Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Κόλαση στη Μπέιτ Χανούν: 5 νεκροί και τουλάχιστον 16 τραυματίες σιωναζιστές
  • Σαν σήμερα 8 Ιούλη
  • Death, death to the IDF!
  • Kαι οι πύραυλοι έπιπταν ράιτ θρου…
  • O Πούτιν παρασημοφορεί τον Ζιουγκάνοφ και επιβραβεύει τους σοσιαλ-ιμπεριαλιστές του
  • Ετσι θα τη γλίτωνε ο παπάς
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Παιδεία»Οι κρυφές πτυχές του νέου προγράμματος του Nηπιαγωγείου
Παιδεία

Οι κρυφές πτυχές του νέου προγράμματος του Nηπιαγωγείου

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr25 Ιούν 2016, 00:00

Το υπουργείο Παιδείας προωθεί με πονηρό τρόπο και εν κρυπτώ την αύξηση του διδακτικού ωραρίου των Νηπιαγωγών, ελαχιστοποιεί τις δαπάνες για τη λειτουργία του δημόσιου Νηπιαγωγείου, ενώ παράλληλα υποβαθμίζει ακόμα παραπέρα το Ολοήμερο Νηπιαγωγείο. 

Αυτό το επιτυγχάνει με τον Ενιαίο Τύπο Ολοήμερου Νηπιαγωγείου, που σχολάει στις 13.00 μ.μ., το απογευματινό προαιρετικό πρόγραμμα που σχολάει στις 16.00 μ.μ., όπου εγγράφονται τα παιδιά  υπό προϋποθέσεις, ενώ τα διαλείμματα (καθιερώνεται και ένα επιπλέον) δεν λογίζονται ως διδακτικός χρόνος, παρόλο που οι Νηπιαγωγοί είναι υποχρεωμένοι να κάνουν καθημερινά εφημερία. Ο Ενιαίος Τύπος Ολοήμερου Νηπιαγωγείου είναι ήδη στα σκαριά, όπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Συντονιστικό Νηπιαγωγών. 

Εμείς έχουμε πολλές φορές τοποθετηθεί ενάντια στο Ολοήμερο γενικά Σχολείο. Εχουμε πει ότι το Ολοήμερο Σχολείο – και κατ' επέκταση το Ολοήμερο Νηπιαγωγείο – δεν θεσπίστηκε για να ανταποκριθεί στις ανάγκες των μικρών παιδιών. Αντίθετα είναι η προσαρμογή του σχολείου στις ανάγκες της καπιταλιστικής αγοράς εργασίας, που έχει μπαχαλοποιήσει τις εργασιακές σχέσεις των εργαζόμενων γονιών και έχει κάνει τα ωράρια λάστιχο. Είναι η φθηνή λύση για το κεφάλαιο, που του επιτρέπει να εκμεταλλεύεται άγρια τους εργαζόμενους, χωρίς αυτοί να έχουν την έγνοια των παιδιών τους. Γι' αυτό και πάντα λειτούργησε κουτσουρεμένα και υποβαθμισμένα, παρά τα μεγάλα λόγια για τον ολοήμερο διαπαιδαγωγητικό  χαρακτήρα του και τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών. Το ταξικό αίτημα των εκπαιδευτικών και της εργαζόμενης κοινωνίας πρέπει να είναι οι σταθερές εργασιακές σχέσεις και η μείωση του ωραρίου των εργαζόμενων γονιών, χωρίς μείωση των αποδοχών.

Ωστόσο τα μέτρα που προωθεί τώρα το υπουργείο Παιδείας δεν αφορούν σε καμιά περίπτωση το συμφέρον των παιδιών, αλλά τις ανάγκες του ελληνικού καπιταλισμού, που επιβάλλονται και από τα Μνημόνια, για περιστολή των κρατικών δαπανών με κάθε κόστος.

Στην ανακοίνωση του Συντονιστικού Νηπιαγωγών μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής:

«Απίστευτο χάος και σύγχυση επικρατεί με τις εγγραφές στα Νηπιαγωγεία και ειδικά στα Ολοήμερα τμήματα, με τις κληρώσεις, τις αθρόες μετακινήσεις νηπίων-προνηπίων και Νηπιαγωγών, τις καταργήσεις-συγχωνεύσεις τμημάτων, τις υπεραριθμίες των Νηπιαγωγών, το «νέο» χάρτη των Νηπιαγωγείων της επικράτειας…

Μέσα σε αυτή τη ρευστή κατάσταση το Υπουργείο αντί να κάνει έναν υπεύθυνο σχεδιασμό, εφαρμόζει μια αποσπασματική και επικίνδυνη εκπαιδευτική πολιτική, η οποία έχει ως στόχο μόνο την εξοικονόμηση δαπανών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία εκρηκτικής κατάστασης στα Νηπιαγωγεία και την αύξηση της εργασιακής επισφάλειας όλων των Νηπιαγωγών μονίμων και αναπληρωτών.

Ο  σχεδιασμός θα έπρεπε να έχει ως βασικό πυλώνα τη νομοθέτηση της δίχρονης υποχρεωτικής Προσχολικής αγωγής, η οποία πρέπει να γίνει τώρα χωρίς ολιγωρία και όχι με χρονοδιαγράμματα σε βάθος διετίας, τριετίας κ.ά. Οι εξαγγελίες για νομοθετήσεις στο μέλλον είναι υπεκφυγές και δεν υλοποιούνται ποτέ! Η δίχρονη υποχρεωτική Προσχολική αγωγή δεν είναι θέμα κανενός διαλόγου –όπως αναφέρουν μερικοί  προς δικό τους όφελος. Είναι πρωταρχικό, πάγιο αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας εδώ και 30 χρόνια. Είναι πολιτική θέση της κυβέρνησης, είναι στις προγραμματικές δηλώσεις της και το έχει εξαγγείλει ο Υπουργός Παιδείας το Δεκέμβριο.

Αντί λοιπόν το Υπουργείο να προχωρήσει στη νομοθέτηση της δίχρονης υποχρεωτικής Προσχολικής αγωγής και να θέσει τη βάση για πραγματική ανασυγκρότηση του Νηπιαγωγείου, προωθεί “εν κρυπτώ“ δομικές αλλαγές στη μορφή και τον τύπο των Νηπιαγωγείων και αφήνει επιλεκτικά να διαρρέουν κάποια στοιχεία προκειμένου να πετύχει το στόχο του.
Πιο συγκεκριμένα:

Στελέχη εκπαίδευσης στην Αττική την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσαν σε ημερίδες που παρακολούθησαν χιλιάδες Νηπιαγωγοί ότι πολύ σύντομα θα τεθεί σε εφαρμογή ο Ενιαίος Τύπος Ολοήμερου Νηπιαγωγείου με Υποχρεωτικό Βασικό πρόγραμμα Νηπιαγωγείου έως τις 13.00 και τρίωρο προαιρετικό “Ολοήμερο“ από τις 13.00 ως τις 16.00 σε όσα Νηπιαγωγεία συγκεντρώνουν τον απαραίτητο αριθμό “εγγραφών με προϋποθέσεις“. Επισημαίνουμε ότι η εκπαιδευτική κοινότητα αγωνίζεται για τις εγγραφές όλων των παιδιών, των οποίων οι γονείς επιθυμούν την εγγραφή τους στο Ολοήμερο και ζητάει την άμεση απόσυρση της εγκυκλίου που θέτει προϋποθέσεις.

Παραθέτουμε το σχέδιο Προγράμματος:

ΕΝΙΑΙΟΣ ΤΥΠΟΣ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ
ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΒΑΣΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

8.15-8.30 Προσέλευση (15΄ δεν υπολογίζεται ως διδακτικός χρόνος)
8.30-10.00 Δραστηριότητες
10.00-10.30 Διάλειμμα (30΄ δεν υπολογίζεται ως διδακτικός χρόνος)
10.30-12.00  Δραστηριότητες
12.00-12.20 Διάλειμμα (20΄ δεν υπολογίζεται ως διδακτικός χρόνος)
12.20-13.00 Δραστηριότητες
13.00 Λήξη

…Επισημαίνουμε ότι ούτε ο χρόνος αποχώρησης των παιδιών υπολογίζεται ως διδακτικός χρόνος…

Η προσέλευση των παιδιών δεν υπολογίζεται στο διδακτικό χρόνο των Νηπιαγωγών και είναι όπως και η πρωινή ζώνη επιβεβλημένη άμισθη εργασία!

Για να υπάρχει η δυνατότητα το διδακτικό ωράριο να είναι ως τις 13.00 και να μη χρειαστεί να δίνει υπερωρίες στους Νηπιαγωγούς -όταν θα υπογραφεί, αν υπογραφεί η σχετική Υπουργική απόφαση για το ωράριο – το Υπουργείο επινοεί άλλη λύση που και αυτή είναι άμισθη εργασία! Προσθέτει και άλλο διάλειμμα 20 λεπτών! Επισημαίνουμε ότι ο χρόνος των διαλειμμάτων δεν υπολογίζεται ως διδακτικός χρόνος, παρά το γεγονός ότι οι Νηπιαγωγοί έχουν καθημερινή υποχρεωτική εφημερία και υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για την ασφάλεια των παιδιών, επειδή ο αύλειος χώρος πάρα πολλών Νηπιαγωγείων δεν είναι κατάλληλος.

Αυτό το πρόγραμμα βασισμένο στη δημιουργική ασάφεια αλλά με μνημονιακή σαφήνεια ουσιαστικά αυξάνει το διδακτικό ωράριο των Νηπιαγωγών και τους υποχρεώνει να εργάζονται επιπλέον χωρίς να πληρώνονται!

Με αυτόν τον τρόπο θα λειτουργεί  το βασικό πρόγραμμα σε όλα τα Νηπιαγωγεία της χώρας για 4 ώρες και 45 λεπτά (ή 5 ώρες αν η αποχώρηση των παιδιών γίνεται από 13.00-13.15). Παράλληλα αυξάνεται – με τρικ – και το διδακτικό  ωράριο των Νηπιαγωγών, στο οποίο περιλαμβάνεται και ο επιπλέον χρόνος ενός  20λεπτου διαλείμματος,  ο οποίος δεν υπολογίζεται ως διδακτικός χρόνος. Ετσι θα  επιτευχθεί και ο στόχος που αναφέρεται στην έκθεση του ΟΟΣΑ (σελ. 32): “…η Ελλάδα θα χρειαστεί να αυξήσει τις διδακτικές υποχρεώσεις των εκπαιδευτικών κατά περίπου 4-5 ώρες την εβδομάδα, προκειμένου να φτάσει το μέσο όρο του ΟΟΣΑ“.

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

13.00 Εναρξη
13.00-13.40 Γεύμα
13.40-13.50 Διάλειμμα (10΄ δεν υπολογίζεται ως διδακτικός χρόνος)
13.50-14.30 Χαλάρωση-Υπνος
14.30-14.45 Διάλειμμα (15΄δεν υπολογίζεται ως διδακτικός χρόνος)
14.45-15.25 Δραστηριότητες
15.25-15.35 Διάλειμμα (10΄ δεν υπολογίζεται ως διδακτικός χρόνος)
15.35-16.00 Δραστηριότητες
16.00 Αποχώρηση (δεν γνωρίζουμε αν τα 15’ που είναι απαραίτητα για την αποχώρηση των παιδιών θα είναι πριν ή μετά τις 16.00)».

Το προαιρετικό απογευματινό πρόγραμμα έχει πολλά στοιχεία από το ΠΟΝ (προαιρετικό Ολοήμερο Νηπιαγωγείο της Κύπρου), αλλά και από το πρόγραμμα του ενιαίου τύπου Ολοήμερου Δημοτικού σχολείου της Ελλάδας.

«…Το πιο πιθανό είναι  το Υπουργείο να  προχωρήσει άμεσα  –μέσα στο καλοκαίρι – σε εφαρμογή του νέου προγράμματος σε όλα τα Ολοήμερα τμήματα των Νηπιαγωγείων της Ελλάδας (3.546 για το 2015-16) και μάλιστα χωρίς  να προηγηθεί η απαραίτητη πιλοτική φάση! 

Η στόχευση του Υπουργείου είναι προφανής: η εξοικονόμηση δαπανών μέσω της αποδυνάμωσης–κατάργησης του Ολοήμερου. Αυτό θα το επιτύχει με:

·  τη σταδιακή συρρίκνωσή του θέτοντας αυστηρές προϋποθέσεις για τη λειτουργία του
– Αυξάνοντας τον ελάχιστο αριθμό παιδιών για τη λειτουργία τμήματος στο διπλάσιο -14 παιδιά ανά τμήμα στα περισσότερα Νηπιαγωγεία της χώρας. Συνεπώς, το νέο σχολικό έτος θα καταργηθούν πολλά Ολοήμερα τμήματα (το 2015-16 τα Ολοήμερα τμήματα είναι 3.546 και έχουν 55.318 παιδιά που αποτελούν το 40% των παιδιών που φοιτούν στα Νηπιαγωγεία της επικράτειας).

– Μειώνοντας σε εξαιρετικά μεγάλο ποσοστό τις εγγραφές παιδιών, αφού θέτει προϋποθέσεις εγγραφής, όπως αυτές για την εγγραφή μόνο των παιδιών που ανήκουν σε συγκεκριμένες κατηγορίες, με προτεραιότητα την κατηγορία των παιδιών με εργαζόμενους γονείς. Παράλληλα αυξάνεται το ποσοστό της σχολικής διαρροής προς την ιδιωτική εκπαίδευση και τους Παιδικούς σταθμούς (στην περίπτωση των νηπίων β΄ηλικίας-προνηπίων).

• την πλήρη  αποδυνάμωσή  του με τη διάσπαση του ενιαίου και συνεχούς προγράμματος που έχει τώρα, τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου απογευματινού τμήματος με  εξαιρετικά υποβαθμισμένο εκπαιδευτικό έργο, χωρίς κουλτούρα Ολοήμερου και τη μετατροπή του σε πρόγραμμα φύλαξης το οποίο θα λειτουργεί για όσο διάστημα έχει τον απαραίτητο αριθμό παιδιών! Πρόκειται για το Ολοήμερο του μήνα, αφού όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο για τον προγραμματισμό, ακόμα  και κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους -με πολύ συνοπτική διαδικασία- θα μπορεί να καταργηθεί ένα τμήμα, όταν ο αριθμός των παιδιών που φοιτούν μειωθεί κάτω από τον απαιτούμενο ελάχιστο αριθμό για τη λειτουργία του!».

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣΤΙΒΕΝ ΦΡΙΑΡΣ – Florence: Φάλτσο σοπράνο
Επόμενο άρθρο 3η δίκη Χαλανδρίου: Κουρέλιασαν τη νομοθεσία τους!

Σχετικά Αρθρα

Αν δεν γίνουν σκληροί αγώνες, δεν πρόκειται να ανατραπεί η κυβερνητική απόφαση για δύο χρόνια δυνητική αργία στη Χρύσα Χοτζόγλου

Στις 30 Οκτώβρη στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά θα εκδικαστεί η αγωγή κατά της απόφασης επιβολής δυνητικής αργίας

Εργατικά 5 Ιούλ 2025, 07:49

Χρύσα Χοτζόγλου: «Το μόνο που μπορεί να μας φοβίσει είναι το μέλλον που μας ετοιμάζουν. Απέναντι σε αυτό θα αγωνιστούμε»

Εργατικά 4 Ιούλ 2025, 14:41

Στρατηγικό Σχέδιο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης 2025 – 2027

Η διασύνδεση με τους «κοινωνικούς εταίρους» πασπαλισμένη με μπόλικη προπαγανδιστική φλυαρία

Παιδεία 3 Ιούλ 2025, 08:52

Και άλλο ιδιωτικό σχολείο αρπάχτηκε από τις δαγκάνες ξένου fund

Εργατικά 1 Ιούλ 2025, 21:50

Χιλιάδες υποψήφιους θα αποκεφαλίσει και φέτος η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

Συνειδητός «κόφτης» της τάσης για πανεπιστημιακή εκπαίδευση οι Πανελλαδικές

Παιδεία 29 Ιούν 2025, 07:37

Απόλυτη ευθυγράμμιση με την κυβέρνηση Μητσοτάκη: Βγάζουν ξανά σε Δυνητική Αργία τη Χρύσα Χοτζόγλου

Απόφαση-πρόκληση του Α3 Τμήματος Ακυρωτικής Διαδικασίας του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά

Εργατικά 28 Ιούν 2025, 07:32
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Κόλαση στη Μπέιτ Χανούν: 5 νεκροί και τουλάχιστον 16 τραυματίες σιωναζιστές

8 Ιούλ 2025, 09:58
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Ιούλη

8 Ιούλ 2025, 00:01
Πολιτισμός

Death, death to the IDF!

7 Ιούλ 2025, 19:49
Διεθνή

Kαι οι πύραυλοι έπιπταν ράιτ θρου…

7 Ιούλ 2025, 18:57
Διεθνή

O Πούτιν παρασημοφορεί τον Ζιουγκάνοφ και επιβραβεύει τους σοσιαλ-ιμπεριαλιστές του

7 Ιούλ 2025, 13:00
Κόντρες

Ετσι θα τη γλίτωνε ο παπάς

7 Ιούλ 2025, 08:00
Πολιτική

Να σπάσουμε τον τσαμπουκά των σιωναζιστών που προκαλούν μέσα στην ίδια μας τη χώρα

7 Ιούλ 2025, 05:51
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Ιούλη

7 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Σκληρές διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός

6 Ιούλ 2025, 21:34
Διεθνή

Η αγωνία του σιωνιστή… τερματοφύλακα πριν από το πέναλτι

6 Ιούλ 2025, 13:54
Διεθνή

Kοινό Επιτελείο των Παλαιστινιακών Αντιστασιακών Οργανώσεων: Εξοντώστε τους προδότες

6 Ιούλ 2025, 13:16
Διεθνή

«Το ψύχος του πάγου στα μάτια μας / και στις καρδιές μας μια κόκκινη κόλαση»*

«Ξεσάλωσε» η Παλαιστινιακή Αντίσταση

6 Ιούλ 2025, 11:15
Πολιτισμός

Αβι Μόγκραμπι, ισραηλινός σκηνοθέτης: «Η γενοκτονία των Παλαιστινίων διαρκεί εδώ και 77 χρόνια – Το Ισραήλ δεν υπήρξε ποτέ δημοκρατία»

Ενας συνεπής αντισιωνιστής μιλάει έξω από τα δόντια

6 Ιούλ 2025, 05:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Ιούλη

6 Ιούλ 2025, 00:01
Ιστορία

Μια μικρή εκδίκηση της Ιστορίας

5 Ιούλ 2025, 13:37
Αγροτικά

Τι λες για το φούντωμα της ευλογιάς στη Θεσσαλία, περιφερειάρχη Κουρέτα;

Με την απόφαση για τη διακίνηση ζωοτροφών παντού, η ευλογιά φούντωσε σε Λάρισα και Μαγνησία, αντί να περιοριστεί

5 Ιούλ 2025, 10:41
Πολιτισμός

«Λίβε Παλαιστίνα»: Η δεύτερη ζωή ενός τραγουδιού

5 Ιούλ 2025, 09:14
Εργατικά

Αν δεν γίνουν σκληροί αγώνες, δεν πρόκειται να ανατραπεί η κυβερνητική απόφαση για δύο χρόνια δυνητική αργία στη Χρύσα Χοτζόγλου

Στις 30 Οκτώβρη στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά θα εκδικαστεί η αγωγή κατά της απόφασης επιβολής δυνητικής αργίας

5 Ιούλ 2025, 07:49
Υγεία

«Αγία Ολγα»: Στάση εργασίας ενάντια στην εξαθλίωση του νοσοκομείου και στην εξάντληση του προσωπικού

5 Ιούλ 2025, 07:30
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

5 Ιούλ 2025, 00:02
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Ιούλη

Ημέρα κατά της αλλεργίας.

1949: Εκτελείται ο φοιτητής της νομικής Παύλος Παπαμερκούριος, (“χρυσός αετός“), που ενέπνευσε τον Μίκη Θεοδωράκη για το “τραγούδι του νεκρού αδερφού“.

1949: Ανακαλύπτονται σε κρύπτη στην παλιά Κοκκινιά τα τυπογραφεία της ΚΕ του ΚΚΕ, συλλήψεις στελεχών.

1968: Καταδίκες δώδεκα μελών της ΔΑ.

1972: Συλλαμβάνονται οι Κλάους Γίνσχκε και Ιρμγκαρντ Μέλερ (RAF).

1982: Ανοίγουν οι ελληνικές τράπεζες μετά από 45ήμερη απεργία.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Η υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι σοβαρή και δεν την υποτιμούμε. Είναι, όπως είπε ο πρωθυπουργός, μια αποτυχία. Δυστυχώς αντίστοιχα ζητήματα απασχολούν πολλά κράτη-μέλη της ΕΕ, δείχνοντας ένα διαχρονικό πρόβλημα διαχείρισης αγροτικών ενισχύσεων. Οι στρεβλώσεις, με εικονικά βοσκοτόπια και ανύπαρκτους ελέγχους, δεν ξεκίνησαν σήμερα είναι γνωστές εδώ και δεκαετίες. Υπάρχουν ευθύνες και σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ωστόσο, η δική μας κυβέρνηση δεν αποποιείται τις ευθύνες της. Είμαστε εκείνοι που πήραμε τις πρώτες ουσιαστικές πρωτοβουλίες, θέτοντας αρχικά τον ΟΠΕΚΕΠΕ υπό ειδική εποπτεία και τώρα μεταφέροντας την αρμοδιότητα στην ΑΑΔΕ.

Νότης Μηταράκης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΝΔ

Οι παρατυπίες και η κακοδιαχείριση κοινοτικών κονδυλίων είναι πράγματι ένα πρόβλημα που το βλέπουμε να εξελίσσεται σε όλη την Ευρώπη και δυστυχώς και στη χώρα μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Είναι ένα πρόβλημα εξαιρετικά σοβαρό, καθώς στερεί από τη μεγάλη πλειοψηφία των έντιμων παραγωγών κεφάλαια που δικαιούνται και είναι απαραίτητα για τη δουλειά τους. Η κυβέρνηση κάθε άλλο παρά απαθής έμεινε σε αυτή την κατάσταση. Αφενός προσπάθησε να λύσει αυτό τον γόρδιο δεσμό του ΟΠΕΚΕΠΕ χωρίς να διακόψει τη λειτουργία του, αφετέρου έγινε πολύ σοβαρή δουλειά στο να κλείσουν διάφορα παραθυράκια που επέτρεπαν τις παράνομες δοσοληψίες. Μιλάω για τους χάρτες βόσκησης, το κτηματολόγιο αλλά και την ψηφιοποίηση των διαδικασιών. Δυστυχώς οι παθογένειες ήταν τόσο βαθιά ριζωμένες που απαιτήθηκε τελικά η δραστική λύση της κατάργησης του οργανισμού και της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων του στην ΑΑΔΕ. Μια ανεξάρτητη αρχή με εχέγγυα διαφάνειας και αποτελεσματικότητας. Πρόκειται για μια κίνηση που δείχνει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να λύσει προβλήματα που κανείς άλλος δεν είχε τολμήσει.

Αλεξάνδρα Σδούκου, εκπρόσωπος Τύπου ΝΔ

(Πώς το έγραψε ο Κούλης στο facebook; «Για να ξεκαθαρίσω εξαρχής ότι από εμένα δεν πρόκειται να ακούσετε κανένα συμψηφισμό με το παρελθόν -στη λογική “και οι άλλοι τα ίδια έκαναν”- που να δικαιολογεί αδράνεια για το παρόν και για το μέλλον». Την ίδια στιγμή βάζει τα παρτάλια του να υποστηρίξουν το ακριβώς αντίθετο. Να ανοίξουν τη βεντάλια σε όλη την Ευρωλάνδη: «Σε όλη την Ευρώπη το ίδιο γινόταν εδώ και χρόνια». Και με αφετηρία αυτόν τον συμψηφισμό του κερατά, να προσπαθούν να βγουν και από πάνω: «Εμείς είμαστε αυτοί που κόψαμε το γόρδιο δεσμό και βάλαμε τέλος στο σκάνδαλο»! Είναι να τους στήνεις στη σειρά και να τους μπατσίζεις όλους μαζί με μια κίνηση: παφ-παφ-παφ-παφ… Ο τελευταίος πρόεδρος που έβαλαν στον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο συνταξιούχος δικαστικός Σαλάτας -ναι, ναι, αυτός που είχε τη γνώμη ότι η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή δεν είναι εγκληματική οργάνωση!- δεν έδινε τα στοιχεία που του ζητούσε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, η οποία πήρε τους μπάτσους και έκαναν ντου στα γραφεία του οργανισμού εξυπηρέτησης λαμόγιων, κατάσχοντας κομπιούτερ και συρταροθήκες! Κι έχουν το θράσος να λένε ότι αυτοί προχώρησαν σε δραστικές λύσεις. Προκαλούν ο Κούλης και τα παρτάλια του. Προκαλούν τον ελληνικό λαό που -αν μη τι άλλο- διαθέτει τον λεγόμενο κοινό νου για να αντιληφθεί -πέρα από λεπτομέρειες- ότι είχαν στήσει μια μηχανή και γάζωναν τις επιδοτήσεις. Και τα λεφτά τα μοιράζονταν λαμόγια, κομματάρχες, διεφθαρμένοι υπάλληλοι και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo