Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Τι γυρεύει ο Παπασταύρου στο αμερικάνικο σιωνιστικό λόμπι;
  • Εκλεισαν τα σχολεία: Υποκρισία στη νιοστή
  • O Kεφαλογιάννης σε ρόλο διαφημιστή γερμανικής αλυσίδας
  • O αετός κι ο γυμνοσάλιαγκας
  • Υπάλληλος της Περιφέρειας Αττικής πήγε, συνοδεία μπάτσων, να συλλάβει συναδέλφους του!
  • Σήμερα στην Κόντρα: ’48, Αντίσταση στο μεγάλο εποικισμό
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Παιδεία»Γενίτσαροι α’λα γερμανικά
Παιδεία

Γενίτσαροι α’λα γερμανικά

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr12 Σεπ 2015, 00:00

«Νέα Γενιά
Στον τομέα της νέας γενιάς προωθήθηκε η ίδρυση του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας (σχολικές και εξωσχολικές ανταλλαγές, πολιτιστικές και άλλες συνεργασίες) σε συνεργασία με το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικογένειας, Νεότητας, Γυναικών και Τρίτης Ηλικίας της Γερμανίας στη βάση της αρχής της ισοτιμίας. Σε αντίθεση με όσα είχαν δρομολογηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, και τα οποία αποτελούσαν απλή αντιγραφή του αντίστοιχου Πολωνογερμανικού ή Γαλλογερμανικού Ιδρύματος, τέθηκαν οι βάσεις για ένα ιδρυτικό πλαίσιο προσαρμοσμένο στις ιδιαίτερες ανάγκες και συνθήκες, και το οποίο μπορεί να υποστηριχθεί από την ελληνική πλευρά»
ΣΥΡΙΖΑ, Σχέδιο Κυβερνητικού Προγράμματος, Αύγουστος 2015.

Το παραπάνω απόσπασμα από το σχέδιο του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ στο υποκεφάλαιο για τη «Νέα Γενιά» προκαλεί οργή και εμετό. Οχι γιατί είναι το μοναδικό έργο το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ «έχει ανασκουμπωθεί» να προωθήσει στον εν λόγω τομέα (αυτή η παράμετρος αφορά τις ενδοσυριζαίικες κόντρες), αλλά γιατί αποκαλύπτει το βρόμικο σχέδιο μετατροπής της ελληνικής νεολαίας σε νέα γενιά αμνήμονων, μοντέρνων γενίτσαρων με γερμανικό μανδύα, που έχουν σβήσει από την ιστορική μνήμη τις θηριωδίες των ναζί στην Ελλάδα της Εαμικής Αντίστασης, παραγράφοντας ταυτόχρονα κάθε απόπειρα διεκδίκησης των γερμανικών επανορθώσεων στη χώρα μας και στα μαρτυρικά χωριά της.

Μαζί με την υποδούλωση του λαού μας στα αφεντικά της τρόικας (τώρα κουαρτέτου) και την οικονομική εξαθλίωση όλων των μελλοντικών γενιών, η σύσταση του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας αναδεικνύει το απέραντο βάθος της πολιτικής ξεφτίλας της «πρώτη φορά Αριστεράς», το πόσο βρόμικα και ξεδιάντροπα είναι πια τα μυαλά των συριζαίων, που επαίρονται για την προώθηση ενός έργου που έχει εμπνευστεί η ιμπεριαλιστική Γερμανία για να εξαγνιστεί μέσα στον ελληνικό λαό για τα δεινά που του επιβάλλει και έχουν αποδεχτεί οι ντόπιοι γερμανοτσολιάδες όλων των αποχρώσεων.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Στις 12 του Σεπτέμβρη του 2014, στο ανάκτορο Bellevue του Βερολίνου, παρουσία του Κάρολου Παπούλια, Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Joachim Gauck, Προέδρου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, υπεγράφη από την Ομοσπονδιακή υπουργό Manuela Schweising και τον Πρέσβη της Ελλάδας στη Γερμανία Παναγιώτη Ζωγράφο κοινή δήλωση πρόθεσης για τη σύσταση του «Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας».

Πρόκειται φαινομενικά για ένα «αθώο» ίδρυμα που στοχεύει στη συμφιλίωση των δύο λαών, στην υποστήριξη της κοινής τους ιστορίας, μέσω ανταλλαγών μαθητών, νέων και ανέργων μέχρι 26 ετών. Στο πλαίσιο αυτό θα διοργανώνονται κοινές δραστηριότητες, πολιτιστικές συναντήσεις μεταξύ ομάδων νέων που θα παρακολουθήσουν σχετικά σεμινάρια, κατασκηνώσεις, κ.λπ. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι έξι εκατομμύρια ευρώ που μοιράζονται ισομερώς η Γερμανία και η Ελλάδα.

Μεσούσης της οικονομικής κρίσης, με τον ελληνικό λαό δεινοπαθούντα να αναπτύσσει αισθήματα μίσους για τους ιμπεριαλιστές της ΕΕ και ιδιαίτερα για τη Γερμανία, που σέρνει το χορό της συνεχούς επιβολής Μνημονίων εξόντωσης, και τις ντόπιες φωνές για τις ξεχασμένες γερμανικές επανορθώσεις να πληθαίνουν και να βρίσκουν απήχηση μέσα στον ελληνικό λαό, η κυβέρνηση της ιμπεριαλιστικής Γερμανίας αποφάσισε να προωθήσει τη σύσταση αυτού του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας, αποσκοπώντας να μολύνει τους νέους ανθρώπους με τον ιό της ιστορικής λήθης των ναζιστικών εγκλημάτων πολέμου.

Είναι πολύ χαρακτηριστικά τα λόγια που δε ντράπηκε να εκστομίσει ο «αγωνιστής» Παπούλιας, κατά την υπογραφή της κοινής πρόθεσης σύστασης του ιδρύματος, εκπροσωπώντας το ελληνικό δωσιλογικό πολιτικό σύστημα: «Νομίζω ότι στη χώρα μου το Ιδρυμα αυτό θα έχει τη δυνατότητα να παίξει και έναν άλλο πολύ σημαντικό ρόλο: στην αποκάθαρση της ιστορίας από πολλά πράγματα τα οποία βαρύνουν χωρίς να είναι η πραγματικότητα. Πράγματι έχουνε γίνει πολλά τα οποία έχουμε καταδικάσει, για τα οποία έχουμε πολεμήσει, αλλά γίνονται και πάρα πολλά, τα οποία είναι πολύ θετικά στη συνεργασία των δύο χωρών».

Το Ελληνογερμανικό Ιδρυμα Νεολαίας είναι το δίδυμο «αδερφάκι» του Ελληνογερμανικού Ταμείου για το Μέλλον, ενός ταμείου εξαγοράς συνειδήσεων των κατοίκων των μαρτυρικών χωριών της Ελλάδας. Με «χορηγίες» προς τις κοινότητες που αφανίστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, με έργα υποδομής που τάζονται στους δημάρχους τους, επιχειρείται οι κοινότητες αυτές να παραιτηθούν από τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών.

Σημειώνουμε ότι αντίστοιχα ιδρύματα παραγραφής της ιστορικής μνήμης έχει φτιάξει η Γερμανία με την Πολωνία και τη Γαλλία, δυο χώρες όπου οι ναζί άφησαν ανεξίτηλα σημάδια. Και η μεν Πολωνία αντάλλαξε τη λήθη και την παραίτηση από τις επιπλέον αποζημιώσεις που ζητούσε, με την ένταξη στην ΕΕ, ο δε ισχυρός εταίρος της Γερμανίας, η Γαλλία, έλαβε υψηλές αποζημιώσεις και συνθήκη ειρήνης.

Η πρόθεση σύστασης του Ιδρύματος στην Ελλάδα, απέκτησε στη συνέχεια σάρκα και οστά επί κυβέρνησης της «πρώτη φορά Αριστεράς». Για τον σκοπό αυτό, τον Ιούνη του 2015, η γερμανίδα υφυπουργός Κάρεν Μαρκς επισκέφθηκε τη χώρα μας και συναντήθηκε με τον υπουργό Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά και αντάλλαξαν απόψεις για τις διαδικασίες και το χρονοδιάγραμμα σύστασης του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας. Στόχος είναι να λειτουργήσει αυτό μέσα στο 2016, ενώ ως κατεξοχήν εμπνευστής του φέρεται να είναι ο αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών, Αξελ Σέφερ.

Η σύσταση του εν λόγω ιδρύματος ήταν το κερασάκι στην τούρτα της παραίτησης της συγκυβέρνησης των Τσιπροκαμμένων από τη διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων, παρά τις αρχικά μεγάλες κορώνες και του ίδιου του Τσίπρα κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή.

Οι Γερμανοί, όμως, δεν κλονίστηκαν από τις δηλώσεις δημαγωγίας του Τσίπρα. Δεν ανησύχησαν καν. «Μέχρι τώρα έχουμε δηλώσεις προς τον ελληνικό λαό. Αλλο οι δηλώσεις και άλλο κινήσεις σε διεθνές επίπεδο», δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκέοργκ Στράιτερ.

Ενώ δυο μέρες μετά, ο γερμανός ΥΠΕΞ Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγιερ, υποδεχόμενος τον «δικό μας» Ν. Κοτζιά τόνισε: «Από νομικής άποψης δεν αλλάζει η θέση μας. Πιστεύουμε σταθερά ότι όλα τα ζητήματα επανορθώσεων, συμπεριλαμβανομένων των αναγκαστικών δανείων, έχουν διακανονιστεί στο σύνολό τους». Τι απάντησε τώρα ο Κοτζιάς στον εκπρόσωπο του γερμανικού ιμπεριαλισμού; «Γνωρίζω τη θέση της γερμανικής κυβέρνησης, αλλά έχω τις αποφάσεις του ελληνικού κοινοβουλίου, είμαι ένα είδος ταχυδρόμου»! Δηλαδή, η κυβέρνηση δεν διατυπώνει κάποιο αίτημα, εγώ απλώς μεταφέρω θέσεις της Βουλής, για να μην τις στείλει με κούριερ!

Στη συνέχεια δόθηκε το απαραίτητο σόου.

Για να μην κατηγορηθεί ότι υστερεί σε «αγωνιστική επιμονή» η συγκυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου από την προηγούμενη συγκυβέρνηση που είχε συγκροτήσει Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή, για να μην μπορεί κανείς να την κατηγορήσει ότι παραιτήθηκε από την απαίτηση για γερμανικές επανορθώσεις, έκανε το ίδιο. Επικεφαλής της Επιτροπής τοποθέτησε την πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντοπούλου, που χρησιμοποίησε το πόστο για τις δικές της πολιτικές φιλοδοξίες. 

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλος, είπε ότι είναι έτοιμος να υπογράψει την αναγκαστική απόφαση του Αρείου Πάγου για την αποζημίωση των συγγενών των θυμάτων του Διστόμου ακόμη και με κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων του γερμανικού κράτους στην Ελλάδα (π.χ. το κτίριο του Ινστιτούτου Γκαίτε) και ο αστικός Τύπος έκανε σημαία του τη δήλωση αυτή, θάβοντας την «ουρά» που είχε η τοποθέτηση του Παρασκευόπουλου. Ο υπουργός Δικαιοσύνης «διευκρίνισε», ότι το θέμα είναι νομικά περίπλοκο και συνδέεται με τη διαπραγμάτευση που βρίσκεται σε εξέλιξη, από την έκβαση της οποίας θα εξαρτηθεί η εκτέλεση της απόφασης.

Επειδή, όμως, οι Γερμανοί τα καταγράφουν αυτά, βγήκε την άλλη μέρα στον Real FM ο «ειδικών αποστολών» Φλαμπουράρης για να το «μαζέψει». Εξήγησε ότι εκείνο που επιδιώκει η κυβέρνηση είναι ν’ αρχίσει μια συζήτηση με τους Γερμανούς, η οποία μπορεί να τραβήξει σε μάκρος. Ο ίδιος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «δε θα πέσουμε σε τοίχο» και γι’ αυτό δε θα χρειαστεί να ενεργοποιηθεί η απόφαση του Αρείου Πάγου με προσυπογραφή του υπουργού Δικαιοσύνης.

Ταυτόχρονα, ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ επαναλάμβανε ήρεμα και χωρίς ιδιαίτερους χρωματισμούς την πάγια γερμανική θέση: «Το ζήτημα των επανορθώσεων και αποζημιώσεων έκλεισε νομικά και πολιτικά». Και συμπλήρωσε ότι  δεν υπήρξαν κανενός είδους συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση για ζητήματα επανορθώσεων.

Την ταφόπλακα στη διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων και τέλος στο δημαγωγικό σόου έβαλε με θεαματική κωλοτούμπα ο ίδιος ο Τσίπρας, στεκόμενος δίπλα στην καγκελάριο Μέρκελ στην αίθουσα Τύπου της γερμανικής καγκελαρίας: «Το θέμα του κατοχικού δανείου και των γερμανικών επανορθώσεων δεν είναι για μας ένα ζήτημα που αφορά πρωτίστως, μια υλική διεκδίκηση.  Είναι ένα ηθικό πρωτίστως θέμα και πιστεύω ότι πρέπει να εργαστούμε οι δύο χώρες προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αυτό το ηθικό θέμα, που δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αφορά και τον ελληνικό και το γερμανικό λαό» είπε.

Και στη συνέχεια, άδειασε μεγαλοπρεπέστατα όσα είχε πει στην ίδια συνεδρίαση-φιέστα της Βουλής ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλος: «Δεν υπάρχει κανένα μέλος της ελληνικής κυβέρνησης που να εξέφρασε την πρόθεση να καταλάβει το ελληνικό δημόσιο κτίρια του γερμανικού δημοσίου».

Κοντολογίς, με την ίδρυση του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας, παίχτηκε ακόμη μια πράξη του δράματος, της παραίτησης των ελληνικών αστικών κυβερνήσεων από τις γερμανικές επανορθώσεις, για να μην εξοργιστούν οι Γερμανοί.
Στην «Κόντρα» από τότε (αρ. φύλ. 815) σημειώναμε: «Το ζήτημα, βέβαια, είναι πρωτίστως πολιτικό και δευτερευόντως νομικό. Οταν οι γερμανοί ιμπεριαλιστές κρατάνε από το λαιμό τις ελληνικές κυβερνήσεις, όποια νομική κίνηση και να γίνει οι κυβερνήσεις θα την ακυρώνουν, όπως συνέβη και στο παρελθόν. Επομένως, το δίκαιο αυτό αίτημα θα παραμείνει σε ένα ηθικολογικό επίπεδο, για εσωτερική και μόνο κατανάλωση στην Ελλάδα».

ΥΓ: Στην πανελλαδική συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ την προπερασμένη Κυριακή, ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Μηταφίδης, σήκωσε φασαρία για το επίμαχο απόσπασμα του σχεδίου κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ και απαίτησε αυτό να βγει από το πρόγραμμα. Τη συνέχεια θα την ξέρουμε σύντομα.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΝα αποβληθεί η εταιρία Μελισσανίδη
Επόμενο άρθρο Παλιά του τέχνη κόσκινο

Σχετικά Αρθρα

Εκλεισαν τα σχολεία: Υποκρισία στη νιοστή

Παιδεία 5 Δεκ 2025, 13:31

Ο Μητσοτάκης δρομολογεί την ολοκληρωτική υποταγή της πανεπιστημιακής έρευνας στην αγορά

Παιδεία 3 Δεκ 2025, 10:10

Η κυβέρνηση πάει στα δικαστήρια την Απεργία-Αποχή των Διοικητικών ενάντια στις διαγραφές φοιτητών

Εργατικά 2 Δεκ 2025, 14:11

Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού ΕΚΠΑ: Δεν θα συμπράξουμε στις διαγραφές φοιτητών για να μπορούμε να τους κοιτάμε στα μάτια

Κάλεσμα προς τους διδάσκοντες για κοινή δράση

Παιδεία 29 Νοέ 2025, 20:05

Ο Πρύτανης του ΕΜΠ επιδιώκει την εξόντωση των φοιτητών που συμμετείχαν στην κατάληψη της Αρχιτεκτονικής

Καταστολή 27 Νοέ 2025, 16:17

Μετά τα σχολεία-κοντέινερ τώρα μαθήματα και σε γκαρσονιέρα!

Παιδεία 26 Νοέ 2025, 06:36
Ροή Ειδήσεων
Οικονομία

Τι γυρεύει ο Παπασταύρου στο αμερικάνικο σιωνιστικό λόμπι;

5 Δεκ 2025, 14:24
Παιδεία

Εκλεισαν τα σχολεία: Υποκρισία στη νιοστή

5 Δεκ 2025, 13:31
Οικονομία

O Kεφαλογιάννης σε ρόλο διαφημιστή γερμανικής αλυσίδας

5 Δεκ 2025, 13:24
Κόντρες

O αετός κι ο γυμνοσάλιαγκας

5 Δεκ 2025, 12:29
Εργατικά

Υπάλληλος της Περιφέρειας Αττικής πήγε, συνοδεία μπάτσων, να συλλάβει συναδέλφους του!

5 Δεκ 2025, 10:02
Εκδηλώσεις

Σήμερα στην Κόντρα: ’48, Αντίσταση στο μεγάλο εποικισμό

Στο πλαίσιο του κινηματογραφικού αφιερώματος: Sumud

5 Δεκ 2025, 08:28
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Δεκέμβρη

5 Δεκ 2025, 00:01
Πολιτική

Tσίπρας προς αντιπολίτευση: Είστε άχρηστοι, αναλαμβάνω εγώ

4 Δεκ 2025, 21:56
Πολιτική

Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και το… τρολ Δένδιας

4 Δεκ 2025, 20:30
Διεθνή

Η Παλαιστίνη γιορτάζει: Η Αντίσταση ξεπάστρεψε τον αρχιδωσίλογο Αμπού Σαμπάμπ και τον υπαρχηγό του

4 Δεκ 2025, 19:51
Διεθνή

Συνεχίζεται το σκληρό διπλωματικό παζάρι για την ιμπεριαλιστική ειρήνη στην Ουκρανία

4 Δεκ 2025, 12:37
Κόντρες

Η αφόρητη βαρεμάρα του εξουσιαστικού λόγου

4 Δεκ 2025, 10:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Δεκέμβρη

4 Δεκ 2025, 00:01
Οικονομία

Ξεσηκώθηκαν και οι λαϊκατζήδες

3 Δεκ 2025, 21:08
Αγροτικά

Τσιάρας-Κέλλας κατασκεύασαν ψεύτικη αποκλιμάκωση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων

3 Δεκ 2025, 15:17
Κόντρες

Αθήνα-Ουάσιγκτον όπως Κολιάτσου-Παγκράτι

3 Δεκ 2025, 14:33
Παιδεία

Ο Μητσοτάκης δρομολογεί την ολοκληρωτική υποταγή της πανεπιστημιακής έρευνας στην αγορά

3 Δεκ 2025, 10:10
Ιστορία

Ο Κόκκινος Δεκέμβρης του ’44 φάρος στο δρόμο προς την κοινωνική απελευθέρωση

3 Δεκ 2025, 08:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Δεκέμβρη

3 Δεκ 2025, 00:01
Οικονομία

Περί golden boys και λαμόγιων, γενικώς…

2 Δεκ 2025, 22:49
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Δεκέμβρη

Ημέρα εθελοντισμού.

Αϊτή: Ημέρα ανακάλυψης (1492).

1977: Συλλαμβάνονται μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών στα γαλλοελβετικά σύνορα δύο μέλη της RAF (Πέτερ Στολ και Τζουλιάνε Πλάμπεκ).

1981: Καταργείται η φυλάκιση για μοιχεία στην Ελλάδα.

1984: Συγκρούσεις αστυνομίας διαδηλωτών για την επίσκεψη Λεπέν («Caravel»), 176 συλλήψεις.

1990: Η μεγαλύτερη απόδραση κρατουμένων στην Ελλάδα (81 από τον Κορυδαλλό).

1995: Ασκείται δίωξη κατά του καθηγητή του Παντείου Γιώργου Ρούσση και του ηθοποιού Βασίλη Διαμαντόπουλου για «εγκωμιασμό αξιόποινων πράξεων», όπως χαρακτηρίστηκαν οι απόψεις που διατύπωσαν για τα επεισόδια στο Πολυτεχνείο.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τόσα χρόνια είχαμε μάθει όταν κάνουν κινητοποιήσεις οι αγρότες, όταν μπλοκάρουν την εθνική οδό, όταν υπάρχει εν πάση περιπτώσει μία απεργία, να εκβιάζεται το πολιτικό σύστημα και να υπαναχωρεί και να δίνει, να δίνει, να δίνει. Ακριτα. Είδαμε που καταλήξαμε. Καταλήξαμε στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Καταλήξαμε στο να έχει δημιουργηθεί ένα σύστημα το οποίο έδινε επιδοτήσεις σε ανθρώπους που δεν τις δικαιούνται.

Κωνσταντίνος Κυρανάκης

(Ο Τσιάρας με τον Χατζηδάκη πρέπει να έμειναν «παγωτά». Αυτοί προσπαθούν να καλοπιάσουν τους αγρότες, τους καλούν στα γραφεία τους τονίζοντας ότι είναι πάντα ανοιχτά γι’ αυτούς, και έρχεται ένας συνάδελφός τους, ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και χαρακτηρίζει τους αγρότες εκβιαστές και λαμόγια. Η θεωρία του εκβιασμού δεν είναι καινούργια. Κάθε φορά που υπάρχει ένας διεκδικητικός αγώνας που ασκεί πίεση στην κυβέρνηση, την όποια κυβέρνηση, οι αγωνιζόμενοι χαρακτηρίζονται εκβιαστές. Οι ΔΕΗτζήδες επειδή «κατεβάζουν τους διακόπτες», οι εργάτες καθαριότητας επειδή δημιουργούν «κίνδυνο διάδοσης λοιμωδών νοσημάτων», οι υγειονομικοί επειδή «απειλούν τις ζωές των ασθενών», οι εκπαιδευτικοί επειδή «παίζουν με τη μόρφωση των παιδιών μας», οι εργαζόμενοι στις δημόσιες μεταφορές επειδή «ταλαιπωρούν τον απλό κόσμο». Για τους αγρότες υπάρχει από παλιά ένα ποτ πουρί γκεμπελίστικων κατηγοριών, που ξεκινούν από το «προσεχώς Βουλγάρες» και καταλήγουν στα «σκυλάδικα» και στα «πολυτελή τζιπ». Ο Κυρανάκης, ως εκπρόσωπος της… μοντέρνας ακροδεξιάς, παιδί της γαλάζιας γενιάς του «party μωρή άρρωστη», κάνει ένα βήμα παραπέρα. Εντελώς αστοιχείωτος, όπως όλοι οι ακροδεξιοί γκεμπελίσκοι, δεν ξέρει καν τι είναι το ΟΣΔΕ και ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Οτι δεν είναι αποτέλεσμα των αγώνων των αγροτών -των εκβιασμών, όπως τους χαρακτηρίζει, αλλά αποτέλεσμα της ήττας αυτών των αγώνων και της κυριαρχίας των καταστροφικών για τη φτωχή αγροτιά πολιτικών της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής – ΚΑΠ. Είναι της μόδας όμως το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ. Και τι κάνει ο Κυρανάκης; Αδίστακτα και ανερυθρίαστα βαφτίζει τους αγρότες των μπλόκων λαμόγια, με τη λογική «πες, πες, κάτι θα μείνει». Ενώ έχει στηθεί μια εγκληματική οργάνωση, με αρχηγείο το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου, με επιτελάρχες υπουργούς, αξιωματικούς γενικούς γραμματείς και προέδρους και αντιπροέδρους του ΟΠΕΚΕΠΕ και υπαξιωματικούς διάφορους Φραπέδες, Χασάπηδες, Καλφούτζους, Χλύκες κ.ά., που από τη μια αρπάζει τεράστια ποσά επιδοτήσεων με παράνομο τρόπο, μοιράζοντάς τες ιεραρχικά, και από την άλλη επικεντρώνεται στην αντι-δεξιά Κρήτη με στόχο να τη βάψει «μπλε» στις εκλογές του 2023, για να εξασφαλιστεί η αυτοδυναμία της ΝΔ στη Βουλή, ο Κυρανάκης αντιστρέφει την πραγματικότητα, εξαφανίζει την εγκληματική οργάνωση και βάζει στη θέση της τους αγωνιζόμενους αγρότες, οι οποίοι υπήρξαν θύματα και του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ. Μπορεί ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ο Κυρανάκης να φαίνεται εκτός γραμμής, όσο όμως οι αγρότες θα στέκονται στα μπλόκα, σε μπλόκα μαχητικής διεκδίκησης πάνω στις εθνικές οδούς και όχι απλής διαμαρτυρίας στους παράδρομους, η άποψη Κυρανάκη, θα γίνεται κυρίαρχη στον κυβερνητικό λόγο και ακόμα περισσότερο στο λόγο των -αλητών, ρουφιάνων- δημοσιογράφων που υπηρετούν την κυβερνητική πολιτική)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo