Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Τεράστια έκρηξη συγκλονίζει το κεντρικό Ισραήλ — Αμφιβολίες για την επίσημη εκδοχή περί δοκιμής
  • Σαν σήμερα 18 Μάη
  • Εζεντίν Αλ-Χαντάντ | Ενα λιοντάρι της Αντίστασης έπεσε – Ο αγώνας συνεχίζεται
  • Βγάλτε επιτέλους τον σκασμό!
  • Σαν σήμερα 17 Μάη
  • Tο φερέφωνο του στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος, The Atlantic, παραδέχεται: Το Iράν νίκησε ΗΠΑ-«Ισραήλ» και έγινε παγκόσμια δύναμη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Βαθύ Κόκκινο»Πανικός από μια μελέτη που απλά επιβεβαιώνει το γνωστό
Βαθύ Κόκκινο

Πανικός από μια μελέτη που απλά επιβεβαιώνει το γνωστό

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr9 Οκτ 2022, 09:27

Οταν δημοσιεύτηκε η πρώτη έκδοση της μελέτης Λύτρα-Τσιόδρα, επικράτησε πανικός στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Η Γκάγκα, συνεπικουρούμενη από τον πάντα πρόθυμο Μαγιορκίνη, ήταν εκείνη που προσπάθησε να απαξιώσει τη μελέτη, λέγοντας κυριολεκτικά βλακείες.

Εμείς σημειώσαμε ότι η μελέτη δεν μας είπε τίποτα καινούργιο. Το γεγονός ότι η πλειοψηφία των βαριά νοσούντων από covid πέθαινε εκτός ΜΕΘ, το αποκαλύπταμε συνέχεια, με συστηματική αρθρογραφία. Με λεπτομερείς αναφορές και ρεπορτάζ και για τις ψευδο-ΜΕΘ που έστηναν στο άρπα-κόλλα, βαφτίζοντας κοινούς θαλάμους «ΜΕΘ», επειδή έβαζαν στους διασωληνωμένους ασθενείς έναν φορητό αναπνευστήρα και ένα μόνιτορ, χωρίς τίποτα που να έχει σχέση με ΜΕΘ. Με συστηματική αναφορά στη λίστα αναμονής του ΕΚΑΒ, που μας έδινε εικόνα για τους ασθενείς που περέμεναν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ και κατέληγαν εκεί.

Σημειώναμε στις 16 Δεκέμβρη του 2021, αναφορικά με τη μελέτη Λύτρα-Τσιόδρα, σε άρθρο με τίτλο: Ηταν και είναι δεδομένο το διαρκές έγκλημα των διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ:

Γι’ αυτό λέμε ότι δεν έχουμε καμιά εμπιστοσύνη σε μελέτες τύπου Τσιόδρα-Λύτρα, ανεξάρτητα από το αν αυτές οι μελέτες επιβεβαιώνουν κάποιες από τις αναλύσεις μας. Λένε ότι την περίοδο που έκαναν τη μελέτη (δεύτερο και τρίτο κύμα της πανδημίας) βρήκαν μόνο 5% των διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ! Πώς γίνεται σήμερα να έχουμε σταθερά τουλάχιστον το ένα τέταρτο των διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ, σε ένα σύνολο γύρω στους 700 διασωληνωμένους, και την περίοδο της μελέτης, με 800 διασωληνωμένους για καιρό, να ήταν εκτός ΜΕΘ μόνο το 5% των διασωληνωμένων; Κάτι… δεν πάει καλά και δε χρειάζεται να έχεις διδακτορικό στα Μαθηματική ή τη Στατιστική για να το καταλάβεις.

Παρά ταύτα, η δημοσιοποίηση της συγκεκριμένης μελέτης προκάλεσε τεράστιο πρόβλημα στην κυβέρνηση, διότι -εκτός των άλλων- διέψευσε τον ίδιο τον Μητσοτάκη και όσα είχε πει στη Βουλή. O Tσιόδρας δεν μίλησε. Βγήκε μπροστά ο Λύτρας, που «δεν έβαλε γλώσσα μέσα» (απανωτά tweet, συνεντεύξεις σε ραδιοσταθμούς και εφημερίδες). Το έκανε με δική του πρωτοβουλία, «γράφοντας» τον Τσιόδρα; Δεν νομίζουμε.

Η πρώτη αντίδραση από πλευράς Μητσοτάκη αποκάλυψε πανικό. Εβαλε τον Οικονόμου να δηλώσει ότι «η μελέτη δεν ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού, δεν είχε παραδοθεί στον ίδιο και σε κανέναν συνεργάτη στο Μαξίμου». Ο Λύτρας τον διέψευσε κατ’ επανάληψη. Δήλωσε ότι η μελέτη είχε παραδοθεί σε ανώτατο επίπεδο (στον ίδιο τον Μητσοτάκη δηλαδή), προτού ακόμα σταλεί για δημοσίευση. Ο Τσιόδρας δεν διέψευσε τον Λύτρα, όπως θα δούμε παρακάτω. Και ο Οικονόμου επιβεβαίωσε ότι «ο κ. Τσιόδρας είναι ο πιο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού για την αντιμετώπιση της πανδημίας» και πως «παραμένει σύμβουλος του πρωθυπουργού». Αντιλαμβάνεστε γιατί μιλάμε για πανικό. Δεν μπορεί «ο σύμβουλος», «ο πιο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού» να μην τον ενημέρωσε για την έρευνα που μόλις είχε ολοκληρώσει.

Παράλληλα, η «γραμμή» που δόθηκε από το Μαξίμου ήταν να λένε όλα τα κυβερνητικά στελέχη ότι αυτή η μελέτη μιλάει γενικά και «επαναλαμβάνει γνωστές αδυναμίες όταν δέχεται πίεση το ΕΣΥ», πράγματα για τα οποία «ο κ. Μητσοτάκης έχει μιλήσει» (Οικονόμου). Ο ακροδεξιός τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός-υπουργός απειλούσε τους συριζαίους στη Βουλή ότι θα ψάξουν και θα βρουν παρόμοιες μελέτες και για την κυβερνητική θητεία του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς μάλιστα να υπάρχει πανδημία (τα έλεγε και ο Κοντοζαμάνης αυτά, μιλώντας για τις λίστες αναμονής για κρεβάτι σε ΜΕΘ, όταν είχε έξαρση η γρίπη).

Πριν από μερικές μέρες δημοσιεύτηκε η δεύτερη έκδοση της μελέτης, με την υπογραφή μόνο του Λύτρα αυτή τη φορά (ο Τσιόδρας την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια, για ευνόητους λόγους). Για τη δημοσιότητα φρόντισε ο Λύτρας, πάλι μέσω Twitter.

Τι αποδεικνύει η επικαιροποίηση της μελέτης (φτάνει μέχρι τον Απρίλη του 2022); Οτι η θνησιμότητα αυξήθηκε σε σχέση με την πρώτη μελέτη. Οτι το σύνολο σχεδόν των εκτός ΜΕΘ διασωληνωθέντων ασθενών πέθανε! Και πάλι, όμως, προκύπτει το ίδιο ερωτηματικό. Μιλά για 1.084 ασθενείς που νοσηλεύονταν εκτός ΜΕΘ και των οποίων απεβίωσε το 97,7%, έναντι 9.382 ασθενείς που νοσηλεύονταν σε ΜΕΘ, από τους οποίους απεβίωσε το 72,7%. Μόνο το 10,36% των ασθενών που διασωληνώθηκαν παρέμεινε εκτός ΜΕΘ; Και πάλι δεν μας τα λέει καλά ο κ. Λύτρας.

Αυτή τη φορά δεν είχαμε τον ίδιο πανικό. Βλέπετε βρισκόμαστε σε φάση που ουδείς ασχολείται με την πανδημία. Μερικά δημοσιεύματα, λίγη σπέκουλα των συριζαίων (περισσότερο για τον Πλεύρη παρά για τον Μητσοτάκη) και το ζήτημα παραδόθηκε στη λήθη. Είχαμε, όμως, και μια καθαρά εκδικητική αντίδραση: έκοψαν από τον Θ. Λύτρα την πρόσβαση στα στοιχεία του ΕΟΔΥ!

Τα στοιχεία του ΕΟΔΥ και το περιβόητο εθνικό μητρώο ασθενών ήταν πάντοτε διπλαμπαρωμένα. Πολλές φορές έχουμε καταγγείλει αυτό το γεγονός. Ηθελαν να έχουν το μονοπώλιο στην πληροφορία, για να δουλεύει ο γκεμπελίστικος μηχανισμός της κυβερνητικής προπαγάνδας με πλήρη παραποίηση των στοιχείων. Σχολιάζονταν παλαιότερα τις ημερήσιες και τώρα τις εβδομαδιαίες εκθέσεις του ΕΟΔΥ για την πανδημία, βρίσκαμε και εξακολουθούμε να βρίσκουμε απίστευτο «μπαλαμούτι». Βρίσκαμε και εξακολουθούμε να βρίσκουμε διαφορές ανάμεσα στα στοιχεία που δημοσιοποιεί ο ΕΟΔΥ και στα στατιστικά στοιχεία που δημοσιοποιεί η 1η ΥΠΕ (για όλη τη χώρα). Εχουν διπλά και τριπλά βιβλία.

Το χειρότερο είναι πως ουδέποτε έδιναν πρόσβαση στα διπλά και τριπλά βιβλία. Προφανώς έδωσαν σε κάποιους μελετητές (το όνομα του Τσιόδρα είναι αυτό που προφανώς άνοιξε τις πόρτες και στον Λύτρα), αλλά μόλις τα συμπεράσματα ενός μελετητή δεν τους βολεύουν, φτάνουν στο σημείο να του κόψουν και αυτού την πρόσβαση στα στοιχεία.

Το έγκλημα που συντελέστηκε σε βάρος του ελληνικού λαού έχει αποκαλυφθεί. Δεν έχει, όμως, τροφοδοτήσει ένα κίνημα διαμαρτυρίας και διεκδίκησης (τα κόμματα της αστικής αντιπολίτευσης ενδιαφέρθηκαν μόνο για πρόσκαιρες εντυπώσεις και όχι για την ουσία). Εχουμε ξαναγράψει ότι στην αντιμετώπιση της πανδημίας ο ελληνικός λαός ηττήθηκε χωρίς να δώσει μάχη. Αφησε την πρωτοβουλία εξ ολοκλήρου στα χέρια της κυβέρνησης, ακόμη και όταν φάνηκε ότι η διαχείριση γινόταν με καθαρά ταξικά κριτήρια:

  • Η εργατική τάξη αφέθηκε απροστάτευτη έναντι της διασποράς του ιού, καθώς λειτουργούσαν τα μεγάλα εκκολαπτήρια, οι χώροι εργασίας των καπιταλιστικών επιχειρήσεων και τα μέσα μαζικής μεταφοράς, που με τη σειρά τους τροφοδοτούσαν δευτερογενή διασπορά μέσω της οικογενειακής ζωής.
  • Το ΕΣΥ δεν ενισχύθηκε καθόλου, ειδικά η τόσο απαραίτητη για τη συγκεκριμένη νόσο Εντατική Θεραπεία, με αποτέλεσμα να έχουμε τόσο ψηλό αριθμό θανάτων.

Αυτά δεν πρέπει να τα ξεχάσουμε. Οχι μόνο γιατί η πανδημία ακόμη δεν έχει τελειώσει, αλλά και γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αποθρασυμμένη από την… άνεση με την οποία διέπραξε το έγκλημα της διαχείρισης της πανδημίας, έβαλε μπροστά τη γοργή ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ. Λαός και υγειονομικοί πρέπει να μην το επιτρέψουμε.

Π.Γ.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣαν σήμερα 9 Οκτώβρη
Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 10 Οκτώβρη

Σχετικά Αρθρα

Υπόθεση Λαζαρίδη: Λερώνεσαι όπου κι αν τους ακουμπήσεις

Βαθύ Κόκκινο 10 Απρ 2026, 13:45

Πρόστυχη εξίσωση ενός καπιταλιστικού εγκλήματος με ένα τροχαίο δυστύχημα

Βαθύ Κόκκινο 28 Ιαν 2026, 13:03

Ο Θεοδωρόπουλος και η απελπισία του παραδοσιακού φιλοσιωνισμού

Βαθύ Κόκκινο 26 Ιαν 2026, 10:24

Λέιλα Χάλεντ: «7th of October was a must»

«Η 7η Οκτώβρη έπρεπε να γίνει»

Βαθύ Κόκκινο 2 Φεβ 2025, 11:38

Η εργαλειοποίηση του πιο άθλιου εθνικισμού

Βαθύ Κόκκινο 2 Σεπ 2023, 00:03

Το σύνδρομο της εξουσιολαγνείας

Βαθύ Κόκκινο 27 Μάι 2023, 11:01
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Τεράστια έκρηξη συγκλονίζει το κεντρικό Ισραήλ — Αμφιβολίες για την επίσημη εκδοχή περί δοκιμής

18 Μάι 2026, 11:22
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Μάη

18 Μάι 2026, 00:01
Διεθνή

Εζεντίν Αλ-Χαντάντ | Ενα λιοντάρι της Αντίστασης έπεσε – Ο αγώνας συνεχίζεται

17 Μάι 2026, 10:40
Παιδεία

Βγάλτε επιτέλους τον σκασμό!

Πώς δυο 17χρονα παιδιά πίστεψαν ότι δεν έχουν πια καμιά ελπίδα

17 Μάι 2026, 08:39
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Μάη

17 Μάι 2026, 00:01
Διεθνή

Tο φερέφωνο του στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος, The Atlantic, παραδέχεται: Το Iράν νίκησε ΗΠΑ-«Ισραήλ» και έγινε παγκόσμια δύναμη

16 Μάι 2026, 08:38
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

16 Μάι 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Μάη

16 Μάι 2026, 00:01
Διεθνή

Aμερικανός βουλευτής παραδέχεται ότι οι ΗΠΑ έχασαν 39 αεροπλάνα στον πόλεμο κατά του Ιράν

15 Μάι 2026, 18:54
Πολιτική

78 χρόνια από τη Νάκμπα | Ολοι/ες αύριο στην πορεία αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό και την Αντίστασή του

15 Μάι 2026, 13:03
Διεθνή

«Στον Λίβανο τον ήπιαμε» λέει (σε ελεύθερη απόδοση) διάσημος σιωναζιστής καραβανάς

15 Μάι 2026, 12:40
Κόντρες

Nτροπή σου, Σι Τζιπίνγκ 

15 Μάι 2026, 11:55
Υγεία

Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας ως ψηφοθηρικό σόου της Αγαπηδάκη

15 Μάι 2026, 08:44
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Μάη

15 Μάι 2026, 00:01
Διεθνή

Οσα κι αν χτίζουνε τειχιά κι αν τον κλοιό στενεύουν, τα ντρόουν είν’ αληταριά κι όλο θα ταξιδεύουν (video)

14 Μάι 2026, 22:24
Πολιτική

Aνέκρουσε πρύμναν το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ

14 Μάι 2026, 21:42
Κόντρες

Μαθημένοι στις κωλοτούμπες

14 Μάι 2026, 20:25
Εργατικά

Στις πειθαρχικές διώξεις απαντάμε συλλογικά και αγωνιστικά

Δευτέρα 18 Μάη, 1 μ.μ., στην Π.Δ.Ε. Κεντρ. Μακεδονίας (κτίριο ZEDA)

14 Μάι 2026, 18:49
Πολιτική

Προκαλούν οι Ουκρανοί

14 Μάι 2026, 14:26
Αθλητισμός

Χαιρετισμός στον Λαμίν Γιαμάλ από το λαό της Γάζας

14 Μάι 2026, 11:02
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Μάη

Ημέρα ενημέρωσης για το εμβόλιο κατά του AIDS.

Ημέρα μουσείων.

Αϊτή: Ημέρα σημαίας.

1781: Εκτελούνται στην πλατεία του Κούσκο ο Τουπάκ Αμάρου, η Μικαέλα Μπαστίδας και άλλοι ηγέτες της περουβιανής εξέγερσης.

1954: Τίθεται σε ισχύ η Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

1961: Πραξικόπημα από αντικομμουνιστές ανατρέπει το καθεστώς του στρατηγού Τσανγκ στη Νότια Κορέα.

1962: Βουλευτές αλληλοβρίζονται και αλληλολακτίζονται στη Βουλή κατά τη συζήτηση πρότασης δυσπιστίας προς την κυβέρνηση.

1969: Βόμβα στο «ΡΧ» της Συγγρού (ΚΕΑ).

1994: Ρουκέτα κατά των γραφείων της IBM στην οδό Φιλελλήνων (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή ανέδειξε με εμφατικό τρόπο τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει στη γεωπολιτική και στην ενεργειακή ασφάλεια η Ευρώπη. Η Ελλάδα ανταποκρίθηκε πρώτη στην επίθεση που δέχτηκε η Κύπρος και με τον τρόπο αυτό κάναμε ένα βήμα ιστορικής σημασίας γιατί υπενθυμίσαμε στην Ευρώπη το άρθρο 42 παράγραφος 7 των Ευρωπαϊκών Συνθήκων για την Ευρωπαϊκή Αλληλεγγύη με τη στήριξη που προσφέραμε στην Κύπρο.

Σταύρος Παπασταύρου

(Ο γνωστός για τις ιδιαίτερα στενές σχέσεις του με τους σιωνιστές υπουργός Ενέργειας του Μητσοτάκη αποδεικνύεται άξιος μαθητής του Γκέμπελς. Και στο πλασάρισμα ψεύτικων ειδήσεων και στην αποσιώπηση πραγματικών ειδήσεων. Δέχτηκε καμιά επίθεση η Κύπρος; Δεν το ισχυρίστηκε κανένας. Ολοι μίλησαν για επίθεση στις βρετανικές βάσεις που βρίσκονται στην Κύπρο. Οι βάσεις, όμως, από το ιδρυτικό της Κυπριακής Δημοκρατίας δε θεωρούνται κυπριακό έδαφος αλλά βρετανικό έδαφος. Εχουν το ίδιο στάτους που έχει η αμερικάνικη βάση στο Γκουαντανάμο της Κούβας, που η κουβανέζικη επανάσταση δεν μπόρεσε να τη διώξει. Από ποιον δέχτηκαν επίθεση οι βρετανικές βάσεις στην Κύπρο; Οχι από το Ιράν, που διέψευσε από την πρώτη στιγμή το γεγονός. Ηταν μια προβοκάτσια των φίλων του Παπασταύρου, των σιωναζιστών του Ισραήλ, που προσπαθούσαν να σύρουν χώρες όπως η Βρετανία, η Τουρκία και η Σαουδική Αραβία στον πόλεμο κατά του Ιράν. Οταν το Ιράν τους ξεμπρόστιασε, σταμάτησαν αυτές τις προβοκάτσιες. Ομως οι καλοί φίλοι των σιωναζιστών, όπως ο Παπασταύρου, εξακολουθούν να μηρυκάζουν γκεμπελίστικα τα περί «επίθεσης που δέχτηκε η Κύπρος». Αν τον ενδιαφέρει η γεωπολιτική και η ενεργειακή ασφάλεια, γιατί ο Παπασταύρου δεν στηλίτευσε το γεγονός ότι ένα ουκρανικό επιθετικό θαλάσσιο drone, έμφορτο με εκρηκτικά και επιχειρησιακά σε κατάσταση αναμονής, βρέθηκε σε ελληνικά χωρικά ύδατα; Γιατί δεν στηλίτευσε το γεγονός ότι η Ουκρανία εξάγει τον πόλεμο στη Μεσόγειο, πλήττοντας με τέτοια drones ρωσικά τάνκερ, γεγονός που εγκυμονεί τον κίνδυνο να απαντήσει με αντίστοιχα – και αριθμητικά πολλαπλάσια – πλήγματα η Ρωσία ενάντια σε πλοία που μεταφέρουν καύσιμα ή άλλα εμπορεύματα από και προς την Ουκρανία; Τι είναι πιο επικίνδυνο, ένα drone προβοκάτσιας που κινήθηκε προς τις βρετανικές βάσεις στην Κύπρο ή οι πολεμικές ενέργειες της Ουκρανίας στη Μεσόγειο, που – εκτός των άλλων – εγείρουν μεγάλους κινδύνους για κάθε είδους σκάφη – αλιευτικά, αναψυχής, ποστάλια, εμπορικά – που πλέουν στην περιοχή και που τους καλοκαιρινούς μήνες πολλαπλασιάζονται εκθετικά;)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo