Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • O μεγαλύτερος τίτλος τιμής
  • Σύλλογος Οικοτρόφων Φοιτητικής Εστίας Αθηνών: Nα ζούμε και να σπουδάζουμε αξιοπρεπώς με σύγχρονους όρους
  • ΕΛΑΣ-Τσίπρα: Καρικατούρα ελεύθερης πρόσβασης στα ΑΕΙ και διατήρηση της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών
  • Μουντιάλ: Κάτω από τα ραντάρ των κυρίαρχων μίντια
  • Σαν σήμερα 22 Ιούλη
  • Το σκληρό πρόσωπο του μπος στην τέχνη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Περιβάλλον»Καταστρέφουν τη Λίμνη της Στυμφαλίας
Περιβάλλον

Με παράνομη απόφαση του γενικού διευθυντή Δασών και της γενικής γραμματέα του ΥΠΕΝ

Καταστρέφουν τη Λίμνη της Στυμφαλίας

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr9 Σεπ 2017, 00:00

Ολοι οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Περιβάλλοντος (με εξαίρεση τον γενικό διευθυντή Δασών, παράγοντες της Διεύθυνσης Προστασίας Βιοποικιλότητας και την γενική γραμματέα του υπουργείου) και όλοι οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου πασχίζουν, υπερασπιζόμενοι τη νομιμότητα, να διατηρηθεί η ιστορική Λίμνη της Στυμφαλίας, που είναι ένας σημαντικός βιότοπος, καταφύγιο άγριας ζωής, στον οποίο, ακόμα και σύμφωνα με το άρθρο 59 του δασοκτόνου νόμου 4315/2014 των Σαμαροβενιζέλων απαγορεύονται «η σύλληψη της άγριας πανίδας, η συλλογή της άγριας χλωρίδας, η καταστροφή ζώνης με δασική βλάστηση με κάθε τρόπο, η καταστροφή  φυτοφρακτών».
 
Η διάταξη αυτή απαγορεύει το μαζικό και συνεχές κόψιμο καλαμιώνων (τα καλάμια προορίζονται για την παραγωγή βιομάζας για πέλετ). Αρχικά, από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Περιβάλλοντος μόνον αυτοί της Διεύθυνσης Διαχείρισης Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος ήταν στο πλευρό του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Δασών Κορίνθου, Π. Καλλίρη, που μάτωσε για δεκαετίες για να διατηρηθεί και να αναπτυχθεί η Λίμνη της Στυμφαλίας, να αναπτυχθεί ως βιότοπος και να κηρυχτεί ΚΑΖ (Καταφύγιο Αγριας Ζωής). Οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου ταλαντεύτηκαν για καιρό και έγερναν υπέρ της μετατροπής της Λίμνης σε αγρότοπο για την παραγωγή βιομάζας. Τελικά, υπερασπίστηκαν και αυτοί τις θέσεις του Π. Καλλίρη και απέρριπταν συνεχώς τις «αναπτυξιακές» προτάσεις της Τράπεζας Πειραιώς.
 
Τις προτάσεις έφερναν στον γενικό διευθυντή Δασών Κ. Δημόπουλο και στη γενική γραμματέα Χ. Μπαριτάκη δύο στελέχη της Τράπεζας (Δημόπουλος και Παππάς) και αυτοί τις υιοθετούσαν, στηριζόμενοι στις εισηγήσεις της αναρμόδιας για τις επεμβάσεις σε ΚΑΖ Διεύθυνσης Προστασίας Βιοποικιλότητας.
 
Μέχρι τώρα, η αρμόδια Διεύθυνση Δασών Κορίνθου είχε δεχτεί να γίνουν δύο επεμβάσεις για την κοπή καλαμιώνων στη Λίμνη, την πρώτη φορά σε 12  και τη δεύτερη σε 70 στρέμματα. Σύσσωμοι οι υπηρεσιακοί παράγοντες υπογράμμισαν στον γενικό διευθυντή Δασών Κ. Δημόπουλο, προϊστάμενο της αρμόδιας κεντρικής υπηρεσίας του υπουργείου Περιβάλλοντος, ότι δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτούν και άλλες επεμβάσεις στη Λίμνη, γιατί θα είναι καταστροφικές. Την τελευταία φορά (4 Απρίλη του 2017), που ο εκπρόσωπος της Τράπεζας Πειραιώς, Ε. Παππάς, ζήτησε να κοπούν 200 στρέμματα καλαμιώνων το 2017, 400 στρέμματα το χειμώνα 2017-2018 και άγνωστος αριθμός στρεμμάτων το 2018, όλοι οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες υιοθέτησαν την απορριπτική πρόταση του Π. Καλλίρη.
 
Ομως, οι εκπρόσωποι της Τράπεζας Πειραιώς δεν το έβαλαν κάτω, γιατί είχαν τη στήριξη του Κ. Δημόπουλου. Είναι χαρακτηριστικό αυτό που είχε πει σε μια σύσκεψη ο Κ. Δημόπουλος, απευθυνόμενος στον συνεπίθετό του της Πειραιώς: φέρτε μου μια πρόταση για διεξαγωγή έρευνας και εμείς θα τη δούμε! Η εκμετάλλευση των καλαμιώνων της Στυμφαλίας για παραγωγή βιομάζας (καθαρή μπίζνα) βαφτίζεται… ερευνητικό πρόγραμμα.
 
Ο εκπρόσωπος της Πειραιώς Ε. Παππάς δεν κατέθεσε καινούργια πρόταση στον γενικό διευθυντή Δασών, ο οποίος με τη σειρά του δε ζήτησε νέα πρόταση από τον εκπρόσωπο της τράπεζας. Απλά, στηρίχτηκε στην τελευταία  πρόταση του Ε. Παππά, στην οποία αναφερθήκαμε παραπάνω (200 στρέμματα καλαμιώνων το 2017, 400 στρέμματα το χειμώνα 2017-2018 και άγνωστος αριθμός στρεμμάτων το 2018). Κυριολεκτικά για ξεκάρφωμα, μείωσε την  έκταση των καλαμιώνων που θα κοπούν στα 150 στρέμματα, για να καλύψει αυτή την καραμπινάτη παρανομία. Το ότι ο Κ. Δημόπουλος στηρίχτηκε στην πρόταση Παππά αποδεικνύεται από το γεγονός ότι συμπεριέλαβε αυτή την πρόταση στο σκεπτικό της απόφασής του (10ο έγγραφο στα «έχοντας υπόψη»).
 
Ο Κ. Δημόπουλος ενέκρινε παράνομα το κόψιμο 150 στρεμμάτων καλαμιώνων στη Στυμφαλία, παρακάμπτοντας την αρμόδια Διεύθυνση Διαχείρισης Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος, που είναι η μόνη αρμόδια Διεύθυνση για να εγκρίνει την άδεια έρευνας σε ΚΑΖ. Ο ίδιος ο Κ. Δημόπουλος είχε εκδώσει στις 7 Ιούλη του 2015 εγκύκλιο διαταγή (αριθμός πρωτοκόλλου 127557/2178), στην οποία υπογράμμιζε, για μια ακόμα φορά, ότι η αίτηση για χορήγηση άδειας έρευνας σε ΚΑΖ υποβάλλεται στη Διεύθυνση Διαχείρισης Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος.
 
Οταν όμως πρέπει να «εξυπηρετηθούν» οι βάνδαλοι καπιταλιστές, η νομιμότητα πάει περίπατο και ο γενικός διευθυντής δε διστάζει να πετάξει στα σκουπίδια ακόμα και τη δική του εγκύκλιο! Ο Κ. Δημόπουλος, παρανομώντας απροκάλυπτα, πήρε την υπόθεση στα χέρια του και έστειλε την πρότασή του στη γενική γραμματέα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Χ. Μπαριτάκη, η οποία ενέκρινε την παράνομη πρόταση του γενικού διευθυντή.
 
Εννοείται πως οι εκπρόσωποι της Τράπεζας Πειραιώς δε θα περιοριστούν σ’ αυτή την παράνομη έγκριση. Τώρα που άνοιξε ο δρόμος της παράκαμψης των αρμόδιων υπηρεσιών, θα ζητήσουν νέα απόφαση από τον πρόθυμο γενικό διευθυντή Δασών και την προθυμότατη γενική γραμματέα του ΥΠΕΝ για κόψιμο κι άλλης έκτασης   καλαμιώνων στη Λίμνη. Γιατί στόχος τους δεν είναι η έρευνα, όπως με αφάνταστη προστυχιά γράφεται στα έγγραφα, αλλά η μετατροπή της Λίμνης της  Στυμφαλίας από βιότοπο και Καταφύγιο Αγριας Ζωής σε αγρότοπο παραγωγής βιομάζας.
 
Επειδή η Λίμνη δεν είναι χωράφι του πατέρα όλων αυτών των ολετήρων, επειδή δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε να συνεχίσουν να παρανομούν ανενόχλητοι, ρωτάμε: θα παρέμβει αυτεπάγγελτα η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθήνας για να σταματήσει το έγκλημα σε βάρος της Λίμνης της Στυμφαλίας ή πρέπει να παρέμβουμε εμείς και με μηνυτήρια αναφορά;

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Με παράνομη απόφαση του γενικού διευθυντή Δασών και της γενικής γραμματέα του ΥΠΕΝ

Νέα ντοκουμέντα για τη διάτρητη-παράνομη άδεια
Επόμενο άρθρο

Με παράνομη απόφαση του γενικού διευθυντή Δασών και της γενικής γραμματέα του ΥΠΕΝ

Ιδεοληψίες…

Σχετικά Αρθρα

Οδοφράγματα της πλάκας αντί για Φράγματα Βάρους

Αναίσχυντη κοροϊδία από τον δεξιό δήμαρχο Γλυφάδας

Περιβάλλον 6 Φεβ 2026, 10:48

Ξαναπλημμύρισε η Θεσσαλία: αυτό θα γίνεται όσο δεν κατασκευάζουν Φράγματα Βάρους στα ορεινά

Περιβάλλον 2 Φεβ 2026, 19:58

Λένε «πρόληψη» και εννοούν να μην πνιγεί κανένας, όχι να αποσοβηθούν οι καταστροφικές πλημμύρες

Περιβάλλον 27 Ιαν 2026, 20:17

Στις ελληνικές καλένδες τα απαραίτητα για την αντιπλημμυρική προστασία της Αττικής Φράγματα Βάρους

Εκτός από τη Μαγνησία, όπου πρέπει να προστατευτεί η αμερικάνικη βάση του Στεφανοβίκειου

Περιβάλλον 26 Ιαν 2026, 15:04

Το βουνό κατέβηκε αυτή τη φορά στη Γλυφάδα – Ενας θάνατος και μεγάλες καταστροφές

Αν η απαίτηση για ουσιαστική αντιπλημμυρική προστασία, που ξεκινάει από τα βουνά, δε γίνει οργισμένη λαϊκή απαίτηση, θα είμαστε διαρκώς στο ίδιο έργο θεατές

Περιβάλλον 22 Ιαν 2026, 21:10

Ο Πάρνωνας καταστρέφεται, οι κάτοικοι του Κοσμά Αρκαδίας αντιστέκονται στην καταστροφή, η κυβέρνηση τρομοκρατεί

Περιβάλλον 19 Ιαν 2026, 09:31
Ροή Ειδήσεων
Κόντρες

O μεγαλύτερος τίτλος τιμής

22 Ιούλ 2026, 14:10
Παιδεία

Σύλλογος Οικοτρόφων Φοιτητικής Εστίας Αθηνών: Nα ζούμε και να σπουδάζουμε αξιοπρεπώς με σύγχρονους όρους

22 Ιούλ 2026, 13:08
Παιδεία

ΕΛΑΣ-Τσίπρα: Καρικατούρα ελεύθερης πρόσβασης στα ΑΕΙ και διατήρηση της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών

22 Ιούλ 2026, 11:50
Αθλητισμός

Μουντιάλ: Κάτω από τα ραντάρ των κυρίαρχων μίντια

22 Ιούλ 2026, 11:22
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Ιούλη

22 Ιούλ 2026, 00:01
Κόντρες

Το σκληρό πρόσωπο του μπος στην τέχνη

21 Ιούλ 2026, 21:15
Πολιτισμός

Διεθνές Φεστιβάλ «Νανουρίσματα Αφύπνισης της Μινάμπ»

Για να μην ξεχαστεί ποτέ το έγγκλημα των αμερικάνων ιμπεριαλιστών και των σιωναζιστών

21 Ιούλ 2026, 18:37
Ιστορία

Σφαγές τουρκοκύπριων αμάχων: Ειδεχθή μαζικά εγκλήματα που θάφτηκαν «για εθνικούς λόγους»

21 Ιούλ 2026, 17:53
Παιδεία

Η ΕΛΑΣ του Τσίπρα δεν θα καταργήσει τα ιδιωτικά «πανεπιστήμια»

Διαπιστευτήρια στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο

21 Ιούλ 2026, 17:33
Η παπάρα

Και Ρόδρι ο Κούλης

21 Ιούλ 2026, 12:53
Υγεία

Καταγγελίες για τον Γεωργιάδη, εντός και εκτός Ελλάδας

Για τη ντροπολογία με την οποία καταργεί το αυτοδιοίκητο του ΠΙΣ

21 Ιούλ 2026, 12:06
Διεθνή

Χεζμπολά: Αξιος συνεχιστής του Γιάχια Σινουάρ ο Χαλίλ αλ-Χάγια

21 Ιούλ 2026, 10:24
Αθλητισμός

Γιατί η Γάζα πανηγύρισε για την Ισπανία: Η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου γίνεται σύμβολο αλληλεγγύης

Η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από την Ισπανία προκάλεσε πανηγυρισμούς σε ολόκληρη τη Γάζα, όπου πολλοί εξέλαβαν τη νίκη ως αντανάκλαση των ετών αλληλεγγύης της χώρας προς την Παλαιστίνη

21 Ιούλ 2026, 10:06
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Ιούλη

21 Ιούλ 2026, 00:01
Κόντρες

Εμείς γι’ αλλού κινήσαμε γι’ αλλού…

20 Ιούλ 2026, 19:50
Διεθνή

Ο Χαλίλ αλ-Χάγια εκλέχτηκε επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς

20 Ιούλ 2026, 17:53
Υγεία

Τα Ιουλιανά του Γεωργιάδη

20 Ιούλ 2026, 13:28
Διεθνή

Το Παλαιστινιακό διχάζει το Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ

20 Ιούλ 2026, 11:54
Διεθνή

Το Ιράν παγίδευσε τις ΗΠΑ με την ταχεία απάντησή του στην αμερικανική επίθεση, λέει άραβας αναλυτής

20 Ιούλ 2026, 11:18
Αγροτικά

Εννιά νέες εστίες: Ενδημική στον ιό της ευλογιάς των αιγοπροβάτων έγινε η χώρα μας

20 Ιούλ 2026, 09:19
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Ιούλη

Πολωνία: Ημέρα απελευθέρωσης (1944).

1916: Βόμβα στο Σαν Φρανσίσκο στη διάρκεια παρέλασης, δέκα νεκροί και σαράντα τραυματίες (συλλαμβάνονται και καταδικάζονται οι αναρχικοί Τομ Μούνεϊ και Γουόρεν Μπίλινγκς αλλά μετά από είκοσι χρόνια αποκαθίστανται).

1938: Το Ράιχ εκδίδει νέες ταυτότητες για τους Εβραίους.

1943: Διαδήλωση 300.000 Αθηναίων με αίτημα να φύγουν οι βούλγαροι φασίστες από τη Θεσσαλονίκη, νεκρές η Παναγιώτα Σταθοπούλου (πολτοποιήθηκε από γερμανικό τανκ), Κούλα Λίλη και άλλοι 29 πολίτες, διακόσιοι τραυματίες, πεντακόσιοι φυλακίστηκαν.

1946: Βομβιστική επίθεση της σιωνιστικής οργάνωσης «Ιργκούν» κατά του ξενοδοχείου «King David» στην Ιερουσαλήμ, που αποτελούσε την έδρα της βρετανικής πολιτικής και στρατιωτικής διοίκησης, ενενήντα νεκροί.

1964: Βίαιες συγκρούσεις στο Λαύριο μεταξύ απεργών της κλωστοϋφαντουργίας «Καρέλα» και χωροφυλάκων με δεκάδες τραυματίες απεργούς.

1981: Ο Μεχμέτ Αλί Αγκτσά καταδικάζεται σε ισόβια για την απόπειρα κατά του πάπα Ιωάννη-Παύλου Β’.

1996: Δολοφονείται ο Χριστόφορος Μαρίνος στο πλοίο «Πήγασος».

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…
Δεν θα κουραστώ να το λέω, βλέπω εδώ και δημοσιογράφους οι οποίοι παρακολουθούν την συνεδρίασή μας: οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027. Αυτή η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει την συνταγματική της θητεία. Ομως, αν μου επιτρέπετε, επειδή άκουσα και τον Μάξιμο και να κλείσω με αυτό, μου έδωσε μια ωραία ιδέα, έκανε κάποιες ποδοσφαιρικές αναφορές. Ισως με έναν τρόπο και εμείς να θυμίζουμε λίγο τη νικήτρια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, την Ισπανία. Προσέξτε, τι έκανε η Ισπανία; Ηθελε να έχει κατοχή της μπάλας, άρα, δηλαδή, την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οταν έχεις την μπάλα, εσύ μάλλον θα βάλεις γκολ. Οταν κυνηγάς να πάρεις την μπάλα κάποιος άλλος μάλλον… Εμείς, λοιπόν, έχουμε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Εχουμε σίγουρα καλή φυσική κατάσταση, το έχουμε αποδείξει, οπότε μπορούμε να αντέξουμε αυτόν τον «μαραθώνιο» μέχρι τις εκλογές της άνοιξης του 2027. Και βέβαια, έχουμε αντοχή στο σκληρό παιχνίδι και ψυχραιμία απέναντι στους προπηλακισμούς. Ταυτόχρονα, είμαστε πρώτα και πάνω απ’ όλα ομάδα. Ομάδα. Οι ομάδες κερδίζουν, όχι οι δήθεν μεμονωμένοι σταρ.
Κυριάκος Μητσοτάκης
(Τον είπαν Μωυσή, Τσόρτσιλ, Ηρακλή, γκόμενο και άλλα που δεν τα θυμόμαστε. Ε, να μην αυτοχαρακτηριστεί και Ρόδρι; Εμμεσα και… με σεμνότητα και ταπεινότητα, αλλά όταν ένας χαζοχαρούμενος πορφυρογέννητος παριστάνει τον σεμνό και ταπεινό, ξεβρακώνεται αμέσως. Τα λέει και χαχανίζει αυτάρεσκα. Δε θα σχολιάσουμε την παρομοίωση της ΝΔ με την ποδοσφαιρική ομάδα της Ισπανίας, γιατί θα ήταν ιεροσυλία. Η Ισπανία είναι ο ορισμός της ομάδας, ενώ η ΝΔ είναι ένα τσούρμο παρτάκηδων που το διαφεντεύει δικτατορικώ τω τρόπω ένας αυτοκρατορίσκος με τους αυλικούς του. Το αφεντικό και εκείνοι που έχουν ως καθήκον να «φάνε τη σφαίρα», όπως λέει ο πρωθυπουργικός ανιψιός Γρηγόρης Δημητριάδης. Κι όχι μόνο να «φάνε τη σφαίρα», αλλά να ράψουν το στόμα τους, υπακούοντας στην ομερτά που απαιτεί η αυτοκρατορική αυλή. Θα θέσουμε ένα απλό ερώτημα: αν τα γκάλοπ – όχι αυτά που δημοσιεύονται, τα άλλα, τα κυλιόμενα, που τα βλέπουν μόνο ο αυτοκρατορίσκος και οι επιτελείς του – έδειχναν ότι «βγαίνουν τα κουκιά», θα είχε κανένα δισταγμό ο Μητσοτάκης να κάνει πρόωρες εκλογές; Μόνο αφελείς μπορεί να πιστεύουν τις μπούρδες περί «θεσμικότητας». Επειδή «τα κουκιά δε βγαίνουν» και επειδή οι δυναμικές που καταγράφουν αυτά τα μυστικά γκάλοπ δεν επιτρέπουν αισιοδοξία, επαναλαμβάνει συνεχώς «οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027». Τους θέλει, όμως, σε ετοιμότητα, γιατί αν για κάποιο ή κάποιους λόγους παρουσιαστεί ένα «παράθυρο ευκαιρίας», θα μπουμπουνίσει τις εκλογές πρόωρα. Θα πάρει το ρίσκο. Αλλιώς, θα το πάει μέχρι το τέλος, ολοκληρώνοντας όσες αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις απομένουν, ώστε να εξακολουθήσει να έχει στήριξη από την αστική τάξη. Οχι σώνει και καλά για να ξαναγίνει άμεσα πρωθυπουργός, αλλά για να μείνει ο ίδιος και η «φαμίλια» στο παιχνίδι)
Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Με παράνομη απόφαση του γενικού διευθυντή Δασών και της γενικής γραμματέα του ΥΠΕΝ

    17Ν
    • Με παράνομη απόφαση του γενικού διευθυντή Δασών και της γενικής γραμματέα του ΥΠΕΝ

      Εφετείο 17Ν
  • Με παράνομη απόφαση του γενικού διευθυντή Δασών και της γενικής γραμματέα του ΥΠΕΝ

    ΕΛΑ
    • Με παράνομη απόφαση του γενικού διευθυντή Δασών και της γενικής γραμματέα του ΥΠΕΝ

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Με παράνομη απόφαση του γενικού διευθυντή Δασών και της γενικής γραμματέα του ΥΠΕΝ

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Με παράνομη απόφαση του γενικού διευθυντή Δασών και της γενικής γραμματέα του ΥΠΕΝ

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Με παράνομη απόφαση του γενικού διευθυντή Δασών και της γενικής γραμματέα του ΥΠΕΝ

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Με παράνομη απόφαση του γενικού διευθυντή Δασών και της γενικής γραμματέα του ΥΠΕΝ

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Με παράνομη απόφαση του γενικού διευθυντή Δασών και της γενικής γραμματέα του ΥΠΕΝ

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Με παράνομη απόφαση του γενικού διευθυντή Δασών και της γενικής γραμματέα του ΥΠΕΝ

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Με παράνομη απόφαση του γενικού διευθυντή Δασών και της γενικής γραμματέα του ΥΠΕΝ

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Με παράνομη απόφαση του γενικού διευθυντή Δασών και της γενικής γραμματέα του ΥΠΕΝ

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Με παράνομη απόφαση του γενικού διευθυντή Δασών και της γενικής γραμματέα του ΥΠΕΝ

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Με παράνομη απόφαση του γενικού διευθυντή Δασών και της γενικής γραμματέα του ΥΠΕΝ

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Με παράνομη απόφαση του γενικού διευθυντή Δασών και της γενικής γραμματέα του ΥΠΕΝ

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Με παράνομη απόφαση του γενικού διευθυντή Δασών και της γενικής γραμματέα του ΥΠΕΝ

      Με παράνομη απόφαση του γενικού διευθυντή Δασών και της γενικής γραμματέα του ΥΠΕΝ

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Με παράνομη απόφαση του γενικού διευθυντή Δασών και της γενικής γραμματέα του ΥΠΕΝ

      Με παράνομη απόφαση του γενικού διευθυντή Δασών και της γενικής γραμματέα του ΥΠΕΝ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Με παράνομη απόφαση του γενικού διευθυντή Δασών και της γενικής γραμματέα του ΥΠΕΝ

      Με παράνομη απόφαση του γενικού διευθυντή Δασών και της γενικής γραμματέα του ΥΠΕΝ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Με παράνομη απόφαση του γενικού διευθυντή Δασών και της γενικής γραμματέα του ΥΠΕΝ

      Με παράνομη απόφαση του γενικού διευθυντή Δασών και της γενικής γραμματέα του ΥΠΕΝ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Με παράνομη απόφαση του γενικού διευθυντή Δασών και της γενικής γραμματέα του ΥΠΕΝ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Με παράνομη απόφαση του γενικού διευθυντή Δασών και της γενικής γραμματέα του ΥΠΕΝ

    Με παράνομη απόφαση του γενικού διευθυντή Δασών και της γενικής γραμματέα του ΥΠΕΝ

    Ποιοι είμαστε
  • Με παράνομη απόφαση του γενικού διευθυντή Δασών και της γενικής γραμματέα του ΥΠΕΝ

    Με παράνομη απόφαση του γενικού διευθυντή Δασών και της γενικής γραμματέα του ΥΠΕΝ

    Επικοινωνία
  • Με παράνομη απόφαση του γενικού διευθυντή Δασών και της γενικής γραμματέα του ΥΠΕΝ

    Με παράνομη απόφαση του γενικού διευθυντή Δασών και της γενικής γραμματέα του ΥΠΕΝ

    Όροι χρήσης
  • Με παράνομη απόφαση του γενικού διευθυντή Δασών και της γενικής γραμματέα του ΥΠΕΝ

    Με παράνομη απόφαση του γενικού διευθυντή Δασών και της γενικής γραμματέα του ΥΠΕΝ

    Ποιοι είμαστε
  • Με παράνομη απόφαση του γενικού διευθυντή Δασών και της γενικής γραμματέα του ΥΠΕΝ

    Με παράνομη απόφαση του γενικού διευθυντή Δασών και της γενικής γραμματέα του ΥΠΕΝ

    Επικοινωνία
  • Με παράνομη απόφαση του γενικού διευθυντή Δασών και της γενικής γραμματέα του ΥΠΕΝ

    Με παράνομη απόφαση του γενικού διευθυντή Δασών και της γενικής γραμματέα του ΥΠΕΝ

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo