Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Oταν η φιλαρμονία γίνεται δυσαρμονία, χρειάζονται (και) καπνογόνα
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 8 Νοέμβρη
  • Tηλεκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία – Οι εκπαιδευτικοί απαντούν με Απεργία-Αποχή
  • Κυνήγησαν και συνέλαβαν μαθητή Γυμνασίου και του ζητούσαν να «δώσει» συμμαθητές του για να έχει ελαφρυντικά!
  • Εγκλημα ανοιχτά της Πύλου: Στο σκαμνί με κακουργήματα και ο σημερινός αρχηγός του Λιμενικού
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Παιδεία»Αποφάσεις που δε θίγουν το όλον και την ουσία των νέων σαρωτικών αλλαγών στα ΑΕΙ
Παιδεία

Εκτακτη Σύνοδος Πρυτάνεων

Αποφάσεις που δε θίγουν το όλον και την ουσία των νέων σαρωτικών αλλαγών στα ΑΕΙ

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr14 Ιαν 2006, 00:00
Η λειτουργία των Πανεπιστημίων έχει φτάσει πια σε οριακό σημείο, επισημαίνουν για άλλη μια φορά οι πρυτάνεις, στην έκτακτη σύνοδό τους, που πραγματοποιήθηκε στις 5 του Γενάρη.
 
Συγκεκριμένα η έκτακτη σύνοδος αναφέρει ότι έχουν παραμείνει στο υπουργείο Παιδείας απλήρωτα τιμολόγια συνολικού ύψους περίπου 45 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχούν στο 38% του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του 2005. Αυτό έχει ως συνέπεια τη διακοπή έργων που ήδη εκτελούνται, την επιβάρυνση του κόστους των έργων με τόκους υπερημερίας και την επιβάρυνση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων 2006 με τα αντίστοιχα ποσά. Γι’ αυτό η σύνοδος απαιτεί την άμεση εξόφληση των εκκρεμούντων τιμολογίων και τόκων υπερημερίας χωρίς επιβάρυνση του ΠΔΕ.
Επιπλέον απαιτεί την καταβολή συμπληρωματικής (έκτακτης) επιχορήγησης των Πανεπιστημίων για τα λειτουργικά έξοδα του 2005, ύψους 35 εκατ. ευρώ και ταυτόχρονα την αύξηση κατά 20% της τακτικής επιχορήγησης.
 
 Η έκτακτη σύνοδος των πρυτάνεων υπογραμμίζει επίσης ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη για τα περισσότερα Πανεπιστήμια οι διαδικασίες μονιμοποίησης των συμβασιούχων με βάση το ΠΔ 164/2004 και εξαιτίας αυτού του γεγονότος επιβαρύνονται οι Ειδικοί Λογαριασμοί Ερευνας των Ιδρυμάτων.
 
Η κατάσταση, λοιπόν, επιδεινώνεται χρόνο με το χρόνο στα Πανεπιστήμια, ενώ ανακυκλώνεται και η στάση που τηρούν οι διοικήσεις τους, που περιορίζεται στο να εκφράζεται απλά -αν και κάπως έντονα- η δυσαρέσκεια προς τις κυβερνήσεις και η δυσπιστία προς την πολιτική που αυτές εφαρμόζουν απέναντι στα Ιδρύματα.
 
Η δε συνηθισμένη επωδός είναι η απεύθυνση προς τον ίδιο τον πρωθυπουργό και η έκκληση να συναντηθούν επειγόντως μαζί του (κάτι που είχε γίνει και με τον Σημίτη, ο οποίος αρνούνταν επίμονα να τους δει), λες και ο Καραμανλής είναι ανίδεος είτε άμοιρος ευθυνών και δεν είναι ο μαέστρος αυτής της αντιεκπαιδευτικής, αντιδραστικής πολιτικής.
Οσον αφορά στη ρύθμιση της εκλογής των διοικήσεων των Πανεπιστημίων (πρυτανικών αρχών), που προωθεί πρόσφατα το ΥΠΕΠΘ, οι πρυτάνεις την θεωρούν αποσπασματική, που θα προκαλέσει πλήθος προβλημάτων, ενώ αναφέρουν ότι ουδέποτε τη συζήτησαν με το υπουργείο Παιδείας, ούτε συμφώνησαν μαζί του, «αδειάζοντας» έτσι τη Μ. Γιαννάκου που δήλωνε ότι είχε προηγηθεί διάλογος.
 
Το ζήτημα αυτό είναι και το μόνο από τα θεσμικά θέματα για το οποίο παίρνουν θέση οι πρυτάνεις, τη στιγμή που ετοιμάζονται σαρωτικές αλλαγές σ’ όλο το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των Πανεπιστημίων και ενώ έχει ενταθεί και η φιλολογία για την ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων («μη κρατικά-μη κερδοσκοπικά») με νέα αναθεώρηση του Συντάγματος (αναθεώρηση του σχετικού άρθρου 16 του Συντάγματος).
 
Μάλιστα είναι ήδη γνωστές και οι 9 προτάσεις της «επιτροπής σοφών», που λειτουργεί στο πλαίσιο του ΕΣΥΠ, για την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου των ΑΕΙ, προτάσεις που αν εφαρμοστούν θα υψώσουν δυσβάσταχτα εμπόδια στα παιδιά των φτωχών λαϊκών στρωμάτων που επιθυμούν να σπουδάσουν, θα μετατρέψουν ολοκληρωτικά το Πανεπιστήμιο σε προνομιακό χώρο αποκλειστικά των εύπορων στρωμάτων και θα του προσδώσουν και τα τυπικά χαρακτηριστικά του Πανεπιστήμιου-επιχείρηση (πχ. αποπομπή από τα ΑΕΙ των λεγόμενων «αιώνιων φοιτητών» με παράταση της φοίτησης -της τετραετούς- για 2 ή 3 ακόμη έτη, «ανταποδοτικές υποτροφίες», κατάργηση των δωρεάν συγγραμμάτων και θέσπιση κουπονιών, κατάργηση μετεγγραφών και σταθερός αριθμός εισακτέων, «μάνατζερ» στα Πανεπιστήμια, κατάργηση στην ουσία του ασύλου, μείωση της συμμετοχής των φοιτητών στα εκλεκτορικά σώματα κ.λπ).
 
Και όμως η έκτακτη σύνοδος των πρυτάνεων δεν κάνει την παραμικρή αναφορά σ’ αυτή την επαίσχυντη πρόταση-πλαίσιο της «επιτροπής σοφών». Την εξήγηση μας τη δίνει το άρθρο του Α. Ανδρεόπουλου («προοδευτικού» υποτίθεται), πρύτανη του ΕΜΠ στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία στις 8 του Γενάρη (αλλά και πλήθος άλλων άρθρων πανεπιστημιακών, που δημοσιεύονται καθημερινά στις εφημερίδες), όπου κρίνονται «απαραίτητες οι παρεμβάσεις για τα συγγράμματα» και «η κάποια μέριμνα για την αντιμετώπιση του προβλήματος των ¨λιμναζόντων φοιτητών¨», ενώ θεωρούνται ότι υπάρχουν «θετικές πλευρές» στην πρόταση της επιτροπής των σοφών «όπως ο περιορισμός των μετεγγραφών». Φαίνεται δηλαδή πως στις τάξεις των πρυτάνεων και των πανεπιστημιακών εμφιλοχωρούν παρόμοιες σκέψεις με αυτές της «επιτροπής των σοφών», ειδικά για κάποιες από αυτές που αφορούν κυρίως τους φοιτητές και τις συνθήκες φοίτησής τους.
 
Γιούλα Γκεσούλη

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Εκτακτη Σύνοδος Πρυτάνεων

Τετάρτη, 4.1.2006
Επόμενο άρθρο

Εκτακτη Σύνοδος Πρυτάνεων

Πέμπτη, 19.1.06

Σχετικά Αρθρα

Tηλεκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία – Οι εκπαιδευτικοί απαντούν με Απεργία-Αποχή

Παιδεία 7 Νοέ 2025, 20:27

Κυνήγησαν και συνέλαβαν μαθητή Γυμνασίου και του ζητούσαν να «δώσει» συμμαθητές του για να έχει ελαφρυντικά!

Παιδεία 7 Νοέ 2025, 19:50

Εκπαιδευτικοί: Δεν ανεχόμαστε τους εκβιασμούς και τις αυθαιρεσίες της Διοίκησης

Εργατικά 5 Νοέ 2025, 21:47

14 μήνες φυλάκιση χωρίς αναστολή, για ένα σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης σε πανεπιστημιακό τοίχο

Καταστολή 5 Νοέ 2025, 21:43

Οι πρυτάνεις μαντρόσκυλα της κυβέρνησης

Παιδεία 4 Νοέ 2025, 17:30

Μητσοτάκης: Ο σφαγέας των φοιτητών

Παιδεία 3 Νοέ 2025, 18:15
Ροή Ειδήσεων
Πολιτισμός

Oταν η φιλαρμονία γίνεται δυσαρμονία, χρειάζονται (και) καπνογόνα

8 Νοέ 2025, 06:36
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

8 Νοέ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Νοέμβρη

8 Νοέ 2025, 00:01
Παιδεία

Tηλεκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία – Οι εκπαιδευτικοί απαντούν με Απεργία-Αποχή

7 Νοέ 2025, 20:27
Παιδεία

Κυνήγησαν και συνέλαβαν μαθητή Γυμνασίου και του ζητούσαν να «δώσει» συμμαθητές του για να έχει ελαφρυντικά!

7 Νοέ 2025, 19:50
Καταστολή

Εγκλημα ανοιχτά της Πύλου: Στο σκαμνί με κακουργήματα και ο σημερινός αρχηγός του Λιμενικού

Εκλεκτός του Μητσοτάκη, που τον έκανε αρχηγό παρά το πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη

7 Νοέ 2025, 19:46
Διεθνή

Ο Μερτς κατηγορείται για κατασκευή «κινδύνου ρωσικών drones» για να δώσει συμβόλαιο σε φιλική εταιρία

7 Νοέ 2025, 14:06
Κόντρες

Εξουσιαστές είναι, τίποτα λιγότερο ή περισσότερο

7 Νοέ 2025, 11:46
Καταστολή

Χτύπησαν απρόκλητα διαδήλωση ενάντια στην παρουσία του Crown Iris στα Χανιά

Μητσοτάκης: ο σφουγγοκωλάριος του σιωναζιστή σφαγέα Νετανιάχου

7 Νοέ 2025, 11:34
Καταστολή

Αναβλήθηκε η δίκη των δύο στρατηγών της Αστυνομίας

Μεθόδευση για παραγραφή

7 Νοέ 2025, 10:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Νοέμβρη

7 Νοέ 2025, 00:01
Η παπάρα

Η αυτοαποθέωση ενός πολιτικού αλήτη

6 Νοέ 2025, 17:06
Κόντρες

Η Παλαιστίνη έβγαλε δήμαρχο στη Νέα Υόρκη

6 Νοέ 2025, 13:47
Διεθνή

Tαξιαρχίες Αλ-Κασάμ: Ετσι ξεγελάσαμε το σιωναζιστικό στρατό

Σύμφωνα με την παροιμία: Αλλού βαρούν τα όργανα κι αλλού χορεύει η νύφη

6 Νοέ 2025, 11:45
Διεθνή

Γάζα: Συνεχίζεται το κυνήγι των δωσίλογων

6 Νοέ 2025, 10:47
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Νοέμβρη

6 Νοέ 2025, 00:01
Εργατικά

Εκπαιδευτικοί: Δεν ανεχόμαστε τους εκβιασμούς και τις αυθαιρεσίες της Διοίκησης

5 Νοέ 2025, 21:47
Καταστολή

14 μήνες φυλάκιση χωρίς αναστολή, για ένα σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης σε πανεπιστημιακό τοίχο

5 Νοέ 2025, 21:43
Κόντρες

Μητσοτάκη, είσαι απαράδεκτος

5 Νοέ 2025, 18:54
Διεθνή

Από το Σαρμ ελ-Σέιχ του 1996 στο Σαρμ ελ-Σέιχ του 2025: Η Αντίσταση συνεχίζεται και εντείνεται

5 Νοέ 2025, 17:51
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Νοέμβρη

Ημέρα ακτινολογίας.

Ημέρα πολεοδομίας – χωροταξίας.

1901: Βίαιες συγκρούσεις στην Αθήνα με αφορμή τη μετάφραση του Ευαγγελίου στη δημοτική από τον Αλέξανδρο Πάλλη («Ευαγγελικά»), έντεκα νεκροί, ογδόντα τραυματίες, ενώ πυροβολήθηκε και ο πρωθυπουργός Θεοτόκης που υπέβαλε την παραίτηση του λίγες μέρες αργότερα.

1903: Ταραχές με αφορμή την παράσταση “Ορέστεια” του Αισχύλου από το Βασιλικό Θέατρο με κείμενο σε απλή καθαρεύουσα, δύο νεκροί και δέκα τραυματίες.

1917: Καταργείται η ιδιωτική ιδιοκτησία γης στη Ρωσία. Το Συμβούλιο των Κομισάριων του Λαού καθιερώνεται ως η νέα κυβέρνηση και διορίζει τον Λένιν πρόεδρο, τον Λέον Τρότσκι κομισάριο εξωτερικών και τον Στάλιν κομισάριο εθνοτήτων.

1925: Ιδρύονται τα Τάγματα Ασφαλείας (SS) του Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος (Γερμανία).

1932: Απόπειρα πραξικοπήματος από τον Χίτλερ.

1938: Ναζί πυρπολούν συναγωγές, καταστρέφουν εβραϊκά μαγαζιά και συλλαμβάνουν χιλιάδες Εβραίους κατά τη διάρκεια της “Νύχτας των κρυστάλλων“.

2001: Εκρηξη σε διαμέρισμα της οδού Μαυρικίου, τραυματισμός Κυριάκου Μαζοκόπου.

2007: Ο πατέρας πέντε παιδιών Ιλμι Λατές εντοπίζεται από μπλόκο συνοριοφυλακής λίγο έξω από τη Λεβαία Φλώρινας, πυροβολείται πισώπλατα σχεδόν εξ επαφής και πέφτει νεκρός.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Κάθε κρίσιμη στιγμή συνοδεύεται από αυτή την εσωτερική παρόρμηση. Να μη δεχτείς τον κόμπο ως τελικό όριο. Να βρεις τον τρόπο, με ευθύνη, με σταθερότητα, με κόστος, να περάσεις απέναντι. Αυτή η δύναμη δεν προκύπτει από τη φιλοδοξία, αλλά από την ανάγκη να παραμείνεις πιστός σε μια αποστολή που υπερβαίνει το πρόσωπό σου. Να υπηρετήσεις όχι αυτό που σε συμφέρει, αλλά αυτό που θεωρείς σωστό. Το βιβλίο αυτό γεννήθηκε από μια τέτοια ανάγκη. Όχι από την ανάγκη για προσωπική δικαίωση. Δεν γράφτηκε για να εξωραΐσει αποφάσεις, να ωραιοποιήσει γεγονότα ή να κατασκευάσει ένα αφήγημα βολικό για τον συγγραφέα του. Ο αναγνώστης, εξάλλου, γρήγορα θα συνειδητοποιήσει πως το βιβλίο γράφτηκε από την αίσθηση μιας εσωτερικής υποχρέωσης: την ανάγκη της μαρτυρίας. (…) Οι αποφάσεις που έπρεπε να ληφθούν δεν είχαν απλώς πολιτικό κόστος· είχαν ηθικό βάρος, κοινωνική προέκταση, ιστορική διάσταση. Ένιωθα να κουβαλώ στις πλάτες μου τα φαντάσματα των αδικαίωτων αγώνων του χθες, αλλά και τις ελπίδες μιας ολόκληρης γενιάς που τόλμησε να πιστέψει ότι τα πράγματα μπορούσαν να αλλάξουν. (…) Ήξερα πια, βιωματικά, τι σημαίνει να κυβερνάς με κομμένη την ανάσα και σε συνθήκες τήξης: να σηκώνεις το βάρος και τις επιθέσεις, να αντέχεις την αμφισβήτηση, να προστατεύεις ό,τι μπορεί να σωθεί και να χτίζεις ό,τι δεν υπήρχε. (…) Αυτή η πολιτική είναι έφοδος στον ουρανό. Η πολιτική σε φθείρει, ναι, αλλά σου χαρίζει κάτι πολύτιμο. Τη σπάνια δυνατότητα να συνδεθείς αληθινά με την εποχή σου. Να αφήσεις πίσω σου μια ανεξίτηλη σφραγίδα, μια κληρονομιά που θα ξεπερνά τον χρόνο και το πρόσωπό σου. Να δεις την όμορφη χώρα σου να στέκεται όρθια και τον λαό της να έχει σηκωθεί λίγο ψηλότερα. (…) Σε μια εποχή όπου η πολιτική είχε γίνει διαχείριση της παρακμής, εμείς επιχειρήσαμε να αρθρώσουμε μια διαφορετική αφήγηση. Δεν το πετύχαμε πάντα. Δεν ήταν όλες οι μάχες νικηφόρες. Αλλά κάθε μας βήμα συνοδευόταν από το όνειρο ενός καλύτερου, πιο δίκαιου κόσμου για τους πολλούς, για τους πιο αδύναμους. Γράφω γιατί θέλω να δείξω πως μπορεί να έκανα λάθη, αλλά ποτέ δεν μου έλειψε το θάρρος, ούτε όμως και άφησα τη χώρα μου μοιρολατρικά να τη σπρώξουν στον γκρεμό οι ίδιοι αυτοί που στη συνέχεια θα μας έδειχναν με το δάχτυλο ως υπεύθυνους της καταστροφής. Γράφω γιατί θέλω να δείξω πως έθεσα τον εαυτό μου στην υπηρεσία της χώρας μου αλλά και στην υπόθεση της κοινωνικής δικαιοσύνης, επιδιώκοντας με όλη τη φλόγα της ψυχής μου, και με την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών μου, μια καλύτερη μοίρα για αυτόν τον βασανισμένο λαό.

Αλέξης Τσίπρας

(Με το ίδιο θράσος που είχε ως υποψήφιος πρωθιυπουργός, όταν έταζε ότι θα καταργήσει τα μνημόνια με ένα νόμο σε ένα άρθρο, με το ίδιο θράσος που είχε ως πρωθυπουργός, όταν οργάνωνε fake δημοψήφισμα και μετά μετέτρεπε το «όχι» σε «ναι», επανέρχεται τώρα διεκδικώντας ένα νέο ξεκίνημα. Δε διστάζει να αυτοαποθεωθεί με τον πιο χυδαίο, τον πιο αηδιαστικό τρόπο. Χειρότερα από το κάνουν ο Μητσοτάκης και η δική του τσογλανοπαρέα. Παραμένει πάντα ο ίδιος πολιτικός αλήτης: αρριβίστας, αμοραλιστής, αδίστακτος. Ενα τεράστιο «εγώ» στο οποίο δε χωρούν ούτε οι πρώην συνεργάτες του στον ΣΥΡΙΖΑ. Ta πάντα είναι σε πρώτο ενικό πρόσωπο)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Εκτακτη Σύνοδος Πρυτάνεων

    17Ν
    • Εκτακτη Σύνοδος Πρυτάνεων

      Εφετείο 17Ν
  • Εκτακτη Σύνοδος Πρυτάνεων

    ΕΛΑ
    • Εκτακτη Σύνοδος Πρυτάνεων

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εκτακτη Σύνοδος Πρυτάνεων

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Εκτακτη Σύνοδος Πρυτάνεων

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Εκτακτη Σύνοδος Πρυτάνεων

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Εκτακτη Σύνοδος Πρυτάνεων

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εκτακτη Σύνοδος Πρυτάνεων

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Εκτακτη Σύνοδος Πρυτάνεων

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Εκτακτη Σύνοδος Πρυτάνεων

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Εκτακτη Σύνοδος Πρυτάνεων

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Εκτακτη Σύνοδος Πρυτάνεων

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Εκτακτη Σύνοδος Πρυτάνεων

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Εκτακτη Σύνοδος Πρυτάνεων

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Εκτακτη Σύνοδος Πρυτάνεων

      Εκτακτη Σύνοδος Πρυτάνεων

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Εκτακτη Σύνοδος Πρυτάνεων

      Εκτακτη Σύνοδος Πρυτάνεων

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Εκτακτη Σύνοδος Πρυτάνεων

      Εκτακτη Σύνοδος Πρυτάνεων

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Εκτακτη Σύνοδος Πρυτάνεων

      Εκτακτη Σύνοδος Πρυτάνεων

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Εκτακτη Σύνοδος Πρυτάνεων

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Εκτακτη Σύνοδος Πρυτάνεων

    Εκτακτη Σύνοδος Πρυτάνεων

    Ποιοι είμαστε
  • Εκτακτη Σύνοδος Πρυτάνεων

    Εκτακτη Σύνοδος Πρυτάνεων

    Επικοινωνία
  • Εκτακτη Σύνοδος Πρυτάνεων

    Εκτακτη Σύνοδος Πρυτάνεων

    Όροι χρήσης
  • Εκτακτη Σύνοδος Πρυτάνεων

    Εκτακτη Σύνοδος Πρυτάνεων

    Ποιοι είμαστε
  • Εκτακτη Σύνοδος Πρυτάνεων

    Εκτακτη Σύνοδος Πρυτάνεων

    Επικοινωνία
  • Εκτακτη Σύνοδος Πρυτάνεων

    Εκτακτη Σύνοδος Πρυτάνεων

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo