Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Ανακοινώθηκε δεκαήμερη εκεχειρία στον Λίβανο
  • «Εντελώς ανεξέλεγκτος»: Πρώην διοικητής της CIA ζητά το ξήλωμα του «επικίνδυνου» Τραμπ
  • Πολιτική Ανάλυση: Το Ισραήλ και η εξίσωση πολέμου και εκεχειρίας με τον Λίβανο
  • Κράτος παρίας το Ισραήλ για τις ΗΠΑ – Ανοιχτή σύγκρουση Τραμπ-Μελόνι
  • Σαν σήμερα 16 Απρίλη
  • Nαυτικός αποκλεισμός για εσωτερική αμερικάνικη κατανάλωση
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Γάζα: Συνεργός στο νέο σιωναζιστικό έγκλημα η λεγόμενη διεθνής κοινότητα
Διεθνή

Γάζα: Συνεργός στο νέο σιωναζιστικό έγκλημα η λεγόμενη διεθνής κοινότητα

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr29 Οκτ 2025, 20:21

Ενα επεισόδιο ένοπλης σύγκρουσης στη γειτονιά Αλ-Ζανίνα στην ανατολική Ράφα, για το οποίο δεν υπάρχουν σαφείς αναφορές, πέρα απ’ αυτές του σιωναζιστικού στρατού, χρησιμοποιήθηκε ως πρόσχημα για μια σειρά βομβαρδισμών στην Πόλη της Γάζας, που είχαν ως αποτέλεσμα τη δολοφονία πάνω από 100 Παλαιστίνιων, με το ένα τρίτο απ’ αυτούς να είναι παιδιά.

Η σιωνιστική ιστοσελίδα Walla News, γνωστή για τις σχέσεις της με το στρατιωτικό κατεστημένο, μετέδωσε το εξής ρεπορτάζ του στρατιωτικού τους ανταποκριτή Αμίρ Μποχμπότ:

Κατά τη διάρκεια μιας σύνθετης επιχείρησης μηχανικού στη συνοικία Ζανίνα της Ράφα, όπου διεξήχθησαν σφοδρές μάχες μεταξύ του ισραηλινού στρατού και της Χαμάς τόσο πάνω όσο και κάτω από το έδαφος, υπήρξαν υποψίες ότι ένοπλοι βρίσκονταν βαθιά υπόγεια. Φαίνεται πως όταν οι ισραηλινές δυνάμεις μηχανικού άρχισαν να στοχοποιούν ένα κεντρικό τμήμα του τελευταίου δικτύου σηράγγων στην περιοχή, ένοπλοι αναδύθηκαν από το υπέδαφος και άνοιξαν πυρ εναντίον της δύναμης.

Σύμφωνα με ενημερωμένες πηγές, οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι επρόκειτο για μια ένοπλη ομάδα που βρισκόταν περικυκλωμένη για μεγάλο χρονικό διάστημα και βγήκε στην επιφάνεια ως έσχατη λύση για να επιτεθεί στις ισραηλινές δυνάμεις.

Σε αυτό το στάδιο, ο ισραηλινός στρατός δεν γνωρίζει αν η επίθεση είχε εγκριθεί από την ηγεσία της Χαμάς στη Γάζα ή αν πρόκειται για αυθόρμητη ενέργεια μιας περικυκλωμένης ένοπλης ομάδας που συνειδητοποίησε ότι ο στρατός πλησίαζε μέσα στη σήραγγα.

Από το ίδιο το ρεπορτάζ του σιωνιστή πολεμικού ανταποκριτή προκύπτει ότι ήταν ο σιωναζιστικός στρατός που προκάλεσε το επεισόδιο, επιτιθέμενος ενάντια σε μαχητές που ήταν αποκομμένοι από τις κύριες δυνάμεις των Ταξιαρχιών Αλ-Κασάμ. Φυσικά, οι μαχητές δε θα παραδίνονταν (κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται ούτε από τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός – για να μην μιλήσουμε για τις παραδόσεις της Παλαιστινιακής Αντίστασης), αλλά θα αμύνονταν στην επίθεση που δέχτηκαν. Ως αποτέλεσμα της ένοπλης σύγρουσης σκοτώθηκε ένας αρχιλοχίας του σιωναζιστικού στρατού.

Ο σιωνιστής δημοσιογράφος Μπαράκ Ραβίντ (ανταποκριτής του Channel 12 στην Ουάσιγκτον), μετέδωσε:

«Ανώτερος Ισραηλινός αξιωματούχος μου είπε: “Η σύσκεψη που πραγματοποίησε ο Νετανιάχου σχετικά με την αντίδραση στην παραβίαση της συμφωνίας από τη Χαμάς ολοκληρώθηκε χωρίς να ληφθούν αποφάσεις σε αυτό το στάδιο. Οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις (IDF) παρουσίασαν ένα πακέτο πιθανών απαντήσεων, το οποίο περιλάμβανε και την επανέναρξη των πληγμάτων στη Γάζα. Ο Νετανιάχου κατέληξε σημειώνοντας ότι θα είναι αναγκαίος ο συντονισμός με τις Ηνωμένες Πολιτείες για να καθοριστεί ποια βήματα μπορούν να ληφθούν”».

Το Axios μετέδωσε:

Ενας αμερικανός αξιωματούχος είπε στο Ισραήλ ότι η Ουάσιγκτον δεν θεωρεί πως υπάρχει παραβίαση της συμφωνίας από τη Χαμάς που να δικαιολογεί αντίποινα. Ο αμερικανός αξιωματούχος προέτρεψε το Ισραήλ να μην προβεί σε ακραία μέτρα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην κατάρρευση της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός. Η αμερικανική κυβέρνηση καταβάλλει έντονες προσπάθειες για την επίτευξη προόδου.

Οι Αμερικάνοι έδωσαν την εντολή: βομβαρδίστε και μετά δηλώστε ότι επιστρέφετε στη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός. Αυτό επιβεβαιώνεται και από μια μετεγενέστερη δήλωση του αντιπρόεδρου των ΗΠΑ Τζέι Ντι Βανς, που μίλησε για… «μικροσυμπλοκές».

Σε συνέντευξή του στο FOX News o Βανς ισχυρίστηκε ότι η εκεχειρία στη Γάζα εξακολουθεί να τηρείται, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ ανέμεναν την αντίδραση του Ισραήλ στην αναφερόμενη επίθεση εναντίον iσραηλινού στρατιώτη στη Ράφα, ο οποίος αργότερα ταυτοποιήθηκε ως aρχιλοχίας Γιόνα Φέλντμπαουμ, iσραηλινός έποικος που ζούσε στον παράνομο ισραηλινό οικισμό Νερία στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

«Η εκεχειρία τηρείται. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν μικροσυμπλοκές εδώ κι εκεί», δήλωσε ο Βανς. Μικροσυμπλοκή οι βομβαρδισμοί αμάχων με πάνω από 100 νεκρούς!

Προτού ακόμα εξαπολυθούν οι βομβαρδισμοί, αμερικανός αξιωματούχος δήλωνε στο Αλ-Τζαζίρα:

Το Κέντρο Πολιτικοστρατιωτικού Συντονισμού διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στη διευκόλυνση της εισόδου των αιγυπτιακών τεχνικών ομάδων στη Γάζα για την ανάκτηση σορών. Η συμφωνία εκεχειρίας στη Γάζα εξακολουθεί να τηρείται και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για την εφαρμογή του ειρηνευτικού σχεδίου του προέδρου Τραμπ. Το ειρηνευτικό σχέδιο για τη Γάζα θα αντιμετωπίσει προκλήσεις, και η κυβέρνηση των ΗΠΑ καταβάλλει έντονες προσπάθειες για να επιτευχθεί πρόοδος.

Η σιωνιστική κρατική τηλεόραση (ΚΑΝ) μετέδωσε ότι ο Νετανιάχου έχει αποφασίσει να επεκτείνει τις περιοχές υπό ισραηλινό στρατιωτικό έλεγχο στη Λωρίδα της Γάζας, μετά από τις επανειλημμένες… παραβιάσεις της εκεχειρίας από τη Χαμάς! Και πως βρίσκεται σε συνομιλίες με ανώτερους αμερικανούς αξιωματούχους για να συντονίσουν την απάντηση.

Ακολούθησαν οι βομβαρδισμοί, ακόμα και στα περίχωρα του Ιατρικού Συγκροτήματος Αλ-Σίφα! Η σιωνιστική Israel Hayom, επικαλούμενη «καλά πληροφορημένη ισραηλινή πηγή» έγραφε: «Χτυπάμε τη Χαμάς, αλλά η υπόθεση δεν θα κλιμακωθεί έως το σημείο να επιστρέψουμε στις μάχες».

Είναι προφανέστατο ότι οι σιωναζιστές δεν κουνάνε ρούπι χωρίς την έγκριση των Αμερικανών. Για το νέο φονικό βομβαρδισμό εντολείς ήταν οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές και εκτελεστικό όργανο η κυβέρνηση Νετανιάχου και ο σιωναζιστικός στρατός της.

Ο Τραμπ, με το φτωχό λεξιλόγιό του, το είπε πιο απροκάλυπτα από τον Βανς, μιλώντας στο αεροδρόμιο του Τόκιο. Δήλωσε ότι «τίποτα δεν πρόκειται να θέσει σε κίνδυνο» την εκεχειρία στη Γάζα, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι το Ισραήλ «πρέπει να ανταποδώσει» αν σκοτωθούν στρατιώτες του. «Σκότωσαν έναν ισραηλινό στρατιώτη. Ετσι οι Ισραηλινοί αντεπιτέθηκαν. Και πρέπει να αντεπιτεθούν», είπε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους πάνω στο Air Force One. Και πρόσθεσε: «Η Χαμάς είναι ένα πολύ μικρό μέρος της ειρήνης στη Μέση Ανατολή και πρέπει να συμπεριφέρεται ανάλογα. Είπαν ότι θα είναι καλοί, και αν είναι καλοί θα είναι ευτυχισμένοι. Αν δεν είναι καλοί, θα τερματιστούν»!

Ο Μαχμούτ Μπασάλ, εκπρόσωπος της Πολιτικής Άμυνας της Λωρίδας της Γάζας, περιέγραψε αναλυτικά τη νέα θηριωδία:

Σε λιγότερο από δώδεκα ώρες, οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής έχουν διαπράξει φρικτές σφαγές κατά αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας, σκοτώνοντας πάνω από 100 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων περίπου 35 παιδιά, τεκμηριωμένα εγκλήματα που προστίθενται στο συνεχές ιστορικό παραβιάσεων κατά του λαού μας.

Αυτές οι σφαγές γίνονται μπροστά στα μάτια των διαμεσολαβητών και της διεθνούς κοινότητας, η οποία παραμένει σιωπηλή και ανίκανη να λάβει ουσιαστικά μέτρα για να σταματήσει τη συνεχιζόμενη αιματοχυσία που διαρκεί πάνω από δύο χρόνια.

Από την αρχή, οι ομάδες της Πολιτικής Άμυνας δεν σταμάτησαν να εκπληρώνουν το ανθρωπιστικό τους καθήκον. Συνεχίζουν τις επιχειρήσεις διάσωσης και την ανάσυρση των νεκρών και τραυματιών από τα ερείπια, παρά τη σοβαρή έλλειψη πόρων. Οι ομάδες εξακολουθούν να εργάζονται ακούραστα για να φτάσουν σε εγκλωβισμένους, ενώ τα νοσοκομεία είναι υπερφορτωμένα με βαριά τραυματίες υπό δραματικές συνθήκες και σοβαρή έλλειψη ιατρικού υλικού και καυσίμων.

Αυτό που συμβαίνει σήμερα στη Γάζα αποτελεί ντροπή για την ανθρωπότητα και δείχνει ότι η διεθνής κοινότητα, με τη σιωπή της, έχει γίνει συνεργός σε αυτές τις παραβιάσεις.

Με βάση την ανθρωπιστική και ηθική μας ευθύνη, απαιτούμε τα εξής:

    • Άμεση και ολοκληρωμένη εκεχειρία και τερματισμό της συνεχιζόμενης επιθετικότητας κατά της Λωρίδας της Γάζας.

    • Άνοιγμα ασφαλών και μόνιμων ανθρωπιστικών διαδρόμων για την είσοδο καυσίμων, εξοπλισμού και απαραίτητων προμηθειών για τις ομάδες διάσωσης και τα νοσοκομεία.

    • Παροχή διεθνούς προστασίας για τους αμάχους, τους διασώστες και τις ιατρικές ομάδες, σύμφωνα με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο και τις Συμβάσεις της Γενεύης.

    • Εκκίνηση επείγουσας διεθνούς εκστρατείας για την αποκατάσταση της ανθρωπιστικής υποδομής της Γάζας, ώστε να εξασφαλιστεί η συνέχεια των απαραίτητων υπηρεσιών για τους πληγέντες κατοίκους.

Η συνέχιση αυτών των εγκλημάτων εν μέσω της σιωπής του κόσμου αποτελεί απαράδεκτη ηθική και ανθρωπιστική αποτυχία. Εμείς στην Παλαιστινιακή Πολιτική Άμυνα βεβαιώνουμε τη δέσμευσή μας να συνεχίσουμε το ανθρωπιστικό μας έργο παρά τις τεράστιες προκλήσεις και θα παραμείνουμε αφοσιωμένοι στην εξυπηρέτηση του λαού μας μέχρι το τέλος.

Η Χαμάς εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

Η Χαμάς δηλώνει ότι δεν έχει καμία σχέση με το περιστατικό πυροβολισμών στη Ράφα και επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της στη συμφωνία εκεχειρίας.

Η εγκληματική βομβαρδιστική δράση που εκτελεί ο φασιστικός στρατός κατοχής σε περιοχές της Λωρίδας της Γάζας συνιστά απαράδεκτη παραβίαση της συμφωνίας εκεχειρίας, που υπογράφηκε στο Σαρμ ελ-Σέιχ υπό την αιγίδα του προέδρου των ΗΠΑ, Τραμπ.

Η τρομοκρατική αυτή επίθεση αποτελεί συνέχεια μιας σειράς παραβιάσεων που διαπράχθηκαν τις τελευταίες ημέρες, συμπεριλαμβανομένων επιθέσεων που είχαν ως αποτέλεσμα θανάτους και τραυματισμούς αμάχων, καθώς και της συνεχιζόμενης κλειστής διόδου της Ράφα, επιβεβαιώνοντας την εμμονή στην παραβίαση των όρων της συμφωνίας και την προσπάθεια υπονόμευσής της.

Καλούμε τους διαμεσολαβητές και τους εγγυητές της συμφωνίας να ενεργήσουν άμεσα για να ασκήσουν πίεση στην Κατοχή και να περιορίσουν την απάνθρωπη κλιμάκωση εναντίον των αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας, να σταματήσουν τις επικίνδυνες παραβιάσεις της συμφωνίας εκεχειρίας και να την αναγκάσουν να τηρήσει όλες τις δεσμεύσεις της.
Εκτύπωση 🖨
ΗΠΑ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΠειθαρχικά και διώξεις σε όποιον αντιστέκεται – Η Χρύσα Χοτζόγλου πίσω στη δουλειά, ενάντια στις διώξεις όλοι μια γροθιά
Επόμενο άρθρο Απλήρωτοι εκπαιδευτικοί στην Ιόνιο Σχολή: «Δεν αντέχουμε άλλο»!

Σχετικά Αρθρα

Ανακοινώθηκε δεκαήμερη εκεχειρία στον Λίβανο

Οι σιωναζιστές εντολοδόχοι έσπευσαν να υπακούσουν στην αμερικάνικη διαταγή

Διεθνή 16 Απρ 2026, 20:35

«Εντελώς ανεξέλεγκτος»: Πρώην διοικητής της CIA ζητά το ξήλωμα του «επικίνδυνου» Τραμπ

Διεθνή 16 Απρ 2026, 14:33

Πολιτική Ανάλυση: Το Ισραήλ και η εξίσωση πολέμου και εκεχειρίας με τον Λίβανο

Διεθνή 16 Απρ 2026, 12:45

Κράτος παρίας το Ισραήλ για τις ΗΠΑ – Ανοιχτή σύγκρουση Τραμπ-Μελόνι

Μετά τις 7 Οκτώβρη του 2023, τίποτα δεν είναι όπως παλιά

Διεθνή 16 Απρ 2026, 10:54

Nαυτικός αποκλεισμός για εσωτερική αμερικάνικη κατανάλωση

Γιγάντια πλοία περνούν από το Στενό του Ορμούζ πλέοντας προς ή αποπλέοντα από ιρανικά λιμάνια

Διεθνή 15 Απρ 2026, 19:56

Γαλλία: Προωθείται πρόταση νόμου που απειλεί με βαριά φυλάκιση όσους καταγγέλλουν τους γενοκτόνους σιωνιστές

Διεθνή 15 Απρ 2026, 06:08
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Ανακοινώθηκε δεκαήμερη εκεχειρία στον Λίβανο

Οι σιωναζιστές εντολοδόχοι έσπευσαν να υπακούσουν στην αμερικάνικη διαταγή

16 Απρ 2026, 20:35
Διεθνή

«Εντελώς ανεξέλεγκτος»: Πρώην διοικητής της CIA ζητά το ξήλωμα του «επικίνδυνου» Τραμπ

16 Απρ 2026, 14:33
Διεθνή

Πολιτική Ανάλυση: Το Ισραήλ και η εξίσωση πολέμου και εκεχειρίας με τον Λίβανο

16 Απρ 2026, 12:45
Διεθνή

Κράτος παρίας το Ισραήλ για τις ΗΠΑ – Ανοιχτή σύγκρουση Τραμπ-Μελόνι

Μετά τις 7 Οκτώβρη του 2023, τίποτα δεν είναι όπως παλιά

16 Απρ 2026, 10:54
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Απρίλη

16 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Nαυτικός αποκλεισμός για εσωτερική αμερικάνικη κατανάλωση

Γιγάντια πλοία περνούν από το Στενό του Ορμούζ πλέοντας προς ή αποπλέοντα από ιρανικά λιμάνια

15 Απρ 2026, 19:56
Διεθνή

Γαλλία: Προωθείται πρόταση νόμου που απειλεί με βαριά φυλάκιση όσους καταγγέλλουν τους γενοκτόνους σιωνιστές

15 Απρ 2026, 06:08
Διεθνή

Πετσόκομμα μετά ψαλμωδίας…

15 Απρ 2026, 05:20
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Απρίλη

15 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

ΙΣΡΑ

Χααρέτζ: Το Ισραήλ δεν μπορεί να αντέξει επαναλαμβανόμενους γύρους πολέμου

14 Απρ 2026, 19:18
Διεθνή

Ναΐμ Κάσεμ: «Δεν θα ξεκουραστούμε, δεν θα σταματήσουμε, ούτε θα παραδοθούμε. Αντίθετα, θ’ αφήσουμε το πεδίο της μάχης να μιλήσει»

14 Απρ 2026, 10:21
Πολιτική

Η Μοσάντ χτυπάει στο κέντρο της Αθήνας: Εμπρησμός γκαλερί στου Ψυρρή…

…επειδή η ιδιοκτήτριά της δηλώνει αλληλέγγυη στους Παλαιστίνιους

14 Απρ 2026, 09:54
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Απρίλη

14 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Ναυτικός αποκλεισμός του Ιράν από τις ΗΠΑ: Και αν μπορούσε να εφαρμοστεί, θα τίναζε στον αέρα την ενεργειακή ισορροπία του παγκόσμιου καπιταλισμού

13 Απρ 2026, 19:18
Διεθνή

Η Χεζμπολά αντιστέκεται στις ισραηλινές δυνάμεις που πολιορκούν τη Μπιντ Τζμπέιλ στον νότιο Λίβανο

13 Απρ 2026, 07:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Απρίλη

13 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Χωρίς αποτέλεσμα τερματίστηκαν οι διαπραγματεύσεις Ιράν-ΗΠΑ στο Ισλαμαμπάντ

12 Απρ 2026, 09:32
Διεθνή

Η Συνωμοσία του Λιβάνου: Σφαγές, Διαπραγματεύσεις και μια Νέα Τάξη

12 Απρ 2026, 05:32
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Απρίλη

12 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Η ξενόδουλη κυβέρνηση του Λιβάνου μαχαιρώνει πισώπλατα τον λαό και τη χώρα

Η Αντίσταση συνεχίζει με αμείωτη ένταση τις επιχειρήσεις της

11 Απρ 2026, 19:00
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Απρίλη

Ημέρα φωνής.

Ημέρα κατά του θορύβου.

Συρία: Ημέρα ανεξαρτησίας (1946).

Ιαπωνία: Ημέρα προστασίας παιδιών.

1973: Αποφυλακίζεται ο αρχηγός του IRA Σον Μακ Στοφέιν μετά από πέντε μήνες φυλάκισης.

1973: Διαδήλωση στο Αγρίνιο κατά της ανάμιξης της αστυνομίας στις αρχαιρεσίες των συνδικάτων.

1992: Τέλος του εμφυλίου στο Αφγανιστάν μετά από δεκατρία χρόνια.

2003: Υπογράφεται στην Αθήνα η διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ενωσης με δέκα νέες χώρες (Κύπρος, Μάλτα, Σλοβενία, Σλοβακία, Ουγγαρία, Τσεχία, Πολωνία, Λιθουανία, Εσθονία, Λετονία).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

«Η παράταξή μας υπηρετεί διαχρονικά μια αξία: διαφάνεια, δικαιοσύνη, νομιμότητα, ευθύνη παντού. Αυτό οφείλουμε να κάνουμε πράξη όλοι μας», επισήμανε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στην εκπομπή “Σήμερα” στον ΣΚΑΪ με τους Δημήτρη Οικονόμου και Ακη Παυλόπουλο. Αναφορικά με την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως «πρόκειται για ένα διαχρονικό σκάνδαλο, όπου εκατοντάδες άνθρωποι πήραν περισσότερα χρήματα απ’ αυτά που δικαιούνταν…» […] αποτελεί σοβαρό ερωτηματικό για ποιο λόγο αυτό το θέμα έρχεται τμηματικά στη δημόσια ζωή από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία. […] Ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε πως «η ηθική απαξίωση που επιχειρείται  από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης κατά της ΝΔ και της κυβερνητικής πλειοψηφίας δε θα περάσει και είναι κάτι που πλήττει και τη δημοκρατία μας». Τόνισε επίσης ότι κανείς δεν πρέπει να σιωπηλός απέναντι σε αυτή την επιχείρηση απαξίωσης της παράταξης. «Ο χαρακτηρισμός πλειοψηφία των υποδίκων είναι απαράδεκτος, άθλιος και αστήρικτος…».

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης

(Ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός υπουργός Μπουμπούκος απέκτησε ανταγωνιστή. Ο Τάκης (παλιά ήμουν ΚΚΕ, μετά Συνασπισμός, μετά ΠΑΣΟΚ, τώρα ΝΔ) Θεοδωρικάκος είναι ο δεύτερος που ισχυρίζεται δημόσια η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία υλοποιεί σχέδιο απαξίωσης της ΝΔ. Αν είχε έστω και στοιχειώδη νομική μόρφωση θα ήξερε ότι ο συλλογισμός πάσχει. Οταν αποδίδεται σε κάποιον – εν προκειμένω στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία – κατηγορία, θα πρέπει να συνοδεύεται και από την αποκάλυψη του κινήτρου: για ποιο λόγο η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία να έχει βάλει στο στόχαστρό της τη ΝΔ, την κυβέρνησή της, τον Μητσοτάκη και υλοποιεί ένα τόσο βρόμικο σχέδιο σε βάρος τους; Ποιες είναι οι… σκοτεινές δυνάμεις που υπηρετεί ένα θεσμικό όργανο της Ευρωλάνδης, που δεν είναι δα επαναστατικό ή λαϊκό δικαστήριο; Οταν δεν δίνεται απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα, τότε η κατηγορία που εκτοξεύεται κατά της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας είναι σκέτος γκεμπελισμός, που αναζητά ευήκοα ώτα σε ηλίθιους πολίτες. Τα άλλα δε θα τα σχολιάσουμε. Τι να σχολιάσουμε, μας λέτε; Οτι η Δεξιά του μοναρχοφασισμού, των έκτακτων στρατοδικείων, της φυλακής, της εξορίας, των εκτελέσεων αγωνιστών υπηρετεί την αξία της δικαιοσύνης; Οτι η δεξιά του Predator και των «νόμιμων επισυνδέσεων», που παρακολουθούσε ακόμα και τους υπουργούς της, ακόμα και τους ανώτατους στραταίους, υπηρετεί την αξία της διαφάνειας; Αυτά είναι για τους εν υπηρεσία δημοσιοκάφρους, τους και ΑΡΔάκια αποκαλούμενους, που παρακολουθούν σαν χάνοι τον κάθε Θεοδωρακόπουλο να ξεστομίζει τέτοια «φίδια»)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo