Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Νέα άθλημα: εναέριο σλάλομ
  • Απόφαση Πρωτοδικείου Ρώμης: 700 ευρώ η τιμή της ανθρώπινης ελευθερίας και αξιοπρέπειας
  • Σήμερα, 8:30 μμ, ΚΟΝΤΡΑ: ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΠΡΟΒΟΛΗ | Καμάλ Αλτζαφάρι: Με τον Χασάν στη Γάζα
  • Σαν σήμερα 13 Μάρτη
  • Αλλοι πλακώνονται στα καταφύγια και άλλοι στριμώχνονται στους δρόμους
  • Η δυστυχία τους είναι ότι το Σύνταγμά τους δεν προβλέπει φίμωτρο
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Περιβάλλον»Καταστρέφουν τη Λίμνη της Στυμφαλίας
Περιβάλλον

Με παράνομη απόφαση του γενικού διευθυντή Δασών και της γενικής γραμματέα του ΥΠΕΝ

Καταστρέφουν τη Λίμνη της Στυμφαλίας

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr9 Σεπ 2017, 00:00

Ολοι οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Περιβάλλοντος (με εξαίρεση τον γενικό διευθυντή Δασών, παράγοντες της Διεύθυνσης Προστασίας Βιοποικιλότητας και την γενική γραμματέα του υπουργείου) και όλοι οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου πασχίζουν, υπερασπιζόμενοι τη νομιμότητα, να διατηρηθεί η ιστορική Λίμνη της Στυμφαλίας, που είναι ένας σημαντικός βιότοπος, καταφύγιο άγριας ζωής, στον οποίο, ακόμα και σύμφωνα με το άρθρο 59 του δασοκτόνου νόμου 4315/2014 των Σαμαροβενιζέλων απαγορεύονται «η σύλληψη της άγριας πανίδας, η συλλογή της άγριας χλωρίδας, η καταστροφή ζώνης με δασική βλάστηση με κάθε τρόπο, η καταστροφή  φυτοφρακτών».
 
Η διάταξη αυτή απαγορεύει το μαζικό και συνεχές κόψιμο καλαμιώνων (τα καλάμια προορίζονται για την παραγωγή βιομάζας για πέλετ). Αρχικά, από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Περιβάλλοντος μόνον αυτοί της Διεύθυνσης Διαχείρισης Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος ήταν στο πλευρό του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Δασών Κορίνθου, Π. Καλλίρη, που μάτωσε για δεκαετίες για να διατηρηθεί και να αναπτυχθεί η Λίμνη της Στυμφαλίας, να αναπτυχθεί ως βιότοπος και να κηρυχτεί ΚΑΖ (Καταφύγιο Αγριας Ζωής). Οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου ταλαντεύτηκαν για καιρό και έγερναν υπέρ της μετατροπής της Λίμνης σε αγρότοπο για την παραγωγή βιομάζας. Τελικά, υπερασπίστηκαν και αυτοί τις θέσεις του Π. Καλλίρη και απέρριπταν συνεχώς τις «αναπτυξιακές» προτάσεις της Τράπεζας Πειραιώς.
 
Τις προτάσεις έφερναν στον γενικό διευθυντή Δασών Κ. Δημόπουλο και στη γενική γραμματέα Χ. Μπαριτάκη δύο στελέχη της Τράπεζας (Δημόπουλος και Παππάς) και αυτοί τις υιοθετούσαν, στηριζόμενοι στις εισηγήσεις της αναρμόδιας για τις επεμβάσεις σε ΚΑΖ Διεύθυνσης Προστασίας Βιοποικιλότητας.
 
Μέχρι τώρα, η αρμόδια Διεύθυνση Δασών Κορίνθου είχε δεχτεί να γίνουν δύο επεμβάσεις για την κοπή καλαμιώνων στη Λίμνη, την πρώτη φορά σε 12  και τη δεύτερη σε 70 στρέμματα. Σύσσωμοι οι υπηρεσιακοί παράγοντες υπογράμμισαν στον γενικό διευθυντή Δασών Κ. Δημόπουλο, προϊστάμενο της αρμόδιας κεντρικής υπηρεσίας του υπουργείου Περιβάλλοντος, ότι δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτούν και άλλες επεμβάσεις στη Λίμνη, γιατί θα είναι καταστροφικές. Την τελευταία φορά (4 Απρίλη του 2017), που ο εκπρόσωπος της Τράπεζας Πειραιώς, Ε. Παππάς, ζήτησε να κοπούν 200 στρέμματα καλαμιώνων το 2017, 400 στρέμματα το χειμώνα 2017-2018 και άγνωστος αριθμός στρεμμάτων το 2018, όλοι οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες υιοθέτησαν την απορριπτική πρόταση του Π. Καλλίρη.
 
Ομως, οι εκπρόσωποι της Τράπεζας Πειραιώς δεν το έβαλαν κάτω, γιατί είχαν τη στήριξη του Κ. Δημόπουλου. Είναι χαρακτηριστικό αυτό που είχε πει σε μια σύσκεψη ο Κ. Δημόπουλος, απευθυνόμενος στον συνεπίθετό του της Πειραιώς: φέρτε μου μια πρόταση για διεξαγωγή έρευνας και εμείς θα τη δούμε! Η εκμετάλλευση των καλαμιώνων της Στυμφαλίας για παραγωγή βιομάζας (καθαρή μπίζνα) βαφτίζεται… ερευνητικό πρόγραμμα.
 
Ο εκπρόσωπος της Πειραιώς Ε. Παππάς δεν κατέθεσε καινούργια πρόταση στον γενικό διευθυντή Δασών, ο οποίος με τη σειρά του δε ζήτησε νέα πρόταση από τον εκπρόσωπο της τράπεζας. Απλά, στηρίχτηκε στην τελευταία  πρόταση του Ε. Παππά, στην οποία αναφερθήκαμε παραπάνω (200 στρέμματα καλαμιώνων το 2017, 400 στρέμματα το χειμώνα 2017-2018 και άγνωστος αριθμός στρεμμάτων το 2018). Κυριολεκτικά για ξεκάρφωμα, μείωσε την  έκταση των καλαμιώνων που θα κοπούν στα 150 στρέμματα, για να καλύψει αυτή την καραμπινάτη παρανομία. Το ότι ο Κ. Δημόπουλος στηρίχτηκε στην πρόταση Παππά αποδεικνύεται από το γεγονός ότι συμπεριέλαβε αυτή την πρόταση στο σκεπτικό της απόφασής του (10ο έγγραφο στα «έχοντας υπόψη»).
 
Ο Κ. Δημόπουλος ενέκρινε παράνομα το κόψιμο 150 στρεμμάτων καλαμιώνων στη Στυμφαλία, παρακάμπτοντας την αρμόδια Διεύθυνση Διαχείρισης Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος, που είναι η μόνη αρμόδια Διεύθυνση για να εγκρίνει την άδεια έρευνας σε ΚΑΖ. Ο ίδιος ο Κ. Δημόπουλος είχε εκδώσει στις 7 Ιούλη του 2015 εγκύκλιο διαταγή (αριθμός πρωτοκόλλου 127557/2178), στην οποία υπογράμμιζε, για μια ακόμα φορά, ότι η αίτηση για χορήγηση άδειας έρευνας σε ΚΑΖ υποβάλλεται στη Διεύθυνση Διαχείρισης Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος.
 
Οταν όμως πρέπει να «εξυπηρετηθούν» οι βάνδαλοι καπιταλιστές, η νομιμότητα πάει περίπατο και ο γενικός διευθυντής δε διστάζει να πετάξει στα σκουπίδια ακόμα και τη δική του εγκύκλιο! Ο Κ. Δημόπουλος, παρανομώντας απροκάλυπτα, πήρε την υπόθεση στα χέρια του και έστειλε την πρότασή του στη γενική γραμματέα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Χ. Μπαριτάκη, η οποία ενέκρινε την παράνομη πρόταση του γενικού διευθυντή.
 
Εννοείται πως οι εκπρόσωποι της Τράπεζας Πειραιώς δε θα περιοριστούν σ’ αυτή την παράνομη έγκριση. Τώρα που άνοιξε ο δρόμος της παράκαμψης των αρμόδιων υπηρεσιών, θα ζητήσουν νέα απόφαση από τον πρόθυμο γενικό διευθυντή Δασών και την προθυμότατη γενική γραμματέα του ΥΠΕΝ για κόψιμο κι άλλης έκτασης   καλαμιώνων στη Λίμνη. Γιατί στόχος τους δεν είναι η έρευνα, όπως με αφάνταστη προστυχιά γράφεται στα έγγραφα, αλλά η μετατροπή της Λίμνης της  Στυμφαλίας από βιότοπο και Καταφύγιο Αγριας Ζωής σε αγρότοπο παραγωγής βιομάζας.
 
Επειδή η Λίμνη δεν είναι χωράφι του πατέρα όλων αυτών των ολετήρων, επειδή δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε να συνεχίσουν να παρανομούν ανενόχλητοι, ρωτάμε: θα παρέμβει αυτεπάγγελτα η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθήνας για να σταματήσει το έγκλημα σε βάρος της Λίμνης της Στυμφαλίας ή πρέπει να παρέμβουμε εμείς και με μηνυτήρια αναφορά;

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Με παράνομη απόφαση του γενικού διευθυντή Δασών και της γενικής γραμματέα του ΥΠΕΝ

Νέα ντοκουμέντα για τη διάτρητη-παράνομη άδεια
Επόμενο άρθρο

Με παράνομη απόφαση του γενικού διευθυντή Δασών και της γενικής γραμματέα του ΥΠΕΝ

Ιδεοληψίες…

Σχετικά Αρθρα

Οδοφράγματα της πλάκας αντί για Φράγματα Βάρους

Αναίσχυντη κοροϊδία από τον δεξιό δήμαρχο Γλυφάδας

Περιβάλλον 6 Φεβ 2026, 10:48

Ξαναπλημμύρισε η Θεσσαλία: αυτό θα γίνεται όσο δεν κατασκευάζουν Φράγματα Βάρους στα ορεινά

Περιβάλλον 2 Φεβ 2026, 19:58

Λένε «πρόληψη» και εννοούν να μην πνιγεί κανένας, όχι να αποσοβηθούν οι καταστροφικές πλημμύρες

Περιβάλλον 27 Ιαν 2026, 20:17

Στις ελληνικές καλένδες τα απαραίτητα για την αντιπλημμυρική προστασία της Αττικής Φράγματα Βάρους

Εκτός από τη Μαγνησία, όπου πρέπει να προστατευτεί η αμερικάνικη βάση του Στεφανοβίκειου

Περιβάλλον 26 Ιαν 2026, 15:04

Το βουνό κατέβηκε αυτή τη φορά στη Γλυφάδα – Ενας θάνατος και μεγάλες καταστροφές

Αν η απαίτηση για ουσιαστική αντιπλημμυρική προστασία, που ξεκινάει από τα βουνά, δε γίνει οργισμένη λαϊκή απαίτηση, θα είμαστε διαρκώς στο ίδιο έργο θεατές

Περιβάλλον 22 Ιαν 2026, 21:10

Ο Πάρνωνας καταστρέφεται, οι κάτοικοι του Κοσμά Αρκαδίας αντιστέκονται στην καταστροφή, η κυβέρνηση τρομοκρατεί

Περιβάλλον 19 Ιαν 2026, 09:31
Ροή Ειδήσεων
Κόντρες

Νέα άθλημα: εναέριο σλάλομ

13 Μαρ 2026, 14:36
Διεθνή

Απόφαση Πρωτοδικείου Ρώμης: 700 ευρώ η τιμή της ανθρώπινης ελευθερίας και αξιοπρέπειας

Οταν η «Ευρώπη φρούριο» συλλαμβάνεται επ’ αυτοφώρω

13 Μαρ 2026, 09:58
Πολιτισμός

Σήμερα, 8:30 μμ, ΚΟΝΤΡΑ: ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΠΡΟΒΟΛΗ | Καμάλ Αλτζαφάρι: Με τον Χασάν στη Γάζα

Eνα υποβλητικό road trip στη Γάζα του 2001

13 Μαρ 2026, 00:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Μάρτη

13 Μαρ 2026, 00:01
Διεθνή

Αλλοι πλακώνονται στα καταφύγια και άλλοι στριμώχνονται στους δρόμους

12 Μαρ 2026, 14:19
Κόντρες

Η δυστυχία τους είναι ότι το Σύνταγμά τους δεν προβλέπει φίμωτρο

12 Μαρ 2026, 12:34
Διεθνή

Το Ιράν αυξάνει σημαντικά τις εξαγωγές πετρελαίου μέσω τoυ Στενού του Ορμούζ από τότε που ανέλαβε τον έλεγχο της βασικής αυτής θαλάσσιας οδού

12 Μαρ 2026, 10:19
Πολιτική

Ολοι/ες σήμερα στις 19:00 στο Σύνταγμα: Αντιπολεμική-αντιμπεριαλιστική συγκέντρωση και πορεία

Κάλεσμα της Δικτύωσης Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση

12 Μαρ 2026, 00:03
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Μάρτη

12 Μαρ 2026, 00:01
Διεθνή

Με αντοχή στους αμερικανοσιωνιστικούς βομβαρδισμούς, με καθημερινά πλήγματα στη σιωνιστική οντότητα και τις αμερικάνικες βάσεις στον Κόλπο και με κλειστό το Στενό του Ορμούζ, ο χρόνος λειτουργεί υπέρ του Ιράν

11 Μαρ 2026, 22:41
Πολιτική

Η Ζαρούλια στη φυλακή (για ξεκάρφωμα), οι υπόλοιποι έξω! Φινάλε-πρόκληση στη δίκη της εγκληματικής νεοναζιστικής συμμορίας

11 Μαρ 2026, 19:27
Πολιτική

Εφετείο ΧΑ: Ποινές-χάδι με βελούδινο γάντι

Μόνο η Ζαρούλια θα πάει φυλακή από όσους είχε ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής του πρωτόδικα

11 Μαρ 2026, 15:47
Διεθνή

Δήλωση Ομάδων Λαϊκής Αντίστασης και Κοινοτικής Δράσης στον Λίβανο

11 Μαρ 2026, 14:18
Πολιτική

Στα μαλακά ρίχνουν (πάλι) τους νεοναζιστές εγκληματίες

11 Μαρ 2026, 13:34
Παιδεία

«Οχι» στη Νομική Σχολή του δημόσιου Πανεπιστήμιου Πατρών – «Ναι» στις Νομικές των ιδιωτικών «πανεπιστημίων»

11 Μαρ 2026, 11:07
Πολιτισμός

«Αγκάθια και γαρύφαλλα»: Το μυθιστόρημα του Γιάχια Σινουάρ στα ελληνικά

Από τη Δικτύωση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση

11 Μαρ 2026, 09:18
Παιδεία

Εκπαιδευτικοί αναλώσιμοι στο πλαίσιο του αυταρχικού σχολείου και των τρομοκρατικών ενεργειών της διοικητικής ιεραρχίας

11 Μαρ 2026, 00:10
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Μάρτη

11 Μαρ 2026, 00:01
Διεθνή

Σιγά μην ακούνε οι «αγορές» τoν ξεμωραμένο πορτοκαλομαλλιά φασίστα

10 Μαρ 2026, 21:44
Κόντρες

Κά(ρ)για Κάλλας

10 Μαρ 2026, 19:19
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Μάρτη

Ημέρα νεφρού.

Ημέρα δράσης των σιδηροδρομικών.

1881: Εκτελείται ο τσάρος Αλέξανδρος Β’ από βόμβα της οργάνωσης “Ναρόντνανγια Βόλια“.

1888: Η Βραζιλία καταργεί με νόμο τη δουλεία.

1925: Ο στρατηγός Θεόδωρος Πάγκαλος επιβάλλει δικτατορία.

1958: Απολύονται 133 κομμουνιστές από τον Αγιο Ευστράτιο.

1971: Βόμβες έξω από τα γραφεία της εφημερίδας “Εστία” και στα γραφεία της “Esso“.

1980: Αρχή ένοπλου αγώνα του ΡΚΚ.

1991: Η 17Ν εκτελεί τον αμερικανό λοχία Ronald Stewart.

1996: Αποφυλάκιση των χουντικών ζητά στη βουλή ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ξέρω το αίτημά σας. Ξέρω τι περιμένετε από μένα. Εχω πλήρη επίγνωση – πιστέψτε με. Και της ευθύνης και του βάρους της ευθύνης (…) Μαζί να βάλουμε τα πανιά και τα ξάρτια στο νέο καράβι για την Ιθάκη. Ενα καράβι γερό, καλοτάξιδο, γρήγορο, που δεν θα φοβάται τους καιρούς και τις θύελλες που μας περιμένουν. Με αξιόμαχο πλήρωμα, νέους αλλά και έμπειρους ναύτες και αξιωματικούς (…) Μαζί να χαράξουμε τη ρότα της πατρίδας για την Ιθάκη.

Aλέξης Τσίπρας

(Γραμμένος από τους λογογράφους του ο νέος χρησμός, δεν είναι και τόσο χρησμός. Το «νέο καράβι» είναι το κόμμα που ετοιμάζει. Και η «Ιθάκη» είναι η κυβερνητική εξουσία. Το μόνο που δεν είπε είναι το πότε θα ανακοινωθεί επίσημα το νέο κόμμα και ποιο θα είναι το όνομά του. Δεν τα έχει αποφασίσει; Εκτιμούμε πως όλα είναι αποφασισμένα και πως ακολουθείται συγκεκριμένη στρατηγική «επικοινωνίας», που εκπόνησε η γαλλική Publicis Communications. Επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί συνεργασία με την εν λόγω εταιρία, αλλά αυτά ποτέ δεν ανακοινώνονται ή ανακοινώνονται εκ των υστέρων. Ασχολείται πλέον κανείς με το βιβλίο του Τσίπρα; Οχι. Το βιβλίο χρησιμοποιείται απλά ως όχημα για να οργανώνονται πολιτικές συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις της χώρας: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Λάρισα, προφανώς θ’ ακολουθήσει το Ηράκλειο, ίσως καμιά Μυτιλήνη ή καμιά Ρόδος. Αυτές οι συγκεντρώσεις και οι αραιές αλλά στοχευμένες παρεμβάσεις του Τσίπρα με δηλώσεις, συντηρούν το εγχείρημα στην πολιτική επικαιρότητα και δημιουργούν ένα κλίμα αναμονής. Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε μια διαδικασία συνεχούς φθοράς, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και κοινοβουλευτική ομάδα της ΝέΑρ έχουν «κατεβάσει τα μολύβια» και περιμένουν. Η Καρυστιανού, που ως πρόεδρος του συλλόγου των οικογενειών θυμάτων των Τεμπών συγκέντρωνε υποστήριξη από τ’ αριστερά, κυρίως από νεολαία, απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο απ’ αυτό το ακροατήριο και θα της μείνει μόνο το ακροατήριο των ψεκ. Προφανώς, η fabriqué en France εκλογική στρατηγική προβλέπει να ανακοινωθεί το κόμμα Τσίπρα όταν θα έχει βαθύνει κι άλλο η φθορά των όμορων χώρων, ώστε να μπορεί να έχει πολυσυλλεκτικότητα. Και θα μας φαινόταν παράξενο αν η ανακοίνωση του κόμματος δε συνοδευόταν και από κάποια ονόματα που θα πλαισιώσουν τον μεσσία. Οσο για την «αυτοοργάνωση» κατά το πρότυπο με το οποίο ο Ανδρέας Παπανδρέου οργάνωσε το ΠΑΣΟΚ το 1974, μόνο ως ανέκδοτο ακούγεται. Καταρχάς, ο Παπανδρέου είχε γύρω του πληθώρα στελεχών: από το αντιδικτατορικό ΠΑΚ μέχρι τη λεγόμενη αριστερή πτέρυγα και τη νεολαία της προδικτατορικής Ενωσης Κέντρου. Και το 1974 ήταν μια εποχή τεράστια πολιτικοποίησης και κοινωνικής ενεργοποίησης, κάτι που δεν ισχύει για το 2026. Αυτό που θα στήσει ο Τσίπρας θα είναι απλά ένας μηχανισμός οργανωτικής δουλειάς και όχι ένα μαζικό κόμμα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Με παράνομη απόφαση του γενικού διευθυντή Δασών και της γενικής γραμματέα του ΥΠΕΝ

    17Ν
    • Με παράνομη απόφαση του γενικού διευθυντή Δασών και της γενικής γραμματέα του ΥΠΕΝ

      Εφετείο 17Ν
  • Με παράνομη απόφαση του γενικού διευθυντή Δασών και της γενικής γραμματέα του ΥΠΕΝ

    ΕΛΑ
    • Με παράνομη απόφαση του γενικού διευθυντή Δασών και της γενικής γραμματέα του ΥΠΕΝ

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Με παράνομη απόφαση του γενικού διευθυντή Δασών και της γενικής γραμματέα του ΥΠΕΝ

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Με παράνομη απόφαση του γενικού διευθυντή Δασών και της γενικής γραμματέα του ΥΠΕΝ

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Με παράνομη απόφαση του γενικού διευθυντή Δασών και της γενικής γραμματέα του ΥΠΕΝ

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Με παράνομη απόφαση του γενικού διευθυντή Δασών και της γενικής γραμματέα του ΥΠΕΝ

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Με παράνομη απόφαση του γενικού διευθυντή Δασών και της γενικής γραμματέα του ΥΠΕΝ

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Με παράνομη απόφαση του γενικού διευθυντή Δασών και της γενικής γραμματέα του ΥΠΕΝ

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Με παράνομη απόφαση του γενικού διευθυντή Δασών και της γενικής γραμματέα του ΥΠΕΝ

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Με παράνομη απόφαση του γενικού διευθυντή Δασών και της γενικής γραμματέα του ΥΠΕΝ

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Με παράνομη απόφαση του γενικού διευθυντή Δασών και της γενικής γραμματέα του ΥΠΕΝ

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Με παράνομη απόφαση του γενικού διευθυντή Δασών και της γενικής γραμματέα του ΥΠΕΝ

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Με παράνομη απόφαση του γενικού διευθυντή Δασών και της γενικής γραμματέα του ΥΠΕΝ

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Με παράνομη απόφαση του γενικού διευθυντή Δασών και της γενικής γραμματέα του ΥΠΕΝ

      Με παράνομη απόφαση του γενικού διευθυντή Δασών και της γενικής γραμματέα του ΥΠΕΝ

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Με παράνομη απόφαση του γενικού διευθυντή Δασών και της γενικής γραμματέα του ΥΠΕΝ

      Με παράνομη απόφαση του γενικού διευθυντή Δασών και της γενικής γραμματέα του ΥΠΕΝ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Με παράνομη απόφαση του γενικού διευθυντή Δασών και της γενικής γραμματέα του ΥΠΕΝ

      Με παράνομη απόφαση του γενικού διευθυντή Δασών και της γενικής γραμματέα του ΥΠΕΝ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Με παράνομη απόφαση του γενικού διευθυντή Δασών και της γενικής γραμματέα του ΥΠΕΝ

      Με παράνομη απόφαση του γενικού διευθυντή Δασών και της γενικής γραμματέα του ΥΠΕΝ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Με παράνομη απόφαση του γενικού διευθυντή Δασών και της γενικής γραμματέα του ΥΠΕΝ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Με παράνομη απόφαση του γενικού διευθυντή Δασών και της γενικής γραμματέα του ΥΠΕΝ

    Με παράνομη απόφαση του γενικού διευθυντή Δασών και της γενικής γραμματέα του ΥΠΕΝ

    Ποιοι είμαστε
  • Με παράνομη απόφαση του γενικού διευθυντή Δασών και της γενικής γραμματέα του ΥΠΕΝ

    Με παράνομη απόφαση του γενικού διευθυντή Δασών και της γενικής γραμματέα του ΥΠΕΝ

    Επικοινωνία
  • Με παράνομη απόφαση του γενικού διευθυντή Δασών και της γενικής γραμματέα του ΥΠΕΝ

    Με παράνομη απόφαση του γενικού διευθυντή Δασών και της γενικής γραμματέα του ΥΠΕΝ

    Όροι χρήσης
  • Με παράνομη απόφαση του γενικού διευθυντή Δασών και της γενικής γραμματέα του ΥΠΕΝ

    Με παράνομη απόφαση του γενικού διευθυντή Δασών και της γενικής γραμματέα του ΥΠΕΝ

    Ποιοι είμαστε
  • Με παράνομη απόφαση του γενικού διευθυντή Δασών και της γενικής γραμματέα του ΥΠΕΝ

    Με παράνομη απόφαση του γενικού διευθυντή Δασών και της γενικής γραμματέα του ΥΠΕΝ

    Επικοινωνία
  • Με παράνομη απόφαση του γενικού διευθυντή Δασών και της γενικής γραμματέα του ΥΠΕΝ

    Με παράνομη απόφαση του γενικού διευθυντή Δασών και της γενικής γραμματέα του ΥΠΕΝ

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo