Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 12 Απρίλη
  • Η ξενόδουλη κυβέρνηση του Λιβάνου μαχαιρώνει πισώπλατα τον λαό και τη χώρα
  • Το μυθιστόρημα του Γιάχια Σινουάρ είναι μια ιστορία για την Παλαιστίνη και για το δικό του παρελθόν
  • Σαν σήμερα 11 Απρίλη
  • Χεζμπολά: Θα γονατίσουμε τον εχθρό
  • Υπόθεση Λαζαρίδη: Λερώνεσαι όπου κι αν τους ακουμπήσεις
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Δίνει παλιά τεθωρακισμένα στην Ουκρανία, αγοράζει καινούργια γερμανικά!
Πολιτική

Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Δίνει παλιά τεθωρακισμένα στην Ουκρανία, αγοράζει καινούργια γερμανικά!

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr31 Μάι 2022, 21:15

Ο Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα με τον Σολτς. Η συνάντηση είχε ασυνήθιστα μεγάλη διάρκεια για συνάντηση στο περιθώριο ενός Ευρωπαϊκού Συμβούλιου, αλλά ουδείς από τους δημοσιογράφους που συνόδευαν τον Μητσοτάκη στις Βρυξέλλες και τους εκεί ανταποκριτές ελληνικών ΜΜΕ έδωσε ιδιαίτερη σημασία. Πίστεψαν ότι ο Κούλης έκανε… μαθήματα γεωγραφίας στον Ολαφ, δείχνοντάς του τον χάρτη του Αιγαίου με σημειωμένες τις παραβιάσεις και τις υπερπτήσεις τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών. Η επίσημη ιστοσελίδα του πρωθυπουργού περιλαμβάνει μόνο την εξής στεγνή δημοσιογραφική περιγραφή (η έμφαση δική μας):

«Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε το πρωί στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με τον Καγκελάριο της Γερμανίας Olaf Scholz. Οι κ. Μητσοτάκης και Scholz συζήτησαν για τη στήριξη στην Ουκρανία, και για την ενεργειακή κρίση. Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Καγκελάριο της Γερμανίας αναλυτικά για την τουρκική προκλητικότητα (παραβιάσεις, υπερπτήσεις) και για την επιθετική ρητορική της γειτονικής χώρας που υπονομεύει τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο».

Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε μετά το τέλος της συνόδου κορυφής ο Μητσοτάκης δεν είπε τίποτα για το περιεχόμενο της συνάντησής του με τον γερμανό καγκελάριο. Οταν ρωτήθηκε «ποια ακριβώς ήταν η αντίδραση του γερμανού καγκελάριου όταν κατάλαβε το σύνολο των τουρκικών παράνομων διεκδικήσεων», αν «αποκόμισε την αίσθηση ότι ο καγκελάριος αναγνώρισε ότι η Τουρκία είναι εκείνη που απειλεί κι ότι η Ελλάδα είναι αμυνόμενη» και αν, «εν τέλει, έδωσε κάποια εξήγηση πειστική για την λογική των ίσων αποστάσεων που φαίνεται να υιοθετεί η Γερμανία πρόσφατα», ο Μητσοτάκης το γύρισε στο… τρία πουλάκια κάθονταν. Είπε ότι ο ίδιος «ξεκαθάρισε και στον καγκελάριο ότι δεν νοείται πολιτική ίσων αποστάσεων στα ζητήματα αυτά από ένα κράτος-μέλος της ΕΕ απέναντι σε ένα άλλο κράτος-μέλος της ΕΕ, το οποίο απειλείται ευθέως από έναν γείτονά του, ο οποίος μάλιστα έχει και το καθεστώς της υποψήφιας προς ένταξη χώρα στην ΕΕ», αλλά δεν είπε ποια ήταν η αντίδραση του Σολτς. Περιορίστηκε να πει πως «νομίζει ότι ο καγκελάριος αντελήφθη πλήρως την έκταση του προβλήματος»!

Οταν ρωτήθηκε «ποια ήταν η αντίδρασή του (σ.σ. του Σολτς) και αν έγινε και κουβέντα για την χθεσινή δήλωση της αναπληρώτριας κυβερνητικής εκπροσώπου της καγκελαρίας η οποία κάλεσε εσάς και τον τούρκο πρόεδρο να τα βρείτε», ο Μητσοτάκης περιορίστηκε σ’ ένα ξερό: «Σας απάντησα, ήδη απάντησα στο δεύτερο ερώτημά σας. Από εκεί και πέρα δεν έχω να προσθέσω πολλά για το ζήτημα αυτό». Κι άρχισε να λέει για την επιστολή που έστειλε στον ΟΗΕ η κυβέρνησή του, όχι για το αν και τι του είπε ο Σολτς!

Υστερα, δεν ήρθαν οι μέλισσες αλλά… ο Σολτς που ενημερώνοντας τους γερμανούς δημοσιογράφους αποκάλυψε ότι κατέληξε σε συμφωνία με τον έλληνα πρωθυπουργό για αποστολή από την Ελλάδα στην Ουκρανία τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού, τα οποία θα αντικατασταθούν από γερμανικά. Αυτό ήταν το περιεχόμενο της συνάντησης Σολτς-Μητσοτάκη και όχι για να μάθει ο γερμανός καγκελάριος… γεωγραφία.

Ο Μητσοτάκης προσπάθησε να κρατήσει μυστική τη συμφωνία! Δείγμα απελπισίας από την πλευρά του, γιατί αυτά τα πράγματα δεν μένουν κρυφά. Εκείνο που ήθελε να αποφύγει ήταν η κατηγορία ότι παραγγέλλει όπλα στη Γερμανία, στέλνει βαρέα όπλα στην Ουκρανία, αλλά δεν παίρνει καμιά υποστήριξη έναντι της Τουρκίας. Από τη στιγμή που «ξεφώνησε» τη συμφωνία ο Σολτς, στην Αθήνα άρχισαν να τρέχουν, για να αναγκαστεί το ελληνικό υπουργείο Αμυνας να εκδώσει το εξής Δελτίο Τύπου (η έμφαση δική μας):

«Από το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας γίνεται γνωστό ότι κατόπιν προηγουμένων συζητήσεων και μετά τη σημερινή συνάντηση του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Καγκελάριο της Γερμανίας κ. Ολαφ Σολτς (Olaf Scholz) συμφωνήθηκε η παραχώρηση Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης ανατολικογερμανικής προελεύσεως τύπου ΒΜΡ-1 (παραλαβής 1994), προκειμένου να σταλούν στην Ουκρανία και η ταυτόχρονη αντικατάστασή τους με ίσο αριθμό Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης γερμανικής κατασκευής τύπου Marder. Οι λεπτομέρειες θα διευθετηθούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ανάμεσα στο Υπουργείο Εθνικής Αμυνας και το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Αμυνας της Γερμανίας, προκειμένου η συμφωνία να τεθεί το ταχύτερο δυνατό σε εφαρμογή».

Μιλάμε για ρεζιλίκι. Το υπουργείο Αμυνας μιλά για συμφωνία που κλείστηκε μεταξύ Σολτς και Μητσοτάκη στις Βρυξέλλες και ο ίδιος ο Μητσοτάκης, μολονότι έδωσε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντησή του με τον Σολτς, δεν είπε κουβέντα. Πάρτι θα στήσουν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ αλλά αυτό είναι το τελευταίο που μας ενδιαφέρει.

Η πρώτη πληροφορία ότι η Ελλάδα θα έστελνε επιπλέον πολεμικό υλικό στην Ουκρανία, είχε έρθει προ ημερών από από τον αμερικανό υπουργό Αμυνας, Λόιντ Οστιν. Στη συνέχεια επιβεβαιώθηκε από τον Παναγιωτόπουλο, που όμως δεν έδωσε λεπτομέρειες και άφησε να εννοηθεί ότι θα πρόκειται και πάλι για παλιά τουφέκια και εκτοξευτήρες ρουκετών. «Το αμυντικό υλικό χορηγείται από τα αποθέματα που διαθέτει η χώρα και δεν αποδυναμώνει ούτε κατ’ ελάχιστον την αμυντική δυνατότητά της», είχε πει ο Παναγιωτόπουλος στη Βουλή απαντώντας σε ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Οστιν, βέβαια, ήξερε πολύ καλά. Γι’ αυτό και χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για το τι θα στείλει κάθε χώρα, είχε μιλήσει για πυρομαχικά για το πυροβολικό, συστήματα για την άμυνα των ακτών, τανκς και τεθωρακισμένα οχήματα.

Περιττεύει να πούμε πως η «αντικατάσταση» δεν θα γίνει τζάμπα. Αφησαν τις «λεπτομέρειες» για αργότερα, ώστε να συνηθίσει στην ιδέα ο ελληνικός λαός. Να μπορούν τα παπαγαλάκια να ισχυρίζονται ότι τάχα τα νέα γερμανικά τεθωρακισμένα οχήματα θα είναι… δώρο, από το πακέτο βοήθειας προς την Ουκρανία που έχει εγκρίνει η αμερικανική κυβέρνηση.

Ξέρουμε πολύ καλά πώς γίνονται αυτές οι δουλειές από τις ιμπεριαλιστικές χώρες. Για παράδειγμα, οι Αμερικάνοι δίνουν δωρεάν κάποια σαπάκια που τα έχουν «ξεσκίσει» σε πολέμους και ασκήσεις και οι πολεμικές βιομηχανίες τους αναλαμβάνουν τον «εκσυγχρονισμό» τους. Οι ελληνικές κυβερνήσεις καμαρώνουν ότι πήραν τζάμπα τα σαπάκια και δεν λένε κουβέντα για τον «εκσυγχρονισμό» που κοστίζει όσο θα κόστιζαν τα καινούργια.

Αυτό θα γίνει και με τα γερμανικά τεθωρακισμένα οχήματα. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη σπρώχνει τη χώρα πιο βαθιά στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και την ίδια στιγμή φορτώνει τον ελληνικό λαό με ένα ακόμη εξοπλιστικό πρόγραμμα, από τη Γερμανία αυτή τη φορά. Κανονικό δουλάκι των ιμπεριαλιστών της Δύσης.

Εκτύπωση 🖨
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΕΕ και ρωσικό πετρέλαιο: Θα γίνει ό,τι και με το φυσικό αέριο
Επόμενο άρθρο Νέο φοιτητικό συλλαλητήριο στην Αθήνα – Πέμπτη, 12 μ. στα Προπύλαια

Σχετικά Αρθρα

Ο αυτοκρατορίσκος του «βαθέος κράτους»

Ο Μητσοτάκης προσπαθεί να κρύψει το γεγονός ότι η εγκληματική οργάνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ χτίστηκε με δική του εντολή

Πολιτική 7 Απρ 2026, 20:49

Πιτσιλής: Πρώτα διατήρησε τους επίορκους του πρώην ΟΠΕΚΕΠΕ σε θέσεις προϊστάμενων, τώρα προκηρύσσει τις θέσεις για να τους ξηλώσει

Πολιτική 4 Απρ 2026, 09:09

Ανασχηματισμός-οπερέτα στην κυβέρνηση από έναν παραπαίοντα Μητσοτάκη

Πολιτική 3 Απρ 2026, 14:46

Φωτογραφική διάταξη Πιτσιλή για ν’ αφήσει εκτός «νέου ΟΠΕΚΕΠΕ» την Παρασκευή Τυχεροπούλου, παρά τη δικαστική δικαίωσή της

Πολιτική 1 Απρ 2026, 15:09

Χαστούκι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη: Το δικαστήριο δικαίωσε πλήρως την Παρασκευή Τυχεροπούλου

Διατάζει να επανέλθει στα καθήκοντά της στον (νέο) ΟΠΕΚΕΠΕ και να της καταβληθεί αποζημίωση

Πολιτική 30 Μαρ 2026, 18:55

Να μεταδοθεί τηλεοπτικά η δίκη για το έγκλημα των Τεμπών

Σκόπιμο το μπάχαλο με την αίθουσα - αποτέλεσμα κυβερνητικού σχεδιασμού

Πολιτική 27 Μαρ 2026, 12:55
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Απρίλη

12 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Η ξενόδουλη κυβέρνηση του Λιβάνου μαχαιρώνει πισώπλατα τον λαό και τη χώρα

Η Αντίσταση συνεχίζει με αμείωτη ένταση τις επιχειρήσεις της

11 Απρ 2026, 19:00
Πολιτισμός

Το μυθιστόρημα του Γιάχια Σινουάρ είναι μια ιστορία για την Παλαιστίνη και για το δικό του παρελθόν

Το έργο που έγραψε στη φυλακή ο ηγέτης της Χαμάς προσφέρει πληροφορίες για τις πολιτικές του απόψεις και την προσωπική του πορεία

11 Απρ 2026, 05:33
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Απρίλη

11 Απρ 2026, 00:01
Uncategorized

Χεζμπολά: Θα γονατίσουμε τον εχθρό

10 Απρ 2026, 18:51
Βαθύ Κόκκινο

Υπόθεση Λαζαρίδη: Λερώνεσαι όπου κι αν τους ακουμπήσεις

10 Απρ 2026, 13:45
Διεθνή

Le Monde: Ο Τραμπ οδηγεί σε ήττα τον ιμπεριαλισμό της Δύσης με τον πόλεμο κατά του Ιράν

10 Απρ 2026, 10:45
Πολιτισμός

Τζον Μπέργκερ: Οι νεκροί βοηθούν τους ζωντανούς να αντισταθούν στην Παλαιστίνη

10 Απρ 2026, 06:08
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Απρίλη

10 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Aπιαστο όνειρο για τους σιωναζιστές η κατοχή του νοτίου Λιβάνου – Βομβαρδίζουν αστικές περιοχές και δολοφονούν αμάχους

9 Απρ 2026, 20:09
Διεθνή

Οι Αμερικάνοι δοκιμάζουν τις αντοχές του Ιράν, ζητώντας να εξαιρεθεί ο Λίβανος από την κατάπαυση του πυρός – Στον αέρα οι διαπραγματεύσεις

Αποδείχτηκε ότι οι σιωναζιστές, που βομβαρδίζουν τον Λίβανο, δεν ενεργούν αυτόνομα αλλά ως εντολοδόχοι των ΗΠΑ

9 Απρ 2026, 18:56
Πολιτισμός

«Μπορώ να σφίξω τη γροθιά μου»: Η ηλικιωμένη γυναίκα της Τεχεράνης που νίκησε τον Ντόναλντ Τραμπ

9 Απρ 2026, 15:06
Κόντρες

Joint venture

9 Απρ 2026, 12:10
Καταστολή

Συνεχή δικονομικά τερτίπια στη δίκη των βασανιστών μπάτσων που προκάλεσαν το θάνατο του Βασίλη Μάγγου

Πολιτικές ευθύνες των Χρυσοχοϊδη και Φλωρίδη καταγγέλλει ο Γιάννης Μάγγος

9 Απρ 2026, 10:58
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Απρίλη

9 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

«Σκληρό ροκ» από το Ιράν: Δεν υπάρχει εκεχειρία, δεν ανοίγει το Ορμούζ, αν δεν μαζέψετε τα σιωναζιστικά σκυλιά από τον Λίβανο

8 Απρ 2026, 19:55
Διεθνή

Χεζμπολά: Στεκόμαστε στο κατώφλι μιας μεγάλης ιστορικής νίκης

8 Απρ 2026, 14:54
Η παπάρα

Τρέμε Μπουμπούκε, ο Τάκαρος θα σε εκθρονίσει

8 Απρ 2026, 11:57
Διεθνή

Δεκαπενθήμερη εκεχειρία και έναρξη διαπραγματεύσεων με τους όρους του Ιράν

Η μπλόφα του Τραμπ αφορούσε τους αμερικανούς πολίτες, όχι το Ιράν

8 Απρ 2026, 11:29
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Απρίλη

8 Απρ 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Απρίλη

Ημέρα πτήσης του ανθρώπου στο διάστημα.

Ημέρα για τα παιδιά του δρόμου.

1928: Βομβιστική επίθεση κατά του βασιλιά της Ιταλίας Βίκτωρα Εμμανουήλ Γ’, δεκαεπτά νεκροί, τριάντα τραυματίες, ο ίδιος δεν έπαθε τίποτα.

1942: Απεργία των ελλήνων δημοσίων υπαλλήλων, η μεγαλύτερη σε κατεχόμενη περιοχή της Ευρώπης.

1967: Συγκρούσεις απεργών οικοδόμων – αστυνομίας στην Ομόνοια, 75 τραυματίες.

1970: Μεγάλη δίκη της“Δημοκρατικής Αμυνας”, 26 καταδίκες.

1971: Οι ΗΠΑ ρίχνουν 7.500 τόνους βόμβες στο Βιετνάμ.

1981: Βίαιες φυλετικές ταραχές στο Λονδίνο, 165 αστυνομικοί τραυματίες, εκατό συλλήψεις.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

«Η παράταξή μας υπηρετεί διαχρονικά μια αξία: διαφάνεια, δικαιοσύνη, νομιμότητα, ευθύνη παντού. Αυτό οφείλουμε να κάνουμε πράξη όλοι μας», επισήμανε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στην εκπομπή “Σήμερα” στον ΣΚΑΪ με τους Δημήτρη Οικονόμου και Ακη Παυλόπουλο. Αναφορικά με την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως «πρόκειται για ένα διαχρονικό σκάνδαλο, όπου εκατοντάδες άνθρωποι πήραν περισσότερα χρήματα απ’ αυτά που δικαιούνταν…» […] αποτελεί σοβαρό ερωτηματικό για ποιο λόγο αυτό το θέμα έρχεται τμηματικά στη δημόσια ζωή από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία. […] Ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε πως «η ηθική απαξίωση που επιχειρείται  από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης κατά της ΝΔ και της κυβερνητικής πλειοψηφίας δε θα περάσει και είναι κάτι που πλήττει και τη δημοκρατία μας». Τόνισε επίσης ότι κανείς δεν πρέπει να σιωπηλός απέναντι σε αυτή την επιχείρηση απαξίωσης της παράταξης. «Ο χαρακτηρισμός πλειοψηφία των υποδίκων είναι απαράδεκτος, άθλιος και αστήρικτος…».

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης

(Ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός υπουργός Μπουμπούκος απέκτησε ανταγωνιστή. Ο Τάκης (παλιά ήμουν ΚΚΕ, μετά Συνασπισμός, μετά ΠΑΣΟΚ, τώρα ΝΔ) Θεοδωρικάκος είναι ο δεύτερος που ισχυρίζεται δημόσια η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία υλοποιεί σχέδιο απαξίωσης της ΝΔ. Αν είχε έστω και στοιχειώδη νομική μόρφωση θα ήξερε ότι ο συλλογισμός πάσχει. Οταν αποδίδεται σε κάποιον – εν προκειμένω στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία – κατηγορία, θα πρέπει να συνοδεύεται και από την αποκάλυψη του κινήτρου: για ποιο λόγο η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία να έχει βάλει στο στόχαστρό της τη ΝΔ, την κυβέρνησή της, τον Μητσοτάκη και υλοποιεί ένα τόσο βρόμικο σχέδιο σε βάρος τους; Ποιες είναι οι… σκοτεινές δυνάμεις που υπηρετεί ένα θεσμικό όργανο της Ευρωλάνδης, που δεν είναι δα επαναστατικό ή λαϊκό δικαστήριο; Οταν δεν δίνεται απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα, τότε η κατηγορία που εκτοξεύεται κατά της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας είναι σκέτος γκεμπελισμός, που αναζητά ευήκοα ώτα σε ηλίθιους πολίτες. Τα άλλα δε θα τα σχολιάσουμε. Τι να σχολιάσουμε, μας λέτε; Οτι η Δεξιά του μοναρχοφασισμού, των έκτακτων στρατοδικείων, της φυλακής, της εξορίας, των εκτελέσεων αγωνιστών υπηρετεί την αξία της δικαιοσύνης; Οτι η δεξιά του Predator και των «νόμιμων επισυνδέσεων», που παρακολουθούσε ακόμα και τους υπουργούς της, ακόμα και τους ανώτατους στραταίους, υπηρετεί την αξία της διαφάνειας; Αυτά είναι για τους εν υπηρεσία δημοσιοκάφρους, τους και ΑΡΔάκια αποκαλούμενους, που παρακολουθούν σαν χάνοι τον κάθε Θεοδωρακόπουλο να ξεστομίζει τέτοια «φίδια»)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo