Χαράτσια εις διπλούν

0

Εχεις ένα υπόλοιπο στην εφορία. Το πληρώνεις (με τη σχετική προσαύξηση λόγω καθυστέρησης) και θεωρείς ότι «καθάρισες». Μετά από μερικές εβδομάδες, όμως, παίρνεις ένα φιρμάνι από την εφορία που σε καλεί να πληρώσεις το ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο και μάλιστα με μεγαλύτερη προσαύξηση (μπήκε καινούργιο μήνας). Αρχίζεις και ψάχνεσαι: πότε δημιουργήθηκε αυτό το υπόλοιπο, γιατί μου έβαλαν πρόστιμο; Κι αφού σπάσουν τα νεύρα σου, διαπιστώνεις ότι σου ζητούν να ξαναπληρώσεις το υπόλοιπο που έχεις ήδη πληρώσει!
 
Συνέβη σε αναγνώστρια της εφημερίδας μας. Στις 27 Μάη της καταλογίστηκε πρόστιμο 100 ευρώ για παλιά φορολογική υπόθεση. Το πλήρωσε στις 31 Μάη. Στις 15 Ιούνη έλαβε ραβασάκι από την εφορία να πληρώσει το κατοστάρικο (μαζί με προσαύξηση τριών και κάτι ευρώ). Επικοινώνησε με την προϊσταμένη της ΔΟΥ για να δει περί τίνος πρόκειται. Αυτή δεν της είπε ότι πρόκειται για το υπόλοιπο που είχε καταλογιστεί στις 27 και εξοφλήθηκε στις 31 Μάη. Τελικά, ανακάλυψε ότι η οφειλή που είχε εξοφλήσει είχε τον ίδιο κωδικό αριθμό πληρωμής μ’ αυτή που της ζητούσαν να (ξανα)πληρώσει!
 
Προσέξτε, δεν μιλάμε για κάποια καθυστέρηση να περάσει η εξόφληση στο taxis. Εκεί εμφανιζόταν κανονικά η εξόφληση, αλλά είχε γίνει καταχώρηση νέας οφειλής! Επικοινωνήσαμε κι εμείς με την προϊσταμένη της ΔΟΥ και μετά από πιεστικές ερωτήσεις παραδέχτηκε πως είχε τη δυνατότητα να ελέγξει αν πληρώθηκε μέσω τράπεζας η συγκεκριμένη οφειλή, όμως ήταν πολλά τα χαρτιά με τις απλήρωτες οφειλές και δεν κάθησε να ελέγξει αν κάποια απ’ αυτά είχαν πληρωθεί. Στις 5 Ιούνη έβαλε μπροστά τον… αυτόματο πιλότο, καταλόγισε εκ νέου τις οφειλές και έστειλε σε όλους τους φορολογούμενους ραβασάκια να φροντίσουν να τις πληρώσουν. Οποιος δεν κρατάει αρχείο πλήρωσε για δεύτερη φορά και αμφιβάλλουμε αν θα ανακαλύψει την κοροϊδία για να ζητήσει πίσω τα λεφτά του.
 

 

 
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: