Εκφράζουμε τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στους εκπαιδευτικούς Παντελή Βαϊνά και Γιώργο Χρόνη, που σχεδόν δέκα χρόνια τώρα υφίστανται Οδύσσεια διώξεων γιατί ως αιρετοί -εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο των παρεμβάσεων- βαθμολόγησαν αρνητικά (κρίσεις διευθυντών το 2011) υποψήφιους διευθυντές για τους οποίους είχαν καταγγελίες για αυταρχική και αντισυναδελφική συμπεριφορά από συλλογικά όργανα.
Οι εκδικητικές διώξεις στους δυο εκπαιδευτικούς αποδεικνύουν ότι το αστικό κράτος δε δέχεται σε καμιά περίπτωση ν’ αμφισβητηθεί η μονολιθικότητα της διοικητικής πυραμίδας του, που αποτελεί και τον εντολέα εφαρμογής της πολιτικής του. Η συμμετοχή αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, είναι το «τυράκι», με το οποίο επιδιώκεται η συνενοχή των εργαζόμενων στην ασκούμενη αντιδραστική αντιεκπαιδευτική πολιτική, μέσω της αυταπάτης του ελέγχου των αυθαιρεσιών της διοίκησης.
Ο μαραθώνιος των διώξεων που υφίστανται οι παραπάνω εκπαιδευτικοί προσθέτει ένα ακόμη επιχείρημα στην άρνηση συμμετοχής σε αυτόν τον απατηλό θεσμό «συνδιοίκησης». Πλην, όμως, η θέση μας αυτή δεν αποτελεί εμπόδιο στο να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους δύο εκπαιδευτικούς που είχαν το σθένος, ως αιρετοί, να προσβάλλουν το «κύρος» μια αδιάφθορης δήθεν και αποπολιτικοποιημένης (πολιτικοποιημένη με την έννοια της υποταγής στην αστική πολιτική) διοικητικής πυραμίδας.
Το ιστορικό της εκδικητικής δίωξης των δύο εκπαιδευτικών αναφέρεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Αιγάλεω, την οποία και παραθέτουμε:
«Τη Δευτέρα 24/2 στη 1.00 μ.μ στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής (Τσόχα 15) δικάζονται στο πειθαρχικό οι συνάδελφοι Βαϊνάς Παντελής και Γιώργος Χρόνης ‘’που εδώ και 10 χρόνια σχεδόν ταλαιπωρούνται με δίκες και πειθαρχικά για το αυτονόητο δικαίωμα και υποχρέωση να βαθμολογήσουν αρνητικά ως αιρετοί του κλάδου υποψήφιους διευθυντές που είχαν καταγγελίες για αυταρχική και αντισυναδελφική συμπεριφορά από συλλογικά όργανα’’.
Και ενώ τον Φεβρουάριο του 2017 αθωώθηκαν οριστικά από τα ποινικά δικαστήρια μετά από ένα πρωτοφανές κίνημα στήριξης και αλληλεγγύης που αναπτύχθηκε, έρχεται το 2020 για να δικαστούν ακόμη μια φορά, στο πειθαρχικό.
Κάποιοι ίσως τους θέλουν με το ζόρι ενόχους και μαζί τους πειθαρχημένους και φοβισμένους τους εκπαιδευτικούς.
Για την ιστορία…
Το 2011 μετά τις κρίσεις, υποψήφιος διευθυντής προσέφυγε στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για τη διαδικασία επιλογής στελεχών εκπαίδευσης και για τη βαθμολογία που του επιβλήθηκε και αυτός την κοινοποίησε στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής που με τη σειρά του ζήτησε από τη Διευθύντρια Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας να κάνει ΕΔΕ. Η ΕΔΕ έγινε και ήταν αθωωτική.
Το πόρισμα υποβλήθηκε και στον Περιφερειακό Διευθυντή εκπαίδευσης Αττικής χωρίς να υπάρξει προσβολή της απόφασης.
Στη συνέχεια έγιναν οι μηνύσεις υποψήφιου Διευθυντή εναντίον του Βαϊνά και υποψήφιων διευθυντών εναντίον Βαϊνά και Χρόνη. Οταν έγινε η δεύτερη μήνυση, το Υπουργείο ζήτησε να παραπεμφθούν στο πειθαρχικό οι 2 αιρετοί με το ερώτημα της δυνητικής αργίας, όπου και αθωώθηκαν.
Οταν παραπέμφθηκαν σε δίκη από τον αρμόδιο Εισαγγελέα, το Υπουργείο πάλι τους έστειλε στο πειθαρχικό παράτυπα με το ερώτημα της δυνητικής αργίας, όπου και πάλι αθωώθηκαν.
Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης της Γ΄ Αθήνας όμως τους έστειλε στο πειθαρχικό της περιφέρειας μη λαμβάνοντας υπόψη την προηγούμενη ΕΔΕ. Αθωώθηκαν τελικά και στα 2 ποινικά δικαστήρια και χωρίς να γίνει δεκτή στο πρώτο ποινικό δικαστήριο η έφεση του υποψήφιου διευθυντή.
Αρα ουσιαστικά έχουν 5 αθωώσεις, δύο στα ποινικά δικαστήρια, και τρεις στα πειθαρχικά δικαστήρια (οι δύο για τη δυνητική αργία και η τρίτη για την αρνητική βαθμολογία). Δηλαδή στις 24/2 περνάνε ξανά πειθαρχικό για το ίδιο θέμα που έχουν αθωωθεί!!!
Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας….
• Για τους παραπάνω λόγους ο Σύλλογος μας κηρύσσει 2ωρη διευκολυντική στάση (δύο τελευταίες ώρες πρωινού και δύο πρώτες ώρες απογευματινής) για να μπορέσουν οι συνάδελφοι/ισσες να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση (Περιφερειακή Δ/νση Αττικής : Τσόχα 15, Αμπελόκηποι). Το παρόν έγγραφο αποτελεί ειδοποίηση και για τη Δ/νση Π. Ε. Γ΄ Αθήνας.
• Ζητάμε από τη Δ.Ο.Ε να κηρύξει στάση εργασίας και να στηρίξει τους συναδέλφους μας με κάθε τρόπο.
Ζητάμε να σταματήσει επιτέλους κάθε δίωξη και μεθόδευση για να υπάρξει με το ζόρι καταδίκη. Θα είμαστε εκεί όλοι για να υπερασπιστούμε τους συναδέλφους αιρετούς και να μην επιτρέψουμε καμία μεθόδευση ενάντια τους και ενάντια στον κλάδο».
Τελευταία Νέα :
- Σαν σήμερα 14 Ιούλη
- Να μην ξεφορτώσει στο λιμάνι του Πειραιά το πλοίο που μεταφέρει ατσάλι για τη σιωναζιστική πολεμική βιομηχανία
- Δέσποινα Κουτσούμπα, να ανακαλέσεις άμεσα τη συκοφαντία
- Η Παλαιστινιακή Αντίσταση δεν υπογράφει «Λίβανο-Καζέρτα-Βάρκιζα» (πρωτοφανές video)
- Aνάς Αλ-Σαρίφ: «Δεν θα σωπάσω. Δεν θα σταματήσω. Η φωνή μου θα παραμείνει μάρτυρας για κάθε έγκλημα»
- 109η Σύνοδος Πρυτάνεων: Μέσα «ναι στη Λισαβόνα» και παζάρια για τις διαγραφές «αιώνιων», έξω ξύλο και χημικά