Παράς με ουρά για το ιερατείο…

0

Mπορεί ο λαός να στενάζει υπό το βάρος της κρίσης, μπορεί το σύστημα Υγείας να παραμένει στα γνωστά άθλια επίπεδα, λόγω υποχρηματοδότησης, μπορεί στα σχολεία να λειτουργούν τμήματα των 25-28 παιδιών, σε συνθήκες πανδημίας, επειδή δεν έδωσαν δεκάρα τσακιστή για την εξασφάλιση πρόσθετης σχολικής στέγης και την πρόσληψη εκπαιδευτικών, όμως για τις μπίζνες του ιερατείου το παραδάκι από τον κρατικό κορβανά ρέει.

Σήμερα, ο γνωστός ακροδεξιός τηλεπλασιέ-υπουργός πήγε στην έδρα του ιερατείου για να υπογράψει με τον Ιερώνυμο μνημόνιο συνεργασίας «με στόχο την ωρίμανση έργων της Εκκλησίας, έτσι ώστε να χρηματοδοτηθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα».

Στο δελτίο Τύπου μας ενημέρωσε ότι «στην τελετή παρέστησαν εξέχοντα μέλη της Ιεράς Συνόδου» και έκλεισε με την καθιερωμένη δήλωση: «Στόχος του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με την υπογραφή του παρόντος μνημονίου συνεργασίας είναι να βρούμε τον τρόπο να επιτύχουμε την ταχεία ωρίμανση διαφόρων σπουδαίων έργων για την Εκκλησία και τον λαό, έτσι ώστε να απορροφηθούν οι πόροι και να μείνουν τα έργα προς χρήσιν των πιστών. Ευχαριστώ των Μακαριότατο για την ευλογία, την υποστήριξη και τη συμμετοχή του σε όλη αυτή την προσπάθεια. Το κράτος θα κάνει αυτό που πρέπει».

Oι μπίζνες του ιερατείου, βέβαια, δεν έχουν καμιά σχέση με το λαό. Ο λαός θέλει Υγεία, Παιδεία, Κοινωνική Ασφάλιση, έργα υποδομής. Αυτά για τα οποία το αστικό κράτος αδιαφορεί, προκειμένου να παραδώσει τα «φιλέτα» τους σε ιδιώτες καπιταλιστές.

Οσο για τον ακροδεξιό τηλεπλασιέ-υπουργό, διευκολύνοντας τις ιερατικές μπίζνες εξασφαλίζει και προσωπική πολιτική στήριξη από τους ρασοφόρους που έχουν τον τρόπο να επηρεάζουν το εκλογικό σώμα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: