δικαστικών που δε μπόρεσαν να δικαιολογήσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία, πώς προσπαθεί να τα διορθώσει; Μάλλον να τα κουκουλώσει
Πρόεδρος: Ξέρω γω, έχει κάποιους μηχανισμούς η Πολιτεία και πιστεύω ότι λειτουργούν.
Η υπόλοιπη συνεδρίαση αναλώθηκε με ανάγνωση εγγράφων. Από την ανάγνωση εκτενών αποσπασμάτων από την αγωγή της οικογένειας Ανδρουλιδάκη και τις δίκες σε βάρος των γιατρών φάνηκε ακόμα πιο καθαρά ότι ο θάνατος του Ανδρουλιδάκη οφείλεται σε λάθη και παραλείψεις των γιατρών. Η υπεράσπιση Τζωρτζάτου ζήτησε να κληθεί να καταθέσει και ένας γιατρός και συγκεκριμένα γιατρός συγγενής του Ανδρουλιδάκη, που παρακολούθησε την ιατρική εξέλιξη του συμβάντος, η εισαγγελέας και η πολιτική αγωγή πρότειναν την απόρριψη του αιτήματος και το δικαστήριο επιφυλάχτηκε.