Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Ο ορμπανιστής επίτροπος Βάρχεϊ υποχρέωσε τον Τσιάρα να παραδεχτεί ότι είναι παραμύθια τα περί αποκλιμάκωσης της ευλογιάς
  • Kαταδίκασαν αγωνιστή από την Τουρκία αφαιρώντας του το δικαίωμα σε δικηγόρο – Να ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής του μέχρι το Εφετείο
  • ΑΠΘ: Κρεσέντο επιβολής του «νόμου και τάξης» από κυβέρνηση και μπάτσους
  • Σαν σήμερα 10 Φλεβάρη
  • H σιωναζιστική κυβέρνηση αποφάσισε την εμβάθυνση της de facto προσάρτησης και την επέκταση των εποικισμών στη Δυτική Όχθη
  • Κυβέρνηση και ΣτΕ μεθοδεύουν τη νομιμοποίηση των ιδιωτικών «πανεπιστημίων» (πανεπιστημιοποιημένων κολλεγίων)
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Παιδεία»Ο Περισσός κηρύσσει το τέλος των μαθητικών καταλήψεων
Παιδεία

Ο Περισσός κηρύσσει το τέλος των μαθητικών καταλήψεων

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr27 Οκτ 2020, 18:48

Η τακτική που ακολουθεί ο Περισσός σε όλες τις κινητοποιήσεις (εργατικές, μαθητικές) που έχει κάποιο λόγο, επιρροή και καθοδήγηση σε μια μερίδα αυτών που αγωνίζονται (π.χ. απεργία εργατών στη Χαλυβουργία, Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας) είναι να «φουσκώνει» τον αγώνα και στη συνέχεια, στην πιο κρίσιμη καμπή, όταν ειδικά εμφανίζονται ταλαντεύσεις στις διαθέσεις και κούραση στο ίδιο το υποκείμενο του αγώνα (εργάτες, εργαζόμενοι, μαθητές), να σαλπίζει υποχώρηση.

Και αυτό γιατί στόχος είναι η αποκόμιση πολιτικής υπεραξίας, η διεύρυνση της εκλογικής βάσης και όχι η ουσιαστική στήριξη των κινημάτων, η προσπάθεια να κατανοήσουν αυτοί που αγωνίζονται τα βαθύτερα αίτια της κατάστασης που τους οδήγησαν στο δρόμο, να αποκτήσουν δηλαδή σταθερή ταξική συνείδηση και διάθεση ανατροπής του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος. Και βεβαίως στόχος είναι να προστατευθεί το σύστημα από τους κινδύνους που μπορούν να δημιουργήσουν «ανεξέλεγκτες» καταστάσεις, όταν οι αγωνιζόμενοι αμφισβητούν με λόγια και πράξεις την «τάξη και την ασφάλεια» (όλοι θυμόμαστε την αισχρή στάση των δυνάμεων του Περισσού, που έδρασαν ως δύναμη προστασίας της Βουλής και καταστολής έναντι των διαδηλωτών, την περίοδο που φούντωνε η αγανάκτηση για τα Mνημόνια). Η αγωνία που διακατέχει μονίμως τον Περισσό (που καπηλεύεται την ιστορία του επαναστατικού ΚΚΕ, παρασέρνοντας και εγκλωβίζοντας νεολαίους και εργαζόμενους) είναι πώς θα δώσει διαπιστευτήρια στον αστισμό ως ένα καθόλα νόμιμο κοινοβουλευτικό κόμμα.

Στην περίπτωση των μαθητικών καταλήψεων δεν μας ξένισε η στάση του. Οι μαζικές διαθέσεις των μαθητών να βροντοφωνάξουν ότι δεν πάει άλλο με την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης στα σχολεία εν μέσω πανδημίας («πατίκωμα» μαθητών σε 25άρια και 28άρια τμήματα, άρνηση διορισμού μόνιμων εκπαιδευτικών και αναγκαίου προσωπικού καθαριότητας), που έβαζε και βάζει σε κίνδυνο την υγεία τους και την υγεία και προστασία των οικογενειών τους και η υιοθέτηση από τη μεριά τους των καταλήψεων των σχολείων, ως ένα δυναμικό και ισχυρό όπλο αγώνα, εξανάγκασε τον Περισσό να μπει στο «παιχνίδι» και να στηρίξει τις καταλήψεις. [Γνωρίζουμε την επιφυλακτική και πολλές φορές εχθρική στάση του Περισσού σε τέτοιες δυναμικές μορφές αγώνα, που ζορίζουν το σύστημα, στάση που έχει εκφραστεί πάμπολλες φορές στο παρελθόν στα Πανεπιστήμια και τα σχολεία].

Οι δυνάμεις του μπαίνουν σε αυτές τις κινητοποιήσεις, τις οποίες μάλιστα προσπαθούν να καπηλευτούν, μόνο όταν τους παρασέρνει το ρεύμα και δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς, γιατί θα μείνουν έξω από τα γεγονότα.

Το μαθητικό κίνημα των καταλήψεων έδωσε έναν δύσκολο αγώνα. Εχοντας απέναντί του κυβέρνηση, υπουργείο Παιδείας, εισαγγελείς, μπάτσους και «αγανακτισμένους» γονείς, άντεξε, ζορίζοντας άγρια την κυβέρνηση, πετυχαίνοντας να καταρρίψει όλη την προπαγάνδα κατασυκοφάντησης (π.χ. αρνητές μάσκας), αποδεικνύοντας σε όλη την εργαζόμενη κοινωνία ότι ο αγώνας του ήταν και είναι δίκαιος και ότι η ευθύνη βαραίνει εξ ολοκλήρου την κυβέρνηση.

Είναι τώρα πάνω από ένας μήνας που οι μαθητές παλεύουν. Ουσιαστικά μόνοι τους (η επί του πρακτέου στήριξη μερίδας γονιών και αριστερών εκπαιδευτικών δεν αρκεί), αφού οι κατεξοχήν συνοδοιπόροι και συμπαραστάτες τους στον αγώνα για προβλήματα που είναι κοινά, οι εκπαιδευτικοί, απείχαν. Δεν εξέφρασαν μαζικά την αποδοκιμασία τους στην εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης, δεν συμπαρατάχθηκαν μαζικά με τους μαθητές, απαιτώντας από τις ομοσπονδίες να πάρουν θέση με μαζική απεργία και όχι με λόγια του αέρα. Η μίζερη και αναποφάσιστη στάση τους ήταν αυτή που δεν έκαψε με την ανάσα της το σβέρκο της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας που έμεινε θεατής.

Σε αυτές τις συνθήκες, το κίνημα των μαθητικών καταλήψεων είναι φυσικό να έχει περιορισμένα «καύσιμα». Ουδείς ψόγος γι’ αυτό.

Ο ψόγος είναι για τον Περισσό, που αντί να στηρίξει αυτό το κίνημα, να του εξηγήσει ότι τώρα είναι η αποφασιστική στιγμή να δυναμώσει ο αγώνας, τώρα που το δεύτερο κύμα της πανδημίας γίνεται εφιαλτικό, ενώ η κυβέρνηση και οι ενσωματωμένοι επιστήμονες συνεχίζουν το χαβά τους, αντί να πιέσει μέσω των συνδικαλιστικών δυνάμεων που διαθέτει στους εκπαιδευτικούς για δυναμικές κινητοποιήσεις, καλλιεργεί την ητοπάθεια, την οποία προσπαθεί να καμουφλάρει με ιαχές περί «νίκης». Είναι άλλο πράγμα οι αντοχές που διαθέτει το ίδιο το κίνημα -που θα αποφασίσει με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες αν μπορεί να συνεχίσει- και άλλο η στάση και η τακτική που πρέπει να του υποδείξει μια ταξική δύναμη στους κόλπους του (λέμε τώρα, γιατί αυτός ο χαρακτηρισμός δεν αφορά τον Περισσό).

ΥΓ. Η ύπουλη αυτή τακτική του Περισσού ξεκίνησε ήδη από τις αρχές Οκτώβρη με συχνά άρθρα της ΚΝΕ και κορυφώνεται τώρα με τη διακίνηση προκήρυξης στα σχολεία και σχετική αφίσα (Ριζοσπάστης 24/10: ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ: «Το δίκιο νίκησε! Κάτω τα χέρια από τους αγώνες των μαθητών!»).

Πλαισιώθηκε δε από αρθρογραφία και εκκλήσεις μέσω Ριζοσπάστη για «ανοιχτά σχολεία» και «χαμένες ώρες» διδασκαλίας (https://eksegersi.gr/politiki/ο-περισσός-αναφανδόν-υπέρ-των-ανοιχτ/)

Γιούλα Γκεσούλη

Εκτύπωση 🖨
ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΣ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΗλθε, είδε και απήλθε ο Λαβρόφ
Επόμενο άρθρο Εθνικισμός, πατριδοκαπηλεία, πολιτικός τυχοδιωκτισμός

Σχετικά Αρθρα

ΑΠΘ: Κρεσέντο επιβολής του «νόμου και τάξης» από κυβέρνηση και μπάτσους

Και μια προκλητική ανακοίνωση της Πρυτανείας

Καταστολή 10 Φεβ 2026, 07:57

Κυβέρνηση και ΣτΕ μεθοδεύουν τη νομιμοποίηση των ιδιωτικών «πανεπιστημίων» (πανεπιστημιοποιημένων κολλεγίων)

Παιδεία 9 Φεβ 2026, 18:12

Κείμενο ξέχειλο από φιλο-σιωναζισμό διανεμήθηκε σε κύπριους μαθητές

Διεθνή 6 Φεβ 2026, 08:00

Εθνικό Απολυτήριο: Εννιά μήνες «εθνικός διάλογος» για να καταλήξει σε 3+1 πανελλαδικές για την εισαγωγή στα ΑΕΙ

Παιδεία 4 Φεβ 2026, 15:25

Επιχείρηση σκούπα με δεκάδες κλήσεις για αξιολόγηση εκπαιδευτικών στη Δυτική Θεσσαλονίκη – Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

Συγκέντρωση και στάσεις εργασίας στη ΔΔΕ και ΔΠΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης Πέμπτη 5/2/2026 1:30 μ.μ.

Εργατικά 4 Φεβ 2026, 00:05

Φοιτητικός Σύλλογος Εστιών Πολυτεχνείου Κρήτης: Κάτω τα χέρια από τους πέντε φοιτητές που απειλούνται με έξωση

Παιδεία 2 Φεβ 2026, 13:55
Ροή Ειδήσεων
Αγροτικά

Ο ορμπανιστής επίτροπος Βάρχεϊ υποχρέωσε τον Τσιάρα να παραδεχτεί ότι είναι παραμύθια τα περί αποκλιμάκωσης της ευλογιάς

Εκθεση-κόλαφος της EFSA - Ειλημμένη απόφαση ο καταστροφικός εμβολιασμός

10 Φεβ 2026, 13:05
Καταστολή

Kαταδίκασαν αγωνιστή από την Τουρκία αφαιρώντας του το δικαίωμα σε δικηγόρο – Να ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής του μέχρι το Εφετείο

10 Φεβ 2026, 10:44
Καταστολή

ΑΠΘ: Κρεσέντο επιβολής του «νόμου και τάξης» από κυβέρνηση και μπάτσους

Και μια προκλητική ανακοίνωση της Πρυτανείας

10 Φεβ 2026, 07:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Φλεβάρη

10 Φεβ 2026, 00:01
Διεθνή

H σιωναζιστική κυβέρνηση αποφάσισε την εμβάθυνση της de facto προσάρτησης και την επέκταση των εποικισμών στη Δυτική Όχθη

9 Φεβ 2026, 19:42
Παιδεία

Κυβέρνηση και ΣτΕ μεθοδεύουν τη νομιμοποίηση των ιδιωτικών «πανεπιστημίων» (πανεπιστημιοποιημένων κολλεγίων)

9 Φεβ 2026, 18:12
Εργατικά

«Βιολάντα»: Ποιος αμφιβάλλει ότι ήταν καπιταλιστικό έγκλημα;

9 Φεβ 2026, 14:55
Καταστολή

Επιστημονική εκδήλωση του ΔΣΑ για την καθαρογραφή των δικαστικών αποφάσεων

9 Φεβ 2026, 14:23
Κόντρες

Τελειωμένη περίπτωση

9 Φεβ 2026, 10:53
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Φλεβάρη

9 Φεβ 2026, 00:01
Εργατικά

Φωτόπουλος: 1.147 λέξεις και ούτε μία για την ταμπακιέρα

Ο συριζαίος γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ βγάζει την ουρά του απέξω

8 Φεβ 2026, 13:49
Διεθνή

Η σιωπηλή αναθεώρηση της παλαιστινιακής εκπαίδευσης – Τι αποκαλύπτουν τα έγγραφα που διέρρευσαν

8 Φεβ 2026, 11:36
Καταστολή

Ο εγκλεισμός ως «υποδοχή»: Φυλακές μέσα στα στρατόπεδα προσφύγων

8 Φεβ 2026, 11:18
Καταστολή

Ξεπέρασαν κάθε όριο: Συνέλαβαν τον Παλαιστίνιο Μοχάμεντ Χατίμπ, συντονιστή του Samidoun

Ταξίδευε στο Ηράκλειο για να μιλήσει σε εκδήλωση αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη

8 Φεβ 2026, 10:42
Πολιτισμός

Αντώνης Μαυρόπουλος: Τεχνητή Νοημοσύνη

8 Φεβ 2026, 09:47
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Φλεβάρη

8 Φεβ 2026, 00:01
Διεθνή

Παλαιστίνια δημοσιογράφος ξεφτιλίζει τις δυτικές δικτατορίες και τα μίντιά τους

7 Φεβ 2026, 13:42
Εργατικά

Γιατί λέει ψέματα ο Θεοδωρικάκος για το κυβερνητικό στέλεχος Αννα Στρατινάκη;

7 Φεβ 2026, 13:03
Αντικυνωνικά

Αντικυνωνικά

7 Φεβ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Φλεβάρη

7 Φεβ 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Φλεβάρη

Ημέρα γάμου.
Ημέρα προσευχής για τους πάσχοντες από αυτισμό.
Ιταλία: Εθνική ημέρα μνήμης των εξόριστων.
1898: Γεννιέται ο Μπέρτολτ Μπρεχτ.
1950: Αίρεται ο στρατιωτικός νόμος που είχε επιβληθεί λόγω του εμφυλίου πολέμου.
1974: Απεργία άγγλων ανθρακωρύχων οδηγεί στην καθιέρωση εβδομάδας τριών εργάσιμων ημερών για τον κλάδο και σε πτώση της κυβέρνησης.
1981: Βόμβες στο άγαλμα του Κωνσταντίνου στο Πεδίο του Αρεως και στο φασιστικό βιβλιοπωλείο “Ελεύθερη Σκέψις” στην Ιπποκράτους (ΕΛΑ).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

«Η επιλογή της χορτοφαγίας απορρέει από τη συνεχή προσπάθεια να μπούμε στη θέση του άλλου, να δούμε τον κόσμο μέσα από τα δικά του μάτια, να νιώσουμε τον δικό του πόνο. Υπ’ αυτό το πρίσμα, πράγματι, βιγκανισμός και τραμπισμός δεν πάνε μαζί. Όσο ενισχύεται ο δεύτερος, θα μειώνεται η επιρροή του πρώτου».

Εφη Αχτσιόγλου

(Maς έκαναν εντύπωση τα εισαγωγικά στην ανάρτηση της κυρίας Αχτσιόγλου στο facebook. Επειδή στην ίδια ανάρτηση προμοτάριζε άρθρο του «Εθνους» με τίτλο «Vegans μετά το hype – Τραμπ και υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα φρενάρουν τον βιγκανισμό;», ανατρέξαμε σ’ αυτό και διαπιστώσαμε ότι είναι δικά της λόγια, από συνέντευξη που έδωσε στο πλαίσιο αυτού του άρθρου. Είναι να σαλτάρεις διαβάζοντας αυτή τη μπούρδα. Αμα γίνουμε όλες και όλοι βίγκαν, καθαρίσαμε με τον Τραμπ και τον τραμπισμό! Είναι τόσο απλό και δεν το σκέφτηκε κανείς πέρα από τη μαθήτρια του Κατρούγκαλου, υπουργό των Τσιπροκαμμένων, αποτυχούσα  υποψήφια διάδοχο του Τσίπρα -ηττήθηκε κατά κράτος από τον Κασσελάκη- και σήμερα αγωνιούσα αν θα βρεθεί γι’ αυτήν μια καλή θέση στο νέο τσιπρικό αστερισμό. Λέει κι άλλα η κα Αχτσιόγλου στη συνέντευξή της στο πλαίσιο του παραπάνω άρθρου. Για να μην μας αφήσει καμιά αμφιβολία πως όταν λέει ότι «η επιλογή της χορτοφαγίας απορρέει από τη συνεχή προσπάθεια να μπούμε στη θέση του άλλου, να δούμε τον κόσμο μέσα από τα δικά του μάτια, να νιώσουμε τον δικό του πόνο», αναφέρεται στα ζώα που χρησιμοποιούνται ως τροφή. Στο ethnos.gr το λέει και πιο ωμά: «Για μένα είναι απόκριση σε μια ηθική επιταγή αποδοχής του άλλου ως ακριβώς αυτό που είναι: άλλο. Άλλο με συνείδηση εαυτού. Προφανώς μη ανθρώπινη συνείδηση, σύμφωνοι, αλλά πάντως με μια κάποια συνείδηση εαυτού»! Βουτιά στη μεταφυσική και τον αντιεπιστημονισμό, ένα βήμα πριν από το Βουδισμό. Μια διατροφική επιλογή μετατρέπεται σε ηθικό κατηγόρημα και παίρνει τη μορφή ιδεολογίας, ψευδούς συνείδησης. Στη συνέχεια, η ιδεολογία μετατρέπεται σε πολιτικό πρόταγμα. Ο αντιιμπεριαλισμός-αντικαπιταλισμός μετατρέπεται σε αντιτραμπισμό κι αυτός με τη σειρά του σε βιγκανισμό! Ράβδος εν γωνία, βρέχει. Κι ύστερα, η κα Αχτσιόγλου διαμαρτύρεται ότι την αποκαλούν «φασαία». Μακάρι να ήταν μόνον αυτό. Οι περισσότεροι/ες «φασαίοι-ες» κοιτάζουν τον εαυτούλη τους και δεν πειράζουν κανένα – εκτός από τους υφιστάμενους και τους εργάτες στη δουλειά, αν τύχει και είναι στελέχη καπιταλιστικών επιχειρήσεων. Η κα Αχτσιόγλου ανήκει σ’ εκείνο το είδος των «φασαίων» πολυτελείας, που έχουν εξουσιαστικές φιλοδοξίες και είναι διατεθειμένοι να στραγγαλίσουν έναν ολόκληρο λαό, να «πατήσουν επί πτωμάτων», προκειμένου να ικανοποιήσουν αυτές τις εξουσιαστικές φιλοδοξίες. Η ίδια το επιβεβαίωσε αυτό, ως στέλεχος και υπουργός της λυσσασμένης μνημονιακής κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo