Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Πιτσιλής: Πρώτα διατήρησε τους επίορκους του πρώην ΟΠΕΚΕΠΕ σε θέσεις προϊστάμενων, τώρα προκηρύσσει τις θέσεις για να τους ξηλώσει
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 4 Απρίλη
  • Απομονωμένοι από τις δυτικοευρωπαϊκές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές
  • Ψάχνουν απεγνωσμένα τους πιλότους του F-15 που κατέρριψαν οι Ιρανοί
  • Παρεμβάσεις-Κινήσεις-Συσπειρώσεις στο Δημόσιο: Να κηρυχτεί άμεσα Απεργία-Αποχή από την αξιολόγηση στο Δημόσιο
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Παιδεία»Να μην τους περάσει
Παιδεία

Επιχειρούν να νεκραναστήσουν την ΕΦΕΕ

Να μην τους περάσει

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr17 Οκτ 2009, 00:00

Το συνηθισμένο διαπαραταξιακό μάζωμα που κανονίζει κάθε χρόνο την ημερομηνία των φοιτητικών εκλογών –πάντα φυσικά παρασκηνιακά, ερήμην των φοιτητικών συλλόγων– αποφάσισε φέτος να καθορίσει ως χρόνο διεξαγωγής Πανσπουδαστικού Συνεδρίου για την ανασύσταση της ΕΦΕΕ το διάστημα 23 με 25 Οκτώβρη. Το γραφειοκρατικό μόρφωμα, που ψόφησε πριν 14 χρόνια, επιχειρούν να αναστήσουν με διαδικασίες express οι φοιτητικές παρατάξεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Περισσού και ΣΥΡΙΖΑ. Ο λόγος που επικαλούνται και οι τέσσερις (κρατηθείτε: ακόμη και η ΔΑΠ) είναι η ανάγκη… οργάνωσης του φοιτητικού κινήματος!

Μετά τις μαζικές και μαχητικές φοιτητικές καταλήψεις των ετών 2006 και 2007 και ειδικά μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008, στην οποία χιλιάδες νέοι κατέκλυσαν τα πανεπιστημιακά ιδρύματα του κέντρου, για να συγκρουστούν βίαια με τις δυνάμεις καταστολής, οι καθεστωτικές δυνάμεις στα πανεπιστήμια σύμπηξαν ενιαίο μαύρο μέτωπο για να χτυπήσουν το φοιτητικό κίνημα. Υπενθυμίζουμε ότι λίγες βδομάδες πριν τις τελευταίες φοιτητικές εκλογές (18 Μάρτη) ο Αλαβάνος έστελνε επιστολή στον Γιωργάκη, καλώντας τον να πάρει θέση υπέρ της σύστασης της ΕΦΕΕ, με κύριο λόγο… την προάσπιση του ασύλου, για να εισπράξει την συγκαταβατική και συναινετική απάντηση του Παπανδρέου. Είχε προηγηθεί, βέβαια, το ανελέητο φασιστικό σφυροκόπημα της «κοινής γνώμης» από τα ΜΜΕ, με καθημερινά γκεμπελικά ρεπορτάζ ενάντια στις «δυνάμεις που λυμαίνονται το άσυλο,και καταστρέφουν το δημόσιο πανεπιστήμιο», όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να δώσει για ακόμη μια φορά τα διαπιστευτήριά του στο σύστημα.

Θα θυμόσαστε εκείνη την περίοδο. Εφτασε τότε ο Σανιδάς να εντέλλεται τους εισαγγελείς να καταγράφουν τους κατειλημμένους χώρους και να διερευνούν τυχόν ευθύνες όσων μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας «ολιγωρούν ή κάνουν τα στραβά μάτια» για την ύπαρξη καταλήψεων, ακόμη και στεκιών μέσα στο πανεπιστημιακό άσυλο! Την ίδια στιγμή, η κατάληψη της πρυτανείας του ΑΠΘ με αιτήματα ενάντια στις εργολαβίες, χαρακτηριζόταν απ’ όλα τα μίντια ως άντρο «τρομοκρατών». Ο Περισσός, βέβαια, έχει την πρωτιά σε όλες αυτές τις εξελίξεις. Εσπευσε από την πρώτη μέρα της εξέγερσης να στηρίξει τη «νόμιμη» βία της αστικής εξουσίας ενάντια στην «παράνομη» βία των εξεγερμένων νέων.

«Οργάνωση του φοιτητικού κινήματος», «περιφρούρηση του ασύλου». Δυο έννοιες που «αναποδογυρίζονται» σκόπιμα από τις συμπληρωματικές δυνάμεις του συστήματος, τα αριστερά δεκανίκια της αστικής πολιτικής σκηνής, και προσφέρονται έτοιμες στο ιδεολογικό οπλοστάσιο της κρατικής καταστολής. Γιατί, βέβαια, η οργάνωση του φοιτητικού κινήματος περνάει μέσα από το δυνάμωμα των Γενικών Συνελεύσεων, τη μαζικοποίηση των μαχητικών ενεργειών ενάντια στις διοικήσεις των ιδρυμάτων που προωθούν την αντιδραστική μεταρρύθμιση στις σχολές. Γιατί η οργάνωση του φοιτητικού κινήματος προσκρούει στις κατάπτυστες αποφάσεις των ολιγομελών ΔΣ των συλλόγων, που εκλέγονται μια φορά το χρόνο και δεν λογοδοτούν σε κανένα και πουθενά (ούτε εκλογοαπολογιστικές συνελεύσεις γίνονται πια) και που σχεδόν πάντα –στη συντριπτική τους πλειοψηφία– αντιστρατεύονται τη σύγκληση Γενικών Συνελεύσεων τις κρίσιμες στιγμές που οι σύλλογοι πρέπει να βγουν στο δρόμο, να κλείσουν τα κτίρια, να συγκρουστούν με τις αποφάσεις του υπουργείου. Γιατί το ακαδημαϊκό άσυλο δεν είναι «άσυλο ιδεών» γενικά και αόριστα, όπως διατυμπανίζουν από τα κανάλια καθημερινά τα παπαγαλάκια της εξουσίας και σιγοντάρουν στο σύνολό τους οι εκπρόσωποι της ψευτοαριστεράς, αλλά πρωτίστως άσυλο πολιτικών ιδεών, άσυλο πολιτικής δράσης, της όποιας δράσης επιλέγουν οι αγωνιζόμενοι φοιτητές μέσω των διαδικασιών του κινήματος.

Το αποκορύφωμα υποκρισίας των υμνητών της «οργάνωσης του φοιτητικού κινήματος» είναι ότι οδεύουν σε Πανσπουδαστικό Συνέδριο χωρίς Γενικές Συνελεύσεις! Ολα πρέπει να γίνουν στα γρήγορα, στα μουλωχτά, να πιαστούν οι φοιτητές στον ύπνο, και όλα αυτά… για την οργάνωση του αγώνα τους! Η τεχνική γραμματεία θα συγκληθεί, θα μοιραστούν κάρτες συνέδρων στους αντιπροσώπους που θα ορίσει κάθε παράταξη που κατέβηκε στις εκλογές και όλα μέλι γάλα!

Οι καιροί ου μενετοί για την πέμπτη φάλαγγα στα πανεπιστήμια. Ερχονται ζόρικες μέρες. Οξύνονται οι καταστάσεις. Πλησιάζει η μέρα της ψήφισης της κοινοτικής οδηγίας που εξισώνει επαγγελματικά δικαιώματα αποφοίτων κολεγίων με αυτά των πανεπιστημίων. Δόθηκαν μαζικά, κυριολεκτικά νύχτα, τέσσερις μέρες πριν τις εκλογές, άδειες σε κολέγια. Το καλοκαίρι επιχειρήθηκε νέα ψευτοανωτατοποίηση των ΤΕΙ. Η νέα κυβέρνηση παρέλαβε τη σκυτάλη από την προηγούμενη, συνεχίζοντας ακάθεκτη την αντιδραστική μεταρρύθμιση, με μεγαλύτερο πάθος. Γι’ αυτό και αναζητά «υπεύθυνους συνομιλητές». Το αστικό κράτος πρέπει να ελέγξει έγκαιρα την κατάσταση στα πανεπιστήμια. Η ψευτοαριστερά του κοινοβουλίου πρέπει να επιβεβαιώσει το ρόλο που επάξια ανέλαβε εδώ και δεκαετίες: το ρόλο του αμορτισέρ των κοινωνικών κραδασμών. Βάζει πλάτη, λοιπόν, προκειμένου να σχηματιστεί ένα διευθυντήριο (Κεντρικό Συμβούλιο) 15 -20 ανθρώπων που θα παίρνουν αυτοί τις αποφάσεις για όλους τους φοιτητές, που θα βγαίνουν στα κανάλια και θα καταγγέλλουν τις καταλήψεις, τις μαχητικές ενέργειες των φοιτητών.

Μια δράκα ανθρώπων θα οριοθετεί κατά το δοκούν τα όρια στα οποία θα πρέπει να κινηθούν οι αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων, η δράση των συλλόγων και θα υποδεικνύει ευθέως την «υπονόμευση του ασύλου», για να βοη- θούνται τα ΜΑΤ να εισβάλλουν και να πιάνουν τους ανυπάκουους «προβοκάτορες». Και όλα αυτά θα τα πράττουν ως… υπεύθυνοι και νόμιμοι εκπρόσωποι του… οργανωμένου φοιτητικού κινήματος. Η ιστορία του φοιτητικού κινήματος βρίθει τέτοιων παραδειγμάτων. Από το 1979, με το κίνημα των καταλήψεων που έριξε τον ψηφισμένο νόμο-πλαίσιο 815 του Καραμανλή, κόντρα στην ΕΦΕΕ που ελεεινολογούσε τις καταλήψεις, μέχρι το 1982, που το ΠΑΣΟΚ ψήφιζε νόμο-πλαίσιο με τις ευλογίες της ΕΦΕΕ.

Προφανώς, η απάντηση του φοιτητικού κινήματος πρέπει να είναι άμεση και δυναμική: διάλυση κάθε απόπειρας νεκρανάστασης της ΕΦΕΕ. Κι αφού οι θιασώτες της ΕΦΕΕ αναλαμβάνουν δράση παρασκηνιακά, να δοθεί η μάχη για να καταγγελθούν μαζικά και να παρθούν δυναμικά μέτρα συντριβής τους από Γενικές Συνελεύσεις σε όλη τη χώρα. Ακόμη και αν την τελευταία στιγμή ΔΑΠ και ΠΑΣΠ δεν τα βρουν στην κατανομή των συνέδρων (χρόνια τώρα κάθε παράταξη δίνει τα δικά της αποτελέσματα, σε ένα υποσύνολο του συνόλου των συλλόγων της χώρας που τη συμφέρει) και το όλο εγχείρημα διαλυθεί εν τη γενέσει του, η πραξικοπηματική απόπειρα όλων των καθεστωτικών παρατάξεων και πρώτα και κύρια αυτών που καμώνονται τους «αριστε-     ρούς», τους «κινηματικούς» και επαίσχυντα μονομαχούν από «Αυγή» και «Ριζοσπάστη» για το ποιος είχε την πρωτιά στη μεθόδευση ανασύστασης της ΕΦΕΕ, πρέπει να στιγματιστεί ως προδοσία του φοιτητικού κινήματος.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Επιχειρούν να νεκραναστήσουν την ΕΦΕΕ

Ιδια πολιτική για τα κολέγια
Επόμενο άρθρο

Επιχειρούν να νεκραναστήσουν την ΕΦΕΕ

Η «πράσινη» κυβέρνηση βάζει πλώρη για το ξεπάτωμα των δασών

Σχετικά Αρθρα

111η Σύνοδος Πρυτάνεων: Πάντα μακριά από τα πραγματικά προβλήματα των Πανεπιστημίων και των φοιτητών

Παιδεία 2 Απρ 2026, 08:42

ΟΛΜΕ: Πανελλαδική Ημέρα Δράσης ενάντια στα Ωνάσεια Σχολεία (1η Απρίλη)

Παιδεία 1 Απρ 2026, 20:02

Ο Σύλλογος Εστιακών Φοιτητών/Φοιτητριών Ιονίου Πανεπιστημίου ζητά άμεσες απαντήσεις και στέγη για όλους

Παιδεία 1 Απρ 2026, 13:31

Δημόσια Σχολεία: «Βρέχει» σοβάδες

Παιδεία 1 Απρ 2026, 05:25

Διεργασίες «εν κρυπτώ» από τη διοίκηση του δήμου Αθηναίων για το καθεστώς χρηματοδότησης των σχολείων μετά την 1η Αυγούστου 2026

Παιδεία 31 Μαρ 2026, 13:44

Ανυποχώρητοι Εκπαιδευτικοί: Νέα κινητοποίηση στην Τρίπολη – Οχι στις διώξεις των συναδέλφων

Εργατικά 31 Μαρ 2026, 11:10
Ροή Ειδήσεων
Πολιτική

Πιτσιλής: Πρώτα διατήρησε τους επίορκους του πρώην ΟΠΕΚΕΠΕ σε θέσεις προϊστάμενων, τώρα προκηρύσσει τις θέσεις για να τους ξηλώσει

4 Απρ 2026, 09:09
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

4 Απρ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Απρίλη

4 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Απομονωμένοι από τις δυτικοευρωπαϊκές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές

Το πρώτο γαλλικών συμφερόντων πλοίο πέρασε χτες από το Ορμούζ με την άδεια του Ιράν

3 Απρ 2026, 21:04
Διεθνή

Ψάχνουν απεγνωσμένα τους πιλότους του F-15 που κατέρριψαν οι Ιρανοί

3 Απρ 2026, 19:31
Εργατικά

Παρεμβάσεις-Κινήσεις-Συσπειρώσεις στο Δημόσιο: Να κηρυχτεί άμεσα Απεργία-Αποχή από την αξιολόγηση στο Δημόσιο

Αγώνας για δωρεάν δημόσιες υπηρεσίες για την κοινωνία και όχι πεδίο κερδοφορίας των εταιριών

3 Απρ 2026, 14:53
Πολιτική

Ανασχηματισμός-οπερέτα στην κυβέρνηση από έναν παραπαίοντα Μητσοτάκη

3 Απρ 2026, 14:46
Διεθνή

«Ο πόλεμος που ξεκίνησαν οι Αμερικανοί και οι Ισραηλινοί δεν θα φέρει λύση ούτε για το Ιράν ούτε για την περιοχή»

Συλλογικό κείμενο πρώην πρεσβευτών της Γαλλίας και διευθυντών του υπουργείου Ευρώπης και Εξωτερικών Υποθέσεων

3 Απρ 2026, 13:02
Κόντρες

Oχι, ρε, δε θα μας πάρεις τη δουλειά

3 Απρ 2026, 11:02
Διεθνή

Στρατός κουραμπιέδων υπό ξενόδουλη πολιτική ηγεσία

3 Απρ 2026, 09:21
Διεθνή

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ | Ελληνικά πλοία προμηθεύουν μυστικά το Ισραήλ με πετρέλαιο και στρατιωτικά φορτία

Σκιώδη πλοία απενεργοποιούν τα σήματά τους και δηλώνουν ψευδείς προορισμούς για να προμηθεύσουν το Ισραήλ μέσω Τουρκίας

3 Απρ 2026, 07:50
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Απρίλη

3 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Νότιος Λίβανος: Ιδιο μοτίβο από τη Λιβανέζικη Αντίσταση

2 Απρ 2026, 22:50
Διεθνή

Γιατί οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές θέλουν να ξαναπάρουν τα πετρέλαια του Ιράν, που έχασαν το 1979

2 Απρ 2026, 21:11
Διεθνή

Η πρώτη φορά στην Ιστορία που το Ισραήλ πλήττεται καίρια και ήττάται από ΚΡΑΤΟΣ της Μέσης Ανατολής

2 Απρ 2026, 14:59
Διεθνή

Η «δικαιοσύνη» της Γαλλίας εξακολουθεί να καταδιώκει τον Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά

2 Απρ 2026, 11:00
Διεθνή

Οι αλήθειες του ραβίνου και τα πουλημένα μίντια

2 Απρ 2026, 10:01
Παιδεία

111η Σύνοδος Πρυτάνεων: Πάντα μακριά από τα πραγματικά προβλήματα των Πανεπιστημίων και των φοιτητών

2 Απρ 2026, 08:42
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Απρίλη

2 Απρ 2026, 00:01
Αθλητισμός

Τeam Melli: Με τις φωτογραφίες των δολοφονημένων στα χέρια και τη θλίψη στα μάτια

1 Απρ 2026, 22:39
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Απρίλη

Ημέρα κατά των ναρκών.

Ημέρα αδέσποτων ζώων.

Ουγγαρία: Ημέρα απελευθέρωσης (1945).

Σενεγάλη: Εθνική γιορτή (1960).

Λεσότο: Ημέρα ηρώων.

Χονγκ Κονγκ, Ταϊβάν: Ημέρα του παιδιού.

1906: Εκτελείται από την “Οργάνωση Μάχης” ο καταδότης Τατάροφ (Ρωσία).

1930: Πεθαίνει ο Βλαντιμίρ Μαγιακόφκσι.

1940: Καταδικάζονται 44 κομμουνιστές βουλευτές στη Γαλλία.

1970: Η χούντα κλείνει την εφημερίδα «Eθνος» και ασκεί δίωξη κατά του Ιωάννη Ζίγδη και των αρχισυντακτών της.

1979: Εκτελείται δι’ απαγχονισμού ο πρόεδρος του Πακιστάν Αλί Μπούτο από τη χούντα του Ζία Ουλ Χακ.

1981: Βόμβες σε αυτοκίνητα Αμερικάνων σε Ιλίσια, Νέα Σμύρνη, Αργυρούπολη, Ελληνικό και Παλαιό Φάληρο (ΕΛΑ).

1981: Συλλαμβάνεται το ηγετικό στέλεχος των Ερυθρών Ταξιαρχιών Μάριο Μορέτι.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ξέρω το αίτημά σας. Ξέρω τι περιμένετε από μένα. Εχω πλήρη επίγνωση – πιστέψτε με. Και της ευθύνης και του βάρους της ευθύνης (…) Μαζί να βάλουμε τα πανιά και τα ξάρτια στο νέο καράβι για την Ιθάκη. Ενα καράβι γερό, καλοτάξιδο, γρήγορο, που δεν θα φοβάται τους καιρούς και τις θύελλες που μας περιμένουν. Με αξιόμαχο πλήρωμα, νέους αλλά και έμπειρους ναύτες και αξιωματικούς (…) Μαζί να χαράξουμε τη ρότα της πατρίδας για την Ιθάκη.

Aλέξης Τσίπρας

(Γραμμένος από τους λογογράφους του ο νέος χρησμός, δεν είναι και τόσο χρησμός. Το «νέο καράβι» είναι το κόμμα που ετοιμάζει. Και η «Ιθάκη» είναι η κυβερνητική εξουσία. Το μόνο που δεν είπε είναι το πότε θα ανακοινωθεί επίσημα το νέο κόμμα και ποιο θα είναι το όνομά του. Δεν τα έχει αποφασίσει; Εκτιμούμε πως όλα είναι αποφασισμένα και πως ακολουθείται συγκεκριμένη στρατηγική «επικοινωνίας», που εκπόνησε η γαλλική Publicis Communications. Επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί συνεργασία με την εν λόγω εταιρία, αλλά αυτά ποτέ δεν ανακοινώνονται ή ανακοινώνονται εκ των υστέρων. Ασχολείται πλέον κανείς με το βιβλίο του Τσίπρα; Οχι. Το βιβλίο χρησιμοποιείται απλά ως όχημα για να οργανώνονται πολιτικές συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις της χώρας: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Λάρισα, προφανώς θ’ ακολουθήσει το Ηράκλειο, ίσως καμιά Μυτιλήνη ή καμιά Ρόδος. Αυτές οι συγκεντρώσεις και οι αραιές αλλά στοχευμένες παρεμβάσεις του Τσίπρα με δηλώσεις, συντηρούν το εγχείρημα στην πολιτική επικαιρότητα και δημιουργούν ένα κλίμα αναμονής. Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε μια διαδικασία συνεχούς φθοράς, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και κοινοβουλευτική ομάδα της ΝέΑρ έχουν «κατεβάσει τα μολύβια» και περιμένουν. Η Καρυστιανού, που ως πρόεδρος του συλλόγου των οικογενειών θυμάτων των Τεμπών συγκέντρωνε υποστήριξη από τ’ αριστερά, κυρίως από νεολαία, απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο απ’ αυτό το ακροατήριο και θα της μείνει μόνο το ακροατήριο των ψεκ. Προφανώς, η fabriqué en France εκλογική στρατηγική προβλέπει να ανακοινωθεί το κόμμα Τσίπρα όταν θα έχει βαθύνει κι άλλο η φθορά των όμορων χώρων, ώστε να μπορεί να έχει πολυσυλλεκτικότητα. Και θα μας φαινόταν παράξενο αν η ανακοίνωση του κόμματος δε συνοδευόταν και από κάποια ονόματα που θα πλαισιώσουν τον μεσσία. Οσο για την «αυτοοργάνωση» κατά το πρότυπο με το οποίο ο Ανδρέας Παπανδρέου οργάνωσε το ΠΑΣΟΚ το 1974, μόνο ως ανέκδοτο ακούγεται. Καταρχάς, ο Παπανδρέου είχε γύρω του πληθώρα στελεχών: από το αντιδικτατορικό ΠΑΚ μέχρι τη λεγόμενη αριστερή πτέρυγα και τη νεολαία της προδικτατορικής Ενωσης Κέντρου. Και το 1974 ήταν μια εποχή τεράστια πολιτικοποίησης και κοινωνικής ενεργοποίησης, κάτι που δεν ισχύει για το 2026. Αυτό που θα στήσει ο Τσίπρας θα είναι απλά ένας μηχανισμός οργανωτικής δουλειάς και όχι ένα μαζικό κόμμα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Επιχειρούν να νεκραναστήσουν την ΕΦΕΕ

    17Ν
    • Επιχειρούν να νεκραναστήσουν την ΕΦΕΕ

      Εφετείο 17Ν
  • Επιχειρούν να νεκραναστήσουν την ΕΦΕΕ

    ΕΛΑ
    • Επιχειρούν να νεκραναστήσουν την ΕΦΕΕ

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Επιχειρούν να νεκραναστήσουν την ΕΦΕΕ

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Επιχειρούν να νεκραναστήσουν την ΕΦΕΕ

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επιχειρούν να νεκραναστήσουν την ΕΦΕΕ

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Επιχειρούν να νεκραναστήσουν την ΕΦΕΕ

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Επιχειρούν να νεκραναστήσουν την ΕΦΕΕ

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Επιχειρούν να νεκραναστήσουν την ΕΦΕΕ

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Επιχειρούν να νεκραναστήσουν την ΕΦΕΕ

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Επιχειρούν να νεκραναστήσουν την ΕΦΕΕ

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Επιχειρούν να νεκραναστήσουν την ΕΦΕΕ

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Επιχειρούν να νεκραναστήσουν την ΕΦΕΕ

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Επιχειρούν να νεκραναστήσουν την ΕΦΕΕ

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Επιχειρούν να νεκραναστήσουν την ΕΦΕΕ

      Επιχειρούν να νεκραναστήσουν την ΕΦΕΕ

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Επιχειρούν να νεκραναστήσουν την ΕΦΕΕ

      Επιχειρούν να νεκραναστήσουν την ΕΦΕΕ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Επιχειρούν να νεκραναστήσουν την ΕΦΕΕ

      Επιχειρούν να νεκραναστήσουν την ΕΦΕΕ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Επιχειρούν να νεκραναστήσουν την ΕΦΕΕ

      Επιχειρούν να νεκραναστήσουν την ΕΦΕΕ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Επιχειρούν να νεκραναστήσουν την ΕΦΕΕ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Επιχειρούν να νεκραναστήσουν την ΕΦΕΕ

    Επιχειρούν να νεκραναστήσουν την ΕΦΕΕ

    Ποιοι είμαστε
  • Επιχειρούν να νεκραναστήσουν την ΕΦΕΕ

    Επιχειρούν να νεκραναστήσουν την ΕΦΕΕ

    Επικοινωνία
  • Επιχειρούν να νεκραναστήσουν την ΕΦΕΕ

    Επιχειρούν να νεκραναστήσουν την ΕΦΕΕ

    Όροι χρήσης
  • Επιχειρούν να νεκραναστήσουν την ΕΦΕΕ

    Επιχειρούν να νεκραναστήσουν την ΕΦΕΕ

    Ποιοι είμαστε
  • Επιχειρούν να νεκραναστήσουν την ΕΦΕΕ

    Επιχειρούν να νεκραναστήσουν την ΕΦΕΕ

    Επικοινωνία
  • Επιχειρούν να νεκραναστήσουν την ΕΦΕΕ

    Επιχειρούν να νεκραναστήσουν την ΕΦΕΕ

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo