Δεν έχει τελειωμό η επιδημία της ευλογιάς των αιγοπροβάτων. Χτες (26 Μάη) δηλώθηκαν στο παγκόσμιο σύστημα για την υγεία των ζώων WAHIS έξι νέες εστίες στις οποίες ανιχνεύτηκε ο ιός της ευλογιάς, ανεβάζοντας το σύνολο των εστιών στις 420.
Οι νέες εστίες ανακοινώθηκαν και πάλι με καθυστέρηση (όχι εντός 24 ωρών, όπως επιβάλλεται). Τα τρία κρούσματα ανιχνεύτηκαν στις 22 Μάη στα Αβδηρα και στον Τόπειρο και τα άλλα τρία ανιχνεύτηκαν στις 21 Μάη στη Ναύπακτο.
Και καταπώς το συνηθίζει, εκτελώντας την εντολή «άνωθεν», η α/α προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής, Κ. Μαρίνου, δήλωσε τις νέες εστίες στο WAHIS, αποσιωπώντας για μια φορά ακόμα τον αριθμό των θανατωθέντων αιγοπροβάτων.
Οι εστίες έφτασαν τις 420, όμως η… βελόνα του χαλασμένου γραμμόφωνου έχει κολλήσει στα 108.684 θανατωθέντα αιγοπρόβατα, όσα είχαν αναφερθεί όταν οι εστίες ήταν 389. Δηλαδή, εντοπίστηκαν 31 νέες εστίες αλλά δε θανατώθηκε ούτε ένα ζώο!