Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Η Χρύσα Χοτζόγλου επιστρέφει στο σχολείο της
  • Σαν σήμερα 28 Αυγούστου
  • Απ’ όλα έχει ο μπαξές του καλού κηπουρού Κούλη
  • Οσάμα Χαμντάν (Xαμάς): Κανένας δεν είπε ότι θα παραδώσουμε τα όπλα
  • ΕΟΔΥ: Zητούν από εργαζόμενους να επιστρέψουν αναδρομικά επίδομα που οι ίδιοι τους είχαν καταβάλει
  • Ο υπουργός Πολέμου του Ισραήλ και ο εγκληματίας πολέμου Νετανιάχου απειλούν τη Γάζα για χαρταετούς
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Περιβάλλον»Το ξεπατώνουν για καυσόξυλα και οι δασικές υπηρεσίες σφυρίζουν αδιάφορα
Περιβάλλον

Πευκοδάσος Σχίνου-Πισίων-Περαχώρας

Το ξεπατώνουν για καυσόξυλα και οι δασικές υπηρεσίες σφυρίζουν αδιάφορα

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr17 Ιαν 2015, 00:00

Το άρθρο αυτό είναι το πρώτο έρευνας που πραγματοποιήσαμε στην περιοχή Σχίνου-Πισίων-Περαχώρας που υπάγεται στο δήμο Λουτρακίου. Ξεκινήσαμε στις αρχές του περασμένου  καλοκαιριού και θα συνεχίσουμε μέχρι να αναγκαστούν οι δασικές υπηρεσίες να παρέμβουν άμεσα για να βάλουν τέλος στο διαρκές έγκλημα που συντελείται σε βάρος του δάσους της περιοχής και του περιβάλλοντος. Μέχρι να εκδώσουν αποφάσεις με τις οποίες θα επιστραφεί όλο αυτό το δάσος στο δημόσιο και να μπει μπροστά η απαραίτητη διαδικασία με σκοπό να αποκατασταθεί η συντελεσθείσα βλάβη που είναι πολύ μεγάλη.

Μέχρι τώρα, οι υπηρεσιακοί παράγοντες   σφυρίζουν αδιάφορα, παρά τις επανειλημμένες «οχλήσεις» μας. Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης  Δασών Κορίνθου μας δήλωσε αναρμόδιος να ελέγξει πειθαρχικά τον Δασάρχη Κορίνθου και μας συνέστησε να κάνουμε καταγγελία στην Εισαγγελία Κορίνθου. Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Συντονισμού και Επιθεώρησης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου μας παρέπεμψε στον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δασών Κορίνθου, ενώ ο Γενικός Διευθυντής Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης θεώρησε την καταγγελία μας σοβαρή και μας ανέφερε ότι θα επικοινωνήσει και με τους δύο προϊστάμενους για να επιληφθούν του θέματος.

Στα λεγόμενά τους δεν κρατάμε ούτε μικρό καλάθι, γιατί τους δύο πρώτους, δηλαδή τους προϊστάμενους της Διεύθυνσης Δασών Κορίνθου και της Διεύθυνσης Συντονισμού και Επιθεώρησης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης τους ενοχλήσαμε κατ’ επανάληψη και κάθε φορά ο πρώτος μας απαντούσε ότι έχουν λίγο προσωπικό και γι’ αυτό δεν μπορούν να ασκήσουν σοβαρό έλεγχο, γιατί με το προσωπικό που διαθέτουν πρέπει να κάνουν και άλλες, εξίσου σοβαρές δράσεις. Δεν κούνησαν ούτε το μικρό τους δαχτυλάκι, ο καθένας για τους δικούς του λόγους, που δεν τους γνωρίζουμε και δεν μας ενδιαφέρει να τους ψάξουμε και να τους βρούμε. Οταν ζητήσαμε από τον Γενικό Διευθυντή Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου να παραστεί ο ίδιος στην επιτόπια έρευνα, μας απάντησε ότι βρίσκεται στην Πάτρα και δεν μπορεί να παρευρίσκεται προσωπικά σε κάθε καταγγελία.

Είναι γεγονός ότι οι πράσινες και γαλάζιες κυβερνήσεις ασκούν σταθερά μια συνολικά αντιδασική πολιτική. Η μία συνεχίζει το έργο της άλλης και στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής συρρικνώνουν συνέχεια το προσωπικό που απαιτείται για να μπορέσουν οι δασικές υπηρεσίες να ασκήσουν πολιτική υπέρ του δάσους και του περιβάλλοντος. Ομως, αν ήθελαν να βάλουν τέλος στην πολιτική του άγριου ξεπατώματος του πευκοδάσους στη συγκεκριμένη περιοχή θα μπορούσαν να το κάνουν και  μάλιστα πολύ εύκολα. Δεν το κάνουν και γι’ αυτό θα πρέπει να λογοδοτήσουν.

Εμείς γνωρίζουμε δύο απ’ αυτούς που ξεπατώνουν παράνομα το πευκοδάσος. Εχουν φτιάξει μεγάλα πλατώματα, κόβοντας ακόμη και νεαρά πεύκα, και θεωρούμε σίγουρο πως κάποια στιγμή οι ιδιοκτήτες του δάσους, που είναι εκατοντάδων χιλιάδων στρεμμάτων, θα επιχειρήσουν να εμφανίσουν αυτά τα πλατώματα ως έκταση καλλιεργούμενη με ελαιόδενδρα και κάποια άλλη στιγμή να χτίσουν και βίλες.

Κάποτε αυτό το πευκοδάσος ήταν ρητινευόμενο, όπως και πολλά άλλα, σε άλλα μέρη της Ελλάδας, και είχε παραχωρηθεί για εκμετάλλευση. Το Δεκέμβρη του 2003, με το δασοκτόνο νόμο 3208, άρθρο 14, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ παραχώρησε την κυριότητα όλων των πευκοδασών (και του συγκεκριμένου, δηλαδή) στους πρώην ρητινοκαλλιεργητές. Επομένως, και οι ιδιοκτήτες αυτού του πολύ μεγάλου πευκοδάσους γνωρίζουν για το έγκλημα που συντελείται στην περιοχή. Σιωπούν όμως, με το αζημίωτο, και συμφωνούν, γιατί με το ξεπάτωμα ανοίγει ο δρόμος για την αλλαγή χρήσης του δάσους, στην αρχή τμηματικά. Σιωπούν ακόμη και πολλοί από τους κατοίκους της περιοχής, γιατί προμηθεύονται καυσόξυλα από τους δύο εκχερσωτές του δάσους σε τιμές χαμηλότερες από τις μάντρες.

Επισκεφτήκαμε την περιοχή δύο φορές. Αρκετά τμήματα την πρώτη φορά και τα Λαχείδια του Σχίνου τη δεύτερη. Οπως αναφέραμε, είδαμε μεγάλα πλατώματα και τις περιοχές αυτές γεμάτες με κλαδιά πεύκων που αφήνουν οι εκχερσωτές (αυτά δεν μπορούν να πουληθούν ως καυσόξυλα). Αντιλαμβάνεστε τι θα συμβεί τους καλοκαιρινούς μήνες στις περιοχές αυτές, αν αυξηθεί η θερμοκρασία και ξεραθεί ο τόπος. Θα προκληθούν πυρκαγιές που θα είναι καταστροφικές για το δάσος.

Δεν βρήκαμε ούτε ένα κορμό από τα κομμένα δένδρα με προσήμανση. Το επισημαίνουμε γιατί η προσήμανση των δένδρων που πρόκειται να υλοτομηθούν, στις περιπτώσεις που έχουν δοθεί άδειες υλοτομίας και έχουν εκδοθεί πρωτόκολλα εγκατάστασης, είναι υποχρεωτική. Παραθέτουμε απόσπασμα από το άρθρο 34 του ΠΔ 19/11/1928, που ισχύει και σύμφωνα με το οποίο πρέπει να γίνεται η υλοτομία:

Προσήμανσις υλοτομητέων δένδρων
Αρθρο 32

Η προσήμανσις των υλοτομητέων δένδρων γίνεται εις πάσαν περίπτωσιν δι’ ειδικής δασικής σφύρας… Η αποτύπωσις της σφραγίδος ταύτης γίνεται ουχί επί του φλοιού, αλλ’ επί αρκούντως βαθείας εντομής του σομφού του ξύλου… εις τρόπον ώστε να διακρίνεται ευκρινώς επί του εναπολειφθησομένου πρέμου… Η κατά την υλοτομίαν ή μετά ταύτα βεβαίωσις της υπάρξεως εν τω δάσει πρέμνων μη φερόντων την σφραγίδα ταύτην συνεπάγεται προς τοις άλλοις την ποινικήν καταδίωξιν του υλοτόμου και την κατάσχεση των δασικών προϊόντων των παραχθέντων εκ των απροσημάντως υλοτομηθέντων δένδρων».

Το ΠΔ είναι του Νοέμβρη του 1928 και φυσικά είναι γραμμένο στην καθαρεύουσα. Σύμφωνα μ’ αυτό, δε φτάνει μόνο η προσήμανση προκειμένου να θεωρηθεί μια υλοτομία νόμιμη. Χρειάζεται να τηρηθούν και πολλά άλλα. Το κυριότερο: να ελεγχθεί κατά πόσο τηρήθηκαν οι Πίνακες Υλοτοτομίας. Κανονικά, θα έπρεπε να γίνονται διαχειριστικές μελέτες και όχι Πίνακες Υλοτομίας. Επιλέγονται οι τελευταίοι γιατί συρρικνώνονται τα κονδύλια που προορίζονται για την προστασία και ανάπτυξη των δασών. Επισημαίνουμε, ακόμη, ότι η υλοτομία με βάση τους Πίνακες Υλοτομίας δεν γίνεται για να παράγονται καυσόξυλα, αλλά για να αναπτύσσονται τα δάση.

Επισημάναμε στους συνομιλητές μας υπηρεσιακούς παράγοντες την πλήρη απουσία προσήμανσης και αυτοί δεν αποτόλμησαν να τη δικαιολογήσουν. Μόνο ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δασών Κορίνθου επαναλάμβανε μονότονα την πραγματικά μεγάλη έλλειψη προσωπικού.

Αναφέρουμε ακόμη ότι, εκτός από την προσήμανση και την έκδοση αδειών υλοτομίας, πρέπει να εκδοθούν και τα πρωτόκολλα εγκατάστασης των υλοτόμων στους οποίους χορηγούνται οι άδειες υλοτομίας, σύμφωνα με το άρθρο 34, που προβλέπει:

«1) Διά την εγκατάστασιν των υλοτόμων εις τα υλοτομούμενα δάση, δημόσια και ιδιωτικά, συντάσσεται υπό της αρμόδιας Δασικής Αρχής πρωτόκολλον εγκαταστάσεως, όπερ υπογράφεται και υπό των εγκαθισταμένων ενοικιαστών  υλοτόμων και περιλαμβάνει το όνομα του δάσους, την υλοτομηθησομένην δασικήν θέσιν, το είδος των υλοτομουμένων δένδρων…».

Υποβάλαμε δύο φορές αιτήσεις στον προϊστάμενο του Δασαρχείου Κορίνθου και ζητήσαμε να μας απαντήσει σε μερικά ζητήματα που άπτονται των προϋποθέσεων που απαιτούνται προκειμένου οι άδειες υλοτομίας που θα δοθούν να συμβάλλουν στην προστασία και στην ανάπτυξη των δασών. Η δεύτερη αίτησή μας (την υποβάλαμε στις 17.10.2014) ήταν ολοκληρωμένη γιατί είχαμε μελετήσει το ΠΔ 19/11/1928 και με βάση τα ευρήματα κατά την επιτόπια έρευνά μας γνωρίζαμε τι πρέπει να ζητήσουμε από τον προϊστάμενο του δασαρχείου. Παραθέτουμε απόσπασμα από την αίτησή μας:

«Επανέρχομαι μ’ αυτή την αίτηση και ζητώ να μου δώσετε:

1. Ολες τις άδειες υλοτομίας που χορηγήσατε την τελευταία πενταετία  σε όλους  τους υλοτόμους για τα δάση που περιβάλλουν το Σχίνο, τα Πίσσια και την Περαχώρα.

2. Τα πρωτόκολλα εγκατάστασης όλων των υλοτόμων στους οποίους χορηγήθηκε από την Υπηρεσία σας άδεια υλοτομίας. Τα πρωτόκολλα εγκατάστασης τα ζητάω σύμφωνα με το άρθρο  34 του ΠΔ 19/11/1928 (ΦΕΚ 252Α), το οποίο εξακολουθεί να ισχύει».

Μετά την αίτησή μας αυτή, τον προϊστάμενο του Δασαρχείου τον «έζωσαν τα φίδια», γιατί κατάλαβε ότι γνωρίζουμε καλά τη διαδικασία και έχουμε αντιληφθεί ότι γίνεται ξεπάτωμα αυτού του πολύτιμου πευκοδάσους. Κατόπιν αυτών, εκτός των άλλων ενεργειών όφειλε να εισηγηθεί την αποβολή όλων των ιδιοκτητών και την επιστροφή του δάσους στο δημόσιο. Αντί όμως, έστω και την τελευταία στιγμή, να πράξει τα δέοντα, προτίμησε «να πετάξει τη μπάλα στην κερκίδα», απαντώντας μας ότι το αίτημα είναι γενικό και αόριστο και ζητώντας να το κάνουμε πιο συγκεκριμένο ως προς τόπο, χρόνο και όνομα». Ο κύριος αυτός στρουθοκαμηλίζει. Στο επόμενο η συνέχεια.

Γεράσιμος Λιόντος

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Πευκοδάσος Σχίνου-Πισίων-Περαχώρας

Εκατομμύρια για την αξιολόγηση
Επόμενο άρθρο

Πευκοδάσος Σχίνου-Πισίων-Περαχώρας

Για τα μάτια η προσφυγή του δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας στο ΣτΕ

Σχετικά Αρθρα

Οι καπιταλιστές των ανεμογεννητριών ανάβουν (και) δασικές πυρκαγιές και το κράτος κρατάει το φανάρι

Ξεδιάντροπη ομολογία συνενοχής από τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής

Περιβάλλον 4 Αυγ 2026, 10:20

Η διαχρονική εγκατάλειψή τους απ’ όλες τις αστικές κυβερνήσεις πυρπολεί τα δάση

Περιβάλλον 30 Ιούλ 2026, 21:17

(Και) οι γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας πυρπολούν τα δάση

Ενα αποκαλυπτικό βίντεο έκανε σκόνη το αφήγημα περί «εμπρηστών»

Περιβάλλον 23 Ιούλ 2026, 12:21

Οδοφράγματα της πλάκας αντί για Φράγματα Βάρους

Αναίσχυντη κοροϊδία από τον δεξιό δήμαρχο Γλυφάδας

Περιβάλλον 6 Φεβ 2026, 10:48

Ξαναπλημμύρισε η Θεσσαλία: αυτό θα γίνεται όσο δεν κατασκευάζουν Φράγματα Βάρους στα ορεινά

Περιβάλλον 2 Φεβ 2026, 19:58

Λένε «πρόληψη» και εννοούν να μην πνιγεί κανένας, όχι να αποσοβηθούν οι καταστροφικές πλημμύρες

Περιβάλλον 27 Ιαν 2026, 20:17
Ροή Ειδήσεων
Εργατικά

Η Χρύσα Χοτζόγλου επιστρέφει στο σχολείο της

Να μπει τέλος στον Γολγοθά της δίωξής της και σε όλα τα πειθαρχικά εναντίον εκπαιδευτικών

28 Αυγ 2026, 07:35
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 28 Αυγούστου

28 Αυγ 2026, 00:01
Κόντρες

Απ’ όλα έχει ο μπαξές του καλού κηπουρού Κούλη

27 Αυγ 2026, 19:40
Διεθνή

Οσάμα Χαμντάν (Xαμάς): Κανένας δεν είπε ότι θα παραδώσουμε τα όπλα

27 Αυγ 2026, 10:24
Εργατικά

ΕΟΔΥ: Zητούν από εργαζόμενους να επιστρέψουν αναδρομικά επίδομα που οι ίδιοι τους είχαν καταβάλει

27 Αυγ 2026, 09:54
Διεθνή

Ο υπουργός Πολέμου του Ισραήλ και ο εγκληματίας πολέμου Νετανιάχου απειλούν τη Γάζα για χαρταετούς

27 Αυγ 2026, 08:43
Διεθνή

IRGC: Η επαναλειτουργία του Στενού του Ορμούζ εξαρτάται από την αποδοχή των όρων του Ιράν από τις ΗΠΑ

27 Αυγ 2026, 08:27
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 27 Αυγούστου

27 Αυγ 2026, 00:01
Εργατικά

Επιμένει στον γκεμπελισμό για τις συντάξεις χηρείας η Κεραμέως

26 Αυγ 2026, 23:14
Κόντρες

Η Ημέρα του Κλόουν

26 Αυγ 2026, 20:26
Διεθνή

Της Γάζας οι χαρταετοί θα ξαναπετάξουν

26 Αυγ 2026, 11:00
Διεθνή

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης υπόσχονται στήριξη στην κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του οικονομικού πολέμου

Eντατικές διπλωματικές διαβουλεύσεις στον Κόλπο

26 Αυγ 2026, 08:36
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 26 Αυγούστου

26 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Ενα σπάνιο γεγονός

25 Αυγ 2026, 21:16
Κόντρες

Μετά τας πανηγύρεις

25 Αυγ 2026, 20:43
Διεθνή

Tο σιωνιστικό λόμπι στις ΗΠΑ γίνεται βάρος ακόμα και για Ρεπουμπλικανούς

25 Αυγ 2026, 18:08
Πολιτική

Η… προστασία των ψαριών νέο πεδίο ελληνοτουρκικής εθνικιστικής αντιπαράθεσης

25 Αυγ 2026, 11:14
Διεθνή

Κίνδυνοι από τη στόχευση της UNRWA από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ

25 Αυγ 2026, 05:53
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Αυγούστου

25 Αυγ 2026, 00:01
Κόντρες

Make America Ηungry Αgain

24 Αυγ 2026, 20:09
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 28 Αυγούστου

1920: Δεκατρείς νεκροί και περισσότεροι από σαράντα τραυματίες σε ιρλανδική εξέγερση κατά των Βρετανών (Μπέλφαστ).

1945: Σε πηγάδι του Μελιγαλά ανακαλύπτονται τα 1.200 πτώματα της φονικής μάχης του Σεπτέμβρη του 1944.

1964: Βιαιότητες εναντίον Ελλήνων σε Αγκυρα και Σμύρνη.

1969: Βόμβα (ΚΕΑ) στα γραφεία της «Εσσο Πάππας» στο Σύνταγμα και στο μέγαρο της Εμπορικής Τράπεζας στη Σοφοκλέους.

1975: Επεισόδια για τις χτεσινές εκτελέσεις των πέντε Βάσκων, η αστυνομία πυροβολεί έξι Βάσκους σε διαδηλώσεις, κηρύσσεται γενική απεργία.

1979: Βόμβα του IRA στη Γκραν Πλας στις Βρυξέλλες.

1980: Βόμβα στο κτήριο του ΕΟΤ στο Σύνταγμα (ΕΛΑ).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από το 2019 έχω βιώσει επαναλαμβανόμενα και συστηματικά -όπως και πολλά άλλα μέλη της κυβέρνησης- την προσπάθεια αποδόμησής μου ως προσώπου. Πρόκειται για μια τακτική που έχει ως βασικό στόχο να σπιλώσει το πρόσωπο επειδή δεν μπορεί να αποδομήσει το έργο. Τα παλαιοκομματικά οχυρά δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις απαιτήσεις της πολιτικής τού σήμερα που ζητά λύσεις. Τι κάνουν λοιπόν; Οταν κάποιος παράγει απτό έργο με ισχυρό κοινωνικό αντίκτυπο -όπως είναι για παράδειγμα το «Προλαμβάνω»- το οποίο δεν μπορούν να αμφισβητήσουν, τότε επιχειρούν να σπιλώσουν το πρόσωπο. Η βασική τους προσέγγιση είναι να παρουσιάσουν άξιους ανθρώπους ως διεφθαρμένους, φαύλους, αναξιόπιστους για να πλήξουν την εμπιστοσύνη των πολιτών. Λες και ο πολίτης θα αμφισβητήσει την ίδια την πραγματικότητα, τα ίδια του τα μάτια και θα πιστέψει αυτά που λέει ή γράφει κάποιος για την πραγματικότητα που ζει ο ίδιος.

Ειρήνη Αγαπηδάκη

(Η κυρία μάς λέει για τον εαυτό της ότι είναι άξια, αδιάφθορη, αυτοδημιούργητη, αξιόπιστη και κυρίως ότι παράγει σημαντικό έργο με ισχυρό κοινωνικό αντίκτυπο. Ο ίδιος ο πολιτικός της προϊστάμενος, ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός-υπουργός Υγείας του Μητσοτάκη φαίνεται πως έχει διαφορετική γνώμη. Γι’ αυτό και δεν την παίρνει ποτέ μαζί του στις φιέστες κοπής κορδελών που πραγματοποιεί συνεχώς σε όλη τη χώρα. Παίρνει μόνο τη γενική γραμματέα του Βιλδιρίδη. Ενίοτε και τον υφυπουργό Θεμιστοκλέους. Την αναπληρώτρια υπουργό Αγαπηδάκη την έχει στο ψυγείο. Γι’ αυτό και η «δόλια» προσπαθεί να μείνει στον αφρό αυτοαποθεούμενη. Χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι οι «πλάτες» που έχει και που την εκτόξευσαν σε αριστίνδην εκλογή στη Βουλή, μέσω της πρώτης θέσης στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ, ενώ μέχρι τότε ήταν ένα δεξιό διαδικτυακό τρολ που ασχολούνταν με τα «κακάκια του Πολάκη», δεν είναι ικανές να της εξασφαλίσουν άκοπα και μια θέση στην επόμενη Βουλή μέσω σταυροδοσίας)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Πευκοδάσος Σχίνου-Πισίων-Περαχώρας

    17Ν
    • Πευκοδάσος Σχίνου-Πισίων-Περαχώρας

      Εφετείο 17Ν
  • Πευκοδάσος Σχίνου-Πισίων-Περαχώρας

    ΕΛΑ
    • Πευκοδάσος Σχίνου-Πισίων-Περαχώρας

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Πευκοδάσος Σχίνου-Πισίων-Περαχώρας

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Πευκοδάσος Σχίνου-Πισίων-Περαχώρας

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Πευκοδάσος Σχίνου-Πισίων-Περαχώρας

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Πευκοδάσος Σχίνου-Πισίων-Περαχώρας

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Πευκοδάσος Σχίνου-Πισίων-Περαχώρας

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Πευκοδάσος Σχίνου-Πισίων-Περαχώρας

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Πευκοδάσος Σχίνου-Πισίων-Περαχώρας

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Πευκοδάσος Σχίνου-Πισίων-Περαχώρας

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Πευκοδάσος Σχίνου-Πισίων-Περαχώρας

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Πευκοδάσος Σχίνου-Πισίων-Περαχώρας

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Πευκοδάσος Σχίνου-Πισίων-Περαχώρας

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Πευκοδάσος Σχίνου-Πισίων-Περαχώρας

      Πευκοδάσος Σχίνου-Πισίων-Περαχώρας

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Πευκοδάσος Σχίνου-Πισίων-Περαχώρας

      Πευκοδάσος Σχίνου-Πισίων-Περαχώρας

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Πευκοδάσος Σχίνου-Πισίων-Περαχώρας

      Πευκοδάσος Σχίνου-Πισίων-Περαχώρας

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Πευκοδάσος Σχίνου-Πισίων-Περαχώρας

      Πευκοδάσος Σχίνου-Πισίων-Περαχώρας

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Πευκοδάσος Σχίνου-Πισίων-Περαχώρας

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Πευκοδάσος Σχίνου-Πισίων-Περαχώρας

    Πευκοδάσος Σχίνου-Πισίων-Περαχώρας

    Ποιοι είμαστε
  • Πευκοδάσος Σχίνου-Πισίων-Περαχώρας

    Πευκοδάσος Σχίνου-Πισίων-Περαχώρας

    Επικοινωνία
  • Πευκοδάσος Σχίνου-Πισίων-Περαχώρας

    Πευκοδάσος Σχίνου-Πισίων-Περαχώρας

    Όροι χρήσης
  • Πευκοδάσος Σχίνου-Πισίων-Περαχώρας

    Πευκοδάσος Σχίνου-Πισίων-Περαχώρας

    Ποιοι είμαστε
  • Πευκοδάσος Σχίνου-Πισίων-Περαχώρας

    Πευκοδάσος Σχίνου-Πισίων-Περαχώρας

    Επικοινωνία
  • Πευκοδάσος Σχίνου-Πισίων-Περαχώρας

    Πευκοδάσος Σχίνου-Πισίων-Περαχώρας

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo