Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Το βουνό κατέβηκε αυτή τη φορά στη Γλυφάδα – Ενας θάνατος και μεγάλες καταστροφές
  • «Η μουσική παιδεία είναι πολιτισμός, δεν είναι πολυτέλεια να είσαι μουσικός»
  • Σύμπτωση είναι, μην πάει ο νους σας στο πονηρό
  • Η σημασία της παύσης στη μουσική
  • Κακοκαιρία και Tηλεκπαίδευση: Η μέγιστη υποκρισία
  • Τα πειθαρχικά θα ηττηθούν – το Δημόσιο Σχολείο θα νικήσει (ανταπόκριση από την Τρίπολη)
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Οικονομία»Για το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ
Οικονομία

Για το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr1 Φεβ 2015, 00:00

Τρεις μέρες πριν τις ελληνικές εκλογές όλοι ασχολούνταν με το σχέδιο ποσοτικής χαλάρωσης που αποφάσισε η ΕΚΤ και το «μπαζούκα» που πήρε στα χέρια του ο Μάριο Ντράγκι για να τερματίσει τον «μερκελισμό» στην Ευρώπη. Εγινε, επίσης, καυγάς για το τι ακριβώς αποφάσισε η ΕΚΤ για την περίπτωση της Ελλάδας. Μετά τις εκλογές, όμως, η σχετική φιλολογία πάγωσε. Οχι τυχαία. Τα αστικά ΜΜΕ αβαντάρουν πλέον τη συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου, της δίνουν χρόνο, τη βοηθούν πολιτικά, αφού οι βαρόνοι της αστικής τάξης είναι πεπεισμένοι (έχουν πάρει τις σχετικές διαβεβαιώσεις), ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να διαταράξει τις σχέσεις με την ΕΕ και απλά θα αναζητήσει κάποια καλύτερη μεταχείριση από την πλευρά των δανειστών.

Τι αποφάσισε η ΕΚΤ; Αποφάσισε την αύξηση της προσφοράς χρήματος, μέσω αγοράς από την ΕΚΤ ομολόγων κεντρικών κυβερνήσεων, χρεογράφων ειδικών φορέων-εκδοτών και ομολόγων ευρωπαϊκών οργανισμών. Για να μην μπλεκόμαστε με τεχνικές αναλύσεις, λέμε ότι η ΕΚΤ αποφάσισε να κόψει χρήμα και να το διαθέσει σ’ αυτούς που θ’ εκδώσουν ομόλογα, με στόχο να ανακόψει τον αποπληθωρισμό (αρνητικό πληθωρισμό) και να αυξήσει τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη στο όριο του 2%.

Τι οδήγησε σ’ αυτή την απόφαση; Ο κίνδυνος να μπει η Ευρωζώνη σε νέο κύκλο καπιταλιστικής ύφεσης, προάγγελος της οποίας είναι ο αποπληθωρισμός. Οταν «δεν κινείται τίποτα», όταν υπάρχει επενδυτική άπνοια, τότε ο πληθωρισμός πέφτει. Ετσι, η ΕΚΤ ανακοίνωσε ότι θα «κόβει» κάθε μήνα, από το Μάρτη του 2015 μέχρι το Σεπτέμβρη του 2016, 60 δισ. ευρώ, με τα οποία ελπίζει να αυξηθεί η ζήτηση και έτσι ν’ ανέβει ο πληθωρισμός.

Το σχέδιο αυτό απέχει παρασάγγας από το παλιό αίτημα (και της Γαλλίας, αμέσως μόλις εκλέχτηκε πρόεδρος ο Ολάντ) για έκδοση ευρωομολόγων, το οποίο σκόνταψε στην κάθετη άρνηση της πανίσχυρης Γερμανίας και των συμμάχων της (χωρών που έχουν πιστοληπτική αξιολόγηση ΑΑΑ). Παρά ταύτα, η Γερμανία έφερε αντιρρήσεις και στο σχέδιο ποσοτικής χαλάρωσης του Ντράγκι. Οντας ο μεγαλύτερος μέτοχος της ΕΚΤ, θεωρεί ότι με την αγορά ομολόγων από την ΕΚΤ η Γερμανία θα «πληρώσει» για τα χρέη άλλων χωρών. Ο εκπρόσωπος της Bundesbank δεν ψήφισε την απόφαση (ο Ντράγκι είπε πως η απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία, χωρίς να αναφέρει ποιοι μειοψήφισαν), όμως δεν έθεσε και βέτο. Δεν το έκανε γιατί πήρε αυτό που έθετε ως όρο: το ρίσκο για τις αγορές ομολόγων θα το αναλάβουν σε ποσοστό 80% οι κεντρικές τράπεζες των κρατών-μελών. Ετσι, δεν υπάρχει ουσιαστικά αμοιβαία ανάληψη κινδύνου και οι πλεονασματικές χώρες (Γερμανία και σύμμαχοί της) δε θα διακινδυνέψουν να πληρώσουν τυχόν «σκουπίδια» των ελλειμματικών χωρών.

Απαίτησε και πέτυχε και κάτι ακόμη η Γερμανία. Στο τεχνικό παράρτημα που συνοδεύει την απόφαση της ΕΚΤ προβλέπεται ότι τα ομόλογα χωρών που είναι σε «πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας» δε θα είναι επιλέξιμα και θα καθίστανται επιλέξιμα μόνο όταν θα επιτυγχάνεται θετική έκβαση στην επιθεώρηση-αξιολόγησή τους. Απαντώντας σε ερωτήσεις ειδικά για την Ελλάδα, ο Ντράγκι ξεκαθάρισε ότι μέχρι τον Ιούλη του 2015 δεν τίθεται θέμα αγοράς ελληνικών ομολόγων από την ΕΚΤ, γιατί υπάρχει ο επιπρόσθετος όρος τα ομόλογα κρατών που διακρατεί η ΕΚΤ να μην ξεπερνούν το 33%. Τον Ιούλη λήγουν ελληνικά ομόλογα τα οποία διακρατεί η ΕΚΤ και μόνον όταν αυτά αποπληρωθούν και το ποσοστό κατέβει από το 33% θα μπορέσει το ελληνικό κράτος να συμμετάσχει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ. Προσέθεσε, ακόμη, ο Ντράγκι πως η Ελλάδα θα μπορέσει να επωφεληθεί από το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης μόνον αν βρίσκεται σε πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής.

Κι ενώ αυτά δήλωσε ο Ντράγκι, ειδικά για την Ελλάδα, η οποία υποδείχτηκε ως «παρίας» του ευρωσυστήματος, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε μια πανηγυρική ανακοίνωση: «Πρόκειται για μια σημαντική απόφαση, την οποία και θα αξιοποιήσει η επόμενη ελληνική κυβέρνηση προς όφελος της χώρας. Ο κ. Ντράγκι με την σημερινή ανακοίνωση του προγράμματος αγοράς ομολόγων απάντησε στις ακραίες περιοριστικές πολιτικές τασσόμενος υπέρ της ποσοτικής χαλάρωσης διαφοροποιούμενος από τις ακραίες νεοφιλελεύθερες φωνές στις οποίες δυστυχώς συγκαταλέγεται και ο κ. Σαμαράς».

Ο Ντράγκι κρέμασε μια Δαμόκλειο σπάθη  πάνω από το ελληνικό κράτος, καθιστώντας την όποια κυβέρνηση όμηρο της ΕΚΤ και οι συριζαίοι πανηγύρισαν σα να μην τρέχει τίποτα.  Αυτό αποτελεί μια ακόμη απόδειξη του ότι σκοπεύουν να κινηθούν αποκλειστικά εντός της Ευρωζώνης και να χοροπηδάνε στο χαβά που θα τους βαράνε ο Ντράγκι, η Μέρκελ, ο Γιούνκερ. Από την άλλη, φιλοτεχνούν μια ψεύτικη εικόνα: στην Ευρωζώνη υπάρχουν οι οπαδοί της λιτότητας, όπως η Μέρκελ και ο Σαμαράς, και οι οπαδοί της ανάπτυξης, όπως ο Ντράγκι. Τους ανταγωνισμούς ανάμεσα στα διάφορα ιμπεριαλιστικά κέντρα, οι οποίοι αντανακλώνται και στις διαχειριστικές αποφάσεις που παίρνονται, τις ανάγουν σε αγώνα ανάμεσα σε «πρόοδο» και «συντήρηση», σε «λιτότητα» και «ανάπτυξη», ενώ επί της ουσίας δεν υπάρχει καμιά διαφορά, έξω από τα ανταγωνιζόμενα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα. Ο ίδιος ο Ντράγκι φρόντισε να πει πως το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης θα καταστεί άχρηστο αν οι κυβερνήσεις δεν προωθήσουν «δομικές μεταρρυθμίσεις». Και ξέρουμε πολύ καλά τι εννοούν με αυτόν τον όρο οι αστοί τεχνοκράτες και πολιτικοί.

Ουδείς απ’ όσους ασχολήθηκαν με το θέμα (και δεν το λέμε για τους συριζαίους, από τους οποίους δεν περιμέναμε αλήθειες) δεν μας είπε ποια θα είναι η επίδραση του νέου «πακέτου Ντράγκι» σ’ αυτό που οι αστοί οικονομολόγοι ονομάζουν πραγματική οικονομία. Θεωρητικά, όταν υπάρχει αύξηση στην ποσότητα του χρήματος, ενθαρρύνονται οι επενδυτές και οι καταναλωτές να επενδύσουν και να καταναλώσουν περισσότερο. Ομως, σε μια Ευρώπη που και το τέταρτο τρίμηνο του 2014 η ανεργία κινήθηκε μεταξύ 10% (ΕΕ 28) και 11,5% ( Ευρωζώνη) ή αλλιώς σε επίπεδα 24,423 εκατ. και 18,394 εκατ. ανέργων, αντίστοιχα, μπορεί να υπάρξει σωτηρία από τη μείωση των επιτοκίων δανεισμού; Σε μια Ευρωζώνη που οι πλέον αισιόδοξες προβλέψεις μιλούν για ρυθμό ανάπτυξης το 2015 1,2% (μειωμένο κατά 0,2% σε σχέση με την πρόβλεψη του Οκτώβρη) και που οι μεγαλύτερες οικονομίες της, όπως η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιταλία εξασθενούν (ύφεση της τάξης του 0,1 % στη Γερμανία στο δεύτερο τρίμηνο του 2014), η λύση είναι το φτηνότερο χρήμα της ΕΚΤ και η τεχνητή άνοδος του πληθωρισμού;

Δεν θέλει διδακτορικό στα οικονομικά για να καταλάβει κανείς τι επιπτώσεις θα έχει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης στην πραγματική οικονομία. Απλά καμία. Ποιοι καταναλωτές θα δανειστούν (έστω με τα χαμηλότερα επιτόκια) όταν δεν μπορούν να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα και είναι ήδη υπερχρεωμένοι; Και ποιος κεφαλαιοκράτης θα πάρει δάνεια (και πάλι με χαμηλότερα επιτόκια)  για να επενδύσει σε νεκρές οικονομίες; Τέλος, με την υπόθεση ότι όλα δουλεύουν σύμφωνα με το σκεπτικό της ΕΚΤ, αν ανέβει το επίπεδο τιμών και ο πληθωρισμός, οι μικροκαταθέτες θα δουν τα χρήματά τους απλά να εξανεμίζονται. Τα χρήματα της ΕΚΤ απλά θα είναι σαν αποθεματικά στις τράπεζες και ουσιαστικά είναι άχρηστα καθώς δεν υπάρχει ζήτηση από την πραγματική οικονομία.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΕνίσχυση της δημόσιας εκπαίδευσης
Επόμενο άρθρο Διαβεβαιώσεις στους εφοπλιστές

Σχετικά Αρθρα

Ενσωμάτωση του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ: Για να συνεχιστεί το θεάρεστο έργο της εγκληματικής οργάνωσης

Οικονομία 23 Δεκ 2025, 19:55

Ελιγμός της ΕΕ μπροστά στον αγροτικό ξεσηκωμό: ανέβαλε την υπογραφή της Mercosur

Αγροτικά 19 Δεκ 2025, 14:16

Δεν τηρούν ούτε τα στοιχειώδη προσχήματα

Στέλεχος πολυεθνικών βάζει ο Θεοδωρικάκος διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής για την (Μη) Προστασία του Καταναλωτή και την (Μη) Εποπτεία της Αγοράς

Οικονομία 18 Δεκ 2025, 15:15

Τι γυρεύει ο Παπασταύρου στο αμερικάνικο σιωνιστικό λόμπι;

Οικονομία 5 Δεκ 2025, 14:24

O Kεφαλογιάννης σε ρόλο διαφημιστή γερμανικής αλυσίδας

Οικονομία 5 Δεκ 2025, 13:24

Ξεσηκώθηκαν και οι λαϊκατζήδες

Οικονομία 3 Δεκ 2025, 21:08
Ροή Ειδήσεων
Περιβάλλον

Το βουνό κατέβηκε αυτή τη φορά στη Γλυφάδα – Ενας θάνατος και μεγάλες καταστροφές

Αν η απαίτηση για ουσιαστική αντιπλημμυρική προστασία, που ξεκινάει από τα βουνά, δε γίνει οργισμένη λαϊκή απαίτηση, θα είμαστε διαρκώς στο ίδιο έργο θεατές

22 Ιαν 2026, 21:10
Παιδεία

«Η μουσική παιδεία είναι πολιτισμός, δεν είναι πολυτέλεια να είσαι μουσικός»

Στους δρόμους οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Χανίων

22 Ιαν 2026, 17:48
Πολιτική

Σύμπτωση είναι, μην πάει ο νους σας στο πονηρό

22 Ιαν 2026, 14:16
Κόντρες

Η σημασία της παύσης στη μουσική

22 Ιαν 2026, 13:47
Παιδεία

Κακοκαιρία και Tηλεκπαίδευση: Η μέγιστη υποκρισία

22 Ιαν 2026, 11:44
Εργατικά

Τα πειθαρχικά θα ηττηθούν – το Δημόσιο Σχολείο θα νικήσει (ανταπόκριση από την Τρίπολη)

Μαζική συμπαράσταση, την ημέρα διεξαγωγής του Πειθαρχικού κατά τριών νεοδιόριστων εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στη νόμιμη απεργία-αποχή από την αξιολόγηση

22 Ιαν 2026, 10:12
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Γενάρη

22 Ιαν 2026, 00:01
Πολιτική

Χάβρα το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ – Ο Ανδρουλάκης σε μέγγενη μάρκας «Χαρηπαύλου»

21 Ιαν 2026, 21:15
Διεθνή

Δέκα Παλαιστίνιοι δολοφονήθηκαν σε λιγότερο από μια ώρα στη Γάζα

Ανάμεσά τους τρεις δημοσιογράφοι που κάλυπταν την κατασκευή καταυλισμού αστέγων από την Αιγυπτιακή Επιτροπή

21 Ιαν 2026, 19:10
Παιδεία

Η Πρωτοβουλία Πανεπιστημιακών ΑΠΘ-ΠΑΜΑΚ-ΔΙΠΑΕ για το «συνέδριο» «Η Οικονομία του Πολέμου»

21 Ιαν 2026, 14:57
Κόντρες

Πρώτα θα πάρω «γραμμή» και μετά θα σας πω

21 Ιαν 2026, 14:44
Η παπάρα

Να βάλουμε τέρμα σ’ αυτή την ντροπή

21 Ιαν 2026, 12:38
Διεθνή

Γάζα: Οι δωσίλογοι εξοντώνονται ή αυτοκτονούν

21 Ιαν 2026, 11:32
Παιδεία

Στους ιμπεριαλιστικούς πολεμικούς σχεδιασμούς «βουτάει» και το ΑΠΘ

21 Ιαν 2026, 09:51
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Γενάρη

21 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Οι σιωναζιστές ισοπεδώνουν τις κεντρικές εγκαταστάσεις της UNRWA στην Ανατολική Ιερουσαλήμ

20 Ιαν 2026, 20:44
Υγεία

Μετατρέπουν τους γιατρούς του παλιού «Λοιμωδών» σε περιφερόμενο θίασο

Πλήττουν καίρια και το Νοσοκομείο Νίκαιας

20 Ιαν 2026, 19:18
Διεθνή

Τραμπ: Θέλει να φτιάξει και δικό του ΟΗΕ!

Αντιδρούν ιμπεριαλιστικές χώρες και περιφερειακές δυνάμεις

20 Ιαν 2026, 13:51
Κόντρες

Αποκαλυπτήρια (στα καφενεία το λένε «ξεβράκωμα»)

20 Ιαν 2026, 12:04
Διεθνή

Ιταλία 2026: O,τι κινείται ποινικοποιείται κι ό,τι αντιστέκεται «διορθώνεται»

20 Ιαν 2026, 08:25
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Γενάρη

1925: Οι κατάδικοι θα χρησιμοποιούνται για έργα του δημοσίου. Ιδρύεται Αγροτική Φυλακή στην Τίρυνθα.

1933: Με εντολή του Ελευθέριου Βενιζέλου η χωροφυλακή χτυπά 3.000 απολυμένους εργάτες στη Νάουσα (τέσσερις νεκροί, είκοσι τραυματίες).

1955: Βίαια επεισόδια σε συζήτηση για τους φακέλους και τις διώξεις αριστερών. Ο βουλευτής του “Συναγερμού” Κ. Παπαδόπουλος άρπαξε από τα μαλλιά τον βουλευτή Διαμαντή, χτυπώντας και βρίζοντάς τον.

1973: Τρίτη δίκη της “Ελληνικής Αντίστασης” για σχεδιαζόμενη απόδραση του Αλέκου Παναγούλη, έντεκα καταδίκες.

1987 : Απόπειρα πραξικοπήματος κατά της Κορασόν Ακίνο (Φιλιππίνες).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, Αγαπητέ φίλε Israel, […] η σημερινή σου παρουσία αποκτά μια θετική διάσταση στο πλαίσιο των ήδη άριστων και στρατηγικών αμυντικών μας σχέσεων. Γιατί η αμυντική μας συνεργασία πλέον, καλύπτει ολόκληρο το φάσμα: Από την επιχειρησιακή διαλειτουργικότητα και τις κοινές ασκήσεις μέχρι τη στρατηγική σύγκλιση στην έρευνα, στην καινοτομία, στην αμυντική τεχνολογία και βιομηχανία. […] Eνας άλλος πυλώνας συνεργασίας είναι η Τριμερής με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, «3+1». Δηλαδή, Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ, Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Γενικά, λειτουργούμε ως ένας άξονας σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο. Oπως ξέρετε, στην περιοχή μας πολλά διακυβεύονται από αποσταθεροποιητικές πρακτικές, από αμφισβήτηση του Διεθνούς Δικαίου, από αμφισβήτηση του Δικαίου της Θάλασσας. Η Ελλάδα υπερασπίζεται την κυριαρχία της, υπερασπίζεται τα κυριαρχικά δικαιώματά της, χωρίς να απειλεί οιονδήποτε, χωρίς να διεκδικεί οτιδήποτε. […] Oπως είναι φυσικό, «εκμεταλλεύτηκα» την παρουσία του Υπουργού στην Αθήνα, ανταλλάξαμε απόψεις για την ευρύτερη κατάσταση στη Μέση Ανατολή, του υπογράμμισα τον σταθεροποιητικό και έντιμο ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα, διατηρώντας αμυντικές σχέσεις με το Ισραήλ και εγκάρδιες σχέσεις με τον αραβικό κόσμο. […] Και, βέβαια, από την πρώτη στιγμή καταδικάσαμε τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου και υποστηρίξαμε το δικαίωμα σας, κύριε Υπουργέ, για αυτοάμυνα. Και στηρίζουμε το αίτημα για την επιστροφή της σoρού και του τελευταίου ομήρου. […] Θεωρώ ότι οι συζητήσεις μεταξύ μας αποτελούν πάντα ένα σκαλοπάτι για τη βελτίωση των σχέσεων μας, αλλά λειτουργούν και ως σταθεροποιητικός παράγων για την ευρύτερη περιοχή.

Nικος Δένδιας

(Ο Δένδιας υποδέχτηκε στην Αθήνα τον σφαγέα Ισραέλ Κατζ, δεξί χέρι του Νετανιάχου στη σιωναζιστική κυβέρνηση. Και επέλεξε να μην πει ούτε δυο τυπικά λόγια «ίσων αποστάσεων». Πλήρης ταύτιση με τους σιωναζιστές. Τους οποίους είχε το θράσος να χαρακτηρίσει παράγοντα σταθερότητας της περιοχής! Ποιους; Αυτούς που βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση με τις μισές χώρες της περιοχής και που προβάλλουν απροκάλυπτα ως στρατηγικό τους στόχο το «Μεγάλο Ισραήλ», ένα αυτοκρατορικό μόρφωμα που θα καταπιεί χώρες όπως η Παλαιστίνη, η Ιορδανία, ο Λίβανος, η Συρία, και θα διαμελίσει άλλες, όπως η Αίγυπτος, η Υεμένη, η Σαουδική Αραβία, το Ιράκ και η Τουρκία! Ο Δένδιας άκουσε -συγκατανεύοντας- τον Κατζ να λέει -δύο φορές μάλιστα- ότι Ελλάδα και Ισραήλ «μοιράζονται κοινές αξίες». Τον άκουσε να ονοματίζει την Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα του Ισραήλ, παραβιάζοντας τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, που και το ελληνικό κράτος έχει ψηφίσει. Παραβιάζοντας το διεθνές στάτους που αναγνωρίζει ως πρωτεύουσα της σιωνιστικής οντότητας το Τελ Αβίβ. O ελληνικός λαός πρέπει να βάλει τέρμα σ’ αυτή την ντροπή)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo