Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 25 Απρίλη
  • Ιγιάντ Αμπού Ασκαρ – Χουδαΐφα Αλ-Κοχλούτ | Nεκρολογίες μαχητών
  • 1.000 πρόσφυγες νεκροί σε 3 μήνες στον υγρό τάφο της Μεσογείου 
  • Oταν σε παίρνουν στο ψιλό ακόμα και στο Τελ Αβίβ
  • Χριστιανοί μαχητές στη Χεζμπολά
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Περιβάλλον»Στηρίζουν το δασοκτόνο νόμο
Περιβάλλον

Στηρίζουν το δασοκτόνο νόμο

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr23 Φεβ 2008, 00:00

Πράξη έκανε ο υφυπουργός Κ. Κιλτίδης τη δήλωσή του, ότι θα αφήσει να λειτουργήσει ο δασοκτόνος νόμος 3208/2003, κόβοντας ως νέος Μεγαλέξανδρος το γόρδιο δεσμό. Με απόφασή του, στις 14.2.2008, κατήργησε την εγκύκλιο του Φ. Χατζημιχάλη για τη σύνταξη των δασικών χαρτών και την εγκύκλιο του Ε. Μπασιάκου για την εφαρμογή του δασοκτόνου νόμου 3208/2003. Μόλις κατατεθεί η απόφαση αυτή στο ΣτΕ, αυτόματα θα σταματήσει και η συνεκδίκαση των προσφυγών κατά και των δύο αυτών εγκυκλίων και θα εφαρμοστούν όλες οι διατάξεις του δασοκτόνου νόμου 3208/2003.

Τόσο η απόφαση αυτή όσο και η δήλωσή του σε ραδιοφωνικό σταθμό προετοιμάστηκαν και υπαγορεύτηκαν από υψηλά ιστάμενους κυβερνητικούς παράγοντες, που θέλουν να λειτουργήσει ανεμπόδιστα ο δασοκτόνος νόμος, με στόχο να αποχαρακτηριστούν δάση εκατομμυρίων στρεμμάτων, που αποτελούν φιλέτα και έχουν τεράστια τιμή. Υψηλόβαθμος υπηρεσιακός παράγοντας του υπουργείου Γεωργίας, εκτελώντας εντολές του Κ. Κιλτίδη, άρχισε να επικοινωνεί με υπηρεσιακούς παράγοντες, πολύ πριν τις 4 Φλεβάρη (που έγινε η δήλωση στον Σκάι), και να τους ζητά τη γνώμη τους για την κατάργηση των δύο αυτών εγκυκλίων. Πολλοί απ’ αυτούς επισήμαναν τα τεράστια προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την εφαρμογή του δασοκτόνου νόμου 3208/2003 και επανέλαβαν τη θέση για άμεση κατάθεση τροπολογίας, που θα καταργεί τουλάχιστον όλες τις τροποποιήσεις που έγιναν από το δασοκτόνο νόμο στο νόμο 998/1979.

Από την απάντηση που έλαβαν σχημάτισαν τη γνώμη, ότι ο Κ. Κιλτίδης και η κυβέρνηση της ΝΔ έβαλαν ταφόπετρα στη θέση που ως αντιπολίτευση είχε διατυπώσει η ΝΔ, όταν συζητιόταν και ψηφιζόταν ο δασοκτόνος νόμος 3208/2003, σύμφωνα με την οποία, όταν γίνει κυβέρνηση θα καταργήσει τόσο το άρθρο 1 όσο και τις άλλες τροποποιήσεις του 3208. Ο Κ. Κιλτίδης έκανε τη συγκεκριμένη κίνηση προς τους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου, πριν βγάλει την απόφασή του για κατάργηση των εγκυκλίων Χατζημιχάλη και Μπασιάκου, για να διαπιστώσει εάν οι υπηρεσιακοί παράγοντες εμμένουν στη θέση για αντισυνταγματικότητα του νόμου 3208/2003.

Μετά απ’ αυτά προκύπτει το ερώτημα: Εβγαλε ο Κ. Κιλτίδης τη συγκεκριμένη απόφαση, γιατί δε μπορούσε να ανεχθεί τις απανωτές αναβολές της εκδίκασης των προσφυγών κατά των εγκυκλίων στο ΣτΕ, όπως ισχυρίστηκε στη δήλωσή του στο Σκάι στις 4 Φλεβάρη; Απαντούμε κατηγορηματικά, ότι δεν είναι οι απανωτές αναβολές εκδίκασης των προσφυγών κατά των δύο εγκυκλίων που ανάγκασαν τον ετερόφωτο Κ. Κιλτίδη να πάρει την απόφαση αυτή. Το τρενάρισμα στη λήψη απόφασης από το ΣτΕ είχε συναποφασιστεί από το προεδρείο του ΣτΕ και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας, γιατί όπως φαίνεται εκ των υστέρων, υπήρχε διάχυτος ο φόβος ότι το ΣτΕ θα κρίνει το νόμο αντισυνταγματικό. Φαίνεται ότι όλο αυτό το διάστημα προσπάθησαν παρασκηνιακά να εξασφαλίσουν πλειοψηφία και δεν το πέτυχαν και έτσι αποφάσισαν να αποσύρουν τις εγκυκλίους. Η εκτίμησή μας ότι γινόταν βολιδοσκόπηση στους συμβούλους του ΣτΕ για τη στάση που θα κρατήσουν και ότι και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας έβαλε το χεράκι της στις συνεχείς αναβολές, ενισχύεται και από το ότι τον Ιούνη του 2005 υψηλόβαθμος υπηρεσιακός παράγοντας του υπουργείου Γεωργίας (που από τον Ιούλη του 2005 έχει συνταξιοδοτηθεί), είχε υποσχεθεί στον απερχόμενο τότε πρόεδρο του ΣτΕ ότι ο υπουργός Γεωργίας, Ε. Μπασιάκος θα αποσύρει την εγκύκλιό του. Τότε όμως, ο Ε. Μπασιάκος δεν τήρησε την υπόσχεσή του, γιατί δεν τον ενοχλούσαν οι αναβολές, ενώ επεδίωκε να βγει ο νόμος συνταγματικός. Ο Μπασιάκος είχε δώσει την υπόσχεση εκείνη μόνο και μόνο για να μη βγάλει ο τότε πρόεδρος του ΣτΕ την προσωρινή διαταγή με την οποία θα μπλοκάρονταν ο δασοκτόνος νόμος 3208/2003. Δεν είχε λόγο να ενοχλείται από τις απανωτές αναβολές στο ΣτΕ ο πρώην υπουργός Γεωργίας, γιατί λίγο-πολύ λειτουργούσαν αρκετές από τις διατάξεις του δασοκτόνου νόμου και αποχαρακτηρίζονταν δασικά φιλέτα.

Ο Κ. Κιλτίδης με την απόφασή του βγάζει και το τελευταίο εμπόδιο (που ήταν το μπλοκάρισμα στο ΣτΕ της εγκυκλίου του Φ. Χατζημιχάλη για τους δασικούς χάρτες) και έτσι αφήνει ελεύθερο το πεδίο στην εταιρία Κτηματολόγιο ΑΕ να ολοκληρώσει την «Οριοθέτηση των δασών και των δασικών εκτάσεων» μέσα στο 2009, να την παραδώσει στη Διεύθυνση Δασικών Χαρτών του υπουργείου Γεωργίας και να την υποχρεώσει να την επικυρώσει ως δασικούς χάρτες. Σ’ αυτή την επιχείρηση εξαναγκασμού η Κτηματολόγιο ΑΕ θα έχει σύμμαχο τον Κ. Κιλτίδη, που απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση βουλευτή της αντιπολίτευσης είχε σπεύσει να δηλώσει, χωρίς να ερωτηθεί, ότι η Οριοθέτηση των δασών και των δασικών εκτάσεων είναι συστηματική, αντικειμενική και επιστημονική»! Είχε σπεύσει να το κάνει, γιατί αυτό απαιτούσε ο Γ. Σουφλιάς και γιατί ήθελε να αδειάσει τη Διεύθυνση Δασικών Χαρτών. Θυμίζουμε εδώ ότι ο Γ. Σουφλιάς, απαντώντας την άνοιξη του 2007 σε βουλευτές της αντιπολίτευσης για την «Οριοθέτηση των δασών και των δασικών εκτάσεων», υποστήριξε ότι είναι αντικειμενική, συστηματική και επιστημονική και στο πρόσωπο του πρώην γενικού διευθυντή Ε. Φραγκιουδάκη είχε απαξιώσει την αρμόδια διεύθυνση, προκειμένου να αφήσει ελεύθερο το πεδίο στην Κτηματολόγιο ΑΕ. Διαφορετικά, η εταιρία δε θα μπορούσε να παρουσιάσει την Οριοθέτηση ως δασικούς χάρτες, γιατί θα είχε συνταχθεί με βάση το δασοκτόνο νόμο 3208/2003.

Ο Κ. Κιλτίδης για να δικαιολογήσει την απόφασή του ισχυρίστηκε ακόμη ότι πήρε αυτή την απόφαση γιατί θέλει να προχωρήσει η σύνταξη των δασικών χαρτών, εργασία που θα ξεκινήσει από την Αττική και τη Χαλκιδική. Εάν, παρά την αρχική κατάργηση του μέτρου 226Β, στα πλαίσια του Προγράμματος Αγροτική Ανάπτυξη (ΠΑΑ), η κυβέρνηση άλλαξε τελικά την τακτική της και αποφάσισε να προχωρήσει και η Διεύθυνση Δασικών Χαρτών στη σύνταξη χαρτών σε περιοχές που υπάρχουν τα δασικά φιλέτα, με τον δασοκτόνο νόμο 3208/2003, στηριζόμενη στην ΚΥΑ για τις τεχνικές προδιαγραφές, θα φανεί στο άμεσο μέλλον. Το ερώτημα είναι αν θα επιτρέψουν αυτό το έγκλημα οι δασολόγοι και οι περιβαλλοντικές οργανώσεις.

 

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΟ εθνικισμός τυφλώνει
Επόμενο άρθρο Προσπαθούν να κάμψουν τις αντιστάσεις των Θρακιωτών

Σχετικά Αρθρα

Οδοφράγματα της πλάκας αντί για Φράγματα Βάρους

Αναίσχυντη κοροϊδία από τον δεξιό δήμαρχο Γλυφάδας

Περιβάλλον 6 Φεβ 2026, 10:48

Ξαναπλημμύρισε η Θεσσαλία: αυτό θα γίνεται όσο δεν κατασκευάζουν Φράγματα Βάρους στα ορεινά

Περιβάλλον 2 Φεβ 2026, 19:58

Λένε «πρόληψη» και εννοούν να μην πνιγεί κανένας, όχι να αποσοβηθούν οι καταστροφικές πλημμύρες

Περιβάλλον 27 Ιαν 2026, 20:17

Στις ελληνικές καλένδες τα απαραίτητα για την αντιπλημμυρική προστασία της Αττικής Φράγματα Βάρους

Εκτός από τη Μαγνησία, όπου πρέπει να προστατευτεί η αμερικάνικη βάση του Στεφανοβίκειου

Περιβάλλον 26 Ιαν 2026, 15:04

Το βουνό κατέβηκε αυτή τη φορά στη Γλυφάδα – Ενας θάνατος και μεγάλες καταστροφές

Αν η απαίτηση για ουσιαστική αντιπλημμυρική προστασία, που ξεκινάει από τα βουνά, δε γίνει οργισμένη λαϊκή απαίτηση, θα είμαστε διαρκώς στο ίδιο έργο θεατές

Περιβάλλον 22 Ιαν 2026, 21:10

Ο Πάρνωνας καταστρέφεται, οι κάτοικοι του Κοσμά Αρκαδίας αντιστέκονται στην καταστροφή, η κυβέρνηση τρομοκρατεί

Περιβάλλον 19 Ιαν 2026, 09:31
Ροή Ειδήσεων
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

25 Απρ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Απρίλη

25 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Ιγιάντ Αμπού Ασκαρ – Χουδαΐφα Αλ-Κοχλούτ | Nεκρολογίες μαχητών

24 Απρ 2026, 19:53
Καταστολή

1.000 πρόσφυγες νεκροί σε 3 μήνες στον υγρό τάφο της Μεσογείου 

Μείωση αφίξεων, αύξηση θανάτων: η «επιτυχία» της αποτροπής

24 Απρ 2026, 14:15
Κόντρες

Oταν σε παίρνουν στο ψιλό ακόμα και στο Τελ Αβίβ

24 Απρ 2026, 14:07
Διεθνή

Χριστιανοί μαχητές στη Χεζμπολά

24 Απρ 2026, 12:58
Ιστορία

Μάχα Αμπού Χαλίλ: Μια ιστορική μορφή δολοφονήθηκε στα 80 της από τους σιωναζιστές

24 Απρ 2026, 10:48
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Απρίλη

24 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Iράν: Λαοθάλασσες κατέβηκαν ξανά στους δρόμους για να στηρίξουν τον αγώνα για την εθνική ανεξαρτησία

«Μη φοβάστε τα αεροσκάφη B1, B2 και B52. Να φοβάστε τον άνθρωπο χωρίς πατρίδα, χωρίς τιμή και χωρίς ανδρεία»

23 Απρ 2026, 22:03
Διεθνή

Το Ιράν δεν πάει σε δεύτερο γύρο διαπραγματεύσεων με τους αμερικάνικους όρους, γιατί αισθάνεται και είναι δυνατό στο πεδίο

23 Απρ 2026, 21:07
Υγεία

Ξεπέρασε και τον Παττακό ο γκεμπελίσκος του υπουργείου Υγείας: Πέταξε πέτρα σε σκάμμα και τη βάφτισε… θεμέλιο λίθο

23 Απρ 2026, 19:53
Διεθνή

Χεζμπολά: Οι σκοπευτές μας είναι έμπειροι, οι γροθιές μας πολλές και οι πύραυλοί μας ακόμα περισσότεροι…

Αθλιοι ελιγμοί της ξενόδουλης κυβέρνησης της Βηρυτού

23 Απρ 2026, 15:06
Πολιτική

H Koβέσι πέρασε πριονοκορδέλα Μητσοτάκη-Φλωρίδη

23 Απρ 2026, 14:28
Διεθνή

Λίβανος: Oι σιωναζιστές δολοφόνησαν εν ψυχρώ τη συνάδελφο Αμάλ Χαλίλ

23 Απρ 2026, 10:23
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Απρίλη

23 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Οι σιωναζιστές σκοτώνουν αμάχους και στοχεύουν δημοσιογράφους και οι ξενόδουλοι αστοί της Βηρυτού ετοιμάζονται να μπουν σε απευθείας συνομιλίες μαζί τους

22 Απρ 2026, 22:54
Πολιτική

Τα ψέματα και οι επιθέσεις στο μηχανισμό της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας αποκαλύπτουν τον πανικό του Μητσοτάκη, των υπουργών και των βουλευτών του

22 Απρ 2026, 20:50
Πολιτική

Ασυμβίβαστο βουλευτή-υπουργού: Να ζήσουμε να τη θυμόμαστε τη μακαρίτισσα την παπάρα του Μητσοτάκη

22 Απρ 2026, 14:37
Διεθνή

Ο Γιάχια Σινουάρ «επιλέγει»… υποψήφιους στο Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ

22 Απρ 2026, 12:58
Εργατικά

Χρύσα Χοτζόγλου: Την έθεσαν σε δυνητική αργία για συνδικαλιστική δράση αλλά δεν τολμούν να το ομολογήσουν

22 Απρ 2026, 12:04
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Απρίλη

Ημέρα του DNA.

Ημέρα γονικής αποξένωσης.

Ημέρα κατά της ελονοσίας.

Πορτογαλία: Ημέρα επανάστασης (1974).

Σουαζιλάνδη, Φερόε: Ημέρα της σημαίας.

1967: Δολοφονείται εν ψυχρώ στον Ιππόδρομο Φαλήρου από αστυνομικό ο πολιτικός κρατούμενος της δικτατορίας Παναγιώτης Ελλής.

1968: Βόμβα στον Λυκαβηττό.

1994: Πεθαίνει ο Γιώργος Γεννηματάς.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

«Η παράταξή μας υπηρετεί διαχρονικά μια αξία: διαφάνεια, δικαιοσύνη, νομιμότητα, ευθύνη παντού. Αυτό οφείλουμε να κάνουμε πράξη όλοι μας», επισήμανε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στην εκπομπή “Σήμερα” στον ΣΚΑΪ με τους Δημήτρη Οικονόμου και Ακη Παυλόπουλο. Αναφορικά με την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως «πρόκειται για ένα διαχρονικό σκάνδαλο, όπου εκατοντάδες άνθρωποι πήραν περισσότερα χρήματα απ’ αυτά που δικαιούνταν…» […] αποτελεί σοβαρό ερωτηματικό για ποιο λόγο αυτό το θέμα έρχεται τμηματικά στη δημόσια ζωή από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία. […] Ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε πως «η ηθική απαξίωση που επιχειρείται  από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης κατά της ΝΔ και της κυβερνητικής πλειοψηφίας δε θα περάσει και είναι κάτι που πλήττει και τη δημοκρατία μας». Τόνισε επίσης ότι κανείς δεν πρέπει να σιωπηλός απέναντι σε αυτή την επιχείρηση απαξίωσης της παράταξης. «Ο χαρακτηρισμός πλειοψηφία των υποδίκων είναι απαράδεκτος, άθλιος και αστήρικτος…».

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης

(Ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός υπουργός Μπουμπούκος απέκτησε ανταγωνιστή. Ο Τάκης (παλιά ήμουν ΚΚΕ, μετά Συνασπισμός, μετά ΠΑΣΟΚ, τώρα ΝΔ) Θεοδωρικάκος είναι ο δεύτερος που ισχυρίζεται δημόσια η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία υλοποιεί σχέδιο απαξίωσης της ΝΔ. Αν είχε έστω και στοιχειώδη νομική μόρφωση θα ήξερε ότι ο συλλογισμός πάσχει. Οταν αποδίδεται σε κάποιον – εν προκειμένω στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία – κατηγορία, θα πρέπει να συνοδεύεται και από την αποκάλυψη του κινήτρου: για ποιο λόγο η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία να έχει βάλει στο στόχαστρό της τη ΝΔ, την κυβέρνησή της, τον Μητσοτάκη και υλοποιεί ένα τόσο βρόμικο σχέδιο σε βάρος τους; Ποιες είναι οι… σκοτεινές δυνάμεις που υπηρετεί ένα θεσμικό όργανο της Ευρωλάνδης, που δεν είναι δα επαναστατικό ή λαϊκό δικαστήριο; Οταν δεν δίνεται απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα, τότε η κατηγορία που εκτοξεύεται κατά της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας είναι σκέτος γκεμπελισμός, που αναζητά ευήκοα ώτα σε ηλίθιους πολίτες. Τα άλλα δε θα τα σχολιάσουμε. Τι να σχολιάσουμε, μας λέτε; Οτι η Δεξιά του μοναρχοφασισμού, των έκτακτων στρατοδικείων, της φυλακής, της εξορίας, των εκτελέσεων αγωνιστών υπηρετεί την αξία της δικαιοσύνης; Οτι η δεξιά του Predator και των «νόμιμων επισυνδέσεων», που παρακολουθούσε ακόμα και τους υπουργούς της, ακόμα και τους ανώτατους στραταίους, υπηρετεί την αξία της διαφάνειας; Αυτά είναι για τους εν υπηρεσία δημοσιοκάφρους, τους και ΑΡΔάκια αποκαλούμενους, που παρακολουθούν σαν χάνοι τον κάθε Θεοδωρακόπουλο να ξεστομίζει τέτοια «φίδια»)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo