Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 17 Οκτώβρη
  • Ενας χρόνος από τον ηρωικό θάνατο του Γιάχια Σινουάρ
  • Δεν ψιχαλίζει, σε φτύνουν
  • 30 Οκτώβρη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας-αλληλεγγύης για την προσφυγή της Χρύσας Χοτζόγλου κατά της απόφασης που την έθεσε σε δυνητική αργία
  • Ροϊλός (2η ΥΠΕ): Απαγορεύεται να μιλάτε σε δημοσιογράφους, αν δεν το εγκρίνω ΕΓΩ!
  • Εξω από την «έγκριση» των προγραμμάτων σπουδών των πανεπιστημιοποιημένων κολλεγίων οι τρεις ιδιωτικές Νομικές Σχολές
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Περιβάλλον»Στον αέρα το γήπεδο-επιχείρηση του Μελισσανίδη
Περιβάλλον

Δεν μπορεί να πάρει οικοδομική άδεια

Στον αέρα το γήπεδο-επιχείρηση του Μελισσανίδη

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr6 Σεπ 2014, 00:00

Οι υπαλληλίσκοι-παπαγαλάκια του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ κατηγορούν τον δήμαρχο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας ότι σέρνεται πίσω από τη «Στρούγκα» (τίτλος τιμής για τη «Στρούγκα») κι εμείς πρέπει να επισημάνουμε ότι ο Μελισσανίδης τρέχει ασθμαίνων πίσω από την «Κόντρα»! Πριν βιαστείτε να μιλήσετε για υπερβολή, πρέπει να διαβάσετε το ρεπορτάζ που ακολουθεί και αναφέρεται στα σοβαρά και τα ευτράπελα του Αυγούστου.

Στις 7 Αυγούστου, στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας μας, δημοσιεύσαμε ανάλυση με τίτλο: «Στον αέρα τα σχέδια Μελισσανίδη: δεν μπορεί να χτίσει γήπεδο-εμπορική επιχείρηση!». Στην ανάλυση εξηγούσαμε ότι μέσα σε λίγες μέρες ήρθαν τα πάνω κάτω για τον μεγαλοκαπιταλιστή ιδιοκτήτη της ΑΕΚ, γιατί με το δασοκτόνο νόμο (είχε ψηφιστεί πριν από δύο μέρες από τη Βουλή, αλλά δεν είχε ακόμη δημοσιευτεί στο ΦΕΚ), «τα άρθρα 42, 43, 18 και19, καθώς και το Παράρτημα VII του νόμου για το “Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας-Αττικής και άλλες διατάξεις”, που ήδη έχει δημοσιευτεί στο ΦΕΚ με τον αριθμό 4277/2014, είναι πλέον άχρηστα στολίδια, αφού προσκρούουν στις διατάξεις του μεταγενέστερου νόμου, οι οποίες στην ουσία τα καταργούν».

Παραθέταμε τις συγκεκριμένες διατάξεις και συνδέσμους για όποιον ήθελε να «κατεβάσει» τους δύο νόμους.

Στις 12 Αυγούστου επανήλθαμε στο θέμα, με νέο δημοσίευμα που είχε τίτλο «O Mελισσανίδης δεν μπορεί να βγάλει άδεια για το γήπεδο-εμπορική επιχείρηση στο Αλσος της Νέας Φιλαδέλφειας!». Ο δασοκτόνος νόμος είχε ήδη δημοσιευτεί στο ΦΕΚ (Ν. 4280/2014). Εξηγήσαμε ότι το παλιό άρθρο 49 του βασικού δασικού νόμου 998/1979, το οποίο είχε τροποποιηθεί για να βολέψει τον Μελισσανίδη, αντικαταστάθηκε πλέον από δύο νέα άρθρα (58 και 59), τα οποία ορίζουν επακριβώς τις επιτρεπτές παρεμβάσεις σε άλση και πάρκα. Επιπροσθέτως, σημειώναμε ότι ακυρώθηκε η μετατροπή του Αλσους Ν. Φιλαδέλφειας σε Μητροπολιτικό Πάρκο.

Τα άρθρα 58 και 59 του βασικού δασικού νόμου πλέον προβλέπουν:

«Δεν επιτρέπεται η μεταβολή του κύριου προορισμού και η αναίρεση της λειτουργίας των πάρκων ή αλσών ως και των δασών».

«Η ως άνω απαγόρευση ισχύει επίσης για κοινόχρηστους χώρους πρασίνου, που περιβάλλονται από τον οικιστικό ιστό χωρίς να έχουν ενταχθεί σε σχέδιο πόλης, φέρουν δασική βλάστηση, φυσικώς ή τεχνητώς δημιουργηθείσα και λειτουργούν εκ των πραγμάτων ως πάρκα και άλση».

«Στις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας υπάγονται και τμήματα πάρκου ή άλσους, τα οποία φέρουν μη δασική βλάστηση συνδέονται όμως οργανικά με το σύνολο του πάρκου ή άλσους υπό την έννοια ότι συμβάλλουν στη διατήρηση της φυσικής ισορροπίας του συνόλου».

«Αποφάσεις κήρυξης εκτάσεων ως δασωτέων ή αναδασωτέων που αφορούν πάρκα και άλση αίρονται με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης κατόπιν σχετικής εισήγησης της αρμόδιας δασικής υπηρεσίας μετά τη δημιουργία ή αναδημιουργία της δασικής βλάστησης».

«Σε πάρκα ή άλση και γενικότερα σε κοινόχρηστους χώρους πρασίνου δύναται, μετά από έρευνα του υπεδάφους για την καταλληλότητα, να κατασκευάζονται έργα του Μετρό ή του Τραμ και τα συνοδά έργα αυτών (π.χ. γραφεία), καθώς και τα προβλεπόμενα στο άρθρο 21 του ν. 4269/2014 με την προϋπόθεση ότι θα αποκατασταθεί πλήρως από τον υπεύθυνο του έργου ή την αναθέτουσα αρχή, μετά το πέρας των εργασιών κατασκευής και στο σύνολο της έκτασης επέμβασης η λειτουργία του πάρκου, του άλσους ή του χώρου πρασίνου ως φυσικού συστήματος εντός του αστικού ιστού».

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέραμε ότι επικοινωνήσαμε με την υπηρεσία που έχει οριστεί ως αρμόδια να εκδώσει την οικοδομική άδεια του γηπέδου-επιχείρηση (Διεύθυνση Οικοδομικών και Κτιριοδομικών Κανονισμών του  ΥΠΕΚΑ), την ενημερώσαμε ότι βάσει του νόμου 4280/2014 δεν μπορεί να εκδώσει άδειες έγκρισης και δόμησης για το γήπεδο-εμπορική επιχείρηση του Μελισσανίδη και στη συνέχεια, κατόπιν αιτήματος της υπηρεσίας, της αποστείλαμε με fax το δημοσίευμά μας.

Είχαμε και μια είδηση για τους αδημονούντες και διαρκώς παραμυθιαζόμενους οπαδούς της ΑΕΚ: «Πάντως, όπως ενημερωθήκαμε, φάκελο για την έκδοση άδειας έγκρισης και άδειας δόμησης η επιχείρηση Μελισσανίδη («Δικέφαλος 1924» ΑΕ) μέχρι στιγμής δεν έχει καταθέσει».

Τι ήταν να το γράψουμε; Την άλλη κιόλας μέρα, Τετάρτη 13 Αυγούστου (σημειώστε την ημερομηνία), η εταιρία Μελισσανίδη ανακοίνωσε: «H ΠAE AEK ανακοινώνει ότι κατατέθηκε σήμερα στην αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ και συγκεκριμένα στη διεύθυνση ΔOKK με αριθμό πρωτοκόλλου 39151 ο φάκελος που αφορά την έκδοση της οικοδομικής άδειας για την ανέγερση του γηπέδου μας στη Νέα Φιλαδέλφεια. Πρωταρχικός στόχος μας πλέον είναι να μη χαθεί ούτε μια ημέρα και να προχωρήσουν άμεσα όλες οι διαδικασίες που απαιτούνται στη συνέχεια».

Πέρασε ο δεκαπενταύγουστος, γλεντήσαμε στα πανηγύρια και στις 20 Αυγούστου επανήλθαμε με φρέσκες ειδήσεις, υπό τον τίτλο: «Νέα ντοκουμέντα: Στον αέρα το γήπεδο Μελισσανίδη!». Δύο ειδήσεις περιείχε το ρεπορτάζ.

«ΕIΔΗΣΗ ΠΡΩΤΗ: η «Δικέφαλος 1924» ΑΕ δεν κατέθεσε φάκελο για έκδοση άδειας στο ΥΠΕΧΩΔΕ, αλλά μια απλή αίτηση μιας (αριθμός 1) σελίδας, ίσα-ίσα για να πάρει αριθμό πρωτοκόλλου!». Σημειώναμε, μάλιστα, ότι ο αριθμός πρωτοκόλλου που πήραν με την αίτηση της μιας σελίδας (χωρίς να καταθέσουν πλήρη φάκελο) «είναι ελεγκτέος ως προς τη νομιμότητα της χορήγησής του» (γι’ αυτό θα μιλήσουμε όταν έρθει η ώρα του).

«ΕΙΔΗΣΗ ΔΕΥΤΕΡΗ: Η ΔΟΚΚ του ΥΠΕΚΑ ερευνά το θέμα, μετά από το δημοσίευμα της Κόντρας». Παραθέταμε και το σχετικό έγγραφο, το οποίο μας είχε κοινοποιηθεί από το ΥΠΕΚΑ, υπογεγραμμένο από τον προϊστάμενο της ΔΟΚΚ και απευθυνόταν σε έναν μακρύ κατάλογο πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων: υπουργό Ι. Μανιάτη, αναπληρωτή υπουργό Ν. Ταγαρά, γενικό γραμματέα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Σ. Αλεξιάδη, Γραφείο Τύπου του ΥΠΕΚΑ, Γενικό Διευθυντή Πολεοδομίας, Διεύθυνση Πολεοδομικού Σχεδιασμού, Διεύθυνση Νομοθετικού Εργου, Οργανισμό Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας. Τους ενημέρωνε για το δημοσίευμά μας και τους ζητούσε τις παραπέρα ενέργειές τους. Καταλήγοντας σημειώναμε: «Είμαστε βέβαιοι, ότι η ΔΟΚΚ δεν πρόκειται να κάνει οποιαδήποτε ενέργεια, αν προηγουμένως δεν πάρει απαντήσεις απ’ όλους τους παραλήπτες του εγγράφου της, για τα ζητήματα νομιμότητας που εγείρει το δημοσίευμά μας».

Ταραχή στα επιτελεία (θαυμάσια κατάσταση, που θα ‘λεγε και ο Μάο Τσετούνγκ). Μετά από καναδυό μέρες αμηχανίας, δόθηκε εντολή στους υπαλλήλους-παπαγαλάκια να γράψουν ότι όλα με την άδεια προχωρούν κανονικά και ότι μόλις επιστρέψουν οι υπάλληλοι από τις άδειες θα πέσουν με τα μούτρα πάνω στη μελέτη του φακέλου. Ποιου φακέλου, του άδειου; Μολονότι τους προκαλέσαμε, δεν τόλμησαν να μας διαψεύσουν. Και βέβαια, έκαναν γαργάρα με ταβανόπροκες τη δεύτερη είδηση. Το έγγραφο με το οποίο ο προϊστάμενος της ΔΟΚΚ έκρινε βάσιμο το δημοσίευμά μας και απευθυνόταν στην πολιτική ηγεσία και στις αρμόδιες διευθύνσεις (η ΔΟΚΚ έχει μόνο εφαρμοστικά καθήκοντα) ζητώντας οδηγίες. Ενας υπάλληλος-παπαγαλάκι, θεωρώντας ότι απευθύνεται σε πολιτικά καθυστερημένους, έγραψε στην οπαδική φυλλάδα, απαντώντας εμμέσως στα δημοσιεύματά μας, ότι υπάρχει τάχα κάποια «ειδική σημείωση» στο άρθρο 43 του νόμου για το Ρυθμιστικό, που «θωρακίζει την ΑΕΚ». Η φυλλάδα το «χτύπησε» και στην πρώτη σελίδα της, για να καθησυχάσει τους οπαδούς: «Η ειδική ρύθμιση αφορά μόνο στο γήπεδο της ΑΕΚ και υπερισχύει οποιουδήποτε άλλου νόμου που έχει να κάνει με τα δάση»! Επιχειρηματολογία καμία, βέβαια, αφού επρόκειτο για φανταστική «ειδική σημείωση».

Βέβαια, οι υπάλληλοι-παπαγαλάκια πήραν εντολή ν’ αρχίσουν και το παπατζιλίκι. Εκεί που πριν διαβεβαίωναν ότι το Σεπτέμβρη βγαίνει η άδεια και μπαίνουν οι μπουλντόζες, άρχισαν τα «θέλει χρόνο φυσικά». Πόσα τέρμινα, ρε παιδιά; Πείτε το στους κακόμοιρους τους πελάτες σας.

Το πιο πρόσφατο επεισόδιο του σίριαλ παίχτηκε την περασμένη Τετάρτη. Κάποιο «πουλάκι» (παντού υπάρχουν «πουλάκια») τους είπε ότι κάτι σημαντικό σκαλίζουμε ρεπορταζιακά. Νέα ταραχή. Ζητήθηκαν οδηγίες «άνωθεν» και την Πέμπτη η οπαδική φυλλάδα, που είχε ξεχάσει το θέμα γήπεδο για μέρες, κυκλοφόρησε με πηχιαίο πρωτοσέλιδο: «Και τώρα… ΟΥΤΕ ΛΕΠΤΟ ΧΑΜΕΝΟ – Εντολή Μελισσανίδη στους συνεργάτες του ώστε να είναι πανέτοιμα όλα τα απαραίτητα έγγραφα και να δίνονται αμέσως, με το που ζητούνται, όσο προχωράει ο έλεγχος και η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων – Ξεκίνησε η εξέταση του φακέλου της ΑΓΙΑ-ΣΟΦΙΑΣ από τους εξειδικευμένους μελετητές της ΔΟΚΚ – Καθημερινή η επικοινωνία της ΑΕΚ με όλες τις υπηρεσίες – ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ απαιτούνται για τη διεκπεραίωση της άδειας».

Ωπα, τι έγινε, ρε παιδιά; Πώς προέκυψαν οι τρεις μήνες; Ο νόμος, βάσει του οποίου η άδεια για το γήπεδο-επιχείρηση θα εκδοθεί (κατά παρέκκλιση) από τη ΔΟΚΚ (Ν. 3342/2005), στο πρώτο κιόλας άρθρο του προβλέπει ότι η άδεια εκδίδεται «μέσα σε εξήντα ημέρες από την ημέρα υποβολής σε αυτό αίτησης». Δηλαδή, 13 Οκτώβρη θα έπρεπε να είχατε την άδεια και εσείς το πάτε αρχές Δεκέμβρη και βλέπουμε; Καλό το παραμύθι, αλλά δεν έχει δράκο. Θα επανέλθουμε σύντομα.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Δεν μπορεί να πάρει οικοδομική άδεια

4η δίκη ΣΠΦ – 43η συνεδρίαση, Πέμπτη 4.9.14
Επόμενο άρθρο

Δεν μπορεί να πάρει οικοδομική άδεια

Νέα δίκη ΣΠΦ, πακέτο με άλλες υποθέσεις: καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης Στέλλας Αντωνίου

Σχετικά Αρθρα

Καταρρέει, με τη «βούλα» της Πυροσβεστικής, η κατασκευή «εμπρηστών» στην Πάτρα – Παραμένουν στη φυλακή οι δύο νέοι

Και δεύτερη πραγματογνωμοσύνη της Πυροσβεστικής επιμένει ότι πρόκειται για κηλίδωση και όχι για εμπρησμό

Καταστολή 11 Σεπ 2025, 13:16

Από άθλια χωματερή του δήμου Πρέβεζας ξεκίνησε η φωτιά στην Καστροσυκιά

Περιβάλλον 28 Αυγ 2025, 19:49

Κατασκευάζουν «εμπρηστές» για να κρύψουν την εγκληματική τους πολιτική εγκατάλειψης των δασών

Καταστολή 21 Αυγ 2025, 10:11

Ο δασικός πλούτος της χώρας σε πλήρη εγκατάλειψη, διαχρονικά

Περιβάλλον 18 Αυγ 2025, 10:58

Φωτιά στην Πάτρα: Ο 25χρονος «βρέθηκε στην περιοχή αποκλειστικά με την ιδιότητα του εθελοντή» – Η αποκαλυπτική αυτοψία της Πυροσβεστικής

Αποκαλυπτικά στοιχεία για την υπόθεση του 25χρονου, ο οποίος κατηγορείται για τη φωτιά στην περιοχή του Γηροκομείου Πάτρας

Περιβάλλον 18 Αυγ 2025, 09:34

Εικόνες της καταστροφής από την πυρκαγιά στα χωριά γύρω από τη Φιλιππιάδα

Περιβάλλον 15 Αυγ 2025, 17:54
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Οκτώβρη

17 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Ενας χρόνος από τον ηρωικό θάνατο του Γιάχια Σινουάρ

16 Οκτ 2025, 21:49
Κόντρες

Δεν ψιχαλίζει, σε φτύνουν

16 Οκτ 2025, 20:52
Εργατικά

30 Οκτώβρη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας-αλληλεγγύης για την προσφυγή της Χρύσας Χοτζόγλου κατά της απόφασης που την έθεσε σε δυνητική αργία

16 Οκτ 2025, 19:35
Υγεία

Ροϊλός (2η ΥΠΕ): Απαγορεύεται να μιλάτε σε δημοσιογράφους, αν δεν το εγκρίνω ΕΓΩ!

16 Οκτ 2025, 19:16
Παιδεία

Εξω από την «έγκριση» των προγραμμάτων σπουδών των πανεπιστημιοποιημένων κολλεγίων οι τρεις ιδιωτικές Νομικές Σχολές

16 Οκτ 2025, 13:09
Διεθνή

Σιωναζιστές: Οταν συντρίβεται το γκεμπελίστικο αφήγημα, πέφτει η κουρτίνα της λογοκρισίας

16 Οκτ 2025, 13:01
Καταστολή

ΕΜΠ: Εισβολή ΜΑΤ-ΟΠΚΕ στην Αρχιτεκτονική – Καταπάτηση ασύλου και συλλήψεις φοιτητών

Με την αμέριστη συνδρομή της Πρυτανικής Αρχής

16 Οκτ 2025, 10:48
Πολιτική

Οι νεοναζιστές ανοίγουν και καινούργια γραφεία – Μόνο το αντιφασιστικό κίνημα μπορεί να τους τσακίσει

16 Οκτ 2025, 10:43
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Οκτώβρη

16 Οκτ 2025, 00:01
Κόντρες

Καμαρώνουν για τα καμένα

15 Οκτ 2025, 22:14
Διεθνή

Ενας ξεχωριστός απελευθερωμένος κρατούμενος: Ο Σαμαρίτης Νάντερ Σαντάκα

15 Οκτ 2025, 20:50
Διεθνή

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Οι σιωναζιστές αποποιούνται τους δωσίλογους ακόμα και αν υπηρετούσαν στο στρατό τους!

15 Οκτ 2025, 20:10
Αγροτικά

Ευλογιά αιγοπροβάτων: «Μαϊμουδίζουν» τα στοιχεία για να δείξουν ανύπαρκτη αποκλιμάκωση

15 Οκτ 2025, 15:03
Υγεία

ΜΑΤ και χημικά ενάντια στους υγειονομικούς στο «Αττικόν»

15 Οκτ 2025, 14:33
Αθλητισμός

Καμιά ανοχή στους σιωναζιστές – Το Ούντινε έδειξε το δρόμο

15 Οκτ 2025, 12:18
Αθλητισμός

Ενα τραγούδι απ’ τ’ Αλγέρι

15 Οκτ 2025, 11:08
Διεθνή

Γάζα: Μαζί με τους δωσίλογους τσακίζονται και οι τοκογλύφοι

Ο Μαχμούντ Αμπάς ανέλαβε την προστασία των δωσίλογων

15 Οκτ 2025, 10:19
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Οκτώβρη

15 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Παλαιστίνιοι κρατούμενοι: Οσοι δεν βγήκαμε τώρα, θα βγούμε την επόμενη φορά χάρη στην Αντίσταση

14 Οκτ 2025, 22:44
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Οκτώβρη

Ημέρα για την εξάλειψη της φτώχειας.

Ημέρα μυοσκελετικού τραύματος.

Ημέρα υπέρ των κακοποιημένων παιδιών.

Μαλάουι: Ημέρα μητέρας.

1920 : Ο Μάικ Φίτζεραλντ γίνεται ο πρώτος νεκρός απεργός πείνας (Ιρλανδία).

1941: Οι ναζί εκτελούν 250 άνδρες 16-60 ετών των χωριών Ανω και Κάτω Κερδύλλια Σερρών σε αντίποινα για το φόνο ενός γερμανού στρατιώτη.

1974: Ιδρύεται η ΟΝΝεΔ.

2006: Η Λατίφα αλ Γκαούντ εκλέγεται ως η πρώτη γυναίκα βουλευτής στο Μπαχρέιν.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Επιστρέφοντας στα καθ’ ημάς και στο ζήτημα της απεργίας πείνας του Π. Ρούτσι, που απασχολεί το τελευταίο διάστημα τη δημόσια συζήτηση, θέλω να πω ότι η πολιτεία πρέπει να στέκεται με ευαισθησία δίπλα στους ανθρώπους που πονούν, ακόμη κι όταν την αμφισβητούν. Αυτό επιτάσσει η ανθρωπιά και ο πολιτισμός μας. Σεβόμαστε τις αποφάσεις της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, όποιες κι αν είναι αυτες, χωρίς να τις σχολιάζουμε. Αυτό επιτάσσει το κράτος δικαίου το οποίο δεν μπορούμε να επικαλούμαστε α λα καρτ. Πόσο μάλλον σε θέματα που αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης, όπως είναι το συγκεκριμένο αίτημα, και βεβαίως η εκδίκαση αυτής της μεγάλης τραγωδίας, που μας έχει πληγώσει βαθιά όλους. Όπως, άλλωστε, ειπώθηκε από την ηγεσία του Αρείου Πάγου, δεν χάνεται κανένα δικαίωμα κανενός συγγενή, καθώς κατά τη διαδικασία στο ακροατήριο θα μπορεί να διατυπωθεί εκ νέου οποιοδήποτε αίτημα οποιασδήποτε πλευράς. Κι ας μην ξεχνάμε ότι νέες αέναες καθυστερήσεις μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε παραγραφές αδικημάτων, που θα ήταν η απόλυτη ασέβεια στη μνήμη των νεκρών.

Kυριάκος Μητσοτάκης (facebook)

(Για να αφιερώνει ο Μητσοτάκης ένα «κεφάλαιο» της εβδομαδιαίας σινδονιάδας του στο facebook στην απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι σημαίνει πως αισθάνεται και πάλι στριμωγμένος. Μάλλον δεν είχε δει ακόμα τις συγκεντρώσεις που έγιναν στην Αθήνα και άλλες πόλεις, αλλά δεν ήταν καθόλου δύσκολο για τους συνεργάτες του να προβλέψουν το μέγεθός τους. Και τι έκανε; Το έριξε στην υποκρισία. Το έκανε τις προηγούμενες μέρες ο εκπρόσωπός του, χτες βγήκε μπροστά ο ίδιος ο Μητσοτάκης. «Ευαισθησία», «ανθρωπιά», «πολιτισμός», από τη μια, «ανεξάρτητη δικαιοσύνη», από την άλλη. Ο Μητσοτάκης έχει όλες αυτές τις σπουδαίες ιδιότητες, αλλά η αστική Δικαιοσύνη δεν τις έχει. Κι αυτός δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Μόνο που και αυτή η εκδήλωση υποκρισίας πάει κατευθείαν «στον κουβά». Γιατί ήταν ο δικός του μηχανισμός που προσπάθησε να συκοφαντήσει τον Ρούτσι όταν ξεκίνησε την απεργία πείνας. Και ήταν ο δικός του υπουργός, ο Φλωρίδης, που προανήγγειλε την απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, γεγονός που κατέγραψαν όλα τα φιλοκυβερνητικά μίντια με τον πανομοιότυπο τίτλο: «Παράθυρο από τον Φλωρίδη». Από το Μαξίμου τους έδωσαν τον τίτλο, για να φανεί ότι η κυβέρνηση παρενέβη στην Εισαγγελία και δικαίωσε τον Ρούτσι. Μόνο που ικανοποιήθηκε το μισό αίτημα του απεργού πείνας: εκταφή της σορού του δολοφονηθέντα γιου του, αλλά μόνο για ταυτοποίηση, όχι για χημικές εξετάσεις που θα δείξουν την ακριβή αιτία θανάτου. Οταν ο Πάνος Ρούτσι ανακοίνωσε ότι συνεχίζει την απεργία πείνας, ο Μητσοτάκης, βλέποντας το κυβερνητικό σχέδιο να ναυαγεί, δεν είχε κανένα πρόβλημα να φορτώσει την ευθύνη στην αστική Δικαιοσύνη. Μόνο που δεν ξεγελάει κανέναν. Θέλει δε θέλει, τη λύση θα την δώσει ο ίδιος, μέσω της αστικής Δικαιοσύνης. Και θα χρεωθεί την ευθύνη για μια ανάλγητη και απάνθρωπη συμπεριφορά έναντι ενός χαροκαμένου γονιού που υπέβαλε ένα απλούστατο και απόλυτα νόμιμο αίτημα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Δεν μπορεί να πάρει οικοδομική άδεια

    17Ν
    • Δεν μπορεί να πάρει οικοδομική άδεια

      Εφετείο 17Ν
  • Δεν μπορεί να πάρει οικοδομική άδεια

    ΕΛΑ
    • Δεν μπορεί να πάρει οικοδομική άδεια

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Δεν μπορεί να πάρει οικοδομική άδεια

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Δεν μπορεί να πάρει οικοδομική άδεια

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Δεν μπορεί να πάρει οικοδομική άδεια

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Δεν μπορεί να πάρει οικοδομική άδεια

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεν μπορεί να πάρει οικοδομική άδεια

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεν μπορεί να πάρει οικοδομική άδεια

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Δεν μπορεί να πάρει οικοδομική άδεια

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Δεν μπορεί να πάρει οικοδομική άδεια

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δεν μπορεί να πάρει οικοδομική άδεια

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δεν μπορεί να πάρει οικοδομική άδεια

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Δεν μπορεί να πάρει οικοδομική άδεια

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Δεν μπορεί να πάρει οικοδομική άδεια

      Δεν μπορεί να πάρει οικοδομική άδεια

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Δεν μπορεί να πάρει οικοδομική άδεια

      Δεν μπορεί να πάρει οικοδομική άδεια

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Δεν μπορεί να πάρει οικοδομική άδεια

      Δεν μπορεί να πάρει οικοδομική άδεια

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Δεν μπορεί να πάρει οικοδομική άδεια

      Δεν μπορεί να πάρει οικοδομική άδεια

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Δεν μπορεί να πάρει οικοδομική άδεια

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Δεν μπορεί να πάρει οικοδομική άδεια

    Δεν μπορεί να πάρει οικοδομική άδεια

    Ποιοι είμαστε
  • Δεν μπορεί να πάρει οικοδομική άδεια

    Δεν μπορεί να πάρει οικοδομική άδεια

    Επικοινωνία
  • Δεν μπορεί να πάρει οικοδομική άδεια

    Δεν μπορεί να πάρει οικοδομική άδεια

    Όροι χρήσης
  • Δεν μπορεί να πάρει οικοδομική άδεια

    Δεν μπορεί να πάρει οικοδομική άδεια

    Ποιοι είμαστε
  • Δεν μπορεί να πάρει οικοδομική άδεια

    Δεν μπορεί να πάρει οικοδομική άδεια

    Επικοινωνία
  • Δεν μπορεί να πάρει οικοδομική άδεια

    Δεν μπορεί να πάρει οικοδομική άδεια

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo