Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 15 Σεπτέμβρη
  • Στο Περιστέρι έδειξαν το δρόμο, σε όλα τα γήπεδα αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης
  • Πόλα Ρούπα: Η ομηρία δεν τελειώνει, απλώς αλλάζει πρόσωπο
  • Σαμιντούν (Ακλόνητοι): «Εκκένωση από τη Γάζα μόνο προς τον ουρανό»!
  • Σαν σήμερα 14 Σεπτέμβρη
  • Ούτε στο Ζαγόρι ούτε πουθενά…
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Μοιράζει θάνατο η «Βόρεια Ταξιαρχία» της Παλαιστινιακής Αντίστασης
Διεθνή

Μοιράζει θάνατο η «Βόρεια Ταξιαρχία» της Παλαιστινιακής Αντίστασης

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr5 Νοέ 2024, 19:21

Μαχητές της Χαμάς μπόρεσαν να αποπροσανατολίσουν τους ισραηλινούς στρατιώτες στην επιχείρηση κατά την οποία σκοτώθηκαν τέσσερα μέλη της Μονάδας Φάντασμα (888). Αντί να παγιδεύσουν με εκρηκτικά τον πρώτο όροφο του κτιρίου, που συνήθως αποτελεί το κέντρο του κινδύνου, παγίδευσαν τον δεύτερο όροφο, για να κάνουν τους στρατιώτες να πιστέψουν ότι το κτίριο ήταν ασφαλές. Και το σχέδιό τους πράγματι πέτυχε.

Οι μαχητές της Χαμάς έχουν αρχίσει να αλλάζουν τα πολεμικά τους πρότυπα, μετατρέποντας βλήματα σε υψηλής ισχύος εκρηκτικούς μηχανισμούς, που έχουν αποδειχτεί ένα αποτελεσματικό όπλο, σκοτώνοντας έναν αριθμό στρατιωτών στη Τζαμπάλια.

Yedioth Ahronoth

Εκπρόσωποι της κυβέρνησης Νετανιάχου ισχυρίζονται ότι η Χαμάς εμποδίζει τη συμφωνία και πως η κυβέρνηση δεν έχει κανένα πρόβλημα να καταλήξει σε συμφωνία. Αυτό δεν είναι αλήθεια, αλλά είναι το αφήγημα που διαδίδουν. Αν έχουν ανάγκη να παραποιούν ντοκουμέντα προκειμένου να διαδώσουν τα παραμύθια τους, θα το κάνουν και θα διαρρέουν απόρρητα ντοκουμέντα θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια του Ισραήλ. Αυτή η κυβέρνηση παραποιεί τα πάντα και δεν μπορούμε να μάθουμε την πραγματική κατάσταση της οικονομίας, της ασφάλειας και του πολέμου.

Γιαΐρ Λαπίντ, αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Κοντεύει μήνα η νέα εισβολή του σιωναζιστικού στρατού στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας. Διακηρυγμένος στόχος της ήταν να εξολοθρεύσει τη «Βόρεια Ταξιαρχία της Χαμάς», η οποία είναι γνωστή για τη δύναμή της και για τον κεντρικό ρόλο που έπαιξε στις 7 Οκτώβρη του 2023, στην εκτέλεση της επιχείρησης Κατακλυσμός του Αλ-Ακσα. Οσο παραμένει η «Βόρεια Ταξιαρχία» και τα «άγρια» τάγματά της (Τζαμπάλια κτλ.), δεν έχει καμιά τύχη το διαβόητο Σχέδιο των Στρατηγών, που έχει τυποποιηθεί με το όνομα «Πείνα και Εξολόθρευση».

Και στην υποθετική περίπτωση που οι σιωναζιστές κατάφερναν να εκτοπίσουν τον άμαχο πληθυσμό (που κι αυτό αποδείχτηκε απατηλό όνειρο), δε θα μπορούσαν να εγκαθιδρύσουν εξουσία ακόμα και βόρεια της Τζαμπάλια, γιατί οι μαχητές θα τσιμπούσαν σαν τις σφήκες, προκαλώντας συνεχή φθορά στις σιωναζιστικές δυνάμεις.

Ηγετικά στελέχη των Αλ-Κασάμ στο βορρά είχαν σκοτωθεί πέρσι, στην αρχή του πολέμου (κηδεύτηκαν με τιμές στη διάρκεια της επταήμερης προσωρινής εκεχειρίας τον Νοέμβρη του 2023). Μαχητές ασφαλώς έπεσαν στο πεδίο, στη διάρκεια των σκληρών μαχών που έδωσαν σε όλες τις συνοικίες της Πόλης της Γάζας, στη Τζαμπάλια και τον Προσφυγικό Καταυλισμό της, στον παραλιακό Καταυλισμό Αλ-Σάτι και βορειότερα. Ομως, οι Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ, με στρατολόγηση χιλιάδων νέων μαχητών, ξαναέχτισαν τη δύναμή τους. Για την ακρίβεια απέκτησαν περισσότερες δυνατότητες, επειδή μεσολάβησε και η πείρα του πολέμου, η οποία αναλύεται και αξιοποιείται συνεχώς.

Αυτό φαίνεται καθαρά στον ένα μήνα που διαρκεί η νέα εισβολή στο βορρά της Λωρίδας. Οι δυνάμεις που έρριξαν οι σιωναζιστές ήταν πολύ μεγάλες. Αεροπλάνα και πυροβολικά ισοπέδωσαν ολόκληρες γειτονιές. Αμέσως μετά τους βομβαρδισμούς εισέβαλαν τεθωρακισμένες ταξιαρχίες με μεγάλη δύναμη από τανκ, μπουλντόζες και τεθωρακισμένα μεταφοράς προσωπικού. Η Αντίσταση δεν έκανε αυτή τη φορά κατά μέτωπο αντιπαράθεση, που πάντα έχει απώλειες σε μαχητές, αλλά μετέτρεψε την κάθε εισβολή, σε κάθε περιοχή του βορρά, σε μάχη φθοράς του εισβάλλοντος εχθρικού στρατού.

Να σημειωθεί πως στη διάρκεια αυτού του μήνα η Αντίσταση κατάφερε να κάνει ισχυρές επιχειρήσεις ακόμα και σε περιοχές που φαίνονταν να είναι στον απόλυτο έλεγχο των σιωναζιστών και τις θεωρούσαν ασφαλείς. Η πιο σημαντική ήταν η ανατίναξη του τεθωρακισμένου διοίκησης των σιωναζιστικών δυνάμεων, που οδήγησε στο θάνατο του συνταγματάρχη επικεφαλής των δυνάμεων που επιχειρούν στο βορρά και τριών αξιωματικών του επιτελείου, που συσκέπτονταν μέσα στο τεθωρακισμένο, σε περιοχή που θεωρούσαν ασφαλή.

Αυτός ο συνεχής πόλεμος φθοράς ανάγκασε τις σιωναζιστικές δυνάμεις να αποσυρθούν από αρκετές θέσεις τους στο βορρά, ιδιαίτερα γύρω από τη Τζαμπάλια. Ομως, ο πόλεμος φθοράς συνεχίζεται με αδιάλειπτη ένταση ακόμα και αυτή τη στιγμή. Αυτό σημαίνει πως η Παλαιστινιακή Αντίσταση έχει και μαχητές και επιτελείο και τούνελ και οπλισμό και επιχειρησιακές δυνατότητες. Οι σιωναζιστές, απλούστατα, δεν μπορούν να ελέγξουν στρατιωτικά το βορρά της Λωρίδας της Γάζας. Και βέβαια, δεν μπορούν να τον ελέγξουν πολιτικο-κοινωνικά, καθώς δε βρίσκουν πρόθυμους δωσίλογους, ενώ αντιμετωπίζουν την καθολική εχθρότητα του παλαιστινιακού πληθυσμού. Οι εικόνες των σιωναζιστών στρατιωτών να μοιράζουν καραμέλες σε παιδάκια που έπαιρναν το δρόμο του εκτοπισμού με τις οικογένειές τους, μόνο ως πρόκληση «εισπράχτηκαν» από τους Παλαιστίνιους.

Ο πόλεμος φθοράς από την Παλαιστινιακή Αντίσταση συνεχίζεται όπως ακριβώς την πρώτη μέρα. Τανκ χτυπιούνται με ρουκέτες ή με εκρηκτικούς μηχανισμούς, στρατιώτες ανατινάζονται μέσα σε κτίρια που προσπαθούν να κρυφτούν, ο στρατός κατοχής δεν μπορεί να βρει ούτε στιγμή ησυχίας. Κι όταν ένας στρατός δεν μπορεί να δει τον αντίπαλο στρατό, αλλά αντιμετωπίζει συνεχώς τα «δαγκώματά» του στα πιο απίθανα σημεία, είναι επόμενο να χάνει το ηθικό του και να μπαίνει σε κατάσταση «παράκρουσης».

Αυτό το τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού έχει μείνει στη μέση του Καταυλισμού της Τζαμπάλια. Ο Παλαιστίνιος που το βιντεοσκόπησε έστειλε σε όλο τον κόσμο το μήνυμα πως το πλήρωμα που επέβαινε σ’ αυτό το ΤΟΜΑ στην καλύτερη περίπτωση τραυματίστηκε. Κάποιοι σίγουρα σκοτώθηκαν.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/11/TOMA_burned_Jabalya.mp4

Ταξιαρχίες Ιζεντίν Αλ-Κασάμ

  • Τη Δευτέρα (χτες) μαχητές Αλ-Κασάμ εξάλειψαν μια ισραηλινή δύναμη πεζικού αποτελούμενη από πέντε στρατιώτες, χτυπώντας τους από κοντά με πολυβόλα και χειροβομβίδες, στην Οδό Αλ-Χαουάζα στο κέντρο του Καταυλισμού της Τζαμπάλια.
  • Στόχευσαν ένα σιωνιστικό τανκ Merkava με μια ρουκέτα Yassin 105, κοντά στο Νοσοκομείο Αλ-Υεμέν Αλ-Σαΐντ, στο κέντρο του Καταυλισμού της Τζαμπάλια.
  • Στόχευσαν μια σιωνιστική δύναμη πεζικού που είχε οχυρωθεί σε ένα σπίτι, με ρουκέτες Τandem, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας τα μέλη της, κοντά στο Νοσοκομείο Αλ-Υεμέν Αλ-Σαΐντ, στο κέντρο του Καταυλισμού της Τζαμπάλια.
  • Παρακολουθήστε: Στόχευση τεσσάρων σιωνιστών στρατιωτών και ενός τανκ Merkava με έναν πολύ ισχυρό εκρηκτικό μηχανισμό, στη γειτονιά Κασασίμπ στον Καταυλισμό της Τζαμπάλια.

0:23 Οι στρατιώτες τρέχουν προς το τανκ μετά τη στόχευση μιας σιωνιστικής δύναμης οχυρωμένης σε ένα σπίτι, με μια ρουκέτα TBG.

0:24 «Νάτοι! Πυροδότησε, πυροδότησε, πυροδότησε! Αλάχου ακμπάρ!»

[Ακούστε τις ιαχές των παλαιστίνιων μαχητών, που επιφέρουν το δεύτερο χτύπημα, μετά το πρώτο που είχαν επιφέρει οι συμμαχητές τους μερικά μέτρα πιο πέρα. Η ενέδρα είναι στημένη σοφά. Μια ομάδα χτυπάει το σπίτι όπου είχαν «αράξει» οι σιωναζιστές. Η άλλη ομάδα έχει στο στόχαστρό της το τανκ, αλλά δεν το ανατινάζει. Περιμένει να φτάσουν όσα «ποντίκια» γλίτωσαν από το χτύπημα του σπιτιού και τότε πυροδοτείται ο εκρηκτικός μηχανισμός. Τα πάντα παρακολουθούνται από ασφάλεια, μέσω κάμερας. Αυτά δεν είναι δείγματα «ρεμπέτ ασκέρ», αλλά δείγματα ενός καλά οργανωμένου αντιστασιακού στρατού που κάνει ανταρτοπόλεμο σε αστικό ιστό].

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/11/alQasam_4soldiers_tank.mp4

Ταξιαρχίες Αλ-Κουντς

  • Μετά την επιστροφή τους από τις ζώνες μάχης, οι μαχητές μας ανέφεραν ότι στόχευσαν ένα σιωνιστικό τανκ Merkava που προωθούνταν στη μέση του Καταυλισμού της Τζαμπάλια, κοντά στο Νοσοκομείο Αλ-Υεμέν Αλ-Σαΐντ, ανατινάζοντας μια υψηλής εκρηκτικής ισχύος βόμβα εδάφους.
  • Παρακολουθήστε: Οι Ταξιαρχίες Αλ-Κουντς δείχνουν σκηνές με τους μαχητές τους να προετοιμάζουν και να βομβαρδίζουν το Σντερότ, το Μεφλασίμ και τους εποικισμούς στο Φάκελο της Γάζας, με μπαράζ ρουκετών.

0:21 Το πόστερ γράφει: Μάχη του Κατακλυσμού του Αλ-Ακσα, Δύναμη Πυραύλων, Βόρεια Περιοχή, Ταξιαρχίες Αλ-Κουντς.

0:50 Η ρουκέτα γράφει: Made in Palestine.

1:28 Κάμερες του εχθρού.

1:32 Φάκελος της Γάζας.

1:34 Από κάμερες εποίκων.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/11/alQuds_bombs_Sderot.mp4
  • Οι μαχητές μας πυροδότησαν έναν προ-φυτεμένο εκρηκτικό μηχανισμό τύπου Thaqib σε ένα σιωνιστικό στρατιωτικό όχημα που διείσδυε κοντά στην περιοχή της Πολιτικής Διοίκησης, ανατολικά του Καταυλισμού της Τζαμπάλια.

[Oι πύραυλοι είναι «του κουτιού», η τηλεόραση είναι ανοιγμένη σε συγκεκριμένη εκομπή, για να μην πει κανείς ότι πρόκειται για παλιές εικόνες, και οι σιωνιστές έποικοι γλείφουν το οδόστρωμα με την εντολή των σειρήνων].

Εκτύπωση 🖨
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροKατεπειγόντως «κρέας για τα κανόνια» ψάχνει ο σιωναζιστικός στρατός
Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 6 Νοέμβρη

Σχετικά Αρθρα

Σαμιντούν (Ακλόνητοι): «Εκκένωση από τη Γάζα μόνο προς τον ουρανό»!

Ο λαός της Πόλης της Γάζας υψώνει το ανάστημά του στο σιωναζισμό, αρνούμενος να εγκαταλείψει την πόλη του

Διεθνή 14 Σεπ 2025, 00:05

Η σιωνιστική οντότητα προσπαθεί να ξεπλύνει τα εγκλήματά της με επιχορηγούμενες συνεργασίες με ΑΕΙ της Κύπρου

Πρόθυμος συνένοχος η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη

Διεθνή 13 Σεπ 2025, 13:06

ΣΙΩΝΙΣΤΙΚ

Πιο απομονωμένο στη Μέση Ανατολή το σιωνιστικό μόρφωμα

Διεθνή 11 Σεπ 2025, 21:24

Ποιος Αντετοκούνμπο; Ασύλληπτο κάρφωμα παλαιστίνιου μαχητή στο «καλάθι» ισραηλινού τανκ

Η «Ράβδος του Μωυσή» τσακίζει τα «Αρματα του Γεδεών ΙΙ»

Διεθνή 11 Σεπ 2025, 19:37

Νεπάλ: Η εξέγερση πυρπολεί τις φρούδες ελπίδες που δημιούργησε η ανατροπή της μοναρχίας το 2007-8.

Διεθνή 11 Σεπ 2025, 18:27

Το «Σύμπλεγμα» Αντίσταση στη Γάζα και η κατάρρευση του αποικιοκρατικού σιωνιστικού δόγματος

Πολιτική Ανάλυση

Διεθνή 10 Σεπ 2025, 21:43
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Σεπτέμβρη

15 Σεπ 2025, 00:01
Αθλητισμός

Στο Περιστέρι έδειξαν το δρόμο, σε όλα τα γήπεδα αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης

14 Σεπ 2025, 11:42
Καταστολή

Πόλα Ρούπα: Η ομηρία δεν τελειώνει, απλώς αλλάζει πρόσωπο

Της επιβάλλουν οικονομικό στραγγαλισμό που προοιονίζεται φυλάκιση για χρέη!

14 Σεπ 2025, 11:25
Διεθνή

Σαμιντούν (Ακλόνητοι): «Εκκένωση από τη Γάζα μόνο προς τον ουρανό»!

Ο λαός της Πόλης της Γάζας υψώνει το ανάστημά του στο σιωναζισμό, αρνούμενος να εγκαταλείψει την πόλη του

14 Σεπ 2025, 00:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Σεπτέμβρη

14 Σεπ 2025, 00:01
Πολιτική

Ούτε στο Ζαγόρι ούτε πουθενά…

13 Σεπ 2025, 13:08
Διεθνή

Η σιωνιστική οντότητα προσπαθεί να ξεπλύνει τα εγκλήματά της με επιχορηγούμενες συνεργασίες με ΑΕΙ της Κύπρου

Πρόθυμος συνένοχος η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη

13 Σεπ 2025, 13:06
Παιδεία

Φοιτητές Παιδαγωγικού Ιωαννίνων: Από τύχη ζούμε!

Κατέρρευσε μέρος της ψευδοροφής στο Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστήμιου 

13 Σεπ 2025, 07:59
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

13 Σεπ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Σεπτέμβρη

13 Σεπ 2025, 00:01
Εργατικά

ΟΙΕΛΕ: Σωρεία εκδικητικών απολύσεων και βάναυσες εργασιακές συνθήκες στο ξένο ιδιωτικό σχολείο Campion School

12 Σεπ 2025, 20:10
Πολιτική

Νέα πρόκληση: Δεύτερη αποφυλάκιση για τον φιρερίσκο της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης

Μυρίζουν… μαϊμουδίλα οι «λόγοι υγείας» του Μιχαλολιάκου

12 Σεπ 2025, 20:04
Κόντρες

Είναι φασίστας και το ξέρει

12 Σεπ 2025, 14:14
Πολιτική

Και λογοκλόπος ο «πολύς» περιφερειάρχης Κουρέτας!

12 Σεπ 2025, 12:51
Αγροτικά

Με την ίδια ένταση εξακολουθεί να «χτυπάει» η ευλογιά των αιγοπροβάτων

12 Σεπ 2025, 11:19
Αθλητισμός

Αναξιοπρεπείς διεθνείς, στάθηκαν σούζα στο σιωναζισμό

12 Σεπ 2025, 10:11
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Σεπτέμβρη

12 Σεπ 2025, 00:01
Διεθνή

ΣΙΩΝΙΣΤΙΚ

Πιο απομονωμένο στη Μέση Ανατολή το σιωνιστικό μόρφωμα

11 Σεπ 2025, 21:24
Παιδεία

Νομική Σχολή Δημοκρίτειου και ΔΣΑ: Κατηγορηματική αντίθεση στη Νομική του… «Χάρβαρντ της Ιπποκράτους»

11 Σεπ 2025, 19:43
Διεθνή

Ποιος Αντετοκούνμπο; Ασύλληπτο κάρφωμα παλαιστίνιου μαχητή στο «καλάθι» ισραηλινού τανκ

Η «Ράβδος του Μωυσή» τσακίζει τα «Αρματα του Γεδεών ΙΙ»

11 Σεπ 2025, 19:37
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Σεπτέμβρη

Ημέρα δημοκρατίας.

Ημέρα ευαισθητοποίησης για το λέμφωμα.

Ευρωπαϊκή ημέρα κατά του καρκίνου του προστάτη.

Μεξικό, Κόστα Ρίκα, Σαλβαδόρ, Γουατεμάλα, Ονδούρα, Νικαράγουα: Ημέρα ανεξαρτησίας (1821).

1925: Καταστέλλεται λαϊκή εξέγερση στη Ρουμανία, πενήντα νεκροί.

1935: Ο Αδόλφος Χίτλερ υιοθετεί τη σβάστικα ως επίσημο σύμβολο της ναζιστικής Γερμανίας.

1942: Βόμβα της ΠΕΑΝ στα γραφεία της φιλοφασιστικής ΟΕΔΕ (Αθήνα).

1944: Οι ναζί εκτελούν 43 άντρες, δύο γυναίκες και ένα βρέφος έξι μηνών στα Γδόχια Κρήτης.

1947: 52 μέλη της ΟΠΛΑ καταδικάζονται σε θάνατο από το στρατοδικείο Θεσσαλονίκης.

1968: Ιδρύεται η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας.

1971: Ιδρύεται η «Greenpeace» (Καναδάς).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Οι αμερικανοί φίλοι μου είναι ζευγάρι δικηγόρων από τη Νέα Υόρκη, με ευρεία μόρφωση, ενημερωμένοι και ψηφίζουν πάντα Δημοκρατικούς. Εβραίοι που δεν θρησκεύονται. Απεχθάνονται τον Νετανιάχου και φρίττουν με τα εγκλήματα στη Γάζα. Βρίσκονται, για τέταρτη φορά, στην Αθήνα. Και μένουν προς Λαγονήσι. Οταν τους είπα ότι η επιλογή διαμονής είναι ασύμφορη, λόγω απόστασης από το κέντρο, μου έδειξαν, στην οθόνη του κινητού, ένα αμερικανικό δημοσίευμα που σημείωνε ότι η Αθήνα είναι πλέον επικίνδυνη για τους Εβραίους. Το σχετικό ρεπορτάζ συνόδευε φωτογραφία από την «περιπολία» των αγοριών του Ρουβίκωνα στο κέντρο της πρωτεύουσας. Και αφού έδωσα τις απαραίτητες, καθησυχαστικές διευκρινίσεις, με ρώτησαν αν, πράγματι, όπως διάβασαν, η ελληνική κυβέρνηση αντιγράφει τις πρακτικές του Τραμπ στο Μεταναστευτικό. Εκεί βρέθηκα σε αμηχανία…

Kώστας Γιαννακίδης (Τα Νέα)

(Φέρουν οι εβραίοι – ειδικά οι μη θρησκευόμενοι – κάποιο σημάδι στο κούτελο που να υποδηλώνει εβραϊκή καταγωγή; Οχι. Γιατί να ανησυχούν, τότε, οι υποτιθέμενοι φίλοι του Γιαννακίδη, που ούτε κιπά στο κεφάλι θα φορούν, ούτε διακριτικά με το άστρο του Δαβίδ, ούτε εβραϊκά θα μιλούν, καθόσον Αμερικανοί; Δικηγόροι είναι, άνθρωποι έξυπνοι και της πιάτσας, δεν μπορεί να μην καταλαβαίνουν ότι κανένας στο κέντρο της Αθήνας δε θα αναγνώριζε το θρήσκευμα των προγόνων τους και δεν υπήρχε περίπτωση να τους στοχοποιήσει. Είναι και το άλλο: «απεχθάνονται τον Νετανιάχου και φρίττουν με τα εγκλήματα στη Γάζα», οπότε αν συναντούσαν φιλο-παλαιστίνιους διαδηλωτές θα αρκούσε να σηκώσουν το χέρι στο σήμα της νίκης, να τους χειροκροτήσουν ή έστω απλά να τους χαμογελάσουν. Θα μπορούσαν και να πορευτούν μαζί τους, όπως κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες αντισιωνιστές εβραίοι στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες. Δυο έξυπνοι αμερικανοί δικηγόροι δεν μπορεί να μην το ξέρουν αυτό. Οπότε για ποιο λόγο να φοβούνται και να τρέχουν να μείνουν στο Λαγονήσι – αλλά να έρχονται στην Αθήνα, που σημαίνει να αντιμετωπίζουν τον ίδιο υποτιθέμενο κίνδυνο; ‘Η οι προοδευτικοί, μη θρησκευόμενοι εβραίοι του σχολιογράφου των «Νέων» είναι σιωνισταράδες του κερατά ή είναι ανύπαρκτα πρόσωπα που τα κατασκεύασε ο Γιαννακίδης για να κάνει μια ακόμα προβοκάτσια ενάντια στο κίνημα αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους, χρίζοντάς το «αντισημιτικό». Αν ήταν να τζογάρουμε, θα στοιχηματίζαμε στο δεύτερο. Φτηνιάρικο; Ασφαλώς. Δεν έχει απομείνει, όμως, κάτι πέραν των εντελώς φτηνιάρικων για να βγάζουν το «μεροκάματο» οι ραφινάτοι -όπως νομίζουν- υποστηρικτές της σιωνιστικής πολιτικής)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo