Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Mπαρτζώκα, Τράκη, μάθετε μπαλίτσα από τον άρχοντα
  • Γαλλία: Απαγόρευση εισόδου και στον σιωναζιστή Σμότριτς
  • Μην ψωνίζετε από τη ZARA – Στηρίζει τη γενοκτονία στην Παλαιστίνη
  • Κυβέρνηση και διοίκηση ΕΚΠΑ ιδρύουν ξενόγλωσσα διατμηματικά προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών με ΔΙΔΑΚΤΡΑ στο Φυσικό
  • Σαν σήμερα 10 Ιούνη
  • Μπεν Κάσπιτ: Συσσωρευόμενες στρατηγικές αποτυχίες αφήνουν το Ισραήλ αντιμέτωπο με αυξανόμενες απειλές και ελάχιστες σαφείς οδούς προς μακροπρόθεσμη ασφάλεια
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Παιδεία»Συκοφαντούν τους εργαζόμενους που αγωνίστηκαν
Παιδεία

Συκοφαντούν τους εργαζόμενους που αγωνίστηκαν

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr10 Μάι 2015, 00:00

Είναι γνωστό ότι το υπουργείο Παιδείας με το πολυνομοσχέδιο που ετοιμάζει καταργεί τα κακόφημα Συμβούλια Διοίκησης των πανεπιστημίων, που δημιουργήθηκαν με το νόμο Διαμαντοπούλου για να εποπτεύουν ως γκαουλάιτερ τη λειτουργία του δημόσιου πανεπιστήμιου ως επιχείρηση ΑΕ. Το γεγονός αυτό έχει πυροδοτήσει αντιδράσεις από τους «προθύμους», που είχαν σπεύσει να στελεχώσουν αυτά τα κακόφημα όργανα διοίκησης, οι οποίοι, ως φαίνεται, μετέρχονται διάφορους τρόπους για να αποτρέψουν αυτή την εξέλιξη.

Στο πλαίσιο της αντιπαράθεσης, λοιπόν, του Συμβούλιου Διοίκησης του ΕΚΠΑ με την προηγούμενη διοίκηση Πελεγρίνη, έρχονται, με ευθύνη του Συμβούλιου Διοίκησης, στο φως καταγγελίες, που διερευνά ο γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Ρακιντζής, για πρόσθετες αμοιβές υπαλλήλων του ΕΚΠΑ από τα κονδύλια του ΕΛΚΕ και για το προσωπικό ασφαλείας κατά τη διάρκεια της απεργίας.

Μολονότι είναι πιθανόν να υπάρχουν κάποιοι επίορκοι, κολλητοί και κολαούζοι διοικήσεων στο πανεπιστήμιο, το αποτέλεσμα είναι -έτσι όπως προβάλλεται το ζήτημα- να σπιλώνεται η τιμή και το αγωνιστικό ήθος εκατοντάδων εργαζόμενων που έδωσαν έναν σκληρό ηρωικό αγώνα επί 3 μήνες περίπου για την επιβίωσή τους και το δικαίωμά τους στη δουλειά.

Αντιδρώντας στην κατασυκοφάντηση του αγώνα της η Πρωτοβουλία Εργαζομένων Πανεπιστημίου Αθηνών εξέδωσε ανακοίνωση, την οποία και παραθέτουμε στη συνέχεια, ενώ ταυτόχρονα δημοσίευσε και δυο σημειώματα από την εκκαθάριση της απεργίας από τη μισθοδοσία δύο εκ των μελών της Πρωτοβουλίας Εργαζομένων που είναι μέλη του ΔΣ, ενός υπαλλήλου ΠΕ και ενός ΔΕ (οι περικοπές είναι για 69 μέρες απεργίας και συμποσούνται σε 4.706,90 και 4.109,65 ευρώ, αντίστοιχα), για να καταπέσουν όλες οι βρόμικες συκοφαντίες εκείνων που διέδιδαν ότι οι διοικητικοί υπάλληλοι απεργούσαν εκ του ασφαλούς:

«Το τελευταίο διάστημα, δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιντζής ασχολείται με ζητήματα που αφορούν υπαλλήλους του ΕΚΠΑ, μετά από αναφορές του Συμβουλίου Ιδρύματος (Σ.Ι.). Οι αναφορές αυτές δημοσιεύονται στον ιστότοπο του Σ.Ι. (αναφορά 1 και αναφορά 2).

Στο στόχαστρο φαίνεται ότι έχουμε μπει ως εργαζόμενοι για: Α. Το ζήτημα του προσωπικού ασφαλείας κατά τη διάρκεια της απεργίας που ξεκάθαρα είχε προσδιοριστεί από τις Γενικές Συνελεύσεις μας και Β. Το θέμα των υπερωριακών αμοιβών, τις οποίες ως γνωστόν δεν είθισται να λαμβάνουμε.

Ωστόσο, φαίνεται ότι στον τύπο διαρρέουν στοιχεία για τα παραπάνω θέματα, τα οποία ακόμα κι αν αφορούν ελάχιστους, γνωστούς και μη εξαιρετέους, θίγουν όλους μας. Στο πλαίσιο της διαμάχης Σ.Ι.-Διοίκησης Πελεγρίνη, θύμα πέφτει το σύνολο των κακοπληρωμένων εργαζομένων, ακόμα κι εκείνοι που αναγκάζονται να δουλεύουν πέραν του ωραρίου χωρίς να πληρώνονται, λες κι είμαστε όλοι το ίδιο.

Λες και οφείλουμε να φορτωθούμε τις αμαρτίες του μηχανισμού που τόσα χρόνια το μόνο που έκανε ήταν να φροντίζει για τους -όπως αποκαλύπτεται πλέον- με τη στενή έννοια δικούς του, ρυθμίζοντας όμως τις εργασιακές ζωές όλων μας. Φυσικά, δε λειτουργούσε, ούτε εξακολουθεί να λειτουργεί, μόνος του. Ούτε βέβαια μπορεί να ισχυριστεί καμιά Διοίκηση του Ιδρύματος ότι δεν ήξερε τι συνέβαινε. Πόσο μάλλον όταν εδώ και αρκετό καιρό τα πράγματα έχουν φτάσει στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και τα έγγραφα πάνε κι έρχονται και είναι -επισήμως- σε γνώση των πρυτανικών αρχών και άλλων παραγόντων του Ιδρύματος, όπως των μελών Επιτροπής Διαχείρισης του ΕΛΚΕ.

Οσο για τις ενέργειες της αρμοδιότητας της Διοίκησης του Ιδρύματος; Αναμένονται. Εντωμεταξύ, η λάσπη πέφτει πάνω μας, κι ο χορός συνεχίζεται. Μεταπτυχιακά, θέσεις ευθύνης, κ.α. μένουν όλα ως έχουν. Κατά τα λοιπά, εκείνοι που διοικούν το Ιδρυμα είναι υπέρ της διαφάνειας και χρηστής διοίκησης. Η Διοίκηση έχει σίγουρα συνέχεια. Ας αναμείνουμε να δούμε τι άλλο έχει. Συνέπεια με τις διακηρύξεις της ίσως;

Σε ό,τι αφορά το Σ.Ι.: Τώρα που φαίνεται ότι οι μέρες του τελειώνουν, ας σταματήσει να φροντίζει να τροφοδοτεί τον κ. Λακασά με πληροφορίες που θίγουν τους εργαζόμενους του ΕΚΠΑ κι ας δημοσιοποιήσει ό,τι στοιχεία έχει. Κι όσοι έχουν λόγους να απαντήσουν, ας απαντήσουν.

Δημοσιοποιούμε ενδεικτικά την εκκαθάριση της απεργίας από τη μισθοδοσία δύο εκ των μελών της Πρωτοβουλίας Εργαζομένων που είναι μέλη του ΔΣ, ενός υπαλλήλου Π.Ε. και ενός Δ.Ε., απλά για να δουν, τόσο εκείνοι που κατηγορούν συλλήβδην τους εργαζόμενους του ΕΚΠΑ, όσο κι εκείνοι που φροντίζουν με τις πρακτικές τους να δίνουν επιχειρήματα σ’ αυτούς, πόσο κόστισε οικονομικά η μεγάλη απεργιακή μας κινητοποίηση (το πόσο ωφέλησε, φυσικά δε θα το αντιληφθούν). Ας κάνουν και τα μέλη του μηχανισμού της ΑΣΚΠΑ το ίδιο. Κι ας μην ξεχάσουν να συμπεριλάβουν και τις πρόσθετες αμοιβές που έλαβαν προ και μετά απεργίας, το 2013, το 2014 και γενικότερα…
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ».

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και η ανακοίνωση του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού ΕΚΠΑ, που τονίζει:  «Στην δύσκολη συγκυρία που διανύει το δημόσιο πανεπιστήμιο με τη συνεχή μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, αδυνατώντας να επιτελέσει ακόμη και τις βασικές του λειτουργίες, είναι τουλάχιστον προκλητικό να προκύπτουν πρόσθετες αποδοχές, το ύψος των οποίων, σύμφωνα με τα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα, ανέρχεται σε κάποιες περιπτώσεις στο μισό ετήσιο εισόδημα ενός μέσου υπαλλήλου του ΕΚΠΑ, σε συγκεκριμένο κύκλο υπαλλήλων, ενώ η πλειονότητα του διοικητικού προσωπικού συστηματικά απασχολείται υπερωριακά, προκειμένου να καλύψει τα κενά λόγω της διαθεσιμότητας 400 συναδέλφων, χωρίς πρόσθετες απολαβές».

Ο Σύλλογος θεωρεί «επιβεβλημένο να κοινοποιηθεί η υπηρεσιακή αλληλογραφία που αφορά στις συγκεκριμένες, υπό διερεύνηση από το Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, υποθέσεις και να τοποθετηθεί η Διοίκηση του Ιδρύματος δημοσίως μέσω του ανώτατου συλλογικού διοικητικού οργάνου του πανεπιστημίου για τα ζητήματα αυτά» και υπογραμμίζει ότι «οφείλει να προστατεύσει το σύνολο των εργαζομένων του Ιδρύματος τόσο από συκοφαντικές αναφορές, όσο και από διοικητικές πράξεις που οδηγούν στην άνιση μεταχείρισή του».

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΑθικτα τα αγκωνάρια του αστικού σχολείου
Επόμενο άρθρο Εδώ και τώρα να καταργηθούν

Σχετικά Αρθρα

Κυβέρνηση και διοίκηση ΕΚΠΑ ιδρύουν ξενόγλωσσα διατμηματικά προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών με ΔΙΔΑΚΤΡΑ στο Φυσικό

Παιδεία 10 Ιούν 2026, 05:50

Πολλαπλό βιβλίο: Παράνοια, αντιεκπαιδευτική σκοπιμότητα, άνομα συμφέροντα ή όλα μαζί;

Να διαλέξουν οι εκπαιδευτικοί του δημοτικού ανάμεσα σε 257 τίτλους βιβλίων μέχρι τις 18 Ιουνίου;

Παιδεία 8 Ιούν 2026, 08:39

Ζαχαράκη και Μητσοτάκης «χορηγοί» του ιδιωτικού πανεπιστημιοποιημένου κολλέγιου Ανατόλια

Παιδεία 7 Ιούν 2026, 07:05

Πολυτεχνείο Κρήτης – Φοιτητικός Σύλλογος Εστιών: «Οι προσπάθειες επιβολής πειθαρχικών σε φοιτητές θα πέσουν στο κενό»

Παιδεία 3 Ιούν 2026, 08:09

Δικαίωση για τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς – Ηχηρό χαστούκι σε Μητσοτάκη και υπουργείο Παιδείας

Εργατικά 2 Ιούν 2026, 21:39

Αναβλήθηκε η δίκη των 14 συλληφθέντων/φθεισών στην Αρχιτεκτονική του ΕΜΠ

Καταστολή 2 Ιούν 2026, 09:52
Ροή Ειδήσεων
Κόντρες

Mπαρτζώκα, Τράκη, μάθετε μπαλίτσα από τον άρχοντα

10 Ιούν 2026, 13:10
Διεθνή

Γαλλία: Απαγόρευση εισόδου και στον σιωναζιστή Σμότριτς

Την ίδια απόφαση έχουν πάρει Ηνωμένο Βασίλειο, Καναδάς, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και Noρβηγία

10 Ιούν 2026, 11:51
Πολιτική

Μην ψωνίζετε από τη ZARA – Στηρίζει τη γενοκτονία στην Παλαιστίνη

10 Ιούν 2026, 08:49
Παιδεία

Κυβέρνηση και διοίκηση ΕΚΠΑ ιδρύουν ξενόγλωσσα διατμηματικά προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών με ΔΙΔΑΚΤΡΑ στο Φυσικό

10 Ιούν 2026, 05:50
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Ιούνη

10 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

Μπεν Κάσπιτ: Συσσωρευόμενες στρατηγικές αποτυχίες αφήνουν το Ισραήλ αντιμέτωπο με αυξανόμενες απειλές και ελάχιστες σαφείς οδούς προς μακροπρόθεσμη ασφάλεια

9 Ιούν 2026, 22:31
Διεθνή

Γάζα: Εξουδετέρωση δικτύου πρακτόρων των σιωναζιστών

9 Ιούν 2026, 21:50
Καταστολή

Προβοκάτσια Μοσάντ – ΕΥΠ/ΚΥΠ – Αντιτρομοκρατικής

9 Ιούν 2026, 21:36
Διεθνή

Το τζογάρισμα της Ντάχια: Πώς η κλιμάκωση του Νετανιάχου κατέληξε σε ιρανική νίκη

9 Ιούν 2026, 13:46
Πολιτισμός

Oλα τα σιωναζιστικά γουρούνια έχουν την ίδια μούρη

9 Ιούν 2026, 12:49
Διεθνή

Φαντάζεστε τον Μητσοτάκη να αποχωρεί από τηλεοπτική συνέντευξη;

9 Ιούν 2026, 11:34
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Ιούνη

9 Ιούν 2026, 00:01
Κόντρες

Aναμενόμενα και μη

8 Ιούν 2026, 19:53
Διεθνή

ΕΚΤΑΚΤΟ | Το Ιράν ανακοινώνει παύση των επιχειρήσεων κατά του Ισραήλ

Προειδοποιεί για ισχυρότερη απάντηση αν συνεχιστούν οι επιθέσεις στον Λίβανο

8 Ιούν 2026, 14:57
Διεθνή

Τραμπ: «Εγώ παίρνω όλες τις αποφάσεις. Αυτός [ο Νετανιάχου] δεν είναι εκείνος που αποφασίζει»

8 Ιούν 2026, 14:32
Αθλητισμός

«Αλλάξαν τα κόζα, άλλαξε και το αποτέλεσμα»: Πάμε για πέντε τελικούς κι όποιος αντέξει…

8 Ιούν 2026, 09:11
Παιδεία

Πολλαπλό βιβλίο: Παράνοια, αντιεκπαιδευτική σκοπιμότητα, άνομα συμφέροντα ή όλα μαζί;

Να διαλέξουν οι εκπαιδευτικοί του δημοτικού ανάμεσα σε 257 τίτλους βιβλίων μέχρι τις 18 Ιουνίου;

8 Ιούν 2026, 08:39
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Ιούνη

8 Ιούν 2026, 00:01
Υγεία

Εγκληματική εγκατάλειψη των δημόσιων ψυχιατρικών δομών

7 Ιούν 2026, 11:15
Διεθνή

Ξινό τους βγήκε το σόου στο Κάστρο Μποφόρ

7 Ιούν 2026, 09:34
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Ιούνη

1920: Ιδρύεται το Κομμουνιστικό Κόμμα Ισπανίας.

1944: Οι γερμανικές δυνάμεις κατοχής πυρπολούν το Δίστομο Φωκίδας και εκτελούν 269 κατοίκους ως αντίποινα για τον θάνατο γερμανών στρατιωτών.

1975: Αποκαλύπτεται σχέδιο της CIA με την ονομασία “Chaos” και στόχο την παρακολούθηση 300.000 Αμερικανών και τη διείσδυση πρακτόρων στα κινήματα των ΗΠΑ.

1985: Γάλλοι κομάντο ανατινάζουν το πλοίο της Greenpeace “Rainbow Warrior” στη Νέα Ζηλανδία.

1990: Αποφυλακίζεται ο Νέλσον Μαντέλα μετά από 27 χρόνια στη φυλακή.

1990: Ρουκέτα εναντίον των γραφείων της «Procter & Gamble» (17Ν).

2004: Πεθαίνει ο Ξενοφών Ζολώτας.

2019: Πεθαίνει ο Χρήστος Τσιγαρίδας.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη μέρα που έχω αναλάβει τα καθήκοντα του Υπουργού Ανάπτυξης έχω πει ότι είναι απολύτως σεβαστό το δικαίωμα της επιχειρηματικότητας στο κέρδος. Χωρίς αυτό δεν υπάρχει οικονομία, δεν υπάρχουν επενδύσεις, δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας. Αλλά, εξίσου, πρέπει να υπάρχει σεβασμός και στο τμήμα εκείνο της κοινωνίας που τα βγάζει πιο δύσκολα πέρα ή δεν τα βγάζει καθόλου πέρα. Απευθύνθηκα προς την ελληνική βιομηχανία τροφίμων και προς τα σούπερ μάρκετ, ζητώντας να πετύχουμε μία εθνική κοινωνική συμφωνία που θα περιλαμβάνει σοβαρές μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα.

Τάκης Θεοδωρικάκος (ΕΡΤnews, 29 Μάη)

«Το πλαφόν στο περιθώριο κέρδους είναι ένα μέτρο σκληρό αλλά δίκαιο στις δεδομένες συνθήκες. Λειτουργεί θετικά και βοηθάει την Ανεξάρτητη Αρχή να κάνει τους ελέγχους», τόνισε ο Υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 και τον δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε. Ο κ. Θεοδωρικάκος παρουσίασε στοιχεία για την αποτελεσματικότητα του μέτρου, τονίζοντας ότι στις 63 κατηγορίες προϊόντων που αφορά το πλαφόν «έχουν γίνει 50 φορές λιγότερες ανατιμήσεις τον μήνα απ’ ό,τι γίνονταν πριν και 67 φορές περισσότερες μειώσεις τιμών». Όπως επισήμανε, αυτό αποδεικνύει «τη χρησιμότητα του ελέγχου και τη χρησιμότητα του μέτρου», καθώς χωρίς το πλαφόν, «η Ανεξάρτητη Αρχή δεν θα είχε τίποτα να ελέγξει». Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι δεν αποτελεί μόνιμο μέτρο: «Δεν είναι για πάντα. Δεν είναι το σχέδιό μας, δεν είναι το όραμά μας για την οικονομία. Αλλά όταν υπάρχει κόσμος ο οποίος δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει βασικές ανάγκες και υποχρεώσεις, δεν είναι ανάγκη εκεί να κερδίζεις 120%. Πρέπει να υπάρχει μέτρο, λογική και ισορροπία».

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης (4 Ιούνη)

(Πρώτα πετάς την παπάρα της «εθνικής κοινωνικής συμφωνίας που θα περιλαμβάνει σοβαρές μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα». Φυσικά, επιλέγεις το προστατευμένο περιβάλλον της ΕΡΤ με την απροκάλυπτη δημοσιοκαφρίλα. Χιλιοειπωμένη είναι, βέβαια, η παπάρα, αλλά έτσι και τσιμπούσαν και αποδέχονταν να παίξουν στο σόου οι σουπερμαρκετάδες και οι βιομήχανοι τροφίμων, φαντάζεστε τι θα είχαμε περάσει. Μια βδομάδα πρώτη μούρη στα κανάλια θα ήταν ο πολιτικός γυρολόγος. Οι σουπερμαρκετάδες και οι βιομήχανοι τροφίμων δεν έχουν όρεξη για τέτοια, οπότε τον έγραψαν στο γνωστό σημείο. Ο γυρολόγος, όμως, έχει αποδείξει ότι είναι αδίστακτος. Αυτή τη φορά διάλεξε το ακόμα πιο προστατευμένο περιβάλλον του Πορτοσάλτε για να κάνει γαργάρα την «εθνική κοινωνική συμφωνία που θα περιλαμβάνει σοβαρές μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα» και να αναφωνήσει σαν άλλος βουλευτής Καλοχαιρέτας: «Ετελείωσε, με το πλαφόν στο περιθώριο κέρδος, αυτό το πολύ σκληρό μέτρο, η ακρίβεια θα εξαφανιστεί». Ολοι ξέρουμε ότι το περιβόητο πλαφόν έχει ξαναεφαρμοστεί, για μεγάλο χρονικό διάστημα, και κάθε άλλο παρά εξαφάνισε την ακρίβεια. Δεν υπάρχει περίπτωση, όμως, να κάνει αυτή την παρατήρηση και σχετική ερώτηση ο Πορτοσάλτες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo