Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 26 Ιούλη
  • Oι Χούθι βομβάρδισαν επιτυχώς το διυλιστήριο της ARAMCO στη Σαουδική Αραβία
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο Τσιάρας έστειλε κατηγορούμενο τον «Γκρούεζά» του για να αρχειοθετηθεί ο ίδιος
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 25 Ιούλη
  • Σαουδική Αραβία: Δεν μπαίνουμε στις Συμφωνίες του Αβραάμ
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Η Φρόξι δεν είναι σύμβουλος του ΣτέΚας
Πολιτική

Η Φρόξι δεν είναι σύμβουλος του ΣτέΚας

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr21 Νοέ 2023, 13:10

Οι κακεντρεχείς πήραν την απάντησή τους. Ο πρόεδρος ΣτέΚας πήγε μεν στο στούντιο του κομματικού ραδιοφώνου παρέα με την Φρόξι, όμως η τελευταία δεν μπήκε στο στούντιο για να τον συμβουλεύει τι να λέει, αλλά άραξε στον προθάλαμο παρέα με τον κύριο με το φραπόγαλο, ο οποίος μάλλον φέρει τον τίτλο του επιτετραμμένου παρά τη Φρόξι. Επομένως, οι φήμες ότι η Φρόξι συμβουλεύει τον ΣτέΚας διαψεύστηκαν. Αυτό το κάνει μόνο ο Τάιλερ, την κατάρτιση του οποίου αναγνώρισε και η Ματίνα η Παγώνη.

Ποιο ήταν το βασικό θέμα που ανέπτυξε ο ΣτέΚας στην πρώτη εμφάνισή του στην εβδομαδιαία εκπομπή «Η ώρα του προέδρου»; Σε ελεύθερη απόδοση: «Αμα είναι να την κάνετε, να την κάνετε τώρα, γιατί εγώ, ο Τάιλερ, η Φρόξι, ο Παύλος και ο Μάρκος κουραστήκαμε να μαδάμε μαργαρίτες». Δεν το είπε ακριβώς έτσι, αλλά αυτό ήταν το νόημα.

Είπε: «Εχω να σας πω κάτι πάνω σε αυτό. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με την υπομονή και την αγωνία του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ. Εάν είναι να αποφασίσουν κάτι, ας το αποφασίσουν τώρα. Ούτε εγώ έχω δικαίωμα να παίζω με την υπομονή και την αγωνία του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ».

Από την άλλη το έπαιξε και ενωτικός, απαντώντας στις διαρροές για όσα ειπώθηκαν στην τηλεσύσκεψη της φράξιας την περασμένη Κυριακή: «Οταν διαβάζω εγώ ότι ειπώθηκαν πράγματα, όπως ότι δεν υπάρχει συμβίωση με την τωρινή ηγετική ομάδα, ξέρετε τι σκέφτομαι; Μα, θα ήταν ηγετική ομάδα αν είχαν αποδεχτεί την πρόσκλησή μου. Και αυτή την εβδομάδα είχα πει ότι θέλω να κάνω ένα πολιτικό κέντρο που να είμαι ισότιμος».

Απευθυνόταν, προφανώς, στην Εφη, τον Νάσο, τον Aλέξη (Χαρίτση, όχι Τσίπρα) και τ’ άλλα παιδιά που βουλιάζουν στο βούρκο. Ελα, όμως, που τα παιδιά δεν τα βρίσκουν ούτε μεταξύ τους ούτε με τους οπαδούς τους εντός ΣΥΡΙΖΑ, πολλοί από τους οποίους εισηγούνται: «Να περιμένουμε τις ευρωεκλογές και μετά πάμε να πάρουμε το κόμμα». Ασε που διαπιστώνουν ότι ακόμα κι αν ενωθούν με Ευκλείδη και Θεοπίστη (Πέτη), πάλι δε φτιάχνουν κοινοβουλευτική ομάδα και θα έχουν τον κίνδυνο να απαιτήσουν οι άλλοι και οργανωτική ενότητα, με αποτέλεσμα να τους κατσικωθούν ο Φίλης, ο Βίτσας, ο Βούτσης, ο Σκουρλέτης και άλλα ρετάλια δεινοσαύρων, που δε θέλουν ούτε να τους βλέπουν στα μάτια τους.

Μ’ αυτά τα συνεχή μπρος-πίσω έχουν κάνει τσατάλια τα νεύρα και του Πετράκη του Κόκκαλη. Δεν τον αφήνουν να χαρεί τον γάμο του (έγινε; επίκειται; θα σας γελάσουμε). Διότι ο Πετράκης ο Κόκκαλης έχει έτοιμη την «Πράσινη Αριστερά». Θέλει, όμως, να κάνει το δικό του ντόρο όταν ανακοινώσει το κόμμα του. Οχι να μπερδεύεται με τον ντόρο της Εφης και του Νάσου του προφεσόρ (αυτό δεν είναι δικό μας, του Τσίπρα είναι, που όταν μας σύστησε τον Νάσο ως υποψήφιο δήμαρχο Αθήνας, είχε πει πως είναι σαν τον προφεσόρ του Casa de Papel – εντάξει, αποδείχτηκε το αντίθετο, αλλά μην το κάνουμε θέμα). Περιμένει, λοιπόν, ο Πετράκης να κατακαθίσει ο κουρνιαχτός του «μένω-φεύγω» στον ΣΥΡΙΖΑ, για να εμφανιστεί ως αρχηγός κόμματος πλέον και όχι ως συνεργαζόμενος με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αν σας πούμε ότι καιγόμαστε από την αγωνία για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, ασφαλώς δεν θα μας πιστέψετε. Γι’ αυτό και θα συνεχίσουμε αυτή τη σύντομη περιήγηση στο τσίρκο της Κεντροαριστεράς με τη χτεσινή συγκλονιστική εμφάνιση του ομότιμου (συνταξιούχος σημαίνει αυτό) καθηγητή του Παντείου, διακεκριμένου γκεστ ντράμερ στις λαϊκές πανηγύρεις του καλοκαιριού, πρώην υπουργού, πρώην βουλευτή, πρώην αρχηγού κόμματος και πρώην υποψήφιου αρχηγού κόμματος Ανδρέα Λοβέρδου. Ο Ανδρέας είναι κορυφαίος πολιτικός, διότι μόνον αυτός συγκεντρώνει τόσες ιδιότητες. Επειδή όλες (πλην αυτής του ντράμερ) έχουν μπροστά ένα «πρώην», ο Ανδρέας αναζητά με αγωνία ένα «νυν». Γι’ αυτό και χτες φώναξε στεντορεία τη φωνή για να τον ακούσουν καμιά κατοστή νοματαίοι που μαζεύτηκαν στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων: Με λένε Ανδρέα και είμαι παρών!

«Εμπρός!» έγραφε το γιγαντοπανό (κοπιάρει το ξεκίνημα του Μακρόν ο Ανδρέας!), αλλά ο… μαιτρ δεν άνοιξε τα χαρτιά του. Αναφέρθηκε στους τρεις δρόμους που του προτείνουν (προσχώρηση στη ΝΔ, δημιουργία πολιτικού κόμματος, δημιουργία πολιτικής κίνησης που θα συζητήσει τη συνεργασία με τη σημερινή κυβέρνηση), δήλωσε ότι «είμαι παρών στο χώρο του Κέντρου, θα είμαι παρών σε κάθε περίπτωση» και μετά ζήτησε… δικαίωμα: «Δεν θέλω να αιφνιδιάσω, θέλω η απόφαση να είναι προϊόν ζύμωσης (…) Θέλω να βγουν πολιτικά συμπεράσματα, θα μου δώσετε λίγες εβδομάδες καιρό»!

Απαιχτος! Τους μάζεψε για να τους πει ότι είναι «παρών», αλλά για το τι θα κάνει ως «παρών» ζήτησε παράταση μερικών εβδομάδων!

Εντάξει τώρα, στη ΝΔ θέλει να πάει, γι’ αυτό έκανε τη θλιβερή μάζωξη, αλλά στη ΝΔ δεν έχουν κανένα γκαϊλέ να πάρουν κάποιον που με το ζόρι μαζεύει εκατό νοματαίους σε μια εκδήλωση που τη διαφήμιζε τόσο καιρό.  Οταν ρώτησαν τον κυβερνητικό εκπρόσωπο αν είναι ανοιχτή η αγκαλιά της ΝΔ για τον Λοβέρδο, ο Μαρινάκης έριξε ψυχρολουσία: «Δεν έχω καμία ενημέρωση (σ.σ.: για ανοιχτή αγκαλιά). Ο κ. Λοβέρδος ανήκει σε ένα άλλον πολιτικό χώρο και δεν υπάρχει κάποια τέτοια συζήτηση». 

Πρώτον, δεν τον θέλουν, γιατί είναι φιλόδοξος και ανακατωσούρας. Δεύτερον, αν είναι να τον πάρουν, για λόγους εντυπώσεων σε βάρος του ΠΑΣΟΚ, δε θα το κάνουν τώρα αλλά τις παραμονές των ευρωεκλογών για να γίνει κάποιος ντόρος. Αν μας λέγατε να στοιχηματίσουμε, θα βάζαμε κάνα τάληρο στο ότι ο Ανδρέας θα καταντήσει γκεστ ντράμερ του Μενιδιάτη. Απλά, ο ίδιος δεν είναι σε… θέση να το καταλάβει.

Ο Λοβέρδος, πάντως, αφού δήλωσε… κεντρώος μεταρρυθμιστής, εμφανίστηκε περισσότερο… γαλάζιος και από τον Μητσοτάκη. Αναφανδόν με τους σιωναζιστές του Ισραήλ, ό,τι λέει η κυβέρνηση για την «προστασία των συνόρων» από τους πρόσφυγες, με το δόγμα «νόμος και τάξη» (μέχρι και αιχμές κατά του Δούκα άφησε, αναφερόμενος στη φράση «δεν είναι προτεραιότητα οι κάμερες ασφαλείας»), φουλ υπέρ της «αξιολόγησης» και φουλ υπέρ της αναθεώρησης του άρθρου 16 του Συντάγματος για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια (κάποτε ήταν απ’ αυτούς που ανάγκασαν τον Γιωργάκη Παπανδρέου να πάρει πίσω τη συμφωνία του ΠΑΣΟΚ για την αναθεώρηση του άρθρου 16).

Επιστροφή στον πρόεδρο ΣτέΚας που πέταξε μπηχτές και κατά του Τσίπρα, λέγοντας πως αν ήταν εκείνος πρωθυπουργός το 2015 δεν θα έκανε υπουργό τον Βαρουφάκη! Είναι οι ιδέες που του ενσταλάζει στο μυαλό ο Πολάκης ή του τις υπαγορεύουν οι αφανείς προστάτες του από τον καπιταλιστικό χώρο; Ανεξάρτητα του ποιος ήταν και είναι ο Μπαρουφάκης, αυτού του είδους η κριτική είναι από τα δεξιά. Και βέβαια, το 2015 ο Μπαρουφάκης υλοποιούσε αυτό που εμείς είχαμε τότε ονομάσει «διαπραγμάτευση με τον ελληνικό λαό». Ηθελαν να υπογράψουν το τρίτο Μνημόνιο, όμως προσπαθούσαν να πείσουν τους ψηφοφόρους τους ότι το κάνουν αναγκαστικά, καθώς εξάντλησαν όλες τις δυνατότητες και δεν τα κατάφεραν.

Οσο για τη νέα χυδαιότητα Πολάκη σε βάρος της Αναγνωστοπούλου, ο ΣτέΚας από τη μια προσπάθησε να κρατήσει κάποιες αποστάσεις («Δεν ήταν χρήσιμο (sic!) αυτό που είπε ο Παύλος το Σαββατοκύριακο για τη Σία Αναγνωστοπούλου. Δεν ήταν. Δεν βοήθησε») και από την άλλη αποθέωσε τον Πολάκη («Αλλά συγχρόνως δεν πρέπει κανείς να κατηγορεί κιόλας τον Παύλο, τον οποίο τον έχω επιλέξει εγώ σε ρόλο να είναι συντονιστής ΕΠΕΚΕ, πριν δει δείγμα γραφής από το έργο του. Είναι ένας πολύ παραγωγικός άνθρωπος»).

Συμπέρασμα: ο χώρος της πάλαι ποτέ σοσιαλδημοκρατίας ρευστοποιείται. Μπορεί στις ευρωκλογές να υπάρχουν καναδυό ακόμα σχήματα ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ, που δε δείχνει και κάποιον… καλπασμό. Με τόσο μεγάλο χάλι στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά βίας οι γκαλοπατζήδες έδωσαν ένα μικρό δημοσκοπικό προβάδισμα στο ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ. Επειδή τα γκάλοπ «φτιάχνουν κλίμα» (και δεν αποτυπώνουν το κλίμα), αυτό σημαίνει ότι ένα κομμάτι της αστικής τάξης εξακολουθεί να ποντάρει στον Κασσελάκη ως εναλλακτική λύση στον Μητσοτάκη. Γι’ αυτό και οι κασσελακικοί πιέζουν τους αχτσιογλικούς να φύγουν, ώστε να απαλλαγούν από την «εσωστρέφεια».

Σε εκείνους που λένε ότι οι κασσελακικοί θα έχουν τη σφραγίδα αλλά δε θα έχουν κόμμα, γιατί ο μηχανισμός θα πάει με τους άλλους, θα απαντήσουμε ότι αυτό δεν έχει καμιά σημασία. Σιγά την κομματική λειτουργία που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ανύπαρκτος σε επίπεδο τοπικής «αυτο»διοίκησης, ανύπαρκτος και στο αστογραφειοκρατικό συνδικαλιστικό σύστημα. Μηχανισμός δεν είναι μόνο τα στελέχη που συγκεντρώνονται στις φράξιες. Είναι ο κόσμος, ιδιαίτερα στην επαρχία, που θα μείνει με τον ΣτέΚας και τη σφραγίδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κέρδισε εκλογές χάρη στον ισχνό μηχανισμό του, αλλά χάρη στην πολιτική δυναμική του μέσα στους ψηφοφόρους. Και μην ξεχνάμε ότι ο «πουθενάς» Κασσελάκης κατανίκησε τον μηχανισμό, που είχε μοιραστεί μεταξύ Αχτσιόγλου και Τσακαλώτου.

Εκτύπωση 🖨
ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ ΣΥΡΙΖΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣαν σήμερα 21 Νοέμβρη
Επόμενο άρθρο Δεν φεύγουμε από τα σπίτια μας κι ας μας κομματιάσουν, είμαστε με την Αντίσταση, θυσιαζόμαστε για την Παλαιστίνη

Σχετικά Αρθρα

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο Τσιάρας έστειλε κατηγορούμενο τον «Γκρούεζά» του για να αρχειοθετηθεί ο ίδιος

Μαφιόζικοι χειρισμοί για το σκάνδαλο της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ

Αγροτικά 25 Ιούλ 2026, 12:53

Δεξιός να ντουφεκάει δεξιό;

Πολιτική 23 Ιούλ 2026, 18:50

Γιατί δεν μιλούν για τον «γαλάζιο» Principal Dancer του σκανδάλου της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ;

Πολιτική 17 Ιούλ 2026, 21:36

Στο πλευρό του Βασίλη Γραβάνη – Η αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη είναι καθήκον αδιαπραγμάτευτο

Πολιτική 17 Ιούλ 2026, 19:31

Με ύφος δικτάτορα, ο Μητσοτάκης, πρωθυπουργός «κυβέρνησης υποδίκων», προσπαθεί να βγει από πάνω

Πολιτική 16 Ιούλ 2026, 19:59

Το σκάνδαλο των υποκλοπών/παρακολουθήσεων «μετακόμισε» σε σιωνιστικό δικαστήριο

Στριμωγμένος ο νεοδιρισθείς εισαγγελέας του ΑΠ Μπακέλας

Πολιτική 15 Ιούλ 2026, 13:07
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 26 Ιούλη

26 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Oι Χούθι βομβάρδισαν επιτυχώς το διυλιστήριο της ARAMCO στη Σαουδική Αραβία

25 Ιούλ 2026, 18:16
Αγροτικά

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο Τσιάρας έστειλε κατηγορούμενο τον «Γκρούεζά» του για να αρχειοθετηθεί ο ίδιος

Μαφιόζικοι χειρισμοί για το σκάνδαλο της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ

25 Ιούλ 2026, 12:53
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

25 Ιούλ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Ιούλη

25 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Σαουδική Αραβία: Δεν μπαίνουμε στις Συμφωνίες του Αβραάμ

24 Ιούλ 2026, 19:48
Διεθνή

Tέσσερις Παλαιστίνιοι και δύο σιωναζιστές στρατιωτικοί νεκροί σε συγκρούσεις στη Δυτική Οχθη

24 Ιούλ 2026, 19:28
Διεθνή

Η Ιαπωνία δηλώνει ότι η διεθνής στήριξη προς την Παλαιστίνη θα συνεχίσει να ενισχύεται

24 Ιούλ 2026, 09:22
Εργατικά

Απαλλάσσονται πλήρως από κάθε κατηγορία οι διωκόμενοι/ες εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στην Απεργία-Αποχή από την αξιολόγηση

Νίκη του εκπαιδευτικού κινήματος

24 Ιούλ 2026, 08:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Ιούλη

24 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Σφυροκοπά τους ξενόδουλους αστούς της Βηρυτού η κοινοβουλευτική ομάδα της Χεζμπολά

23 Ιούλ 2026, 20:03
Διεθνή

Η CIA εκτιμά ότι δεν υπάρχει προοπτική νίκης των ΗΠΑ επί του Ιράν

23 Ιούλ 2026, 19:45
Πολιτική

Δεξιός να ντουφεκάει δεξιό;

23 Ιούλ 2026, 18:50
Διεθνή

Χαλίλ αλ-Χάγια: Οι καταιγίδες της αδικίας δεν θα μας νικήσουν και δεν θα κάνουμε συμβιβασμούς στο χώμα της ευλογημένης Παλαιστίνης

Η πρώτη δημόσια ομιλία του νεοεκλεγέντα ηγέτη της Χαμάς

23 Ιούλ 2026, 14:10
Περιβάλλον

(Και) οι γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας πυρπολούν τα δάση

Ενα αποκαλυπτικό βίντεο έκανε σκόνη το αφήγημα περί «εμπρηστών»

23 Ιούλ 2026, 12:21
Καταστολή

Το πρώτο ναυάγιο για το Σύμφωνο-έκτρωμα για τη Μετανάστευση: κακοδιοίκηση, ψευδής συμμόρφωση και άνθρωποι σε νομικό κενό

23 Ιούλ 2026, 10:12
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Ιούλη

23 Ιούλ 2026, 00:01
Παιδεία

Κραυγή αγωνίας των εκπαιδευτικών μουσικής

«Η άδικη μη αναγνώριση της προϋπηρεσίας μας ισοδυναμεί με ολοκληρωτική καταστροφή, δεκαετίες εργασίας πάνε στα σκουπίδια»

22 Ιούλ 2026, 20:06
Εργατικά

Νέο κρεσέντο γκεμπελισμού για τις συντάξεις χηρείας, που τις είχε πετσοκόψει η κυβέρνηση Μητσοτάκη με παράνομες εγκυκλίους των Βρούτση και Τσακλόγλου

Τώρα παριστάνουν τους γενναιόδωρους, αλλά δεν επιστρέφουν αναδρομικά στους/στις συνταξιούχους που πετσοκόπηκαν οι συντάξεις τους.

22 Ιούλ 2026, 19:16
Κόντρες

O μεγαλύτερος τίτλος τιμής

22 Ιούλ 2026, 14:10
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 26 Ιούλη

Ημέρα διαχειριστών συστημάτων.

Λιβερία: Ημέρα ανεξαρτησίας (1847).

Μαλδίβες: Εθνική γιορτή (1965).

1946: Eξι καταδικασθέντες σε θάνατο εκτελούνται στα Γιαννιτσά, η Ειρήνη Γκίνη (Μίρκα Γκίνοβα) πρώτη εκτελεσθείσα από στρατοδικείο στην Ελλάδα.

1969: Βόμβα της ΔΑ σε γλάστρα έξω από το κέντρο “Διόνυσος” στο Σύνταγμα, ελαφρός τραυματισμός έξι περαστικών.

1979: Βόμβα σε κτίριο του υπουργείου Παιδείας στη Συγγρού (ΕΛΑ).

1986: Βόμβες στα γραφεία «Πειραϊκής-Πατραϊκής» και Σκαλιστήρη και τραυματισμός αστυφύλακα από τρίτη (ΕΛΑ).

1994: Βομβιστική επίθεση σε γραφεία εβραϊκής οργάνωσης στο Μπουένος Άιρες, 96 νεκροί.

2002: Συλλαμβάνεται ο Νίκος Παπαναστασίου για συμμετοχή στη 17Ν.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…
Δεν θα κουραστώ να το λέω, βλέπω εδώ και δημοσιογράφους οι οποίοι παρακολουθούν την συνεδρίασή μας: οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027. Αυτή η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει την συνταγματική της θητεία. Ομως, αν μου επιτρέπετε, επειδή άκουσα και τον Μάξιμο και να κλείσω με αυτό, μου έδωσε μια ωραία ιδέα, έκανε κάποιες ποδοσφαιρικές αναφορές. Ισως με έναν τρόπο και εμείς να θυμίζουμε λίγο τη νικήτρια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, την Ισπανία. Προσέξτε, τι έκανε η Ισπανία; Ηθελε να έχει κατοχή της μπάλας, άρα, δηλαδή, την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οταν έχεις την μπάλα, εσύ μάλλον θα βάλεις γκολ. Οταν κυνηγάς να πάρεις την μπάλα κάποιος άλλος μάλλον… Εμείς, λοιπόν, έχουμε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Εχουμε σίγουρα καλή φυσική κατάσταση, το έχουμε αποδείξει, οπότε μπορούμε να αντέξουμε αυτόν τον «μαραθώνιο» μέχρι τις εκλογές της άνοιξης του 2027. Και βέβαια, έχουμε αντοχή στο σκληρό παιχνίδι και ψυχραιμία απέναντι στους προπηλακισμούς. Ταυτόχρονα, είμαστε πρώτα και πάνω απ’ όλα ομάδα. Ομάδα. Οι ομάδες κερδίζουν, όχι οι δήθεν μεμονωμένοι σταρ.
Κυριάκος Μητσοτάκης
(Τον είπαν Μωυσή, Τσόρτσιλ, Ηρακλή, γκόμενο και άλλα που δεν τα θυμόμαστε. Ε, να μην αυτοχαρακτηριστεί και Ρόδρι; Εμμεσα και… με σεμνότητα και ταπεινότητα, αλλά όταν ένας χαζοχαρούμενος πορφυρογέννητος παριστάνει τον σεμνό και ταπεινό, ξεβρακώνεται αμέσως. Τα λέει και χαχανίζει αυτάρεσκα. Δε θα σχολιάσουμε την παρομοίωση της ΝΔ με την ποδοσφαιρική ομάδα της Ισπανίας, γιατί θα ήταν ιεροσυλία. Η Ισπανία είναι ο ορισμός της ομάδας, ενώ η ΝΔ είναι ένα τσούρμο παρτάκηδων που το διαφεντεύει δικτατορικώ τω τρόπω ένας αυτοκρατορίσκος με τους αυλικούς του. Το αφεντικό και εκείνοι που έχουν ως καθήκον να «φάνε τη σφαίρα», όπως λέει ο πρωθυπουργικός ανιψιός Γρηγόρης Δημητριάδης. Κι όχι μόνο να «φάνε τη σφαίρα», αλλά να ράψουν το στόμα τους, υπακούοντας στην ομερτά που απαιτεί η αυτοκρατορική αυλή. Θα θέσουμε ένα απλό ερώτημα: αν τα γκάλοπ – όχι αυτά που δημοσιεύονται, τα άλλα, τα κυλιόμενα, που τα βλέπουν μόνο ο αυτοκρατορίσκος και οι επιτελείς του – έδειχναν ότι «βγαίνουν τα κουκιά», θα είχε κανένα δισταγμό ο Μητσοτάκης να κάνει πρόωρες εκλογές; Μόνο αφελείς μπορεί να πιστεύουν τις μπούρδες περί «θεσμικότητας». Επειδή «τα κουκιά δε βγαίνουν» και επειδή οι δυναμικές που καταγράφουν αυτά τα μυστικά γκάλοπ δεν επιτρέπουν αισιοδοξία, επαναλαμβάνει συνεχώς «οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027». Τους θέλει, όμως, σε ετοιμότητα, γιατί αν για κάποιο ή κάποιους λόγους παρουσιαστεί ένα «παράθυρο ευκαιρίας», θα μπουμπουνίσει τις εκλογές πρόωρα. Θα πάρει το ρίσκο. Αλλιώς, θα το πάει μέχρι το τέλος, ολοκληρώνοντας όσες αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις απομένουν, ώστε να εξακολουθήσει να έχει στήριξη από την αστική τάξη. Οχι σώνει και καλά για να ξαναγίνει άμεσα πρωθυπουργός, αλλά για να μείνει ο ίδιος και η «φαμίλια» στο παιχνίδι)
Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo