Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 25 Δεκέμβρη
  • Χαμάς: Απορρίπτουμε την κηδεμονία, τον αφοπλισμό και κάθε παρέμβαση στις εσωτερικές παλαιστινιακές υποθέσεις
  • Οι θύτες τιμωρούν το θύμα, χωρίς γιατριά της αιτίας
  • ΑΔΕΔΥ: Συμπαράσταση στην Παρασκευή Τυχεροπούλου
  • Ο σιωναζιστής Νετανιάχου και οι άθλιες ορντινάντσες του
  • Ιμπεριαλισμός, κρατική καταστολή και απελάσεις: το κράτος επιστρέφει τα θύματα του πίσω στον όλεθρο
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Κόμμα είν’ αυτό ή απορρυπαντικό;
Κόντρες

Κόμμα είν’ αυτό ή απορρυπαντικό;

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr10 Νοέ 2025, 13:39

Ποιος δε θυμάται τη διαφήμιση γνωστού απορρυπαντικού με το σλόγκαν «με μπλε και πράσινους κόκους». Ετσι περιέγραψε τη σημερινή ΝΔ ο Σαμαράς. Είπε ότι «δεν θυμίζει» τη ΝΔ των προηγούμενων δεκαετιών. Μίλησε για «μετατροπή του κόμματος σε ιδιοκτησία». Για να καταλήξει ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν χωνεύει τη δεξιά, την κεντροδεξιά, ούτε και την ιστορία ούτε και τη βάση της Νέας Δημοκρατίας. Γι’ αυτό και την έχει μετατρέψει σε ένα υβρίδιο σημιτικού ΠΑΣΟΚ με μπλε χρώμα»! Μετά άρχισε να μιλάει σε τρίτο πρόσωπο για τον εαυτό του: «Ποιο γινάτι να έχει ο Σαμαράς έναντι του Κυριάκου Μητσοτάκη; Ποιος τον έκανε υπουργό; Ο Σαμαράς. Ποιος τον έκανε κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο στο εξάμηνο Τσίπρα – Βαρουφάκη; Ο Σαμαράς. Ποιος τον στήριξε σταθερά για πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας; Ο Σαμαράς. Ποιος έτρεχε σ’ όλη τη χώρα, όπως σωστά είπατε, όλη αυτή την περίοδο; Ο Σαμαράς. Οχι για τον ίδιο, για την παράταξη. Λέτε μήπως έχω εγώ κάποιο γινάτι επειδή δεν με πρότεινε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας; Η διαφορά επομένως του Σαμαρά με τον Μητσοτάκη δεν είναι προσωπική. Είναι πολιτική και αξιακή. Ο Σαμαράς, με δύο κουβέντες, δεν έχει κανένα γινάτι. Αλλοι φαίνεται ότι πάσχουν από εφιάλτες». Οταν όμως ήρθε η ώρα να μιλήσει για το φλέγον για τη Δεξιά θέμα, αν θα φτιάξει κόμμα ή όχι, το άφησε και πάλι φλου: Είπε ότι «άλλοι μετράνε κόμμα που δεν υπάρχει», ενώ αυτός «σταθμίζει την κατάσταση» και θα αποφασίσει «με ψυχραιμία», χωρίς να δώσει χρονοδιάγραμμα.

Εννοείται πως από το μέγαρο Μαξίμου δεν έκαναν κανένα σχόλιο. Ούτε καν συγκροτημένη διαρροή. Ψιθύρισαν μόνο στα παπαγαλάκια τους να γράψουν και να πουν ότι δεν τους κάνει ούτε κρύο ούτε ζέστη. Λέτε να προσπαθούν παρασκηνιακά να ρίξουν τίποτα γέφυρες προς τον Σαμαρά; Θα δείξει. Προς το παρόν, αυτός τους ξεροψήνει, ανοίγοντας μια βεντάλια θεμάτων και πέρα από τα λεγόμενα «εθνικά», για τα οποία τους κατηγορεί για ενδοτική στάση. Περιέγραψε τον Μητσοτάκη σαν ανάλγητο απέναντι στους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών, μίλησε για την ακρίβεια και για κρυφή φτώχεια, αναφέρθηκε σε αποβιομηχάνιση κτλ. Ολα μαζί αυτά συγκροτούν πλατφόρμα κόμματος. Είτε το φτιάξει είτε όχι, η ζημιά για τον Μητσοτάκη είναι δεδομένη, δεδομένου και του «ειδικού βάρους» που έχει ο Σαμαράς (δεν είναι Λατινοπούλου).

Το σιωνιστικό i24NEWS μετέδωσε έκτακτη είδηση, επικαλούμενο τον αμερικανό μεσολαβητή: Στους μαχητές [της Παλαιστινιακής Αντίστασης] στη Ράφα θα δοθεί εγγυημένο «ασφαλές πέρασμα». Αν αληθεύει, τότε θα πρόκειται για μια ακόμα νίκη της Αντίστασης.

Σιωναζιστές μέχρι το μεδούλι

Η Λεά, μητέρα του αξιωματικού Χαντάρ Γκόλντιν, του οποίου τη σορό παρέδωσαν χτες οι Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ, δήλωσε στη σιωνιστική ιστοσελίδα Walla: «Μας πήρε 11 χρόνια για να τον επαναφέρουμε με τη βοήθεια του στρατού. Περάσαμε πολλές απογοητεύσεις. Η μεγαλύτερη απογοήτευση μας ήρθε από τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, όταν αρνήθηκαν να μας τον επιστρέψουν με αντάλλαγμα τα εμβόλια για τη Γάζα»!

Αρνούνταν να δώσουν αντι-covid εμβόλια στη Γάζα! Η Χαμάς αναγκάστηκε να τους προτείνει ανταλλαγή: αφήστε να μπουν εμβόλια στη Γάζα κι εμείς θα σας δώσουμε τον αξιωματικό σας. Το αρνήθηκαν και αυτό. Μοναδικό μέλημά τους ήταν ν’ αφήσουν τους Παλαιστίνιους της υπό αποκλεισμό Λωρίδας της Γάζας χωρίς προστασία έναντι της covid!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ: Στο λεξιλόγιό μας δεν υπάρχει η λέξη παράδοση

Ζόρια γενικώς

Ο Δούκας κατέθεσε πρόταση-ψήφισμα στο συνέδριο της ΚΕΔΕ, που καταδίκαζε την κυβέρνηση για την οικονομική ασφυξία στην οποία καταδικάζει τους δήμους. Το δεξιό προεδρείο προσπάθησε να τη βάλει σε ψηφοφορία διά βοής. Ο Δούκας ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία. Το αποτέλεσμα ήταν η πρόταση της δεξιάς πλειοψηφία να έρθει μπάρα-μπάρα με αυτήν του Δούκα. Επικράτησε με μόλις 92 έναντι 89 ψήφων. Σε μια ΚΕΔΕ που η δεξιά πλειοψηφία έχει το 66% έναντι 30% του ΠΑΣΟΚ. Τι σημαίνει το αποτέλεσμα; Οτι μεγάλο μέρος των δεξιών ψήφισε την καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής για να έχει άλλοθι έναντι των δημοτών. Τα ζόρια για τον Μητσοτάκη γίνονται πολύ μεγάλα.

ΝέΑρ τέλος

Συνεχή παγκόσμια ρεκόρ καταγράφει η ΝέΑρ, παρά το μικρό της μέγεθος για αστικό κόμμα (ή μήπως χάρη σ’ αυτό;). Η κεντρική επιτροπή με ψήφους 80 έναντι 58 απέρριψε την εισήγηση του προέδρου Αλέξη Χαρίτση για εσωκομματικό δημοψήφισμα σχετικά με τις συνεργασίες. Παρά ταύτα, ο πρόεδρος παρέμεινε στη θέση του! Ούτε τον ξήλωσαν ούτε παραιτήθηκε.

Οπως συμβαίνει πάντοτε στη λεγόμενη «ανανεωτική Αριστερά», οι πολιτικάντικοι υπολογισμοί επενδύονται με σχοινοτενείς αναλύσεις, δήθεν ιδεολογικοπολιτικού χαρακτήρα. Οι εννιά από τους δέκα βουλευτές, τα ηχηρά ονόματα (Χαρίτσης, Αχτσιόγλου, Τζανακόπουλος, Ηλιόπουλος, Αναγνωστοπούλου κλπ), θέλουν προσέγγιση με το κόμμα Τσίπρα. Ενας βουλευτής (Τσακαλώτος) μαζί με τους Σακελλαρίδη και Σκουρλέτη κατηγορούν τον Τσίπρα ότι έχει «απομακρυνθεί από την Αριστερά» και δείχνει «απροθυμία να αναλάβει μέρος της ευθύνης που του αναλογεί για τη σημερινή κρίση» και ζητούν από τη ΝέΑρ να μην προσχωρήσει σε «κεντρώα και νεφελώδη σχέδια». Δε διστάζει μάλιστα να κατηγορήσει τους άλλους ότι δίνουν «την αίσθηση πως ο μοναδικός λόγος δημιουργίας του κόμματος ήταν να αποτελέσει τμήμα ενός ευρύτερου σχήματος» (σαν πράκτορες του Τσίπρα, δηλαδή)!

Το δυστύχημα γι’ αυτούς είναι πως ο αστικός κόσμος δεν τους δίνει καμιά σημασία. Αυτοί θα εξακολουθήσουν να ξεκατινιάζονται αλλά το θέμα θ’ απασχολεί μόνο τους θαμώνες στα μπαράκια που συχνάζουν.

Τι θα κάνουμε χωρίς τον γέροντα;

Τι λένε τώρα οι ασφαλίτες; Οτι ο αρχιεπίσκοπος των Παλαιοημερολογιτών ήταν μέλος συμμορίας που πούλαγε πρέζα, κόκα και χασίς; Εμείς ένα ξέρουμε. Οτι ο γέροντας … (έτσι συστήνεται στα βίντεο, γέροντας σκέτο, όχι αρχιεπίσκοπος) μάς έμαθε να μαγειρεύουμε. Πολύ ωραίες οι συνταγές του, παραδοσιακές, απλές και με σαφείς αναλογίες στα υλικά κι ακόμα πιο σαφείς οδηγίες και εξηγήσεις για το μαγείρεμα. Κυρίως, όμως, μας έμαθε το μεγάλο μυστικό για να μην αποτυτγχάνει ποτέ καμιά συνταγή: όσο μαγειρεύεις λες από μέσα σου «κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με» και η συνταγή πετυχαίνει. Επίσης, όταν μαγειρεύεις σε εξωτερικό χώρο, πάντα έχεις αναμμένο θυμιατό. Και όταν βάζεις φαγητό στο φούρνο, πάντα το σταυρώνεις. Επειδή βλέπουμε να τον προφυλακίζουν, απαιτούμε να του επιτρέψουν να γυρίζει βίντεο με συνταγές μέσα από τη φυλακή.

Εχουν να μας πουν κάτι τα… πουτινάκια;

Στο νέο του βιβλίο, ο πρώην επικεφαλής της Μοσάντ, Γιόσι Κοέν, αποκαλύπτει ότι συναντήθηκε με τον Πούτιν στο Κρεμλίνο και παρουσίασε τις διαδρομές παράνομης διακίνησης όπλων του Ιράν προς τη Συρία και τον Λίβανο. Ο Πούτιν πρότεινε τη δημιουργία απευθείας γραμμής επικοινωνίας μεταξύ των αναπληρωτών αρχηγών επιτελείων των δύο χωρών πριν από ισραηλινές επιδρομές στη Συρία ή τον Λίβανο — ένα σχέδιο που ενέκρινε. Ο Κοέν γράφει ότι η συναίνεση της Ρωσίας ήταν κρίσιμη για τις ισραηλινές επιχειρήσεις σε Συρία και Ιράκ, καθώς τα ρωσικά συστήματα S-300 και S-400 μπορούσαν να απειλήσουν τα ισραηλινά μαχητικά F-35. Σε όλο το βιβλίο ο Κοέν εκφράζει μεγάλο θαυμασμό για τον Πούτιν και τη Ρωσία.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΑιωρούμενοι πάνω από το φαράγγι του Βίκου με τη σημαία της Παλαιστίνης
Επόμενο άρθρο Οταν η Γκιλφόιλ χαρακτήριζε τους Ελληνες κακομαθημένα σκυλιά που κατουρούν στο χαλί

Σχετικά Αρθρα

Τα κάλαντα της αμερικανοδουλείας

Κόντρες 23 Δεκ 2025, 20:42

«Ξεχασιάρηδες» οι Λάτσηδες

Κόντρες 21 Δεκ 2025, 08:19

Εκοψε τον άλυσο ο πορτοκαλομαλλιάς

Κόντρες 19 Δεκ 2025, 13:09

Tο ανέκδοτο του σπασίκλα

Κόντρες 18 Δεκ 2025, 12:01

Τρεις Κασιδιαραίοι ψηφίζουν Κούλη

Κόντρες 17 Δεκ 2025, 19:19

Σανός για σιωνιστικά ζώα

Κόντρες 16 Δεκ 2025, 14:39
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Δεκέμβρη

25 Δεκ 2025, 00:01
Διεθνή

Χαμάς: Απορρίπτουμε την κηδεμονία, τον αφοπλισμό και κάθε παρέμβαση στις εσωτερικές παλαιστινιακές υποθέσεις

24 Δεκ 2025, 18:31
Παιδεία

Οι θύτες τιμωρούν το θύμα, χωρίς γιατριά της αιτίας

Για την 16χρονη που τραυμάτισε συμμαθήτριά της

24 Δεκ 2025, 18:04
Εργατικά

ΑΔΕΔΥ: Συμπαράσταση στην Παρασκευή Τυχεροπούλου

24 Δεκ 2025, 11:58
Διεθνή

Ο σιωναζιστής Νετανιάχου και οι άθλιες ορντινάντσες του

24 Δεκ 2025, 11:50
Καταστολή

Ιμπεριαλισμός, κρατική καταστολή και απελάσεις: το κράτος επιστρέφει τα θύματα του πίσω στον όλεθρο

24 Δεκ 2025, 07:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Δεκέμβρη

24 Δεκ 2025, 00:01
Κόντρες

Τα κάλαντα της αμερικανοδουλείας

23 Δεκ 2025, 20:42
Οικονομία

Ενσωμάτωση του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ: Για να συνεχιστεί το θεάρεστο έργο της εγκληματικής οργάνωσης

23 Δεκ 2025, 19:55
Διεθνή

Ζορίζονται οι Αμερικανοί στη Μέση Ανατολή

Ανοιχτοί σε σχέσεις μόνο αν το Ισραήλ φερθεί σαν «κανονική χώρα», δηλώνει σαουδάραβας αξιωματούχος

23 Δεκ 2025, 12:06
Καταστολή

Πετάνε στο δρόμο τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα

23 Δεκ 2025, 09:25
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Δεκέμβρη

23 Δεκ 2025, 00:01
Διεθνή

Οι Αμερικάνοι υποχωρούν λόγω της άτεγκτης στάσης της Παλαιστινιακής Αντίστασης

22 Δεκ 2025, 19:56
Καταστολή

Δικαίωση για οικογένεια σύριων προσφύγων: αποκαλύπτεται ο πραγματικός ρόλος του Frontex

22 Δεκ 2025, 18:16
Εργατικά

Απολυταρχικού τύπου διάταξη για να αποτρέπεται η «μονιμοποίηση» συμβασιούχων των δήμων

Οταν τα δημοτικά όργανα αρνούνται να ασκήσουν ένδικα μέσω κατά αποφάσεων που δικαιώνουν συμβασιούχους, θα υποχρεώνονται να το κάνουν οι δικηγόροι των δήμων!

22 Δεκ 2025, 12:03
Πολιτική

Στο φέουδο του Μπέου δεν χωρεί κρατικός έλεγχος

22 Δεκ 2025, 10:33
Πολιτική

Μαζική αντιφασιστική κινητοποίηση στην Πετρούπολη – «Ο φασισμός δεν χωρά στην εκπαίδευση»

22 Δεκ 2025, 09:10
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Δεκέμβρη

22 Δεκ 2025, 00:01
Κόντρες

«Ξεχασιάρηδες» οι Λάτσηδες

21 Δεκ 2025, 08:19
Εργατικά

Νόμιμη η απεργία-αποχή των διοικητικών των ΑΕΙ από τις διαγραφές φοιτητών – Αυτή είναι η απόφαση-κόλαφος στα μούτρα του Μητσοτάκη

21 Δεκ 2025, 05:25
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Δεκέμβρη

1934: Βόμβα στο υπουργείο Στρατιωτικών με στόχο τον Γεώργιο Κονδύλη.

1936: Βέλγοι επίσκοποι καταδικάζουν τον φασισμό και τον κομμουνισμό.

1936: Ιδρύεται Οικονομική Αστυνομία στην Ελλάδα για πάταξη της φοροδιαφυγής και δίωξη του λαθρεμπορίου.

1952: Συλλαμβάνεται ο Νίκος Πλουμπίδης.

1967: Βόμβα στην Κυψέλη.

1978: Το Βιετνάμ εισβάλλει στην Καμπότζη.

1991: Παραιτείται από την ηγεσία της ΕΣΣΔ ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ευ. Βενιζέλος: Επιτρέψτε μου έναν προσωπικό τόνο, έχω επιδείξει εγώ ποτέ κάποια πολιτική φιλοδοξία; Γιατί μόνο βάρη έχω αναλάβει στην πολιτική μου διαδρομή. (…) Δεν νομίζω ότι επιδίωξα ποτέ κάποιο αξίωμα το οποίο θα είναι χαριστικό ή εύκολο, ανέλαβα ευθύνες και νομίζω ότι ο καθένας θα κριθεί στο τέλος, στον απολογισμό της ζωής του με βάση αυτά τα οποία ξεπερνούν τη συγκυρία. (…)

Χρ. Κούτρας: Δεν είστε πολιτικός πια;

Ευ. Βενιζέλος: Προφανώς είμαι πολιτικός. (…)

Ευ. Βενιζέλος: Η αυτοδυναμία πιστεύω ότι έχει κλείσει τον κύκλο της στην Ελλάδα. (…)

Χρ. Κούτρας: Όχι. Σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αν κληθεί, θα πει, είμαι εδώ;

Ευ. Βενιζέλος: Από ποιους να κληθεί;

Χρ. Κούτρας: Από τα κόμματα τα οποία μπορεί να αποφασίσουν να κάνουν μία συνεργασία.

Ευ. Βενιζέλος: Τα κόμματα εάν θεωρήσουν ότι πρέπει να απευθυνθούν σε άλλα πρόσωπα, τα πρόσωπα, μεταξύ αυτών και εγώ, δεν παριστάνω τώρα τον σεμνότυφο, θα κρίνουμε αν μπορούμε να προσφέρουμε κάτι.

Χρ. Κούτρας: Εκείνη τη στιγμή.

Ευ. Βενιζέλος: Εάν υπάρχει εμπιστοσύνη, εάν υπάρχουν συσχετισμοί, αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις, αλλά δεν θα έλεγε κανείς όχι σε μία παρόμοια περίσταση. (…)

Χρ. Κούτρας: Αυτό βλέπετε ότι θα είναι η επόμενη κυβέρνηση; Η επόμενη κυβέρνηση θα είναι κυβέρνηση συνεργασίας;

Ευ. Βενιζέλος: Πιστεύω ότι πρέπει να είναι κυβέρνηση συνεργασίας για λόγους καταρχάς διαφάνειας, για λόγους δημοκρατικής ας το πούμε αισθητικής, για λόγους συμμετοχής και συναντίληψης, για λόγους νομιμοποίησης και γιατί δεν μπορεί η χώρα να πορεύεται συγκρουσιακά. (…)

Γ. Ντσούνος: Άρα με βάση το δικό σας σκεπτικό θα πάμε σε συνεργασία. Συνεργασία ποιων; Αν είναι πρώτο κόμμα η Νέα Δημοκρατία;

Ευ. Βενιζέλος: Θα το κρίνουν τα κόμματα, εγώ δεν είμαι εδώ ούτε κανείς που έχει διατελέσει πολιτικός πρώτης γραμμής είμαστε εδώ για να πούμε στα κόμματα τι θα κάνουν. (…) Τα κόμματα ζητούν την ψήφο του ελληνικού λαού. Εμείς παρακολουθούμε, εγώ προσωπικά παρακολουθώ με σεβασμό, απόλυτο σεβασμό το πώς εξελίσσεται η δημοκρατική διαδικασία. (…)

Χρ. Κούτρας: Δηλώνετε όμως παρών να κληθείτε υπό προϋποθέσεις.

Ευ. Βενιζέλος: Είμαι πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, θέλω το ΠΑΣΟΚ να είναι όσο γίνεται ψηλότερα, (…) αλλά δεν μιλώ τώρα ως ΠΑΣΟΚ ή μόνο για το ΠΑΣΟΚ, μιλώ για όλα τα κόμματα του δημοκρατικού φάσματος και με ενδιαφέρει να λειτουργεί το δημοκρατικό τόξο, το συνταγματικό τόξο.

(Θέλει η που@@@α να κρυφτεί μα η χαρά δεν την αφήνει. Ο Βενιζέλος βγήκε σε κανάλι για να πει ότι προσφέρεται για πρωθυπουργός της επόμενης κυβέρνησης, υπό οποιαδήποτε σύνθεση. Δεν κάνει τον κλασικό διαχωρισμό «πρόοδος-συντήρηση», αλλά το διαχωρισμό «εντός – εκτός συνταγματικού τόξου». Με όλους, πλην νεοναζιστών, φτάνει να τον κάνουν πρωθυπουργό. Μιλάμε για υπερ-μπαλαντέρ. Χρησιμοποίησε την αναμφισβήτητη ρητορική του δεινότητα με τρόπο που να μην αφήνει την παραμικρή αμφιβολία για τις προσδοκίες του. Από τη στιγμή που ο Μητσοτάκης δεν τον έκανε πρόεδρο της Δημοκρατίας, το μόνο που απομένει για να ικανοποιήσει τον άκρατο ναρκισσισμό του είναι να γίνει πρωθυπουργός μιας -ακόμα και βραχύβιας- συμμαχικής κυβέρνησης. Στα 70 του έστω. Θα το πετύχει; Συνήθως δεν πετυχαίνει μεγάλους στόχους. Εχασε πανηγυρικά από τον ΓΑΠ στις εκλογές για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που ο ίδιος προκάλεσε. Μετά έγινε μνημονιακός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, πρώτα με τον Παπαδήμο, μετά τον Σαμαρά, έγινε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μόνο για να το δει να εξαερώνεται επί προεδρίας του και μετά είδε τη Φώφη να ψηλοανεβάζει το ποσοστό του. Πρόκειται για μόνιμο λούζερ, με τόσο μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του ώστε να θεωρεί ότι ο ελληνικός λαός… του χρωστάει. Από τη στιγμή που κατέθεσε υποψηφιότητα για πρωθυπουργός συμμαχικής κυβέρνησης, είναι σίγουρο πως θα βρίσκεται όλο και πιο συχνά στο πολιτικό προσκήνιο, επιτιθέμενος με το δικό του στιλ κατά του Μητσοτάκη, συμπληρώνοντας τους Σαμαρά-Καραμανλή)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo