Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Νέο unfair από τον Τασούλα
  • Αμερικάνοι και σιωνιστές είναι οι μεγάλοι «χορηγοί» του ιρανικού καθεστώτος
  • «Τάξη επικρατεί στο Βερολίνο»
  • Σαν σήμερα 15 Γενάρη
  • Κορίνα Ματσάδο: Η χρήσιμη ηλίθια των Αμερικανών
  • Κύπρος, Videogate: Μετά τον μπατζανάκη του προέδρου, παραιτήθηκε και η «πρώτη κυρία»
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Παιδεία»Ιδιωτική Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού στη Χίο!
Παιδεία

Ιδιωτική Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού στη Χίο!

Οι εφοπλ(η)στές θέλουν πληρώματα με εκπαίδευση στα μέτρα τους, με στόχο να αυγατίζουν τα κέρδη τους

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr18 Ιούλ 2024, 11:23

Ανακοινώθηκε με πολλά ταρατατζούμ από τον Ομιλο Τσάκου η ίδρυση ιδιωτικής Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στη Χίο. Το γεγονός διαφήμισε και η κρατική ΕΡΤ του Μητσοτάκη, φανατικού εραστή των ιδιωτικών πανεπιστημίων, στην εκπομπή «Περίμετρος» (12/7/2024).

Η ίδρυση ιδιωτικής «Ακαδημίας» στη Χίο δεν είναι τυχαία. Η Χίος είναι το νησί των εφοπλ(η)στών και αυτοί οι μεγαλοκαρχαρίες ανέκαθεν επιθυμούσαν την ίδρυση δικών τους ναυτικών σχολών, για την εκπαίδευση, καταπώς αυτοί επιθυμούν, πληρωμάτων που θα δουλεύουν στις εργασιακές γαλέρες τους, με κύριο στόχο να αυγατίζουν τα κέρδη τους.

Βάλαμε την λέξη «Ακαδημία» σε εισαγωγικά για να δείξουμε ότι πρόκειται ουσιαστικά για ένα «αναβαθμισμένο» ΙΕΚ, που αποτελεί συνέχεια του ιδιωτικού ναυτικού Επαγγελματικού Λυκείου (Ναυτικό Λύκειο Teens) του Ομίλου στη Χίο, που λειτουργεί εδώ και έξι χρόνια. Στην «Ακαδημία» του Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος», η διάρκεια των σπουδών είναι 6 εξάμηνα (4 εξάμηνα θεωρητική κατάρτιση και 2 εξάμηνα πρακτική-θαλάσσια υπηρεσία αποκλειστικά σε πλοία του Ομίλου Εταιρειών Τσάκου) ενώ η διάρκεια σπουδών σε όλες τις δημόσιες Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού -και στις 11 μία εκ των οποίων εδρεύει στη Χίο- είναι 8 εξάμηνα (6 εξάμηνα θεωρητικής κατάρτισης και 2 εξάμηνα θαλάσσιας πρακτικής εκπαίδευσης).

Στις δημόσιες Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, οι σπουδαστές εισάγονται με τις πανελλαδικές εξετάσεις, αφού κατέβαλαν πολύ κόπο και ιδρώτα, ενώ στο ιδιωτικό «μαγαζί» του Ομίλου Τσάκος δεν απαιτούνται εισαγωγικές εξετάσεις. Οι ενδιαφερόμενοι αρκεί να έχουν απολυτήριο Λυκείου με βαθμό πάνω από 12, πιστοποίηση γνώσης της αγγλικής γλώσσας σε επίπεδο lower και να περάσουν με επιτυχία τη «συνέντευξη» ανίχνευσης «ενδιαφέροντος» και προπαντός διαθέσεων αποδοχής των κριτηρίων των εφοπλ(η)στών. Και βεβαίως να έχουν την οικονομική δυνατότητα να καταβάλλουν τα δίδακτρα των 10.000 ευρώ για τα δύο έτη θεωρητικής κατάρτισης.

Σημειώνουμε ότι στο εγχείρημα έχει βάλει την «ουρά» της, η με συνεχή παρουσία σε τέτοιες κερδοσκοπικές εκπαιδευτικές επιχειρήσεις, Κύπρος (γνωστή και για την ίδρυση ιδιωτικής Ιατρικής Σχολής του ιδιωτικού Πανεπιστήμιου Λευκωσίας στην Αθήνα).  

Ο Μιχάλης Μπελέγρης, διευθυντής του Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος» και η Βενετία Καλλιπολύτου, στέλεχος του Ομίλου, ανέφεραν στη συνέντευξη Τύπου ότι την πιστοποίηση και εξουσιοδότηση των προγραμμάτων σπουδών της «Ακαδημίας» και του «διπλώματος» θα την δίνει το υφυπουργείο Ναυτιλίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, μιας και «τώρα μας επιτρέπει η νομοθεσία να το κάνουμε». 

Οι ίδιοι ανέφεραν ότι την απόκτηση του διπλώματος (Ανθυποπλοιάρχου και τρίτου Μηχανικού), του Αποδεικτικού Ναυτικής Ικανότητας, οι απόφοιτοι αποκτούν μετά από εθνικές εξετάσεις της Κύπρου σε θέματα από Τράπεζα θεμάτων που έχει εγκρίνει το υφυπουργείο Ναυτιλίας της Κύπρου με τοποτηρητές δημόσιους λειτουργούς του υφυπουργείου.

Η «Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού» της Χίου δεν είναι το μοναδικό ιδιωτικό «μαγαζί» του είδους που τάχα έχει σφοδρό ενδιαφέρον για τη ναυτοσύνη των Ελλήνων. Με μια γρήγορη ματιά στο διαδίκτυο μάθαμε πως και κολλέγια (π.χ. Μητροπολιτικό κολλέγιο, Σχολές ΩΜΕΓΑ, Cityunity College) έχουν δημιουργήσει αντίστοιχες δομές σε συνεργασία με «πανεπιστήμια» του εξωτερικού.

Αφήνουμε στην μπάντα τα μεγάλα λόγια για την υπερήφανη ελληνική ναυτοσύνη, για την Ελλάδα που είναι πρώτη σε στόλο πλοίων με ελληνική σημαία (σημαία ευκαιρίας πρέπει να πούμε), κ.λπ., που κρύβουν πίσω τους τον βρόμικο ρόλο και τις «διευκολύνσεις» προς τους εφοπλ(η)στές και το ξεπούλημα των ελληνικών λιμανιών, των ναυπηγείων στο ξένο ιμπεριαλιστικό κεφάλαιο.

Σήμερα, που η «ναυτική Ελλάδα» ξέφτισε και απώλεσε το μεγαλείο της και οι εργαζόμενοι στο εμπορικό ναυτικό λιγόστεψαν και οι μισθοί και τα μεροκάματα φτήνηναν και οι εργασιακές σχέσεις έγιναν λάστιχο, ξαμολύθηκαν τα «κοινωφελή», «μη κερδοσκοπικά» ιδιωτικά ιδρύματα να δραστηριοποιηθούν στο χώρο.

Θυμίζουμε ότι τον Δεκέμβρη του 2023, οι σπουδαστές των δημόσιων Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού ξεσηκώθηκαν επειδή το Ιδρυμα Ευγενίδου (ΝΠΙΔ, που συστάθηκε το 1956 κατόπιν επιθυμίας του εφοπλιστή Ευγένιου Ευγενίδη), με την πρότασή του «Στρατηγική Διαμόρφωσης Νέου Θεσμικού Πλαισίου της Ναυτικής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα», ζητούσε να υποβαθμιστούν τα διπλώματα για Β’ και Γ’ Πλοιάρχους, Μηχανικούς, και να ενταχθούν στο επίπεδο 5 του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων, όπου με βάση το ν. 4763/2020, θα ήταν ισότιμα με ΙΕΚ και Μεταλυκειακού έτους – Τάξης Μαθητείας. Φυσικά με τις αντίστοιχες δραματικές επιπτώσεις για τους σπουδαστές και εργαζόμενους του εμπορικού ναυτικού (υποβάθμιση στο περιεχόμενο σπουδών, αμοιβές εργαζόμενων, εργασιακές σχέσεις). 

Η προκλητική πρόταση του Ιδρύματος Ευγενίδου πάτησε πάνω στο κατάπτυστο ΠΔ 85/2022 που υποβίβασε στην κατηγορία ΔΕ τα πτυχία των Ανώτερων Καλλιτεχνικών Σχολών και στην γενικότερη μεθόδευση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να υποβιβάσει όλες τις Ανώτερες Σχολές, με στόχο οι απόφοιτοί τους να γίνουν πιο «ευέλικτοι» και καλύτερη λεία για το κεφάλαιο, αφού η κατάταξη των πτυχίων έχει να κάνει άμεσα με το επίπεδο των μισθών και τις εργασιακές σχέσεις. 

Οι σπουδαστές των δημόσιων Ακαδημιών, με τον αγώνα τους απέτρεψαν αυτούς τους σχεδιασμούς και παραμένουν στην κατηγορία ΤΕ (Τεχνολογικής Εκπαίδευσης) με βάση το Ν. 3450/2006 «Αναβάθμιση και αναδιάρθρωση της ναυτικής εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ 64/Α’/30 Μαρτίου 2006). Ο νόμος αναφέρει ότι «Το δίπλωμα του Εμπορικού Ναυτικού Α΄ τάξης καθίσταται ισότιμο με το πτυχίο των Τ.Ε.Ι. Η διάταξη ισχύει για τους εισακτέους στις Α.Ε.Ν. κατά το ακαδημαϊκό έτος 2005−2006 και εφεξής».

Οι σπουδαστές, που έχουν καταβάλει μεγάλο κόπο για να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους, να σπουδάσουν στις δημόσιες Ακαδημίες αποκτώντας στέρεες γνώσεις και δεξιότητες και βεβαίως να πετύχουν την επαγγελματική αποκατάσταση διεκδικούν:

– Ουσιαστική αναβάθμιση και ισοτίμηση του πτυχίου με αυτά της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, δηλαδή το επίπεδο 6. 

– Προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού. Αυξήσεις στους μισθούς των καθηγητών. 

– Σύγχρονες υποδομές, βιβλία και εργαστήρια που να αντιστοιχίζονται με την τεχνολογική ανάπτυξη του κλάδου. 

– Ουσιαστικά μέτρα για την δωρεάν σίτιση, στέγαση και μετακίνηση των σπουδαστών. Ούτε ένα ευρώ για αναλώσιμα.  

Εκτύπωση 🖨
ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΑΕΝ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΤρέμουν τη δημοσιότητα της δίκης τους οι νεοναζιστές – Ζητούν την απαγόρευσή της!

Οι εφοπλ(η)στές θέλουν πληρώματα με εκπαίδευση στα μέτρα τους, με στόχο να αυγατίζουν τα κέρδη τους

Επόμενο άρθρο «Περονόσπορος» έπεσε στα σιωναζιστικά τεθωρακισμένα

Οι εφοπλ(η)στές θέλουν πληρώματα με εκπαίδευση στα μέτρα τους, με στόχο να αυγατίζουν τα κέρδη τους

Σχετικά Αρθρα

Ο Ενιαίος Σύλλογος Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού ΑΠΘ ενάντια στα Ξενόγλωσσα Προγράμματα Προπτυχιακών Σπουδών με δίδακτρα

Καλεί σε μαζική παράσταση στη Σύγκλητο

Παιδεία 13 Ιαν 2026, 21:28

Περνούν από Πειθαρχικό νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς στη Λακωνία

Επειδή συμμετείχαν στη νόμιμη απεργία αποχή από την αξιολόγηση

Εργατικά 13 Ιαν 2026, 20:34

Διαγραφές φοιτητών: Πώς ο Μητσοτάκης γεμίζει τη δεξαμενή πελατών των ιδιωτικών «πανεπιστημίων»

Αυτό αποκαλύπτουν οι λίστες των διαγραφέντων φοιτητών

Παιδεία 11 Ιαν 2026, 10:05

Προκήρυξη νέας απεργίας-αποχής από την Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Προκλητική κατεπείγουσα δεύτερη αγωγή του Ελληνικού Δημοσίου κατά της ΟΔΠΤΕ

Παιδεία 8 Ιαν 2026, 14:57

Η κατάργηση των Σχολικών Επιτροπών σφίγγει ακόμη πιο πολύ τη θηλιά στο λαιμό του δημόσιου σχολείου

Μέτρο συνδεδεμένο με την «αυτονομία» της σχολικής μονάδας και την αξιολόγηση

Παιδεία 7 Ιαν 2026, 20:28

Η κυβέρνηση της μέγιστης αναλγησίας διέγραψε 308.605 φοιτητές

Παιδεία 2 Ιαν 2026, 19:20
Ροή Ειδήσεων
Κόντρες

Νέο unfair από τον Τασούλα

15 Ιαν 2026, 14:53
Διεθνή

Αμερικάνοι και σιωνιστές είναι οι μεγάλοι «χορηγοί» του ιρανικού καθεστώτος

Το Ιράν δεν είναι Συρία ή Βενεζουέλα

15 Ιαν 2026, 11:58
Ιστορία

«Τάξη επικρατεί στο Βερολίνο»

107 χρόνια από τη δολοφονία της Ρόζα Λούξεμπουργκ και του Καρλ Λίμπκνεχτ

15 Ιαν 2026, 00:03
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Γενάρη

15 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Κορίνα Ματσάδο: Η χρήσιμη ηλίθια των Αμερικανών

14 Ιαν 2026, 22:40
Διεθνή

Κύπρος, Videogate: Μετά τον μπατζανάκη του προέδρου, παραιτήθηκε και η «πρώτη κυρία»

14 Ιαν 2026, 20:50
Κόντρες

Αθλιες γλάστρες στο σόου του Κούλη

14 Ιαν 2026, 14:49
Πολιτική

Η ΝΔ, οι σιωνιστές επαγγελματίες προβοκάτορες, το Predator…

...και στην κορφή Παπασταύρου

14 Ιαν 2026, 11:02
Καταστολή

Προσφυγικό: πενταετές σχέδιο απελάσεων, στρατοπέδων και ψηφιακής επιτήρησης από την Κομισιόν

14 Ιαν 2026, 07:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Γενάρη

14 Ιαν 2026, 00:01
Πολιτική

Οι κτηνοτρόφοι της Καβάλας… αποθεώνουν τον Μακάριο Λαζαρίδη

«Μπορείς να κοροϊδέψεις λίγους για πολύ, πολλούς για λίγο, αλλά δεν μπορείς να κοροϊδεύεις τους πάντες για πάντα»

13 Ιαν 2026, 21:58
Παιδεία

Ο Ενιαίος Σύλλογος Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού ΑΠΘ ενάντια στα Ξενόγλωσσα Προγράμματα Προπτυχιακών Σπουδών με δίδακτρα

Καλεί σε μαζική παράσταση στη Σύγκλητο

13 Ιαν 2026, 21:28
Πολιτική

Ελεγκτική εταιρία καταγγέλλει τη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ της ΑΑΔΕ ότι αρνήθηκε να της χορηγήσει στοιχεία για να ασκήσει το ελεγκτικό της έργο

13 Ιαν 2026, 21:01
Εργατικά

Περνούν από Πειθαρχικό νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς στη Λακωνία

Επειδή συμμετείχαν στη νόμιμη απεργία αποχή από την αξιολόγηση

13 Ιαν 2026, 20:34
Στο Ψαχνό

O Μητσοτάκης επιδιώκει να ταπεινώσει τους αγρότες για να στείλει μήνυμα τρόμου στην κοινωνία

13 Ιαν 2026, 19:32
Κόντρες

Πάμε για το «Βραβείο Νέων Καρλομάγνου»

13 Ιαν 2026, 14:11
Πολιτισμός

Ακυρώθηκε η διάσημη Εβδομάδα Συγγραφέων της Αδελαΐδας 2026: Μετά τον αποκλεισμό παλαιστίνιας-αυστραλής συγγραφέα

Περισσότεροι από 180 συγγραφείς και ομιλητές αποσύρθηκαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον αποκλεισμό

13 Ιαν 2026, 12:56
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Γενάρη

13 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Απαράβατοιόροι: Οχι αφοπλισμός - Οχι διεθνής επιτροπεία/κηδεμονία

Γάζα: Σκληρές διαπραγματεύσεις της Αντίστασης για τη δεύτερη φάση της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός

12 Ιαν 2026, 19:14
Κόντρες

Η καρατόμηση ενός αθώου

12 Ιαν 2026, 14:32
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Γενάρη

Ημέρα Martin Luther King.

Αγκόλα: Ημέρα ανεξαρτησίας.

Βενεζουέλα: Ημέρα δασκάλων.

Βόρεια Κορέα: Ημέρα κορεατικού αλφαβήτου.

Ιαπωνία: Ημέρα ενηλίκων.

1809: Γεννιέται ο Πιέρ Ζοζέφ Προυντόν.

1878: Φιλοπόλεμο συλλαλητήριο στην Αθήνα, τέσσερις νεκροί και πολλοί τραυματίες.

1919: Δολοφονούνται στο Βερολίνο οι Ρόζα Λούξεμπουργκ και Καρλ Λίμπκνεχτ.

1977: Βόμβα στον κινηματογράφο «Αττικόν» του Πειραιά που πρόβαλε την ταινία “Επιδρομή στο Εντεμπε“.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη στιγμή πίστεψα και τάχθηκα στο πλευρό του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, στην κοινή προσπάθεια να αναβαθμίσουμε την πατρίδα μας και να ενισχύσουμε, με σχέδιο και σοβαρότητα, όλους τους παράγοντες ισχύος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δεν υπήρξα ποτέ άνθρωπος πολιτικών φιλοδοξιών, ούτε επιδίωξα πολιτειακό ή άλλο αξίωμα. Η συμμετοχή μου στην Κυβέρνηση δεν ήταν αυτοσκοπός, αλλά συνειδητή επιλογή προσφοράς, ως συμβολή σε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα διακυβέρνησης που στοχεύει στην ενδυνάμωση της χώρας μας, στη θωράκιση των θεσμών και στην πρόοδο της κοινωνίας μας. […] Για μένα, πρώτιστο καθήκον είναι η προστασία της χώρας, της Κυβέρνησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας. Σε μια περίοδο που η πατρίδα μας έχει ανάγκη από σταθερότητα, αξιοπιστία και καθαρό πολιτικό λόγο, επιλέγω για σκοπούς διαφάνειας να παραιτηθώ, ώστε η δική μου παρουσία να μη συνεχίσει να εργαλειοποιείται εις βάρος των εθνικών μας επιδιώξεων και της συλλογικής προσπάθειας.

Χαράλαμπος Χαραλάμπους

(Μας δουλεύει ο μπατζανάκης του κύπριου προέδρου. Δεν βρήκε τίποτα πιο πρωτότυπο να πει, πέραν της «εθνικής προσφοράς». Αυτό, δηλαδή, που λένε όλοι οι αστοί πολιτικοί. Δεν καταλαβαίνει καν ότι αυτοδιαψεύδεται μέσα σε λίγες γραμμές, όταν λέει ότι δεν είχε ποτέ πολιτικές φιλοδοξίες, ούτε επεδίωξε πολιτειακό ή άλλο αξίωμα, ενώ έχει καταλάβει το Νο 2 πολιτειακό αξίωμα. Νο 2 όχι βάσει πρωτοκόλλου, αλλά βάσει πολιτικής πράξης. Ακόμα και οι πρωτάρηδες στην πολιτική ανάλυση γνωρίζουν πως στα προεδρικά συστήματα ο «προσωπάρχης» του προέδρου είναι ο αντ’ αυτού, ο άνθρωπος μπροστά στον οποίο «βαράνε προσοχές» οι υπουργοί και οι κρατικοί παράγοντες. Οταν λοιπόν καταλαμβάνεις τέτοιο πόστο, είσαι «τίγκα» στις πολιτικές φιλοδοξίες. Και όταν υποστηρίζεις το αντίθετο, είσαι -απλούστατα- ένας χαμηλού επιπέδου υποκριτής. Αλήθεια, δεν υπήρχε άλλος για ν’ αναλάβει το πόστο του αντ’ αυτού, εκτός από τον μπατζανάκη του προέδρου, που δεν είχε μάλιστα πολιτικές φιλοδοξίες; Πόσο φτηνό… Αμ το άλλο; Παραιτήθηκε, λέει, για να προστατέψει τα εθνικά συμφέροντα. Ωπα, ρε μεγάλε. Επειδή παραιτήθηκες, θα πάψει η «εργαλειοποίηση εις βάρος των εθνικών επιδιώξεων», αν υπάρχει κάτι τέτοιο; Το επιχείρημα δεν στέκει ούτε σε διαγωνισμό… μωρίας. Αν αναλάμβανες κάποια ευθύνη προσωπίκά, θα το συζητούσαμε. Αλλά εσύ παραιτήθηκες δηλώνοντας ότι φεύγεις «με αίσθημα υπερηφάνειας για όσα επιτεύχθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια». Οπότε, αν υποτεθεί ότι η επίθεση αφορά τις «εθνικές επιδιώξεις» -αν, λέμε- αυτοί που την οργανώνουν δεν έχουν κανένα λόγο να τη σταματήσουν. Ούτε τα αποτελέσματα της επίθεσης θα είναι λιγότερο οδυνηρά για τον μπατζανάκη σου)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Οι εφοπλ(η)στές θέλουν πληρώματα με εκπαίδευση στα μέτρα τους, με στόχο να αυγατίζουν τα κέρδη τους

    • Εφετείο 17Ν

      Οι εφοπλ(η)στές θέλουν πληρώματα με εκπαίδευση στα μέτρα τους, με στόχο να αυγατίζουν τα κέρδη τους

  • ΕΛΑ

    Οι εφοπλ(η)στές θέλουν πληρώματα με εκπαίδευση στα μέτρα τους, με στόχο να αυγατίζουν τα κέρδη τους

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Οι εφοπλ(η)στές θέλουν πληρώματα με εκπαίδευση στα μέτρα τους, με στόχο να αυγατίζουν τα κέρδη τους

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Οι εφοπλ(η)στές θέλουν πληρώματα με εκπαίδευση στα μέτρα τους, με στόχο να αυγατίζουν τα κέρδη τους

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Οι εφοπλ(η)στές θέλουν πληρώματα με εκπαίδευση στα μέτρα τους, με στόχο να αυγατίζουν τα κέρδη τους

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Οι εφοπλ(η)στές θέλουν πληρώματα με εκπαίδευση στα μέτρα τους, με στόχο να αυγατίζουν τα κέρδη τους

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Οι εφοπλ(η)στές θέλουν πληρώματα με εκπαίδευση στα μέτρα τους, με στόχο να αυγατίζουν τα κέρδη τους

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Οι εφοπλ(η)στές θέλουν πληρώματα με εκπαίδευση στα μέτρα τους, με στόχο να αυγατίζουν τα κέρδη τους

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Οι εφοπλ(η)στές θέλουν πληρώματα με εκπαίδευση στα μέτρα τους, με στόχο να αυγατίζουν τα κέρδη τους

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Οι εφοπλ(η)στές θέλουν πληρώματα με εκπαίδευση στα μέτρα τους, με στόχο να αυγατίζουν τα κέρδη τους

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Οι εφοπλ(η)στές θέλουν πληρώματα με εκπαίδευση στα μέτρα τους, με στόχο να αυγατίζουν τα κέρδη τους

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Οι εφοπλ(η)στές θέλουν πληρώματα με εκπαίδευση στα μέτρα τους, με στόχο να αυγατίζουν τα κέρδη τους

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Οι εφοπλ(η)στές θέλουν πληρώματα με εκπαίδευση στα μέτρα τους, με στόχο να αυγατίζουν τα κέρδη τους

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Οι εφοπλ(η)στές θέλουν πληρώματα με εκπαίδευση στα μέτρα τους, με στόχο να αυγατίζουν τα κέρδη τους

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Οι εφοπλ(η)στές θέλουν πληρώματα με εκπαίδευση στα μέτρα τους, με στόχο να αυγατίζουν τα κέρδη τους

      Οι εφοπλ(η)στές θέλουν πληρώματα με εκπαίδευση στα μέτρα τους, με στόχο να αυγατίζουν τα κέρδη τους

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Οι εφοπλ(η)στές θέλουν πληρώματα με εκπαίδευση στα μέτρα τους, με στόχο να αυγατίζουν τα κέρδη τους

      Οι εφοπλ(η)στές θέλουν πληρώματα με εκπαίδευση στα μέτρα τους, με στόχο να αυγατίζουν τα κέρδη τους

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Οι εφοπλ(η)στές θέλουν πληρώματα με εκπαίδευση στα μέτρα τους, με στόχο να αυγατίζουν τα κέρδη τους

      Οι εφοπλ(η)στές θέλουν πληρώματα με εκπαίδευση στα μέτρα τους, με στόχο να αυγατίζουν τα κέρδη τους

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Οι εφοπλ(η)στές θέλουν πληρώματα με εκπαίδευση στα μέτρα τους, με στόχο να αυγατίζουν τα κέρδη τους

      Οι εφοπλ(η)στές θέλουν πληρώματα με εκπαίδευση στα μέτρα τους, με στόχο να αυγατίζουν τα κέρδη τους

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Οι εφοπλ(η)στές θέλουν πληρώματα με εκπαίδευση στα μέτρα τους, με στόχο να αυγατίζουν τα κέρδη τους

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Οι εφοπλ(η)στές θέλουν πληρώματα με εκπαίδευση στα μέτρα τους, με στόχο να αυγατίζουν τα κέρδη τους

    Οι εφοπλ(η)στές θέλουν πληρώματα με εκπαίδευση στα μέτρα τους, με στόχο να αυγατίζουν τα κέρδη τους

  • Επικοινωνία

    Οι εφοπλ(η)στές θέλουν πληρώματα με εκπαίδευση στα μέτρα τους, με στόχο να αυγατίζουν τα κέρδη τους

    Οι εφοπλ(η)στές θέλουν πληρώματα με εκπαίδευση στα μέτρα τους, με στόχο να αυγατίζουν τα κέρδη τους

  • Όροι χρήσης

    Οι εφοπλ(η)στές θέλουν πληρώματα με εκπαίδευση στα μέτρα τους, με στόχο να αυγατίζουν τα κέρδη τους

    Οι εφοπλ(η)στές θέλουν πληρώματα με εκπαίδευση στα μέτρα τους, με στόχο να αυγατίζουν τα κέρδη τους

  • Ποιοι είμαστε

    Οι εφοπλ(η)στές θέλουν πληρώματα με εκπαίδευση στα μέτρα τους, με στόχο να αυγατίζουν τα κέρδη τους

    Οι εφοπλ(η)στές θέλουν πληρώματα με εκπαίδευση στα μέτρα τους, με στόχο να αυγατίζουν τα κέρδη τους

  • Επικοινωνία

    Οι εφοπλ(η)στές θέλουν πληρώματα με εκπαίδευση στα μέτρα τους, με στόχο να αυγατίζουν τα κέρδη τους

    Οι εφοπλ(η)στές θέλουν πληρώματα με εκπαίδευση στα μέτρα τους, με στόχο να αυγατίζουν τα κέρδη τους

  • Όροι χρήσης

    Οι εφοπλ(η)στές θέλουν πληρώματα με εκπαίδευση στα μέτρα τους, με στόχο να αυγατίζουν τα κέρδη τους

    Οι εφοπλ(η)στές θέλουν πληρώματα με εκπαίδευση στα μέτρα τους, με στόχο να αυγατίζουν τα κέρδη τους

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo