Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 15 Φλεβάρη
  • «Ωρίμασε Πιρς»: Το ξεφτίλισμα μιας τηλεοπτικής πριμαντόνας
  • Η Γάζα αποχαιρέτησε τον «Σνάιπερ της Μπέιτ Χανούν» και τον βοηθό του
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 14 Φλεβάρη
  • Πού να ξέρουν τα Γαλλάκια!
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Νεότερες πληροφορίες για τα εγκλήματα των σιωναζιστών στο νοσοκομεία Αλ-Σίφα
Διεθνή

Νεότερες πληροφορίες για τα εγκλήματα των σιωναζιστών στο νοσοκομεία Αλ-Σίφα

Και μαζική απαγωγή εκτοπισμένων, γυμνών, με δεμένα χέρια και μάτια

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr15 Νοέ 2023, 18:53

Λίγο πριν τις 2 μετά τα μεσάνυχτα και ενώ οι σιωναζιστές είχαν ανατινάξει τις πύλες του νοσοκομείου Αλ-Σίφα στην πόλη της Γάζας, εκπρόσωπος του στρατού κατοχής ανακοίνωσε την εισβολή, ισχυριζόμενος ότι ειδικές δυνάμεις του στρατού πολεμούν εναντίον της Χαμάς σε ένα συγκεκριμένο τμήμα του Ιατρικού Συγκροτήματος Αλ-Σίφα, καθώς η επιχείρηση βασίζεται σε πληροφορίες της υπηρεσίας πληροφοριών του στρατού και σε επιχειρησιακή ανάγκη. Βεβαιώνουμε ότι η επέμβαση δεν στοχεύει ασθενείς, ιατρικό προσωπικό ή πολίτες που διαμένουν εντός του νοσοκομείου, είπε με στόμφο ο σιωναζιστής εκπρόσωπος. Διαβεβαίωσε, επίσης, πως όταν σταθεροποιηθεί ο έλεγχος, θα μεταφερθούν στο νοσοκομείο θερμοκοιτίδες, ιατρικός εξοπλισμός και βρεφικό γάλα!

Ο ίδιος εκπρόσωπος του σιωναζιστικού στρατού είπε στο CNN: Μπαίνουμε στο νοσοκομείο Αλ-Σίφα με συγκεκριμένη αποστολή και ίσως φτάσουμε σε ένα μέρος όπου θα νικήσουμε τη Χαμάς και θα απελευθερώσουμε τους ομήρους!

Οπως γνωρίζουμε πλέον, ίχνος από Χαμάς δεν βρέθηκε στο νοσοκομείο. Οι σιωνιστές εισέβαλαν διαδοχικά στο κτίριο του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (την ίδια ώρα τανκ έμπαιναν στην πανεπιστημιούπολη του νοσοκομειακού συγκροτήματος), στο υπόγειο του κτιρίου, στο Τμήμα των Χειρουργείων και μετά άρχισαν να σαρώνουν ολόκληρο το κτίριο. Κυκλοφορώντας στους διαδρόμους πυροβολούσαν συνέχεια, προκαλώντας τρόμο σε ασθενείς, προσωπικό και εκτοπισμένους.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας στη Γάζα κατήγγειλε: Οι πυροβολισμοί μέσα στο νοσοκομείο Αλ-Σίφα είναι τρομοκρατία για γιατρούς και ασθενείς.

Ολες αυτές τις νυχτερινές ώρες από πλευράς Παλαιστίνιων επαναλαμβανόταν το ίδιο πράγμα: δεν υπάρχει τίποτα το στρατιωτικό στο νοσοκομείο Αλ-Σίφα. Ο γενικός διευθυντής του Κυβερνητικού Γραφείου Μέσων Ενημέρωσης προειδοποίησε: Η Κατοχή δεν θα αποδείξει ότι το νοσοκομείο Αλ-Σίφα είναι η έδρα της ηγεσίας της Αντίστασης. Αναμένουμε ότι θα φέρουν όπλα μαζί τους, θα τα τακτοποιήσουν με συγκεκριμένο τρόπο, και μετά θα τα φωτογραφίσουν.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας στη Γάζα, Μοχάμεντ Ζακούτ: Το νοσοκομείο Αλ-Σίφα περιλαμβάνει μόνο γιατρούς, ασθενείς και εκτοπισμένους. Δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε ή να κρύψουμε στο νοσοκομείο

Ο ίδιος δήλωσε στο Αλ-Τζαζίρα: Ούτε μια σφαίρα δεν εκτοξεύτηκε από το εσωτερικό του νοσοκομείου κατά την εισβολή των δυνάμεων κατοχής στο συγκρότημα. Ο στρατός κατοχής πίστευε ότι η είσοδος των στρατιωτών του στο Συγκρότημα Σίφα θα ήταν μια νίκη γι’ αυτόν, αλλά δεν βρήκε κανένα στοιχείο για την ύπαρξη της Αντίστασης. Δεν θα εκπλαγώ αν η ισραηλινή κατοχή φτιάξει μια νέα ψεύτικη ταινία, όπως έκανε στο Αλ-Ραντίσι και στο Χαμάντ, και δείξει «ταΐσματα μωρών» για να ισχυριστεί ότι το νοσοκομείο χρησιμοποιείται για στρατιωτικές υποθέσεις. Επισήμανε ακόμα, ότι η Κατοχή έριξε πολλές σφαίρες μέσα στο νοσοκομείο, προκαλώντας πανικό και φόβο στους ασθενείς, και πως οι γιατροί παραμένουν όρθιοι και εκπληρώνουν το ανθρωπιστικό τους καθήκον.

Ο επικεφαλής του Τμήματος Εγκαυμάτων στο Αλ-Σίφα, Αχμαντ Αλ-Μαχαλάτι, δήλωσε εύστοχα: Η Κατοχή δεν μπόρεσε να νικήσει την Αντίσταση, έτσι αποφάσισε να νικήσει το νοσοκομείο.

Το ηγετικό στέλεχος της Χαμάς, Ιζάτ Αλ-Ρισκ, δήλωσε:

Ηγέτης της Χαμάς Izzat Al-Rishq: Η προσπάθεια του Νετανιάχου να φωτογραφίσει την εισβολή των τανκς και του ηττημένου στρατό του στο νοσοκομείο Αλ-Σίφα σαν να ήταν επίτευγμα, είναι δείγμα πολιτικής εφηβείας. Ενα ολοφάνερο θεατρικό έργο που δεν θα εξαπατήσει κανέναν και δεν θα το πιστέψει κανένας, καθώς το νοσοκομείο Αλ-Σίφα είναι μια πολιτική ιατρική εγκατάσταση και όχι στρατώνας. Ο αμερικανός πρόεδρος είναι πλήρης εταίρος στον πόλεμο εξόντωσης που διεξάγεται από την ισραηλινή Κατοχή στη Γάζα. Ο Λευκός Οίκος ήταν αυτός που άναψε το πράσινο φως στην Κατοχή για εισβολή στο νοσοκομείο Αλ-Σίφα.

Η Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ ανακοίνωσε: Οι ΗΠΑ είναι εταίροι στο έγκλημα που διαπράττει τώρα η Κατοχή εισβάλλοντας στο Νοσοκομείο Αλ-Σίφα. Ο στρατός κατοχής δεν είναι σε θέση να επιτύχει κανένα στρατιωτικό στόχο στη Γάζα, γι’ αυτό επιτίθεται στους αμάχους και ασθενείς στο νοσοκομείο Αλ-Σίφα προσπαθώντας να κατασκευάσει μια εικόνα νίκης που θα δώσει στις μάζες και ως απάντηση στις διαδηλώσεις των εποίκων Η δήλωση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για την αντίθεσή του στη στόχευση νοσοκομείων ήταν ψευδής και παραπλανητική και είναι συγκάλυψη για το έγκλημα που διαπράττει τώρα η Κατοχή στη Γάζα. Γι’ αυτό θεωρούμε υπεύθυνη την αμερικανική κυβέρνηση. 

To πρωί, περίπου 8 ώρες μετά την εισβολή, το Ραδιόφωνο του Ισραηλινού Στρατού αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για την παρουσία απαγωγέων και αιχμαλώτων στο νοσοκομείο Αλ-Σίφα, αλλά οι επιχειρήσεις χτενίσματος συνεχίζονται. Δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι «δεν υπήρξαν θύματα μεταξύ των δυνάμεών μας κατά τη διάρκεια της εισβολής στο νοσοκομείο» (πώς θα υπήρχαν θύματα, αφού το νοσοκομείο δεν φρουρούταν από την Αντίσταση;).

Παρά την ύπαρξη πληροφοριών, δυστυχώς ο ισραηλινός στρατός δεν βρήκε κανέναν κρατούμενο στο νοσοκομείο Αλ-Σίφα, είπε ο Ορ Χέλερ στο σιωνιστικό Κανάλι 13.

Με την εισβολή των σιωναζιστών, οι εκτοπισμένοι άρχισαν να τρέχουν στους διαδρόμους και συγκεντρώθηκαν σε δυο πτέρυγες του συγκροτήματος όπου βρίσκονται χειρουργεία, ορθοπεδικά ιατρεία, μονάδα νεφρών και τμήμα εγκαυμάτων. Δεν μπορούσε κανείς να βγει από το νοσοκομείο, γιατί στην αυλή μπήκαν τανκ, γύρω τοποθετήθηκαν ελεύθεροι σκοπευτές και από πάνω πετούσαν drone. Κάποιοι που μέσα στον πανικό πήγαν να φύγουν από το συγκρότημα πυροβολήθηκαν εν ψυχρώ, όπως κατήγγειλε ο γενικός διευθυντής Νοσοκομείων στη Γάζα.

Οι γιατροί στο νοσοκομείο Αλ-Σίφα ανακρίνονται τώρα σε δωμάτια, έγραψε η σιωνιστική Μααρίβ. Αυτό που συνέβη δεν είχε σχέση με ανάκριση. Θύμιζε τα διαβόητα μπλόκα των ναζί στις κατεχόμενες ευρωπαϊκές πόλεις. Οι σιωναζιστές τοποθέτησαν μια ηλεκτρονική πύλη στην είσοδο του νοσοκομείου και ζήτησαν απ’ όλους να περάσουν απ’ αυτή και να συγκεντρωθούν στην πύλη. Γιατροί και πολίτες υπέστησαν ταπεινώσεις, προσβολές και ξυλοδαρμούς μέχρι να συγκεντρωθούν στην πύλη.

Γύρω στις 15:30 μετά το μεσημέρι, το Αλ-Τζαζίρα κατάφερε να επικοινωνήσει με το διευθυντή του Αλ-Σίφα, ο οποίος κατήγγειλε ότι στο προαύλιο υπάρχουν ακόμα άνθρωποι γυμνοί, σε εξευτελιστικές συνθήκες.

Ο διευθυντής ανέφερε ότι ο στρατός κατοχής εξακολουθεί να αναπτύσσεται σε πολλά κτίρια του νοσοκομείου. Είναι παρών στο κτίριο αιμοκάθαρσης χωρίς να μπαίνει στον κόπο να φέρει καύσιμα για να βοηθήσει τους ασθενείς. Δεν μπορούμε να φτάσουμε στο φαρμακείο για να περιθάλψουμε ασθενείς, καθώς η Κατοχή πυροβολεί όλους όσους μετακινούνται. Νερό, ρεύμα και οξυγόνο έχουν διακοπεί από όλα τα τμήματα του νοσοκομείου. Ο στρατός κατοχής ανέκρινε έναν αριθμό εργαζομένων σε διάφορα τμήματα του νοσοκομείου. Τα τμήματα είναι κλειστά και οι ασθενείς κλεισμένοι μέσα, αποκομμένοι από το προσωπικό. Δεν μπορέσαμε να επικοινωνήσουμε με τους γιατρούς για να ρωτήσουμε για την κατάσταση των ασθενών, ιδιαίτερα των πρόωρων νεογνών. Οι πληγές των ασθενών άρχισαν να σαπίζουν, καθώς σταμάτησαν όλες οι υπηρεσίες στο νοσοκομείο. Η μυρωδιά του θανάτου απλώνεται παντού, από το τμήμα επειγόντων περιστατικών μέχρι το τελευταίο κτίριο του νοσοκομείου. Η γραμμή νερού που τροφοδοτούσε το νοσοκομείο ανατινάχτηκε και δεν έχουμε ούτε μια σταγόνα νερό. Κανείς από το στρατό κατοχής δεν έχει επικοινωνήσει μαζί μας από τότε που εισέβαλε στο νοσοκομείο μέχρι τώρα.

Το Κυβερνητικό Γραφείο Μέσων Ενημέρωσης στη Γάζα κατήγγειλε ότι οι στρατιώτες του στρατού κατοχής ξυλοκόπησαν πολλούς άρρωστους, τραυματίες, εκτοπισμένους και ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό μέσα στο Συγκρότημα Αλ-Σίφα, τους ανάγκασαν να βγάλουν τα ρούχα τους και τους έβριζαν. Ανάγκασαν το ιατρικό προσωπικό να κατέβει από τους χώρους εργασίας του για να διεξάγουν έρευνες και να τους ανακρίνουν, υπό την απειλή των όπλων.

Οι στρατιώτες κατοχής τράβηξαν «ανθρωπιστικές φωτογραφίες» για να δείξουν ότι δήθεν ήρθαν για να παράσχουν βοήθεια στο νοσοκομείο και τους ασθενείς, όμως τα τουφέκια, τα όπλα και ο στρατιωτικός εξοπλισμός τους επιβεβαιώνουν ότι πήγαν στο νοσοκομείο για να πραγματοποιήσουν στρατιωτική επιχείρηση, ένα ξεκάθαρο έγκλημα πολέμου, που απειλεί τις ζωές του ιατρικού προσωπικού, των τραυματιών και των εκτοπισμένων.

Ο στρατός κατοχής έδιωξε αρκετά παιδιά και μερικούς ασθενείς. Τους πέταξε στο δρόμο, τους στέρησε τη θεραπεία και τους άφησε να αντιμετωπίσουν τη μοίρα του θανάτου, του βομβαρδισμού και της δολοφονίας από τους ελεύθερους σκοπευτές και τα φονικά drone. Τα ψέματα της Κατοχής για ύπραξη ασφαλούς περάσματος είναι βρόμικη προπαγάνδα. Ο στρατός κατοχής εκτέλεσε αρκετές οικογένειες που προσπάθησαν να εγκαταλείψουν το νοσοκομείο Αλ-Σίφα, σκοτώνοντας πάνω από 30 μάρτυρες.

Θεωρούμε την κατοχή πλήρως υπεύθυνη για τη ζωή και την ασφάλεια του ιατρικού προσωπικού, των τραυματιών, των ασθενών, των πρόωρων νεογνών και των εκτοπισμένων. Θεωρούμε ότι αυτό είναι έγκλημα πολέμου και έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, κατέληγε η ανακοίνωση.

Ο επικεφαλής του Τμήματος Εγκαυμάτων στο Συγκρότημα Αλ-Σίφα κατήγγειλε: Ο Ερυθρός Σταυρός δεν συνεργάστηκε μαζί μας και δεν απομάκρυνε τους τραυματίες από το νοσοκομείο Αλ-Σίφα.

Ο επόπτης έκτακτης ανάγκης στο νοσοκομείο Αλ-Σίφα δήλωσε ότι η Κατοχή ανατίναξε τις περισσότερες από τις πύλες του νοσοκομείου και θραύσματα χτύπησαν τους παρευρισκόμενους. Οι ιατρικές ομάδες αγωνίζονται να σώσουν τους τραυματίες.

Ο ίδιος κατήγγειλε ότι η Κατοχή συγκέντρωσε πολλούς από τους εκτοπισμένους, τους ανάγκασε να γδυθούν, τους έδεσε τα μάτια και τους μετέφερε σε άγνωστο προορισμό.

Και ο επόπτης έκτακτης ανάγκης επιβεβαίωσε ότι δεν ακούστηκαν συγκρούσεις, αλλά μόνο πυροβολισμοί από το στρατό κατοχής. Δεν υπάρχει ένοπλο άτομο στο συγκρότημα. Το νερό έχει κοπεί, δεν υπάρχει σταγόνα νερού στο συγκρότημα.

Tέλος, το Ευρω-Ιατρικό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (Euro-Med Monitor for Human Rights) ανακοίνωσε: «Οι ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν σε μεγάλο αριθμό στο Ιατρικό Συγκρότημα Αλ-Σίφα στην πόλη της Γάζας νωρίτερα σήμερα το πρωί, μετατρέποντάς το σε πολεμικό στρατώνα και σε κέντρο κράτησης, όπου ασθενείς, εκτοπισμένα πρόσωπα και επαγγελματίες υγείας υφίστανται διαφόρων ειδών καταχρήσεις».

Είναι σίγουρο πως μέσα στο μεγάλο και ιστορικό νοσοκομειακό συγκρότημα της Γάζας συνέβησαν και εξακολουθούν να συμβαίνουν πολλά ακόμα. Οι πληροφορίες βγαίνουν με το σταγονόμετρο, λόγω της τρομοκρατίας και του ελέγχου που ασκούν οι σιωναζιστές. Ολη την αλήθεια γι’ αυτό το έγκλημα πολέμου θα τη μάθουμε όταν ξεκουμπιστούν από εκεί και από όλη τη Λωρίδα της Γάζας.

ΥΓ. Σχεδόν ένα 24ωρο μετά την εισβολή στο Αλ-Σίφα, το οποίο υποτίθεται ότι «θα απελευθέρωναν από τη Χαμάς», οι σιωναζιστές δεν πήγαν κανένα εφόδιο στο υπό κατοχή νοσοκομείο. Ούτε τρόφιμα, ούτε νερό (ο κεντρικός αγωγός τροφοδοσίας έχει ανατιναχτεί), ούτε γάλα για τα μωρά, ούτε ντίζελ για τις γεννήτριες. Οι γιατροί τύλιξαν με αλουμινοκουβέρτες τα νεογνά, για να τα ζεστάνουν και να γλιτώσουν τις ζωές τους. Σημειωτέον ότι τέσσερα απ’ αυτά τα νεογνά είναι ορφανά από μάνα και πατέρα. Και οι δυο γονείς σκοτώθηκαν από βομβαρδισμούς, τα νεογνά γλίτωσαν επειδή βρίσκονταν στις θερμοκοιτίδες του Αλ-Σίφα. Τώρα, αντιμετωπίζουν κι αυτά το θάνατο από τους… απελευθερωτές.

VIDEO: Οι πύλες του Αλ-Σίφα ανατιναγμένες και τα τανκ μέσα στο προαύλιο του νοσοκομείου:

Εκτύπωση 🖨
ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΤο έγκλημα του σιωναζισμού στο νοσοκομείο Αλ-Σίφα

Και μαζική απαγωγή εκτοπισμένων, γυμνών, με δεμένα χέρια και μάτια

Επόμενο άρθρο H Παλαιστινιακή Αντίσταση εκδικείται (και) το έγκλημα στο νοσοκομείο Αλ-Σίφα

Και μαζική απαγωγή εκτοπισμένων, γυμνών, με δεμένα χέρια και μάτια

Σχετικά Αρθρα

Η Γάζα αποχαιρέτησε τον «Σνάιπερ της Μπέιτ Χανούν» και τον βοηθό του

Διεθνή 14 Φεβ 2026, 09:34

Η 7η Οκτώβρη επηρεάζει τον εσωτερικό ανταγωνισμό και στην αμερικάνικη Δεξιά

Διεθνή 13 Φεβ 2026, 10:44

Ο Τραμπ αντιμετωπίζει τον Νετανιάχου χειρότερα απ’ ό,τι τον μπάτλερ του Μαρ-α-Λάγκο

Διεθνή 12 Φεβ 2026, 18:43

Σουμάγια Γανούσι | Από τον Επστιν μέχρι τη Γάζα: Η διαφθορά της δυτικής ελίτ έχει πλέον αποκαλυφθεί πλήρως

Η Γάζα δεν ήταν απόκλιση από τις αξίες τους, ήταν η κορύφωσή τους

Διεθνή 11 Φεβ 2026, 21:14

Ισπανία: Ενας άλλος δρόμος είναι εφικτός;

Διεθνή 11 Φεβ 2026, 12:01

H σιωναζιστική κυβέρνηση αποφάσισε την εμβάθυνση της de facto προσάρτησης και την επέκταση των εποικισμών στη Δυτική Όχθη

Διεθνή 9 Φεβ 2026, 19:42
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Φλεβάρη

15 Φεβ 2026, 00:01
Πολιτισμός

«Ωρίμασε Πιρς»: Το ξεφτίλισμα μιας τηλεοπτικής πριμαντόνας

14 Φεβ 2026, 20:12
Διεθνή

Η Γάζα αποχαιρέτησε τον «Σνάιπερ της Μπέιτ Χανούν» και τον βοηθό του

14 Φεβ 2026, 09:34
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

14 Φεβ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Φλεβάρη

14 Φεβ 2026, 00:01
Κόντρες

Πού να ξέρουν τα Γαλλάκια!

13 Φεβ 2026, 20:58
Πολιτική

Δένδιας γιοκ: καζάν-καζάν για τρεις (με άνισα μερίδια)

13 Φεβ 2026, 19:24
Αγροτικά

Συνεχίζουν το ψέμα περί «αποκλιμάκωσης της ευλογιάς»

Mε κρατικό χρήμα μπαίνουν στην προπαγάνδα και τα αστικά ΜΜΕ

13 Φεβ 2026, 18:47
Πολιτική

Πού το πάει η καμαρίλα των Γλίξμπουργκ;

13 Φεβ 2026, 14:25
Αθλητισμός

Αλ-Ιράντα σημαίνει θέληση, αποφασιστικότητα και επιμονή

13 Φεβ 2026, 13:12
Αγροτικά

Γιατί η EFSA αποδέχεται τα μαϊμουδισμένα στοιχεία που της δίνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη;

10.830.204 ήταν τα αιγοπρόβατα στην Ελλάδα το 2023, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ

13 Φεβ 2026, 12:50
Διεθνή

Η 7η Οκτώβρη επηρεάζει τον εσωτερικό ανταγωνισμό και στην αμερικάνικη Δεξιά

13 Φεβ 2026, 10:44
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Φλεβάρη

13 Φεβ 2026, 00:01
Διεθνή

Ο Τραμπ αντιμετωπίζει τον Νετανιάχου χειρότερα απ’ ό,τι τον μπάτλερ του Μαρ-α-Λάγκο

12 Φεβ 2026, 18:43
Πολιτική

Ερντογάν-Μητσοτάκης: Ακόμα στα «μέλια» (ελέω ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ)

12 Φεβ 2026, 13:55
Υγεία

Γενική Συνέλευση Εργαζόμενων στο «Αττικόν»: Εχουν εδώ και χρόνια μετατρέψει το Αττικό σε ένα εμπορευματοποιημένο νοσοκομείο-εφημεράδικο με εξοντωμένο προσωπικό και ταλαιπωρημένους ασθενείς

12 Φεβ 2026, 10:20
Παιδεία

Ακαδημία Φαρμάκου στην Τρίπολη: Φτηνό εργατικό δυναμικό για τις φαρμακοβιομηχανίες

 Κατ’ απαίτηση της Πανελλήνιας Ενωσης Φαρμακοβιομηχανίας

12 Φεβ 2026, 09:57
Πολιτισμός

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων αποσύρει τη συμμετοχή του από τη Συμβουλευτική Επιτροπή του ετήσιου συνέδριου της Ευρωπαϊκής Ενωσης Αρχαιολόγων

Επειδή δεν αποκλείστηκαν οι εκπρόσωποι της γενοκτόνας σιωνιστικής οντότητας

12 Φεβ 2026, 08:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Φλεβάρη

12 Φεβ 2026, 00:01
Διεθνή

Σουμάγια Γανούσι | Από τον Επστιν μέχρι τη Γάζα: Η διαφθορά της δυτικής ελίτ έχει πλέον αποκαλυφθεί πλήρως

Η Γάζα δεν ήταν απόκλιση από τις αξίες τους, ήταν η κορύφωσή τους

11 Φεβ 2026, 21:14
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Φλεβάρη

Ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου.

Σερβία: Εθνική εορτή.

Καναδάς: Ημέρα σημαίας.

Σιγκαπούρη: Ημέρα ολικής άμυνας.

1923: Εφαρμόζεται στην Ελλάδα το γρηγοριανό ημερολόγιο.

1933: Απόπειρα εκτέλεσης του προέδρου των ΗΠΑ Φράνκλιν Ρούσβελτ από τον ιταλό αναρχικό Τζιουζέπε Ζαμκάρα.

1951: Δίμηνη φυλάκιση στον πρώην υπουργό Πάνο Χατζηπάνο για σκάνδαλο με καύσιμα.

1993: Βόμβα σε κτίριο ναυτιλιακής εταιρείας στον Πειραιά με αφορμή δύο πολύνεκρα ναυάγια (ΕΛΑ-1η Μάη).

1996: Ρουκέτα κατά του υπαίθριου γκαράζ της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα (17Ν).

1999: Ο Αμπντουλάχ Οτζαλάν εκδιώκεται από την ελληνική πρεσβεία στην Κένυα, συλλαμβάνεται από Κενυάτες και παραδίδεται στους τούρκους διώκτες του.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

«Η επιλογή της χορτοφαγίας απορρέει από τη συνεχή προσπάθεια να μπούμε στη θέση του άλλου, να δούμε τον κόσμο μέσα από τα δικά του μάτια, να νιώσουμε τον δικό του πόνο. Υπ’ αυτό το πρίσμα, πράγματι, βιγκανισμός και τραμπισμός δεν πάνε μαζί. Όσο ενισχύεται ο δεύτερος, θα μειώνεται η επιρροή του πρώτου».

Εφη Αχτσιόγλου

(Maς έκαναν εντύπωση τα εισαγωγικά στην ανάρτηση της κυρίας Αχτσιόγλου στο facebook. Επειδή στην ίδια ανάρτηση προμοτάριζε άρθρο του «Εθνους» με τίτλο «Vegans μετά το hype – Τραμπ και υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα φρενάρουν τον βιγκανισμό;», ανατρέξαμε σ’ αυτό και διαπιστώσαμε ότι είναι δικά της λόγια, από συνέντευξη που έδωσε στο πλαίσιο αυτού του άρθρου. Είναι να σαλτάρεις διαβάζοντας αυτή τη μπούρδα. Αμα γίνουμε όλες και όλοι βίγκαν, καθαρίσαμε με τον Τραμπ και τον τραμπισμό! Είναι τόσο απλό και δεν το σκέφτηκε κανείς πέρα από τη μαθήτρια του Κατρούγκαλου, υπουργό των Τσιπροκαμμένων, αποτυχούσα  υποψήφια διάδοχο του Τσίπρα -ηττήθηκε κατά κράτος από τον Κασσελάκη- και σήμερα αγωνιούσα αν θα βρεθεί γι’ αυτήν μια καλή θέση στο νέο τσιπρικό αστερισμό. Λέει κι άλλα η κα Αχτσιόγλου στη συνέντευξή της στο πλαίσιο του παραπάνω άρθρου. Για να μην μας αφήσει καμιά αμφιβολία πως όταν λέει ότι «η επιλογή της χορτοφαγίας απορρέει από τη συνεχή προσπάθεια να μπούμε στη θέση του άλλου, να δούμε τον κόσμο μέσα από τα δικά του μάτια, να νιώσουμε τον δικό του πόνο», αναφέρεται στα ζώα που χρησιμοποιούνται ως τροφή. Στο ethnos.gr το λέει και πιο ωμά: «Για μένα είναι απόκριση σε μια ηθική επιταγή αποδοχής του άλλου ως ακριβώς αυτό που είναι: άλλο. Άλλο με συνείδηση εαυτού. Προφανώς μη ανθρώπινη συνείδηση, σύμφωνοι, αλλά πάντως με μια κάποια συνείδηση εαυτού»! Βουτιά στη μεταφυσική και τον αντιεπιστημονισμό, ένα βήμα πριν από το Βουδισμό. Μια διατροφική επιλογή μετατρέπεται σε ηθικό κατηγόρημα και παίρνει τη μορφή ιδεολογίας, ψευδούς συνείδησης. Στη συνέχεια, η ιδεολογία μετατρέπεται σε πολιτικό πρόταγμα. Ο αντιιμπεριαλισμός-αντικαπιταλισμός μετατρέπεται σε αντιτραμπισμό κι αυτός με τη σειρά του σε βιγκανισμό! Ράβδος εν γωνία, βρέχει. Κι ύστερα, η κα Αχτσιόγλου διαμαρτύρεται ότι την αποκαλούν «φασαία». Μακάρι να ήταν μόνον αυτό. Οι περισσότεροι/ες «φασαίοι-ες» κοιτάζουν τον εαυτούλη τους και δεν πειράζουν κανένα – εκτός από τους υφιστάμενους και τους εργάτες στη δουλειά, αν τύχει και είναι στελέχη καπιταλιστικών επιχειρήσεων. Η κα Αχτσιόγλου ανήκει σ’ εκείνο το είδος των «φασαίων» πολυτελείας, που έχουν εξουσιαστικές φιλοδοξίες και είναι διατεθειμένοι να στραγγαλίσουν έναν ολόκληρο λαό, να «πατήσουν επί πτωμάτων», προκειμένου να ικανοποιήσουν αυτές τις εξουσιαστικές φιλοδοξίες. Η ίδια το επιβεβαίωσε αυτό, ως στέλεχος και υπουργός της λυσσασμένης μνημονιακής κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Και μαζική απαγωγή εκτοπισμένων, γυμνών, με δεμένα χέρια και μάτια

    • Εφετείο 17Ν

      Και μαζική απαγωγή εκτοπισμένων, γυμνών, με δεμένα χέρια και μάτια

  • ΕΛΑ

    Και μαζική απαγωγή εκτοπισμένων, γυμνών, με δεμένα χέρια και μάτια

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Και μαζική απαγωγή εκτοπισμένων, γυμνών, με δεμένα χέρια και μάτια

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Και μαζική απαγωγή εκτοπισμένων, γυμνών, με δεμένα χέρια και μάτια

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Και μαζική απαγωγή εκτοπισμένων, γυμνών, με δεμένα χέρια και μάτια

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Και μαζική απαγωγή εκτοπισμένων, γυμνών, με δεμένα χέρια και μάτια

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Και μαζική απαγωγή εκτοπισμένων, γυμνών, με δεμένα χέρια και μάτια

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Και μαζική απαγωγή εκτοπισμένων, γυμνών, με δεμένα χέρια και μάτια

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Και μαζική απαγωγή εκτοπισμένων, γυμνών, με δεμένα χέρια και μάτια

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Και μαζική απαγωγή εκτοπισμένων, γυμνών, με δεμένα χέρια και μάτια

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Και μαζική απαγωγή εκτοπισμένων, γυμνών, με δεμένα χέρια και μάτια

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Και μαζική απαγωγή εκτοπισμένων, γυμνών, με δεμένα χέρια και μάτια

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Και μαζική απαγωγή εκτοπισμένων, γυμνών, με δεμένα χέρια και μάτια

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Και μαζική απαγωγή εκτοπισμένων, γυμνών, με δεμένα χέρια και μάτια

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Και μαζική απαγωγή εκτοπισμένων, γυμνών, με δεμένα χέρια και μάτια

      Και μαζική απαγωγή εκτοπισμένων, γυμνών, με δεμένα χέρια και μάτια

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Και μαζική απαγωγή εκτοπισμένων, γυμνών, με δεμένα χέρια και μάτια

      Και μαζική απαγωγή εκτοπισμένων, γυμνών, με δεμένα χέρια και μάτια

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Και μαζική απαγωγή εκτοπισμένων, γυμνών, με δεμένα χέρια και μάτια

      Και μαζική απαγωγή εκτοπισμένων, γυμνών, με δεμένα χέρια και μάτια

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Και μαζική απαγωγή εκτοπισμένων, γυμνών, με δεμένα χέρια και μάτια

      Και μαζική απαγωγή εκτοπισμένων, γυμνών, με δεμένα χέρια και μάτια

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Και μαζική απαγωγή εκτοπισμένων, γυμνών, με δεμένα χέρια και μάτια

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Και μαζική απαγωγή εκτοπισμένων, γυμνών, με δεμένα χέρια και μάτια

    Και μαζική απαγωγή εκτοπισμένων, γυμνών, με δεμένα χέρια και μάτια

  • Επικοινωνία

    Και μαζική απαγωγή εκτοπισμένων, γυμνών, με δεμένα χέρια και μάτια

    Και μαζική απαγωγή εκτοπισμένων, γυμνών, με δεμένα χέρια και μάτια

  • Όροι χρήσης

    Και μαζική απαγωγή εκτοπισμένων, γυμνών, με δεμένα χέρια και μάτια

    Και μαζική απαγωγή εκτοπισμένων, γυμνών, με δεμένα χέρια και μάτια

  • Ποιοι είμαστε

    Και μαζική απαγωγή εκτοπισμένων, γυμνών, με δεμένα χέρια και μάτια

    Και μαζική απαγωγή εκτοπισμένων, γυμνών, με δεμένα χέρια και μάτια

  • Επικοινωνία

    Και μαζική απαγωγή εκτοπισμένων, γυμνών, με δεμένα χέρια και μάτια

    Και μαζική απαγωγή εκτοπισμένων, γυμνών, με δεμένα χέρια και μάτια

  • Όροι χρήσης

    Και μαζική απαγωγή εκτοπισμένων, γυμνών, με δεμένα χέρια και μάτια

    Και μαζική απαγωγή εκτοπισμένων, γυμνών, με δεμένα χέρια και μάτια

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo