Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Ούτε στο Ζαγόρι ούτε πουθενά…
  • Η σιωνιστική οντότητα προσπαθεί να ξεπλύνει τα εγκλήματά της με επιχορηγούμενες συνεργασίες με ΑΕΙ της Κύπρου
  • Φοιτητές Παιδαγωγικού Ιωαννίνων: Από τύχη ζούμε!
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 13 Σεπτέμβρη
  • ΟΙΕΛΕ: Σωρεία εκδικητικών απολύσεων και βάναυσες εργασιακές συνθήκες στο ξένο ιδιωτικό σχολείο Campion School
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Παιδεία»Χουντικής έμπνευσης κατάργηση των φοιτητικών παρατάξεων
Παιδεία

Φοιτητικές εκλογές με ενιαίο ψηφοδέλτιο

Χουντικής έμπνευσης κατάργηση των φοιτητικών παρατάξεων

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr8 Ιούν 2021, 22:52

«Γίνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια από τα ίδια τα πανεπιστήμια να μπει μια τάξη προς όφελος της ακαδημαϊκής κοινότητας… Θα υπάρχει η πρόβλεψη για ενιαίο ψηφοδέλτιο φοιτητών στις φοιτητικές εκλογές και θα γίνουν εκτενείς συζητήσεις με κόμματα, φορείς και την ακαδημαϊκή κοινότητα»: Νίκη Κεραμέως στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

«Είχαμε συζητήσει και προεκλογικά και είχαμε μιλήσει για την ανάγκη να υπάρχει ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο, να το πούμε πολύ απλά αυτό σημαίνει ότι κατεβαίνει ο Γιάννης, η Μαρία, ο Κώστας κ.ο.κ. ανεξαρτήτως κομματικών παρατάξεων. Αυτό πιστεύουμε ότι θα είναι μια σημαντική βελτίωση στο Πανεπιστήμιο και ότι ακριβώς είχαμε πει προεκλογικά σε αυτό προχωρούμε και στην υλοποίηση μετεκλογικά. Αυτό δεν θα είναι στο αμέσως επόμενο νομοσχέδιο, στο επόμενο νομοσχέδιο θα είναι θέματα που αφορούν στο σχολείο περισσότερο…»: Νίκη Κεραμέως στον Real fm.

Ο ανεκδιήγητος υπουργός Εργασίας της πρώτης μεταπολιτευτικής κυβέρνησης Καραμανλή, Κ. Λάσκαρης, υπερασπιζόμενος τον αντεργατικό νόμο 330 το μακρινό 1976, κατήργησε την πάλη των τάξεων και έγινε…ανέκδοτο.

Η σημερινή υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως (δικηγόρος τρομάρα της), εξαγγέλλει ουσιαστικά την κατάργηση των φοιτητικών παρατάξεων και τη διεξαγωγή των εκλογών στους φοιτητικούς συλλόγους με ενιαίο ψηφοδέλτιο. Λέει, δηλαδή, ότι με μια νομοθετική ρύθμιση θα ακυρώσει την πολιτικοποίηση της φοιτητικής νεολαίας, το δικαίωμά της να εντάσσεται σε πολιτικές νεολαίες, κόμματα, συλλογικότητες έχοντας κοινά ιδανικά, ιδεολογικές αναφορές και αιτήματα, το δικαίωμά της να συζητά, να διεξάγει πολιτική και συνδικαλιστική πάλη, να αντιπαρατίθεται οργανωμένα στις αντιεκπαιδευτικές και αντιλαϊκές πολιτικές των εκάστοτε αστικών κυβερνήσεων.

Πρόκειται για μια χουντικής έμπνευσης προσπάθεια της ΝΔ (υπάρχει στο προεκλογικό της πρόγραμμα), που θα έχει τόση επιτυχία στη ζωή όση είχε και η γελοία «βεβαιότητα» του Λάσκαρη. (Δεν σχολιάζουμε καν το γεγονός από νομική-συνταγματική άποψη: το δικαίωμα του συνεταιρίζεσθαι και ο τρόπος με τον οποίο αυτό ασκείται δεν μπορεί να καθοριστεί από το κράτος).

Μπορεί σήμερα οι φοιτητικές παρατάξεις να έχουν χάσει οργανωτικά τη δύναμη των μεταπολιτευτικών χρόνων και τη δυναμική επηρρεασμού της πλατιάς φοιτητικής νεολαίας, όμως αυτό είναι συνέπεια της γενικότερης κρίσης του συνδικαλιστικού κινήματος, λόγω της πλήρους αστικοποίησης του οργανωμένου συνδικαλισμού, της ανοιχτής προσχώρησης των λεγόμενων «αριστερών» κομμάτων στις πολιτικές διαχείρισης του συστήματος, της απουσίας γενικά διεκδικητικού κινήματος από την εργαζόμενη κοινωνία, της υποχώρησης συνολικά ταξικής συνειδητότητας, κ.λπ.

Ακόμη, όμως και αυτό το ζοφερό κλίμα δεν στάθηκε ικανό να αποτρέψει την εκδήλωση μαζικών φοιτητικών κινημάτων, όταν οι κυβερνήσεις προωθούσαν αντιεκπαιδευτικά μέτρα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι συνελεύσεις στα αμφιθέατρα έπαιρναν την κατάσταση στα χέρια τους, βάζοντας στην μπάντα τα ταλαντευόμενα ή και σε κάποιες περιπτώσεις εχθρικά φοιτητικά όργανα, σέρνοντάς τα να «καλύψουν» τις μαχητικές αποφάσεις του ζωντανού φοιτητικού κινήματος.

Τώρα, ο Μητσοτάκης και η Κεραμέως θεωρούν ότι μπορούν διά του ροπάλου του νόμου να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου στα Πανεπιστήμια και πολύ περισσότερο να υφαρπάξουν, διά του ενιαίου ψηφοδελτίου και του τρόπου σταυροδοσίας, την πλειοψηφία των οργάνων των φοιτητικών συλλόγων.

Μια λαϊκή παροιμία λέει «με τα λόγια χτίζεις ανώγεια και κατώγεια». Και στην περίπτωσή μας τίποτε δεν είναι εύκολο για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Οχι μόνο δεν θα εξασφαλιστεί η συναίνεση των πολιτικών κομμάτων, κυρίως των λεγόμενων «αριστερών», και πολύ περισσότερο του φοιτητικού κινήματος, που έχει ακυρώσει νόμους και νόμους (ακόμη και τώρα έχει πετύχει, σε συνθήκες πανδημίας, να ακυρώσει τα σχέδια για Πανεπιστημιακή Αστυνομία), αλλά το εγχείρημα ενέχει και μεγάλα νομικά εμπόδια. Αναφερόμαστε στον βασικό συνδικαλιστικό νόμο 1264/1982 (ΦΕΚ Α’ 79), που μετά από την εφτάχρονη δικτατορία και τη σκληρή οχταετία Καραμανλή, ψηφίστηκε από το ΠΑΣΟΚ, που μόλις είχε ανέλθει στην εξουσία εκμεταλλευόμενο τη λαϊκή δυσαρέσκεια και τις ελπίδες, για να εκδημοκρατήσει στοιχειωδώς το συνδικαλιστικό κίνημα. Ο νόμος αυτός, στα άρθρα 10, 11 και 12 ορίζει και τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών στα συνδικαλιστικά σωματεία γενικά, όπως άλλωστε είναι και οι φοιτητικοί σύλλογοι.

Παραθέτουμε το χαρακτηριστικό άρθρο 12:

Αρθρο 12 : Σύστημα εκλογών

  1. Η εκλογή των οργάνων της συνδικαλιστικής οργάνωσης γίνεται με το σύστημα της απλής αναλογικής. (…)
  2. Οι έδρες του διοικητικού συμβουλίου της ελεγκτικής επιτροπής και ο αριθμός των αντιπροσώπων κατανέμονται μεταξύ των συνδυασμών και των χωριστών υποψηφίων ανάλογα με την εκλογική τους δύναμη. Το σύνολο των έγκυρων ψηφοδελτίων διαιρείται με τον αριθμό των εδρών του διοικητικού συμβουλίου ή της ελεγκτικής επιτροπής, η με τον αριθμό των αντιπροσώπων που εκλέγονται.

Το πηλίκον αυτής της διαίρεσης, παραλειπομένου του κλάσματος, αποτελεί το εκλογικό μέτρο. Κάθε συνδυασμός καταλαμβάνει τόσες έδρες στο διοικητικό συμβούλιο ή την ελεγκτική επιτροπή και εκλέγει τόσους αντιπροσώπους όσες φορές χωρεί το εκλογικό μέτρο στον αριθμό των έγκυρων ψηφοδελτίων που έλαβε.

  1. Χωριστός υποψήφιος που έλαβε το ίδιο ή μεγαλύτερο αριθμό ψήφων από το εκλογικό μέτρο καταλαμβάνει μία έδρα στο όργανο για το οποίο είχε θέσει υποψηφιότητα ή εκλέγεται αντιπρόσωπος εφόσον ήταν υποψήφιος για τη θέση αυτή.
  2. Συνδυασμός που περιλαμβάνει υποψηφίους λιγότερους από τις έδρες που του ανήκουν, καταλαμβάνει τόσες έδρες ή εκλέγει τόσους μόνο αντιπροσώπους, όσοι είναι και οι υποψήφιοί του.
  3. Οι έδρες που μένουν αδιάθετες και ο αριθμός των αντιπροσώπων που δεν καλύπτεται σύμφωνα με τις διατάξεις των προηγουμένων παραγράφων κατανέμονται από μια στους συνδυασμούς εκείνους που έχουν καταλάβει τουλάχιστο μια έδρα ή έχουν εκλέξει ένα αντιπρόσωπο και οι οποίοι συγκεντρώνουν υπόλοιπο ψηφοδελτίων μεγαλύτερο από το 1/3 του εκλογικού μέτρου και που πλησιάζουν περισσότερο το εκλογικό μέτρο.
  4. Οι έδρες που μένουν αδιάθετες ή ο αριθμός των αντιπροσώπων που δεν καλύπτεται και μετά την εφαρμογή των διατάξεων της προηγουμένης παραγράφου κατανέμονται μεταξύ των συνδυασμών που έχουν το μεγαλύτερο υπόλοιπο ψηφοδελτίων από μια έδρα ή από έναν αντιπρόσωπο. Σε περίπτωση ισοδυναμίας γίνεται κλήρωση.

Τι θα κάνει, λοιπόν, η κυβέρνηση Μητσοτάκη; Θα αλλάξει το σχετικό άρθρο, θεσπίζοντας ενιαίο ψηφοδέλτιο (πλειοψηφικό σύστημα) προκαλώντας τεράστιες αναταράξεις σε όλα τα συνδικαλιστικά σωματεία, τα οποία σημειωτέον έχουν προσαρμόσει τα καταστατικά τους στο νόμο 1264, ή θα φέρει νομοθετική ρύθμιση μόνο και μόνο για τους φοιτητικούς συλλόγους, εξαιρώντας τους από τον βασικό συνδικαλιστικό νόμο; Μια τέτοια επιλογή αποτελεί βαρύτατη πρόκληση και δεν είναι καθόλου εύκολο να υλοποιηθεί.

Γιούλα Γκεσούλη

Εκτύπωση 🖨
ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Φοιτητικές εκλογές με ενιαίο ψηφοδέλτιο

Στη συνείδηση του ελληνικού λαού είναι πολιτικοί κρατούμενοι
Επόμενο άρθρο

Φοιτητικές εκλογές με ενιαίο ψηφοδέλτιο

Σαν σήμερα 9 Ιούνη

Σχετικά Αρθρα

Η σιωνιστική οντότητα προσπαθεί να ξεπλύνει τα εγκλήματά της με επιχορηγούμενες συνεργασίες με ΑΕΙ της Κύπρου

Πρόθυμος συνένοχος η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη

Διεθνή 13 Σεπ 2025, 13:06

Φοιτητές Παιδαγωγικού Ιωαννίνων: Από τύχη ζούμε!

Κατέρρευσε μέρος της ψευδοροφής στο Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστήμιου 

Παιδεία 13 Σεπ 2025, 07:59

ΟΙΕΛΕ: Σωρεία εκδικητικών απολύσεων και βάναυσες εργασιακές συνθήκες στο ξένο ιδιωτικό σχολείο Campion School

Εργατικά 12 Σεπ 2025, 20:10

Νομική Σχολή Δημοκρίτειου και ΔΣΑ: Κατηγορηματική αντίθεση στη Νομική του… «Χάρβαρντ της Ιπποκράτους»

Παιδεία 11 Σεπ 2025, 19:43

Η μαχόμενη εκπαίδευση θα ακυρώσει και την τρομοκρατία της απειλής απόλυσης όσων αρνηθούν την αξιολόγηση

Με αποφασιστικότητα στην απεργία-αποχή

Εργατικά 11 Σεπ 2025, 18:59

Παραρτήματα-«αρπαχτές» ελληνικών πανεπιστημίων στην Κύπρο

Παιδεία 8 Σεπ 2025, 17:23
Ροή Ειδήσεων
Πολιτική

Ούτε στο Ζαγόρι ούτε πουθενά…

13 Σεπ 2025, 13:08
Διεθνή

Η σιωνιστική οντότητα προσπαθεί να ξεπλύνει τα εγκλήματά της με επιχορηγούμενες συνεργασίες με ΑΕΙ της Κύπρου

Πρόθυμος συνένοχος η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη

13 Σεπ 2025, 13:06
Παιδεία

Φοιτητές Παιδαγωγικού Ιωαννίνων: Από τύχη ζούμε!

Κατέρρευσε μέρος της ψευδοροφής στο Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστήμιου 

13 Σεπ 2025, 07:59
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

13 Σεπ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Σεπτέμβρη

13 Σεπ 2025, 00:01
Εργατικά

ΟΙΕΛΕ: Σωρεία εκδικητικών απολύσεων και βάναυσες εργασιακές συνθήκες στο ξένο ιδιωτικό σχολείο Campion School

12 Σεπ 2025, 20:10
Πολιτική

Νέα πρόκληση: Δεύτερη αποφυλάκιση για τον φιρερίσκο της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης

Μυρίζουν… μαϊμουδίλα οι «λόγοι υγείας» του Μιχαλολιάκου

12 Σεπ 2025, 20:04
Κόντρες

Είναι φασίστας και το ξέρει

12 Σεπ 2025, 14:14
Πολιτική

Και λογοκλόπος ο «πολύς» περιφερειάρχης Κουρέτας!

12 Σεπ 2025, 12:51
Αγροτικά

Με την ίδια ένταση εξακολουθεί να «χτυπάει» η ευλογιά των αιγοπροβάτων

12 Σεπ 2025, 11:19
Αθλητισμός

Αναξιοπρεπείς διεθνείς, στάθηκαν σούζα στο σιωναζισμό

12 Σεπ 2025, 10:11
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Σεπτέμβρη

12 Σεπ 2025, 00:01
Διεθνή

ΣΙΩΝΙΣΤΙΚ

Πιο απομονωμένο στη Μέση Ανατολή το σιωνιστικό μόρφωμα

11 Σεπ 2025, 21:24
Παιδεία

Νομική Σχολή Δημοκρίτειου και ΔΣΑ: Κατηγορηματική αντίθεση στη Νομική του… «Χάρβαρντ της Ιπποκράτους»

11 Σεπ 2025, 19:43
Διεθνή

Ποιος Αντετοκούνμπο; Ασύλληπτο κάρφωμα παλαιστίνιου μαχητή στο «καλάθι» ισραηλινού τανκ

Η «Ράβδος του Μωυσή» τσακίζει τα «Αρματα του Γεδεών ΙΙ»

11 Σεπ 2025, 19:37
Εργατικά

Η μαχόμενη εκπαίδευση θα ακυρώσει και την τρομοκρατία της απειλής απόλυσης όσων αρνηθούν την αξιολόγηση

Με αποφασιστικότητα στην απεργία-αποχή

11 Σεπ 2025, 18:59
Διεθνή

Νεπάλ: Η εξέγερση πυρπολεί τις φρούδες ελπίδες που δημιούργησε η ανατροπή της μοναρχίας το 2007-8.

11 Σεπ 2025, 18:27
Αθλητισμός

Μπράβο Ντoριά!

11 Σεπ 2025, 14:21
Καταστολή

Καταρρέει, με τη «βούλα» της Πυροσβεστικής, η κατασκευή «εμπρηστών» στην Πάτρα – Παραμένουν στη φυλακή οι δύο νέοι

Και δεύτερη πραγματογνωμοσύνη της Πυροσβεστικής επιμένει ότι πρόκειται για κηλίδωση και όχι για εμπρησμό

11 Σεπ 2025, 13:16
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Σεπτέμβρη

11 Σεπ 2025, 00:01
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Σεπτέμβρη

Ημέρα κατά της σήψης.

Ροδεσία: Ημέρα εξερευνητών (1923).

1923: Στρατιωτικό πραξικόπημα στην Ισπανία, ο Μιγκέλ Πρίμο ντε Ριβέρα εγκαθιδρύει δικτατορία.

1944: Δύο νεκροί αξιωματικοί και ένας οπλίτης της αστυνομίας πόλεων σε συμπλοκή με αντάρτες στο Παγκράτι.

1949: Ο Πάπας αφορίζει τους καθολικούς κομμουνιστές.

1953: Ανακήρυξη Λαϊκής Δημοκρατίας της Πολωνίας.

1953: Ο Νικήτα Χρουστσόφ εκλέγεται γενικός γραμματέας του ΚΚΣΕ.

1967: Αποχώρηση της Αλβανίας από το Σύμφωνο της Βαρσοβίας.

1969: Βόμβα (ΚΕΑ) στα γραφεία της χουντικής εφημερίδας “Νέα πολιτεία”.

1975: Δεκαέξι καταδίκες βασανιστών της ΕΣΑ.

2012: Ρατσιστική επίθεση σε σπίτι μεταναστών από το Μπαγκλαντές από ομάδα τριάντα ατόμων στην Καλαμάτα.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Οι αμερικανοί φίλοι μου είναι ζευγάρι δικηγόρων από τη Νέα Υόρκη, με ευρεία μόρφωση, ενημερωμένοι και ψηφίζουν πάντα Δημοκρατικούς. Εβραίοι που δεν θρησκεύονται. Απεχθάνονται τον Νετανιάχου και φρίττουν με τα εγκλήματα στη Γάζα. Βρίσκονται, για τέταρτη φορά, στην Αθήνα. Και μένουν προς Λαγονήσι. Οταν τους είπα ότι η επιλογή διαμονής είναι ασύμφορη, λόγω απόστασης από το κέντρο, μου έδειξαν, στην οθόνη του κινητού, ένα αμερικανικό δημοσίευμα που σημείωνε ότι η Αθήνα είναι πλέον επικίνδυνη για τους Εβραίους. Το σχετικό ρεπορτάζ συνόδευε φωτογραφία από την «περιπολία» των αγοριών του Ρουβίκωνα στο κέντρο της πρωτεύουσας. Και αφού έδωσα τις απαραίτητες, καθησυχαστικές διευκρινίσεις, με ρώτησαν αν, πράγματι, όπως διάβασαν, η ελληνική κυβέρνηση αντιγράφει τις πρακτικές του Τραμπ στο Μεταναστευτικό. Εκεί βρέθηκα σε αμηχανία…

Kώστας Γιαννακίδης (Τα Νέα)

(Φέρουν οι εβραίοι – ειδικά οι μη θρησκευόμενοι – κάποιο σημάδι στο κούτελο που να υποδηλώνει εβραϊκή καταγωγή; Οχι. Γιατί να ανησυχούν, τότε, οι υποτιθέμενοι φίλοι του Γιαννακίδη, που ούτε κιπά στο κεφάλι θα φορούν, ούτε διακριτικά με το άστρο του Δαβίδ, ούτε εβραϊκά θα μιλούν, καθόσον Αμερικανοί; Δικηγόροι είναι, άνθρωποι έξυπνοι και της πιάτσας, δεν μπορεί να μην καταλαβαίνουν ότι κανένας στο κέντρο της Αθήνας δε θα αναγνώριζε το θρήσκευμα των προγόνων τους και δεν υπήρχε περίπτωση να τους στοχοποιήσει. Είναι και το άλλο: «απεχθάνονται τον Νετανιάχου και φρίττουν με τα εγκλήματα στη Γάζα», οπότε αν συναντούσαν φιλο-παλαιστίνιους διαδηλωτές θα αρκούσε να σηκώσουν το χέρι στο σήμα της νίκης, να τους χειροκροτήσουν ή έστω απλά να τους χαμογελάσουν. Θα μπορούσαν και να πορευτούν μαζί τους, όπως κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες αντισιωνιστές εβραίοι στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες. Δυο έξυπνοι αμερικανοί δικηγόροι δεν μπορεί να μην το ξέρουν αυτό. Οπότε για ποιο λόγο να φοβούνται και να τρέχουν να μείνουν στο Λαγονήσι – αλλά να έρχονται στην Αθήνα, που σημαίνει να αντιμετωπίζουν τον ίδιο υποτιθέμενο κίνδυνο; ‘Η οι προοδευτικοί, μη θρησκευόμενοι εβραίοι του σχολιογράφου των «Νέων» είναι σιωνισταράδες του κερατά ή είναι ανύπαρκτα πρόσωπα που τα κατασκεύασε ο Γιαννακίδης για να κάνει μια ακόμα προβοκάτσια ενάντια στο κίνημα αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους, χρίζοντάς το «αντισημιτικό». Αν ήταν να τζογάρουμε, θα στοιχηματίζαμε στο δεύτερο. Φτηνιάρικο; Ασφαλώς. Δεν έχει απομείνει, όμως, κάτι πέραν των εντελώς φτηνιάρικων για να βγάζουν το «μεροκάματο» οι ραφινάτοι -όπως νομίζουν- υποστηρικτές της σιωνιστικής πολιτικής)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Φοιτητικές εκλογές με ενιαίο ψηφοδέλτιο

    17Ν
    • Φοιτητικές εκλογές με ενιαίο ψηφοδέλτιο

      Εφετείο 17Ν
  • Φοιτητικές εκλογές με ενιαίο ψηφοδέλτιο

    ΕΛΑ
    • Φοιτητικές εκλογές με ενιαίο ψηφοδέλτιο

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Φοιτητικές εκλογές με ενιαίο ψηφοδέλτιο

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Φοιτητικές εκλογές με ενιαίο ψηφοδέλτιο

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Φοιτητικές εκλογές με ενιαίο ψηφοδέλτιο

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Φοιτητικές εκλογές με ενιαίο ψηφοδέλτιο

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Φοιτητικές εκλογές με ενιαίο ψηφοδέλτιο

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Φοιτητικές εκλογές με ενιαίο ψηφοδέλτιο

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Φοιτητικές εκλογές με ενιαίο ψηφοδέλτιο

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Φοιτητικές εκλογές με ενιαίο ψηφοδέλτιο

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Φοιτητικές εκλογές με ενιαίο ψηφοδέλτιο

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Φοιτητικές εκλογές με ενιαίο ψηφοδέλτιο

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Φοιτητικές εκλογές με ενιαίο ψηφοδέλτιο

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Φοιτητικές εκλογές με ενιαίο ψηφοδέλτιο

      Φοιτητικές εκλογές με ενιαίο ψηφοδέλτιο

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Φοιτητικές εκλογές με ενιαίο ψηφοδέλτιο

      Φοιτητικές εκλογές με ενιαίο ψηφοδέλτιο

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Φοιτητικές εκλογές με ενιαίο ψηφοδέλτιο

      Φοιτητικές εκλογές με ενιαίο ψηφοδέλτιο

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Φοιτητικές εκλογές με ενιαίο ψηφοδέλτιο

      Φοιτητικές εκλογές με ενιαίο ψηφοδέλτιο

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Φοιτητικές εκλογές με ενιαίο ψηφοδέλτιο

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Φοιτητικές εκλογές με ενιαίο ψηφοδέλτιο

    Φοιτητικές εκλογές με ενιαίο ψηφοδέλτιο

    Ποιοι είμαστε
  • Φοιτητικές εκλογές με ενιαίο ψηφοδέλτιο

    Φοιτητικές εκλογές με ενιαίο ψηφοδέλτιο

    Επικοινωνία
  • Φοιτητικές εκλογές με ενιαίο ψηφοδέλτιο

    Φοιτητικές εκλογές με ενιαίο ψηφοδέλτιο

    Όροι χρήσης
  • Φοιτητικές εκλογές με ενιαίο ψηφοδέλτιο

    Φοιτητικές εκλογές με ενιαίο ψηφοδέλτιο

    Ποιοι είμαστε
  • Φοιτητικές εκλογές με ενιαίο ψηφοδέλτιο

    Φοιτητικές εκλογές με ενιαίο ψηφοδέλτιο

    Επικοινωνία
  • Φοιτητικές εκλογές με ενιαίο ψηφοδέλτιο

    Φοιτητικές εκλογές με ενιαίο ψηφοδέλτιο

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo