Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Αβι Μόγκραμπι, ισραηλινός σκηνοθέτης: «Η γενοκτονία των Παλαιστινίων διαρκεί εδώ και 77 χρόνια – Το Ισραήλ δεν υπήρξε ποτέ δημοκρατία»
  • Σαν σήμερα 6 Ιούλη
  • Μια μικρή εκδίκηση της Ιστορίας
  • Τι λες για το φούντωμα της ευλογιάς στη Θεσσαλία, περιφερειάρχη Κουρέτα;
  • «Λίβε Παλαιστίνα»: Η δεύτερη ζωή ενός τραγουδιού
  • Αν δεν γίνουν σκληροί αγώνες, δεν πρόκειται να ανατραπεί η κυβερνητική απόφαση για δύο χρόνια δυνητική αργία στη Χρύσα Χοτζόγλου
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Περιβάλλον»Ο δασάρχης προστατεύει τον λαθροϋλοτόμο
Περιβάλλον

Δάσος Σχίνου-Πισίων-Περαχώρας

Ο δασάρχης προστατεύει τον λαθροϋλοτόμο

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr29 Ιούλ 2017, 00:00

Από το καλοκαίρι του 2014 έχουμε ξεκινήσει την έρευνά μας για την καταστροφή του δάσους Σχίνου-Πισίων-Περαχώρας, ενώ από τον Γενάρη του 2015 ξεκινήσαμε με αρθρογραφία να αποκαλύπτουμε τη μεγάλη αυτή καταστροφή, που συντελείται με λαθροϋλοτομία για καυσόξυλα. Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δασών Κορίνθου, Π. Καλλίρης, που διακρίνεται για την ευαισθησία του για το δάσος και αγωνίζεται για την προστασία του δασικού πλούτου της χώρας, ανταποκρίθηκε στις καταγγελίες μας, έκανε πολλές αυτοψίες στην περιοχή του Σχίνου και έχει προτείνει από τις 22 Φλεβάρη του 2015 στο Δασαρχείο Κορίνθου, που είναι αρμόδιο, να αποφασίσει:

♦ Την κήρυξη των αποψιλωμένων τμημάτων του δάσους του Σχίνου ως αναδασωτέων.

♦ Την έκδοση ΔΑΔ (Δασική Απαγορευτική Διάταξη) απαγόρευσης παντελώς των υλοτομιών στα αποψιλωμένα πευκοτεμάχια για τα επόμενα χρόνια.

♦ Να εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο ανάκλησης των παραχωρητηρίων (σ.σ. σε ρητινοκαλλιεργητές), ανεξάρτητα αν οι υλοτομίες έγιναν με την προτροπή ή την ανοχή των δασοϊδιοκτητών.

♦ Για να αποτραπούν στο μέλλον οι παράνομες υλοτομίες να αυξηθεί η επιτήρηση των δασών.

Ομως, ο Δασάρχης Κορίνθου, Π. Μπούλιας, απέρριψε όλες τις προτάσεις του προϊσταμένου Δασών Κορίνθου. Από την άλλη, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλλάδας και Ιονίου, Ν. Μπακουλόπουλος, αποδέχτηκε την απόφαση του Π. Μπούλια, χωρίς να κάνει ο ίδιος με τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Διεύθυνσής του επιτόπια αυτοψία.

Αυτή την αρνητική στάση των Π. Μπούλια και Ν. Μπακουλόπουλου εκμεταλλεύτηκαν ο Χ. Φόρτης (που αποδεδειγμένα λαθροϋλοτομεί) και άλλοι και συνέχισαν το καταστροφικό τους έργο, κόβοντας μαζικά πεύκα για καυσόξυλα. Πέρα από την αρθρογραφία μας για το συνεχιζόμενο έγκλημα σε βάρος του ωραιότατου αυτού πευκοδάσους, είχαμε καταγγείλει, στις 13 Μάρτη του 2015, τον Χ. Φόρτη στη δασολόγο του Δασαρχείου Κορίνθου, Β. Κουλού, ως τον άνθρωπο που συστηματικά κόβει μαζικά πεύκα και ελιές τόσο μέσα στο δάσος όσο και στις αυλές σπιτιών που συνορεύουν με το δάσος. Κατά τη γνώμη μας, από τότε ακόμη έπρεπε ο Φόρτης να κατηγορηθεί από τον Δασάρχη στην Εισαγγελία Κορίνθου, σε βαθμό κακουργήματος, γιατί είχε αναγάγει την παράνομη υλοτομία σε επάγγελμα. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, αυτός εξέφραζε σε κατοίκους του Σχίνου φόβο για το τι θα απογίνει αν τον αναγκάσουν να μην κόβει πεύκα, γιατί δεν ξέρει να κάνει τίποτα άλλο.

Συνεχίσαμε να αποκαλύπτουμε το συνεχίζομενο σκάνδαλο στον Σχίνο και την τακτική των Π. Μπούλια και Ν. Μπακουλόπουλου που «σφύριζαν κλέφτικα». Στις 16 Νοέμβρη του 2016, στείλαμε αίτηση στον Δασάρχη Μπούλια και ζητήσαμε να μας απαντήσει: «Πρώτον, εάν η Β. Κουλού υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κορίνθου κατά του Χρήστου Φόρτη, πότε και με ποιο αριθμό πρωτοκόλλου την υπέβαλε. Δεύτερον, εάν δεν υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά, να μας αναφέρει τους λόγους».

Στις 18 Νοέμβρη, ο Π. Μπούλιας μας απάντησε ανάμεσα στ’ άλλα: «Πράγματι δόθηκε από εσάς στις 13 Μάρτη του 2015 η ένορκη εξέταση μάρτυρος, ενώπιον της Κουλού Βασιλικής και Μπλάνου Γεώργιου Δασολόγων του Δασαρχείου Κορίνθου, όπου εκτός των άλλων, καταγγείλατε ότι ο κ. Φόρτης Χρήστος πραγματοποιεί παράνομες υλοτομίες στην περιοχή του Περαχώρας-Πισσίων-Σχίνου. Στην συνέχεια η Υπηρεσία μας πραγματοποίησε έλεγχο των καταγγελλομένων και διαπίστωσε ότι ήδη είχαν υποβληθεί μηνυτήριες αναφορές  στις 21-1-2015, 3-9-2012 και 29-9-2008 κατά του Φόρτη Χρήστου του Περικλή και ως εκ τούτου κρίθηκε ότι η διαβίβαση της ένορκης εξέτασης θα ήταν εκ του περισσού, αφού ήδη υπήρχαν μηνυτήριες αναφορές και δεν καταγέλλονταν κάποιο νέο αδίκημα».

Δεν ανήκει στην αρμοδιότητα του Μπούλια να κρίνει, αν τα καταγγελλόμενα από εμάς είναι παλιά ή νέα αδικήματα του Φόρτη και αν θα πρέπει να ασκηθεί νέα δίωξη. Αυτό ανήκει στην αρμοδιότητα της Εισαγγελίας και ο Δασάρχης όφειλε να στείλει σ’ αυτήν τα καταγγελθέντα. Εξάλλου, αυτά που καταγγείλαμε στη δασολόγο Β. Κουλού αφορούσαν παραβάσεις του Φόρτη μετά τις 21-1-2015. Επειδή δε καταγγείλαμε ότι η πρακτική του Χ. Φόρτη είναι μόνιμη, αυτός έπρεπε να κατηγορηθεί για το αδίκημα του καταχραστή του δημοσίου, που είναι κακουργηματικού χαρακτήρα και επισύρει μέχρι ισόβια κάθειρξη. Ενώ ο Π. Μπούλιας γνωρίζει ότι ο Φόρτης κόβει συστηματικά πεύκα στο δάσος και ότι το μαντρί που έχει φτιάξει στο δάσος είναι της συμφοράς και εγκαταλελειμμένο, τον κάλεσε και το 2015 και φέτος να προχωρήσει στη νομιμοποίησή του!

Αυτή η τακτική συνεχίζεται από τον Π. Μπούλια, κόντρα στην πρόταση του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Δασών Κορίνθου, Π. Καλλίρη, και στην απόφαση του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών, Ν. Μπακουλόπουλου, να εκδοθεί πράξη απομάκρυνσης και καταστροφής των παράνομων εγκαταστάσεων που είχαν κατασκευαστεί στο μαντρί από τον Χ. Φόρτη. Από τις αρχές του 2015, εμείς επιμέναμε να απαιτούμε, με δημοσιεύματα και αιτήσεις, από τους προϊστάμενους της Διεύθυνσης Δασών Κορίνθου, του Δασαρχείου Κορίνθου και της Διεύθυνσης Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών να αποφασίσουν την καταστροφή τόσο του μαντριού στο δάσος όσο και του μαντριού που είναι ψηλά στο βουνό που περιβάλλει το δάσος του Σχίνου.

Στις 24-11-2016 ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δασών έστειλε στον Δασάρχη Π. Μπούλια έγγραφο με αριθμό πρωτοκόλλου 224287, και ανάμεσα στ’ άλλα σημείωνε: «Επειδή η εν λόγω έκταση είναι όμορη του εντός του δάσους παράνομου ποιμνιοστασίου του Χρήστου Φόρτη του Περικλή, το οποίο κατά την επίσκεψη εντοπίστηκε πλήρως εγκαταλελειμμένο, χωρίς κανένα ίχνος πρόσφατης κτηνοτροφικής δραστηριότητας (…) παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας για την έκδοση απόφασης κατεδάφισης απομάκρυνσης όλων των εγκαταστάσεων και κήρυξης ολόκληρης της έκτασης και του ποιμνιοστασίου και της περιοχής που έχουν γίνει οι παράνομες επεμβάσεις, ως αναδασωτέες κατά τις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας».

Κλείνοντας δε την πρότασή του επεσήμανε στον Δασάρχη ότι «απαγορεύτηκε η συνέχιση της λειτουργίας των ανωτέρω εγκαταστάσεων στις περιπτώσεις που εκδοθεί, πλήρως αιτιολογημένη πράξη του προϊσταμένου του αρμόδιου Δασαρχείου (…) στην οποία διαπιστώνονται συνεχείς επεκτάσεις των ανωτέρω εγκαταστάσεων, κοπή ή εκχέρσωση δασικής βλάστησης, καθώς και κατασκευή κτιριακών εγκαταστάσεων, που δεν σχετίζονται με την λειτουργία τους».

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάσαμε, από το Γενάρη του 2015 μέχρι σήμερα ο Φόρτης προκάλεσε μεγάλη καταστροφή στο δάσος. Θα έπρεπε, λοιπόν, άμεσα ο Δασάρχης Κορίνθου να πάρει τις αποφάσεις που εισηγήθηκε ο Π. Καλλίρης. Δυστυχώς, ο Δασάρχης αγνόησε με προκλητικό τρόπο την πρόταση του Διευθυντή Δασών και πρότεινε στον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Συντονισμού και Επιθεώρησης Ν. Μπακουλόπουλο, να περιμένει η υπηρεσία του να εκπνεύσει η προθεσμία νομιμοποίησης του μαντριού του Χ. Φόρτη μέχρι τις 31 Δεκέμβρη του 2017, αγνοώντας σκόπιμα και προκλητικά, ότι ο Φόρτης προκαλεί συστηματικά μεγάλη καταστροφή στο πευκοδάσος, ενώ το μαντρί του ήταν εγκαταλελειμμένο!

Ομως, ο υπηρεσιακός προϊστάμενος του Δασάρχη, Ν. Μπακουλόπουλος, συμφώνησε με την πρόταση του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Δασών Κορίνθου, Π. Καλλίρη, και τον διέταξε, στις 11 Γενάρη του 2017, να την εφαρμόσει άμεσα. Ο Π. Μπούλιας τον «έγραψε» κανονικά, ενώ στις 18 Ιούλη του 2017 απάντησε σε εμάς, ότι θα περιμένει να εκπνεύσει η προθεσμία για τη νομιμοποίηση ποιμνιοστασίων (24.12.2017), που σημαίνει ότι  αρνείται να εφαρμόσει την απόφαση του Ν. Μπακουλόπουλου. Μέχρι το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης, που γράφονται αυτές οι γραμμές, ο Δασάρχης εξακολουθεί να περιμένει από τον Χ. Φόρτη «να προβεί σε ενέργειες είτε νομιμοποίησης είτε απομάκρυνσης του πρόχειρου ποιμνιοστασίου του»!

Ο Δασάρχης Κορίνθου Π. Μπούλιας στηρίζει εν ψυχρώ τον Χ. Φόρτη που ξεπατώνει το δάσος και που θα έπρεπε από καιρό να καταδικαστεί ως καταχραστής του δημοσίου, σε βαθμό κακουργήματος. Εξίσου προκλητικός είναι και ο υπηρεσιακός προϊστάμενος του Δασάρχη, Ν. Μπακουλόπουλος, που σε επικοινωνία μας την περασμένη Τετάρτη ισχυρίστηκε ότι από μας μαθαίνει ότι ο Π. Μπούλιας δεν εφαρμόζει την απόφασή του για καταστροφή του μαντριού και κήρυξης ως αναδασωτέας της έκτασης που κατέστρεψε ο Χ. Φόρτης, ενώ έχουν περάσει εφτά μήνες από τότε που εκδόθηκε αυτή η απόφαση!

Να σε τι υπηρεσιακούς παράγοντες στηρίζεται το Δημόσιο για την υπεράσπιση του δασικού πλούτου της χώρας. Θα παρέμβει αυτεπάγγελτα η Εισαγγελία Κορίνθου για να στείλει κατηγορούμενους αυτούς τους κυρίους;

Γεράσιμος Λιόντος

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Δάσος Σχίνου-Πισίων-Περαχώρας

Ντάλα καλοκαίρι η ψήφιση του νομοσχέδιου για την ανώτατη εκπαίδευση
Επόμενο άρθρο

Δάσος Σχίνου-Πισίων-Περαχώρας

Δάσος Σχίνου-Πισίων-Περαχώρας: Ο δασάρχης προστατεύει τον λαθροϋλοτόμο

Σχετικά Αρθρα

Καμένα Πικερμίου: Το δούλεμα πάει σύνεφο (από την Περιφέρεια του Χαρδαλιά αυτή τη φορά)

Οι υπηρεσίες έκαναν έλεγχο σε άσχετη περιοχή και όχι σ' αυτή για την οποία έγινε η καταγγελία!

Περιβάλλον 7 Ιαν 2025, 20:48

Κικίλιας: Τα αντιπλημμυρικά έργα θα οδηγούσαν το κράτος σε χρεοκοπία!

Περιβάλλον 6 Δεκ 2024, 20:38

Eτσι (μας) δουλεύει ο Δήμος Ραφήνας

Περιβάλλον 30 Σεπ 2024, 07:50

Η τουριστική «βιομηχανία» σκοτώνει

Εργαζόμενοι Σαμαριάς: Η δίψα για κέρδος σκότωσε την τουρίστρια στο Φαράγγι

Οικονομία 24 Σεπ 2024, 09:23

Mη απαντήσεις, παραποιήσεις και υπεκφυγές από τη δημοτική αρχή Ραφήνας

Για το σκάνδαλο της συγκέντρωσης και επεξεργασίας των καμένων δέντρων

Περιβάλλον 22 Σεπ 2024, 19:17

Χωρίς αντιπλημμυρική προστασία: Εγκλημα κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση

Περιβάλλον 13 Σεπ 2024, 11:28
Ροή Ειδήσεων
Πολιτισμός

Αβι Μόγκραμπι, ισραηλινός σκηνοθέτης: «Η γενοκτονία των Παλαιστινίων διαρκεί εδώ και 77 χρόνια – Το Ισραήλ δεν υπήρξε ποτέ δημοκρατία»

Ενας συνεπής αντισιωνιστής μιλάει έξω από τα δόντια

6 Ιούλ 2025, 05:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Ιούλη

6 Ιούλ 2025, 00:01
Ιστορία

Μια μικρή εκδίκηση της Ιστορίας

5 Ιούλ 2025, 13:37
Αγροτικά

Τι λες για το φούντωμα της ευλογιάς στη Θεσσαλία, περιφερειάρχη Κουρέτα;

Με την απόφαση για τη διακίνηση ζωοτροφών παντού, η ευλογιά φούντωσε σε Λάρισα και Μαγνησία, αντί να περιοριστεί

5 Ιούλ 2025, 10:41
Πολιτισμός

«Λίβε Παλαιστίνα»: Η δεύτερη ζωή ενός τραγουδιού

5 Ιούλ 2025, 09:14
Εργατικά

Αν δεν γίνουν σκληροί αγώνες, δεν πρόκειται να ανατραπεί η κυβερνητική απόφαση για δύο χρόνια δυνητική αργία στη Χρύσα Χοτζόγλου

Στις 30 Οκτώβρη στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά θα εκδικαστεί η αγωγή κατά της απόφασης επιβολής δυνητικής αργίας

5 Ιούλ 2025, 07:49
Υγεία

«Αγία Ολγα»: Στάση εργασίας ενάντια στην εξαθλίωση του νοσοκομείου και στην εξάντληση του προσωπικού

5 Ιούλ 2025, 07:30
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

5 Ιούλ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούλη

5 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Η Αντίσταση καθαρίζει προδότες και πλιατσικολόγους

4 Ιούλ 2025, 21:30
Πολιτική

Μητσοτάκης: Αναζητώντας εναγωνίως συμψηφισμό για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

4 Ιούλ 2025, 20:22
Εργατικά

Χρύσα Χοτζόγλου: «Το μόνο που μπορεί να μας φοβίσει είναι το μέλλον που μας ετοιμάζουν. Απέναντι σε αυτό θα αγωνιστούμε»

4 Ιούλ 2025, 14:41
Καταστολή

«Στον κουβά» η έφεση της ελληνικής κυβέρνησης για την καταδίκη της για παράνομο pushback

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε να μην εξεταστεί καν η έφεση από τη Μείζονα Σύνθεση του ΕΔΔΑ

4 Ιούλ 2025, 09:40
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Ιούλη

4 Ιούλ 2025, 00:01
Πολιτική

Πρόκληση: Aποφυλακίζουν τα γκεσέμια της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας

Μετά τον Καιάδα, έξω και οι Παππάς-Παναγιώταρος - Ετοιμάζουν και τον Κασιδιάρη

3 Ιούλ 2025, 22:02
Πολιτική

Αηδιάζει ακόμα και ο γυμνοσάλιαγκας

3 Ιούλ 2025, 14:53
Παιδεία

Στρατηγικό Σχέδιο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης 2025 – 2027

Η διασύνδεση με τους «κοινωνικούς εταίρους» πασπαλισμένη με μπόλικη προπαγανδιστική φλυαρία

3 Ιούλ 2025, 08:52
Διεθνή

Λωρίδα της Γάζας, 2.7.2025: Μην αποστρέφετε το βλέμμα από τα εγκλήματα του κτήνους (βίντεο φρίκης)

3 Ιούλ 2025, 07:32
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Ιούλη

3 Ιούλ 2025, 00:01
Αγροτικά

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Να σπάσει εν τη γενέσει της η προσπάθεια ποινικής απαλλαγής των λαμόγιων

Την καταδίκη σύμφωνα με το κατηγορητήριο ζήτησε η εισαγγελέας Νταγιάντα στη δίκη των 7 μελών των οικογενειών Χλύκα και Καλφούτζου

2 Ιούλ 2025, 22:08
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Ιούλη

Μαλάουι: Ημέρα ανεξαρτησίας (1964), δημοκρατίας (1966).

1874: Προφυλάκιση του Χαρίλαου Τρικούπη για το άρθρο του “Τις πταίει;” που στρεφόταν κατά του βασιλιά.

1918: Εκτελείται ο γερμανός πρέσβης στη Μόσχα.

1935: Ο Γεώργιος Βλάχος, σε άρθρο του στην “Καθημερινή” χαρακτηρίζει τον Γεώργιο Β’ “εστεμμένο φελλό“.

1967: Βόμβα (ΔΕΑ) στην πλατεία Συντάγματος.

1970: Δώδεκα καταδίκες στελεχών του ΚΚΕ.

1971: Βόμβα στην είσοδο των οικονομικών υπηρεσιών του υπουργείου Προεδρίας (20 Οκτώβρη).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Η υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι σοβαρή και δεν την υποτιμούμε. Είναι, όπως είπε ο πρωθυπουργός, μια αποτυχία. Δυστυχώς αντίστοιχα ζητήματα απασχολούν πολλά κράτη-μέλη της ΕΕ, δείχνοντας ένα διαχρονικό πρόβλημα διαχείρισης αγροτικών ενισχύσεων. Οι στρεβλώσεις, με εικονικά βοσκοτόπια και ανύπαρκτους ελέγχους, δεν ξεκίνησαν σήμερα είναι γνωστές εδώ και δεκαετίες. Υπάρχουν ευθύνες και σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ωστόσο, η δική μας κυβέρνηση δεν αποποιείται τις ευθύνες της. Είμαστε εκείνοι που πήραμε τις πρώτες ουσιαστικές πρωτοβουλίες, θέτοντας αρχικά τον ΟΠΕΚΕΠΕ υπό ειδική εποπτεία και τώρα μεταφέροντας την αρμοδιότητα στην ΑΑΔΕ.

Νότης Μηταράκης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΝΔ

Οι παρατυπίες και η κακοδιαχείριση κοινοτικών κονδυλίων είναι πράγματι ένα πρόβλημα που το βλέπουμε να εξελίσσεται σε όλη την Ευρώπη και δυστυχώς και στη χώρα μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Είναι ένα πρόβλημα εξαιρετικά σοβαρό, καθώς στερεί από τη μεγάλη πλειοψηφία των έντιμων παραγωγών κεφάλαια που δικαιούνται και είναι απαραίτητα για τη δουλειά τους. Η κυβέρνηση κάθε άλλο παρά απαθής έμεινε σε αυτή την κατάσταση. Αφενός προσπάθησε να λύσει αυτό τον γόρδιο δεσμό του ΟΠΕΚΕΠΕ χωρίς να διακόψει τη λειτουργία του, αφετέρου έγινε πολύ σοβαρή δουλειά στο να κλείσουν διάφορα παραθυράκια που επέτρεπαν τις παράνομες δοσοληψίες. Μιλάω για τους χάρτες βόσκησης, το κτηματολόγιο αλλά και την ψηφιοποίηση των διαδικασιών. Δυστυχώς οι παθογένειες ήταν τόσο βαθιά ριζωμένες που απαιτήθηκε τελικά η δραστική λύση της κατάργησης του οργανισμού και της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων του στην ΑΑΔΕ. Μια ανεξάρτητη αρχή με εχέγγυα διαφάνειας και αποτελεσματικότητας. Πρόκειται για μια κίνηση που δείχνει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να λύσει προβλήματα που κανείς άλλος δεν είχε τολμήσει.

Αλεξάνδρα Σδούκου, εκπρόσωπος Τύπου ΝΔ

(Πώς το έγραψε ο Κούλης στο facebook; «Για να ξεκαθαρίσω εξαρχής ότι από εμένα δεν πρόκειται να ακούσετε κανένα συμψηφισμό με το παρελθόν -στη λογική “και οι άλλοι τα ίδια έκαναν”- που να δικαιολογεί αδράνεια για το παρόν και για το μέλλον». Την ίδια στιγμή βάζει τα παρτάλια του να υποστηρίξουν το ακριβώς αντίθετο. Να ανοίξουν τη βεντάλια σε όλη την Ευρωλάνδη: «Σε όλη την Ευρώπη το ίδιο γινόταν εδώ και χρόνια». Και με αφετηρία αυτόν τον συμψηφισμό του κερατά, να προσπαθούν να βγουν και από πάνω: «Εμείς είμαστε αυτοί που κόψαμε το γόρδιο δεσμό και βάλαμε τέλος στο σκάνδαλο»! Είναι να τους στήνεις στη σειρά και να τους μπατσίζεις όλους μαζί με μια κίνηση: παφ-παφ-παφ-παφ… Ο τελευταίος πρόεδρος που έβαλαν στον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο συνταξιούχος δικαστικός Σαλάτας -ναι, ναι, αυτός που είχε τη γνώμη ότι η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή δεν είναι εγκληματική οργάνωση!- δεν έδινε τα στοιχεία που του ζητούσε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, η οποία πήρε τους μπάτσους και έκαναν ντου στα γραφεία του οργανισμού εξυπηρέτησης λαμόγιων, κατάσχοντας κομπιούτερ και συρταροθήκες! Κι έχουν το θράσος να λένε ότι αυτοί προχώρησαν σε δραστικές λύσεις. Προκαλούν ο Κούλης και τα παρτάλια του. Προκαλούν τον ελληνικό λαό που -αν μη τι άλλο- διαθέτει τον λεγόμενο κοινό νου για να αντιληφθεί -πέρα από λεπτομέρειες- ότι είχαν στήσει μια μηχανή και γάζωναν τις επιδοτήσεις. Και τα λεφτά τα μοιράζονταν λαμόγια, κομματάρχες, διεφθαρμένοι υπάλληλοι και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Δάσος Σχίνου-Πισίων-Περαχώρας

    17Ν
    • Δάσος Σχίνου-Πισίων-Περαχώρας

      Εφετείο 17Ν
  • Δάσος Σχίνου-Πισίων-Περαχώρας

    ΕΛΑ
    • Δάσος Σχίνου-Πισίων-Περαχώρας

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Δάσος Σχίνου-Πισίων-Περαχώρας

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Δάσος Σχίνου-Πισίων-Περαχώρας

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Δάσος Σχίνου-Πισίων-Περαχώρας

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Δάσος Σχίνου-Πισίων-Περαχώρας

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Δάσος Σχίνου-Πισίων-Περαχώρας

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δάσος Σχίνου-Πισίων-Περαχώρας

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Δάσος Σχίνου-Πισίων-Περαχώρας

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Δάσος Σχίνου-Πισίων-Περαχώρας

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δάσος Σχίνου-Πισίων-Περαχώρας

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δάσος Σχίνου-Πισίων-Περαχώρας

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Δάσος Σχίνου-Πισίων-Περαχώρας

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Δάσος Σχίνου-Πισίων-Περαχώρας

      Δάσος Σχίνου-Πισίων-Περαχώρας

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Δάσος Σχίνου-Πισίων-Περαχώρας

      Δάσος Σχίνου-Πισίων-Περαχώρας

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Δάσος Σχίνου-Πισίων-Περαχώρας

      Δάσος Σχίνου-Πισίων-Περαχώρας

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Δάσος Σχίνου-Πισίων-Περαχώρας

      Δάσος Σχίνου-Πισίων-Περαχώρας

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Δάσος Σχίνου-Πισίων-Περαχώρας

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Δάσος Σχίνου-Πισίων-Περαχώρας

    Δάσος Σχίνου-Πισίων-Περαχώρας

    Ποιοι είμαστε
  • Δάσος Σχίνου-Πισίων-Περαχώρας

    Δάσος Σχίνου-Πισίων-Περαχώρας

    Επικοινωνία
  • Δάσος Σχίνου-Πισίων-Περαχώρας

    Δάσος Σχίνου-Πισίων-Περαχώρας

    Όροι χρήσης
  • Δάσος Σχίνου-Πισίων-Περαχώρας

    Δάσος Σχίνου-Πισίων-Περαχώρας

    Ποιοι είμαστε
  • Δάσος Σχίνου-Πισίων-Περαχώρας

    Δάσος Σχίνου-Πισίων-Περαχώρας

    Επικοινωνία
  • Δάσος Σχίνου-Πισίων-Περαχώρας

    Δάσος Σχίνου-Πισίων-Περαχώρας

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo