Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 6 Μάη
  • Η απελπισία των σιωναζιστών απέναντι στα drones της Χεζμπολά
  • Εμπλεξαν τους μηρούς τους
  • Κυβερνοεπίθεση έπληξε το λιμάνι Φουτζέιρα των ΗΑΕ λίγα λεπτά πριν από πυραυλικό πλήγμα των Φρουρών της Επανάστασης
  • Ο ανασφαλής πρωθυπουργός και ο πρόθυμος Τζαβέλλας
  • Καλέ πώς τα λες, θα μου πέσει ο καφές
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Kατεπειγόντως «κρέας για τα κανόνια» ψάχνει ο σιωναζιστικός στρατός
Διεθνή

Kατεπειγόντως «κρέας για τα κανόνια» ψάχνει ο σιωναζιστικός στρατός

Μεγάλες οι απώλειές του σε Γάζα και Λίβανο

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr5 Νοέ 2024, 13:39

H πραγματικότητα στο έδαφος είναι δύσκολη: ο στρατός χρειάζεται κατεπειγόντως 7.000 μαχητές. Ο στρατός ισχυρίστηκε τον περασμένο Αύγουστο ότι θα μπορούσε να στρατολογήσει 3.000 υπερορθόδοξους στρατιώτες, αλλά τον προηγούμενο χρόνο μπόρεσε να στρατολογήσει μόνο 1.200 από σχεδόν 13.000 υποψήφιους προς στρατολόγηση. Από τις 3.000 εντολές στρατολόγησης που εκδόθηκαν για τους υπερορθόδοξους μόνο 240 εμφανίστηκαν, που αποτελούν το 8%.

Ο ισραηλινός στρατός προβλέπει πως δε θα ικανοποιήσει τους στόχους στρατολόγησης ακόμα και αν εκδώσει τις 9.000 εντολές στρατολόγησης για τους υπερορθόδοξους άντρες όπως σχεδιάστηκε, και βέβαια απαιτείται η αύξηση των εντολών κατά μερικές χιλιάδες. Γι’ αυτό, απαιτείται εντολή από το πολιτικό κατεστημένο και τον υπουργό Αμυνας. Οπως φαίνεται αυτή τη στιγμή, είναι περισσότερο πιθανό να δούμε τον Γιοάβ Γκάλαντ να αντικαθίσταται από έναν υπουργό πιο φιλικό προς τη συμμαχική κυβέρνηση του Νετανιάχου, παρά τους υπερορθόδοξους με στρατιωτική στολή.

Γιόσι Γιεοσούα, Yedioth Ahronoth

Γιατί χρειάζεται επειγόντως κρέας για τα κανόνια του ο σιωναζιστικός στρατός; Γιατί η φθορά που ήδη υφίστατο στη Λωρίδα της Γάζας μεγάλωσε εκθετικά μετά την έναρξη της επίθεσης στον Λίβανο. Ο Ουάρντ Κασούχα, μας δίνει μια εικόνα της πολεμικής αντιπαράθεσης στον νότιο Λίβανο, σε εκτενές άρθρο του στην Αλ-Αχμπάρ, του οποίου δημοσιεύουμε μια περίληψη.

Η φύση της μάχης: Το πλεονέκτημα του πολέμου στο έδαφος

Η επιτυχής απώθηση των επίλεκτων χερσαίων δυνάμεων του ισραηλινού στρατού από τη Λιβανέζικη Αντίσταση, μετά από ένα μήνα σύγκρουσης, μπορεί να αποδοθεί σε αρκετούς στρατιωτικούς και γεωπολιτικούς παράγοντες. Κλειδί μεταξύ αυτών είναι η διατήρηση της πολεμικής ετοιμότητας της Αντίστασης, που συνεχίστηκε παρά τους ισραηλινούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς. Το σύστημα διοίκησης και ελέγχου παρέμεινε σε πολύ μεγάλο βαθμό άθιχτο, όπως υποδηλώνεται από την αποτελεσματική διαχείριση των επιχειρήσεων μάχης κατά μήκος των νότιων πρώτων γραμμών.

Ο συνδυασμός πολεμικής προπαρασκευής και διοικητικής μέριμνας μείωσε την αποτελεσματικότητα της ισραηλινής χερσαίας επίθεσης και διέρρηξε τη συνέργεια μεταξύ χερσαίων στρατευμάτων και αεροπορικής υποστήριξης, στο κέντρο της ισραηλινής στρατηγικής πολέμου στον Λίβανο. Κατά συνέπεια, οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν υποστεί σημαντικές απώλειες στις τάξεις των επίλεκτων δυνάμεων και σημαντικές απώλειες σε στρατιωτικό εξοπλισμό, συμπεριλαμβανόμενων τανκ και θωρακισμένων οχημάτων. Η σύγχυση της ισραηλινής αεράμυνας στην αντιμετώπιση των πρωταρχικών βομβαρδισμών της Αντίστασης αποκάλυψε ένα άλμα κατά το οποίο οι χερσαίες επιχειρήσεις άρχισαν να εξουσιάζουν τη σύγκρουση καθώς η μάχη προχωρούσε.

Παραπέρα, η διακηρυγμένη «αεροπορική υπεροχή» της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας, ενισχυμένη από προηγμένη στρατιωτική τεχνολογία, δημιουργεί μια βιτρίνα που δεν αντανακλά την πραγματικότητα της χερσαίας μάχης. Η αναχαίτιση, όπως παρουσιάστηκε από τις ισραηλινές αρχές, δεν έχει αποδειχτεί από απτά στρατιωτικά επιτεύγματα ενάντια στη Χεζμπολά αλλά μάλλον από τη σχετική υπεροχή στον αέρα. Ομως, αυτή η κυριαρχία δεν μπορεί να διατηρηθεί χωρίς διακυβευόμενο έλεγχο σε άλλα πεδία, με αποτέλεσμα να οδηγεί σε επαναλαμβανόμενους αεροπορικούς βομβαρδισμούς σε λιβανέζικες πόλεις κάθε φορά που η χερσαία προώθηση καθηλώνεται. Αυτό το έλλειμμα στρατηγιικής ευελιξίας αποδεικνύει πως η αποτελεσματικότητα από αέρος επιδεικνύεται μόνο όταν οι χερσαίες επιθέσεις αποτυγχάνουν.

Η αποσύνδεση ανάμεσα στην ορατή και την ενεργή στρατιωτική δύναμη επιτρέπει στην Αντίσταση να ξανακερδίζει ορμή καθώς η φύση της σύγκρουσης επανέρχεται στη χερσαία εμπλοκή. Ενώ οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές προκαλούν ζημιές, αποτυγχάνουν να ξεριζώσουν πραγματικά τις δυνατότητες της Αντίστασης. Καθώς η χερσαία μάχη ξαναρχίζει, υποστηριζόμενη από επιθέσεις με πυραύλους και drone, γίνονται καθαρά τα σύμφυτα πλεονεκτήματα της Αντίστασης. Οι αμυντικές τακτικές ελαχιστοποιούν τα πλήγματα σε πολίτες και επιτρέπουν στην Αντίσταση να στερεώσει τη θέση της, ανεξάρτητα από τα αφηγήματα των μίντια γύρω από τις αεροπορικές επιχειρήσεις. Τελικά, η στήριξη στην αεροπορική δύναμη παραμορφώνει την ορατή δύναμη του εχθρού και υπονομεύει τη διαπραγματευτική θέση του Ισραήλ σε κάθε πιθανές συζητήσεις για κατάπαυση του πυρός.

Η ανάλυση του αρθρογράφου της Αλ-Αχμπάρ επιβεβαιώνεται από τις τελευταίες εξελίξεις. Χτες, οι ισραηλινές χερσαίες δυνάμεις, αφού απέτυχαν να προωθηθούν έστω και λίγο (μιλάμε για μια σφήνα σε βάθος το πολύ δέκα χιλιομέτρων μέσα στο λιβανέζικο έδαφος), αποσύρθηκαν από μια σειρά στρατηγικά σημεία στα λιβανέζικα χωριά των συνόρων. Ηταν τόση η πίεση που δέχτηκαν από τη Λιβανέζικη Αντίσταση που δεν μπόρεσαν να σταθεροποιήσουν ούτε μία προωθημένη θέση. Οι μαχητές της Χεζμπολά παρέμειναν μέσα στην κωμόπολη Αλ-Χιάμ, την πιο προωθημένη θέση που προσπάθησαν να καταλάβουν οι σιωναζιστές, με αποτέλεσμα οι τελευταίοι χτες να αποσυρθούν και από εκεί και να ανασυνταχτούν αρκετές εκατοντάδες μέτρα μέσα στο έδαφος της σιωνιστικής οντότητας.

Εγκατέλειψαν άπρακτοι τα περίχωρα της Αλ-Χιάμ και της Αΐτα Αλ-Σάαμπ και άρχισαν να ξαναεπιχειρούν ελιγμούς προώθησης πιο δυτικά, προς τα προάστια της Μπιντ Ζμπέιλ και του Μαρούν Αλ-Ρας. Θυμίζουμε ότι εκεί προσπάθησαν να μπουν τις πρώτες μέρες του χερσαίου πολέμου και υπέστησαν απανωτές πανωλεθρίες.

Eνώ οι ισραηλινές δυνάμεις αποσύρονταν, η Λιβανέζικη Αντίσταση ενέτεινε τις επιχειρήσεις της, σαρώνοντας τους σιωνιστικούς εποικισμούς στα σύνορα και τις στρατιωτικές θέσεις. Ενας κατευθυνόμενος πύραυλος χτύπησε ένα τανκ κοντά στον εποικισμό Μετούλα, τραυματίζοντας το πλήρωμά του, ενώ ένας άλλος πύραυλος ανάγκασε τον Νετανιάχου να ακυρώσει την επίσκεψη στη Μετούλα, που είχε σχεδιάσει. Σε μια προσπάθεια να αποφύγει το ρεζιλίκι, το Γραφείο Πρωθυπουργού ανακοίνωσε αργότερα πως δεν υπήρξε ακύρωση της επίσκεψης με πρωτοβουλία του Νετανιάχου, καθώς ο πρωθυπουργός είχε απλά εκφράσει την επιθυμία να επισκεφτεί περιοχές της πρώτης γραμμής, αλλά οι αξιωματούχοι ασφάλειας τον συμβούλευσαν να μην το κάνει!

Η Χεζμπολά επέκτεινε της επιθέσεις της βαθιά στο έδαφος της οντότητας, χτυπώντας στρατιωτικές εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανόμενων της βάσης Ζεμπουλούν κοντά στη Χάιφα, της βάσης εκπαίδευσης Ελιακίμ και για πρώτη φορά της βάσης επισκευής αεροσκαφών στη Χάιφα, στην οποία προκλήθηκαν σημαντικές καταστροφές καθώς χτυπήθηκε με πυραύλους ακρίβειας.

Οι σιωναζιστές ηγέτες διέρρευσαν ότι διεξάγουν στρατηγικού επιπέδου συσκέψεις για ν’ αποφασίσουν αν θα διευρύνουν τις χερσαίες επιχειρήσεις στον Λίβανο. Στην πραγματικότητα, προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο μπας και πετύχουν κάτι οι παρασκηνιακές παρεμβάσεις των Αμερικανών, που προσπαθούν -μάταια- να αποκόψουν το μέτωπο του Λιβάνου από το μέτωπο της Γάζας. Δεν είναι τυχαίο ότι το κρατικό κανάλι ΚΑΝ μετέδωσε πως, ακόμα και αν υπάρξει ιρανική απάντηση στο τελευταίο χτύπημα του Ισραήλ σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις του Ιράν, αυτή δε θα διαταράξει τις διπλωματικές προσπάθειες για μισ συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στον Λίβανο.

Τα συγκεντρωτικά Δελτία Τύπου της Χεζμπολά αναφέρουν 28 επιχειρήσεις την Κυριακή και 19 επιχειρήσεις τη Δευτέρα!

  • Δώδεκα μπαράζ ρουκετών την Κυριακή και εφτά τη Δευτέρα κατά διάφορων στόχων σε εποικισμούς στρατώνες, συγκεντρώσεις, κινήσεις του σιωναζιστικού στρατού.
  • Μία πυραυλική επίθεση την Κυριακή και έξι τη Δευτέρα, σε εποικισμούς που οι κάτοικοί τους προειδοποιήθηκαν να τους εγκαταλείψουν γιατί αποτελούν νόμιμους στρατιωτικούς στόχους της Λιβανέζικης Αντίστασης.
  • Μία επίθεση με drone την Κυριακή και έξι τη Δευτέρα. Χτυπήθηκαν με ακρίβεια, το νέο αρχηγείο της Δυτικής Ταξιαρχίας στο στρτατόπεδο Γιααρά και συγκεντρώσεις σιωναζιστικών δυνάμεων σε μια σειρά εποικισμούς.
  • Στο πλαίσιο των επιχειρήσεων Χάιμπαρ, με το σύνθημα «Στην υπηρεσία σου, Νασράλα», βομβαρδίστηκαν η μεγάλη βάση Μπέιτ Λιντ, ανατολικά της Νετάνια (την Κυριακή), για πρώτη φορά η Τεχνική Βάση της Χάιφα, θυγατρική της σιωναζιστικής πολεμικής αεροπορίας (τη Δευτέρα) και η βάση Ελιακίμ, νότια της Χάιφα (με drone, τη Δευτέρα).
  • Την Κυριακή, ένας κατευθυνόμενος πύραυλος χτύπησε ένα τανκ Merkava στην πύλη του εποικισμού Μετούλα. Το τανκ πυρπολήθηκε και το πλήρωμά του τραυματίστηκε ή σκοτώθηκε.
  • Το απόγευμα της Κυριακής, την ώρα που μια ισραηλινή δύναμη προσπαθούσε να στήσει ένα δωμάτιο διοίκησης στον εποικισμό Μετούλα, χτυπήθηκε με έναν ακόμα κατευθυνόμενο πύραυλο και είχε απώλειες.
  • Επίσης την Κυριακή, η Ομάδα Αεράμυνας της Ισλαμικής Αντίστασης στόχευσε με πύραυλο εδάφους-αέρος ένα μεγάλο σιωνιστικό drone Hermes 900, αναγκάζοντάς το να εγκαταλείψει τον λιβανέζικο εναέριο χώρο, στον ουρανό της περιοχής Ικλίμ Αλ-Τουφάχ.
Εκτύπωση 🖨
ΧΕΣΜΠΟΛΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣαν σήμερα 5 Νοέμβρη

Μεγάλες οι απώλειές του σε Γάζα και Λίβανο

Επόμενο άρθρο Μοιράζει θάνατο η «Βόρεια Ταξιαρχία» της Παλαιστινιακής Αντίστασης

Μεγάλες οι απώλειές του σε Γάζα και Λίβανο

Σχετικά Αρθρα

Η απελπισία των σιωναζιστών απέναντι στα drones της Χεζμπολά

Διεθνή 5 Μάι 2026, 21:57

Κυβερνοεπίθεση έπληξε το λιμάνι Φουτζέιρα των ΗΑΕ λίγα λεπτά πριν από πυραυλικό πλήγμα των Φρουρών της Επανάστασης

Διεθνή 5 Μάι 2026, 18:20

Ναΐμ Κάσεμ: «Δεν υπάρχει εκεχειρία στον Λίβανο, αλλά μια συνεχής ισραηλινο-αμερικανική επιθετικότητα»

Δεν υπάρχει «κίτρινη γραμμή» ούτε «ζώνη ασφαλείας», και δεν θα υπάρξει

Διεθνή 4 Μάι 2026, 14:18

Χαμάς: Τα όπλα της Αντίστασης αποτελούν σταθερό δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού και καμία παράταξη δεν έχει το δικαίωμα να τα εγκαταλείψει

Διεθνή 4 Μάι 2026, 13:04

Η Γαλλία, ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός εξαγωγέας όπλων προς το Ισραήλ το 2024

Τρίτη σε εξαγωγές πολεμικού υλικού η Ελλάδα

Διεθνή 3 Μάι 2026, 06:40

Σιωνιστής έποικος επιτίθεται σε μοναχή – Εκκλησιαστικοί ηγέτες προειδοποιούν για αυξανόμενες απειλές κατά των Χριστιανών

Διεθνή 3 Μάι 2026, 05:53
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Μάη

6 Μάι 2026, 00:01
Διεθνή

Η απελπισία των σιωναζιστών απέναντι στα drones της Χεζμπολά

5 Μάι 2026, 21:57
Κόντρες

Εμπλεξαν τους μηρούς τους

5 Μάι 2026, 20:22
Διεθνή

Κυβερνοεπίθεση έπληξε το λιμάνι Φουτζέιρα των ΗΑΕ λίγα λεπτά πριν από πυραυλικό πλήγμα των Φρουρών της Επανάστασης

5 Μάι 2026, 18:20
Πολιτική

Ο ανασφαλής πρωθυπουργός και ο πρόθυμος Τζαβέλλας

5 Μάι 2026, 14:39
Η παπάρα

Καλέ πώς τα λες, θα μου πέσει ο καφές

5 Μάι 2026, 10:28
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Μάη

5 Μάι 2026, 00:01
Κόντρες

Για το πρεστίζ και τα ψηφαλάκια του Δούκα

4 Μάι 2026, 19:27
Διεθνή

Ναΐμ Κάσεμ: «Δεν υπάρχει εκεχειρία στον Λίβανο, αλλά μια συνεχής ισραηλινο-αμερικανική επιθετικότητα»

Δεν υπάρχει «κίτρινη γραμμή» ούτε «ζώνη ασφαλείας», και δεν θα υπάρξει

4 Μάι 2026, 14:18
Εκδηλώσεις

ΣΥΖΗΤΗΣΗ | Η 7η Οκτώβρη ορόσημο για μια Μέση Ανατολή που αλλάζει σε έναν κόσμο που αλλάζει

Την ερχόμενη Παρασκευή, 8 Μάη, στην Κόντρα (8 μμ)

4 Μάι 2026, 13:35
Διεθνή

Χαμάς: Τα όπλα της Αντίστασης αποτελούν σταθερό δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού και καμία παράταξη δεν έχει το δικαίωμα να τα εγκαταλείψει

4 Μάι 2026, 13:04
Πολιτική

ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Ασκηση έφεσης από τον Πιτσιλή κατά της δικαστικής απόφασης που δικαίωσε την Π. Τυχεροπούλου

Δήλωση του πληρεξούσιου δικηγόρου της Π. Τυχεροπούλου

4 Μάι 2026, 12:47
Καταστολή

8.5.2026: Οι «κλάρες» της Αστυνομίας στο εδώλιο

Δυο ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ δικάζονται για τη βίαιη διάλυση συγκέντρωσης αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα

4 Μάι 2026, 11:25
Πολιτική

Τα «Νέα» επιτίθενται στην ΑΑΔΕ του Πιτσιλή για το διωγμό της Π. Τυχεροπούλου

4 Μάι 2026, 10:49
Παιδεία

Δήμος Αθήνας: αγνοεί τα αιτήματα των σχολείων, δεν δημοσιοποιεί τα αποτελέσματα του προσεισμικού ελέγχου, παραχωρεί τους σχολικούς χώρους για εξετάσεις κερδοσκοπικών φορέων

Ενημέρωση από τον τακτικό εκπρόσωπο των ΕΛΜΕ στο Δήμο Αθήνας

4 Μάι 2026, 08:55
Καταστολή

Σκιές στον Εβρο: pushbacks, «βαρκάρηδες» και κυκλώματα διακίνησης και δωροληψίας

4 Μάι 2026, 08:42
Παιδεία

Εστιακοί Φοιτητές Θεσσαλονίκης: Κινδυνεύουμε με έξωση αν δεν υπογράψουμε το εκβιαστικό τελεσίγραφο-ιδιωτικό συμφωνητικό του νέου εσωτερικού κανονισμού

4 Μάι 2026, 08:04
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Μάη

4 Μάι 2026, 00:01
Διεθνή

Η Γαλλία, ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός εξαγωγέας όπλων προς το Ισραήλ το 2024

Τρίτη σε εξαγωγές πολεμικού υλικού η Ελλάδα

3 Μάι 2026, 06:40
Καταστολή

Εγκλειστοι πρόσφυγες στη Σιντική Σερρών: η γεωγραφία της απόλυτης βαρβαρότητας

3 Μάι 2026, 06:32
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Μάη

Ημέρα κατά της δίαιτας.

Ευρωπαϊκή ημέρα οδικής ασφάλειας.

Λίβανος: Ημέρα μαρτύρων.

Βουλγαρία: Ημέρα βοσκών.

Δανία: Ημέρα προσευχής.

1932: Δολοφονείται ο πρόεδρος της Γαλλίας Πολ Ντουμέρ από τον ρώσο «λευκοφρουρό» και αντικομμουνιστή γιατρό Γκοργκίλοφ.

1938: Συλλαμβάνονται, στην Αθήνα ηγετικά στελέχη του ΚΚΕ.

1968: Το κλείσιμο των σχολών στη Γαλλία βγάζει 49.000 φοιτητές στον δρόμο, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις αριθμούν 20.000 άνδρες. Υψώνονται οδοφράγματα στο Καρτιέ Λατέν, βίαιες συγκρούσεις, 945 τραυματίες (οι 345 αστυνομικοί), 422 συλλήψεις.

1978: Οι Ερυθρές Ταξιαρχίες τραυματίζουν στα πόδια τον Τζιόρτζιο Ροσανίγκο, γιατρό των φυλακών όπου κρατούνται στελέχη της οργάνωσης.

1985: Εκτελούνται δύο συνοδοί χρηματαποστολής του super market Σκλαβενίτη (Αντικρατική Πάλη).

2002: Εκτελείται ο ολλανδός πολιτικός και ηγέτης της Ακροδεξιάς Πιμ Φόρτουιν.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Γι’ αυτή την υπόθεση όπως και για όλες τις υπόλοιπες, έχει επιληφθεί η δικαιοσύνη και θα λάμψει η αλήθεια. Για τον ΟΠΕΚΕΠΕ συγκεκριμένα, είναι ένα σκάνδαλο, διότι για πολλά χρόνια πολλοί έπαιρναν χρήματα που δεν δικαιούνταν. Πρέπει να τους βρει η δικαιοσύνη, να επιστρέψουν πίσω τα λεφτά στα δημόσια ταμεία και όσοι έχουν κάνει παραπτώματα να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του νόμου. Αυτό είναι όμως διαφορετικό απ’ αυτό που διερευνώνται οι βουλευτές μας. Δεν βλέπω – κατά την άποψή μου – ότι έχουν διαπράξει αδικήματα, ούτε ότι υπάρχουν ποινικές ευθύνες. Είμαι σίγουρος ότι είναι όλοι τους αθώοι.

Τάκης Θεοδωρικάκος

(Επιτέλους, βρέθηκε ένας υπουργός – ο γυρολόγος-σαλταδόρος της αστικής πολιτικής – να τετραγωνίσει τον κύκλο. Με μια κίνηση που θυμίζει τον Κολόμβο και το αυγό. Παρά τις δυνατές σπουδές του, παιδευόταν ο μακάριος Μακάριος να αποδείξει στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ. Οτι υπήρξαν απλά κάποιες διαχρονικές παθογένειες του πολιτικού συστήματος. Κι έρχεται ο σερ Τάκης Θεοδωρικάκος να δώσει τη λύση: φυσικά και ήταν σκάνδαλο. Τι σκάνδαλο, όμως; Κάποιοι έπαιρναν χρήματα που δε δικαιούνταν. Να τους βρει η Δικαιοσύνη, να τους τιμωρήσει, να επιστρέψουν τα λεφτά. Τι ανακατεύουν τους βουλευτές της ΝΔ; Ο σερ Τάκης ήδη τους δίκασε και τους αθώωσε. Οχι λόγω αμφιβολιών αλλά με τη βεβαιότητα του δικαστή που εκφωνεί το «διότι δεν απεδείχθη». Και πώς τα κατάφεραν τα λαμόγια να πάρουν τόσα λεφτά; Ηταν ατσίδες και εξαπάτησαν και τις υπηρεσίες και τους υπουργούς. Και οι διάλογοι βουλευτών με τον γαλάζιο Μελά του ΟΠΕΚΕΠΕ, που του ζητούσαν να πληρώσει διάφορα λαμόγια; Απλούστατο: οι ατσίδες – τα λαμόγια – εξαπάτησαν τους βουλευτές. Πού να ξέρει ο βουλευτής ότι ο ψηφοφόρος του ήταν λαμόγιο; Και ο Βορίδης που υπέγραφε ατομικές αποφάσεις πληρωμής λαμόγιων που τα είχε ανακαλύψει η Τυχεροπούλου και ο Βάρρας είχε στείλει στον εισαγγελέα και έχουν ήδη καταδικαστεί; Εδώ ο σερ Τάκης τραβάει μια ηδονική ρουφηξιά φρέντο και λέει: η Βουλή αποφάνθηκε ότι ο Βορίδης δεν πρέπει καν να ελεγχθεί ποινικά. Ποια Βουλή; Η κυβερνητική πλειοψηφία. Τι θέλετε τώρα, ν’ αλλάξουμε το Σύνταγμα και ν’ αποφασίζει η μειοψηφία; Κι ο Αυγενάκης που έδωσε εντολή να πληρωθούν χιλιάδες λαμόγια που είχαν μπλοκαριστεί οι ΑΦΜ τους; Ατάραχη απάντηση: η Βουλή έχει αποφανθεί και για τον συνάδελφο Αυγενάκη. Και την Τυχεροπούλου, την υπάλληλο που αποκάλυψε πολλά λαμόγια και την υπέβαλαν σε εργασιακά βασανιστήρια; Ας προσφύγει στη Δικαιοσύνη, αν νομίζει ότι αδικήθηκε. Μα προσέφυγε και δικαιώθηκε και ο Πιτσιλής συνεχίζει τον εργασιακό διωγμό της. Α, όλα κι όλα, η ΑΑΔΕ είναι ανεξάρτητη αρχή και η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει στη λειτουργία της. Και πώς γίνεται, η Τυχεροπούλου να είναι συνεργάτιδα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για τη διερεύνηση του σκανδάλου και ο Πιτσιλής να αρνείται να εφαρμόσει τη δικαστική απόφαση; Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία υπηρετεί αντικυβερνητικές σκοπιμότητες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Μεγάλες οι απώλειές του σε Γάζα και Λίβανο

    • Εφετείο 17Ν

      Μεγάλες οι απώλειές του σε Γάζα και Λίβανο

  • ΕΛΑ

    Μεγάλες οι απώλειές του σε Γάζα και Λίβανο

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Μεγάλες οι απώλειές του σε Γάζα και Λίβανο

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Μεγάλες οι απώλειές του σε Γάζα και Λίβανο

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Μεγάλες οι απώλειές του σε Γάζα και Λίβανο

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Μεγάλες οι απώλειές του σε Γάζα και Λίβανο

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Μεγάλες οι απώλειές του σε Γάζα και Λίβανο

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Μεγάλες οι απώλειές του σε Γάζα και Λίβανο

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Μεγάλες οι απώλειές του σε Γάζα και Λίβανο

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Μεγάλες οι απώλειές του σε Γάζα και Λίβανο

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Μεγάλες οι απώλειές του σε Γάζα και Λίβανο

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Μεγάλες οι απώλειές του σε Γάζα και Λίβανο

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Μεγάλες οι απώλειές του σε Γάζα και Λίβανο

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Μεγάλες οι απώλειές του σε Γάζα και Λίβανο

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Μεγάλες οι απώλειές του σε Γάζα και Λίβανο

      Μεγάλες οι απώλειές του σε Γάζα και Λίβανο

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Μεγάλες οι απώλειές του σε Γάζα και Λίβανο

      Μεγάλες οι απώλειές του σε Γάζα και Λίβανο

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Μεγάλες οι απώλειές του σε Γάζα και Λίβανο

      Μεγάλες οι απώλειές του σε Γάζα και Λίβανο

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Μεγάλες οι απώλειές του σε Γάζα και Λίβανο

      Μεγάλες οι απώλειές του σε Γάζα και Λίβανο

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Μεγάλες οι απώλειές του σε Γάζα και Λίβανο

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Μεγάλες οι απώλειές του σε Γάζα και Λίβανο

    Μεγάλες οι απώλειές του σε Γάζα και Λίβανο

  • Επικοινωνία

    Μεγάλες οι απώλειές του σε Γάζα και Λίβανο

    Μεγάλες οι απώλειές του σε Γάζα και Λίβανο

  • Όροι χρήσης

    Μεγάλες οι απώλειές του σε Γάζα και Λίβανο

    Μεγάλες οι απώλειές του σε Γάζα και Λίβανο

  • Ποιοι είμαστε

    Μεγάλες οι απώλειές του σε Γάζα και Λίβανο

    Μεγάλες οι απώλειές του σε Γάζα και Λίβανο

  • Επικοινωνία

    Μεγάλες οι απώλειές του σε Γάζα και Λίβανο

    Μεγάλες οι απώλειές του σε Γάζα και Λίβανο

  • Όροι χρήσης

    Μεγάλες οι απώλειές του σε Γάζα και Λίβανο

    Μεγάλες οι απώλειές του σε Γάζα και Λίβανο

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo