Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα: Μελόνι και Μερτς ερίζουν για το ποιος θα ξεφορτωθεί τους πρόσφυγες 
  • Σαν σήμερα 12 Αυγούστου
  • Οταν σε υμνεί η Δεξιά
  • Νομική νίκη για ακαδημαϊκό στον οποίο αρνήθηκαν πανεπιστημιακή θέση αφού χαρακτήρισε τη Γάζα «κλασική περίπτωση γενοκτονίας»
  • Αν δε θέλετε να μιλάμε για την Παλαιστίνη, μην μας καλείτε
  • Το στρατηγικό αδιέξοδο των σιωναζιστών στον Λίβανο και οι άθλιοι αστοί πολιτικοί της Βηρυτού
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Περιβάλλον»Το υπουργείου των σόου, ο υπουργός της «θετικής εικόνας»
Περιβάλλον

Το υπουργείου των σόου, ο υπουργός της «θετικής εικόνας»

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr24 Ιαν 2022, 11:10

Καθώς άρχιζε να χιονίζει σε όλη τη χώρα, ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας που είναι «άμαθη» από τέτοια φαινόμενα, είναι σίγουρο πως μετά από μερικές ώρες θ’ αρχίσει να ξεχειλίζει η οργή του κόσμου για πολλά και διάφορα προβλήματα που θ’ αντιμετωπίσει. Η προπαγάνδα, όμως, είναι έτοιμη να… απαντήσει στις… τρελές απαιτήσεις κάθε «ιδιώτη». Ετσι δεν μας λένε κάθε φορά; «Θέλει ο καθένας ένα πυροσβεστικό έξω από το σπίτι του» – «Γιατί, κύριε, δεν κλάδεψες το πεύκο στο πεζοδρόμιο και διαμαρτύρεσαι που έσπασε από το βάρος του χιονιού και έκοψε το ρεύμα;» – κτλ, κτλ. 

Η λογική της «ατομικής ευθύνης» αποτελεί βασικό συστατικό της αστικής ιδεολογίας, έτσι όπως την εκλαϊκεύουν χυδαία τα Μέσα Μαζικής Παραπληροφόρησης. Εδώ ρίχνουν στους πολίτες την ευθύνη για την εκρηκτική διασπορά του κοροναϊού και τις εκατόμβες των νεκρών, θα διστάσουν να τη ρίξουν για τη διαχείριση μιας κακοκαιρίας;

Το μόνο που περιμένουμε να δούμε είναι η διαφορά στο χειρισμό της προπαγάνδας, καθώς πλέον έχουμε ένα υπουργείο που ειδικεύεται στο πολιτικό σόου και έναν υπουργό-μαιτρ της «θετικής εικόνας». Ο Χαρδαλιάς, ας πούμε, ήταν ένας υφυπουργάκος που παρίστανε τον Τσακ Νόρις. Φορούσε γαλότσες και φόρμα και… όρμαγε για να… συντονίσει τα συνεργεία. Ενώ ο εκ της αλλοδαπής μεταγραφείς Στυλιανίδης παριστάνει τον… μεγάλο οραματιστή, τον… επιτελικό νου και τα παρόμοια, φροντίζοντας να φωτογραφίζεται μόνο σε θετικό φόντο.

Στα μέσα της περασμένης βδομάδας, για παράδειγμα, πήγε σε Λουξεμβούργο και Βρυξέλλες. Πέντε φωτογραφίες συνοδεύουν το σχετικό Δελτίο Τύπου του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας! Συναντήθηκε, λέει, «με τον πρώην Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker, καθώς και με υψηλόβαθμούς αξιωματούχους των ευρωπαϊκών θεσμών». Δεν έχουν όνομα οι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι; Εχουν, όμως αν το ανέφεραν, θα μαθαίναμε ότι δεν είναι και τόσο… υψηλόβαθμοι ή ότι δεν έχουν καμιά σχετική αρμοδιότητα και απλά τους γνωρίζει ο Στυλιανίδης από την εποχή που ήταν στις Βρυξέλλες (κάτι σαν reunion δηλαδή). Οσο για τον Γιούνκερ, του οποίου ο Στυλιανίδης υπήρξε επίτροπος (εκπροσωπώντας την Κύπρο), δεν έχει πλέον κανένα αξίωμα. Το να πάρεις ένα καλό ουίσκι και να του κάνεις βίζιτα είμαστε σίγουροι ότι το εκτιμά απεριόριστα (το ουίσκι κυρίως), αλλά πέραν τούτου ουδέν.

Η μόνη επίσημη συνάντηση του Στυλιανίδη (γι’ αυτό και όλες οι φωτογραφίες είναι απ’ αυτήν) ήταν με τη γενική διευθύντρια μιας υπηρεσίες του ΝΑΤΟ (NATO Support and Procurement Agency). Για να τον δεχτεί, όμως, η Στέισι Κάμινγκς, έπρεπε προηγουμένως η ελληνική Βουλή να υπερψηφίσει μια τροπολογία για να εισπράξει η υπηρεσία του ΝΑΤΟ 8,5 εκατομμύρια ευρώ «για συμμετοχή στις διαδικασίες μίσθωσης εναερίων μέσων», για την περίοδο 2011-2016! Οχτώμισι εκατομμύρια «κόστισε» η βίζιτα Στυλιανίδη στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ. 

Μια βδομάδα πριν από το ταξίδι σε Βρυξέλλες και Λουξεμβούργο, ο Στυλιανίδης πήγε στα Γιάννενα «όπου παρέστη σε τελετή παράδοσης οχημάτων για τις ανάγκες του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας από την Περιφέρεια Ηπείρου προς τους Δήμους της Περιφέρειας, παρουσία του Προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα, της Βουλευτού Ιωαννίνων, Μαρίας Κεφάλα, του Περιφερειάρχη, Αλέξανδρου Καχριμάνη, του Δημάρχου Ιωαννίνων, Μωυσή Ελισάφ και όλων των Δημάρχων της περιοχής». Μετά πήγε και στη Φλώρινα για να συμμετάσχει σε «αυτοψία στην περιοχή για την αποτίμηση των συνεπειών του σεισμού που έπληξε τη Φλώρινα πριν από λίγες ημέρες».

Το σχετικό Δελτίο Τύπου του υπουργείου συνοδεύεται από έντεκα φωτογραφίες! Ούτε μία δεν δείχνει ζημιές. Ούτε καν στη Φλώρινα που είχε γίνει σεισμός! Εμείς θα μείνουμε στα της Ηπείρου, για να σημειώσουμε πως μερικές δεκάδες χιλιόμετρα νοτιότερα, οι κάτοικοι ζουν σε… υδάτινο κόσμο.

Από το ύψος της Νέας Κερασούντας μέχρι τον Λούρο (κεφαλοχώρι), ο ποταμός Λούρος πλημμύρισε και η περιοχή μετατράπηκε σε βάλτο, όπως ήταν πριν από πολλές δεκαετίες. Το κέντρο «Μπάρμπα Νάκος», τοπόσημο της περιοχής, καθώς λειτουργεί από τη δεκαετία του ’50, έγινε… πλωτό.

Πάμε λίγο βορειότερα, στον κάμπο της Φιλιππιάδας. Ο Λούρος έσπασε τις όχθες και εισβάλλει στο χωράφι, μετατρέποντας το αντλιοστάσιο του αγρότη σε… νησίδα. Μερικές φορές ακόμα να βγει το ποτάμι και το αντλιοστάσιο θα σωριαστεί σε ερείπια.

Το χωράφι με τις μανταρινιές μετατράπηκε σε… παραπόταμο του Λούρου. Πάλι καλά που οι άνθρωποι πρόλαβαν να μαζέψουν τη σοδειά.

Καναδυό χιλιόμετρα βορειότερα, μέσα στη Φιλιππιάδα, δίπλα στα τελευταία σπίτια της κωμόπολης, που συνορεύουν με τον Λούρο. Το ποτάμι έχει κατεβάσει ολόκληρους κορμούς, που σκάλωσαν πάνω στις σιδερένιες «πόρτες» (απ’ αυτές τροφοδοτείται ένας τεχνητός αύλακας). Ουδείς πήγε να καθαρίσει. Στην επόμενη μεγάλη βροχή, δε θα πλημμυρίσουν μόνο τα χωράφια αλλά και τα σπίτια, όπως συνέβη και στα μέσα Δεκέμβρη.

Τα ίδια συμβαίνουν και στη ζώνη του νομού Αρτας που ακουμπάει στον Αμβρακικό. Σε Αγιο Σπυρίδωνα, Βίγλα, Ράχη, Ανέζα πάνω από 10.000 στρέμματα βρίσκονται κάτω από το νερό!

Αντιλαμβάνεστε το λόγο για τον οποίο ο Στυλιανίδης πήγε μόνο στη φιέστα διανομής αυτοκινήτων στους δήμους της Ηπείρου. Πού θα πήγαινε, εκεί που ο κόσμος υποφέρει από τις ζημιές και βλέπει το μόχθο του να καταστρέφεται;

Και να πεις ότι δεν υπήρχαν προειδοποιήσεις! Κάθε χρόνο εδώ και χρόνια τα ίδια γίνονται. Δεν καθαρίζουν τα ποτάμια, δεν εγκαθιστούν αντλιοστάσια στις περιοχές που είναι κάτω από το επίπεδο της θάλασσας, δεν συντηρούν τα αναχώματα κτλ. κτλ. Ακόμα και αυτά, όμως, δε θα ήταν αρκετά, θα ήταν ημίμετρα με ημερομηνία λήξης.

Πριν από λίγο καιρό, δημοσιεύτηκε στο ΚΟΝΤΡΑ-eksegersi.gr ένα σημαντικό άρθρο για τα έργα ορεινής υδρονομίας, τα λεγόμενα φράγματα βάρους, που είναι άκρως απαραίτητα για να αποτρέψουν τα πλημμυρικά φαινόμενα στα πεδινά. Μια παραπομπή αυτού του άρθρου οδηγεί σε άρθρο του δασολόγου Ηλία Ζαλαβρά στην ιστοσελίδα dasarxeio.com. Διαβάζουμε, μεταξύ των άλλων, για τη λογική της εγκατάλειψης των ορεινών υδρονομικών έργων:

«Σήμερα οι τηλεοπτικές κάμερες δείχνουν ζωντανά την μανία της παρασυρτικής δύναμης της θολούρας των ποταμών και τα οικτρά αποτελέσματά της στην πεδινή περιοχή. Ξεσηκώνονται θύελλες διαμαρτυριών, για προχειρότητες στην κατασκευή αναχωμάτων και άλλων παράλληλων προς την ροή τεχνικών έργων. Ολοι ψάχνονται να εντοπίσουν την ρίζα του κακού, χωρίς να δίνουν σημασία στην επισήμανση πολλών απλών πληγέντων κατοίκων, ότι “το κακό ξεκίνησε από το βουνό“. Αποτέλεσμα, ο προγραμματισμός και η κατασκευή έργων μόνο στην πεδινή περιοχή που μακροπρόθεσμα όμως αποδεικνύονται αναποτελεσματικά, αφού αργά ή γρήγορα οι χειμαρρικές προσχώσεις τις αχρηστεύουν. Ακόμα και υδροηλεκτρικά φράγματα της ΔΕΗ απειλούνται από τον ίδιο κίνδυνο, όπως το φράγμα στο Λούρο που η λίμνη του έχει προσχωθεί εδώ και χρόνια».

Εκτύπωση 🖨
ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣαν σήμερα 24 Γενάρη
Επόμενο άρθρο Εγώ όσους αξιοπρεπείς ανθρώπους γνωρίζω είναι στο περιθώριο…

Σχετικά Αρθρα

Οι καπιταλιστές των ανεμογεννητριών ανάβουν (και) δασικές πυρκαγιές και το κράτος κρατάει το φανάρι

Ξεδιάντροπη ομολογία συνενοχής από τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής

Περιβάλλον 4 Αυγ 2026, 10:20

Η διαχρονική εγκατάλειψή τους απ’ όλες τις αστικές κυβερνήσεις πυρπολεί τα δάση

Περιβάλλον 30 Ιούλ 2026, 21:17

(Και) οι γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας πυρπολούν τα δάση

Ενα αποκαλυπτικό βίντεο έκανε σκόνη το αφήγημα περί «εμπρηστών»

Περιβάλλον 23 Ιούλ 2026, 12:21

Οδοφράγματα της πλάκας αντί για Φράγματα Βάρους

Αναίσχυντη κοροϊδία από τον δεξιό δήμαρχο Γλυφάδας

Περιβάλλον 6 Φεβ 2026, 10:48

Ξαναπλημμύρισε η Θεσσαλία: αυτό θα γίνεται όσο δεν κατασκευάζουν Φράγματα Βάρους στα ορεινά

Περιβάλλον 2 Φεβ 2026, 19:58

Λένε «πρόληψη» και εννοούν να μην πνιγεί κανένας, όχι να αποσοβηθούν οι καταστροφικές πλημμύρες

Περιβάλλον 27 Ιαν 2026, 20:17
Ροή Ειδήσεων
Καταστολή

Δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα: Μελόνι και Μερτς ερίζουν για το ποιος θα ξεφορτωθεί τους πρόσφυγες 

12 Αυγ 2026, 09:42
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Αυγούστου

12 Αυγ 2026, 00:01
Κόντρες

Οταν σε υμνεί η Δεξιά

11 Αυγ 2026, 19:44
Διεθνή

Νομική νίκη για ακαδημαϊκό στον οποίο αρνήθηκαν πανεπιστημιακή θέση αφού χαρακτήρισε τη Γάζα «κλασική περίπτωση γενοκτονίας»

11 Αυγ 2026, 18:08
Πολιτισμός

Αν δε θέλετε να μιλάμε για την Παλαιστίνη, μην μας καλείτε

11 Αυγ 2026, 17:46
Διεθνή

Το στρατηγικό αδιέξοδο των σιωναζιστών στον Λίβανο και οι άθλιοι αστοί πολιτικοί της Βηρυτού

11 Αυγ 2026, 10:40
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Αυγούστου

11 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Διπλωματικό προβάδισμα της Παλαιστινιακής Αντίστασης στις διαδικασίες που αφορούν τη Γάζα

10 Αυγ 2026, 19:53
Κόντρες

Τάκης, η ξεσκονίστρα κάθε καπιταλιστή

10 Αυγ 2026, 19:35
Διεθνή

Πρόβατα, drones και όπλα: Το νέο μοντέλο του Ισραήλ για την αρπαγή παλαιστινιακής γης

10 Αυγ 2026, 08:52
Πολιτική

Αμυνα, Μπακέλα… άμυνα!

10 Αυγ 2026, 05:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Αυγούστου

10 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Σιωναζιστικά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας: Τους χρησιμοποίησαν ως ανθρώπινες ασπίδες και μετά τους σκότωσαν εν ψυχρώ

9 Αυγ 2026, 12:59
Καταστολή

Ανακινούν την ποινική έρευνα για τους ιδιοκτήτες της ταβέρνας «Αξιώτισσα»

9 Αυγ 2026, 12:30
Πολιτική

Πιο βαθιά στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο των Αμερικανών σπρώχνει τη χώρα ο Μητσοτάκης

Στέλνει ελικόπτερα Apache στα ΗΑΕ

9 Αυγ 2026, 11:47
Διεθνή

Αραγτσί: Ιράν και Ομάν κοντά σε συμφωνία για προσωρινή θαλάσσια διαδρομή στο Στενό του Ορμούζ

το άνοιγμα της στρατηγικής θαλάσσιας οδού εξακολουθεί να υπόκειται σε άλλους όρους

9 Αυγ 2026, 09:17
Διεθνή

«Μέχρι η Αμερική να διορθώσει τη συμπεριφορά της, το Στενό του Ορμούζ δεν θα ανοίξει»

Σκληρή ανακοίνωση από το Ανώτατο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν

9 Αυγ 2026, 05:52
Πολιτισμός

Το πρώτο στρατόπεδο στη Γάζα αρχίζει τη διαδικασία παράδοσης των όπλων

Παρακολουθήστε την εξέλιξη του γεγονότος απευθείας από το πεδίο

9 Αυγ 2026, 05:28
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Αυγούστου

9 Αυγ 2026, 00:01
Υγεία

Χωρίς αξονικό τομογράφο το Αττικόν! 

8 Αυγ 2026, 18:49
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Αυγούστου

Ημέρα νεολαίας.
Οκλαχόμα, Μασαχουσέτη: Ημέρα Ινδιάνων.
Τέξας: Ημέρα εξερευνητών.
1942: Δολοφονική απόπειρα κατά του ιάπωνα πρωθυπουργού Τόγιο.
1954: Αποκαλύπτεται το δίκτυο του ΚΚΕ στη Θεσσαλία, περισσότερες από εκατό συλλήψεις, ανάμεσά τους και ο Χαρίλαος Φλωράκης.
1968: Εκρηξη βόμβας στο «Ζάππειο».
1975: Μπράβος του Θεοφιλογιαννάκου γρονθοκοπεί στο στρατοδικείο τον βουλευτή Σαβούρα.
1983: Δεκαεπτά νεκροί στο Σαντιάγο από αστυνομικά πυρά σε διαδήλωση κατά του Πινοσέτ (Χιλή).
1986: Εμπρησμός υποκαταστήματος της «Citibank» στο Παλαιό Φάληρο (ΕΛΑ).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Και οφείλουμε να είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας. Τα τελευταία χρόνια έχουμε επενδύσει όσο ποτέ άλλοτε στην ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας, αποκτώντας περισσότερα εναέρια και επίγεια μέσα, αξιοποιώντας νέες τεχνολογίες, προσλαμβάνοντας προσωπικό και οργανώνοντας καλύτερα τον κρατικό μηχανισμό. Όμως υπάρχουν στιγμές που η φύση και η ένταση των καιρικών φαινομένων ξεπερνούν κάθε ανθρώπινο σχεδιασμό και κάθε επιχειρησιακή δυνατότητα. (…) Και ας θυμόμαστε ότι στις πυρκαγιές η πρόληψη σώζει ζωές. Και αυτή παραμένει η απόλυτη προτεραιότητά μας: να προστατεύουμε πρώτα την ανθρώπινη ζωή, έπειτα την περιουσία των πολιτών και τα πολύτιμα δασικά μας οικοσυστήματα. Αυτόν τον στόχο θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Στις πυρκαγιές δεν πήγε. Οι επικοινωνιολόγοι τον συμβούλεψαν να μην φωτογραφίζεται με φόντο εικόνες καταστροφής. «Παρενέβη» μέσω του facebook. Για να πει το πρωτοφανές: Δεν μπορούσε να γίνει τίποτα, γιατί μας νίκησε η φύση! Φταίει το κακό το ριζικό μας, φταίει κι ο θεός που μας μισεί… «Φύση» είναι τα καλώδια των ανεμογεννητριών που έβαλαν τη φωτιά στην Αττικοβοιωτία και που είχαν ξαναβάλει φωτιά τον Ιούνη στο ίδιο σημείο; «Φύση» είναι τα εντελώς ακαθάριστα δάση που έχουν γίνει μπαρουταποθήκες; Εβαλαν τους/τις «δημοσιογράφους» της κυβερνητικής ΕΡΤ να χρησιμοποιούν όρους όπως «το μέτωπο της πυρκαγιάς εμφανίζει συνέχεια»! Ξέρετε τι σημαίνει αυτό σε απλά ελληνικά; Οτι πρώτον υπάρχουν παντού τεράστιες μάζες συσσωρευμένης καύσιμης ύλης και δεύτερον ότι είναι ακαθάριστες και οι περιβόητες αντιπυρικές ζώνες. Οπότε η φωτιά τρέχει αδιάκοπα και θα σβήσει μόνο όταν κάψει ό,τι καίγεται. Και ο Μητσοτάκης βγήκε να πει ότι δεν μπορούσε να γίνει τίποτα απέναντι στη… μάνα φύση. Αμ’ το άλλο; Γι’ αυτόν πρόληψη σημαίνει να μην καούν άνθρωποι!!! Για έναν πρωτοετή της Δασολογίας πρόληψη σημαίνει δασοπονία, καθαρισμός των δασών, εξάλειψη των εστιών πρόκλησης πυρκαγιάς, όπως τα ηλεκτροφόρα καλώδια που διασχίζουν τα δάση και οι αδέσποτες χωματερές μέσα και γύρω από τα δάση. Η πρόληψη είναι μια δουλειά που γίνεται συστηματικά κάθε χρόνο το χειμώνα. Ανάπτυξη και προστασία των δασών και των δασικών εκτάσεων ονομάζεται. Αυτή η δουλειά θέλει μέσα και χέρια. Χέρια έμπειρα εργατικά, όχι σαπιοκοιλιές που κάθονται στα γραφεία και βγάζουν ανακοινώσεις, χωρίς να έχουν ιδέα τι σημαίνει δάσος και πώς προστατεύεται προληπτικά, ώστε ακόμα κι αν ξεσπάσει πυρκαγιά να μπορεί να αντιμετωπιστεί και να μην πάρει καταστροφικές διαστάσεις. ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Η διαχρονική εγκατάλειψή τους απ’ όλες τις αστικές κυβερνήσεις πυρπολεί τα δάση)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo