Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 1 Μάρτη
  • Σπονδή στην Παλαιστίνια Μάνα
  • Καμάλ Αλτζαφάρι: Με τον Χασάν στη Γάζα (Παρασκευή 6/3, 8:30 μμ, ΚΟΝΤΡΑ)
  • Αντικυνωνικά
  • Σαν σήμερα 28 Φλεβάρη
  • Το φάντασμα των υποκλοπών στέκεται πάλι μπροστά στον Μητσοτάκη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Παιδεία»ΑΣΦΑΛΤΟΣ ΠΑΝΤΟΥ (Θες εργάτη;)
Παιδεία Πολιτισμός

ΑΣΦΑΛΤΟΣ ΠΑΝΤΟΥ (Θες εργάτη;)

Οι ανοιχτές πληγές του αστικού σχολείου και το πάθος για ανάσες ελευθερίας

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr20 Μαρ 2022, 09:02

ΑΣΦΑΛΤΟΣ ΠΑΝΤΟΥ είναι ο τίτλος της ταινίας μικρού μήκους που πρωταγωνιστούν μαθητές της Ε΄και ΣΤ΄Τάξης των Δημοτικών Σχολείων Κορινθίας Σολομού και 1ου Ζευγολατιού.

Τίτλος, απόλυτα παραστατικός και συνάμα εξαιρετικά δυνατός στην απλότητά του. Ασφαλτοστρωμένες καταθλιπτικές αυλές σχολείων, τσιμεντουπόλεις (το μέλλον, όπως χαρακτηριστικά λέει θλιμμένα ένα παιδί). 

Απέραντο τσιμέντο σκεπάζει ασφυκτικά το χώμα, τα αγριολούλουδα, πνίγει τη φύση και τη χαρά της ζωής στο σφιχταγκάλιασμα μαζί της. Μοναδική παραφωνία ο ανεμόμυλος στα όρια της αυλής και το παγκάκι-γωνιά για να ξαποστάσεις, όπου όμως απαγορεύεται να πλησιάσεις.

Απέραντο τσιμέντο, με τη μεταφορική έννοια, βαραίνει καταθλιπτικά και τη ζωή του σχολείου, εκεί όπου νεαρές ψυχές διψούν για ανάσες ελευθερίας. Διψούν για μόρφωση που δεν θά ΄ναι κούφια, δεν θά ’ναι βασανισμός και μιζέρια. Διψούν για παιχνίδι, για ξεγνοιασιά, για συντροφικότητα μακριά από το ρατσιστικό δηλητήριο της συντηρητικής κοινωνίας των «νοικοκυρέων». Με τα μάτια της παιδικής τους αθωότητας γίνονται όλοι φίλοι, ξένοι και ντόπιοι, γίνονται μια αγκαλιά μέσα στη γαλήνη μιας πανέμορφης εξοχής, που ημερεύει τον άνθρωπο και λένε καληνύχτες με αγάπη (καληνύχτα Τζίμη, καληνύχτα Περικλή).

Μάθηση-μέθεξη-χαρά της ζωής-ψήλωμα του μυαλού πρέπει νάναι έννοιες αλληλένδετες. Κι΄όμως άσφαλτος καταπλακώνει και το σχολείο. Τα λιγοστά μέσα, η μίζερη και άθλια υλικοτεχνική υποδομή, η βαρετή μονότονη, χωρίς «ψυχή» διδασκαλία, οι δάσκαλοι που λείπουν και αυτοί που γίνονται γυρολόγοι από τόπο σε τόπο για να επιβιώσουν (αναπληρωτές, ωρομίσθιοι) πριν προλάβουν να χτίσουν με τους μικρούς μαθητές μια παιδαγωγική σχέση σεβασμού, εκτίμησης, αναγνώρισης και αγάπης. Αυτή είναι η ζοφερή πραγματικότητα που δίνεται ανάγλυφα στην ταινία και βγάζει κοροϊδευτικά τη γλώσσα της στα μεγαλεπήβολα όλο φούμαρα σχέδια του υπουργείου Παιδείας για «ψηφιακές τάξεις» και δε συμμαζεύεται.

Τα παιδιά ασφυκτιούν. «Δεν μπορώ άλλο» φωνάζουν. Επαναστατούν, θέλουν να κάνουν επιτέλους το σύστημα, τους μεγάλους να τους ακούσουν, να πάρουν στα σοβαρά τις αγωνίες και τα θέλω τους, θέλουν να τους δώσουν ένα μάθημα «μπας και αλλάξει κάτι». Παίρνουν των οματιών τους, αναζητούν ανάσες ελευθερίας σε ένα αθώο σκασιαρχείο κάπου στην εξοχή.

Θλιβερή κατάληξη, το κάρφωμα από έναν «νοικοκύρη», που μισεί κάθε αμφισβήτηση και αμφισβητία και είναι ευτυχισμένος με την «τάξη και ασφάλεια».

Αναγκαστική, λοιπόν, επιστροφή στην τσιμενταρισμένη ζωή. Και εδώ κολλάει και ο υπότιτλος της ταινίας «Θες εργάτη;». Για εργάτες μας θέλουν, με λιγοστές γνώσεις, υπάκουους και υποταγμένους που θα ζούμε και θα δουλεύουμε για τα αφεντικά.

Με πείσμα και αποφασισιστικότητα, όμως, ακούγεται η παιδική φωνή στον επίλογο: «Θα συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε ένα καλύτερο σχολείο και θα παλέψουμε!». 

Χαρακτηριστικές πινελιές:

  • Ο μαθητής συμβουλεύεται το ρολόι του για να απαντήσει σε ποια τάξη βρίσκεται αυτήν τη στιγμή ο μοναδικός προτζέκτορας του σχολείου.
  • Η ταχυγλωσσία του δάσκαλου που εξιστορεί την παραβολή του καλού Σαμαρείτη.
  • Ο δάσκαλος-φερέφωνο της «κοσμογονίας» τάχα στην εκπαίδευση, που διατυμπανίζει το υπουργείο Παιδείας. Πομπώδες ύφος, επιμορφώσεις, μετεκπαιδεύσεις, αραδιασμένα πτυχία σε αντιδιαστολή με το στοχευμένο «σαρδάμ» της μαθήτριας: «Δηλαδή είστε εκπαιδευμένος για να μας αγαπάτε και να μας οδηγήσετε στη μάθηση διά μέσου όλων αυτών των παραμορφώσεων…εεε επιμορφώσεων».
  • Ο ρατσιστής δάσκαλος (το αστικό σχολείο είναι μηχανισμός της κυρίαρχης ιδεολογίας) με τη λίστα των ονομάτων των μαθητών δίπλα στα οποία αναγράφεται «Αλβανός», «Τσιγγάνος», «Ελληνας». Διαλεγμένα και τα ελληνικά ονόματα (Ανωτερόπουλος, Βαρώνου, Ευπατρίδη) παραπέμπουν στις εθνικιστικές αντιλήψεις και τα ιδεολογήματα της «ανωτερότητας».
  • Το απορημένο βλέμμα της εργάτριας-σχολικής καθαρίστριας που μπαίνοντας στην άδεια τάξη διαβάζει στον πίνακα τη λέξη «ΑΡΚΕΤΑ». Αιχμή ότι η νεολαία έδρασε σαν το φυτίλι για να ξυπνήσει την εργατική τάξη, που πρέπει να μπει μπροστάρισσα και να ανατρέψει το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα.
  • Τα τρεχαλητά στην εξοχή με ποδήλατα και πατίνια, τα γέλια, τα ξεφαντώματα, το σκαρφάλωμα στα δέντρα, η γλυκιά νύχτα στο αγροτόσπιτο.
  • Ο συνοφρυωμένος «νοικοκύρης»-χαφιές που θεωρεί αυτονόητη την πράξη να καταγγείλει τα παιδιά  για να τα ξαναμαντρώσουν και ο αστυφύλακας που θεωρεί χρέος του να κάνει νουθεσίες.
  • Οι ανησυχίες του Διευθυντή του σχολείου και των γονιών που δεν μπορούν να νιώσουν την ανυπότακτη ψυχή.

Μπράβο στα παιδιά, και τον συντονιστή της ταινίας, καθηγητή των Αγγλικών Σταύρο Παναγιώτου.

Δείτε την ταινία: 

Γιούλα Γκεσούλη

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣτρατηγέ μου, ιδού ο στρατός σας

Οι ανοιχτές πληγές του αστικού σχολείου και το πάθος για ανάσες ελευθερίας

Επόμενο άρθρο Θετικοί στον κοροναϊό Δ. Κουφοντίνας και Ν. Μαζιώτης

Οι ανοιχτές πληγές του αστικού σχολείου και το πάθος για ανάσες ελευθερίας

Σχετικά Αρθρα

Καμάλ Αλτζαφάρι: Με τον Χασάν στη Γάζα (Παρασκευή 6/3, 8:30 μμ, ΚΟΝΤΡΑ)

Eνα υποβλητικό road trip στη Γάζα του 2001

Πολιτισμός 28 Φεβ 2026, 05:08

Ο κατήφορος δεν έχει πάτο

Παιδεία 27 Φεβ 2026, 13:29

Απόψε στην Κόντρα: To Aλάτι Αυτής Της Θάλασσας

Πολιτισμός 27 Φεβ 2026, 07:45

Η ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης έχει ξεπεράσει κάθε όριο αυθαιρεσίας και αυταρχισμού

Παιδεία 25 Φεβ 2026, 17:36

Εκδήλωση ενάντια στις συνδικαλιστικές διώξεις και απολύσεις

Πέμπτη 26/2, 6 μμ, Αίθουσα ΤΕΕ

Εργατικά 25 Φεβ 2026, 13:27

Βραβεία BAFTA: «Your dreams are an act of resistance» («Τα όνειρά σας είναι μια πράξη αντίστασης») – Υμνος στη μετανάστευση και τους μετανάστες

Το BBC έκοψε το "Free Palestine", με το οποίο έκλεισε την ομιλία του βραβευμένος με BAFTA δημιουργός

Πολιτισμός 24 Φεβ 2026, 12:43
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Μάρτη

1 Μαρ 2026, 00:01
Διεθνή

Σπονδή στην Παλαιστίνια Μάνα

28 Φεβ 2026, 09:44
Πολιτισμός

Καμάλ Αλτζαφάρι: Με τον Χασάν στη Γάζα (Παρασκευή 6/3, 8:30 μμ, ΚΟΝΤΡΑ)

Eνα υποβλητικό road trip στη Γάζα του 2001

28 Φεβ 2026, 05:08
Αντικυνωνικά

Αντικυνωνικά

28 Φεβ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 28 Φλεβάρη

28 Φεβ 2026, 00:01
Πολιτική

Το φάντασμα των υποκλοπών στέκεται πάλι μπροστά στον Μητσοτάκη

27 Φεβ 2026, 19:54
Κόντρες

Sumud

27 Φεβ 2026, 14:48
Παιδεία

Ο κατήφορος δεν έχει πάτο

27 Φεβ 2026, 13:29
Η Αποψή Μας

3 χρόνια από το έγκλημα στα Τέμπη: Η ιδιωτικοποίηση δολοφονεί – Οι κυβερνήσεις συγκαλύπτουν

Ολες/οι στα αυριανά συλλαλητήρια διαμαρτυρίας

27 Φεβ 2026, 09:35
Πολιτική

Την Τετάρτη 4 Μάρτη η δικαστική απόφαση για την εγκληματική νεοναζιστική συμμορία της ΧΑ

Ολες/όλοι έξω από το Εφετείο στις 9 πμ

27 Φεβ 2026, 09:33
Πολιτισμός

Απόψε στην Κόντρα: To Aλάτι Αυτής Της Θάλασσας

27 Φεβ 2026, 07:45
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 27 Φλεβάρη

27 Φεβ 2026, 00:01
Διεθνή

Αμπάς Ζάκι: Ενα έντιμο στέλεχος της Φατάχ

26 Φεβ 2026, 21:32
Κόντρες

Παπασταύρεια κουτοπονηριά

26 Φεβ 2026, 20:44
Διεθνή

Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ: Δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά περισσότερη σταθερότητα και προσήλωση στη γη

Χαμάς: Δεν συζητάμε παράδοση των όπλων της Αντίστασης

26 Φεβ 2026, 14:27
Υγεία

Ο Βαρτζόπουλος επέλεξε να ανακοινώσει το κλείσιμο των Κέντρων Πρόληψης από «το κοπή τη πίτα» της ΝΔ στη Δράμα

26 Φεβ 2026, 13:11
Διεθνή

Ο Φάκελος Επστιν: Η πλήρης ιστορία από την αρχή μέχρι το «Ισραήλ»

26 Φεβ 2026, 10:32
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 26 Φλεβάρη

26 Φεβ 2026, 00:01
Κόντρες

Αχός βαρύς ακούγεται από τα πληκτρολόγια / ο Νίκος ρίχνει μ’ έναν γκρα κι ο Παύλος με μπαζούκα

25 Φεβ 2026, 21:34
Πολιτική

Δε θα ανακοινωθεί την Παρασκευή η απόφαση στη δίκη της νεοναζιστικής συμμορίας ΧΑ

Το δικαστήριο θα ανακοινώσει μόνο διακοπή για επόμενη συνεδρίαση, που θα απαγγείλει την απόφαση

25 Φεβ 2026, 18:45
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Μάρτη

Ημέρα μηδενικών διακρίσεων.

Ημέρα πολιτικής προστασίας.

Ημέρα κατά του αυτοβασανισμού.

Βοσνία-Ερζεγοβίνη: Ημέρα ανεξαρτησίας (1992).

Παραγουάη: Ημέρα ηρώων, μνήμης, εθνικής άμυνας.

Νότια Κορέα: Ημέρα κινήματος ανεξαρτησίας (1919).

Βραζιλία: Εργατική αργία.

Ισλανδία: Ημέρα της μπύρας.

1887: Ανεπιτυχής απόπειρα κατά του τσάρου Αλέξανδρου Γ’ (συμμετείχε ο μεγαλύτερος αδελφός του Λένιν, Αλέξανδρος Ουλιάνοφ).

1947: Διαλύεται με δικαστική απόφαση η ΕΠΟΝ.

1952: Ο Νίκος Μπελογιάννης και σύντροφοί του καταδικάζονται σε θάνατο.

1974: Συλλαμβάνονται δεκαπέντε μέλη των τροτσκιστικών οργανώσεων Σοσιαλιστική Φοιτητική Πρωτοπορία και Εργατική Διεθνιστική Ενωση.

1988: Εκτελείται ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αθανασιάδης-Μποδοσάκης (17Ν).

1989: Αρχίζει η δίκη 254 μελών των Ερυθρών Ταξιαρχιών.

2002: Η δραχμή αντικαθίσταται από το ευρώ.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ξέρω το αίτημά σας. Ξέρω τι περιμένετε από μένα. Εχω πλήρη επίγνωση – πιστέψτε με. Και της ευθύνης και του βάρους της ευθύνης (…) Μαζί να βάλουμε τα πανιά και τα ξάρτια στο νέο καράβι για την Ιθάκη. Ενα καράβι γερό, καλοτάξιδο, γρήγορο, που δεν θα φοβάται τους καιρούς και τις θύελλες που μας περιμένουν. Με αξιόμαχο πλήρωμα, νέους αλλά και έμπειρους ναύτες και αξιωματικούς (…) Μαζί να χαράξουμε τη ρότα της πατρίδας για την Ιθάκη.

Aλέξης Τσίπρας

(Γραμμένος από τους λογογράφους του ο νέος χρησμός, δεν είναι και τόσο χρησμός. Το «νέο καράβι» είναι το κόμμα που ετοιμάζει. Και η «Ιθάκη» είναι η κυβερνητική εξουσία. Το μόνο που δεν είπε είναι το πότε θα ανακοινωθεί επίσημα το νέο κόμμα και ποιο θα είναι το όνομά του. Δεν τα έχει αποφασίσει; Εκτιμούμε πως όλα είναι αποφασισμένα και πως ακολουθείται συγκεκριμένη στρατηγική «επικοινωνίας», που εκπόνησε η γαλλική Publicis Communications. Επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί συνεργασία με την εν λόγω εταιρία, αλλά αυτά ποτέ δεν ανακοινώνονται ή ανακοινώνονται εκ των υστέρων. Ασχολείται πλέον κανείς με το βιβλίο του Τσίπρα; Οχι. Το βιβλίο χρησιμοποιείται απλά ως όχημα για να οργανώνονται πολιτικές συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις της χώρας: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Λάρισα, προφανώς θ’ ακολουθήσει το Ηράκλειο, ίσως καμιά Μυτιλήνη ή καμιά Ρόδος. Αυτές οι συγκεντρώσεις και οι αραιές αλλά στοχευμένες παρεμβάσεις του Τσίπρα με δηλώσεις, συντηρούν το εγχείρημα στην πολιτική επικαιρότητα και δημιουργούν ένα κλίμα αναμονής. Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε μια διαδικασία συνεχούς φθοράς, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και κοινοβουλευτική ομάδα της ΝέΑρ έχουν «κατεβάσει τα μολύβια» και περιμένουν. Η Καρυστιανού, που ως πρόεδρος του συλλόγου των οικογενειών θυμάτων των Τεμπών συγκέντρωνε υποστήριξη από τ’ αριστερά, κυρίως από νεολαία, απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο απ’ αυτό το ακροατήριο και θα της μείνει μόνο το ακροατήριο των ψεκ. Προφανώς, η fabriqué en France εκλογική στρατηγική προβλέπει να ανακοινωθεί το κόμμα Τσίπρα όταν θα έχει βαθύνει κι άλλο η φθορά των όμορων χώρων, ώστε να μπορεί να έχει πολυσυλλεκτικότητα. Και θα μας φαινόταν παράξενο αν η ανακοίνωση του κόμματος δε συνοδευόταν και από κάποια ονόματα που θα πλαισιώσουν τον μεσσία. Οσο για την «αυτοοργάνωση» κατά το πρότυπο με το οποίο ο Ανδρέας Παπανδρέου οργάνωσε το ΠΑΣΟΚ το 1974, μόνο ως ανέκδοτο ακούγεται. Καταρχάς, ο Παπανδρέου είχε γύρω του πληθώρα στελεχών: από το αντιδικτατορικό ΠΑΚ μέχρι τη λεγόμενη αριστερή πτέρυγα και τη νεολαία της προδικτατορικής Ενωσης Κέντρου. Και το 1974 ήταν μια εποχή τεράστια πολιτικοποίησης και κοινωνικής ενεργοποίησης, κάτι που δεν ισχύει για το 2026. Αυτό που θα στήσει ο Τσίπρας θα είναι απλά ένας μηχανισμός οργανωτικής δουλειάς και όχι ένα μαζικό κόμμα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Οι ανοιχτές πληγές του αστικού σχολείου και το πάθος για ανάσες ελευθερίας

    • Εφετείο 17Ν

      Οι ανοιχτές πληγές του αστικού σχολείου και το πάθος για ανάσες ελευθερίας

  • ΕΛΑ

    Οι ανοιχτές πληγές του αστικού σχολείου και το πάθος για ανάσες ελευθερίας

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Οι ανοιχτές πληγές του αστικού σχολείου και το πάθος για ανάσες ελευθερίας

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Οι ανοιχτές πληγές του αστικού σχολείου και το πάθος για ανάσες ελευθερίας

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Οι ανοιχτές πληγές του αστικού σχολείου και το πάθος για ανάσες ελευθερίας

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Οι ανοιχτές πληγές του αστικού σχολείου και το πάθος για ανάσες ελευθερίας

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Οι ανοιχτές πληγές του αστικού σχολείου και το πάθος για ανάσες ελευθερίας

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Οι ανοιχτές πληγές του αστικού σχολείου και το πάθος για ανάσες ελευθερίας

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Οι ανοιχτές πληγές του αστικού σχολείου και το πάθος για ανάσες ελευθερίας

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Οι ανοιχτές πληγές του αστικού σχολείου και το πάθος για ανάσες ελευθερίας

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Οι ανοιχτές πληγές του αστικού σχολείου και το πάθος για ανάσες ελευθερίας

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Οι ανοιχτές πληγές του αστικού σχολείου και το πάθος για ανάσες ελευθερίας

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Οι ανοιχτές πληγές του αστικού σχολείου και το πάθος για ανάσες ελευθερίας

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Οι ανοιχτές πληγές του αστικού σχολείου και το πάθος για ανάσες ελευθερίας

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Οι ανοιχτές πληγές του αστικού σχολείου και το πάθος για ανάσες ελευθερίας

      Οι ανοιχτές πληγές του αστικού σχολείου και το πάθος για ανάσες ελευθερίας

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Οι ανοιχτές πληγές του αστικού σχολείου και το πάθος για ανάσες ελευθερίας

      Οι ανοιχτές πληγές του αστικού σχολείου και το πάθος για ανάσες ελευθερίας

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Οι ανοιχτές πληγές του αστικού σχολείου και το πάθος για ανάσες ελευθερίας

      Οι ανοιχτές πληγές του αστικού σχολείου και το πάθος για ανάσες ελευθερίας

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Οι ανοιχτές πληγές του αστικού σχολείου και το πάθος για ανάσες ελευθερίας

      Οι ανοιχτές πληγές του αστικού σχολείου και το πάθος για ανάσες ελευθερίας

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Οι ανοιχτές πληγές του αστικού σχολείου και το πάθος για ανάσες ελευθερίας

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Οι ανοιχτές πληγές του αστικού σχολείου και το πάθος για ανάσες ελευθερίας

    Οι ανοιχτές πληγές του αστικού σχολείου και το πάθος για ανάσες ελευθερίας

  • Επικοινωνία

    Οι ανοιχτές πληγές του αστικού σχολείου και το πάθος για ανάσες ελευθερίας

    Οι ανοιχτές πληγές του αστικού σχολείου και το πάθος για ανάσες ελευθερίας

  • Όροι χρήσης

    Οι ανοιχτές πληγές του αστικού σχολείου και το πάθος για ανάσες ελευθερίας

    Οι ανοιχτές πληγές του αστικού σχολείου και το πάθος για ανάσες ελευθερίας

  • Ποιοι είμαστε

    Οι ανοιχτές πληγές του αστικού σχολείου και το πάθος για ανάσες ελευθερίας

    Οι ανοιχτές πληγές του αστικού σχολείου και το πάθος για ανάσες ελευθερίας

  • Επικοινωνία

    Οι ανοιχτές πληγές του αστικού σχολείου και το πάθος για ανάσες ελευθερίας

    Οι ανοιχτές πληγές του αστικού σχολείου και το πάθος για ανάσες ελευθερίας

  • Όροι χρήσης

    Οι ανοιχτές πληγές του αστικού σχολείου και το πάθος για ανάσες ελευθερίας

    Οι ανοιχτές πληγές του αστικού σχολείου και το πάθος για ανάσες ελευθερίας

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo