Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 4 Οκτώβρη
  • Υεμένη: Οι δυνάμεις της Ανσαραλά προελαύνουν προς την πόλη Ταΐζ εν μέσω κύματος σαουδαραβικών αεροπορικών επιδρομών
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 3 Οκτώβρη
  • Μας δουλεύετε; Ποια αξιοπιστία ψάχνετε;
  • Εις την οδόν της μετανοίας
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Παιδεία»Κάθε χρόνο η ίδια ιστορία
Παιδεία

Κάθε χρόνο η ίδια ιστορία

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr23 Οκτ 2004, 00:00

Δεν περιμένει ούτε απαιτεί κανείς από ένα παιδί δεκάξι χρονών να αρθεί πάνω από απόψεις που αποτελούν πλευρές της κυρίαρχης αστικής ιδεολογίας.

Ιδιαίτερα αν το παιδί αυτό έχει κοπιάσει πολύ και περιμένει να του αποδοθούν τα εύσημα που αυτό το σύστημα του υπόσχεται.

Και ακόμη περισσότερο αν το παιδί αυτό, όντας παιδί μεταναστών, έχει γευτεί την πίκρα απ’ την καχυποψία, την ξενοφοβική και ρατσιστική συμπεριφορά, που ξεχειλίζει από μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας και από όλους εκείνους τους μηχανισμούς της  προπαγάνδας, που διαμορφώνουν αυτό που αποκαλούμε «κοινή γνώμη».

Μάλιστα αισθάνεται πως με την προσωπική του πορεία κατήγαγε μια μικρή νίκη απέναντι σ’ όλους αυτούς που το θέλουν στο περιθώριο και διεκδικεί -με λόγο στρωτό, δείγμα άλλωστε των ικανοτήτων του- τη θέση και τα «έπαθλα» που αυτή ορίζει στο σύστημα της εκπαίδευσης αλλά και γενικότερα στο κοινωνικό σύστημα.

Απέναντι σε τούτο το χαρισματικό, είναι αλήθεια, παιδί σηκώνεται τώρα ένα τείχος αντίδρασης και κατακραυγής. Που δεν αποτελείται μόνο απ’ τα γνωστά φασιστοειδή και τους ελληναράδες. Αλλά και από ανθρώπους απλούς, ανθρώπους του μόχθου, που έχουν δηλητηριαστεί απ’ τη γενικευμένη και εκ των άνω κατευθυνόμενη ξενοφοβική και ρατσιστική προπαγάνδα. Καθημερινά τα δελτία του τρόμου στέλνουν την τηλεοπτική εικόνα μέσα στα σπίτια μας των «εγκληματιών» και «ύποπτων» μεταναστών που ευθύνονται για τα κακά του τόπου μας και το κακό το ριζικό μας, καθημερινά η κρατική καταστολή εξαντλεί την αγριότητά της πάνω στα ταλαιπωρημένα κορμιά τους.

Και αφού οι μετανάστες ευθύνονται για την ανεργία μας και τα εγκλήματά μας, πάει πολύ να βγαίνουν τώρα μπροστά τα νιάνιαρά τους και να υποσκελίζουν τα δικά μας παιδιά. Ε, όχι να μας πάρουν την πρωτιά και οι δούλοι! Ε, όχι να σηκωθούν τα πόδια να χτυπήσουν το κεφάλι!

Σε τούτη την καταθλιπτική και πολύ επικίνδυνη πλευρά στέκεται υποτίθεται πολέμια η πλευρά του επίσημου πολιτικού κόσμου, των «φωτισμένων» αστών, που παπαγαλίζουν τα περί μετεχόντων της ελληνικής παιδείας. Αποδεικνύουν με τα λόγια τους, αλλά και με τα έργα τους όταν κατέχουν κυβερνητικά πόστα, ότι επιζητούν την πλήρη αφομοίωση των μεταναστών σε βαθμό που να συνεπάγεται την απώλεια κάθε δικής τους ιδιαίτερης ιστορικής, εθνολογικής και πολιτιστικής ταυτότητας και μνήμης. Η δομή του ελληνικού σχολείου, που φιλοξενεί παιδιά μεταναστών, το αποδεικνύει αυτό.

Ολος, λοιπόν, αυτός ο «καλός κόσμος», που διακατέχεται υποτίθεται από αισθήματα ανωτερότητας και φιλίας αδιαφορούσε σκόπιμα, σιωπούσε αν όχι και υπέθαλπε γεγονότα που στάλαζαν το φαρμάκι του ρατσισμού και του φασισμού στις ψυχές και τα μυαλά της ελληνικής εργαζόμενης κοινωνίας. Νωπά είναι τα γεγονότα με τη νίκη της εθνικής ποδοσφαίρου στην Πορτογαλία, νωπές οι εικόνες της έκδηλης «εθνικής συγκίνησης», των αυτοκινήτων που διασχίζουν ακόμα τους δρόμους με τις ελληνικές σημαίες στις κεραίες τους. Νωπό το «ρίγος» και η «εθνική περηφάνια» που σκόρπισε η Ολυμπιάδα της Αγγελοπουλίνας και οι γελοίες, φασιστοειδείς δηλώσεις ανεγκέφαλων ολυμπιονικών «μας» που τους τιμούσαν σαν ήρωες.

Και βεβαίως σκόπιμη η παρασιώπηση απ’ όλους της υπενθύμισης ότι η προβολή αυτού του εθνικού συμβόλου υπήρξε αγαπημένη συνήθεια αιμοσταγών δικτατόρων και πως η υποκριτική προάσπισή του έγινε αφορμή για πολλαπλά εγκλήματα κατά του λαού.

Τόσο πολύ ντοπάρισμα πια της ελληνικής εργαζόμενης κοινωνίας, μέσα σε συνθήκες αδυναμίας της ταξικής φωνής και γνήσιας αριστερής κατεύθυνσης, φυσικό ήταν να αποδώσει καρπούς.

Ο λόγος για τη μικρή μαθήτρια από την Αλβανία που διεκδικούσε να παρελάσει με την ελληνική σημαία.

Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες η ίδια ιστορία…

Γιούλα Γκεσούλη

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣτο πλευρό των κολασμένων
Επόμενο άρθρο Δεν αντέχουν ούτε ένα δίωρο αλήθειες

Σχετικά Αρθρα

Ο φασισμός δεν έχει θέση στα σχολεία

H μάπα του Κασιδιάρη σε διαδραστικό πίνακα σχολείου!

Παιδεία 2 Οκτ 2026, 17:55

Ενας φασίστας καθηγητής στα αμφιθέατρα του ΕΚΠΑ

Ψήφισμα του Τμήματος Τουρκικών και Ασιατικών Σπουδών για τα «έργα και ημέρες» διδάσκοντα

Παιδεία 30 Σεπ 2026, 09:17

Εθνικό Απολυτήριο: Ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη

Τα τρία σενάρια της ενδιάμεσης έκθεσης της Επιτροπής Διαλόγου για την εισαγωγή στα ΑΕΙ

Παιδεία 30 Σεπ 2026, 08:03

Ο Κασιδιάρης σε ρόλο… εθνικού ευεργέτη και ένας Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων σε ρόλο αβανταδόρου

Παιδεία 26 Σεπ 2026, 19:06

Δικηγορικοί Σύλλογοι για ιδιωτικά «πανεπιστήμια»-πανεπιστημιοποιημένα κολλέγια: Ναι μεν, αλλά…

Παιδεία 26 Σεπ 2026, 13:35

Σωματείο Εργαζομένων στην Ερευνα και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση: Ενάντια στις πρυτανικές αυθαιρεσίες και τον αυταρχισμό στο ΕΜΠ

Συγκέντρωση ενάντια στην πειθαρχική ακρόαση υποψήφιου διδάκτορα, τη Δευτέρα

Παιδεία 24 Σεπ 2026, 20:19
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Οκτώβρη

4 Οκτ 2026, 00:01
Διεθνή

Υεμένη: Οι δυνάμεις της Ανσαραλά προελαύνουν προς την πόλη Ταΐζ εν μέσω κύματος σαουδαραβικών αεροπορικών επιδρομών

3 Οκτ 2026, 10:24
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

3 Οκτ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Οκτώβρη

3 Οκτ 2026, 00:01
Πολιτική

Μας δουλεύετε; Ποια αξιοπιστία ψάχνετε;

2 Οκτ 2026, 19:30
Κόντρες

Εις την οδόν της μετανοίας

2 Οκτ 2026, 19:09
Παιδεία

Ο φασισμός δεν έχει θέση στα σχολεία

H μάπα του Κασιδιάρη σε διαδραστικό πίνακα σχολείου!

2 Οκτ 2026, 17:55
Υγεία

Το Τρίο Μπελκάντο σε νέες επιτυχίες

2 Οκτ 2026, 14:40
Πολιτική

Η παραπομπή Τριαντόπουλου αποκαλύπτει το κουκούλωμα του εγκλήματος στα Τέμπη, που έκανε ο Μητσοτάκης

2 Οκτ 2026, 13:43
Διεθνή

Εκλογικό μέτωπο της Παλαιστινιακής Αντίστασης με την οργάνωση του Νταχλάν

2 Οκτ 2026, 11:17
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Οκτώβρη

2 Οκτ 2026, 00:01
Οικονομία

Τιμές και φορολογία καυσίμων: Σύντομη ανατομία μιας ληστρικής επιδρομής

1 Οκτ 2026, 21:46
Διεθνή

REUTERS: Η Συρία και η Χεζμπολά συναντήθηκαν μυστικά στην Τουρκία σε μια προσπάθεια αποκλιμάκωσης των εντάσεων

1 Οκτ 2026, 18:11
Υγεία

ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ η κατάσταση στην Ψυχιατρική κλινική του ΠΓΝ Αττικόν λόγω έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού

Καταγγελία του Σωματείου Εργαζόμενων

1 Οκτ 2026, 17:12
Κόντρες

Αδερφοσφαγή

1 Οκτ 2026, 14:33
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Οκτώβρη

1 Οκτ 2026, 00:01
Πολιτική

Τριαντόπουλος: όπως λέμε Μητσοτάκης

30 Σεπ 2026, 22:03
Καταστολή

Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης της κατηγορούμενης για Μarfin

30 Σεπ 2026, 20:00
Διεθνή

Το Ιράν έλαβε, μέσω διαμεσολαβητών, την απάντηση των ΗΠΑ στην πρόταση ειρήνης

30 Σεπ 2026, 18:52
Κόντρες

Aρχοντας νοικοκύρης και όχι πλεμπαίος κακομοίρης

30 Σεπ 2026, 13:07
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Οκτώβρη

Ημέρα ζώων.

Λεσότο: Ημέρα ανεξαρτησίας (1966).

1927: Συλλαμβάνεται ο μεγαλοβιομήχανος Αθανάσιος Μποδοσάκης για συνεργασία σε βάρος του δημοσίου με τον Θεόδωρο Πάγκαλο.

1938: Ιδρύεται η Τροχαία.

1970: Βόμβα του ΠΑΚ στον Εθνικό Κήπο την ώρα συνομιλιών της κυβέρνησης με τον αμερικανό υπουργό Άμυνας, συλλήψεις τριών μελών.

1974: Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ιδρύει τη Νέα Δημοκρατία.

1993: Αποτυχημένο πραξικόπημα κατά του Γιέλτσιν (Ρωσία).

1996: Εκλέγεται πρόεδρος της ΝΔ ο Μιλτιάδης Εβερτ (183 ψήφοι έναντι 84 του Γιώργου Σουφλιά).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη μέρα κιόλας, στις πρώτες εβδομάδες που ήρθαμε στο υπουργείο Οικονομικών, ξεκινήσαμε με 250 ευρώ στο 60% των συνταξιούχων άνω των 65 (ετών) και διαρκώς το διευρύναμε και φτάσαμε στα 400 ευρώ καθαρά για τους άνω των 65 (ετών). Εκ των πραγμάτων, παρά το γεγονός ότι έχουμε δώσει ευελιξίες για να μπορούν να εργάζονται παραλλήλως, είναι πιο δύσκολο να εργάζεται κανείς σε μεγαλύτερες ηλικίες σε σχέση με νεότερες. Αρα, αυτό σίγουρα ήταν ένα κριτήριο. Και, βέβαια, κρατήστε το εξής: αυτό που λέμε «εθνική σύνταξη» είναι 446 ευρώ μεικτά. Εδώ μιλάμε για 400 ευρώ καθαρά. Για ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των ανθρώπων που μας ακούν, στην πραγματικότητα, αυτά τα 400 ευρώ είναι μία 13η σύνταξη.

Κυριάκος Πιερρακάκης

(Μετά την ομιλία του Μητσοτάκη στη ΔΕΘ γράψαμε και το εξής σχόλιο: «O Mητσοτάκης δίνει φιλοδώρημα 400 ευρώ στους συνταξιούχους, αρκεί να είναι άνω των 65 ετών. Μην ρωτήσετε “οι κάτω των 65 στο πηγάδι κατούρησαν;”. Οι κάτω των 65 να πάνε να δουλέψουν. Αυτό είναι το μήνυμα. Μιλάμε για συνταξιούχους που έφαγαν τα νιάτα τους στα Βαριά και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα και για συνταξιούχους που ήταν “τυχεροί” και κατάφεραν να συγκεντρώσουν ένσημα 40 ετών δουλειάς για να συνταξιοδοτηθούν στα 62. Η νεοφιλελεύθερη λύσσα κατά των ανθρώπων της δουλειάς φαίνεται και σε τέτοιες λεπτομέρειες. Αφού έκοψαν από τους συνταξιούχους τα δώρα χριστουγέννων, πάσχα και άδειας (δύο μισθούς το χρόνο), τώρα τους δίνουν φιλοδωρήματα αλλά με ηλικιακό κόφτη. Ενας/μία που δούλεψε 40 πλήρη χρόνια, έχοντας καταβάλει ένα σκασμό λεφτά για ασφαλιστικές εισφορές, αποκλείεται από το φιλοδώρημα αν είναι κάτω των 65, επειδή θεωρείται ικανός να δουλέψει κι άλλα χρόνια. Μιλάμε για λογική γαλέρας». Σε συνέντευξή του στον Real fm, στους Χατζηνικολάου-Δελατόλλα, ο Πιερρακάκης, με τον κυνισμό του χρυσοκάνθαρου μάνατζερ, επιβεβαιώνει πλήρως το σχόλιό μας: υπάρχει πλήρης ευελιξία και οι κάτω των 65, αν δεν τους φτάνει η σύνταξη, μπορούν να αναζητήσουν δουλειά! Δηλαδή, εξαναγκάζονται να αρνηθούν την ίδια την έννοια του συνταξιούχου, του απόμαχου της δουλειάς. Με τον ίδιο κυνισμό και με την αλαζονεία του αυτοκρατορικού απεσταλμένου που μπορεί να φτύνει κατάμουτρα τους υπηκόους, βαφτίζει «13η σύνταξη» τα 400 ευρώ επειδή ισούνται με μια «εθνική σύνταξη»!)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo