Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Ερντογάν-Μητσοτάκης: Ακόμα στα «μέλια» (ελέω ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ)
  • Γενική Συνέλευση Εργαζόμενων στο «Αττικόν»: Εχουν εδώ και χρόνια μετατρέψει το Αττικό σε ένα εμπορευματοποιημένο νοσοκομείο-εφημεράδικο με εξοντωμένο προσωπικό και ταλαιπωρημένους ασθενείς
  • Ακαδημία Φαρμάκου στην Τρίπολη: Φτηνό εργατικό δυναμικό για τις φαρμακοβιομηχανίες
  • Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων αποσύρει τη συμμετοχή του από τη Συμβουλευτική Επιτροπή του ετήσιου συνέδριου της Ευρωπαϊκής Ενωσης Αρχαιολόγων
  • Σαν σήμερα 12 Φλεβάρη
  • Σουμάγια Γανούσι | Από τον Επστιν μέχρι τη Γάζα: Η διαφθορά της δυτικής ελίτ έχει πλέον αποκαλυφθεί πλήρως
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Περιβάλλον»Αποχαρακτήρισαν παρασκηνιακά το δάσος της Ουρανούπολης
Περιβάλλον

Αποχαρακτήρισαν παρασκηνιακά το δάσος της Ουρανούπολης

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr7 Νοέ 2009, 00:00

Μέχρι πρόσφατα νομίζαμε ότι η απόπειρα αποχαρακτηρισμού του δάσους της Ουρανούπολης ναυάγησε μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου της Μονής Βατοπεδίου. Δυστυχώς πλανηθήκαμε πλάνην οικτράν. Με τα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας και τα οποία θα παρουσιάσουμε, θα διαπιστώσετε ότι το Σεπτέμβρη του 2009 ολοκληρώθηκε η πράξη αποχαρακτηρισμού του συγκεκριμένου δάσους. Μια πράξη που ξεκίνησε το Γενάρη του 2008 από δύο υπηρεσιακούς παράγοντες, τον δασάρχη Αρναίας Χαλκιδικής και τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δασών Χαλκιδικής.

Εν τάχει, το παρασκήνιο και το προσκήνιο για τον αποχαρακτηρισμό του δάσους της Ουρανούπολης  ξεκίνησε με τις δύο προσωπικές γνώμες του Νομικού Συμβούλου Χρ. Μπότσιου την άνοιξη του 2007. Είναι γνωστές οι πιέσεις που ασκήθηκαν στο δασάρχη Αρναίας, στον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δασών Χαλκιδικής και σε άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες. Οι πιέσεις  αυτές απέδωσαν τελικά καρπούς.

Συγκεκριμένα, στις 11 Γενάρη του 2008, ένα μήνα πριν την περιβόητη γνωμοδότηση 161/2008 του Ε’ Τμήματος του ΝΣΚ, ο δασάρχης  έστειλε στη Διεύθυνση Δασών Χαλκιδικής έγγραφο με θέμα: «Μεταβίβαση της διαχείρισης κοινόχρηστου δάσους Ουρανούπολης από την Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης στο Δασαρχείο Αρναίας». Παραθέτουμε σχετικό απόσπασμα του εγγράφου αυτού, που είναι αποκαλυπτικό για τις επιδιώξεις του δασάρχη Αρναίας (και όχι μόνο): «Αναφέρουμε ότι τμήμα εμβαδού 1890 στρεμμάτων του 1193 κοινόχρηστου τεμαχίου… καλύπτεται σε ποσοστό 100% από δάσος χαλεπίου πεύκης και ανήκει στην αρμοδιότητα της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης. Παρακαλούμε να μεριμνήσετε για την σύνταξη κοινής έκθεσης Δασολόγου και Γεωπόνου… όπως προβλέπεται από την παρ. 1 του άρθρου 15 του Ν. 1734/1987».

Στο σημείο αυτό θέλουμε να κάνουμε μερικές παρατηρήσεις. Πρώτον, ο δασάρχης γνωρίζει ότι το κοινόχρηστο δάσος Ουρανούπολης είναι συνολικής έκτασης 10.691 στρεμμάτων και όχι 1.890 στρεμμάτων, έκταση για την οποία ζήτησε να κινηθεί η διαδικασία της παρ. 1 του άρθρου 15 του νόμου 1734/1987. Γνωρίζει, επίσης, ότι δεν έχει το δικαίωμα να κάνει αυτό το διαχωρισμό. Δεύτερον, πριν από τη διαδικασία παραπομπής στο άρθρο 15 προηγείται η διαδικασία της πράξης χαρακτηρισμού του άρθρου 14 του νόμου 998/1979. Αυτό το γνωρίζουν τόσο ο δασάρχης Αρναίας όσο και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δασών Χαλκιδικής. Γνωρίζουν, δηλαδή, ότι παρανομούν με την απόφασή τους να διασπάσουν το κοινόχρηστο δάσος της Ουρανούπολης και να μην προχωρήσουν σε πράξη χαρακτηρισμού πριν από τη διαδικασία του άρθρου 15 του νόμου 1734/1987. Με την τακτική αυτή επιδιώκουν να αποχαρακτηρίσουν έμμεσα τα 8.600 στρέμματα του δάσους, να συνεχίσει η Διεύ-θυνση Αγροτικής Ανάπτυξης να διαχειρίζεται την έκταση των 8.600 στρεμμάτων ως αγροτική και έτσι να νομιμοποιηθεί η αγοροπωλησία της και η τουριστική αξιοποίησή της.

Επικοινωνήσαμε με τους δύο αυ-τούς  υπηρεσιακούς παράγοντες και τους επισημάναμε ότι αυτές οι παράνομες ενέργειες θα αποκαλυφθούν προκειμένου να ματαιωθούν. Δεν μπόρεσαν να αντικρούσουν κανένα από τα επιχειρήματά μας. Το μόνο που ήξεραν να μας πουν είναι να μην τους ξαναενοχλήσουμε!

Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δασών Χαλκιδικής αποδέχτηκε τη διαδικασία που του πρότεινε ο δασάρχης Αρναίας (δηλαδή του διαχωρισμού και του αποχαρακτηρισμού της έκτασης των 8.600 στρεμμάτων του δάσους της Ουρανούπολης), χωρίς να γίνει πράξη χαρακτηρισμού και έστειλε  στις 22 Γενάρη του 2008 έγγραφο στη Διεύθυνση Γεωργίας Χαλκιδικής, ζητώντας να ορίσει ένα γεωπόνο που θα πάρει μέρος σ’ αυτή τη διαδικασία. Η διαδικασία αυτή πάγωσε για ένα χρόνο. Στο διάστημα αυτό βγήκε η γνωμοδότηση 161/2008, επικυρώθηκε από τον πρώην υφυπουργό Κ.Κιλτίδη και στάλθηκε στη Διεύθυνση Δασών Χαλκιδικής προκειμένου να εφαρμοστεί, μιας και έγινε δημόσιο έγγραφο. Οπως γνωρίζουμε, στη συνέχεια είχαμε διάφορες παλινωδίες  από τη μεριά του Κ. Κιλτίδη για το χαρακτήρα της γνωμοδότησης και ακόμη στις αρχές του Δεκέμβρη του 2008 επέμενε να γίνει πράξη χαρακτηρισμού στο κοινόχρηστο δάσος της Ουρανούπολης των 10.691 στρεμμάτων. Και ξαφνικά, στις 30 Δεκέμβρη, «ανακάλυψε» τη διαδικασία του άρθρου 15 του νόμου 1734/1987 και έστειλες έγγραφο (αριθμός πρωτοκόλλου 103172/2147/30-12-2008) σε όλους τους γενικούς γραμματείς των περιφερειών της χώρας, ζητώντας τους να εφαρμοστεί αυτή η διαδικασία. Ταυτόχρονα, το έγγραφο αυτό κοινοποήθηκει και στους προϊσταμένους των Διευθύνσεων Δασών.

Η προϊστάμενος  της Διεύθυνσης Δασών Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (που έχει έδρα την Θεσσαλονίκη) έστειλε το έγγραφο του Κ. Κιλτίδη στη Διεύθυνση Δασών Χαλκιδικής. Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης αυτής δεν έχασε την ευκαιρία και με νέο έγγραφό του απαίτησε την ενεργοποίηση του εγγράφου της 22ης Γενάρη του 2008, με το οποίο ζητούσε να ορίσει γεωπόνο για να πάρει μέρος στην επιτροπή του άρθρου 15 του νόμου 1734/1987. Στις 31 Μάρτη του 2009, η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Γεωργίας Χαλκιδικής έστειλε έγγραφο στη Διεύθυνση Δασών Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της γνωστοποίησε ότι ορίζει τον γεωπόνο Ντρέκο Σ. για τη σύνταξη της κοινής έκθεσης «επί της κοινοχρήστου εκτάσεως εμβαδού 1.890 στρεμμάτων». Η Διεύθυνση Δασών Χαλκιδικής όρισε το δασολόγο Β. Φιλιππόπουλο για να πάρει μέρος στη σύνταξη της έκθεσης για την έκταση των 1.890 στρεμμάτων.

Σύμφωνα με την έκθεση αυτοψίας, που υπογράφεται μόνο από τον γεωπόνο Σ. Ντρέκο, επισκέφθηκαν την έκταση αυτή μαζί με δύο άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες από το δασαρχείο Αρναίας. Εδώ κάνουμε μια στάση για να κάνουμε το πρώτο σχόλιο. Οι δύο υπηρεσιακοί παράγοντες και ιδιαίτερα ο δασολόγος γνώριζαν ότι δεν μπορούν να τεμαχίσουν το δάσος της Ουρανούπολης, ότι πρέπει να προηγηθεί η πράξη χαρακτηρισμού και ότι δεν είναι σύννομη η παρουσία των δύο υπηρεσιακών παραγόντων στην αυτοψία που πραγματοποίησαν στην έκταση των 1.890 στρεμμάτων. Οι δύο υπηρεσιακοί παράγοντες διαφώνησαν και γι’ αυτό δεν έβγαλαν κοινή έκθεση. Ο Β. Φιλιππόπουλος έσωσε την τιμή του δασολόγου μόνο για την έκταση των 1.890 στρεμμάτων. Παραθέτουμε ένα μικρό απόσπασμα από την έκθεση αυτοψίας του: «Επειδή η έκταση καλύπτεται από το προστατευόμενο είδος της  Χαλεπίου Πεύκης σε ποσοστό 100% πρέπει να μεταβιβαστεί στην Δασική Υπηρεσία».

Αντίθετα, σύμφωνα με το γεωπόνο Σ. Ντρέκο, «όλη η έκταση όμως ιδι-αίτερα…παρουσιάζει τεράστιο τουριστικό ενδιαφέρον» (η έμφαση δική του).Οπως αντιλαμβάνεστε, δεν ήταν ακόμη δυνατόν να δεχτεί ο Β. Φιλιππόπουλος  την απροκάλυπτη αυτή θέση του Σ. Ντρέκου. Λέμε ακόμη, γιατί είχε δεχτεί τον έμμεσο αποχαρακτηρισμό του δάσους των 8.600 στρεμμάτων, χωρίς να γίνει πράξη χαρακτηρισμού. Το ότι ο Β. Φιλιππόπουλος είχε διαταχθεί να κάνει πίσω στα δύο αυτά θέματα δεν αλλάζει την ουσία  στην υπόθεση του προκλητικού αποχαρακτηρισμού δάσους 8.600 στρεμμάτων. Μια υπόθεση πολύ βρόμικη και συνάμα πολύ καταστροφική για το περιβάλλον.

Ο γεωπόνος Σ. Ντρέκος έδωσε δύο έγγραφα με το ίδιο περιεχόμενο και τις ίδιες φράσεις. Αλλάζει μόνο το ποσοστό κάλυψης. Στο ανεπίσημο μιλάει για 50% κάλυψη δασική, ενώ στο επίσημο μειώνει το ποσοστό κάλυψης στο 25-30%. Κι αυτό φυσικά κρύβει σκοπιμότητα. Γιατί δεν θα μπορούσε να λέει ότι η έκταση αυτή, με δασική κάλυψη 50% με Χαλέπιο Πεύκη, είναι κατάλληλη για τουριστική ανάπτυξη. Το θράσος του Σ. Ντρέκου δεν έχει όρια. Κοινοποιεί ταυτόχρονα την προσωπική του έκθεση αυτοψίας στο υπουργείο Γεωργίας, στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στην Διεύθυνση Δασών Χαλκιδικής. Και την κοινοποιεί ως προϊστάμενος ΚΑ (Κατά Αρχαιότητα). Είναι η πρώτη φορά που υπογράφει ο προϊστάμενος ΚΑ και μάλιστα χωρίς να ρωτηθεί η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Γεωργίας Χαλκιδικής Οικονομούδη Μαρία, όπως μας δήλωσε η ίδια. Το τραγελαφικό και συνάμα προκλητικό σ’ αυτή την ιστορία είναι πρώτον ότι απάντησε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δασών Χαλκιδικής Ε. Πιτσόκος (ενώ έπρεπε να το επιστρέψει πίσω ως απαράδεκτο για λόγους ουσιαστικούς και τυπι-    κούς) και δεύτερον ότι η διευθύντρια δεν έκανε καμία ενέργεια όταν έμαθε εκ των υστέρων (όπως μας δήλωσε) για το έγγραφο αυτό. Να ζητήσει δηλαδή από τους αποδέκτες του να επιστραφεί ως απαράδεκτο.

Πρόκειται για καραμπινάτο σκάνδαλο που ολοκληρώθηκε στις 19 Σεπτέμβρη του 2009 με το έγγραφο-απάντηση του Ε. Πιτσόκου. Είναι σκάνδαλο, γιατί αποχαρακτηρίστηκαν έμμεσα τα 8.600 στρέμματα του δάσους της Ουρανούπολης. Επιτεύ-χθηκε δηλαδή αυτό που επιζητούσε ο Κ. Κιλτίδης. Εδώ και τώρα λοιπόν, πρέπει να παρθούν πίσω όλα αυτά τα έγγραφα και να κριθούν ως παράνομες όλες οι ενέργειες. Το δάσος της Ουρανούπολης των 10.691 στρεμμάτων πρέπει να δοθεί στη Διεύθυνση Δασών Χαλκιδικής.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΠολιτική απατεωνιά χωρίς όρια: Λογιστικό τρικ το «ένα δισ. επιπλέον στην Παιδεία»
Επόμενο άρθρο Να απαγορευθεί ρητά και κατηγορηματικά η περίφραξη των δασών

Σχετικά Αρθρα

Οδοφράγματα της πλάκας αντί για Φράγματα Βάρους

Αναίσχυντη κοροϊδία από τον δεξιό δήμαρχο Γλυφάδας

Περιβάλλον 6 Φεβ 2026, 10:48

Ξαναπλημμύρισε η Θεσσαλία: αυτό θα γίνεται όσο δεν κατασκευάζουν Φράγματα Βάρους στα ορεινά

Περιβάλλον 2 Φεβ 2026, 19:58

Λένε «πρόληψη» και εννοούν να μην πνιγεί κανένας, όχι να αποσοβηθούν οι καταστροφικές πλημμύρες

Περιβάλλον 27 Ιαν 2026, 20:17

Στις ελληνικές καλένδες τα απαραίτητα για την αντιπλημμυρική προστασία της Αττικής Φράγματα Βάρους

Εκτός από τη Μαγνησία, όπου πρέπει να προστατευτεί η αμερικάνικη βάση του Στεφανοβίκειου

Περιβάλλον 26 Ιαν 2026, 15:04

Το βουνό κατέβηκε αυτή τη φορά στη Γλυφάδα – Ενας θάνατος και μεγάλες καταστροφές

Αν η απαίτηση για ουσιαστική αντιπλημμυρική προστασία, που ξεκινάει από τα βουνά, δε γίνει οργισμένη λαϊκή απαίτηση, θα είμαστε διαρκώς στο ίδιο έργο θεατές

Περιβάλλον 22 Ιαν 2026, 21:10

Ο Πάρνωνας καταστρέφεται, οι κάτοικοι του Κοσμά Αρκαδίας αντιστέκονται στην καταστροφή, η κυβέρνηση τρομοκρατεί

Περιβάλλον 19 Ιαν 2026, 09:31
Ροή Ειδήσεων
Πολιτική

Ερντογάν-Μητσοτάκης: Ακόμα στα «μέλια» (ελέω ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ)

12 Φεβ 2026, 13:55
Υγεία

Γενική Συνέλευση Εργαζόμενων στο «Αττικόν»: Εχουν εδώ και χρόνια μετατρέψει το Αττικό σε ένα εμπορευματοποιημένο νοσοκομείο-εφημεράδικο με εξοντωμένο προσωπικό και ταλαιπωρημένους ασθενείς

12 Φεβ 2026, 10:20
Παιδεία

Ακαδημία Φαρμάκου στην Τρίπολη: Φτηνό εργατικό δυναμικό για τις φαρμακοβιομηχανίες

 Κατ’ απαίτηση της Πανελλήνιας Ενωσης Φαρμακοβιομηχανίας

12 Φεβ 2026, 09:57
Πολιτισμός

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων αποσύρει τη συμμετοχή του από τη Συμβουλευτική Επιτροπή του ετήσιου συνέδριου της Ευρωπαϊκής Ενωσης Αρχαιολόγων

Επειδή δεν αποκλείστηκαν οι εκπρόσωποι της γενοκτόνας σιωνιστικής οντότητας

12 Φεβ 2026, 08:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Φλεβάρη

12 Φεβ 2026, 00:01
Διεθνή

Σουμάγια Γανούσι | Από τον Επστιν μέχρι τη Γάζα: Η διαφθορά της δυτικής ελίτ έχει πλέον αποκαλυφθεί πλήρως

Η Γάζα δεν ήταν απόκλιση από τις αξίες τους, ήταν η κορύφωσή τους

11 Φεβ 2026, 21:14
Εργατικά

Γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν επιτίθεται στον Παναγόπουλο;

11 Φεβ 2026, 20:07
Κόντρες

Μόνο με τους Παλαιστίνιους δεν τα κατάφεραν

11 Φεβ 2026, 14:41
Διεθνή

Ισπανία: Ενας άλλος δρόμος είναι εφικτός;

11 Φεβ 2026, 12:01
Εργατικά

ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ-Παναγόπουλος (ημίχρονο): 0-1

11 Φεβ 2026, 11:15
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Φλεβάρη

11 Φεβ 2026, 00:01
Πολιτική

Ο θρασύδειλος κυβερνητικός εκπρόσωπος και τα γιουσουφάκια του

10 Φεβ 2026, 23:00
Πολιτική

Νέα πρόκληση: Αθώοι οι Κασιδιαραίοι για εξαπάτηση του εκλογικού σώματος

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αποφάσισε αντίθετα από το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο!

10 Φεβ 2026, 20:50
Καταστολή

Aνεστάλη η εκτέλεση της ποινής του Χαλίλ Ντεμίρ και μιας ακόμα αγωνίστριας από την Τουρκία

10 Φεβ 2026, 18:31
Αγροτικά

Ο ορμπανιστής επίτροπος Βάρχεϊ υποχρέωσε τον Τσιάρα να παραδεχτεί ότι είναι παραμύθια τα περί αποκλιμάκωσης της ευλογιάς

Εκθεση-κόλαφος της EFSA - Ειλημμένη απόφαση ο καταστροφικός εμβολιασμός

10 Φεβ 2026, 13:05
Καταστολή

Kαταδίκασαν αγωνιστή από την Τουρκία αφαιρώντας του το δικαίωμα σε δικηγόρο – Να ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής του μέχρι το Εφετείο

10 Φεβ 2026, 10:44
Καταστολή

ΑΠΘ: Κρεσέντο επιβολής του «νόμου και τάξης» από κυβέρνηση και μπάτσους

Και μια προκλητική ανακοίνωση της Πρυτανείας

10 Φεβ 2026, 07:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Φλεβάρη

10 Φεβ 2026, 00:01
Διεθνή

H σιωναζιστική κυβέρνηση αποφάσισε την εμβάθυνση της de facto προσάρτησης και την επέκταση των εποικισμών στη Δυτική Όχθη

9 Φεβ 2026, 19:42
Παιδεία

Κυβέρνηση και ΣτΕ μεθοδεύουν τη νομιμοποίηση των ιδιωτικών «πανεπιστημίων» (πανεπιστημιοποιημένων κολλεγίων)

9 Φεβ 2026, 18:12
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Φλεβάρη

Ημέρα κόκκινου χεριού (για παιδιά που στρατεύονται σε πολέμους).
ΗΠΑ: Ημέρα Λίνκολν.
Μιανμάρ: Ημέρα ένωσης.
1945: Υπογράφεται η συμφωνία της Βάρκιζας.
1946: Απολογισμός ενός έτους από τη συμφωνία της Βάρκιζας: 1.192 νεκροί, 6.413 τραυματίες, 70.000 συλλήψεις, 165 βιασμοί γυναικών, 6.567 ληστείες, 572 επιδρομές σε τυπογραφεία, 100.000 καταδιωκόμενοι και 166 ομάδες ακροδεξιών οπλοφόρων δρουν στη χώρα.
1980: Βόμβα στη βιοτεχνία «Πέρλα» (ΕΛΑ).
1981: Βόμβες στα γραφείο της ΒΕΟ, της ΔΕΗ και σε λεωφορείο της σχολικής επιχείρησης “Βυζάντιο” (ΕΛΑ).
1981: Καταστρέφεται από βόμβα το αυτοκίνητο του πρώην αξιωματικού της χωροφυλακής και προσωπάρχη της «Balkan Export» Καραυγουστή.
1992: Βόμβα που είχε τοποθετηθεί στις τουαλέτες του νυχτερινού κέντρου «Καν Καν» βρέθηκε και εξουδετερώθηκε από πυροτεχνουργούς (ΕΛΑ-1η Μάη).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

«Η επιλογή της χορτοφαγίας απορρέει από τη συνεχή προσπάθεια να μπούμε στη θέση του άλλου, να δούμε τον κόσμο μέσα από τα δικά του μάτια, να νιώσουμε τον δικό του πόνο. Υπ’ αυτό το πρίσμα, πράγματι, βιγκανισμός και τραμπισμός δεν πάνε μαζί. Όσο ενισχύεται ο δεύτερος, θα μειώνεται η επιρροή του πρώτου».

Εφη Αχτσιόγλου

(Maς έκαναν εντύπωση τα εισαγωγικά στην ανάρτηση της κυρίας Αχτσιόγλου στο facebook. Επειδή στην ίδια ανάρτηση προμοτάριζε άρθρο του «Εθνους» με τίτλο «Vegans μετά το hype – Τραμπ και υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα φρενάρουν τον βιγκανισμό;», ανατρέξαμε σ’ αυτό και διαπιστώσαμε ότι είναι δικά της λόγια, από συνέντευξη που έδωσε στο πλαίσιο αυτού του άρθρου. Είναι να σαλτάρεις διαβάζοντας αυτή τη μπούρδα. Αμα γίνουμε όλες και όλοι βίγκαν, καθαρίσαμε με τον Τραμπ και τον τραμπισμό! Είναι τόσο απλό και δεν το σκέφτηκε κανείς πέρα από τη μαθήτρια του Κατρούγκαλου, υπουργό των Τσιπροκαμμένων, αποτυχούσα  υποψήφια διάδοχο του Τσίπρα -ηττήθηκε κατά κράτος από τον Κασσελάκη- και σήμερα αγωνιούσα αν θα βρεθεί γι’ αυτήν μια καλή θέση στο νέο τσιπρικό αστερισμό. Λέει κι άλλα η κα Αχτσιόγλου στη συνέντευξή της στο πλαίσιο του παραπάνω άρθρου. Για να μην μας αφήσει καμιά αμφιβολία πως όταν λέει ότι «η επιλογή της χορτοφαγίας απορρέει από τη συνεχή προσπάθεια να μπούμε στη θέση του άλλου, να δούμε τον κόσμο μέσα από τα δικά του μάτια, να νιώσουμε τον δικό του πόνο», αναφέρεται στα ζώα που χρησιμοποιούνται ως τροφή. Στο ethnos.gr το λέει και πιο ωμά: «Για μένα είναι απόκριση σε μια ηθική επιταγή αποδοχής του άλλου ως ακριβώς αυτό που είναι: άλλο. Άλλο με συνείδηση εαυτού. Προφανώς μη ανθρώπινη συνείδηση, σύμφωνοι, αλλά πάντως με μια κάποια συνείδηση εαυτού»! Βουτιά στη μεταφυσική και τον αντιεπιστημονισμό, ένα βήμα πριν από το Βουδισμό. Μια διατροφική επιλογή μετατρέπεται σε ηθικό κατηγόρημα και παίρνει τη μορφή ιδεολογίας, ψευδούς συνείδησης. Στη συνέχεια, η ιδεολογία μετατρέπεται σε πολιτικό πρόταγμα. Ο αντιιμπεριαλισμός-αντικαπιταλισμός μετατρέπεται σε αντιτραμπισμό κι αυτός με τη σειρά του σε βιγκανισμό! Ράβδος εν γωνία, βρέχει. Κι ύστερα, η κα Αχτσιόγλου διαμαρτύρεται ότι την αποκαλούν «φασαία». Μακάρι να ήταν μόνον αυτό. Οι περισσότεροι/ες «φασαίοι-ες» κοιτάζουν τον εαυτούλη τους και δεν πειράζουν κανένα – εκτός από τους υφιστάμενους και τους εργάτες στη δουλειά, αν τύχει και είναι στελέχη καπιταλιστικών επιχειρήσεων. Η κα Αχτσιόγλου ανήκει σ’ εκείνο το είδος των «φασαίων» πολυτελείας, που έχουν εξουσιαστικές φιλοδοξίες και είναι διατεθειμένοι να στραγγαλίσουν έναν ολόκληρο λαό, να «πατήσουν επί πτωμάτων», προκειμένου να ικανοποιήσουν αυτές τις εξουσιαστικές φιλοδοξίες. Η ίδια το επιβεβαίωσε αυτό, ως στέλεχος και υπουργός της λυσσασμένης μνημονιακής κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo