Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 6 Ιούνη
  • Πρόδωσε την τάξη του για χάρη του λαού
  • Αραγτσί και Αλ-Χάγια επιβεβαίωσαν την ενότητα των μετώπων
  • ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Διπλασιάζουν τους μισθούς των δεσποτάδων!
  • Τον πήρε για οπλοπολυβόλο και του βγήκε νεροπίστολο
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Παιδεία»Πλώρη για ιδιωτικό πανεπιστήμιο
Παιδεία

ΓΣΕΕ

Πλώρη για ιδιωτικό πανεπιστήμιο

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr9 Οκτ 2004, 00:00
Χρησιμοποιώντας τις περγαμηνές της ανώτατης συνδικαλιστικής οργάνωσης των εργαζομένων, μοστράροντας ως θεσμός ευρύτερης υποτίθεται και γενικότερης αποδοχής, η αμαρτωλή ΓΣΕΕ άνοιξε τα φτερά της για νέα πεδία δράσης.
Αφού κατοχυρώθηκε στη συνείδηση της πλατειάς μάζας των εργαζομένων σαν παραμάγαζο της αστικής πολιτικής, σαν το μακρύ χέρι του κράτους μέσα στο εργατικό κίνημα, σαν ένας πρώτης τάξεως μηχανισμός για την υπονόμευση και το ξεπούλημα των εργατικών αγώνων, βάζει τώρα πλάτη και για την ιδιωτικοποίηση της ανώτατης εκπαίδευσης.
 
Όπως, λοιπόν, έγινε γνωστό παίρνει πια σάρκα και οστά η Ακαδημία Εργασίας και Δια Βίου Μάθησης. Από το Σεπτέμβρη του 2005 θα υποδεχθεί τους πρώτους «φοιτητές» της, καταρχήν εργαζόμενους και συνδικαλιστικά στελέχη, ενώ το καταστατικό της αστικής εταιρίας «μη κερδοσκοπικού» χαρακτήρα με την επωνυμία «Κέντρο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής» (ΚΑΝΕΠ – ΓΣΕΕ) με έδρα την Αθήνα, υπό τη σκέπη της οποίας θα λειτουργεί η Ακαδημία, κατατέθηκε ήδη στο πρωτοδικείο.
 
Με εντατικούς ρυθμούς από ειδική επιστημονική επιτροπή (σ.σ αποτελείται από στελέχη του τμήματος παιδείας του ΠΑΣΟΚ) προετοιμάζονται και οι λεπτομέρειες οργάνωσης της Ακαδημίας.
 
Αντιπροσωπεία της ΓΣΕΕ, με επικεφαλής τον Πολυζωγόπουλο, επισκέφθηκε ήδη για τις τυπικές ευλογίες το ΠΑΣΟΚ, και εκεί η άλλη γνωστή εκπρόσωπος του πολιτικού σαλταδορισμού Μ. Δαμανάκη, υπεύθυνη Μορφωτικών Υποθέσεων, εξέφρασε την άποψη ότι αυτή η πρωτοβουλία της ΓΣΕΕ «θα ανοίξει το διάλογο σε ένα ζήτημα κρίσιμο όπως είναι η δια βίου εκπαίδευση, η κατάρτιση και η δημιουργία μη κρατικών εκπαιδευτικών φορέων».
 
Εχοντας το καλό κατευόδιο και από τον Γιωργάκη, ένθερμο υποστηρικτή των «μη κρατικών – μη κερδοσκοπικών» πανεπιστημίων, η ΓΣΕΕ κατέθεσε το καταστατικό της Ακαδημίας στο υπουργείο Παιδείας, ενώ είχε και συνάντηση με την υπουργό Παιδείας για αναλυτική ενημέρωση.
 
Η Μ. Γιαννάκου υποδέχθηκε με πλατύ χαμόγελο και χειραψίες τους πουλημένους συνδικαλισταράδες. Η κυβέρνηση έχει ιδιαίτερο λόγο να είναι ευχαριστημένη με την πρωτοβουλία αυτή της ΓΣΕΕ. Δεν πρέπει να ξεχνάμε τη θέση της ΝΔ για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, την οποία αναφέρει και στο προεκλογικό της πρόγραμμα με εύσχημο τρόπο χρησιμοποιώντας και αυτή τον όρο «μη κρατικά – μη κερδοσκοπικά» πανεπιστήμια.
 
Δεν πρέπει να ξεχνάμε και τη γνωστή τροπολογία του ευρωβουλευτή της ΝΔ Χατζηδάκη, για την υποχρεωτική αναγνώριση των πτυχίων των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών, που συνεργάζονται με εκπαιδευτικά ιδρύματα της ΕΕ, τροπολογία που έγινε αποδεκτή από το Ευρωκοινοβούλιο και το Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας.
 
Από τις αρχές του καλοκαιριού άλλωστε, που έγινε γνωστή η νέα «φάμπρικα» που άνοιξε η ΓΣΕΕ, η υπουργός Παιδείας σαν έτοιμη από καιρό, φάνηκε ιδιαίτερα πρόθυμη να ενισχύσει τους γραφειοκράτες συνδικαλιστές και δεσμεύτηκε να τους επιχορηγήσει άμεσα από τα ευρωπαϊκά προγράμματα του υπουργείου Παιδείας (Δ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο).
 
Γιατί γνωρίζει πολύ καλά πόσο σημαντική είναι αυτή η προσφορά της ΓΣΕΕ στην προσπάθεια άλωσης της δημόσιας Πανεπιστημιακής Παιδείας.
 
Στις αντιστάσεις της πανεπιστημιακής κοινότητας –αντιστάσεις πολλαπλώς εκφρασμένες από πάμπολλους πανεπιστημιακούς καθηγητές όλων των πολιτικών τάσεων, φοιτητικές παρατάξεις και φοιτητές-, στις αντιστάσεις της ελληνικής εργαζόμενης κοινωνίας, το υπουργείο Παιδείας ευελπιστεί ν’ ανοίξει ρήγμα, χρησιμοποιώντας ως Κερκόπορτα τη ΓΣΕΕ.
 
Οι γραφειοκράτες συνδικαλιστές δε μασούν άλλωστε τα λόγια τους και φροντίζουν από τώρα να κάνουν γνωστές τις προθέσεις τους για μετεξέλιξη της Ακαδημίας Εργασίας και Δια Βίου Μάθησης σε «μη κρατικό πανεπιστήμιο εάν και εφόσον η ελληνική Πολιτεία δημιουργήσει το ανάλογο νομοθετικό πλαίσιο» (Δελτίο Τύπου 26/5/04).
 
Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, η Ακαδημία Εργασίας θα παρέχει συνδικαλιστική επιμόρφωση και γενική εκπαίδευση στους εργαζόμενους, καθώς και επαγγελματική εκπαίδευση σε εργαζόμενους και ανέργους και θα παρέχει «πιστοποιητικό επιμόρφωσης».
 
Εγινε μάλιστα γνωστό ότι η «επιστημονική επιτροπή», που επεξεργάζεται τις λεπτομέρειες οργάνωσης της Ακαδημίας, θα έχει συνεργασία και με τα πανεπιστήμια, τα οποία θα παρέχουν την «τεχνογνωσία» τους πάνω σε εκπαιδευτικά ζητήματα καθώς και στο περιεχόμενο σπουδών.
 
Δεν γνωρίζουμε βέβαια αν έχουν βρεθεί κιόλας «επίορκα» πανεπιστήμια που δέχτηκαν να βοηθήσουν τους ξεσκολισμένους γραφειοκράτες σ’ αυτή τους την προσπάθεια. Εστω κι αν αυτό γίνεται με το αζημίωτο είναι βαρύ το έργο της άλωσης της δημόσιας πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Μπορεί η πληροφορία αυτή να διοχετεύεται σκόπιμα για εντυπώσεις ή και για να καμφθούν οι αντιστάσεις.
 
Εάν βέβαια δεν ευοδωθούν τα πάρε – δώσε με τα εδώ πανεπιστήμια, το βέβαιο είναι ότι η ΓΣΕΕ θα επιδιώξει να «φωταγωγήσει» την Ακαδημία της με το ρεύμα που θα της παραχωρήσουν πρόθυμα πανεπιστήμια του εξωτερικού. Το έργο το έχουμε ξαναδεί με τις συμφωνίες δικαιόχρησης που υπογράφουν μπατιρημένα πανεπιστημιακά ιδρύματα κυρίως της Αγγλίας με τα ΚΕΣ. Η παράμετρος αυτή υπογραμμίζεται και στο Δελτίο Τύπου της ΓΣΕΕ αλλά έγινε γνωστό ότι και στελέχη της ΓΣΕΕ έχουν προγραμματίσει επισκέψεις στις αντίστοιχες Ακαδημίες της Αγγλίας, Γερμανίας και Σουηδίας.
 
Το Φεβρουάριο δε του 2005 θα διοργανωθεί πανευρωπαϊκή συνδιάσκεψη με θέμα τη συνδικαλιστική εκπαίδευση και τη δια βίου μάθηση και εκεί θα παρουσιαστεί και η ολοκληρωμένη πρόταση για τη λειτουργία της Ακαδημίας Εργασίας.
 
Κοντολογίς, βρισκόμαστε μπροστά σε μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια επιβολής των ιδιωτικών πανεπιστημίων, παρά τη συνταγματική απαγόρευση, την οποία υποκριτικά όλοι μνημονεύουν. Σε μια προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων, που άρχισε εδώ και μια δεκαετία περίπου με τις συμφωνίες δικαιόχρησης που έχουν συνάψει τα ΚΕΣ με πανεπιστήμια του εξωτερικού, με την παραπλανητική διαφήμισή τους, που ουδέποτε τιμωρήθηκε από τα αρμόδια κρατικά όργανα, ως αυτά όφειλαν να πράξουν (Ν. 1966\ 1991), με τις τοποθετήσεις και των δυο κομμάτων εξουσίας για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, με τις ανάλογες νομοθετικές πρωτοβουλίες τους (τροπολογία Χατζηδάκη) και τώρα με την πρωτοβουλία της ΓΣΕΕ να ιδρύσει την Ακαδημία Εργασίας.
 
Επειδή η τελευταία θ’ αποτελέσει και το βαρύ πυροβολικό για την παγίωση λειτουργίας των ιδιωτικών πανεπιστημίων (έτσι τουλάχιστον φιλοδοξεί), υποκρινόμενη μάλιστα ότι εκπροσωπεί τα συμφέροντά μας και μιλώντας εξ’ ονόματός μας, οφείλουμε να πολεμήσουμε τις πράξεις της με πείσμα και αποφασιστικότητα.
 
Γιούλα Γκεσούλη

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

ΓΣΕΕ

Αποφυλακίστηκε ο Γ. Μοναστηριώτης
Επόμενο άρθρο

ΓΣΕΕ

Μεγάλο φαγοπότι

Σχετικά Αρθρα

Πολυτεχνείο Κρήτης – Φοιτητικός Σύλλογος Εστιών: «Οι προσπάθειες επιβολής πειθαρχικών σε φοιτητές θα πέσουν στο κενό»

Παιδεία 3 Ιούν 2026, 08:09

Δικαίωση για τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς – Ηχηρό χαστούκι σε Μητσοτάκη και υπουργείο Παιδείας

Εργατικά 2 Ιούν 2026, 21:39

Αναβλήθηκε η δίκη των 14 συλληφθέντων/φθεισών στην Αρχιτεκτονική του ΕΜΠ

Καταστολή 2 Ιούν 2026, 09:52

Κάλεσμα για συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες φοιτητές/τριες της Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ

Καταστολή 29 Μάι 2026, 20:55

Ολόκληρος Σύλλογος Διδασκόντων εγκαλείται πειθαρχικά επειδή έπεσε το ταβάνι του σχολείου!

 Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πόρτο Ράφτη

Παιδεία 28 Μάι 2026, 05:40

Δήμος Αθήνας: Καμιά απάντηση για εξαιρετικά κρίσιμα ζητήματα για την καλή λειτουργία των σχολείων

Παιδεία 26 Μάι 2026, 20:35
Ροή Ειδήσεων
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

6 Ιούν 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Ιούνη

6 Ιούν 2026, 00:01
Κόντρες

Πρόδωσε την τάξη του για χάρη του λαού

5 Ιούν 2026, 20:26
Διεθνή

Αραγτσί και Αλ-Χάγια επιβεβαίωσαν την ενότητα των μετώπων

5 Ιούν 2026, 19:30
Οικονομία

ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Διπλασιάζουν τους μισθούς των δεσποτάδων!

5 Ιούν 2026, 18:52
Αγροτικά

Τον πήρε για οπλοπολυβόλο και του βγήκε νεροπίστολο

Προκλητική δήλωση Σχοινά για την Αμερικανική Γεωργική Σχολή

5 Ιούν 2026, 10:17
Διεθνή

Ο επόμενος, την επόμενη φορά, δε θα προλάβει…

Στο τσακ γλίτωσε ο διοικητής της Βόρειας Διοίκησης του σιωναζιστικού στρατού

5 Ιούν 2026, 08:37
Διεθνή

«Δεν είμαστε από εκείνους που προδίδουν την παρακαταθήκη των μαρτύρων, της γης και του μέλλοντος των επόμενων γενεών»

Δήλωση του γενικού γραμματέα της Χεζμπολά Ναΐμ Κάσεμ

5 Ιούν 2026, 07:20
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούνη

5 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

O σιωναζιστής υπουργός Πολέμου υπόσχεται συνέχιση των επιθέσεων στον Λίβανο στο πλαίσιο μιας «υπό όρους» εκεχειρίας

Η Χεζμπολά έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν θα αποδεχτεί καμία συμφωνία που δεν περιλαμβάνει πλήρη ισραηλινή αποχώρηση και οριστικό τερματισμό των επιθέσεων

4 Ιούν 2026, 23:01
Πολιτική

Νέα προβοκάτσια του «συστήματος Μαξίμου» κατά της Π. Τυχεροπούλου: προσπαθούν να τη βγάλουν «βρόμικη»!

4 Ιούν 2026, 22:06
Κόντρες

Ο Αγώνας του Αιώνα

4 Ιούν 2026, 20:30
Πολιτική

Λειτουργούν βρόμικα κυκλώματα στο δικαστικό μηχανισμό;

Μια επιστολή στο TVXS που έμεινε αναπάντητη απ' αυτούς που «φωτογραφίζει»

4 Ιούν 2026, 14:36
Η παπάρα

Οι καλύτερες γαργάρες γίνονται στου Πορτοσάλτε

4 Ιούν 2026, 12:55
Πολιτική

Θα μας φέρει και αμερικάνικα πυρηνικά όπλα ο Μητσοτάκης;

4 Ιούν 2026, 12:32
Διεθνή

Οι κουκουβάγιες κυνηγούν τη νύχτα

4 Ιούν 2026, 09:01
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Ιούνη

4 Ιούν 2026, 00:01
Κόντρες

Να παρέμβει το Αγιο Πνεύμα

3 Ιούν 2026, 19:01
Πολιτισμός

Γκλάμουρ γάμος σε αρχαιολογικό χώρο (!) με άδεια του Υπουργείου Πολιτισμού της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Μια τέτοια διαχείριση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς μεθοδεύει και οργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού. Το brandname “hellenic heritage”, που λανσάρει ο ΟΔΑΠ..

3 Ιούν 2026, 13:53
Πολιτική

Εμπρός ΕΛΑΣ για τη μαρμίτα: Kαι οι μυστικές υπηρεσίες με τον Αλέξη

Από την ΕΛΑΣ της μπατσαρίας στην ΕΛΑΣ του Τσίπρα

3 Ιούν 2026, 13:44
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Ιούνη

Ημέρα ρωσικής γλώσσας.

Σουηδία: Ημέρα συντάγματος – σημαίας (1523-1809).

1664: Το Νέο Αμστερνταμ μετονομάζεται σε Νέα Υόρκη.

1863: Αντιπροσωπεία της ελληνικής βουλής φτάνει στην Κοπεγχάγη και προσφέρει το ελληνικό στέμμα στον δεκαοκτάχρονο πρίγκιπα της Δανίας Γουλιέλμο Γεώργιο, μετέπειτα βασιλιά Γεώργιο Α’.

1904: 22 νεκροί σε συγκρούσεις ανθρακωρύχων – αστυνομίας στο Ντένβερ (ΗΠΑ).

1933: Νέα δολοφονική απόπειρα κατά του Ελευθέριου Βενιζέλου στην Αθήνα.

1939: Πλοίο με 907 εβραίους πρόσφυγες από τη Γερμανία πλέει από λιμάνι σε λιμάνι χωρίς να γίνονται δεκτοί πουθενά.

1943: Εκτελούνται 106 κομμουνιστές κρατούμενοι σε στρατόπεδο της Λάρισας (Κούρνοβο).

1943: Πεθαίνει ο Παντελής Πουλιόπουλος (εκτελέστηκε στο Κούρνοβο).

1967: Η χούντα απαγορεύει την πώληση δίσκων του Μίκη Θεοδωράκη και την αναμετάδοση της μουσικής του.

1969: Βόμβες της ΔΑ στην οδό Ακαδημίας και του ΚΕΑ στο Παλαιό Φάληρο.

1975: Εκκαθαρίσεις τετρακοσίων δικηγόρων της Αθήνας για συνεργασία με τη χούντα.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη μέρα που έχω αναλάβει τα καθήκοντα του Υπουργού Ανάπτυξης έχω πει ότι είναι απολύτως σεβαστό το δικαίωμα της επιχειρηματικότητας στο κέρδος. Χωρίς αυτό δεν υπάρχει οικονομία, δεν υπάρχουν επενδύσεις, δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας. Αλλά, εξίσου, πρέπει να υπάρχει σεβασμός και στο τμήμα εκείνο της κοινωνίας που τα βγάζει πιο δύσκολα πέρα ή δεν τα βγάζει καθόλου πέρα. Απευθύνθηκα προς την ελληνική βιομηχανία τροφίμων και προς τα σούπερ μάρκετ, ζητώντας να πετύχουμε μία εθνική κοινωνική συμφωνία που θα περιλαμβάνει σοβαρές μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα.

Τάκης Θεοδωρικάκος (ΕΡΤnews, 29 Μάη)

«Το πλαφόν στο περιθώριο κέρδους είναι ένα μέτρο σκληρό αλλά δίκαιο στις δεδομένες συνθήκες. Λειτουργεί θετικά και βοηθάει την Ανεξάρτητη Αρχή να κάνει τους ελέγχους», τόνισε ο Υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 και τον δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε. Ο κ. Θεοδωρικάκος παρουσίασε στοιχεία για την αποτελεσματικότητα του μέτρου, τονίζοντας ότι στις 63 κατηγορίες προϊόντων που αφορά το πλαφόν «έχουν γίνει 50 φορές λιγότερες ανατιμήσεις τον μήνα απ’ ό,τι γίνονταν πριν και 67 φορές περισσότερες μειώσεις τιμών». Όπως επισήμανε, αυτό αποδεικνύει «τη χρησιμότητα του ελέγχου και τη χρησιμότητα του μέτρου», καθώς χωρίς το πλαφόν, «η Ανεξάρτητη Αρχή δεν θα είχε τίποτα να ελέγξει». Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι δεν αποτελεί μόνιμο μέτρο: «Δεν είναι για πάντα. Δεν είναι το σχέδιό μας, δεν είναι το όραμά μας για την οικονομία. Αλλά όταν υπάρχει κόσμος ο οποίος δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει βασικές ανάγκες και υποχρεώσεις, δεν είναι ανάγκη εκεί να κερδίζεις 120%. Πρέπει να υπάρχει μέτρο, λογική και ισορροπία».

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης (4 Ιούνη)

(Πρώτα πετάς την παπάρα της «εθνικής κοινωνικής συμφωνίας που θα περιλαμβάνει σοβαρές μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα». Φυσικά, επιλέγεις το προστατευμένο περιβάλλον της ΕΡΤ με την απροκάλυπτη δημοσιοκαφρίλα. Χιλιοειπωμένη είναι, βέβαια, η παπάρα, αλλά έτσι και τσιμπούσαν και αποδέχονταν να παίξουν στο σόου οι σουπερμαρκετάδες και οι βιομήχανοι τροφίμων, φαντάζεστε τι θα είχαμε περάσει. Μια βδομάδα πρώτη μούρη στα κανάλια θα ήταν ο πολιτικός γυρολόγος. Οι σουπερμαρκετάδες και οι βιομήχανοι τροφίμων δεν έχουν όρεξη για τέτοια, οπότε τον έγραψαν στο γνωστό σημείο. Ο γυρολόγος, όμως, έχει αποδείξει ότι είναι αδίστακτος. Αυτή τη φορά διάλεξε το ακόμα πιο προστατευμένο περιβάλλον του Πορτοσάλτε για να κάνει γαργάρα την «εθνική κοινωνική συμφωνία που θα περιλαμβάνει σοβαρές μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα» και να αναφωνήσει σαν άλλος βουλευτής Καλοχαιρέτας: «Ετελείωσε, με το πλαφόν στο περιθώριο κέρδος, αυτό το πολύ σκληρό μέτρο, η ακρίβεια θα εξαφανιστεί». Ολοι ξέρουμε ότι το περιβόητο πλαφόν έχει ξαναεφαρμοστεί, για μεγάλο χρονικό διάστημα, και κάθε άλλο παρά εξαφάνισε την ακρίβεια. Δεν υπάρχει περίπτωση, όμως, να κάνει αυτή την παρατήρηση και σχετική ερώτηση ο Πορτοσάλτες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • ΓΣΕΕ

    17Ν
    • ΓΣΕΕ

      Εφετείο 17Ν
  • ΓΣΕΕ

    ΕΛΑ
    • ΓΣΕΕ

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • ΓΣΕΕ

      Εφετείο ΕΛΑ
    • ΓΣΕΕ

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • ΓΣΕΕ

    Επαναστατικός Αγώνας
    • ΓΣΕΕ

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • ΓΣΕΕ

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • ΓΣΕΕ

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • ΓΣΕΕ

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • ΓΣΕΕ

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • ΓΣΕΕ

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • ΓΣΕΕ

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • ΓΣΕΕ

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • ΓΣΕΕ

      ΓΣΕΕ

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • ΓΣΕΕ

      ΓΣΕΕ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • ΓΣΕΕ

      ΓΣΕΕ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • ΓΣΕΕ

      ΓΣΕΕ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • ΓΣΕΕ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • ΓΣΕΕ

    ΓΣΕΕ

    Ποιοι είμαστε
  • ΓΣΕΕ

    ΓΣΕΕ

    Επικοινωνία
  • ΓΣΕΕ

    ΓΣΕΕ

    Όροι χρήσης
  • ΓΣΕΕ

    ΓΣΕΕ

    Ποιοι είμαστε
  • ΓΣΕΕ

    ΓΣΕΕ

    Επικοινωνία
  • ΓΣΕΕ

    ΓΣΕΕ

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo