Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 1 Ιούνη
  • «Πέτρες του Δαβίδ», σεζόν 1, επεισόδιο 3
  • Ξανά για τον Μινώταυρο των πανελλαδικών εξετάσεων και την απελευθερωτική ελεύθερη πρόσβαση
  • Oλοι/ες σήμερα στην πορεία στη σιωνιστική πρεσβεία
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 31 Μάη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Παιδεία»Το υπουργείο Παιδείας και η πρεσβεία της Κύπρου ως πωλητές πτυχίων
Παιδεία

Το υπουργείο Παιδείας και η πρεσβεία της Κύπρου ως πωλητές πτυχίων

Kαι μια ντελίβερι-διευθύντρια Λυκείου

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr24 Νοέ 2023, 10:33

«Αγοραί και πωλήσεις» πτυχίων είναι ο ταιριαστός τίτλος στη δραστηριότητα που αναπτύσσουν το υπουργείο Παιδείας Κύπρου και η Κυπριακή Πρεσβεία. Στο πλαίσιο αυτό διοργανώνουν -μαζί με το Εμπορικό Κέντρο της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα, το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου & Βιομηχανίας, το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο- εκδήλωση στις 25 του Νοέμβρη στο «Σπίτι της Κύπρου» (Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας) στην Αθήνα και στις 27 του Νοέμβρη στο Ξενοδοχείο Electra Palace στη Θεσσαλονίκη.

Σκοπός, όπως αναγράφεται στην πρόσκληση, είναι  οι εκπρόσωποι των διαφημιζόμενων ιδιωτικών μαγαζιών, που αυτοαποκαλούνται πανεπιστήμια («Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα») να ενημερώσουν γονείς και μαθητές στην Ελλάδα «για τα προσφερόμενα προγράμματα σπουδών, τα δίδακτρα τη διαμονή, τη συμπλήρωση της αίτησης, τις υποτροφίες και ό,τι άλλο σας ενδιαφέρει!». Για «ξεκάρφωμα», όπως θα δείξουμε στη συνέχεια, στη λίστα υπάρχουν και τα τρία δημόσια πανεπιστήμια, το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕ.ΠΑ.Κ.). 

Τη λίστα των ιδιωτικών μαγαζιών των εμπόρων της γνώσης απαρτίζουν το «Πανεπιστήμιο Frederick», το «Πανεπιστήμιο Λευκωσίας», το «Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου», το «Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου», το «Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus», το «University of Limassol», το «American University of Beirut», το «Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου» και το «The Cyprus Institute».

Τρανή απόδειξη της μέγιστης «ακαδημαϊκής» ποιότητας και ταυτότητας αυτών των μαγαζιών είναι ότι κάποια εξ αυτών είναι μετεξέλιξη κολλεγίων, όπως π.χ. το «Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου» που αποτελεί μετέξιλη του Cyprus College, ή έχουν ως «ομπρέλα» βρετανικά πανεπιστήμια, όπως π.χ. το «Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus», ή είναι μετεξέλιξη ιδιωτικών ιδρυμάτων, όπως το «University of Limassol» που είναι μετεξέλιξη της ιδιωτικής σχολής διοίκησης επιχειρήσεων, κ.λπ.

Οι κύπριοι μπίζνεσμαν έχουν μυριστεί ότι στην Ελλάδα υπάρχει μπόλικο ακροατήριο «φοιτητών-πελατών», από τα οικονομικά εύρωστα στρώματα, βεβαίως, που τους το ετοίμασαν «πακέτο» οι νομοθετικές ρυθμίσεις Μητσοτάκη-Κεραμέως, όπως η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, η Τράπεζα Θεμάτων και πάνω απ’ όλα η μεγάλη λαιμητόμος των πανελλαδικών εξετάσεων και ο κλειστός αριθμός εισακτέων.

Θεωρούν, δε, ότι κολυμπούν σαν το ψάρι στο νερό, μιας και η κυβέρνηση Κούλη 2 και ο υπουργός Πιερρακάκης ανέλαβαν την ειδική αποστολή να εγκαταστήσουν και στην Ελλάδα τα ιδιωτικά πανεπιστήμια (αρχικά, προ της ευελπιστούμενης αναθεώρησης του άρθρου 16, ως παραρτήματα ξένων ιδρυμάτων), ώστε να τελειώσει αυτός «ο ιστορικός αναχρονισμός», όπως δήλωσε προκλητικά ο πορφυρογέννητος αυτοκρατορίσκος Μητσοτάκης.

Μάλιστα, ο Πιερρακάκης, όπου βρεθεί κι όπου σταθεί, διαφημίζει το παράδειγμα της Κύπρου, το οποίο δηλώνει ότι θέλει να ακολουθήσει στη νομοθετική ρύθμιση που θα φέρει, κατά δήλωσή του, τον ερχόμενο Δεκέμβρη.

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα, ο Συντονιστής του Εμπορικού Κέντρου της Πρεσβείας, Ιωσήφ Κυπραίος, ανέλαβε να φέρει εις πέρας το ψάρεμα των «πελατών». Προς τούτο έστειλε την πρόσκληση για την εκδήλωση στις 25 του Νοέμβρη σε Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και σε πολλά Λύκεια της Αθήνας, όπως ισχυρίστηκε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του.

Μάλιστα, σκεπτόμενος πονηρά, παρέκαμψε την ενδεδειγμένη ιεραρχική διοίκηση της εκπαίδευσης, να στείλει δηλαδή την πρόσκληση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής, ως όφειλε, επειδή γνώριζε ότι αν επέλεγε αυτήν την οδό, το εγχείρημά του, που είχε στόχο τη διαφήμιση των ιδιωτικών μαγαζιών, θα αποτύγχανε, καθώς η Περιφερειακή Διεύθυνση έχει κάνει γνωστό (και σε μας που απευθυνθήκαμε σε αυτήν στο πλαίσιο του ρεπορτάζ) ότι απαγορεύει να διακινούνται στα σχολεία έντυπα και ενημερωτικό υλικό ιδιωτικών φορέων.

Για κακή του τύχη, η πρόσκληση έπεσε και στα δικά μας χέρια, καθώς η Διευθύντρια του 17ου Ημερήσιου Γενικού Λυκείου Αθηνών, κ. Μανιάτη Μαρία, εμπνεόμενη από τις δηλώσεις περί ιδιωτικών πανεπιστημίων των Μητσοτάκη-Πιερρακάκη, έσπευσε ασμένως να κάνει ντελίβερι και να διανείμει την πρόσκληση, πράγμα ανεπίτρεπτο, στους μαθητές του σχολείου!

Από κει και ύστερα, το ρεπορτάζ «πήρε φωτιά», καθώς είμαστε σφοδροί πολέμιοι των ιδιωτικών πανεπιστημίων, που θα εκτινάξουν τον ταξικό διαχωρισμό και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Οπως προαναφέραμε, επικοινωνήσαμε με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΔΕ), που αρνήθηκε ότι είχε ενημέρωση από τον Κυπραίο, με τον ίδιο τον Κυπραίο, που ισχυρίστηκε ότι έστειλε την πρόσκληση σε Διευθύνσεις Δ.Ε. και σε Λύκεια, και με την διευθύντρια του Λυκείου, που ήταν «αλλού βαράν τα όργανα κι αλλού χορεύει η νύφη».

Μετά από όλον αυτόν το κύκλο της επικοινωνίας και των πιεστικών ερωτημάτων που θέσαμε, η κ. Κουτσοπανάγου, προϊσταμένη Γραφείου Νομικής Υποστήριξης της ΠΔΕ, μας διαβεβαίωσε ότι η ΠΔΕ έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και προς το ΥΠΑΙΘA, αλλά και προς το 17ο Ημερήσιο Γενικό Λύκειο Αθηνών. 

Το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου μπαλαντέρ σε δύο εκδηλώσεις με το ίδιο περιεχόμενο!

Οπως αναφέραμε παραπάνω, στην πρόσκληση για την εκδήλωση της 25ης Νοέμβρη, που διακινούσε ο Συντονιστής του Εμπορικού Κέντρου της Πρεσβείας, Ιωσήφ Κυπραίος, με την παλέτα των ιδιωτικών μαγαζιών των εμπόρων της γνώσης, φιγουράριζε και το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Την ίδια στιγμή, όμως, το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου είχε προγραμματίσει εκδήλωση με το ίδιο περιεχόμενο για τις 9 και 10 του Δεκέμβρη, επίσης στην Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας! Η πρόσκληση με αποστολέα την κ. Παναγιώτα Χαραλάμπους Ματσούκα, του Γραφείου Διεθνούς Προσέλκυσης του Πανεπιστήμιου, που στάλθηκε στις Διευθύνσεις Δ.Ε. στις 6/11 αναφέρει: 

«Το Πανεπιστήμιο Κύπρου σας προσκαλεί σε παρουσιάσεις που θα πραγματοποιηθούν στις 9 και 10 Δεκεμβρίου 2023, στην Πρεσβεία Κυπριακής Δημοκρατίας (Ξενοφώντος 2α, 105 57 Αθήνα, Σύνταγμα).

Eκπρόσωποι του Πανεπιστημίου Κύπρου θα βρίσκονται εκεί, για να σας ενημερώσουν για τα προσφερόμενα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, τα δίδακτρα, τη διαμονή, τη συμπλήρωση της αίτησης, τις υποτροφίες και ό,τι άλλο σας ενδιαφέρει!».

Το συμπέρασμα που προκύπτει είναι το εξής: Ο εμπορικός ακόλουθος της Πρεσβείας Ιωσήφ Κυπραίος είχε ως κύριο σκοπό να διαφημίσει την πραμάτεια των ιδιωτικών «πανεπιστημίων» της Κύπρου. Για «ξεκάρφωμα» συμπεριέλαβε στη λίστα και το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου, μιας και ήδη γνώριζε ότι το εν λόγω δημόσιο πανεπιστημιακό ίδρυμα είχε προαναγγείλει εκδήλωση για τις 9 και 10 Δεκέμβρη με ανάλογο περιεχόμενο, τη διαφήμιση των προγραμμάτων σπουδών του.

Η «καραμπόλα» μάς προκάλεσε εύλογα ερωτήματα, τα οποία απευθύναμε στην κ. Παναγιώτα Χαραλάμπους Ματσούκα του Γραφείου Διεθνούς Προσέλκυσης του δημόσιου Πανεπιστήμιου Κύπρου, η οποία με κάποια χρονική καθυστέρηση, αφού ζήτησε προηγουμένως να ενημερωθεί (;) (να «ενημερωθεί» για εκδηλώσεις που αφορούν την παρουσία του Ιδρύματος, στο Γραφείο Διεθνούς Προσέλκυσης του οποίου προΐσταται;), μας απάντησε ως εξής:

«…Σε συνέχεια του ηλεκτρονικού σας μηνύματος και της τηλεφωνικής μας επικοινωνίας, επιθυμώ να σας ενημερώσω ότι η εκδήλωση, η οποία διοργανώνεται από διάφορους κυπριακούς φορείς στις 25 Νοεμβρίου 2023 και η εκδήλωση, η οποία διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Κύπρου στις 9 και 10 Δεκεμβρίου 2023 στο ‘’Σπίτι της Κύπρου’’ στην Αθήνα είναι δύο διαφορετικές εκδηλώσεις.

Επιπλέον, σας ενημερώνουμε ότι το Πανεπιστήμιο Κύπρου θα λάβει μέρος στην εκδήλωση, η οποία θα διεξαχθεί στις 25/11/2023…».

Η απάντηση της κ. Ματσούκα, κατά την άποψή μας, είναι μια «ντροπαλή» και «διπλωματική» απάντηση. Υποκρύπτει την προσπάθεια να μην εκτεθεί στα μάτια μας το υπουργείο Παιδείας της Κύπρου και η πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας, που ενεργούν ως πωλητές πτυχίων. Ετσι δέχτηκε το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου να γίνει μπαλαντέρ και στις δύο εκδηλώσεις.

Εκτύπωση 🖨
ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΑΕΙ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΓάζα: Αρχισε η εκεχειρία – οι εκτοπισμένοι επιστρέφουν στα σπίτια τους στο Βορρά

Kαι μια ντελίβερι-διευθύντρια Λυκείου

Επόμενο άρθρο Μπορούν τα ποντίκια να νικήσουν τους αετούς; (video)

Kαι μια ντελίβερι-διευθύντρια Λυκείου

Σχετικά Αρθρα

Ξανά για τον Μινώταυρο των πανελλαδικών εξετάσεων και την απελευθερωτική ελεύθερη πρόσβαση

Παιδεία 31 Μάι 2025, 06:38

Φοιτητοδικεία στο Πολυτεχνείο Κρήτης

Παιδεία 28 Μάι 2025, 06:19

PISA:  Οι εξετάσεις ακυρώθηκαν σε δεκάδες σχολεία

Mε την αποχή των μαθητών και τη δήλωση στάσης εργασίας των εκπαιδευτικών!

Παιδεία 25 Μάι 2025, 08:47

Συνάντηση Ζαχαράκη με ΟΛΜΕ: Καμία ανοχή στην κοροΐδία – Να ανατραπεί η πολιτική της τρομοκρατίας και της υποταγής

Εργατικά 22 Μάι 2025, 07:21

Τεχνικά γυμνάσια-αναμορφωτήρια για τους «κακούς-παραβατικούς» μαθητές

Κοινωνική εργασία-τιμωρία για τους μαθητές που εκφοβίζουν

Παιδεία 20 Μάι 2025, 20:53

Aνίκανοι να στηρίξουν την κατηγορία κατά της Χρύσας Χοτζόγλου

Oι πάρεδροι του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που εκπροσώπησαν το υπουργείο Παιδείας

Εργατικά 20 Μάι 2025, 18:32
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Ιούνη

1 Ιούν 2025, 00:01
Διεθνή

«Πέτρες του Δαβίδ», σεζόν 1, επεισόδιο 3

Μνημόσυνο στη σιωνιστική οντότητα για τις 600 μέρες ενός χαμένου πολέμου

31 Μάι 2025, 09:01
Παιδεία

Ξανά για τον Μινώταυρο των πανελλαδικών εξετάσεων και την απελευθερωτική ελεύθερη πρόσβαση

31 Μάι 2025, 06:38
Πολιτική

Oλοι/ες σήμερα στην πορεία στη σιωνιστική πρεσβεία

Σάββατο 31/5, 11 πμ, Πάρκο Ελευθερίας

31 Μάι 2025, 00:05
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

31 Μάι 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 31 Μάη

31 Μάι 2025, 00:01
Κόντρες

Χειρότερη και από τη Μπριζίτ

30 Μάι 2025, 21:33
Καταστολή

Δίκη για τη σκευωρία των Σεπολίων: Αναβολή, επειδή η πρόεδρος έχει… μεταπτυχιακό!

30 Μάι 2025, 21:32
Διεθνή

«Πέτρες του Δαβίδ», σεζόν 1, επεισόδιο 2

Και εκκαθάριση ομάδας δωσίλογων

30 Μάι 2025, 20:07
Πολιτική

Oλοι/ες αύριο στην πορεία στην Ισραηλινή πρεσβεία

Σάββατο 31/5, 11 π.μ., Πάρκο Ελευθερίας

30 Μάι 2025, 13:56
Διεθνή

Αυτή είναι η συμφωνία που προτείνουν στην Παλαιστινιακή Αντίσταση σιωναζιστές και Αμερικάνοι

Η Χαμάς κρατάει ανοιχτή τη διαπραγμάτευση, ξέροντας ότι τελικά οι σιωναζιστές θα συρθούν στους όρους της Αντίστασης

30 Μάι 2025, 10:19
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Μάη

30 Μάι 2025, 00:01
Πολιτική

Αθλια μεθόδευση Μητσοτάκη για να θαφτούν οριστικά οι κακουργηματικές ποινικές ευθύνες του ίδιου και του Καραμανλή για το έγκλημα των Τεμπών

29 Μάι 2025, 22:00
Διεθνή

Παγίδες θανάτου τα αμερικανο-σιωνιστικά «κέντρα διανομής βοήθειας» στη Γάζα

Προς οριστική κατάρρευση βαδίζει ο βρόμικος αυτός μηχανισμός

29 Μάι 2025, 14:06
Διεθνή

Aπό το «Σπάσιμο του Ξίφους» στις «Πύλες της Κόλασης» και από εκεί στις «Πέτρες του Δαβίδ»

29 Μάι 2025, 12:05
Αθλητισμός

Eπέλεξαν να κρατήσουν ψηλά τη σημαία, παρά να σηκώσουν το Κύπελλο

Αγγλία, ποδόσφαιρο γυναικών

29 Μάι 2025, 10:53
Η παπάρα

Ντιμπέιτ πολιτικών απατεώνων: νικητής ο ακροδεξιός

29 Μάι 2025, 10:08
Κόντρες

Πού πάτε, ρε ΚΥΠατζήδες, χωρίς Λούκι Λουκ;

29 Μάι 2025, 09:36
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 29 Μάη

29 Μάι 2025, 00:01
Αγροτικά

Υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συγκάλυπτε και συγκαλύπτει τα δύο σκάνδαλα με τα βοσκοτόπια

Από τη μια οι λαμογιές με τις παράνομες επιδοτήσεις, από την άλλη η προσπάθεια να αποχαρακτηριστούν 50 εκατ. στρέμματα δασών και δασικών εκτάσεων

28 Μάι 2025, 23:35
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Ιούνη

Ημέρα γάλακτος.

1945: Η ΚΕ του ΕΑΜ καταγγέλλει ότι μετά τη συμφωνία της Βάρκιζας έχουν δολοφονηθεί πεντακόσιοι και φυλακιστεί 30.000 αγωνιστές της εθνικής αντίστασης, ενώ κυκλοφορούν στην ύπαιθρο 150 ομάδες της δεξιάς με 20.000 οπλοφόρους.

1964: Καθιερώνεται με νόμο η υποχρεωτική συνταξιοδότηση των δημοσίων υπαλλήλων (πλην στρατιωτικών και σωμάτων ασφαλείας) μετά τη συμπλήρωση 35ετίας.

1973: Ο Γεώργιος Παπαδόπουλος αυτοδιορίζεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

1979: Βόμβα στην Επιθεώρηση Εργασίας στη Νέα Ιωνία (ΕΛΑ).

1979: Καταδικάζονται δέκα μέλη της ακροδεξιάς Οργανώσεως Εθνικής Αποκαταστάσεως.

1987: Εκρήγνυται στον αέρα ελικόπτερο που μετέφερε τον πρωθυπουργό του Λιβάνου Ρασίντ Καραμέ (νεκρός) από εκρηκτικό μηχανισμό.

1989: Βόμβα στο κτίριο του υπουργείου Δικαιοσύνης (ΕΛΑ).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Αντιλαμβάνομαι ότι το θέμα της Γάζας έχει πάρει καταστροφικές διαστάσεις, ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες. Γι’ αυτό και ασκούνται πιέσεις διπλωματικές διεθνώς και μεμονωμένα, για να αρθεί ο αποκλεισμός και η απαγόρευση, η παρεμπόδιση αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας. Παρακολουθώ τις προσπάθειες της χώρας μας, ιδιαίτερα στον ΟΗΕ, που συμβαίνει, όπως ξέρετε, κύριε Πρόεδρε, τον τελευταίο μήνα να είμαστε προεδρεύουσα χώρα του Συμβουλίου Ασφαλείας υπό την ιδιότητα του μη μονίμου μέλους. Και θα αναφερθώ μόνο σε αυτά, χωρίς να θέλω ούτε να υποτιμήσω ούτε να υπερτιμήσω αυτές τις πρωτοβουλίες που συνήθως είναι συλλογικές.

Κωνσταντίνος Τασούλας

(Ο Φάμελλος, κάνοντας πως δε θυμάται τους εναγκαλισμούς του Τσίπρα με τον εγκληματία πολέμου Νετανιάχου και τις συμφωνίες -και στρατιωτικής συνεργασίας- της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με τους σιωναζιστές του Τελ Αβίβ, πήγε στον Τασούλα για να του πει ότι «η θηριωδία, η οποία εξελίσσεται στη Γάζα και στην Παλαιστίνη, μας αφορά όλους και οφείλουμε να αναλάβουμε πρωτοβουλίες»! Του είπε, ακόμα, ότι «οι πρωτοβουλίες μέχρι στιγμής και οι επιλογές της κυβέρνησης, η οποία δεν έχει συμπαραταχθεί μαζί με τους ηγέτες άλλων χωρών και ευρωπαϊκών χωρών είναι αναντίστοιχες με τις σοβαρές ευθύνες που έχουμε». Και ο Τασούλας, προετοιμασμένος καλά καθώς γνώριζε το θέμα της επίσκεψης Φάμελλου, αφού διαπίστωσε ότι «το θέμα της Γάζας» -έτσι ακριβώς, «το θέμα της Γάζας», όχι η γενοκτονία, τα εγκλήματα πολέμου και τα παρόμοια- άρχισε να απαριθμεί από στήθους, με ημερομηνίες και λεπτομέρειες, τις… πρωτοβουλίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη υπέρ των Παλαιστίνιων! Πρέπει να ζήλεψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος την άνεση με την οποία ο Τασούλας εκφωνούσε το αισχρό αφήγημά του. Αιφνιδιασμένος από την προκλητική απάντηση Τασούλα, σε στιλ κυβερνητικού εκπρόσωπου, ο Φάμελλος κλείστηκε στο καβούκι του, λέγοντας αμήχανα: «Και εγώ, κύριε Πρόεδρε, χωρίς κανένα σχόλιο, όπως είπατε και εσείς, θα διατυπώσω την άποψή μου και στη συνέχεια, οφείλω να καταθέσω προτάσεις για να είναι η Ελλάδα στη σωστή πλευρά της ιστορίας που είναι η πλευρά της ανθρωπιάς και της ειρήνης». Ηταν ένα σύντομο ντιμπέιτ μεταξύ πολιτικών απατεώνων, στο οποίο νικητής βγήκε ο ακροδεξιός Τασούλας, που έδωσε στον Μητσοτάκη την ικανοποίηση της σκέψης ότι καλώς τον έβαλε στο προεδρικό μέγαρο, καθώς είναι αποφασισμένος να συμπεριφέρεται όχι σαν «ρυθμιστής του πολιτεύματος», αλλά ως φανατικός δεξιός και μεγαλοστέλεχος της ΝΔ)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Kαι μια ντελίβερι-διευθύντρια Λυκείου

    • Εφετείο 17Ν

      Kαι μια ντελίβερι-διευθύντρια Λυκείου

  • ΕΛΑ

    Kαι μια ντελίβερι-διευθύντρια Λυκείου

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Kαι μια ντελίβερι-διευθύντρια Λυκείου

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Kαι μια ντελίβερι-διευθύντρια Λυκείου

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Kαι μια ντελίβερι-διευθύντρια Λυκείου

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Kαι μια ντελίβερι-διευθύντρια Λυκείου

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Kαι μια ντελίβερι-διευθύντρια Λυκείου

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Kαι μια ντελίβερι-διευθύντρια Λυκείου

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Kαι μια ντελίβερι-διευθύντρια Λυκείου

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Kαι μια ντελίβερι-διευθύντρια Λυκείου

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Kαι μια ντελίβερι-διευθύντρια Λυκείου

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Kαι μια ντελίβερι-διευθύντρια Λυκείου

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Kαι μια ντελίβερι-διευθύντρια Λυκείου

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Kαι μια ντελίβερι-διευθύντρια Λυκείου

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Kαι μια ντελίβερι-διευθύντρια Λυκείου

      Kαι μια ντελίβερι-διευθύντρια Λυκείου

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Kαι μια ντελίβερι-διευθύντρια Λυκείου

      Kαι μια ντελίβερι-διευθύντρια Λυκείου

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Kαι μια ντελίβερι-διευθύντρια Λυκείου

      Kαι μια ντελίβερι-διευθύντρια Λυκείου

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Kαι μια ντελίβερι-διευθύντρια Λυκείου

      Kαι μια ντελίβερι-διευθύντρια Λυκείου

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Kαι μια ντελίβερι-διευθύντρια Λυκείου

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Kαι μια ντελίβερι-διευθύντρια Λυκείου

    Kαι μια ντελίβερι-διευθύντρια Λυκείου

  • Επικοινωνία

    Kαι μια ντελίβερι-διευθύντρια Λυκείου

    Kαι μια ντελίβερι-διευθύντρια Λυκείου

  • Όροι χρήσης

    Kαι μια ντελίβερι-διευθύντρια Λυκείου

    Kαι μια ντελίβερι-διευθύντρια Λυκείου

  • Ποιοι είμαστε

    Kαι μια ντελίβερι-διευθύντρια Λυκείου

    Kαι μια ντελίβερι-διευθύντρια Λυκείου

  • Επικοινωνία

    Kαι μια ντελίβερι-διευθύντρια Λυκείου

    Kαι μια ντελίβερι-διευθύντρια Λυκείου

  • Όροι χρήσης

    Kαι μια ντελίβερι-διευθύντρια Λυκείου

    Kαι μια ντελίβερι-διευθύντρια Λυκείου

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo