Παραίτηση, που έγινε άμεσα δεκτή από τον πρωθυπουργό, υπέβαλε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Δ. Γεωργακόπουλος, πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Η παραίτηση συνοδεύτηκε με επιστολή που περιλαμβάνει κατηγορίες για τον τρόπο που το επιτελείο του Παπακωνσταντίνου χειρίζεται τα θέματα των δημοσίων εσόδων, ενώ ο Παπακωνσταντίνου, με τη γνωστή μέθοδο των διαρροών, φορτώνει στον Γεωργακόπουλο την υστέρηση των εσόδων.
Η παραίτηση Γεωργακόπουλου έγινε μια μέρα πριν ανακοινωθεί η πορεία των εσόδων το πρώτο δίμηνο του έτους, που είναι πολύ μακριά από τους στόχους που έχουν τεθεί με τον προϋπολογισμό. Μπορεί οι Πασόκοι να αλληλοκατηγορούνται και να προσπαθούν να ρίξουν ο ένας στον άλλο την ευθύνη, ποιος ξεχνάει, όμως, ότι πριν από ένα μήνα ο Παπακωνσταντίνου εξέδωσε θριαμβευτική ανακοίνωση για την πορεία των εσόδων το Γενάρη, λέγοντας ότι ξεπέρασαν το στόχο του προϋπολογισμού; Τι έγινε και το Φλεβάρη έχουμε εκτροχιασμό, ο οποίος θέλει και «ανθρωποθυσία» για να ξορκιστεί;
Σύμφωνα με όσα διέρρευσαν από το υπουργείο Οικονομικών, τα έσοδα το πρώτο δίμηνο του 2010 εμφανίζουν μείωση μεγαλύτερη από 9%, ενώ ο προϋπολογισμός προβλέπει αύξηση 8,5% σε ετήσια βάση. Η απόκλιση, από την αρχή κιόλας της χρονιάς, υπολογίζεται σε περίπου 1,5 δισ. ευρώ, δείγμα της δεινής θέσης που βρίσκεται ο ελληνικός λαός. Η εξέλιξη αυτή προοιωνίζεται νέα αντιλαϊκά μέτρα.







