Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Και η απεξάρτηση στους εμπόρους της Υγείας
  • Απεργία στην εκπαίδευση στο Παρίσι: Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη
  • Save Dada, Areti and Glykeria
  • Αποσύρουν δυνάμεις από τη Γάζα οι σιωναζιστές, για να μειώσουν τη φθορά από το συνεχές σφυροκόπημα της Παλαιστινιακής Αντίστασης
  • Σαν σήμερα 16 Ιούνη
  • Οι Ιρανοί εξακολουθούν να σφυροκοπούν με πυραύλους το Ισραήλ (video)
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Παιδεία»Δεν μας εκπλήσσει. Εσάς;
Παιδεία

Δεν μας εκπλήσσει. Εσάς;

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr2 Μαρ 2023, 08:31

Την περασμένη εβδομάδα γίναμε όλοι μάρτυρες του πανελλαδικού εξευτελισμού του ΙΕΠ (Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής), το οποίο κάλεσε τον αδύναμο κρίκο του εκπαιδευτικού κόσμου, τους νεοδιόριστους, να παρακολουθήσουν τα «νέα επιμορφωτικά προγράμματα» της εισαγωγικής επιμόρφωσης, ως προαπαιτούμενο μονιμοποίησής τους.

Οι αρπακολλίστικες μέθοδοι προγραμματισμού από το ΙΕΠ, με τους επιμορφωτές μέσα από viber και email να στέλνουν (ό,τι ώρα τους καπνίσει ακόμα και μέσα στη νύχτα) προγράμματα στους επιμορφούμενους, υποχρεώνοντάς τους να τα παρακολουθήσουν εκτός εργασιακού ωραρίου (αργίες, Σαββατοκύριακα, απογεύματα, Μεγαλοβδομάδα και τη δεύτερη εβδομάδα του Πάσχα), χωρίς αποδοχές, προκειμένου να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα μέσα στα χρονικά όρια του ΕΣΠΑ, ώστε οι υπεύθυνοι να αρπάξουν τον ζεστό παρά, φανερώνουν τη βιασύνη του υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει γρήγορα την εισαγωγική επιμόρφωση των νεοδιόριστων και την αξιολόγησή τους, ώστε να είναι στρωμένο το έδαφος για το επόμενο βήμα της αξιολόγησης των μόνιμων εκπαιδευτικών της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης.

Αυτό το αντιδραστικό σχέδιο θα κληθεί να υλοποιήσει, αν βεβαίως το επιτρέψουν οι αγωνιζόμενοι εκπαιδευτικοί, η επόμενη κυβέρνηση, είτε αυτή είναι η ΝΔ είτε ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, που σήμερα διαρρηγνύει τα ιμάτιά του, λες και έχουμε μνήμη χρυσόψαρου και δεν θυμόμαστε τις προσπάθειες επιβολής της «αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου», ώστε οι εκπαιδευτικοί να αποκτήσουν «κουλτούρα αξιολόγησης».

Η εφαρμογή, όμως, της πολυδιαφημισμένης επιμόρφωσης του ΙΕΠ και του ΥΠΑΙΘ και το… πολυσχιδές επιμορφωτικό τους υλικό των 5.500 σελίδων, «χάρη» του οποίου «δούλεψαν εκατοντάδες άνθρωποι» κατά τον πρόεδρο του ΙΕΠ Γ. Αντωνίου, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στους εκπαιδευτικούς. 

Οι επιμορφούμενοι, πέραν του ότι αντιμετωπίζονται ως εκπαιδευτικοί Β΄κατηγορίας, χωρίς εργασιακά δικαιώματα και με τη δαμόκλειο σπάθη της αξιολόγησης-κατηγοριοποίησής τους να κρέμεται από πάνω τους, καλούνται να αντιμετωπίσουν και ένα πλήρως αντιπαιδαγωγικό, παρωχημένο, σκοταδιστικό, ρατσιστικό και φασιστικού περιεχομένου επιμορφωτικό υλικό. Οροι όπως, «αναρχικοί» μαθητές, «προβληματικοί» μαθητές, «πνεύματα αντιλογίας», σχολεία «καταυλισμοί στιγματισμένων» κ.λπ., βρίθουν στο υλικό επιμόρφωσης.

Ο πρόεδρος του ΙΕΠ, Γ. Αντωνίου, έσπευσε, βέβαια, να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ότι τάχα μέσα σε 5.500 σελίδες παρουσιάστηκαν και κάποιες «αστοχίες». Πώς, όμως, μπορεί να δικαιολογήσει ως «αστοχία» το ιδεολογικό υπόβαθρο που κρύβει κάθε λέξη και πώς να την ξεχωρίσει από την αντιδραστική κατεύθυνση που προωθεί σε όλα τα επίπεδα η κυβέρνηση της ΝΔ με μπροστάρη την υπουργό Παρακμέως;

Ασφαλώς και δεν πρόκειται για «αστοχίες». Είναι αποτελέσματα συνειδητής επιλογής θεμάτων από έναν αξιόπιστο για το ΥΠΑΙΘ και την κυβέρνηση μηχανισμό, στον οποίο ανατέθηκε η εκπόνηση προγραμμάτων (λέμε τώρα γιατί οι εκπαιδευτικοί πιστεύουν και μεις δεν αμφισβητούμε, ότι είναι εισαγόμενα με απευθείας μετάφραση από την google translator, που έβγαλε και μερικά ακατανόητα «τέρατα», όπως π.χ. «πρωκτικός συγκρατητής» και «τακτοποιημένο φρικιό»), που προωθούν τις ιδέες και τις αξίες του αστισμού -και ιδιαίτερα τις συντηρητικές, αναχρονιστικές και σκοταδιστικές ιδεοληψίες της δεξιάς κυβέρνησης Μητσοτάκη- και εξυπηρετούν τους αντιεκπαιδευτικούς σχεδιασμούς των εκάστοτε αστικών κυβερνήσεων και του ΥΠΑΙΘ.

Γιατί, δηλαδή θα πρέπει να ξεχάσουμε τα προγράμματα που ενέκρινε το ΙΕΠ και το ΥΠΑΙΘ το 2020-2021 της σχολής «Ελληνική Αγωγή» του Αδωνη Γεωργιάδη για χρήση τους στα δημόσια σχολεία, όπως «ΤΑ ΑΝΘΕΣΤΗΡΙΑ», «ΠΑΙΖΟΜΕΝ ΠΑΙΔΙΑΝ», «ΤΟ ΣΩΜΑ», «ΑΓΩΝ- ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ» κ.α. Δέκα περίπου στον αριθμό. Με σαφείς εθνικιστικούς προσδιορισμούς «της αριστείας» στο σώμα και στο νου και χαρακτηριστικά προγονοπληξίας-αρχαιολατρείας; Δεν ήταν ξεκάθαρο, πως επρόκειτο για μια συνειδητή προσπάθεια διαμόρφωσης ιδεολογικής ταυτότητας και συνείδησης;

Γιατί θα πρέπει να ξεχάσουμε το σκοταδιστικό, αντιεπιστημονικό πρόγραμμα που ενέκρινε το ΙΕΠ το 2022 της «Ελληνικής Εταιρείας Προγεννητικής Αγωγής», που προωθεί τη θεωρία του αγέννητου παιδιού και υποστηρίζει ότι η ζωή του βρέφους αρχίζει με τη σύλληψη,  το οποίο ξεσήκωσε πλήθος αντιδράσεων στα social media, γεγονός που ανάγκασε το ΙΕΠ άρον άρον να το πάρει πίσω;

Οι ιδεοληψίες και η φασίζουσα ιδεολογία της κυβέρνησης και των στελεχών της αποτυπώνονται σε όλες τους τις επιλογές. Δεν αποτελούν, λοιπόν, εξαίρεση τα σκοταδιστικά, ρατσιστικά και αντιπαιδαγωγικά τους προγράμματα στην επιμόρφωση των νεοδιόριστων. Ο δε επιμορφούμενος καλείται δια ροπάλου να ενστερνιστεί τον ρόλο του συμμέτοχου και ενεργού πολλαπλασιαστή της κυρίαρχης ιδεολογίας και εμπεδοτή της συναίνεσης στις αντιδραστικές επιλογές στην εκπαίδευση.

Το σχολείο αποτελεί ισχυρό μηχανισμό του αστικού κράτους, μέσω του οποίου αναπαράγονται η κυρίαρχη ιδεολογία και οι εκμεταλλευτικές σχέσεις στην παραγωγή.

Γι’ αυτό οι κυβερνήσεις, που διαχειρίζονται τον καπιταλισμό για λογαριασμό του κεφαλαίου, δεν είναι σε καμιά περίπτωση διατεθειμένες να παραχωρήσουν στους εκπαιδευτικούς το δικαίωμα να παρεμβαίνουν ουσιαστικά σε σημαντικές πλευρές της λειτουργίας του σχολείου και στους στόχους του.

Με νύχια και με δόντια προσπαθούν να εδραιώσουν το φόβο και να επιβάλουν την υποταγή χρησιμοποιώντας ως μοχλό την αξιολόγηση των σχολικών μονάδων και των εκπαιδευτικών.

Οι απειλές και τα «εντέλλεσθε» δίνουν και παίρνουν, ενώ τώρα επιχειρείται να συνδεθεί και η επιμόρφωση με τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων και με την «ατομική αξιολόγηση» των εκπαιδευτικών.

Συνακολούθως, το περιεχόμενο και η λειτουργία του αστικού σχολείου καθορίζουν και το πρόσημο της επιμόρφωσης. Που μετατρέπεται σε μια διαδικασία τιμωρητική, βάζοντας στο στόχαστρο όλους αυτούς που αντιστέκονται και προσπαθούν να ανοίξουν χαραμάδες φωτός στο ζόφο που επικρατεί. 

Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να τρομοκρατηθούν, να τιμωρηθούν, να φρονηματιστούν, να χειραγωγηθούν, ακόμα και να εξευτελιστούν και έτσι έρμαια και με παρωπίδες, όπως τα άλογα, να ακολουθούν αδιαμαρτύρητα τα «Αποφασίζομεν και Διατάσσομεν» μέσα και έξω από την εργασία τους.

Μόνον έτσι, με την επιβολή δια πυρός και σιδήρου των αντιδραστικών μέτρων, οι αστικές κυβερνήσεις θα μπορέσουν αύριο να έχουν στο στρατό τους τις νέες φουρνιές μοιραίων και άβουλων ατόμων, που θα συνεχίσουν, χωρίς κανέναν ιδεολογικό φραγμό και ταξική συνείδηση, το δικό τους καταστροφικό έργο.

Αν, όμως, το επιτρέψουν οι εκπαιδευτικοί, γιατί μέχρι τώρα αντιστέκονται και δείχνουν να αντιλαμβάνονται το μαύρο μέλλον που θα τους ξημερώσει αν περάσουν οι σχεδιασμοί του υπουργείου Παιδείας. Αντιλαμβάνονται ότι η «επιμόρφωση» και μέσω αυτής η αξιολόγησή τους, θα τους γυρίσει αιώνες πίσω, τότε που οι εργαζόμενοι δούλευαν από ήλιο σε ήλιο, χωρίς δικαιώματα, χωρίς αξιοπρέπεια, χωρίς αμοιβές και ανθρώπινους όρους εργασίας. 

Οι εκπαιδευτικοί γνωρίζουν ότι η Παιδαγωγική, ως ζωντανή επιστήμη, εξελίσσεται συνεχώς και αυτήν την εξέλιξη έχουν καθήκον να την παρακολουθούν, γιατί είναι συνυφασμένη με το έργο τους. Ομως, λένε ΟΧΙ σε μια «επιμόρφωση»-στυγνό ιδεολογικό μηχανισμό ρατσιστικής προπαγάνδας με χαρακτηριστικά ναζιστικής παιδαγωγικής. Που τους μετατρέπει σε «μαινάδες» ναζιστικής διαπαιδαγώγησης, όταν τους ζητούν να ξεχωρίσουν και να χαρακτηρίσουν τους μαθητές τους ανάλογα με την ενδυμασία ή τη συμπεριφορά τους, την καταγωγή, φυλή ή θρησκεία. 

Ο παραλληλισμός με τη ναζιστική Γερμανία είναι αναπόφευκτος. Σύμφωνα με όσα αναφέρει στο βιβλίο της «Οι μαινάδες του Χίτλερ», η συγγραφέας Wendy Lower, τη σκοτεινή εκείνη εποχή, σε σχολικό εγχειρίδιο αναφέρονταν τρόποι του «πώς να ξεχωρίζουν έναν Εβραίο: από τον τρόπο που περπατάει, το παράστημά του, τις χειρονομίες και τον τρόπο ομιλίας του».

Μόνο μια επιμόρφωση πρέπει να επιδιώκουν οι εκπαιδευτικοί. Επιμόρφωση στα νέα δεδομένα της παιδαγωγικής και των μεθόδων διδασκαλίας, δημόσια και δωρεάν, με ευθύνη των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, με απόσπαση από τα διδακτικά τους καθήκοντα, χωρίς καμιά σύνδεση με την αξιολόγηση και την κατηγοριοποίησή τους.

Εκτύπωση 🖨
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΔεν είναι δυστύχημα, είναι δολοφονία – Οι ζωές μας μετράνε: Oλες/οι σήμερα στις πορείες των καλλιτεχνών
Επόμενο άρθρο Να το κάνουμε όπως οι φίλοι και γείτονες

Σχετικά Αρθρα

Απεργία στην εκπαίδευση στο Παρίσι: Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη

Διεθνή 16 Ιούν 2025, 14:23

Η πλήρης εξαχρείωση: Το ΣτΕ έκρινε συνταγματικό το νόμο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια διασφαλίζοντας το «δίκιο του μονάρχη»

Παιδεία 15 Ιούν 2025, 09:53

Θα ακούσετε επιτέλους τους χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες;

Ανοιχτή επιστολή προέδρων φοιτητικών συλλόγων Αθήνας και Θεσσαλονίκης προς την υπουργό Παιδείας

Παιδεία 12 Ιούν 2025, 00:56

Κέντρα Ξένων Γλωσσών: Υψηλή κερδοφορία και εργασιακές σχέσεις-γαλέρας

Χάρη στην αδιαφορία του εκπαιδευτικού συστήματος για την ξενόγλωσση εκπαίδευση

Παιδεία 11 Ιούν 2025, 21:02

Τα παιδιά μας δεν είναι αριθμοί: Ξεσηκώθηκαν στα Χανιά ενάντια στις συγχωνεύσεις σχολικών τμημάτων

Παιδεία 11 Ιούν 2025, 20:04

Πάνω από 100 εστιακοί φοιτητές απειλούνται με έξωση στα Γιάννενα

Καταγγελία του Συλλόγου Εστιακών Φοιτητών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Παιδεία 10 Ιούν 2025, 11:34
Ροή Ειδήσεων
Υγεία

Και η απεξάρτηση στους εμπόρους της Υγείας

16 Ιούν 2025, 14:37
Διεθνή

Απεργία στην εκπαίδευση στο Παρίσι: Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη

16 Ιούν 2025, 14:23
Πολιτική

Save Dada, Areti and Glykeria

16 Ιούν 2025, 14:07
Διεθνή

Αποσύρουν δυνάμεις από τη Γάζα οι σιωναζιστές, για να μειώσουν τη φθορά από το συνεχές σφυροκόπημα της Παλαιστινιακής Αντίστασης

16 Ιούν 2025, 10:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Ιούνη

16 Ιούν 2025, 00:01
Διεθνή

Οι Ιρανοί εξακολουθούν να σφυροκοπούν με πυραύλους το Ισραήλ (video)

15 Ιούν 2025, 11:43
Διεθνή

Αγρια καταστολή των παλαιστίνιων κρατούμενων

Επειδή πανηγύριζαν για τους ιρανικούς πυραύλους

15 Ιούν 2025, 10:35
Πολιτική

Oλες/οι σήμερα στις 7 το απόγευμα στο Σύνταγμα: Για την Παλαιστίνη!

15 Ιούν 2025, 09:54
Παιδεία

Η πλήρης εξαχρείωση: Το ΣτΕ έκρινε συνταγματικό το νόμο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια διασφαλίζοντας το «δίκιο του μονάρχη»

15 Ιούν 2025, 09:53
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Ιούνη

15 Ιούν 2025, 00:01
Διεθνή

Σκληρό και απόλυτα επιτυχημένο πλήγμα του Ιράν στη σιωνιστική οντότητα (video και φωτογραφίες)

Χτυπήθηκε και το σιωναζιστικό υπουργείο Πολέμου - Νεκροί και τραυματίες

14 Ιούν 2025, 14:13
Η παπάρα

Και ανιστόρητος ο προκλητικός σιωναζιστής

14 Ιούν 2025, 08:35
Πολιτική

Oλες/οι την Κυριακή στις 7 το απόγευμα στο Σύνταγμα: Για την Παλαιστίνη!

14 Ιούν 2025, 07:42
Διεθνή

Mια εικόνα χίλιες λέξεις

14 Ιούν 2025, 07:02
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

14 Ιούν 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Ιούνη

14 Ιούν 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Πέφτουν κεφάλια προδοτών

Η Αντίσταση ξεκαθαρίζει την κατάσταση

13 Ιούν 2025, 20:37
Διεθνή

Η Χαν Γιούνις δεν παραδίνεται – αμύνεται με επιτυχία

13 Ιούν 2025, 13:07
Διεθνή

Οι Αμερικανοί εκβιάζουν το Ιράν μέσω των σιωναζιστών

13 Ιούν 2025, 10:57
Πολιτική

Εσχάτη προδοσία και εσχάτη υποκρισία

13 Ιούν 2025, 06:19
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Ιούνη

1929: Απεργία λιμενεργατών στον Πειραιά, αιματηρά επεισόδια και συλλήψεις.

1945: Θάνατος Αρη Βελουχιώτη.

1955 : Αποτυχημένο πραξικόπημα στην Αργεντινή, 160 νεκροί.

1956: Βόμβα Κυπρίων σε εστιατόριο της Λευκωσίας σκοτώνει τον υποπρόξενο των ΗΠΑ.

1958: Εκτελούνται δι’ απαγχονισμού ο πρώην πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Ιμρε Νάγκι και ο στρατηγός Μαλέτερ.

1960: Είκοσι χιλιάδες αριστεροί καταλαμβάνουν με έφοδο την ιαπωνική βουλή, 870 τραυματίες.

1986: Η φρουρά του Ανδρέα Παπανδρέου ανοίγει πυρ εναντίον τριών νεαρών σε Ι.Χ., τραυματίζοντας τον ένα, επειδή «κινούνταν ύποπτα» (αποδείχτηκε ότι ήταν μεθυσμένοι).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Οι λαοί μας είναι φίλοι από την εποχή του Κύρου του Μέγα [Πέρσης βασιλιάς, 6ος αιώνας π.Χ. – επέτρεψε την επιστροφή των Ιουδαίων στην Παλαιστίνη]. Ο ιρανικός λαός πρέπει τώρα να ενωθεί γύρω από την ιστορική του κληρονομιά, υπερασπιζόμενος την ελευθερία του από το καθεστώς που τον καταπιέζει. Το καθεστώς είναι πολύ αδύναμο, ποτέ δεν ήταν τόσο αδύναμο όσο τώρα.

Μπενιαμίν Νετανιάχου

(Ο Νετανιάχου απευθύνεται στον ιρανικό λαό και τον καλεί να ανατρέψει το καθεστώς της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν. Και για να βρει επιχειρήματα πηγαίνει δυόμισι χιλιετίες πίσω, στην εποχή του Κύρου του Μέγα και των αρχαίων Ιουδαίων. Κατά την αφήγηση της Βίβλου, ο ιδρυτής της περσικής αυτοκρατορίας, τερμάτισε τη Βαβυλώνια αιχμαλωσία και επέτρεψε στους αιχμάλωτους Ιουδαίους να επιστρέψουν στις εστίες τους και να ξαναχτίσουν τον ναό του Σολομώντα. Ως ιδρυτής μιας τεράστιας αυτοκρατορίας ήξερε πως μόνο σεβόμενες τα έθιμα και τις θρησκείες των υπηκόων του και αναγνωρίζοντάς τους ορισμένα δικαιώματα στα όρια των σατραπειών, θα μπορούσε να διατηρήσει την ενότητα της αυτοκρατορίας που δημιούργησε. Αντίστοιχη συμπεριφορά είχε ο Αλέξανδρος ο Μέγας των Μακεδόνων, δύο αιώνες αργότερα. Βέβαια, ούτε οι σημερινοί Ιρανοί είναι απόγονοι των αρχαίων Περσών (πέραν των άλλων, μια σφοδρή λαϊκή επανάσταση τσάκισε το καθεστώς του τελευταίου σάχη, του Ρεζά Παχλεβί, που θεωρούσε τον εαυτό του απόγονο των αρχαίων περσών αυτοκρατόρων) ούτε οι σημερινοί σιωνιστές εβραίοι έχουν σχέση με τις φυλές της αρχαίας Ιουδαίας, από τις οποίες κατάγονται και οι Παλαιστίνιοι. Ακόμα και στο εντελώς ανιστόρητο πλαίσιο που επικαλείται ο Νετανιάχου, το επιχείρημα γίνεται μπούμερανγκ και στρέφεται εναντίον του. Στη θέση της ανεξιθρησκείας του Κύρου του Μέγα έχουμε ένα εβραϊκό-σιωνιστικό κράτος, φασιστικά δομημένο, που επιτίθεται με όλα τα μέσα στους λαούς της περιοχής. Οχι μόνο στους Παλαιστίνιους, αλλά και στους Σύριους και τους Λιβανέζους, των οποίων κατέχει εδάφη. Οχι μόνο στους μουσουλμάνους της Παλαιστίνης αλλά στους μουσουλμάνους όλου του κόσμου -και τους Ιρανούς, φυσικά-, καθώς ο φανατικός σιωνισμός διακηρύσσει ωμά ότι θέλει να γκρεμίσει το τζαμί του Αλ-Ακσα, τρίτο ιερό τόπο των μουσουλμάνων μετά τη Μέκα και τη Μεδίνα, και στη θέση του να οικοδομήσει τον τρίτο ναό του Σολομώντα. Οι σιωνιστές δεν απειλούν τους αγιατολάχ του Ιράν, απειλούν τον ιρανικό λαό, που μολονότι δεν είναι αραβικός, αισθάνεται αισθήματα αδελφοσύνης και στέκεται αλληλέγγυος προς τον παλαιστινιακό λαό. Οι Ιρανοί θα φτύσουν πάνω στην εικόνα του Νετανιάχου και μετά θα την ποδοπατήσουν. Κι αυτός το ξέρει καλά. Ξέρει πως δεν μπορεί να τους ξεγελάσει με αναφορές στην αρχαία ιστορία της περιοχής. Η γελοία -και προκλητική συνάμα- δήλωσή του δεν απευθύνεται στους Ιρανούς αλλά στη Δύση. Παριστάνει τον φιλελεύθερο, την ίδια στιγμή που διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα -πλέον και στη Δυτική Οχθη-, που βομβαρδίζει αμάχους στον Λίβανο και τη Συρία, που βομβαρδίζει το Ιράν, συμπεριφερόμενος σαν χωροφύλακας της περιοχής. Ούτε στη Δύση μπορεί να ξεγελάσει τους λαούς, όμως. Πάνε οι εποχές που λειτουργούσε η «βιομηχανία του ολοκαυτώματος»)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo