Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Οι σιωναζιστές ψάχνουν προσχήματα για να συνεχίσουν τη γενοκτονία
  • Το φτύσιμο ήταν όλο δικό του
  • Σαν σήμερα 25 Δεκέμβρη
  • Χαμάς: Απορρίπτουμε την κηδεμονία, τον αφοπλισμό και κάθε παρέμβαση στις εσωτερικές παλαιστινιακές υποθέσεις
  • Οι θύτες τιμωρούν το θύμα, χωρίς γιατριά της αιτίας
  • ΑΔΕΔΥ: Συμπαράσταση στην Παρασκευή Τυχεροπούλου
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»O τραγέλαφος της ελληνικής αστικής διπλωματίας
Πολιτική

O τραγέλαφος της ελληνικής αστικής διπλωματίας

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr25 Σεπ 2025, 10:46

Από προχτές, μία είδηση υπάρχει στα ελληνικά μίντια: η ματαίωση της συνάντησης Μητσοτάκη-Ερντογάν στη Νέα Υόρκη. Λες και αυτό είναι το σημαντικότερο ζήτημα που απασχολεί τη φετινή γενική συνέλευση του ΟΗΕ.

Ο Μητσοτάκης έβαλε τα γνωστά παπαγαλάκια να «εξηγούν» τι έγινε, η αντιπολίτευση (ΠΑΣΟΚ και Δούρου εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ) έκανε δηλώσεις καταγγελίας, η Λατινοπούλου σκαρφάλωσε στα κάγκελα και οδύρεται μαυροφορούσα, κανονικός τραγέλαφος.

Καλά να πάθει, όμως, ο Μητσοτάκης, γιατί αυτός και ο μηχανισμός προπαγάνδας του μεγάρου Μαξίμου προσπάθησαν να δώσουν διαστάσεις… ιστορικού γεγονότος σε μια μισάωρη συνάντησή του με τον Ερντογάν, που θα ήταν απλά για το θεαθήναι. Μέχρι και «ατζέντες» έφτιαχναν για το τι προτίθεται να πει ο Κούλης στον Ταγίπ εφέντη. Κορυφαίο σ’ αυτές τις κατασκευασμένες ατζέντες ήταν ότι θα του ζητούσε να αποσύρει το casus belli!

Μισή ώρα συνάντηση (για τόσο ήταν προγραμματισμένη), δηλαδή το πολύ ένα τέταρτο κανονική κουβέντα (γιατί υπάρχει και διερμηνεία, καθώς ο Ερντογάν μιλάει αποκλειστικά στα τουρκικά), τι να συζητήσουν; Ισως ο Κούλης, στριμωγμένος καθώς είναι στο εσωτερικό, να ετοίμαζε κάποιο σόου με καμιά ατάκα για το casus belli, για να ταπώσει τους δεξιο-ακροδεξιούς που του κάνουν αντιπολίτευση από τα δεξιά.

Αυτό πρέπει να πήραν υπόψη τους οι άνθρωποι του Ερντογάν και έκαναν το χουνέρι στον Μητσοτάκη. Πρώτα τον ανάγκασαν να δεχτεί να γίνει η συνάντηση, όχι σε ουδέτερο χώρο αλλά στο «Σπίτι της Τουρκίας» (στο φαραωνικό κτίριο που έχει χτίσει το τουρκικό κράτος στη Νέα Υόρκη, απέναντι από την έδρα του ΟΗΕ, που όταν έγιναν τα εγκαίνια έριξαν το ανάθεμα στον Ελπιδοφόρο επειδή κρατούσε την κορδέλα μαζί με τον Ερντογάν, τον Τατάρ και άλλους). Κι όταν τα ελληνικά μίντια γέμισαν με σενάρια, όλα διοχετευμένα από το μηχανισμό προπαγάνδας του Μαξίμου, ο Ταγίπ εφέντης έριξε ένα μεγαλοπρεπέστατο «άκυρο» στον Κούλη: «άσε μας, μικρέ, έχω σοβαρές δουλειές».

Είχε λέει να πάει στη συνάντηση του Τραμπ με τους ηγέτες μουσουλμανικών χωρών για τον πόλεμο στη Γάζα. Ομως αυτή η συνάντηση ήταν γνωστή όταν κανονίστηκε το ραντεβού Ερντογάν-Μητσοτάκη και είχε παρθεί υπόψη και ως προς το χρόνο και ως προς τη μικρή διάρκεια της διμερούς συνάντησης (μισάωρο αυστηρά). Αφήστε που η συνάντηση με τον Τραμπ καθυστέρησε να ξεκινήσει, ώστε να βολευτούν τα προγράμματα όλων.

Απλούστατα, ο Ερντογάν και οι άνθρωποί του, έχοντας διαβάσει όλα τα «ηρωικά» που γράφονταν στα ελληνικά φιλοκυβερνητικά μίντια, θέλησαν να δώσουν ένα «μαθηματάκι» στον Μητσοτάκη, εξευτελίζοντάς τον. Του την είχαν φυλαγμένη κιόλας, καθώς ο Μητσοτάκης αναβάλλει συνεχώς το συμβούλιο διακυβερνητικής συνεργασίας που είναι προγραμματισμένο να γίνει στην Αγκυρα αυτή τη φορά.

Επόμενο ήταν, καθώς προπαγανδιστικά είχαν χτίσει «ανώγια και κατώγια», να προσγειωθούν ανώμαλα στην πραγματικότητα. Η καπιταλιστική Τουρκία είναι μια περιφερειακή δύναμη με αναβαθμισμένο διεθνή ρόλο τα τελευταία χρόνια, ενώ η καπιταλιστική Ελλάδα είναι ένας ασήμαντος κρίκος στο σύστημα της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης, εντελώς δεδομένος. Αμα έχουν χρόνο θα ασχοληθούν με τον εκπρόσωπό της (είτε είναι ο Μητσοτάκης είτε οποιοσδήποτε άλλος). Και χρόνο έχουν -όπως έχει αποδειχτεί πολλές φορές- μόνο όταν πρόκειται να κλείσουν κάποια καινούργια συμφωνία αγοράς οπλικών συστημάτων.

Ο Τραμπ, νάρκισσος και λάτρης του σόου, φρόντισε να βάλει τον Ερνμτογάν δίπλα του, στην κορυφή του τραπεζιού της συνάντησης με τους ηγέτες των μουσουλμανικών χωρών (φωτογραφία), ενώ ο Μητσοτάκης δεν έχει πάρει ακόμα την πολυπόθητη πρόσκληση για τον Λευκό Οίκο. Ο Ερντογάν, μετά τη Νέα Υόρκη, πήγε και στην Ουάσιγκτον. Λογικό, όταν υπάρχουν στη μέση «δουλειές». Μια παραγγελία 200 Boeing για τις Turkish Airlines σάς φαίνεται μικρή «δουλειά»; Μπορούν να παραγγείλουν έστω τα μισά αεροπλάνα η Aegean ή η SkyExpress; Είναι άλλα τα μεγέθη, πώς να το κάνουμε;

Η Τουρκία παίζει ρόλο στη Συρία, στο Παλαιστινιακό, στις μουσουλμανικές πρώην σοβιετικές Δημοκρατίες, στη Μέση Ανατολή, ενώ λειτουργεί και ως σύνδεσμος του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία, παίζοντας ρόλο μεσολαβήτριας χώρας. Η Ελλάδα δεν μπορεί να παίξει ρόλο ούτε στα Βαλκάνια, ούτε στην άμεση γειτονιά της (σε επίπεδο προπαγάνδας οι δεξιοί βρίζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ έπαθαν ένα χοντρό κάζο επενδύοντας στην υπόθεση Μπελέρι – ο Ράμα «τους πήρε τα σώβρακα» κατά το κοινώς λεγόμενο και τώρα έχουν αντικαταστήσει το νταηλίκι με γλύκες). Είναι άλλα τα μεγέθη, πώς να το κάνουμε;

Ο Ερντογάν έριξε ένα… φιλικό «φτύσιμο» στον Μητσοτάκη (σαν να του είπε: «μικρέ, πάρε τα κουβαδάκια σου και πήγαινε να παίξεις στην παρακάτω παραλία») και μετά ανέβηκε στο βήμα της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ και ξεκαθάρισε: «Ξεχάστε ότι μπορείτε να κάνετε ενεργειακά παιχνίδια στην Ανατολική Μεσόγειο ερήμην της Τουρκίας». Πόσο πιο καθαρά να το πει;

Τα υπόλοιπα είναι της κατηγορίας «να ‘χαμε να λέγαμε». Το «σε λα βι» του… κουλ Κούλη, τα «ηρωικά» του κυβερνητικού εκπρόσωπου και η χολή που χύνουν τα παπαγαλάκια. Μια χαρά τους τα έγραψε ο διευθυντής της «Μιλιέτ», Οζάι Σεντίρ, σε άρθρο-σεντόνι με τον δηκτικό τίτλο: «Ξανακύλησαν στην αρρώστια τους με την Τουρκία»! Ο ξεσκολισμένος τούρκος αρθρογράφος γράφει πως οι προτεραιότητες του Ερντογάν ήτανη εδαφική ακεραιότητα της Συρίας, ο ισραηλινός επεκτατισμός και η επαναφορά της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 και όχι ο Μητσοτάκης.

Θυμίζει ότι η συνάντηση ζητήθηκε από την ελληνική πλευρά με μεγάλη καθυστέρηση, γι’ αυτό και δεν υπήρχε στο επίσημο πρόγραμμα του Ερντογάν, ενώ αφήνει να εννοηθεί ότι η τουρκική πλευρά «τα πήρε στο κρανίο» όταν η ελληνική πλευρά άρχισε διαρροές περί ατζέντας της συνάντησης, casus belli κτλ., παραβιάζοντας την άτυπη συμφωνία των δύο μερών, η Τουρκία ανέβαλε τη συνάντηση, δείχνοντας ότι στη μια πλευρά των ελληνοτουρκικών σχέσεων… «λειτουργούν πράγματα με υγιή τρόπο», ενώ οι αντιδράσεις της άλλης πλευράς «είναι μια ένδειξη ότι η Ελλάδα παραμένει δέσμια μιας παθολογικής σχέσης με την Τουρκία»! «Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ότι το μοναδικό θέμα της διπλωματίας είναι η Τουρκία», γράφει ο Σεντίρ, επικαλούμενος και τον… Αβραμόπουλο. Κανονικό δούλεμα… δημοσιογραφικά καλοδουλεμένο.

Εκτύπωση 🖨
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΤΡΑΜΠ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣαν σήμερα 25 Σεπτέμβρη
Επόμενο άρθρο Εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι επιστρέφουν στην Πόλη της Γάζας

Σχετικά Αρθρα

Το φτύσιμο ήταν όλο δικό του

Πολιτική 25 Δεκ 2025, 06:13

ΑΔΕΔΥ: Συμπαράσταση στην Παρασκευή Τυχεροπούλου

Εργατικά 24 Δεκ 2025, 11:58

Ενσωμάτωση του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ: Για να συνεχιστεί το θεάρεστο έργο της εγκληματικής οργάνωσης

Οικονομία 23 Δεκ 2025, 19:55

Απολυταρχικού τύπου διάταξη για να αποτρέπεται η «μονιμοποίηση» συμβασιούχων των δήμων

Οταν τα δημοτικά όργανα αρνούνται να ασκήσουν ένδικα μέσω κατά αποφάσεων που δικαιώνουν συμβασιούχους, θα υποχρεώνονται να το κάνουν οι δικηγόροι των δήμων!

Εργατικά 22 Δεκ 2025, 12:03

Στο φέουδο του Μπέου δεν χωρεί κρατικός έλεγχος

Πολιτική 22 Δεκ 2025, 10:33

Μαζική αντιφασιστική κινητοποίηση στην Πετρούπολη – «Ο φασισμός δεν χωρά στην εκπαίδευση»

Πολιτική 22 Δεκ 2025, 09:10
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Οι σιωναζιστές ψάχνουν προσχήματα για να συνεχίσουν τη γενοκτονία

25 Δεκ 2025, 10:25
Πολιτική

Το φτύσιμο ήταν όλο δικό του

25 Δεκ 2025, 06:13
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Δεκέμβρη

25 Δεκ 2025, 00:01
Διεθνή

Χαμάς: Απορρίπτουμε την κηδεμονία, τον αφοπλισμό και κάθε παρέμβαση στις εσωτερικές παλαιστινιακές υποθέσεις

24 Δεκ 2025, 18:31
Παιδεία

Οι θύτες τιμωρούν το θύμα, χωρίς γιατριά της αιτίας

Για την 16χρονη που τραυμάτισε συμμαθήτριά της

24 Δεκ 2025, 18:04
Εργατικά

ΑΔΕΔΥ: Συμπαράσταση στην Παρασκευή Τυχεροπούλου

24 Δεκ 2025, 11:58
Διεθνή

Ο σιωναζιστής Νετανιάχου και οι άθλιες ορντινάντσες του

24 Δεκ 2025, 11:50
Καταστολή

Ιμπεριαλισμός, κρατική καταστολή και απελάσεις: το κράτος επιστρέφει τα θύματα του πίσω στον όλεθρο

24 Δεκ 2025, 07:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Δεκέμβρη

24 Δεκ 2025, 00:01
Κόντρες

Τα κάλαντα της αμερικανοδουλείας

23 Δεκ 2025, 20:42
Οικονομία

Ενσωμάτωση του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ: Για να συνεχιστεί το θεάρεστο έργο της εγκληματικής οργάνωσης

23 Δεκ 2025, 19:55
Διεθνή

Ζορίζονται οι Αμερικανοί στη Μέση Ανατολή

Ανοιχτοί σε σχέσεις μόνο αν το Ισραήλ φερθεί σαν «κανονική χώρα», δηλώνει σαουδάραβας αξιωματούχος

23 Δεκ 2025, 12:06
Καταστολή

Πετάνε στο δρόμο τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα

23 Δεκ 2025, 09:25
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Δεκέμβρη

23 Δεκ 2025, 00:01
Διεθνή

Οι Αμερικάνοι υποχωρούν λόγω της άτεγκτης στάσης της Παλαιστινιακής Αντίστασης

22 Δεκ 2025, 19:56
Καταστολή

Δικαίωση για οικογένεια σύριων προσφύγων: αποκαλύπτεται ο πραγματικός ρόλος του Frontex

22 Δεκ 2025, 18:16
Εργατικά

Απολυταρχικού τύπου διάταξη για να αποτρέπεται η «μονιμοποίηση» συμβασιούχων των δήμων

Οταν τα δημοτικά όργανα αρνούνται να ασκήσουν ένδικα μέσω κατά αποφάσεων που δικαιώνουν συμβασιούχους, θα υποχρεώνονται να το κάνουν οι δικηγόροι των δήμων!

22 Δεκ 2025, 12:03
Πολιτική

Στο φέουδο του Μπέου δεν χωρεί κρατικός έλεγχος

22 Δεκ 2025, 10:33
Πολιτική

Μαζική αντιφασιστική κινητοποίηση στην Πετρούπολη – «Ο φασισμός δεν χωρά στην εκπαίδευση»

22 Δεκ 2025, 09:10
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Δεκέμβρη

22 Δεκ 2025, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Δεκέμβρη

1934: Βόμβα στο υπουργείο Στρατιωτικών με στόχο τον Γεώργιο Κονδύλη.

1936: Βέλγοι επίσκοποι καταδικάζουν τον φασισμό και τον κομμουνισμό.

1936: Ιδρύεται Οικονομική Αστυνομία στην Ελλάδα για πάταξη της φοροδιαφυγής και δίωξη του λαθρεμπορίου.

1952: Συλλαμβάνεται ο Νίκος Πλουμπίδης.

1967: Βόμβα στην Κυψέλη.

1978: Το Βιετνάμ εισβάλλει στην Καμπότζη.

1991: Παραιτείται από την ηγεσία της ΕΣΣΔ ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ευ. Βενιζέλος: Επιτρέψτε μου έναν προσωπικό τόνο, έχω επιδείξει εγώ ποτέ κάποια πολιτική φιλοδοξία; Γιατί μόνο βάρη έχω αναλάβει στην πολιτική μου διαδρομή. (…) Δεν νομίζω ότι επιδίωξα ποτέ κάποιο αξίωμα το οποίο θα είναι χαριστικό ή εύκολο, ανέλαβα ευθύνες και νομίζω ότι ο καθένας θα κριθεί στο τέλος, στον απολογισμό της ζωής του με βάση αυτά τα οποία ξεπερνούν τη συγκυρία. (…)

Χρ. Κούτρας: Δεν είστε πολιτικός πια;

Ευ. Βενιζέλος: Προφανώς είμαι πολιτικός. (…)

Ευ. Βενιζέλος: Η αυτοδυναμία πιστεύω ότι έχει κλείσει τον κύκλο της στην Ελλάδα. (…)

Χρ. Κούτρας: Όχι. Σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αν κληθεί, θα πει, είμαι εδώ;

Ευ. Βενιζέλος: Από ποιους να κληθεί;

Χρ. Κούτρας: Από τα κόμματα τα οποία μπορεί να αποφασίσουν να κάνουν μία συνεργασία.

Ευ. Βενιζέλος: Τα κόμματα εάν θεωρήσουν ότι πρέπει να απευθυνθούν σε άλλα πρόσωπα, τα πρόσωπα, μεταξύ αυτών και εγώ, δεν παριστάνω τώρα τον σεμνότυφο, θα κρίνουμε αν μπορούμε να προσφέρουμε κάτι.

Χρ. Κούτρας: Εκείνη τη στιγμή.

Ευ. Βενιζέλος: Εάν υπάρχει εμπιστοσύνη, εάν υπάρχουν συσχετισμοί, αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις, αλλά δεν θα έλεγε κανείς όχι σε μία παρόμοια περίσταση. (…)

Χρ. Κούτρας: Αυτό βλέπετε ότι θα είναι η επόμενη κυβέρνηση; Η επόμενη κυβέρνηση θα είναι κυβέρνηση συνεργασίας;

Ευ. Βενιζέλος: Πιστεύω ότι πρέπει να είναι κυβέρνηση συνεργασίας για λόγους καταρχάς διαφάνειας, για λόγους δημοκρατικής ας το πούμε αισθητικής, για λόγους συμμετοχής και συναντίληψης, για λόγους νομιμοποίησης και γιατί δεν μπορεί η χώρα να πορεύεται συγκρουσιακά. (…)

Γ. Ντσούνος: Άρα με βάση το δικό σας σκεπτικό θα πάμε σε συνεργασία. Συνεργασία ποιων; Αν είναι πρώτο κόμμα η Νέα Δημοκρατία;

Ευ. Βενιζέλος: Θα το κρίνουν τα κόμματα, εγώ δεν είμαι εδώ ούτε κανείς που έχει διατελέσει πολιτικός πρώτης γραμμής είμαστε εδώ για να πούμε στα κόμματα τι θα κάνουν. (…) Τα κόμματα ζητούν την ψήφο του ελληνικού λαού. Εμείς παρακολουθούμε, εγώ προσωπικά παρακολουθώ με σεβασμό, απόλυτο σεβασμό το πώς εξελίσσεται η δημοκρατική διαδικασία. (…)

Χρ. Κούτρας: Δηλώνετε όμως παρών να κληθείτε υπό προϋποθέσεις.

Ευ. Βενιζέλος: Είμαι πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, θέλω το ΠΑΣΟΚ να είναι όσο γίνεται ψηλότερα, (…) αλλά δεν μιλώ τώρα ως ΠΑΣΟΚ ή μόνο για το ΠΑΣΟΚ, μιλώ για όλα τα κόμματα του δημοκρατικού φάσματος και με ενδιαφέρει να λειτουργεί το δημοκρατικό τόξο, το συνταγματικό τόξο.

(Θέλει η που@@@α να κρυφτεί μα η χαρά δεν την αφήνει. Ο Βενιζέλος βγήκε σε κανάλι για να πει ότι προσφέρεται για πρωθυπουργός της επόμενης κυβέρνησης, υπό οποιαδήποτε σύνθεση. Δεν κάνει τον κλασικό διαχωρισμό «πρόοδος-συντήρηση», αλλά το διαχωρισμό «εντός – εκτός συνταγματικού τόξου». Με όλους, πλην νεοναζιστών, φτάνει να τον κάνουν πρωθυπουργό. Μιλάμε για υπερ-μπαλαντέρ. Χρησιμοποίησε την αναμφισβήτητη ρητορική του δεινότητα με τρόπο που να μην αφήνει την παραμικρή αμφιβολία για τις προσδοκίες του. Από τη στιγμή που ο Μητσοτάκης δεν τον έκανε πρόεδρο της Δημοκρατίας, το μόνο που απομένει για να ικανοποιήσει τον άκρατο ναρκισσισμό του είναι να γίνει πρωθυπουργός μιας -ακόμα και βραχύβιας- συμμαχικής κυβέρνησης. Στα 70 του έστω. Θα το πετύχει; Συνήθως δεν πετυχαίνει μεγάλους στόχους. Εχασε πανηγυρικά από τον ΓΑΠ στις εκλογές για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που ο ίδιος προκάλεσε. Μετά έγινε μνημονιακός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, πρώτα με τον Παπαδήμο, μετά τον Σαμαρά, έγινε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μόνο για να το δει να εξαερώνεται επί προεδρίας του και μετά είδε τη Φώφη να ψηλοανεβάζει το ποσοστό του. Πρόκειται για μόνιμο λούζερ, με τόσο μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του ώστε να θεωρεί ότι ο ελληνικός λαός… του χρωστάει. Από τη στιγμή που κατέθεσε υποψηφιότητα για πρωθυπουργός συμμαχικής κυβέρνησης, είναι σίγουρο πως θα βρίσκεται όλο και πιο συχνά στο πολιτικό προσκήνιο, επιτιθέμενος με το δικό του στιλ κατά του Μητσοτάκη, συμπληρώνοντας τους Σαμαρά-Καραμανλή)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo