Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 31 Μάη
  • Αρχισε το φούντωμα της ευλογιάς των αιγοπροβάτων: Δώδεκα νέες εστίες μεταξύ 21 και 29 Μάη
  • Το Σύμφωνο έγινε νομοσχέδιο-σκούπα: διαλογή, κράτηση, απελάσεις και φακέλωμα στο όνομα της «ευρωπαϊκής τάξης»
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 30 Μάη
  • Κάλεσμα για συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες φοιτητές/τριες της Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Παιδεία»Πανεπιστημιακοί: Τα δικαστήρια πλυντήρια της ανομίας και κουρελιάσματος της δημοκρατίας
Παιδεία

Πανεπιστημιακοί: Τα δικαστήρια πλυντήρια της ανομίας και κουρελιάσματος της δημοκρατίας

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr17 Ιούν 2025, 21:41

Με μια σαλταδόρικη στην κυριολεξία ερμηνεία, κάνοντας σκόνη το άρθρο 16 του Συντάγματος, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε συνταγματικό τον εκτρωματικό νόμο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια (Ν. 5094/2024) και απέρριψε κατά πλειοψηφία τις προσφυγές της ΠΟΣΔΕΠ, πανεπιστημιακών καθηγητών και του Κατρούγκαλου.

Το ΣτΕ βιάστηκε τελικά να βγάλει απόφαση, χωρίς να στείλει προδικαστικό ερώτημα στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, και πήρε πάνω του την αποκλειστική ευθύνη, αναμασώνατς ακριβώς την «επιχειρηματολογία» που το ΔΕΕ θα χρησιμοποιούσε. 

Βιάστηκε να βγάλει αυτήν την αισχρή απόφαση επειδή ο χρόνος πιέζει, αφού από τον Σεπτέμβρη πρέπει να λειτουργήσουν, όπως έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, τα πανεπιστημιοποιημένα κολλέγια, που θα φορέσουν τον μανδύα των παραρτημάτων των ξένων πανεπιστημίων (Νομικά Πρόσωπα Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης-ΝΠΠΕ), με τα οποία είναι συμβεβλημένα με συμφωνίες δικαιόχρησης και λειτουργούν ήδη στη χώρα μας.

Κυβέρνηση, ξένα συμφέροντα, ΕΕ, ολόκληρο το αστικό σύστημα πίεζε σε αυτήν την κατεύθυνση και το ΣτΕ προσέτρεξε να ικανοποιήσει τις εντολές τους, πιστοποιώντας για πολλοστή φορά ότι αποφασίζει με βάση το «δίκιο του μονάρχη», ειδικά όταν δεν αισθάνεται στο σβέρκο του την καυτή ανάσα του κινήματος.

Οι αποφάσεις του ΣτΕ πλήρως εναρμονισμένες με το κυβερνητικό αφήγημα της εμπορευματοποίησης και της ανώτατης εκπαίδευσης, προκάλεσαν τις αντιδράσεις των πανεπιστημιακών που σημειώνουν ότι είναι αποφάσεις που ξεπλένουν την ανομία και κουρελιάζουν τη δημοκρατία.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΛΩΝ ΔΕΠ ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Το ΔΣ του Συλλόγου Μελών ΔΕΠ Παντείου Πανεπιστημίου εκφράζει δημόσια την απαρέσκειά του για την απόφαση της πλειοψηφίας του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει το νόμο Πιερρακάκη ως σύμφωνο με το Σύνταγμα.

Η πλειοψηφία του δικαστηρίου, εναρμονιζόμενη πλήρως με το κυβερνητικό αφήγημα και πραγματοποιώντας λογικές ακροβασίες, θεώρησε ότι οι όροι “αποκλειστικά” (“Η ανώτατη εκπαίδεση παρέχεται αποκλειστικά από ιδρύματα που αποτελούν νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου με πλήρη αυτοδιοίκηση” 16 παρ. 5) και “απαγορεύεται” (“Η σύσταση ανωτάτων σχολών από ιδιώτες απαγορεύεται” 16 παρ. 8 εδ. β’) σημαίνουν “όχι πάντα” και “επιτρέπεται”!

Νομιμοποιεί με τον τρόπο αυτό την ευθεία αντισυνταγματική πρακτική της κυβέρνησης θυμίζοντας άλλες εποχές όταν τα δικαστήρια γίνονταν πλυντήρια της ανομίας και του κουρελιάσματος της δημοκρατίας.

Η πανεπιστημιακή κοινότητα θα συνεχίσει τον αγώνα ενάντια στο νόμο για τα ιδιωτικά “πανεπιστήμια”, στα οποία όσοι έχουν το χρήμα θα μπορούν να έχουν πρόσβαση και όπου επικρατεί η λογική της αναξιοκρατίας: ”πληρώνεις; παίρνεις πτυχίο” και τα οποία δεν καλύπτουν ούτε στο ελάχιστο τις επιστημονικές προδιαγραφές των πανεπιστημίων.

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στην κυβερνητική πολιτική που κρατά τα δημόσια πανεπιστήμια στη μιζέρια, με έναν προϋπολογισμό μνημονιακό, στο 1/3 εκείνων που υπήρχαν πριν τα μνημόνια, χωρίς τις αναγκαίες προσλήψεις διδακτικού και διοικητικού προσωπικού, χωρίς υποδομές.

Υπενθυμίζουμε ότι η χώρα μας είναι η τελευταία στην ΕΕ ως προς τις δαπάνες για την παιδεία. Η μέση ετήσια δαπάνη ανά φοιτητή στην Ελλάδα είναι 1.780 ευρώ έναντι 10.132 ευρώ του ευρωπαϊκού μέσου όρου. Ο μέσος όρος στην ΕΕ είναι 16 φοιτητές ανά διδάσκοντα, ενώ στην Ελλάδα είναι 49 φοιτητές ανά διδάσκοντα. Οι μισθοί των μελών ΔΕΠ βρίσκονται στο 40-50% της προ μνημονιακής περιόδου.

Το ΔΣ καλεί τα μέλη του συλλόγου να εξακολουθήσουν να υψώνουν τη φωνή τους, το ακαδημαϊκό τους κύρος ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ανώτατης εκπαίδευσης, να το συνενώσουν με τις αγωνιστικές αντιδράσεις των φοιτητικών συλλόγων και όλων των παραγόντων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην προϊούσα εμπορευματοποίηση – ιδιωτικοποίηση για αναβαθμισμένη, δημόσια δωρεάν ανώτατη παιδεία, υψηλού επιστημονικού επιπέδου σε όφελος της κοινωνίας.

Ανακοίνωση της ΠΟΣΔΕΠ

Η κατά πλειοψηφία απόφαση της μείζονος Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε, μετά από αίτημα ακύρωσης της ΠΟΣΔΕΠ, ως συνταγματικές τις διατάξεις του Ν5094/2024 για την εγκατάσταση και λειτουργία Νομικών Προσώπων Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης – ιδιωτικών Πανεπιστημίων στην Ελλάδα, με τη μορφή παραρτημάτων ξένων Ιδρυμάτων, δεν προσφέρεται για πανηγυρισμούς από τους υπεύθυνους για την πορεία της εκπαίδευσης στη χώρα. Η πλήρης αναγνώριση, με νέα επιγραφή, των πτυχίων των κολεγίων, θα επιφέρει απότομες και σημαντικές αλλαγές που θα συντελεστούν χωρίς σχεδιασμό στον ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας και θα επηρεάσουν δραματικά το επίπεδο των πτυχίων και τη διάρθρωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ παράλληλα θα πλήξουν πολλά πανεπιστημιακά τμήματα, ιδίως στην ελληνική περιφέρεια.

Εάν ο επιδιωκόμενος σκοπός είναι να καταστεί η Ελλάδα ακαδημαϊκός κόμβος, και να μειωθεί η φοιτητική μετανάστευση, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η παροχή σπουδών υψηλού επιπέδου από τα ακαδημαϊκά Ιδρύματα της χώρας. Η «πανεπιστημιοποίηση» των κολεγίων με τα ιδιαίτερα χαμηλής στάθμης ακαδημαϊκά κριτήρια που θέτει ο Ν5094/2024 δεν εξασφαλίζει αυτή την προϋπόθεση. Έχει γίνει γνωστό ότι η εισαγωγή των φοιτητών στα παραρτήματα θα γίνεται με ελάχιστη βάση εισαγωγής (ΕΒΕ), η οποία όμως ουδεμία σχέση έχει με την βάση εισαγωγής αντίστοιχων Τμημάτων ή Σχολών των δημόσιων Πανεπιστημίων, ούτε καν με την ΕΒΕ του σχετικού επιστημονικού πεδίου. Δικαίωμα εγγραφής σε οποιοδήποτε προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών των παραρτημάτων ξένων Πανεπιστημίων θα εξασφαλίζει ο μικρότερος εκ των μέσων όρων των βαθμολογιών του συνόλου των εξεταζόμενων ανά́ επιστημονικό́ πεδίο, πολλαπλασιαζόμενος με τον συντελεστή́ 0,8, κοντολογίς μια βαθμολογία αρκετά κάτω από το 10.

Η απόφαση του ΣτΕ, η οποία ελήφθη σε χρόνο ρεκόρ για τα δικά του δεδομένα, δημοσιοποιήθηκε λίγο πριν τις αναμενόμενες ανακοινώσεις της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ) για την αδειοδότηση των παραρτημάτων και την πιστοποίηση των προγραμμάτων σπουδών που αυτά θα παρέχουν. Και η ΕΘΑΑΕ αναμένεται για το θέμα αυτό να κάνει ρεκόρ αξιολόγησης, καθότι καλείται να ολοκληρώσει μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα την αδειοδότηση 12 παραρτημάτων-ΝΠΠΕ με περίπου 40 Σχολές, καθώς και την πιστοποίηση περίπου 150 προπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών, όταν οι πιστοποιήσεις των προγραμμάτων σπουδών των δημόσιων Πανεπιστημίων αποδεικνύονται ιδιαίτερα χρονοβόρες διαδικασίες. Απομένει να δούμε εάν οι αποφάσεις της ΕΘΑΑΕ θα επιτείνουν τις ασύμμετρες συνθήκες που θα οδηγήσουν στη δραματική συρρίκνωση των περιφερειακών δημόσιων Πανεπιστημίων, μέσω της πιστοποίησης τριετών προγραμμάτων πρώτου κύκλου σπουδών που προσφέρουν τα παραρτήματα.

Σε κάθε περίπτωση, όταν προβλέπεται να φοιτά σε αυτά τα παραρτήματα το 10% των φοιτητών, είναι φανερό πως η ουσιαστική αναβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα θα προκύψει μόνο με την έμπρακτη ενίσχυση των δημόσιων Πανεπιστημίων. Απαιτείται ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό θεσμικό πλαίσιο, η γενναία αύξηση της χρηματοδότησης, τακτικής και έκτακτης, για την αντιμετώπιση των αυξημένων λειτουργικών αναγκών, η πραγματική ανάσχεση της υποστελέχωσης σε μέλη ΔΕΠ, ΕΔΙΠ, ΕΕΠ, ΕΤΕΠ και σε μόνιμο διοικητικό προσωπικό, η πλήρης κάλυψη των μεγάλων αναγκών σε υποδομές, η ουσιαστική ενίσχυση της φοιτητικής μέριμνας (ιδιαίτερα στα περιφερειακά πανεπιστήμια που αναμένεται να επηρεασθούν περισσότερο από τη λειτουργία των παραρτημάτων), η επαναφορά των αποδοχών σε αξιοπρεπή και ανταγωνιστικά επίπεδα, ο περιορισμός της γραφειοκρατίας και η αξιοκρατική και συστηματική προώθηση της έρευνας, προκειμένου να διασφαλιστεί ένα αναπτυξιακό μέλλον για τον πολύπαθο χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης στη χώρα μας.

Εκτύπωση 🖨
ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΑΕΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ ΣτΕ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΓιατί το Ισραήλ κατέσχεσε τον εξοπλισμό των αραβικών τηλεοπτικών συνεργείων στη Χάιφα; (video)
Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 18 Ιούνη

Σχετικά Αρθρα

Κάλεσμα για συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες φοιτητές/τριες της Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ

Καταστολή 29 Μάι 2026, 20:55

Ολόκληρος Σύλλογος Διδασκόντων εγκαλείται πειθαρχικά επειδή έπεσε το ταβάνι του σχολείου!

 Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πόρτο Ράφτη

Παιδεία 28 Μάι 2026, 05:40

Δήμος Αθήνας: Καμιά απάντηση για εξαιρετικά κρίσιμα ζητήματα για την καλή λειτουργία των σχολείων

Παιδεία 26 Μάι 2026, 20:35

Ευρωπαϊκή Εισαγγελία: Κατεπείγουσα έρευνα για τα 120 εκατ. ευρώ της Κεραμέως σε διαδραστικούς πίνακες

Οικονομία 26 Μάι 2026, 12:24

Πανελλαδικό Συντονιστικό Συλλόγων Οικοτρόφων: Οι οικότροφοι φοιτητές ζητoύν αναβάθμιση των εστιών

Οχι καταστολή και συκοφάντηση των αγώνων τους

Παιδεία 26 Μάι 2026, 08:32

Σύλλογος Εστιακών Φοιτητών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων: Αντί για λύσεις στα προβλήματα, νουθεσία και τρομοκρατία

Παιδεία 26 Μάι 2026, 08:26
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 31 Μάη

31 Μάι 2026, 00:01
Αγροτικά

Αρχισε το φούντωμα της ευλογιάς των αιγοπροβάτων: Δώδεκα νέες εστίες μεταξύ 21 και 29 Μάη

Επλήγη για πρώτη φορά και η Αρκαδία (δύο εστίες μέχρι στιγμής)

30 Μάι 2026, 10:45
Καταστολή

Το Σύμφωνο έγινε νομοσχέδιο-σκούπα: διαλογή, κράτηση, απελάσεις και φακέλωμα στο όνομα της «ευρωπαϊκής τάξης»

30 Μάι 2026, 08:45
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

30 Μάι 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Μάη

30 Μάι 2026, 00:01
Καταστολή

Κάλεσμα για συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες φοιτητές/τριες της Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ

29 Μάι 2026, 20:55
Κόντρες

Follow the money

29 Μάι 2026, 20:41
Διεθνή

Times of Israel: Σε στρατηγικό αδιέξοδο η σιωνιστική οντότητα

29 Μάι 2026, 14:04
Υγεία

Για τα μάτια της Σταμάτας…

29 Μάι 2026, 12:22
Διεθνή

Το Ιράν έχει κερδίσει τον πόλεμο. Ο Τραμπ και ο Νετανιάχου βρίσκονται τώρα αντιμέτωποι με την ώρα του απολογισμού

Η ισορροπία δυνάμεων έχει μεταβληθεί και τα κράτη της Μέσης Ανατολής δεν θα αποδεχτούν πλέον μια περιφερειακή τάξη που υπαγορεύεται από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ

29 Μάι 2026, 11:26
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 29 Μάη

29 Μάι 2026, 00:01
Καταστολή

Κατέρρευσε το στημένο κατηγορητήριο εναντίον των συλληφθέντων στις 6 Μάρτη του 2021

28 Μάι 2026, 19:00
Η παπάρα

Eνας ακούραστος φιδέμπορας

28 Μάι 2026, 18:39
Διεθνή

«Ελεύθεροι και δυνατοί, όχι άθλιοι σκλάβοι»

28 Μάι 2026, 13:03
Καταστολή

Λαθροχειρία συνηγόρου υπεράσπισης των βασανιστών του γιου του καταγγέλλει ο Γιάννης Μάγγος

28 Μάι 2026, 11:41
Υγεία

Eξαρση γαστρεντερίτιδας στο «Αττικόν» – Πώς θα σταματήσει όταν οι ασθενείς είναι σε ράντζα και δεν έχουν ούτε τουαλέτα;

28 Μάι 2026, 09:19
Πολιτισμός

ΑΠΟΨΕ | Παρουσίαση-συζήτηση του βιβλίου του Γιάχια Σινουάρ «Αγκάθια και γαρύφαλλα»

Στο Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα (Λαμπηδόνα), στις 8 μμ

28 Μάι 2026, 06:19
Παιδεία

Ολόκληρος Σύλλογος Διδασκόντων εγκαλείται πειθαρχικά επειδή έπεσε το ταβάνι του σχολείου!

 Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πόρτο Ράφτη

28 Μάι 2026, 05:40
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 28 Μάη

28 Μάι 2026, 00:01
Πολιτική

Νέα κουτουλιά του δάμαλου στα μαλακά του Κούλη

27 Μάι 2026, 23:23
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 31 Μάη

Ημέρα κατά του καπνίσματος.

Ζιμπάμπουε : Ημέρα ανεξαρτησίας.

1866: Ιδρύεται η Ku Klux Klan στο Tennessee των ΗΠΑ.

1906: Βομβιστική επίθεση κατά του ισπανού βασιλιά Αλφόνσο αμέσως μετά τον γάμο του, δεκαοκτώ νεκροί (ο ίδιος επέζησε).

1957: Σκοτώνεται από αυτοκίνητο που οδηγούσε αμερικανός λοχίας ο πρώην αρχηγός του ΕΛΑΣ και βουλευτής της ΕΔΑ Στέφανος Σαράφης.

1962: Εκτελείται στο Ισραήλ δι’ απαγχονισμού ο ναζί Αντολφ Αϊχμαν.

1968: Η δικτατορία καθιερώνει το υποχρεωτικό κούρεμα με την «ψιλή» των μαθητών και την κορδέλα των μαθητριών.

1969: Γενική απεργία στην Αργεντινή, 23 νεκροί σε ταραχές.

1977: Βόμβα σε κινηματογράφο της Θεσσαλονίκης που πρόβαλε την ταινία «Επιδρομή στο Εντεμπε».

1979: Βόμβες σε λεωφορεία σε γκαράζ της ΕΑΣ στις τρεις γέφυρες.

1991: Δύο ρουκέτες κατά της ζυθοποιίας «Λέβενμπροϊ» στην Αταλάντη (17Ν).

2001: Σφαγή της βασιλικής οικογένειας του Νεπάλ από τον πρίγκηπα διάδοχο που στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Την ανάγκη να υπάρξει μια «εθνική κοινωνική συμφωνία» για τη μείωση των τιμών σε βασικά προϊόντα υπογράμμισε ο Υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στα Παραπολιτικά FM 90,1 και τη δημοσιογράφο Στέλλα Γκαντώνα. «Χρειάζεται μια εθνική κοινωνική συμφωνία. Να αναλάβουν την ευθύνη τους οι δυνάμεις της επιχειρηματικότητας, η βιομηχανία τροφίμων και τα σούπερ μάρκετ, μειώνοντας τις τιμές σε μια σειρά προϊόντα», ανέφερε χαρακτηριστικά. Όπως τόνισε, η Κυβέρνηση κάνει ό,τι περνάει από το δικό της χέρι, με ελέγχους και παρεμβάσεις όπου χρειάζεται, σημειώνοντας όμως ότι σε μια ελεύθερη οικονομία οι επιχειρήσεις οφείλουν να αναλάβουν και τη δική τους ευθύνη απέναντι στην κοινωνία, καθώς «υπάρχει ένα σημαντικό τμήμα της ελληνικής κοινωνίας το οποίο δεν τα βγάζει εύκολα πέρα ή και δεν τα βγάζει καθόλου πέρα». «Δεν λέει κανείς να μην κερδίζουν οι επιχειρήσεις, γιατί προφανώς οι επιχειρήσεις πηγαίνουν μπροστά όταν έχουν κέρδος. Αλλά μπορούν να κρατήσουν ισορροπίες και να προχωρήσουν σε μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα», πρόσθεσε.

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης

(Καλά, αυτός δεν είναι που ως τώρα έχει «υπογράψει» κάμποσες «εθνικές συμφωνίες μείωσης των τιμών»; Αυτός είναι, δεν κάνετε λάθος. Μα αφού έχουν ήδη συναφθεί τέτοιες συμφωνίες, γιατί χρειάζεται και άλλη μία; Πώς αλλιώς θα κάνει ντόρο ο πολιτικός σαλταδόρος και γυρολόγος κομμάτων; Φίδια πουλούσε τις προηγούμενες φορές, φίδια πουλάει και τώρα. Κι ένας φιδέμπορας της αστικής πολιτικής δεν κουράζεται ποτέ. Πουλάει φίδια στο «λαουτζίκο» και την ίδια στιγμή κλείνει πονηρά το μάτι στους καπιταλιστές, τους στυλοβάτες της «πατρίδας»)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo