Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Εζεντίν Αλ-Χαντάντ | Ενα λιοντάρι της Αντίστασης έπεσε – Ο αγώνας συνεχίζεται
  • Βγάλτε επιτέλους τον σκασμό!
  • Σαν σήμερα 17 Μάη
  • Tο φερέφωνο του στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος, The Atlantic, παραδέχεται: Το Iράν νίκησε ΗΠΑ-«Ισραήλ» και έγινε παγκόσμια δύναμη
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 16 Μάη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Περιβάλλον»Τους προειδοποιούμε να μην τολμήσουν
Περιβάλλον

Ετοιμάζονται να ολοκληρώσουν το «σκάνδαλο Μελισσανίδη»;

Τους προειδοποιούμε να μην τολμήσουν

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr11 Φεβ 2017, 00:00

«Ισχύει ό,τι είπε ο υπουργός». Αυτή ήταν η απάντηση της συμβούλου της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΝ, Αικατερίνης Ιωάννου, σε τηλεφωνική επικοινωνία μας την περασμένη Τρίτη, σχετική με την εξέλιξη του «σκανδάλου Μελισσανίδη». Από τη σύμβουλο ζητήσαμε να πληροφορηθούμε αν ο υπουργός ΠΕΝ Γ. Σταθάκης απάντησε θετικά στο αίτημα του Αυτοτελούς Τμήματος Νομοθετικής Πρωτοβουλίας και Εργου του υπουργείου, που ζήτησε να υποβληθεί ερώτημα στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για το αν το ερασιτεχνικό σωματείο ΑΕΚ έχει δικαίωμα να παραχωρήσει στην ανώνυμη εταιρία «Δικέφαλος 1924» το οικόπεδο, ιδιοκτησίας ελληνικού δημοσίου, που έχει παραχωρηθεί κατά χρήση, διοίκηση και διαχείριση στο ερασιτεχνικό σωματείο προκειμένου να εξυπηρετεί την άθληση των αθλητών του (κοινωφελής σκοπός).

Η νεαρά νομικός, σε παλαιότερη επικοινωνία μας, μας είχε απαντήσει ότι πρόκειται για ιδιαίτερα σοβαρό ζήτημα, το οποίο μελετούν με τη γενική γραμματέα, Χριστίνα Μπαριτάκη, προκειμένου να εισηγηθούν στον υπουργό. Οταν της υπενθυμίσαμε ότι υπάρχει ήδη Γνωμοδότηση του ΝΣΚ (η 112/2006 του Β’ Τμήματος), που έχει λύσει αυτό το ζήτημα, Γνωμοδότηση την οποία εμείς καταθέσαμε και στο Αυτοτελές Τμήμα και στην πολιτική ηγεσία, και πως έχουμε υποβάλει εγγράφως συγκεκριμένα αιτήματα στον υπουργό, στα οποία υποχρεούται να μας απαντήσει σε προθεσμία 30 ημερών, η οποία μόλις παρήλθε, η κ. Ιωάννου –εμφανώς ενοχλημένη- μας απάντησε «ισχύει ό,τι είπε ο υπουργός».

Τι «έχει πει ο υπουργός»; Σε μια «συνάντηση γνωριμίας» με τους συντάκτες θεμάτων Περιβάλλοντος, στις 9 Γενάρη, όταν θέσαμε υπόψη του το συγκεκριμένο ζήτημα και τον ρωτήσαμε αν θα κάνει δεκτό το αίτημα του Αυτοτελούς Τμήματος για υποβολή ερωτήματος στο ΝΣΚ, με το γνωστό «μπλαζέ» ύφος και γελώντας καταπώς το συνηθίζει, ο Γ. Σταθάκης απάντησε ότι το θέμα είναι λυμένο και δε χρειάζεται να υποβληθεί ερώτημα στο ΝΣΚ. Αποδώσαμε αυτή την απάντηση (η οποία μάλιστα ήταν «άτυπη») στην ασχετοσύνη του υπουργού. Η επικοινωνία μας στη συνέχεια με τη σύμβουλο Ιωάννου, που μας είπε ότι μελετούν το ζήτημα γιατί είναι σοβαρό, μας ενίσχυσε αυτή την εκτίμηση. Πλέον, μετά την απάντηση «ισχύει ό,τι είπε ο υπουργός» και κάποια άλλα γεγονότα, αρχίζουμε να σκεφτόμαστε ότι ο Γ. Σταθάκης έχει τη βούληση να ολοκληρώσει το σκάνδαλο, παρακάμπτοντας το ΝΣΚ. Το ζήτημα είναι αν θα βρει υπηρεσιακούς παράγοντες διατεθειμένους να συμπράξουν στην παρανομία, επαναλαμβάνοντας το σκάνδαλο του Βατοπεδίου.

Ηλεκτρική καρέκλα

Παλιότερα, ακούσαμε τη φήμη ότι η τέως προϊσταμένη του Αυτοτελούς Τμήματος Νομοθετικής Πρωτοβουλίας και Εργου του ΥΠΕΝ, Ξανθίππη Πουρνάρα, επέλεξε να συνταξιοδοτηθεί, επειδή της ασκούνταν πίεση να γνωμοδοτήσει ότι είναι νόμιμη η σκανδαλώδης παραχώρηση του οικοπέδου από το ερασιτεχνικό σωματείο ΑΕΚ στη συμφερόντων Μελισσανίδη «Δικέφαλος 1924» ΑΕ. Δεν μπορέσαμε να επιβεβαιώσουμε αν αυτό αληθεύει.

Και ξαφνικά πληροφορούμαστε ότι η διάδοχός της, Μαρία Μελισσάρη, η οποία τοποθετήθηκε ως προϊσταμένη στο Αυτοτελές Τμήμα μόλις τον περασμένο Σεπτέμβρη, μετακινείται ξανά και επιστρέφει στο προηγούμενο πόστο της. Με απόφαση που υπέγραψε στις 31 Γενάρη η γενική γραμματέας του ΥΠΕΝ, Χ. Μπαριτάκη, η Μ. Μελισσάρη μετακινείται από προϊσταμένη του Αυτοτελούς Τμήματος Νομοθετικής Πρωτοβουλίας και Εργου και τοποθετείται ως προϊσταμένη στο Τμήμα Εμπράγματων Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Προστασίας Δασών και Αγροπεριβάλλοντος. Ως προϊσταμένη του Αυτοτελούς Τμήματος τοποθετείται η Ιωάννα Σκουνάκη, που μετακινείται από τη θέση της προϊσταμένης του Τμήματος Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών.

Λες και η καρέκλα του προϊσταμένου του Αυτοτελούς Τμήματος είναι ηλεκτρική και διώχνει όποιον κάθεται σ’ αυτή! Οταν η απομάκρυνση της Μ. Μελισσάρη από το συγκεκριμένο πόστο συμβαίνει σε μια περίοδο που η πλευρά Μελισσανίδη αναζωπυρώνει τη φιλολογία για τα «δίκια» της, όταν η Μ. Μελισσάρη είχε εισηγηθεί να γίνει ερώτημα στο ΝΣΚ και ο Σταθάκης απαντά –έστω και «άτυπα»- ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να ερωτηθεί το ΝΣΚ, εύλογα αναρωτιόμαστε μήπως η απομάκρυνση της προϊσταμένης έχει να κάνει μ’ αυτό ακριβώς το ζήτημα.

Βέβαια, πριν το ζήτημα φτάσει στην προϊσταμένη, υπάρχει η εισηγήτρια, Ζωή Βισβάρδη. Θα δεχτεί η κ. Βισβάρδη να αναγορεύσει τη «Δικέφαλος 1924» ΑΕ σε κύριο του έργου, όταν το Φλεβάρη του 2015 περιέγραφε το απόλυτο ασυμβίβαστο της «Δικέφαλος 1924» ΑΕ; Στο έγγραφο με αριθμό πρωτοκόλλου 5522/6.2.2015, που ως εισηγήτρια συνέταξε η Ζ. Βισβάρδη και υπογράφει η πρώην προϊσταμένη του Τμήματος Ξ. Πουρνάρα, με θέμα: «Παροχή διευκρινίσεων και κατευθύνσεων σχετικά με την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 42 του ν.4277/2014», στην παράγραφο 6γ, το Τμήμα αντιμετωπίζει την «Δικέφαλος 1924» ΑΕ ως εταιρία που «έχει αναλάβει για λογαριασμό του αθλητικού σωματείου ΑΕΚ όλες τις δαπάνες ανέγερσης του εν θέματι έργου» και όχι ως κύριο του έργου, και ζητούσε να εξεταστεί αν η εν λόγω εταιρία ανήκει σε εκείνες που «δύνανται να υπογράφουν με το ως άνω ερασιτεχνικό αθλητικό σωματείο ΑΕΚ ειδικές προγραμματικές συμβάσεις αθλητικής ανάπτυξης κλπ.». Θα δεχτεί να αναιρέσει αυτό το σκεπτικό, έχοντας μάλιστα υπόψη της πλέον τη Γνωμοδότηση 112/2006 του Β’ Τμήματος του ΝΣΚ (που έχει γίνει αποδεκτή από τον αρμόδιο υφυπουργό και επομένως η εφαρμογή της είναι υποχρεωτική); Θα υπογράψει γνωρίζοντας ότι εκκρεμεί και δίκη, καθώς μέλη της ερασιτεχνικής ΑΕΚ έχουν προσβάλλει ως παράνομη την περιβόητη σύμβαση παραχώρησης και τη γενική συνέλευση-παρωδία που την «ενέκρινε»;

Η κ. Βισβάρδη, ως νομικός, όφειλε να έχει ξεκαθαρίσει αυτό το θέμα από την πρώτη στιγμή. Γνωρίζει ότι το οικόπεδο που έχει παραχωρηθεί στο ερασιτεχνικό σωματείο ΑΕΚ (και μάλιστα, μόνο κατά χρήση, διοίκηση και διαχείριση) είναι «πράγμα εκτός συναλλαγής» και επομένως δεν μπορεί να παραχωρηθεί σε μια κερδοσκοπική επιχείρηση, όπως είναι η «Δικέφαλος 1924» ΑΕ. Οφειλε να αναζητήσει τη Γνωμοδότηση του ΝΣΚ, που τελικά της καταθέσαμε εμείς. Αντί για ερωτήματα, όφειλε να έχει δώσει απάντηση. Και γνωρίζει πολύ καλά ότι μία μόνο απάντηση χωρεί: το οικόπεδο δεν μπορεί να παραχωρηθεί! Καιρός, λοιπόν, να κάνει τώρα αυτό που δεν έκανε από τότε που ανέλαβε να εισηγηθεί αυτή την υπόθεση.

Ξεπέρασε κάθε όριο

Και μέσα στην τούρλα του Σαββάτου, έχουμε και τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, που εμφανίστηκε σε εκπομπή αθλητικού ραδιοφώνου (ΣΠΟΡ FM, 8.2.2017) και δήλωσε τα εξής εκπληκτικά: «Το γήπεδο της ΑΕΚ με ταλανίζει και οικογενειακά. Με τους ΑΕΚτζήδες της οικογένειας να με… πιέζουν. Σαφέστατα θα πρέπει να τελειώσει αυτή η ιστορία. Η ΠΑΕ ΑΕΚ έχει ακολουθήσει όλες τις διαδικασίες. Νομίζω είμαστε στο τελικό στάδιο. Ομως, δεν μπορεί κανείς να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρχουν νομικά κωλύματα στο μέλλον. Ο δήμαρχος μπορεί να εκφράζει και την τοπική κοινωνία. Οπως κάθε δήμαρχος. Νομίζω πάντως πως αυτό που ζητούσε ο δήμαρχος ήταν νομιμότητα και νομίζω ότι τηρείται. Θα τελειώσει σύντομα αυτή η ιστορία. Εφόσον τηρούνται οι όροι νομιμότητας θα τελειώσει αυτή η ιστορία. Εχω την αίσθηση ότι είναι μέσα στους νόμους και των κανονισμών το γήπεδο της ΑΕΚ».

Ενα μέλος της κυβέρνησης επικαλείται τα οπαδικά αισθήματα μελών της οικογένειάς του για να δώσει απάντηση σε μια κρατική υπόθεση! Ενα μέλος της κυβέρνησης, παντελώς αναρμόδιο, αποφαίνεται εν είδει υπερδικαστή, ότι μια ανώνυμη εταιρία, που έχει εκκρεμότητες (τουλάχιστον) με υπηρεσίες του Δημοσίου, είναι νόμιμη, και καλά θα κάνουν οι υπηρεσίες να μην την ταλαιπωρούν. Μόνο οι υπάλληλοι του Μελισσανίδη μιλούν μ’ αυτόν τον τρόπο.

Κανονικά, αν ο πρωθυπουργός Τσίπρας σεβόταν στοιχειωδώς τη νομιμότητα (θυμόσαστε το σλόγκαν του ΣΥΡΙΖΑ «θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα»;), θα έπρεπε αμέσως να αποπέμψει τον υφυπουργό του. Εκτός αν ο Βασιλειάδης παίζει το ρόλο του «λαγού», προαναγγέλλοντας ένα επικείμενο σκάνδαλο. Τους προειδοποιούμε να μην τολμήσουν!

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Ετοιμάζονται να ολοκληρώσουν το «σκάνδαλο Μελισσανίδη»;

Παράνομες κτηματογραφήσεις και δασικοί χάρτες
Επόμενο άρθρο

Ετοιμάζονται να ολοκληρώσουν το «σκάνδαλο Μελισσανίδη»;

Παρασκηνιακό όργιο για την επέκταση του Μνημόνιου

Σχετικά Αρθρα

Οδοφράγματα της πλάκας αντί για Φράγματα Βάρους

Αναίσχυντη κοροϊδία από τον δεξιό δήμαρχο Γλυφάδας

Περιβάλλον 6 Φεβ 2026, 10:48

Ξαναπλημμύρισε η Θεσσαλία: αυτό θα γίνεται όσο δεν κατασκευάζουν Φράγματα Βάρους στα ορεινά

Περιβάλλον 2 Φεβ 2026, 19:58

Λένε «πρόληψη» και εννοούν να μην πνιγεί κανένας, όχι να αποσοβηθούν οι καταστροφικές πλημμύρες

Περιβάλλον 27 Ιαν 2026, 20:17

Στις ελληνικές καλένδες τα απαραίτητα για την αντιπλημμυρική προστασία της Αττικής Φράγματα Βάρους

Εκτός από τη Μαγνησία, όπου πρέπει να προστατευτεί η αμερικάνικη βάση του Στεφανοβίκειου

Περιβάλλον 26 Ιαν 2026, 15:04

Το βουνό κατέβηκε αυτή τη φορά στη Γλυφάδα – Ενας θάνατος και μεγάλες καταστροφές

Αν η απαίτηση για ουσιαστική αντιπλημμυρική προστασία, που ξεκινάει από τα βουνά, δε γίνει οργισμένη λαϊκή απαίτηση, θα είμαστε διαρκώς στο ίδιο έργο θεατές

Περιβάλλον 22 Ιαν 2026, 21:10

Ο Πάρνωνας καταστρέφεται, οι κάτοικοι του Κοσμά Αρκαδίας αντιστέκονται στην καταστροφή, η κυβέρνηση τρομοκρατεί

Περιβάλλον 19 Ιαν 2026, 09:31
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Εζεντίν Αλ-Χαντάντ | Ενα λιοντάρι της Αντίστασης έπεσε – Ο αγώνας συνεχίζεται

17 Μάι 2026, 10:40
Παιδεία

Βγάλτε επιτέλους τον σκασμό!

Πώς δυο 17χρονα παιδιά πίστεψαν ότι δεν έχουν πια καμιά ελπίδα

17 Μάι 2026, 08:39
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Μάη

17 Μάι 2026, 00:01
Διεθνή

Tο φερέφωνο του στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος, The Atlantic, παραδέχεται: Το Iράν νίκησε ΗΠΑ-«Ισραήλ» και έγινε παγκόσμια δύναμη

16 Μάι 2026, 08:38
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

16 Μάι 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Μάη

16 Μάι 2026, 00:01
Διεθνή

Aμερικανός βουλευτής παραδέχεται ότι οι ΗΠΑ έχασαν 39 αεροπλάνα στον πόλεμο κατά του Ιράν

15 Μάι 2026, 18:54
Πολιτική

78 χρόνια από τη Νάκμπα | Ολοι/ες αύριο στην πορεία αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό και την Αντίστασή του

15 Μάι 2026, 13:03
Διεθνή

«Στον Λίβανο τον ήπιαμε» λέει (σε ελεύθερη απόδοση) διάσημος σιωναζιστής καραβανάς

15 Μάι 2026, 12:40
Κόντρες

Nτροπή σου, Σι Τζιπίνγκ 

15 Μάι 2026, 11:55
Υγεία

Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας ως ψηφοθηρικό σόου της Αγαπηδάκη

15 Μάι 2026, 08:44
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Μάη

15 Μάι 2026, 00:01
Διεθνή

Οσα κι αν χτίζουνε τειχιά κι αν τον κλοιό στενεύουν, τα ντρόουν είν’ αληταριά κι όλο θα ταξιδεύουν (video)

14 Μάι 2026, 22:24
Πολιτική

Aνέκρουσε πρύμναν το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ

14 Μάι 2026, 21:42
Κόντρες

Μαθημένοι στις κωλοτούμπες

14 Μάι 2026, 20:25
Εργατικά

Στις πειθαρχικές διώξεις απαντάμε συλλογικά και αγωνιστικά

Δευτέρα 18 Μάη, 1 μ.μ., στην Π.Δ.Ε. Κεντρ. Μακεδονίας (κτίριο ZEDA)

14 Μάι 2026, 18:49
Πολιτική

Προκαλούν οι Ουκρανοί

14 Μάι 2026, 14:26
Αθλητισμός

Χαιρετισμός στον Λαμίν Γιαμάλ από το λαό της Γάζας

14 Μάι 2026, 11:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Μάη

14 Μάι 2026, 00:01
Υγεία

Νοσοκομείο Νίκαιας: Στάση εργασίας των γιατρών αύριο ενάντια στη μείωση του αριθμού των ειδικευόμενων

13 Μάι 2026, 21:26
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Μάη

Ημέρα κατά της ομοφοβίας.

Ημέρα τηλεπικοινωνιών.

1959: Η Κούβα εθνικοποιεί τις μεγάλες γεωργικές εκτάσεις.

1968: Η χούντα εγκαινιάζει το πεδίο βολής του ΝΑΤΟ στην Κρήτη.

1974: 34 άνθρωποι νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στο κέντρο του Δουβλίνου.

1979: Συλλαμβάνεται ο Απ. Πρωτοπαππάς, βομβιστής της “Οργάνωσης Εθνικής Αντίστασης“.

1983: Δύο βόμβες στο ψυχικό με στόχο το αυτοκίνητο του σύριου πρέσβη και το σχολείο της λιβυκής πρεσβείας (ΕΛΑ).

2003: Πέντε βομβιστικές επιθέσεις στην Καζαμπλάνκα, 41 νεκροί.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή ανέδειξε με εμφατικό τρόπο τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει στη γεωπολιτική και στην ενεργειακή ασφάλεια η Ευρώπη. Η Ελλάδα ανταποκρίθηκε πρώτη στην επίθεση που δέχτηκε η Κύπρος και με τον τρόπο αυτό κάναμε ένα βήμα ιστορικής σημασίας γιατί υπενθυμίσαμε στην Ευρώπη το άρθρο 42 παράγραφος 7 των Ευρωπαϊκών Συνθήκων για την Ευρωπαϊκή Αλληλεγγύη με τη στήριξη που προσφέραμε στην Κύπρο.

Σταύρος Παπασταύρου

(Ο γνωστός για τις ιδιαίτερα στενές σχέσεις του με τους σιωνιστές υπουργός Ενέργειας του Μητσοτάκη αποδεικνύεται άξιος μαθητής του Γκέμπελς. Και στο πλασάρισμα ψεύτικων ειδήσεων και στην αποσιώπηση πραγματικών ειδήσεων. Δέχτηκε καμιά επίθεση η Κύπρος; Δεν το ισχυρίστηκε κανένας. Ολοι μίλησαν για επίθεση στις βρετανικές βάσεις που βρίσκονται στην Κύπρο. Οι βάσεις, όμως, από το ιδρυτικό της Κυπριακής Δημοκρατίας δε θεωρούνται κυπριακό έδαφος αλλά βρετανικό έδαφος. Εχουν το ίδιο στάτους που έχει η αμερικάνικη βάση στο Γκουαντανάμο της Κούβας, που η κουβανέζικη επανάσταση δεν μπόρεσε να τη διώξει. Από ποιον δέχτηκαν επίθεση οι βρετανικές βάσεις στην Κύπρο; Οχι από το Ιράν, που διέψευσε από την πρώτη στιγμή το γεγονός. Ηταν μια προβοκάτσια των φίλων του Παπασταύρου, των σιωναζιστών του Ισραήλ, που προσπαθούσαν να σύρουν χώρες όπως η Βρετανία, η Τουρκία και η Σαουδική Αραβία στον πόλεμο κατά του Ιράν. Οταν το Ιράν τους ξεμπρόστιασε, σταμάτησαν αυτές τις προβοκάτσιες. Ομως οι καλοί φίλοι των σιωναζιστών, όπως ο Παπασταύρου, εξακολουθούν να μηρυκάζουν γκεμπελίστικα τα περί «επίθεσης που δέχτηκε η Κύπρος». Αν τον ενδιαφέρει η γεωπολιτική και η ενεργειακή ασφάλεια, γιατί ο Παπασταύρου δεν στηλίτευσε το γεγονός ότι ένα ουκρανικό επιθετικό θαλάσσιο drone, έμφορτο με εκρηκτικά και επιχειρησιακά σε κατάσταση αναμονής, βρέθηκε σε ελληνικά χωρικά ύδατα; Γιατί δεν στηλίτευσε το γεγονός ότι η Ουκρανία εξάγει τον πόλεμο στη Μεσόγειο, πλήττοντας με τέτοια drones ρωσικά τάνκερ, γεγονός που εγκυμονεί τον κίνδυνο να απαντήσει με αντίστοιχα – και αριθμητικά πολλαπλάσια – πλήγματα η Ρωσία ενάντια σε πλοία που μεταφέρουν καύσιμα ή άλλα εμπορεύματα από και προς την Ουκρανία; Τι είναι πιο επικίνδυνο, ένα drone προβοκάτσιας που κινήθηκε προς τις βρετανικές βάσεις στην Κύπρο ή οι πολεμικές ενέργειες της Ουκρανίας στη Μεσόγειο, που – εκτός των άλλων – εγείρουν μεγάλους κινδύνους για κάθε είδους σκάφη – αλιευτικά, αναψυχής, ποστάλια, εμπορικά – που πλέουν στην περιοχή και που τους καλοκαιρινούς μήνες πολλαπλασιάζονται εκθετικά;)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Ετοιμάζονται να ολοκληρώσουν το «σκάνδαλο Μελισσανίδη»;

    17Ν
    • Ετοιμάζονται να ολοκληρώσουν το «σκάνδαλο Μελισσανίδη»;

      Εφετείο 17Ν
  • Ετοιμάζονται να ολοκληρώσουν το «σκάνδαλο Μελισσανίδη»;

    ΕΛΑ
    • Ετοιμάζονται να ολοκληρώσουν το «σκάνδαλο Μελισσανίδη»;

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Ετοιμάζονται να ολοκληρώσουν το «σκάνδαλο Μελισσανίδη»;

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Ετοιμάζονται να ολοκληρώσουν το «σκάνδαλο Μελισσανίδη»;

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Ετοιμάζονται να ολοκληρώσουν το «σκάνδαλο Μελισσανίδη»;

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Ετοιμάζονται να ολοκληρώσουν το «σκάνδαλο Μελισσανίδη»;

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Ετοιμάζονται να ολοκληρώσουν το «σκάνδαλο Μελισσανίδη»;

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Ετοιμάζονται να ολοκληρώσουν το «σκάνδαλο Μελισσανίδη»;

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Ετοιμάζονται να ολοκληρώσουν το «σκάνδαλο Μελισσανίδη»;

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Ετοιμάζονται να ολοκληρώσουν το «σκάνδαλο Μελισσανίδη»;

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Ετοιμάζονται να ολοκληρώσουν το «σκάνδαλο Μελισσανίδη»;

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Ετοιμάζονται να ολοκληρώσουν το «σκάνδαλο Μελισσανίδη»;

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Ετοιμάζονται να ολοκληρώσουν το «σκάνδαλο Μελισσανίδη»;

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Ετοιμάζονται να ολοκληρώσουν το «σκάνδαλο Μελισσανίδη»;

      Ετοιμάζονται να ολοκληρώσουν το «σκάνδαλο Μελισσανίδη»;

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Ετοιμάζονται να ολοκληρώσουν το «σκάνδαλο Μελισσανίδη»;

      Ετοιμάζονται να ολοκληρώσουν το «σκάνδαλο Μελισσανίδη»;

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Ετοιμάζονται να ολοκληρώσουν το «σκάνδαλο Μελισσανίδη»;

      Ετοιμάζονται να ολοκληρώσουν το «σκάνδαλο Μελισσανίδη»;

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Ετοιμάζονται να ολοκληρώσουν το «σκάνδαλο Μελισσανίδη»;

      Ετοιμάζονται να ολοκληρώσουν το «σκάνδαλο Μελισσανίδη»;

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Ετοιμάζονται να ολοκληρώσουν το «σκάνδαλο Μελισσανίδη»;

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ετοιμάζονται να ολοκληρώσουν το «σκάνδαλο Μελισσανίδη»;

    Ετοιμάζονται να ολοκληρώσουν το «σκάνδαλο Μελισσανίδη»;

    Ποιοι είμαστε
  • Ετοιμάζονται να ολοκληρώσουν το «σκάνδαλο Μελισσανίδη»;

    Ετοιμάζονται να ολοκληρώσουν το «σκάνδαλο Μελισσανίδη»;

    Επικοινωνία
  • Ετοιμάζονται να ολοκληρώσουν το «σκάνδαλο Μελισσανίδη»;

    Ετοιμάζονται να ολοκληρώσουν το «σκάνδαλο Μελισσανίδη»;

    Όροι χρήσης
  • Ετοιμάζονται να ολοκληρώσουν το «σκάνδαλο Μελισσανίδη»;

    Ετοιμάζονται να ολοκληρώσουν το «σκάνδαλο Μελισσανίδη»;

    Ποιοι είμαστε
  • Ετοιμάζονται να ολοκληρώσουν το «σκάνδαλο Μελισσανίδη»;

    Ετοιμάζονται να ολοκληρώσουν το «σκάνδαλο Μελισσανίδη»;

    Επικοινωνία
  • Ετοιμάζονται να ολοκληρώσουν το «σκάνδαλο Μελισσανίδη»;

    Ετοιμάζονται να ολοκληρώσουν το «σκάνδαλο Μελισσανίδη»;

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo