Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 25 Αυγούστου
  • Βρετανοί μπασκετμπολίστες με αμαξίδιο: Εφτυσαν τους γενοκτόνους σιωνιστές
  • Αξιολόγηση: ομολογία ήττας πίσω απ’ τις απειλές και την τρομοκρατία του υπουργείου Παιδείας
  • Αναστολή Ασύλου = Αναστολή Δικαιωμάτων: Η Ελλάδα στο εδώλιο του Στρασβούργου
  • Σαν σήμερα 24 Αυγούστου
  • Λουκέτο σε άλλες 133 σχολικές μονάδες
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Καταστολή»O Θεοδωρικάκος καρατόμησε τον αρχηγό της αστυνομίας κι εκείνος «απασφάλισε»
Καταστολή

O Θεοδωρικάκος καρατόμησε τον αρχηγό της αστυνομίας κι εκείνος «απασφάλισε»

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr20 Μαρ 2023, 22:18

Αν πιστέψουμε τους «κύκλους» του υπουργείου Προ Πο, ο αρχηγός της αστυνομίας Κ. Σκούμας εκδιώχτηκε άρον-άρον, με ομόφωνη απόφαση του ΚΥΣΕΑ, «με μόνο γνώμονα την βελτίωση και την πιο θετική και αποτελεσματική εφαρμογή των σύγχρονων επιχειρησιακών σχεδίων της Ελληνικής Αστυνομίας για την ασφάλεια των πολιτών». Αυτό το ίδιο ΚΥΣΕΑ, πριν από ένα μήνα, ανανέωσε μετά πολλών επαίνων τη θητεία του Σκούμα ως αρχηγού!

Ψιθυριστά ελέχθη στα παπαγαλάκια ότι ο Σκούμας εκδιώχτηκε μετά την αποτυχημένη διαχείριση των τελευταίων διαδηλώσεων στην Αθήνα. Δεν μας διευκρίνισαν πάντως σε τι συνίσταται η αποτυχία. Στο ότι τα ΜΑΤ έριξαν περισσότερο ξύλο από το… απαραίτητο ή στο ότι δεν έριξαν όσο ξύλο έπρεπε να ρίξουν;

Ο Θεοδωρικάκος νομίζει ότι μπορεί να κοροϊδεύει τον κόσμο. Το ίδιο νομίζουν και τα παπαγαλάκια του. Είναι πρωτοφανές το περιστατικό με τον μπατσογερανό που όρμησε στην Ακαδημίας κι όποιον πάρει ο χάρος; Οταν οι Δελτάδες σήκωναν κόσμο στον αέρα χτυπώντας με τα μηχανάκια, τι είχαμε; Οταν αυτή η εποχούμενη ένστολη συμμορία παραλίγο να σκοτώσει την Αγγελική Κουτσουμπού στο κάτω μέρος της πλατείας Συντάγματος, τι είχαμε; 

Χτύπησε ο Ματάς μια κοπέλα με την ασπίδα. Πρωτοφανές κι αυτό; Θα τρελαθούμε τώρα; Πρώτη φορά βλέπουμε Ματά να χτυπάει πολίτη με την ασπίδα; Αυτό είναι πιο… ήπιο, γιατί τους έχουμε δει να ανοίγουν κεφάλια άνευ λόγου και αιτίας, έτσι για ξεκάβλωμα που λένε. Να έχουν ριγμένο στο έδαφος, πισθάγκωνα δεμένο διαδηλωτή και να περνάνε και να του ρίχνουν μερικές κλωτσιές με τις αρβύλες.

Ο,τι έγινε στις διαδηλώσεις των τελευταίων ημερών έχει γίνει άπειρες φορές. Επομένως, δεν είναι αυτός ο λόγος που ο Θεοδωρικάκος καρατόμησε τον αρχηγό της μπατσαρίας. Ο ίδιος δε ο καρατομηθείς, που μίλησε με ανακοίνωσή του, με το όνομά του φαρδιά-πλατιά από κάτω και όχι μέσω «κύκλων», σίγουρα δεν αποκάλυψε την αλήθεια, όμως άφησε ανοιχτό ένα τεράστιο παράθυρο, καθώς υποστηρίζει ότι τον καρατόμησαν επειδή αρνήθηκε να παραβιάσει το Σύνταγμα. Δείτε τι έγραψε: 

«Στις τελευταίες κρίσεις αγνοήθηκαν οι, υπηρεσιακά τεκμηριωμένες, αντιρρήσεις μου για πρόσωπα σε μια πρωτοφανή απαξίωση του θεσμικού ρόλου του αρχηγού και επομένως δεν θα αναλάβω ευθύνες του πολιτικού μου προϊσταμένου, ούτε θα γίνω το εξιλαστήριο θύμα κανενός. Τελευταία, όπως εκ του αποτελέσματος διαφαίνεται, οι αποφάσεις μου να δρω όπως το Σύνταγμα ορίζει και η κοινωνία απαιτεί, δηλαδή με απόλυτη διαφάνεια και αξιοκρατία, δεν έτυχαν της αναμενόμενης αποδοχής. Για την ακρίβεια, αυτές οι αρχές μου είναι που προκάλεσαν έντονη δυσαρέσκεια σε συγκεκριμένα κέντρα εξουσίας, τα οποία, ως εκ του αποτελέσματος προκύπτει, οδήγησαν στη βίαιη διακοπή της θητείας μου».

«Προσωπική πικρία», όπως ισχυρίζονται οι «κύκλοι» του Θεοδωρικάκου; Σίγουρα ναι. Αν δεν τον ξωπέταγαν, ο Σκούμας θα κατάπινε την «απαξίωση του θεσμικού του ρόλου», όπως κατάπιε και ο Φλώρος το βυσμάτωμα του τηλεφώνου του από την ΕΥΠ/ΚΥΠ του Μητσοτάκη. Για να φτάσεις στο βαθμό του στρατηγού έχεις μάθει να βαράς προσοχές και να πηγαίνεις «με το ρεύμα». Οπως όμως δήλωσαν συνεργάτες του καρατομηθέντος, «δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν συνεχή υμνητικά σχόλια από την πολιτική ηγεσία της λεωφόρου Κατεχάκη για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, για την διαχείριση κρίσιμων θεμάτων για την ασφάλεια των πολιτών κλπ, κι από την άλλη να απομακρύνεται λίγα 24ωρα αργότερα, χωρίς να δίνεται μία σαφής εξήγηση».

Μ’ άλλα λόγια, η «πικρία» του Σκούμα προέκυψε μόνο αφότου τον έδιωξαν, οπότε αυτοί πρέπει να δώσουν εξηγήσεις γιατί τον έδιωξαν, ενώ μόλις του είχαν ανανεώσει τη θητεία, επιβραβεύοντάς τον για την… επιχειρησιακή αρτιότητά του. Και κυρίως και οι δυο πλευρές πρέπει να δώσουν εξηγήσεις για την καταγγελία Σκούμα ότι του ζητούσαν να παραβιάσει το Σύνταγμα. Ο Σκούμας πρέπει να πει ποιος και τι ακριβώς του ζητούσε; Και ο Θεοδωρικάκος δεν μπορεί να ξεπερνά με τα περί «πικρίας» καταγγελίες του Σκούμα ότι του ζητούσαν να παραβιάσει το Σύνταγμα.

Πριν από λίγο καιρό ξέσπασε άγριος καυγάς για τις κρίσεις στην ΕΛΑΣ. Υπήρξαν καταγγελίες για σχέσεις με τη λεγόμενη Greek Mafia, ακόμη και για περιστατικό με κουκούλωμα υπόθεσης ναρκωτικών στην οποία ήταν μπλεγμένος ο γιος του Θεοδωρικάκου. Η καρατόμηση Σκούμα είναι συνέχεια εκείνης της ιστορίας, η οποία στο μεταξύ θάφτηκε. Τώρα μάλλον θα ξαναζεσταθεί και θα πλαισιωθεί με νέες καταγγελίες και ισχυρισμούς για τα «κρασάκια» που έπιναν στρατηγοί της μπατσαρίας με μαφιόζους.

Θυμίζουμε τι γράφαμε τότε, αναφερόμενοι σε δημοσίευμα του γνωστού Λαμπρόπουλου του Συγκροτήματος Μαρινάκη:

Το δημοσίευμα λέει πως σε κινητά δολοφονημένων ανθρώπων της νύχτας και… ευυπόληπτων επιχειρηματιών του λαθρεμπόριου καυσίμων βρέθηκαν διάλογοι μπατσοαξιωματικών… πρόθυμων για όλα. Από το να ενημερώνουν για επικείμενους ελέγχους της λεγόμενης Οικονομικής Αστυνομίας μέχρι να τοποθετούν «δικά μας παιδιά» σε πόστα που υποδείκνυαν οι μαφιόζοι.

Σύμφωνα με τον Λαμπρόπουλο, «τα συγκεκριμένα δεδομένα έχουν καταγραφεί από τέσσερις διαφορετικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ.: Από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής, που ερευνούσε τα «συμβόλαια θανάτου» και είχε εντοπίσει τα κινητά με τις επίμαχες συνομιλίες των δολοφονηθέντων ή άλλων προσώπων. Από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, που εξέτασε (μέσω του Τμήματος Εξέτασης Ψηφιακών Πειστηρίων) τα εν λόγω κινητά και εντόπισε τις συνομιλίες σε εφαρμογές (Whatsap, Viber κ.ά). Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος, που πραγματοποίησε ειδική έρευνα για τα δεδομένα σε χαμένο κινητό (ανακαλύφθηκε αργότερα) δολοφονηθέντα αστυνομικού. Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, στην οποία είχαν διαβιβασθεί στοιχεία για τους ύποπτους ενστόλους».

Γίνεται, επίσης, λόγος για «ανώτατο υπηρεσιακό παράγοντα της λεωφόρου Κατεχάκη που καταγράφεται να έχει πολυσύνθετες επαφές με το μεγάλο δίκτυο συναλλαγών αστυνομικών και ποινικών που είχε αποκαλύψει έρευνα της ΕΥΠ το 2018 και τους διαδόχους του».

Τα στοιχεία είχαν γίνει βούκινο, αλλά ο μόνος που δεν τα ήξερε ήταν ο Θεοδωρικάκος. Και ο Οικονόμου που παριστάνει τον ψόφιο κοριό. Και ο Καραμαλάκης που ήταν αρχηγός της μπατσαρίας την επίμαχη περίοδο! Μόλις τα έμαθε ο Θεοδωρικάκος (από δημοσίευμα εφημερίδας!), πρώτα… έπεσε από τα σύννεφα και μόλις σηκώθηκε και τίναξε τη σκόνη από την κοστουμιά του, έδωσε εντολή για… έρευνα! «Σχετικά με σημερινό δημοσίευμα εφημερίδας, το οποίο αναπαράγεται σε ιστοσελίδες του διαδικτύου και αφορά σε μέλη παράνομων κυκλωμάτων, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι: Με εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, το συγκεκριμένο δημοσίευμα αποστέλλεται στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας προκειμένου να υπάρξει ουσιαστικός έλεγχος καθώς και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών»!

«Καθαρές κουβέντες, πεντακάθαρες. Ο ένας με εγκάλεσε για το ένα και ο άλλος για το αντίθετο. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος, όλα στο φως, διαφάνεια, πραγματικός έλεγχος. Πρέπει να διερευνηθεί ως προς τα πάντα να μη μείνει τίποτα απ’ έξω, θα πρέπει ναι να λάμψει η αλήθεια», έλεγε κομπορρημονώντας ο Θεοδωρικάκος στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Tι έγινε με τον «ουσιαστικό έλεγχο»; Κοντεύουν δυο μήνες από τότε και ο Θεοδωρικάκος δεν μας είπε κάτι σχετικό. Αντίθετα, καρατόμησε τον… άριστο αρχηγό της ΕΛΑΣ κι εκείνος κατήγγειλε ότι του ζητούσαν να κάνει πράγματα ενάντια στο Σύνταγμα!

Η μπατσαρία και ιδιαίτερα το ασφαληταριό της πάντα ήταν χωμένη μέσα στη βρομιά, παρέα με τον λεγόμενο υπόκοσμο. Μένει να δούμε αν θα υπάρξουν τίποτα παραπέρα αποκαλύψεις ή αν το πράγμα θα κουκουλωθεί στα γρήγορα. Την προηγούμενη φορά, πάντως, ο Πολάκης ρώτησε τον Θεοδωρικάκο αν ο διευθυντής του γραφείου του εμπλέκεται στις συνομιλίες με μέλη της μαφίας. Δεν ακούσαμε τότε τον Θεοδωρικάκο να κάνει κάποια κατηγορηματική διάψευση. 

Εκτύπωση 🖨
ΔΕΛΤΑ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ ΜΑΤ ΜΠΑΤΣΟΙ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΓιατί δεν ευδοκίμησε μια ωραία προσπάθεια
Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 21 Μάρτη

Σχετικά Αρθρα

Αναστολή Ασύλου = Αναστολή Δικαιωμάτων: Η Ελλάδα στο εδώλιο του Στρασβούργου

Καταστολή 24 Αυγ 2025, 06:12

Κατασκευάζουν «εμπρηστές» για να κρύψουν την εγκληματική τους πολιτική εγκατάλειψης των δασών

Καταστολή 21 Αυγ 2025, 10:11

Βρετανία: «Φύγε εσύ – Eλα εσύ» – Βιομηχανία επαναπροωθήσεων με ευρωενωσίτικη σφραγίδα

Διεθνή 14 Αυγ 2025, 20:53

Πλεύρη – Κούλη, τα υπογλώσσια!!!

Απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΔΕΕ) στην υπόθεση C-97/24 (Ιρλανδία/Δικαίωμα ασύλου)

Καταστολή 11 Αυγ 2025, 17:46

Mήνυση κατά των ασφαλιτών που απήγαγαν εκπαιδευτικό

Καταστολή 4 Αυγ 2025, 19:19

Το βαρέλι δεν έχει πάτο, όταν πρόκειται για την καταστολή αδύναμων ευάλωτων ξεριζωμένων ανθρώπων που θα κρατούνται σαν κοινοί εγκληματίες!

Καταγγελία των εργαζόμενων στις κρατικές υπηρεσίες ασύλου

Καταστολή 4 Αυγ 2025, 06:01
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Αυγούστου

25 Αυγ 2025, 00:01
Αθλητισμός

Βρετανοί μπασκετμπολίστες με αμαξίδιο: Εφτυσαν τους γενοκτόνους σιωνιστές

Το φυσάνε και δεν κρυώνει οι σιωνιστές

24 Αυγ 2025, 13:03
Εργατικά

Αξιολόγηση: ομολογία ήττας πίσω απ’ τις απειλές και την τρομοκρατία του υπουργείου Παιδείας

24 Αυγ 2025, 08:52
Καταστολή

Αναστολή Ασύλου = Αναστολή Δικαιωμάτων: Η Ελλάδα στο εδώλιο του Στρασβούργου

24 Αυγ 2025, 06:12
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Αυγούστου

24 Αυγ 2025, 00:01
Παιδεία

Λουκέτο σε άλλες 133 σχολικές μονάδες

Σειρά της Κεντρικής Μακεδονίας μετά την Ηπειρο 

23 Αυγ 2025, 13:50
Διεθνή

Τα παλαιστινιακά όπλα στον Λίβανο και η ξεφτίλα του Μαχμούντ Αμπάς

Παλαιστινιακές Οργανώσεις: Δεν παραδίνουμε τα όπλα μας ούτε στον Λίβανο

23 Αυγ 2025, 08:52
Ιστορία

Αγγλία και Γαλλία στήριζαν τον Χίτλερ, με την ελπίδα ότι θα επιτεθεί στη Σοβιετική Ενωση

86 χρόνια από το «Σύμφωνο Μολότοφ-Ρίμπεντροπ»

23 Αυγ 2025, 00:09
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Αυγούστου

23 Αυγ 2025, 00:01
Διεθνή

Σιωναζιστικός στρατός: Εφτιαξε βίντεο μαϊμού για να καλύψει την ξεφτίλα του από τους μαχητές Αλ-Κασάμ

22 Αυγ 2025, 19:09
Κόντρες

Λεβεντιά η κομμώτρια

22 Αυγ 2025, 13:11
Εργατικά

Εκπαιδευτικοί στο απόσπασμα

22 Αυγ 2025, 09:40
Η παπάρα

Γιατί στέλνει non paper ο Κεφαλογιάννης;

22 Αυγ 2025, 09:32
Παιδεία

Λουκέτο σε 38 σχολεία της Ηπείρου – Μια σιωπηλή καταδίκη της Περιφέρειας

Σε αναστολή λειτουργίας Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σε όλη την Περιφέρεια Ηπείρου για το 2025-2026

22 Αυγ 2025, 06:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Αυγούστου

22 Αυγ 2025, 00:01
Πολιτισμός

Χαβιέρ Μπαρδέμ: Οι IDF είναι ναζί!

Σάλι Ρούνι και Kneecap

21 Αυγ 2025, 21:53
Εργατικά

Μαρτύριο για τους συμβασιούχους αναπληρωτές το πενιχρό επίδομα ανεργίας

21 Αυγ 2025, 20:32
Κόντρες

Οταν ο εγκληματίας φωνάζει «πιάστε τους, αυτοί το ‘καναν»

21 Αυγ 2025, 19:47
Αθλητισμός

Για τα μάτια του Ουίσαμ…

21 Αυγ 2025, 13:01
Καταστολή

Κατασκευάζουν «εμπρηστές» για να κρύψουν την εγκληματική τους πολιτική εγκατάλειψης των δασών

21 Αυγ 2025, 10:11
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Αυγούστου

Ουρουγουάη: Ημέρα ανεξαρτησίας (1825).

Γαλλία: Ημέρα απελευθέρωσης (1944).

Παραγουάη: Ημέρα συντάγματος (1967).

1937: Σύσταση γραφείων εύρεσης εργασίας σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.

1956: Περισσότεροι από 100.000 έγχρωμοι διώκονται από τα σπίτια τους βάσει του νέου νόμου στη Νότια Αφρική.

1967: Καταδίκη 35 μελών του ΕΚΔΑ.

1972: Ανακαλύπτεται εκρηκτικός μηχανισμός κοντά στην εκκλησία του Λουμπαρδιάρη (Αθήνα).

1972: Τελευταία εφαρμογή θανατικής ποινής στην Ελλάδα (εκτέλεση Βασίλη Λυμπέρη).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Πηγές Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Πηγές του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας αναφέρουν ότι, λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς που προβλέπεται για αύριο, ο Υπουργός Γιάννης Κεφαλογιάννης έδωσε εντολή για αυξημένη ετοιμότητα σε όλο τον κρατικό μηχανισμό, στις περιοχές κατηγορία κινδύνου 4 και συγκεκριμένα στις Περιφέρειες: Θεσσαλίας (ΠΕ Λάρισας, ΠΕ Μαγνησίας), Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Φθιώτιδας, ΠΕ Φωκίδας, ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας), Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων), Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Αχαΐας), Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Λακωνίας, ΠΕ Αρκαδίας) και Κρήτης (ΠΕ Χανίων).

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τίθεται σε πλήρη εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο που προβλέπεται για τον δείκτη επικινδυνότητας 4, με πρόσθετα μέτρα όπως η εναέρια έμφορτη επιτήρηση, η μεταστάθμευση ελικοπτέρου με ομάδα Δασοκομάντος στα Κύθηρα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, η διασπορά στελεχών του επιτελείου για ενίσχυση των τοπικών δυνάμεων, η διασπορά στελεχών του επιτελείου για ενίσχυση των τοπικών δυνάμεων, καθώς και ο διπλασιασμός των περιπόλων και η διασπορά μηχανημάτων έργου των Ενόπλων Δυνάμεων.

Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

(Xτες αργά το απόγευμα, έφτασε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της εφημερίδας μας το παραπάνω non paper. Αν ψάξετε τα σάιτ από χτες το βράδυ και τις εφημερίδες σήμερα, θα το βρείτε δημοσιευμένο σαν… ρεπορτάζ. Ετσι γίνεται το «ρεπορτάζ» στις μέρες μας. Η «γραμμή» έρχεται έτοιμη από τα Γραφεία Τύπου των υπουργών και απλά αναδημοσιεύεται. Για ποιο λόγο εκδόθηκε αυτό το non paper; Ο υπουργός που έχει αναδειχτεί σε πρωταθλητή των συνεντεύξεων το τελευταίο τρίμηνο, ξεπερνώντας και τον ακροδεξιό Μπουμπούκο, ο υπουργός που δήλωνε με αλαζονεία, στις 20 Ιούλη, ότι «όσον αφορά στις ενάρξεις [δασικών πυρκαγιών] από την αρχή του έτους έχουμε μια μείωση γύρω στο 20%. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι έχουμε μια μείωση κατά 34% σε καμένες εκτάσεις και το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι έχουμε μια μείωση περίπου 90% με 95% όσον αφορά στα καμένα δάση», ένα μήνα μετά από τις αλαζονικές δηλώσεις του αισθάνεται την καρέκλα του να τρίζει. Και θέλει να μας μετατρέψει όλους σε παπαγαλάκια του. Να μας βάλει να γράψουμε ότι ΑΥΤΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ έδωσε εντολή να ληφθούν για σήμερα και πρόσθετα μέτρα πέραν των προβλεπόμενων. Εμμέσως πλην σαφώς, μας λέει ότι οι υφιστάμενοί του, οι επιχειρησιακοί, αποδεικνύονται ανίκανοι, γι’ αυτό και ανέλαβε Ο ΙΔΙΟΣ να εφαρμόσει ένα επιχειρησιακό σχέδιο που περιλαμβάνει «πρόσθετα μέτρα» πέραν των προβλεπόμενων, που αποδείχτηκαν «ανεπαρκή» το προηγούμενο διβδόμαδο. Θυμηθείτε πόσοι πέρασαν απ’ αυτό το πόστο και εκδιώχτηκαν μετ’ επαίνων: ο Τσακ Νόρις της πολιτικής προστασίας Χαρδαλιάς, που κολακευόταν να τον αποκαλούν Νικ Χαρντ. Η μεταγραφή αεροδρομίου Στυλιανίδης, που αποδείχτηκε παλτό και σήμερα δεν είναι καν στην κυβέρνηση. Ο τιτανοτεράστιος Κικίλιας. Μετά ο νυν Κεφαλογιάννης. Τους έβαζαν δίπλα και κάποιον απόστρατο στραταίο, επειδή -όπως έβαζαν τα παπαγαλάκια να γράφουν- είναι δυνατοί στο επιχειρησιακό σκέλος. Ολοι παραμερίστηκαν ως αποτυχημένοι. Ποτέ δεν τους χαρακτήρισε αποτυχημένους ο Μητσοτάκης -αυτό ισχύει για όλους τους υπουργούς, κάθε κυβέρνησης, που παραμερίζονται- όμως αυτό ήταν το μήνυμα στη λεγόμενη κοινή γνώμη. Ο Κεφαλογιάννης, γόνος παλιάς και ισχυρής πολιτικής οικογένειας, έχει καταλάβει πλέον πως δε θ’ αργήσει και η δική του σειρά. Ως υφυπουργός, ήταν υπό τον Καραμανλή στο υπουργείο που είναι καθ’ ύλην υπεύθυνο για το έγκλημα στα Τέμπη. Για πρώτη φορά υπουργός, παρατηρεί να καίγονται τα δάση απ’ άκρη σ’ άκρη τη χώρα, παρά τις προγενέστερες αλαζονικές δηλώσεις του. Προσπαθεί να οχυρώσει τον εαυτό του, μπας και συνεχίσει από κάποιο άλλο υπουργικό πόστο και να μην αναγκάζεται να τρέχει στο Μυλοπόταμο και να εκλιπαρεί τον Γρύλλο για ψήφους. Υπουργοί έρχονται και διώκονται, αλλά η κατάσταση δεν αλλάζει ούτε στο ελάχιστο. Χειρότερη γίνεται, γιατί με την πάροδο του χρόνο συσσωρεύονται οι αιτίες. Σε αντίθεση με τα μπουρδέλα, που μπορεί να σωθούν αλλάζοντας «κορίτσια», τομείς όπως η δασοπροστασία εξαρτώνται πρωτίστως από την ασκούμενη πολιτική και τριτευόντως από τα πρόσωπα των υπουργών και των παρατρεχάμενων. Και όπως έχουμε απο-δείξει, ο δασικός πλούτος της χώρας βρίσκεται σε πλήρη εγκατάλειψη, διαχρονικά)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo