Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Mεγάλο ποτάμι φουσκωμένο… ποιος τους σταματάει;
  • «Από το βρυχηθμό του λιονταριού στο νιαούρισμα της γάτας»
  • Συνδικαλιστικές διώξεις και απολύσεις στην εκπαίδευση
  • Η Κατάρρευση είναι Πραγματική – Η Εκεχειρία στον Λίβανο σηματοδοτεί μια Ιστορική Στρατηγική Ηττα
  • Λιβανέζικη Αντίσταση: Εκεχειρία με το δάχτυλο στη σκανδάλη – «Γκρίνια» πάλι στη σιωνιστική οντότητα
  • Εισβολή δυνάμεων καταστολής στη Φιλοσοφική του ΕΚΠΑ – Εκαναν ρημαδιό φοιτητικά στέκια
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Παιδεία»Αθρόα είσοδος συμβασιούχων στην εκπαίδευση
Παιδεία

Διορισμοί με το σταγονόμετρο

Αθρόα είσοδος συμβασιούχων στην εκπαίδευση

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr19 Ιούλ 2008, 00:00

Ελαχιστότατοι είναι οι διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών, μέσω ΑΣΕΠ, για τη διετία 2009-2010 και 2010-2011 (3.120 δάσκαλοι-νηπιαγωγοί και 2.610 καθηγητές, σύνολο 5.730), και αυτό παρότι το υπουργείο Παιδείας γνώριζε ότι ειδικά φέτος θα υπάρξει μαζική τάση για συνταξιοδότηση στην εκπαίδευση, εν αναμονή του νέου αντιασφαλιστικού νομοσχέδιου για το δημόσιο και ύστερα από την απανταχούσα που έλαβε η εργαζόμενη κοινωνία με το αντιασφαλιστικό έκτρωμα που ήδη ψηφίστηκε και ισχύει για τον ιδιωτικό τομέα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, οι εκπαιδευτικοί που θα συνταξιοδοτηθούν την επόμενη σχολική χρονιά αναμένεται να ξεπεράσουν τις 7.000. Την περσινή χρονιά κατέθεσαν αίτηση για συνταξιοδότηση 6.500 εκπαιδευτικοί (από την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση), ενώ το 2006 3.500. Είναι γεγονός ότι η αναμονή αντιασφαλιστικών ρυθμίσεων, σε περιόδους έντονου ατομισμού και απουσίας κινήματος, δημιουργούν έντονη ανησυχία στους εργαζόμενους και ισχυρές τάσεις φυγής από την εργασία αυτών που έχουν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης. Ετσι και τώρα ήταν δεδομένο ότι θα έχουμε κύμα φυγής. Παρόλ’ αυτά, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ελάχιστους διορισμούς σε θέσεις μονίμων εκπαιδευτικών. Και αυτό γιατί θέλει να καλύψει τις υπόλοιπες θέσεις με συμβασιούχους εκπαιδευτικούς, αναπληρωτές και ωρομίσθιους γιατί του κοστίζουν λιγότερο. Αλλωστε, είναι πάγια τακτική του ΥΠΕΠΘ, όλα τα τελευταία χρόνια, να διορίζει πολύ λιγότερους μόνιμους εκπαιδευτικούς από αναπληρωτές και η χορήγηση πιστώσεων για τους δεύτερους να γίνεται με το σταγονόμετρο, γεγονός που δημιουργεί χιλιάδες κενά στα σχολεία και χιλιάδες χαμένες ώρες εκπαιδευτικής διαδικασίας. Είναι σίγουρο, μετά και το κύμα συνταξιοδότησης που αναμένεται, ότι τις επόμενες χρονιές θα σπάσουμε κάθε ρεκόρ σε διορισμούς αναπληρωτών και ωρομισθίων και ρεκόρ στα κενά και τις χαμένες ώρες, σε βάρος βεβαίως των παιδιών και της δημόσιας εκπαίδευσης.

Οι διοριστέοι μέσω ΑΣΕΠ προορίζονται για το 60% του συνόλου των οργανικών θέσεων. Το υπόλοιπο 40% θα καλυφθεί από τον πίνακα αναπληρωτών. Η παραμονή χιλιάδων εκπαιδευτικών για πολλά χρόνια στην κατάσταση των αναπληρωτών, η παραμονή χιλιάδων εκπαιδευτικών στις λίστες των αναπληρωτών, υποχρέωσαν το υπουργείο Παιδείας σε μια ρύθμιση, που φαντάζει φιλολαϊκή. Η ρύθμιση, που συμπεριλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για θέματα προσωπικού, που κατατέθηκε εν μέσω θέρους στη βουλή, προβλέπει ότι «ο εκπαιδευτικός που συμπληρώνει 24 μήνες πραγματικής προϋπηρεσίας, είναι επιτυχών σε οποιονδήποτε διαγωνισμό εκπαιδευτικών του ΑΣΕΠ και διαθέτει παιδαγωγική επάρκεια, για τους κλάδους της ειδικότητας που απαιτείται, διορίζεται στη δημόσια εκπαίδευση», ενώ προβλέπεται ότι «κατ’ εξαίρεση, οι εκπαιδευτικοί που συμπληρώνουν την 30-6-2008 30 μήνες πραγματική προϋπηρεσία, ανεξαρτήτως του αν είναι επιτυχόντες ή όχι σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, διορίζονται εντός πενταετίας στη δημόσια εκπαίδευση». Στο δελτίο τύπου που εξέδωσε το ΥΠΕΠΘ αναφέρεται ότι οι διορισμοί που θα πραγματοποιηθούν με βάση την παρούσα ρύθμιση, είναι επιπλέον του ποσοστού 60% και 40%. Πρόκειται, όμως για ένα μεγάλο ψέμα, που συνιστά εμπαιγμό των αναπληρωτών, αφού στην ίδια την εισηγητική έκθεση του νομοσχεδίου αναφέρεται ότι «δεν επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός δεδομένου ότι: 1)για το σχολικό έτος 2008-09 ο αριθμός των κατά τις ανωτέρω προτεινόμενες ρυθμίσεις διοριζόμενων εκπαιδευτικών θα αφαιρεθεί από τον αριθμό των πιστώσεων που θα διατεθούν για την πρόσληψη αναπληρωτών για το οικείο έτος και 2)Από τα έτη 2009-2010 και εξής ο αριθμός των θέσεων διορισμού που θα καθορίζονται με κοινή υπουργική απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων θα προσαρμόζεται ανάλογα με τον αριθμό των κατά τις ανωτέρω προτεινόμενες ρυθμίσεις διοριζόμενων εκπαιδευτικών».

Κοντολογίς, άνθρακες ο θησαυρός, αφού ο συνολικός αριθμός διορισμών, που θα είναι προσαρμοσμένος στα δεδομένα της σκληρής δημοσιονομικής πειθαρχίας και της λιτότητας, θα είναι αυτός που θα ρυθμίζει και τις εσωτερικές σχέσεις μεταξύ των διορισμών από τον ΑΣΕΠ και των διορισμών από τον πίνακα αναπληρωτών. Εξ ου και οι ελαχιστότατοι διορισμοί που ανακοινώθηκαν από τον ΑΣΕΠ.

Επιπλέον, το υπουργείο Παιδείας θέλει να εξασφαλίσει την απόλυτη υποταγή των εκπαιδευτικών σ’ αυτό τον άθλιο διαγωνισμό, που παρόλα τα χρόνια που πέρασαν από την καθιέρωσή του (από το 1998), δεν κατοχυρώθηκε στη συνείδησή τους. Γι’ αυτό και επιβάλλει και μέσω της εν λόγω ρύθμισης, την απαραίτητη συμμετοχή στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και μάλιστα την επιτυχή συμμετοχή.

Τα γεγονότα αποδεικνύουν για πολλοστή φορά ότι μια είναι η λύση: η κατάργηση του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, η επαναφορά της μιας και μόνης επετηρίδας διορισμού με βάση το χρόνο λήψης του πτυχίου, ο άμεσος διορισμός όλων των αναπληρωτών, η κατάργηση του θεσμού των αναπληρωτών και των ωρομισθίων, οι μαζικοί διορισμοί των εκπαιδευτικών, με βάση τις πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης, που θα προκύψουν και από τη μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, από την ενίσχυση όλων των δομών ενισχυτικής διδασκαλίας, από την απορρόφηση όλων των παιδιών που ανήκουν στις περιθωριοποιημένες μαθητικές-κοινωνικές ομάδες (αλλοδαποί, παλιννοστούντες, τσιγγανόπουλα, κ.λ.π.), από τη μείωση των χρόνων για συνταξιοδότηση των εκπαιδευτικών, από την επιμόρφωσή τους με απόσπαση από τα διδακτικά τους καθήκοντα. Αλλά αυτό απαιτεί τη γενναία αύξηση των δαπανών για την Παιδεία, πράγμα που δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης. Γι’ αυτό και είναι απαραίτητη η ανάπτυξη ενός ταξικού κινήματος, που δεν θα εγκλωβίζεται στα μικροσυμφέροντα των διάφορων ομάδων μέσα στον εκπαιδευτικό κόσμο (μόνιμοι, επιτυχόντες, του διαγωνισμού, αναπληρωτές διάφορου χρόνου προϋπηρεσίας, κ.λ.π.), αλλά θα προτάσσει το κοινό ταξικό συμφέρον.

Γιούλα Γκεσούλη

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Διορισμοί με το σταγονόμετρο

Πρώτο βήμα για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια
Επόμενο άρθρο

Διορισμοί με το σταγονόμετρο

Θυελλώδης κρίση αντεργατική καταιγίδα

Σχετικά Αρθρα

Εισβολή δυνάμεων καταστολής στη Φιλοσοφική του ΕΚΠΑ – Εκαναν ρημαδιό φοιτητικά στέκια

Στόχος ένα αποστειρωμένο πανεπιστήμιο

Καταστολή 17 Απρ 2026, 10:47

Χρύσα Χοτζόγλου: ‘Η θα απαντήσει ο κλάδος ή θα πάμε στην πρώτη μετά τη χούντα απόλυση εκπαιδευτικού για συνδικαλιστική παρέμβαση

Δήλωση ενόψει της δεύτερης τρομοκρατικής παραπομπής της στο Πειθαρχικό Συμβούλιο που θα γνωμοδοτήσει για τη συνέχιση ή μη της αργίας

Εργατικά 17 Απρ 2026, 07:49

Το ΝΑΤΟ καλεί φοιτητές για «πρακτική άσκηση» για να τους κάνει «τελάληδες» της ιμπεριαλιστικής πολιτικής του

Παιδεία 7 Απρ 2026, 18:30

ΜΑΤ και ασφαλίτες ενάντια σε εστιακούς φοιτητές στα Γιάννενα

Για να διαρρήξουν το Στέκι του Συλλόγου Εστιακών Φοιτητών

Παιδεία 5 Απρ 2026, 19:15

Με εντολή υπουργού μεθοδεύεται να συνεχιστεί για άλλον ένα χρόνο η αργία της Χρύσας Χοτζόγλου

Εργατικά 5 Απρ 2026, 13:35

111η Σύνοδος Πρυτάνεων: Πάντα μακριά από τα πραγματικά προβλήματα των Πανεπιστημίων και των φοιτητών

Παιδεία 2 Απρ 2026, 08:42
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Mεγάλο ποτάμι φουσκωμένο… ποιος τους σταματάει;

17 Απρ 2026, 20:04
Διεθνή

«Από το βρυχηθμό του λιονταριού στο νιαούρισμα της γάτας»

Ισραηλινά μίντια και αξιωματούχοι καταγγέλλουν την τελευταία αποτυχία του Τελ Αβίβ στον Λίβανο

17 Απρ 2026, 19:08
Εργατικά

Συνδικαλιστικές διώξεις και απολύσεις στην εκπαίδευση

Ανοιχτή Συνέλευση, Κυριακή 19 Απριλίου στο Πάντειο

17 Απρ 2026, 13:58
Διεθνή

Η Κατάρρευση είναι Πραγματική – Η Εκεχειρία στον Λίβανο σηματοδοτεί μια Ιστορική Στρατηγική Ηττα

17 Απρ 2026, 13:14
Διεθνή

Λιβανέζικη Αντίσταση: Εκεχειρία με το δάχτυλο στη σκανδάλη – «Γκρίνια» πάλι στη σιωνιστική οντότητα

17 Απρ 2026, 12:47
Καταστολή

Εισβολή δυνάμεων καταστολής στη Φιλοσοφική του ΕΚΠΑ – Εκαναν ρημαδιό φοιτητικά στέκια

Στόχος ένα αποστειρωμένο πανεπιστήμιο

17 Απρ 2026, 10:47
Εργατικά

Χρύσα Χοτζόγλου: ‘Η θα απαντήσει ο κλάδος ή θα πάμε στην πρώτη μετά τη χούντα απόλυση εκπαιδευτικού για συνδικαλιστική παρέμβαση

Δήλωση ενόψει της δεύτερης τρομοκρατικής παραπομπής της στο Πειθαρχικό Συμβούλιο που θα γνωμοδοτήσει για τη συνέχιση ή μη της αργίας

17 Απρ 2026, 07:49
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Απρίλη

17 Απρ 2026, 00:01
Πολιτική

Μακάριος Λαζαρίδης: Οσο μιλάς τόσο επιβαρύνεις τη θέση του Μητσοτάκη

16 Απρ 2026, 22:48
Διεθνή

Ανακοινώθηκε δεκαήμερη εκεχειρία στον Λίβανο

Οι σιωναζιστές εντολοδόχοι έσπευσαν να υπακούσουν στην αμερικάνικη διαταγή

16 Απρ 2026, 20:35
Διεθνή

«Εντελώς ανεξέλεγκτος»: Πρώην διοικητής της CIA ζητά το ξήλωμα του «επικίνδυνου» Τραμπ

16 Απρ 2026, 14:33
Διεθνή

Πολιτική Ανάλυση: Το Ισραήλ και η εξίσωση πολέμου και εκεχειρίας με τον Λίβανο

16 Απρ 2026, 12:45
Διεθνή

Κράτος παρίας το Ισραήλ για τις ΗΠΑ – Ανοιχτή σύγκρουση Τραμπ-Μελόνι

Μετά τις 7 Οκτώβρη του 2023, τίποτα δεν είναι όπως παλιά

16 Απρ 2026, 10:54
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Απρίλη

16 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Nαυτικός αποκλεισμός για εσωτερική αμερικάνικη κατανάλωση

Γιγάντια πλοία περνούν από το Στενό του Ορμούζ πλέοντας προς ή αποπλέοντα από ιρανικά λιμάνια

15 Απρ 2026, 19:56
Διεθνή

Γαλλία: Προωθείται πρόταση νόμου που απειλεί με βαριά φυλάκιση όσους καταγγέλλουν τους γενοκτόνους σιωνιστές

15 Απρ 2026, 06:08
Διεθνή

Πετσόκομμα μετά ψαλμωδίας…

15 Απρ 2026, 05:20
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Απρίλη

15 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

ΙΣΡΑ

Χααρέτζ: Το Ισραήλ δεν μπορεί να αντέξει επαναλαμβανόμενους γύρους πολέμου

14 Απρ 2026, 19:18
Διεθνή

Ναΐμ Κάσεμ: «Δεν θα ξεκουραστούμε, δεν θα σταματήσουμε, ούτε θα παραδοθούμε. Αντίθετα, θ’ αφήσουμε το πεδίο της μάχης να μιλήσει»

14 Απρ 2026, 10:21
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Απρίλη

Ημέρα αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατουμένους.

Ημέρα αγροτικής πάλης.

Ημέρα αιμορροφιλίας.

Ημέρα διαμαρτυρίαςγια τους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.

1965: Αρση όλων των έκτακτων μέτρων του εμφύλιου, αποφυλάκιση και των τελευταίων πολιτικών κρατούμενων.

1981: Βόμβα στο αυτοκίνητο του λιβανέζου φαλαγγίτη επιχειρηματία Σουλεϊμάν στα Ιλίσια (ΕΛΑ).

1999: Ρουκέτα κατά της κατοικίας του γερμανού πρέσβη (17Ν).

2007: Δύο ένοπλοι ακινητοποιούν τον φρουρό της οικίας του αρεοπαγίτη εισαγγελέα Ρωμύλου Κεδίκογλου και του αφαιρούν αυτόματο πιστόλι και ασύρματο (Επαναστατικός Αγώνας).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

«Η παράταξή μας υπηρετεί διαχρονικά μια αξία: διαφάνεια, δικαιοσύνη, νομιμότητα, ευθύνη παντού. Αυτό οφείλουμε να κάνουμε πράξη όλοι μας», επισήμανε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στην εκπομπή “Σήμερα” στον ΣΚΑΪ με τους Δημήτρη Οικονόμου και Ακη Παυλόπουλο. Αναφορικά με την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως «πρόκειται για ένα διαχρονικό σκάνδαλο, όπου εκατοντάδες άνθρωποι πήραν περισσότερα χρήματα απ’ αυτά που δικαιούνταν…» […] αποτελεί σοβαρό ερωτηματικό για ποιο λόγο αυτό το θέμα έρχεται τμηματικά στη δημόσια ζωή από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία. […] Ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε πως «η ηθική απαξίωση που επιχειρείται  από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης κατά της ΝΔ και της κυβερνητικής πλειοψηφίας δε θα περάσει και είναι κάτι που πλήττει και τη δημοκρατία μας». Τόνισε επίσης ότι κανείς δεν πρέπει να σιωπηλός απέναντι σε αυτή την επιχείρηση απαξίωσης της παράταξης. «Ο χαρακτηρισμός πλειοψηφία των υποδίκων είναι απαράδεκτος, άθλιος και αστήρικτος…».

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης

(Ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός υπουργός Μπουμπούκος απέκτησε ανταγωνιστή. Ο Τάκης (παλιά ήμουν ΚΚΕ, μετά Συνασπισμός, μετά ΠΑΣΟΚ, τώρα ΝΔ) Θεοδωρικάκος είναι ο δεύτερος που ισχυρίζεται δημόσια η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία υλοποιεί σχέδιο απαξίωσης της ΝΔ. Αν είχε έστω και στοιχειώδη νομική μόρφωση θα ήξερε ότι ο συλλογισμός πάσχει. Οταν αποδίδεται σε κάποιον – εν προκειμένω στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία – κατηγορία, θα πρέπει να συνοδεύεται και από την αποκάλυψη του κινήτρου: για ποιο λόγο η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία να έχει βάλει στο στόχαστρό της τη ΝΔ, την κυβέρνησή της, τον Μητσοτάκη και υλοποιεί ένα τόσο βρόμικο σχέδιο σε βάρος τους; Ποιες είναι οι… σκοτεινές δυνάμεις που υπηρετεί ένα θεσμικό όργανο της Ευρωλάνδης, που δεν είναι δα επαναστατικό ή λαϊκό δικαστήριο; Οταν δεν δίνεται απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα, τότε η κατηγορία που εκτοξεύεται κατά της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας είναι σκέτος γκεμπελισμός, που αναζητά ευήκοα ώτα σε ηλίθιους πολίτες. Τα άλλα δε θα τα σχολιάσουμε. Τι να σχολιάσουμε, μας λέτε; Οτι η Δεξιά του μοναρχοφασισμού, των έκτακτων στρατοδικείων, της φυλακής, της εξορίας, των εκτελέσεων αγωνιστών υπηρετεί την αξία της δικαιοσύνης; Οτι η δεξιά του Predator και των «νόμιμων επισυνδέσεων», που παρακολουθούσε ακόμα και τους υπουργούς της, ακόμα και τους ανώτατους στραταίους, υπηρετεί την αξία της διαφάνειας; Αυτά είναι για τους εν υπηρεσία δημοσιοκάφρους, τους και ΑΡΔάκια αποκαλούμενους, που παρακολουθούν σαν χάνοι τον κάθε Θεοδωρακόπουλο να ξεστομίζει τέτοια «φίδια»)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Διορισμοί με το σταγονόμετρο

    17Ν
    • Διορισμοί με το σταγονόμετρο

      Εφετείο 17Ν
  • Διορισμοί με το σταγονόμετρο

    ΕΛΑ
    • Διορισμοί με το σταγονόμετρο

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Διορισμοί με το σταγονόμετρο

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Διορισμοί με το σταγονόμετρο

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Διορισμοί με το σταγονόμετρο

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Διορισμοί με το σταγονόμετρο

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Διορισμοί με το σταγονόμετρο

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Διορισμοί με το σταγονόμετρο

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Διορισμοί με το σταγονόμετρο

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Διορισμοί με το σταγονόμετρο

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Διορισμοί με το σταγονόμετρο

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Διορισμοί με το σταγονόμετρο

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Διορισμοί με το σταγονόμετρο

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Διορισμοί με το σταγονόμετρο

      Διορισμοί με το σταγονόμετρο

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Διορισμοί με το σταγονόμετρο

      Διορισμοί με το σταγονόμετρο

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Διορισμοί με το σταγονόμετρο

      Διορισμοί με το σταγονόμετρο

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Διορισμοί με το σταγονόμετρο

      Διορισμοί με το σταγονόμετρο

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Διορισμοί με το σταγονόμετρο

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Διορισμοί με το σταγονόμετρο

    Διορισμοί με το σταγονόμετρο

    Ποιοι είμαστε
  • Διορισμοί με το σταγονόμετρο

    Διορισμοί με το σταγονόμετρο

    Επικοινωνία
  • Διορισμοί με το σταγονόμετρο

    Διορισμοί με το σταγονόμετρο

    Όροι χρήσης
  • Διορισμοί με το σταγονόμετρο

    Διορισμοί με το σταγονόμετρο

    Ποιοι είμαστε
  • Διορισμοί με το σταγονόμετρο

    Διορισμοί με το σταγονόμετρο

    Επικοινωνία
  • Διορισμοί με το σταγονόμετρο

    Διορισμοί με το σταγονόμετρο

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo