Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 19 Δεκέμβρη
  • 709 υπογραφές για τη δημόσια δωρεάν άθληση
  • Πανεπιστήμια της ντροπής: Ανακοινώνουν λίστες με φοιτητές που θα διαγραφούν
  • Στις 19 Γενάρη θα συνεχιστεί η δίκη των κασιδιαραίων νεοναζιστών «Σπαρτιάτες»
  • Δεν τηρούν ούτε τα στοιχειώδη προσχήματα
  • Tο ανέκδοτο του σπασίκλα
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Εργατικά»Να γυρίσει η Χρύσα στο σχολείο της, να νικήσει το δίκιο
Εργατικά Παιδεία

Να γυρίσει η Χρύσα στο σχολείο της, να νικήσει το δίκιο

30 Οκτώβρη στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά εκδικάζεται η αίτηση ακύρωσης για την αργία της Χρύσας Χοτζόγλου

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr29 Οκτ 2025, 08:45

Στις 30 του Οκτώβρη (αύριο) θα πραγματοποιηθεί από το Α3 Τμήμα Ακυρωτικής Διαδικασίας του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά η εκδίκαση της προσφυγής της αγωνίστριας εκπαιδευτικού Χρύσας Χοτζόγλου κατά της απόφασης που την έθεσε σε δυνητική αργία.

Η δίωξη της Χρύσας Χοτζόγλου είναι μέρος του μπαράζ διώξεων που υφίστανται οι εκπαιδευτικοί για τη συνδικαλιστική τους δράση, για το δικαίωμα συμμετοχής τους στην απεργία, για τα πιστεύω τους, για τις μάχες που δίνουν πέντε χρόνια τώρα ενάντια στην αξιολόγηση, που αποτελεί όχημα για την ιδιωτικοποίηση του δημόσιου σχολείου, την κατηγοριοποίηση, την πειθάρχηση και την υποταγή.

Για να αποτραπεί αυτή η κυβερνητική τρομοκρατική επίθεση και να νικήσει η Χρύσα Χοτζόγλου και να επιστρέψει στο σχολείο της απαιτούνται σκληροί αγώνες, μαζικοί και διαρκείας. Απαιτείται μαζική, δυναμική και με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα συμμετοχή στην Απεργία-Αποχή. Αυτούς τους αγώνες θα στηρίξει, θα τους δώσει πνοή και ταυτόχρονα θα ενισχύσει την προώθηση της δικής της δικαίωσης, η Χρύσα, βάζοντας το σώμα της μπροστά.

Επειδή τα αστικά δικαστήρια, ειδικά σε περιπτώσεις σύγκρουσης των διαχειριστών της εξουσίας με το κίνημα, δρουν σε διατεταγμένη υπηρεσία για να υπηρετήσουν τα κυβερνητικά συμφέροντα, θυμίζουμε συνοπτικά τη μεθόδευση που ακολουθείται στην δίωξη της Χρύσας Χοτζόγλου και την απάντηση, που κατά τη γνώμη μας, πρέπει να δώσει το κίνημα, αλλά και η ίδια η Χρύσα προσωπικά (περισσότερα στο άρθρο: «Αν δεν γίνουν σκληροί αγώνες, δεν πρόκειται να ανατραπεί η κυβερνητική απόφαση για δύο χρόνια δυνητική αργία στη Χρύσα Χοτζόγλου»):

Και στις 30 του Οκτώβρη η σύνθεση του Α3 τμήματος του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά θα έχει την ίδια πρόεδρο (Ιφιγένεια Μετζελοπούλου), που στις 26 του Ιούνη ακύρωσε τον εαυτό της, ψηφίζοντας ενάντια στην ίδια την απόφασή της, της 9ης του Μάη, όταν είχε κάνει δεκτή την αίτηση προσωρινής διαταγής αναστολής. Μέλη θα είναι δύο από τα τρία μέλη του Α3 τμήματος (στο δικαστήριο στις 26 του Ιούνη, που πήρε την προκλητική ομόφωνη απόφαση να βγάλει ξανά σε δυνητική αργία τη Χρύσα, μέλη ήταν η Αυγερινή Λάσκαρη και η Παναγιώτα Μπακαράκου).

Δηλαδή, στις 30 του Οκτώβρη, δύο από τα τρία μέλη του Διοικητικού Εφετείου (η πρόεδρος και μία εκ των μελών-εφετών) θα είναι αυτά που αποφάσισαν στις 26 του Ιούνη να βγάλουν ξανά σε δυνητική αργία τη Χρύσα Χοτζόγλου.

Το σημειώνουμε αυτό, γιατί θα είναι πολύ περίεργο να ξαναδούμε μια νέα κωλοτούμπα, αυτήν τη φορά από την ανάποδη, από τα ίδια πρόσωπα του Α3 τμήματος του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά.

Η προκλητική απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά, να στείλει ξανά τη Χρύσα σε δυνητική αργία, η οποία πάρθηκε σε διατεταγμένη υπηρεσία και σε απόλυτη εναρμόνιση με την κυβέρνηση, έχει στόχο να στείλει μήνυμα τρομοκρατίας σε όλους τους εκπαιδευτικούς που αγωνίζονται.

Η μεθόδευση που ακολουθήθηκε αποκαλύπτει τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που είναι η διατήρηση, στο πρόσωπο της Χρύσας Χοτζόγλου, ακέραιου του τρομοκρατικού μηνύματος ενάντια στη μαχόμενη εκπαίδευση (μην ξεχνάμε ότι εκκρεμούν περίπου 2.500 πειθαρχικά).

Ενόψει και της διεξαγωγής στις 30 του Οκτώβρη από το Α3 Τμήμα Ακυρωτικής Διαδικασίας του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά, της προσφυγής της Χρύσας Χοτζόγλου κατά της απόφασης που την έθεσε σε δυνητική αργία, απαιτείται γενικός ξεσηκωμός.

Τα γεγονότα δείχνουν ότι αν αφεθούν οι αγωνιστικές απαντήσεις στις «καλές προθέσεις» της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας τότε το παιχνίδι είναι χαμένο. Δεν αρκούν μια ή δυο συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις.

Θα το ξαναπούμε:

Η λύση είναι στους μαζικούς, δυναμικούς αγώνες διάρκειας.

Στην μαζική, διάρκειας, δυναμική συμμετοχή στην Απεργία-Αποχή από την αξιολόγηση.

Και όσον αφορά τη δικαίωση της Χρύσας Χοτζόγλου και την συμμετοχή της στην ενίσχυση του αγώνα, στην προσωπική αγωνιστική της στάση, βάζοντας το σώμα της μπροστά.  

Η νίκη δεν θα είναι μόνο νίκη της Χρύσας αλλά νίκη ολόκληρου του κινήματος ενάντια στην βρόμικη αξιολόγηση.

Μπροστά στη διεξαγωγή της εκδίκασης της προσφυγής της Χρύσας Χοτζόγλου, οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών καλούν σε συγκέντρωση στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά στις 30/10.

Παραθέτουμε την ανακοίνωση των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών:

 Η ανακοίνωση

Μεθοδεύουν την απόλυση της εκπαιδευτικού Χρύσας Χοτζόγλου, την πρώτη μετά τη Χούντα απόλυση από το δημόσιο σχολείο για συνδικαλιστικούς λόγους

Η αλληλεγγύη θα νικήσει, οι εκπαιδευτικοί δεν τρομοκρατούνται, οι αγώνες δεν θα σταματήσουν μέχρι τη νίκη

Όλοι την Πέμπτη 30 Οκτώβρη στις 10.30μμ έξω από το Διοικητικό Εφετείο Πειραιά όπου εκδικάζεται η αίτηση ακύρωσης για την αργία της Χρύσας

Την Πέμπτη 30 Οκτώβρη 2025 εκδικάζεται στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά η προσφυγή για την οριστική ακύρωση της δυνητικής αργίας της αγωνίστριας εκπαιδευτικού Χρύσας Χοτζόγλου, που διώκεται γιατί συμμετείχε σε κοινή κινητοποίηση με τους συναδέλφους της και τους μαθητές της ενάντια σε αξιολόγηση, εφαρμόζοντας τις αποφάσεις του σωματείου της. Είναι μια ακόμα μάχη ενάντια στην απόφαση του πρώην υπουργού Παιδείας Κ. Πιερρακάκη να θέσει τη Χρύσα σε δυνητική αργία παρακάμπτοντας την αθωωτική ομόφωνη απόφαση του (δικού τους!) Πειθαρχικού Συμβουλίου, που ο ίδιος είχε συγκαλέσει. Η πρώτη απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά να τη δικαιώσει προκάλεσε την κυβερνητική δυσαρέσκεια και με παρέμβαση της επισπεύσθηκε η επόμενη δίκη μέσα σε μία εβδομάδα. Το ίδιο δικαστήριο και η «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη ακυρώνει την προηγούμενη απόφαση της και θέτει ξανά τη Χρύσα σε αργία.

Η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ φοβούνται τους κοινούς αγώνες εκπαιδευτικών και μαθητών και θέλουν στο πρόσωπό της Χρύσας να τρομοκρατήσουν όποιον αντιστέκεται και αγωνίζεται ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική. Η απόλυσή της που αν περάσει θα είναι η πρώτη απόλυση  εκπαιδευτικού από το δημόσιο σχολείο μετά τη Χούντα για συνδικαλιστικούς λόγους, θα αποτελέσει σοβαρό χτύπημα στη μόνιμη δουλειά για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και στα δημοκρατικά, εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα όλων των εργαζόμενων.

Σε μια περίοδο που χιλιάδες πειθαρχικά και διώξεις βρίσκονται σε εξέλιξη, που ψηφίζουν το νέο Πειθαρχικό νόμο με στόχο να συντρίψουν κάθε φωνής αντίστασης και διεκδίκησης ώστε να εφαρμόσουν ανεμπόδιστα την βάρβαρη πολιτική τους, που θέλουν να επιβάλλουν τον εργασιακό μεσαίωνα με 13ωρη εργασία και μισθούς πείνας, η απόλυση της Χρύσας δεν πρέπει να περάσει! Την ίδια ώρα που ρίχνουν δακρυγόνα σε μικρούς μαθητές όταν μαζί με τους γονείς τους διαμαρτύρονται για την αντιεκπαιδευτική πολιτική, που συλλαμβάνουν και διαγράφουν φοιτητές στα πανεπιστήμια, που χτυπούν γιατρούς και νοσηλευτές και τις διαδηλώσεις αλληλεγγύης στον ηρωικό παλαιστινιακό λαό, που ψηφίζουν την φασιστικής έμπνευσης τροπολογία και απαγορεύουν κάθε  συγκέντρωση στη Βουλή,  να βάλουμε φραγμό στο πρωτοφανές πισωγύρισμα της ιστορίας και να πάρουν πίσω την αργία της αγωνίστριας Χρύσας!

Η Χρύσα Χοτζόγλου δεν είναι μόνη της. Η άδικη δίωξή της έχει εξοργίσει όχι μόνο τους εκπαιδευτικούς αλλά πλατιά κομμάτια της νεολαίας και του λαού και η αγωνιστική της στάση τους συγκινεί.  Από την πρώτη στιγμή ένα μεγάλο κύμα αλληλεγγύης την αγκάλιασε, τη στήριξε και στρίμωξε την κυβέρνηση που νόμιζε πως θα ήταν πολύ εύκολη η απόλυσή της. Να εκφραστεί ξανά η αλληλεγγύη με μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση έξω από το Διοικητικό Εφετείο Πειραιά, την Πέμπτη 30 Οκτώβρη, στις 10:30 το πρωί. Για την οριστική άρση της δυνητικής αργίας, για να γυρίσει η Χρύσα στο σχολείο της, για να νικήσει το δίκιο.

Εκτύπωση 🖨
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣαν σήμερα 29 Οκτώβρη

30 Οκτώβρη στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά εκδικάζεται η αίτηση ακύρωσης για την αργία της Χρύσας Χοτζόγλου

Επόμενο άρθρο Ιταμές απειλές των καπιταλιστών του τουρισμού προς τους γεωργούς και κτηνοτρόφους της Κρήτης

30 Οκτώβρη στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά εκδικάζεται η αίτηση ακύρωσης για την αργία της Χρύσας Χοτζόγλου

Σχετικά Αρθρα

Πανεπιστήμια της ντροπής: Ανακοινώνουν λίστες με φοιτητές που θα διαγραφούν

Παιδεία 18 Δεκ 2025, 18:16

Απορρίφθηκε και η έφεση της κυβέρνησης κατά της απεργίας-αποχής των διοικητικών των ΑΕΙ από τις διαδικασίες των διαγραφών φοιτητών

Αυτό το χαστούκι έτσουξε πιο πολύ τον Μητσοτάκη

Παιδεία 18 Δεκ 2025, 11:37

Καταγγελία της ΟΙΕΛΕ για bullying διοίκησης και γονέων σε βάρος εκπαιδευτικών στο ιδιωτικό σχολείο «Εκπαιδευτήρια Παιδαγωγική – Birds»

Εργατικά 17 Δεκ 2025, 10:03

Καιροσκοπισμός αισχίστου είδους

Παιδεία 17 Δεκ 2025, 08:12

Οχι στα Ωνάσεια Σχολεία-Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο σχολείο της γειτονιάς μας

Στο πόδι εκπαιδευτικοί και γονείς στην Καλλιθέα

Παιδεία 16 Δεκ 2025, 19:50

Θυμίζουν τα τερτίπια της χούντας των συνταγματαρχών

Μητσοτάκης, Δένδιας, Ζαχαράκη εκδικούνται τη φοιτητική νεολαία

Καταστολή 15 Δεκ 2025, 15:30
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Δεκέμβρη

19 Δεκ 2025, 00:01
Αθλητισμός

709 υπογραφές για τη δημόσια δωρεάν άθληση

18 Δεκ 2025, 18:51
Παιδεία

Πανεπιστήμια της ντροπής: Ανακοινώνουν λίστες με φοιτητές που θα διαγραφούν

18 Δεκ 2025, 18:16
Πολιτική

Στις 19 Γενάρη θα συνεχιστεί η δίκη των κασιδιαραίων νεοναζιστών «Σπαρτιάτες»

18 Δεκ 2025, 15:28
Οικονομία

Δεν τηρούν ούτε τα στοιχειώδη προσχήματα

Στέλεχος πολυεθνικών βάζει ο Θεοδωρικάκος διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής για την (Μη) Προστασία του Καταναλωτή και την (Μη) Εποπτεία της Αγοράς

18 Δεκ 2025, 15:15
Κόντρες

Tο ανέκδοτο του σπασίκλα

18 Δεκ 2025, 12:01
Παιδεία

Απορρίφθηκε και η έφεση της κυβέρνησης κατά της απεργίας-αποχής των διοικητικών των ΑΕΙ από τις διαδικασίες των διαγραφών φοιτητών

Αυτό το χαστούκι έτσουξε πιο πολύ τον Μητσοτάκη

18 Δεκ 2025, 11:37
Πολιτική

Μπελέρι γιοκ…

18 Δεκ 2025, 09:27
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Δεκέμβρη

18 Δεκ 2025, 00:01
Πολιτική

Το νεοναζιστικό μόρφωμα «Σπαρτιάτες» ήταν παραμάγαζο του Κασιδιάρη και γι’ αυτό η καταδίκη είναι μονόδρομος

17 Δεκ 2025, 21:07
Διεθνή

Αμστερνταμ: Συγκρούσεις με την αστυνομία ενάντια στην παρουσία του αρχιψάλτη του σιωναζιστικού στρατού

17 Δεκ 2025, 20:18
Κόντρες

Τρεις Κασιδιαραίοι ψηφίζουν Κούλη

17 Δεκ 2025, 19:19
Διεθνή

Χαμάς: Απορρίπτεται ξένη παρουσία στη Γάζα – Η ISF θα «παρακολουθεί μόνο τα σύνορα»

Κανένα κράτος δεν είναι έτοιμο να ασχοληθεί σοβαρά με το σχέδιο της ISF, επειδή «κανείς δε θέλει να έρθει σε αντιπαράθεση με τους Παλαιστίνιους»

17 Δεκ 2025, 12:56
Εργατικά

Καταγγελία της ΟΙΕΛΕ για bullying διοίκησης και γονέων σε βάρος εκπαιδευτικών στο ιδιωτικό σχολείο «Εκπαιδευτήρια Παιδαγωγική – Birds»

17 Δεκ 2025, 10:03
Διεθνή

Αμπντουλά Μπαργούτι: «Το ηθικό μου σπάει πέτρα»

Ο παλαιστίνιος κρατούμενος καταγγέλλει σοβαρή κακοποίηση στην ισραηλινή φυλακή

17 Δεκ 2025, 09:40
Παιδεία

Καιροσκοπισμός αισχίστου είδους

17 Δεκ 2025, 08:12
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Δεκέμβρη

17 Δεκ 2025, 00:01
Η παπάρα

Αλλοι στήνουν κόμματα κι άλλος ονειρεύεται πρωθυπουργία

16 Δεκ 2025, 20:41
Παιδεία

Οχι στα Ωνάσεια Σχολεία-Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο σχολείο της γειτονιάς μας

Στο πόδι εκπαιδευτικοί και γονείς στην Καλλιθέα

16 Δεκ 2025, 19:50
Διεθνή

Καθημερινή δίψα εν μέσω σκηνών και ερειπίων: Μια «τραχιά και αμμώδης διαδρομή» για τους εκτοπισμένους της Γάζας

16 Δεκ 2025, 18:43
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Δεκέμβρη

1929: Η Βρετανία θεσπίζει ημερήσιο ωράριο εργασίας επτάμισι ωρών για τους ανθρακωρύχους.

1980: Η Ελλάδα επιστρέφει στο στρατιωτικό σκέλος του NATO.

1986: Επεισόδιο μεταξύ ελληνικής και τουρκικής περιπόλου στον Έβρο, νεκροί έλληνας στρατιώτης και τούρκος λοχαγός, ένας έλληνας στρατιώτης τραυματίας.

1988: Επεισοδιακές εκλογές με τετρακόσιους νεκρούς στη Σρι Λάνκα.

1990: Εκτελείται ο ψυχίατρος Μάριος Μαράτος (Επαναστατική Αλληλεγγύη).

1994: Χτύπημα στη «Citibank» Χαλανδρίου (17Ν).

1999: Βόμβα στα γραφεία της «TexaCo» στη Λεωφόρο Κηφισίας (Επαναστατικοί Πυρήνες).

1999: Μετά από 442 χρόνια η Πορτογαλία παραδίδει το Μακάο στην κυριαρχία της Κίνας.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ευ. Βενιζέλος: Επιτρέψτε μου έναν προσωπικό τόνο, έχω επιδείξει εγώ ποτέ κάποια πολιτική φιλοδοξία; Γιατί μόνο βάρη έχω αναλάβει στην πολιτική μου διαδρομή. (…) Δεν νομίζω ότι επιδίωξα ποτέ κάποιο αξίωμα το οποίο θα είναι χαριστικό ή εύκολο, ανέλαβα ευθύνες και νομίζω ότι ο καθένας θα κριθεί στο τέλος, στον απολογισμό της ζωής του με βάση αυτά τα οποία ξεπερνούν τη συγκυρία. (…)

Χρ. Κούτρας: Δεν είστε πολιτικός πια;

Ευ. Βενιζέλος: Προφανώς είμαι πολιτικός. (…)

Ευ. Βενιζέλος: Η αυτοδυναμία πιστεύω ότι έχει κλείσει τον κύκλο της στην Ελλάδα. (…)

Χρ. Κούτρας: Όχι. Σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αν κληθεί, θα πει, είμαι εδώ;

Ευ. Βενιζέλος: Από ποιους να κληθεί;

Χρ. Κούτρας: Από τα κόμματα τα οποία μπορεί να αποφασίσουν να κάνουν μία συνεργασία.

Ευ. Βενιζέλος: Τα κόμματα εάν θεωρήσουν ότι πρέπει να απευθυνθούν σε άλλα πρόσωπα, τα πρόσωπα, μεταξύ αυτών και εγώ, δεν παριστάνω τώρα τον σεμνότυφο, θα κρίνουμε αν μπορούμε να προσφέρουμε κάτι.

Χρ. Κούτρας: Εκείνη τη στιγμή.

Ευ. Βενιζέλος: Εάν υπάρχει εμπιστοσύνη, εάν υπάρχουν συσχετισμοί, αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις, αλλά δεν θα έλεγε κανείς όχι σε μία παρόμοια περίσταση. (…)

Χρ. Κούτρας: Αυτό βλέπετε ότι θα είναι η επόμενη κυβέρνηση; Η επόμενη κυβέρνηση θα είναι κυβέρνηση συνεργασίας;

Ευ. Βενιζέλος: Πιστεύω ότι πρέπει να είναι κυβέρνηση συνεργασίας για λόγους καταρχάς διαφάνειας, για λόγους δημοκρατικής ας το πούμε αισθητικής, για λόγους συμμετοχής και συναντίληψης, για λόγους νομιμοποίησης και γιατί δεν μπορεί η χώρα να πορεύεται συγκρουσιακά. (…)

Γ. Ντσούνος: Άρα με βάση το δικό σας σκεπτικό θα πάμε σε συνεργασία. Συνεργασία ποιων; Αν είναι πρώτο κόμμα η Νέα Δημοκρατία;

Ευ. Βενιζέλος: Θα το κρίνουν τα κόμματα, εγώ δεν είμαι εδώ ούτε κανείς που έχει διατελέσει πολιτικός πρώτης γραμμής είμαστε εδώ για να πούμε στα κόμματα τι θα κάνουν. (…) Τα κόμματα ζητούν την ψήφο του ελληνικού λαού. Εμείς παρακολουθούμε, εγώ προσωπικά παρακολουθώ με σεβασμό, απόλυτο σεβασμό το πώς εξελίσσεται η δημοκρατική διαδικασία. (…)

Χρ. Κούτρας: Δηλώνετε όμως παρών να κληθείτε υπό προϋποθέσεις.

Ευ. Βενιζέλος: Είμαι πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, θέλω το ΠΑΣΟΚ να είναι όσο γίνεται ψηλότερα, (…) αλλά δεν μιλώ τώρα ως ΠΑΣΟΚ ή μόνο για το ΠΑΣΟΚ, μιλώ για όλα τα κόμματα του δημοκρατικού φάσματος και με ενδιαφέρει να λειτουργεί το δημοκρατικό τόξο, το συνταγματικό τόξο.

(Θέλει η που@@@α να κρυφτεί μα η χαρά δεν την αφήνει. Ο Βενιζέλος βγήκε σε κανάλι για να πει ότι προσφέρεται για πρωθυπουργός της επόμενης κυβέρνησης, υπό οποιαδήποτε σύνθεση. Δεν κάνει τον κλασικό διαχωρισμό «πρόοδος-συντήρηση», αλλά το διαχωρισμό «εντός – εκτός συνταγματικού τόξου». Με όλους, πλην νεοναζιστών, φτάνει να τον κάνουν πρωθυπουργό. Μιλάμε για υπερ-μπαλαντέρ. Χρησιμοποίησε την αναμφισβήτητη ρητορική του δεινότητα με τρόπο που να μην αφήνει την παραμικρή αμφιβολία για τις προσδοκίες του. Από τη στιγμή που ο Μητσοτάκης δεν τον έκανε πρόεδρο της Δημοκρατίας, το μόνο που απομένει για να ικανοποιήσει τον άκρατο ναρκισσισμό του είναι να γίνει πρωθυπουργός μιας -ακόμα και βραχύβιας- συμμαχικής κυβέρνησης. Στα 70 του έστω. Θα το πετύχει; Συνήθως δεν πετυχαίνει μεγάλους στόχους. Εχασε πανηγυρικά από τον ΓΑΠ στις εκλογές για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που ο ίδιος προκάλεσε. Μετά έγινε μνημονιακός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, πρώτα με τον Παπαδήμο, μετά τον Σαμαρά, έγινε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μόνο για να το δει να εξαερώνεται επί προεδρίας του και μετά είδε τη Φώφη να ψηλοανεβάζει το ποσοστό του. Πρόκειται για μόνιμο λούζερ, με τόσο μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του ώστε να θεωρεί ότι ο ελληνικός λαός… του χρωστάει. Από τη στιγμή που κατέθεσε υποψηφιότητα για πρωθυπουργός συμμαχικής κυβέρνησης, είναι σίγουρο πως θα βρίσκεται όλο και πιο συχνά στο πολιτικό προσκήνιο, επιτιθέμενος με το δικό του στιλ κατά του Μητσοτάκη, συμπληρώνοντας τους Σαμαρά-Καραμανλή)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    30 Οκτώβρη στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά εκδικάζεται η αίτηση ακύρωσης για την αργία της Χρύσας Χοτζόγλου

    • Εφετείο 17Ν

      30 Οκτώβρη στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά εκδικάζεται η αίτηση ακύρωσης για την αργία της Χρύσας Χοτζόγλου

  • ΕΛΑ

    30 Οκτώβρη στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά εκδικάζεται η αίτηση ακύρωσης για την αργία της Χρύσας Χοτζόγλου

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      30 Οκτώβρη στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά εκδικάζεται η αίτηση ακύρωσης για την αργία της Χρύσας Χοτζόγλου

    • Εφετείο ΕΛΑ

      30 Οκτώβρη στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά εκδικάζεται η αίτηση ακύρωσης για την αργία της Χρύσας Χοτζόγλου

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      30 Οκτώβρη στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά εκδικάζεται η αίτηση ακύρωσης για την αργία της Χρύσας Χοτζόγλου

  • Επαναστατικός Αγώνας

    30 Οκτώβρη στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά εκδικάζεται η αίτηση ακύρωσης για την αργία της Χρύσας Χοτζόγλου

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      30 Οκτώβρη στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά εκδικάζεται η αίτηση ακύρωσης για την αργία της Χρύσας Χοτζόγλου

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      30 Οκτώβρη στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά εκδικάζεται η αίτηση ακύρωσης για την αργία της Χρύσας Χοτζόγλου

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      30 Οκτώβρη στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά εκδικάζεται η αίτηση ακύρωσης για την αργία της Χρύσας Χοτζόγλου

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    30 Οκτώβρη στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά εκδικάζεται η αίτηση ακύρωσης για την αργία της Χρύσας Χοτζόγλου

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      30 Οκτώβρη στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά εκδικάζεται η αίτηση ακύρωσης για την αργία της Χρύσας Χοτζόγλου

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      30 Οκτώβρη στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά εκδικάζεται η αίτηση ακύρωσης για την αργία της Χρύσας Χοτζόγλου

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      30 Οκτώβρη στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά εκδικάζεται η αίτηση ακύρωσης για την αργία της Χρύσας Χοτζόγλου

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    30 Οκτώβρη στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά εκδικάζεται η αίτηση ακύρωσης για την αργία της Χρύσας Χοτζόγλου

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      30 Οκτώβρη στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά εκδικάζεται η αίτηση ακύρωσης για την αργία της Χρύσας Χοτζόγλου

      30 Οκτώβρη στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά εκδικάζεται η αίτηση ακύρωσης για την αργία της Χρύσας Χοτζόγλου

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      30 Οκτώβρη στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά εκδικάζεται η αίτηση ακύρωσης για την αργία της Χρύσας Χοτζόγλου

      30 Οκτώβρη στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά εκδικάζεται η αίτηση ακύρωσης για την αργία της Χρύσας Χοτζόγλου

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      30 Οκτώβρη στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά εκδικάζεται η αίτηση ακύρωσης για την αργία της Χρύσας Χοτζόγλου

      30 Οκτώβρη στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά εκδικάζεται η αίτηση ακύρωσης για την αργία της Χρύσας Χοτζόγλου

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      30 Οκτώβρη στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά εκδικάζεται η αίτηση ακύρωσης για την αργία της Χρύσας Χοτζόγλου

      30 Οκτώβρη στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά εκδικάζεται η αίτηση ακύρωσης για την αργία της Χρύσας Χοτζόγλου

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      30 Οκτώβρη στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά εκδικάζεται η αίτηση ακύρωσης για την αργία της Χρύσας Χοτζόγλου

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    30 Οκτώβρη στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά εκδικάζεται η αίτηση ακύρωσης για την αργία της Χρύσας Χοτζόγλου

    30 Οκτώβρη στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά εκδικάζεται η αίτηση ακύρωσης για την αργία της Χρύσας Χοτζόγλου

  • Επικοινωνία

    30 Οκτώβρη στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά εκδικάζεται η αίτηση ακύρωσης για την αργία της Χρύσας Χοτζόγλου

    30 Οκτώβρη στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά εκδικάζεται η αίτηση ακύρωσης για την αργία της Χρύσας Χοτζόγλου

  • Όροι χρήσης

    30 Οκτώβρη στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά εκδικάζεται η αίτηση ακύρωσης για την αργία της Χρύσας Χοτζόγλου

    30 Οκτώβρη στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά εκδικάζεται η αίτηση ακύρωσης για την αργία της Χρύσας Χοτζόγλου

  • Ποιοι είμαστε

    30 Οκτώβρη στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά εκδικάζεται η αίτηση ακύρωσης για την αργία της Χρύσας Χοτζόγλου

    30 Οκτώβρη στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά εκδικάζεται η αίτηση ακύρωσης για την αργία της Χρύσας Χοτζόγλου

  • Επικοινωνία

    30 Οκτώβρη στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά εκδικάζεται η αίτηση ακύρωσης για την αργία της Χρύσας Χοτζόγλου

    30 Οκτώβρη στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά εκδικάζεται η αίτηση ακύρωσης για την αργία της Χρύσας Χοτζόγλου

  • Όροι χρήσης

    30 Οκτώβρη στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά εκδικάζεται η αίτηση ακύρωσης για την αργία της Χρύσας Χοτζόγλου

    30 Οκτώβρη στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά εκδικάζεται η αίτηση ακύρωσης για την αργία της Χρύσας Χοτζόγλου

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo