Την προηγούμενη εβδομάδα, η Γιαννάκου είχε δηλώσει ότι ο νόμος-πλαίσιο θα προωθηθεί στη Βουλή μέχρι τον Ιούνη και πάντως στη διάρκεια της θητείας αυτής της κυβέρνησης, απορρίπτοντας την πρόταση Παναγιωτόπουλου να προωθηθεί «πακέτο» με την αναθεώρηση του άρθρου 16. Προφανώς, εκείνο που πρυτάνευσε είναι η ανάγκη να μη διαταραχτεί η συναίνεση με το ΠΑΣΟΚ. Την περασμένη Πέμπτη στο πρες ρουμ ο Ρουσόπουλος, που ρωτήθηκε σχετικά, έδωσε την παρακάτω απάντηση, που είναι πολύ λιγότερο σιβυλλική από τις απαντήσεις που έδινε άλλες φορές:
«Η συζήτηση, όπως σας έχω πει, θα διαρκούσε όσο χρονικό διάστημα θεωρείτο εύλογο. Πιστεύω ότι έχει διαρκέσει μεγάλο χρονικό διάστημα. Είμαι βέβαιος ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε περισσότερα πράγματα από όσα σας λέω σήμερα. Η δημόσια αυτή διαβούλευση κράτησε πάνω από ένα χρόνο. Γνωρίζουν όλοι οι πολίτες τις προθέσεις της κυβέρνησης. Εχουμε ακούσει και εμείς τις απόψεις όλων των φορέων. Υπάρχουν καθηγητές κατά δεκάδες ή κατά εκατοντάδες που έχουν υπογράψει κείμενα και άλλοι που έχουν συμμετάσχει στο διάλογο. Είμαι βέβαιος ότι θα καταλήξουμε σε ένα σχέδιο νόμου το οποίο θα βοηθήσει στην αναβάθμιση της ποιότητας των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και θα λύσει και προβλήματα, όπως αυτό το οποίο είπαμε προηγουμένως».
Φαίνεται καθαρά ότι η κυβέρνηση περιμένει να δει πώς θα εξελιχτεί η μάχη του άρθρου 16. Ετσι και τη βγάλει καθαρή, θα δοκιμάσει να περάσει και το νόμο-πλαίσιο, εκτιμώντας ότι έχει κατανικήσει το φοιτητικό κίνημα.