ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ, 29-5-2010

0

21.44  Το πρωί βάλαμε πορεία προς Κύπρο, έτσι ώστε να πάμε στα όρια των χωρικών υδάτων της. Σκοπός μας να πιέσουμε την κατάσταση μήπως και αφήσουν τους υπόλοιπους της αποστολής να επιβιβαστούν σε κάποιο καΐκι που θα τους φέρει σε εμάς. Τελικά συνειδητοποιήσαμε ότι είναι άσκοπο, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε χωρίς αυτούς και γυρίσαμε πάλι στο σημείο συνάντησης. Έχουμε χάσει ήδη δυο μέρες και κάναμε αρκετά άσκοπα μίλια.

Η συνάντηση με τα υπόλοιπα πλοία και τη «Σφενδόνη» ήταν μια στιγμή χαράς.  Από το τούρκικο κρουαζιερόπλοιο φώναζαν συνθήματα και η «Σφενδόνη» μας περιτριγύριζε με τους επιβάτες της όλους έξω να μας χαιρετάνε. Τέτοιες στιγμές μας εμψυχώνουν και μας δίνουν κουράγιο.

Πλέον είμαστε στη ράδα. Εφτασε εδώ και η «Σφενδόνη» και περιμένουμε το «Challenger 1» και ίσως άλλο ένα πλοίο που θα φέρει τους εναπομείναντες στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο. Υπολογίζουμε ότι θα ξεκινήσουμε αύριο το μεσημέρι για τον τελικό μας προορισμό.

Εδώ που είμαστε ακούμε συνέχεια από τον ασύρματο το Ισραηλινό Ναυτικό να καλεί διάφορα πλοία γύρω μας να δώσουν τα στοιχεία τους και τον προορισμό τους.  Αύριο θα έρθει η σειρά μας. Είμαστε αποφασισμένοι να περάσουμε και αν οι υπόλοιποι δεν κάνουν πίσω, μπορεί να τα καταφέρουμε.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: